Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Engedjetek már meg egy bárgyú kérdést.
Nézem az SSD teszteket, csak az írás sebességéről találok időbeni teljesítmény eloszlási grafikonokat.
Az olvasásnál nem. Ez azt jelenti, hogy az olvasás sebességét nem korlátozza hőmérséklet, cache méret, DRAM léte/nem léte.
Kvázi, ha engem nem érdekel az írási tempó annyira, akkor elég ha csak a olvasási tempóra koncentrálok? (OS, játék betöltések miatt).
Mondanám, hogy logikusnak tűnik, mi korlátozná az olvasást. Csak hát tutira akarok menni a válasszal... A meglévő SSD-nél pedig nem futtattam teszteket...Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Graphics #74256 üzenetére
Hát ez a 1Q1T válasz olyan villámgyors volt, hogy adok egy képzeletbeli piros pontot, nagyon szépen köszönöm!.
Akkor ilyen alapon mondhatjuk, hogy tényleg elég jó ár/érték ajánlat a WD SN570, amit egyébként szoktál emlegetni/ajánlani? (Nálam PCIe 3.0 x4 a felső limit)[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Graphics #74258 üzenetére
Most pörgetek végig 1-2 techpowerup tesztet. Hááát?! Gaming szempontból úgy tűnik majdnem mindegy, hogy SATA 6Gbps vagy PCie 5.0... (Eddig tomshardware-t görgettem, ahol game load teszt nem volt csak 1.)
Van értelme akkor inkább a Random Read/write latency-re rámenni? Hátha segít csökkenteni a micro-lagokat? Vagy szerintetek ez is irreleváns lehet?
Bár a page file-t azért így is használja a win, annak ellenére, hogy a 16GB memóriából max 11,5GB szokott foglalva lenni.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz RobexX10 #74265 üzenetére
Én is agyalok egy hasonlón: Apacer AS2280P4U PRO (AP512GAS2280P4UPRO-1) 512GB-is 17,5K. Csak tesztet jó lenne róla találni azért.
Az apacer gariját nem értem. Brossúrában 5 évet írnak, de ha rámegyek a warranty oldalukra, akkor minden SSD-re, ami nem NAS-os, csak 3 évet írnak...
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz RobexX10 #74265 üzenetére
Na. Közben leesett, hogy biztos, hogy nem 5 év a gari rá, hanem csak 3. Az általános TBW warranty doksi sokkal újabb, mint azok a dokumentumok, amikben 5 évet szerepletetnek.
Például az "AS2280Q4" típust is 5 évvel tüntetik fel a brossúrákban, viszont a 2022.01.28-as SSD TBW dokuban (20220128162618_File0.pdf (apacer.com)) már csak a 3 évesek között szerepel.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Graphics #74210 üzenetére
Egyedül az nem tetszik az SN570-ben, hogy a read/write latency meglehetősen magas.
In-game micro stutter csökkentése végett talán érdekes lehet, ahol a pályán való mászkálás közben game play alatt történik betöltés, ami tipikusan okoz mikro lagokat.
De ez csak feltételezés, nem tudom biztosra, csak hangosan gondolkodom.Mindenesetre az nem tetszik, hogy az SN570 latency-je egy SATA-s Crucial MX500-as szintjén van, miközben egy tipikus NVMe kb. 4x kisebb rakcióidővel rendelkezik.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz vlaci79 #74354 üzenetére
Én nem gyanakodnék táp problémára, hacsak nem a PC más esetben adja táp probléma gyanúnak a tünetét. Az SSD áramigénye annyira marginális, az utolsó lenne, hogy tápegységre gyanakodnék, ha a PC más esetben nem produkál hasonlóan gyanús tünetet.
- akkor már inkább a kábelek és csatlakozók oxidálódása, érintkezési problémájára gyanakodnék, ha táp oldali hibát feltételeznénk. SATA SSD max 3 wattot vesz fel. Ha nem indul tápegység miatt, akkor más sem indulna. Inkább kontakt: Akár SATA adat oldalon vagy sata táp oldalon.
- Vagy inkább BIOS beállítások körül néznék szét. Az is lehet, hogy beállítanám többször gyári defaultra, akár CMOS resettel és utána újra konfigurálnám. Találkoztam már olyan OEM (Lenovo) géppel, ami furcsa bugokat okozott és csak a CMOS reset oldotta meg a hibát.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Graphics #77247 üzenetére
Igazad van egyébként.
Az adminok nem feltétlen döntenek helyesen, hiszen még az is előfordul, hogy az oldal ÁSZF-t sem ismerik helyesen, nem hogy még helyesen is alkalmazzák. Ez van sajna. Ezeket nem a levegőből veszem, hanem konkrét tapasztalatokból, mikor igazam lett az admin helytelen moderálása után itt a PH!-n. Benne van a pakliban a hibázás, de mikor fölényes valaki és visszaél a helyzetével, megalapozott indok nélkül, az gáz.
Lehet be is jelentem a tulajdonosnak/tulajdonosoknak, mert az semmilyen online közösségben és a tulajdonosnak sem jó, ha az adminisztráció nem megfelelő minőségű.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Create. #77262 üzenetére
Jó topikba írtam, mert vásárlás előtt vagyok és nem tapasztalatokat kérdeztem. Nincs szükség a relativizáló szövegértésre, ezt kellene elfogadni.
Nem technológiai kérdés volt, hanem szimpla származás. SSD-t akarok venni és szempont a gyártási hely. Ha nem tudtok segíteni maradjatok csendben.
Az összeállító kérdés szerinti topik használati szabályokat nem kötelezi az ÁSZF, mint ahogy az off-topikos hozzászólásod sem tölti ki a sorkérdést, igaz? Hanyagoljuk már az ilyen okoskodó rosszmájúságot....Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest