Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz StradicHD #46199 üzenetére
Hidd el, hogy a 4-ről 8 gigára bővítés messze nem gyorsítja annyira a gépet, mint a HDD-ről SSD-re váltás, az sokkal durvább gyorsulást hoz. Ha tényleg csak 4 ezer környékén tudsz rászánni, akkor Kínából rendelj valami Kingspec, Kingdian, Kingfast vagy hasonló SSD-t 32-64 GB méretben vagy itt az aprón nézelődj a használtak között, bár azoknál sem úszod meg inkább 5-6k alatt. Újonnan a J&A Leven szokott említve lenni, ami nem ajánlott SSD, de magyar boltokban újonnan a legolcsóbb, van rá 2 év gari legalább, és 10k környékén megy, ha találsz régebbi 64 gigás modellt, akkor talán még olcsóbb.
Azzal én is egyetértek, hogy SATA1-es gép olyan régi, hogy akármit bővíthetsz bele, 8 giga RAM, SSD, már lassú lesz. Nem a SATA1 sebessége miatt, hanem mert olyan régi lap+proci van benne.
-
-
dugo_
veterán
válasz StradicHD #46197 üzenetére
Összefoglaló:
Kifejezetten nem ajánlott típusok, melyek nem megbízhatóak, vagy nem hozzák a specifikációk szerinti értéket:
Kingston: V100,V200, V300
OCZ: Vertex, Vertex Plus, Vertex Turbo, Vertex 2/3, Agility 3, Petrol
Kingfast SSD-k egyik típusa sem.Azok a típusok, melyek már nem kaphatóak, de megbízhatóságuk és terhelhetőségük miatt még - kondíciótól és garanciaidőtől függően - használtan is jó vételek:
Adata SX910 (5év) Áttekintés Specifikáció
Corsair Force GT (3év) Áttekintés
Crucial MX100*** 2,5", mSata és M.2 (3év)
Intel 520 (5év)
Intel 530 2,5" mSata és M.2 (5év)
Intel Pro 1500 2,5" és M.2 (5év)
OCZ Vector 180 (5év) Áttekintés
Plextor M5, és M6 Pro (5év)
Plextor M6S (3év) Áttekintés Specifikáció
Plextor M6M mSata (3év)
Plextor M6G M.2 (3év)
Samsung 830 (3 ÉV) és 840 Pro*** (5év)Egyébként többször el lett mondva, hogy ha nem akarjátok kifizetni a legolcsóbb ajánlott darabokat – bármilyen okból –, akkor igazából általános felhasználásra bármi megvehető, amire van legalább 3 év gari, nem derült ki róla a használhatóságot befolyásoló kritikus hiba, stb...
Legrosszabb esetben nem fogja sok-sok évig bírni, csak kihúzza a gariidőt, aztán jöhet a következő.Te is linkelted talán a Kingston A400-at, spec alapján semmi extra, 40TBW korlátos planár TLC, átlagos/lassú szekvenciális írás (nem annyira számít, csak valamiben össze kell hasonlítani a modelleket), 3 év gari.
Ugyanaz, mint az UV400, csak más vezérlőt kapott, talán emiatt nem is lassul úgy, mint utóbbi, ami problémás volt nagy fájlok írásakor.
Így 10ezer forint körül akár meg is lehet próbálni, aztán az idő eldönti, hogy mennyire lett jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
Adiking
tag
Sziasztok!
Szeretném SSD-vel fejleszteni a gépem, hogy értelme is legyen, ehez első körben szükségem van egy bővítőkártyára, ami tudja a 6 Gbps-t.
Kérdésem, hogy bővítőkártyán keresztül lehet bootolni az SSD-ről? -
tankos50
tag
üdv all !
tanácsot szeretnék kérni
az alaplapom : MSI B350M Mortar Artic
tudja kezelni az NWME SSD-t is
ha megveszek egy NWME SSD-t akkor Sata módban is üzemel vagy újra kell telepítenem a rendszert ?
mert most Sata AHCI módban van telepítve s így készítettem róla lemezképet
-
Emperor_
addikt
válasz Nyethuszar #46170 üzenetére
BIOS.t érdemes frissíteni pld a CPu-z is kiírja a verziót.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
fehér_ember
addikt
válasz Emperor_ #46187 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Valóban nem tűnik rossznak az az MLC-s Adata SP 920-as sem; (igaz egy kicsit lassabb mint a linkeltjeim).Lassan már lejár a gari a régi ssd-ről; szóval már lassan 5 éve rajta van a win 7; Nagyon nem szeretek mindent újratenni; ha ilyenre kényszerülök akkor már a kapacitás is legyen több.
Ha valakinek van rossz tapasztalata Kingston-nal (természetesen "e" nélkül ), Intellel vagy 3D TLC-vel, az ne tartsa magában
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz fehér_ember #46186 üzenetére
E kettő közül a KC400-at ajánlom.
Ez az intel számomra ismeretlen, tapasztalat nincsen vele, a technikai adatai alapján simán vállalható.Ha más típus érdekel még, akkor az Adata SP920 5 év garival a legjobb vétel mostanság.
Kb 1 hónapos, win7-em kb 32GB-ot eszik. Egy reinstallal még húzhatod egy ideig .
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Egy 2013-ban összerakott asztali gépem 60GB-os intel 520-as ssd-jét szeretném kiváltani egy nagyobb méretűvel; mert már eléggé a határán vagyok a kapacitásának. Próbáltam spórolni, de valószínűsítem hogy a win7 magától is hízik az évek alatt a sok "frissítés" miatt.
Megbízható ssd-t szeretnék, de ez ügyben egyáltalán nem vagyok tájékozott; ezért fordulok hozzátok.
A régi Intelem MLC-s de gondolom azóta már a TLC-sek is fejlődtek; esetleg már azok is nyugodtan számításba vehetők
Egy 256GB-os Intel 545-öst és egy ugyanilyen méretű Kingstone KC400-ast néztem ki.
A Kingstone nem valami olcsó, igaz MLC-s. Az Intel egész jó áron van, bár valami 3D TLC-s. Mindkettő 5év garis (elméletileg ).
Az említett két típus közül melyiket javasolnátok? Hallottatok valamit ezekről meghibásodás szempontjából? Melyik lehet a megbízhatóbb?[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46182 üzenetére
Így van a szellőzés ahogy írtad. Oldal és elől be, hátul és fenn ki
Meglesem azt a fórumot mindenesetre[ Szerkesztve ]
Mindenki hülye aki nem normális :D
-
StradicHD
tag
érdemes megvenni ezt ?[link]
-
betyar1974
senior tag
válasz Nyethuszar #46180 üzenetére
Elől(be)-hátul(ki) variációt tartom elsődlegesnek, utána +felül(ki). Ebben látom a szellőzést, de ez már nem ebben a topikba tartozik, itt biztos megmondják a frankót.
-
Narandil
tag
válasz Emperor_ #46166 üzenetére
Én is így gondoltam. Annyit nem ér. Ha a kisebbet sem fogom tudni kihasználni TBW ügyileg, akkor felesleges.
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46179 üzenetére
A vga-m egy R9 280x-es ami eléggé forrófejű darab. Nem ritka a 65-70 fok se.. (persze csak megterhelő gamek alatt(pl. witcher3,gta5,fh3) Hiába kapja oldalról a levegőt a ventiből és a vga-n 2 van eleve.. És ugye hol van az m2 port ? Persze,hogy a VGA felett.. Hülye egy tervezés
Az oldalsó és a többi ház ventinek nem tudom,lehet-e illetve hol a sebességét.. Az lehet segítene ebben[ Szerkesztve ]
-
betyar1974
senior tag
válasz Nyethuszar #46177 üzenetére
Persze a többi hardver(hőm.) is befolyásol, de nálam minden 50fok alatt van. Azért elűször figyeld, de nem az a melegedő típus.
-
dugo_
veterán
válasz Nyethuszar #46177 üzenetére
Ilyen felhasználás nem terheli jelentősen az SSD-t, hiszen ki sem használja a nagyobb szekvenciális sebességet. Nem hiszem, hogy bármi gond lenne a hőmérséklettel borda nélkül sem.
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46176 üzenetére
Nekem tulajdonképpen WIn10 meg talán 1-2 játék lesz rajta ami gyorsan fut róla, pl FH3, meg talán GTA5.
Ventilátor oldalt van meg elől és hátul fenn meg a tetejébe egy. Vagyis gondolom szellős a ház
De majd a beszerelés után figyelni fogom a hőmérsékletét.Mindenki hülye aki nem normális :D
-
betyar1974
senior tag
válasz Nyethuszar #46167 üzenetére
Az előbbi hsz.-om megnézed, ha ennél jobban nem terheled, akkor szerintem felesleges a +hűtés. Síma szellős ház(cuccoknál), 2 gyári beépített venti, ennyi.
-
betyar1974
senior tag
-
dugo_
veterán
válasz betyar1974 #46171 üzenetére
Szekvenciálisan elkezdesz több tíz-száz gigát írni rá.
-
Nyethuszar
tag
válasz Emperor_ #46168 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, akkor ez lesz
Ja még annyi,hogy a BIOS-t updatelni szükséges? Az alaplapomhoz az utolsó az 2016-os ha jól láttam az MSI oldalán. Pontosítva " Version 2.A Release Date 2016-02-18 ". De ami most van azt nem tudom milyen verziójú. Avagy próbáljam meg ezzel ami van és max utólag kapjon updatet ha szükséges ?[ Szerkesztve ]
-
StradicHD
tag
milyen ssd-t érdemes venni használtan?nekem elég ha csak a win10 ráfér
-
Emperor_
addikt
válasz Nyethuszar #46167 üzenetére
Tudtommal pont az EVO 960 a legkevésbé melegedős.
Induláskor felesleges erre költeni, használd pár napig, figyeld és utána jelentkezz újra a Flash SSD topic- ban!
70C-ig kb minden SSD bírja.[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Nyethuszar #46130 üzenetére
Üdv !
Már csak annyi lenne a kérdésem,hogy a Samsung 960EVO-ra [link] milyen hűtést kellene beszereznem ? Linkeltem fentebb már ezt amit találtam [link], de semmi választ nem kaptam,hogy jó lesz avagy másik kellene.. Már szeretnék megrendelni valami hűtőt, mert így nem szeretném használni,félek a melegedésétől
Köszönöm előre is ![ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Narandil #46165 üzenetére
Mármint az EVO 860, a EVO 850-hez képest?
Erre nincsen jó válasz, ugyanis gari idő azonos, az EVO 860 némileg fejlettebb, duplája a TBW, némileg gyorsabb (ez ugye pont nem észrevehető). Azt Neked kell eldöntened, hogy megér e ennyit a különbség.
Szerintem nem .
-
Narandil
tag
válasz Emperor_ #46164 üzenetére
Akkor meg főleg nem éri meg azt a plusz 10k-t, nem?
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
Narandil
tag
Köszi az infókat!
Amit leírtatok, az alapján, akkor a 850 Evo lesz a nyerő. A 860-rt, akkor nem fizetek többet, mert MLC-s.Emperor, az aláírásodban azt látom, hogy Redmi Note 4-sed van. Pm-ben kérdezhetnék róla? Nekem is az van, s van egy dolog, amire senki nem tudott még válaszolni. Köszi!
-
Emperor_
addikt
válasz betyar1974 #46160 üzenetére
Sata.
A fenti összefoglalóban ki van fejtve. Ott jártál már ;-)?Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Strix z270h lapba vennék m.2-t! Jelenleg 960evo 250gb van a PCIe foglalatba és másodlagosnak kellene SATA/PCIe-be. Kérdésem az lenne, hogy SATA vs. PCIe legyen? Előnyök/hátrányok ebben a felállásban?
Amire kell: játékok, kevés torrent, adattárolás.[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Narandil #46154 üzenetére
Játékokra nem kell MLC, Pro. A játékok nem írnak sokat, egyszer míg települnek, esetleg nagy ritkán, ha frissülnek, ez hosszú távra elég alacsony játék/írás/nap statisztikát jelent hosszútávon. Azt leszámítva csak kisebb mentéseket mentegetnek, egyébként inkább csak olvassák a meghajtót, ami a TLC-s EVO-nak sem jelent írásterhelést. Sőt, tipikusan a játékok olyanok, hogy nem profitálnak az erősebb SSD-ből, tehát hiába teszel alájuk SATA SSD helyett NVMe-t, csak annyit érsz el, hogy 20 másodperc helyett 20,5 vagy 21 másodperc alatt fog betölteni, az meg nem ér kétszeres árat.
Ha nem használod ki a 850 Prót, mert pl. nem írsz rá annyit, akkor is még mindig megveheted, nem visz el a mentő, csak számolj utána, hogy mekkora az árkülönbözet, ez megéri-e neked azt, hogy 5 helyett 10 év gari legyen rá. Így a látatlanban tipikusan nem éri meg, mivel az árkülönbözetet elteszed most, meg még az évek során teszel még el hozzá, akkor ha 5 éven túl döglene be a 850 EVO, akkor veszel majd egy másik SSD-t, ami addigra még gyorsabb és nagyobb kapacitású lesz, és kielégíti az akkori igényeidet is.
-
Narandil
tag
válasz Emperor_ #46156 üzenetére
Csak pár havonta egyszer, ha megkérnek rá. Pár perces videókról van szó, szóval nem nagy üzemiről van szó.
-
Narandil
tag
Üdv!
Bár korábban a Samsung 850 Pro-ról érdeklődtem, viszont gondolkodóba estem.
Az alant lévő konfighoz elég lenne egy 850 evo is? Ha ajánlottab a pro, akkor megveszem azt, de ha többetek is fölöslegesnek tartja, akkor azért spórolnék rajta.Főleg játékra lenne használva (pl.: WOT, Witcher 3, Total War sorozat, s egyéb sok file-t megmozgató hasonlóság). Időnként videó szerkesztés, vágás is bekerül a képbe.
Előre is köszi!
-
Frawly
veterán
válasz korren #46152 üzenetére
A J&A Leven csak mellékesen lett említve a topikban, mint nem ajánlott SSD, csak arra az esetre megemlítve, ha valaki nem akar Kingfast, Kingspec, Kingdian, stb. SSD-t megkockáztatni Kínából gari nélkül. Tényleg csak olyan célzattal dobta be azt hiszem Raymond, hogy ha valakinek az Adata SU700, SU800-ra sincs pénze, annyira szűk keretből kell SSD-t kihozni valami régi gépbe.
-
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire lehet szörnyű ez [J&A LEVEN JS500 120GB SSD] ?
3 év gari, MLC alapú. Bár semmiféle információt, TBW-t nem találni a gyártó oldalán sem róla.
De nem hiszem hogy ezek fényében nagyon tartani kéne tőle...Egy középkorú laptopba kéne, egy kis sebesség növelésre.
Van vele vmi tapasztalat? A webshop oldalán sok és pozitív visszajelzés van, de gyanítom egyik sem hosszabb használat után született.
Ha nem javasoljátok, akkor egy AData SU800 lesz helyette, azzal nekem is van tapasztalat, azzal nem lehet mellényúlni úgy sem.
Csak gondoltam kicsit spórolok a delikvensnek.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
Frawly
veterán
válasz kromatika #46147 üzenetére
Őőő, biztos vagy benne, hogy a T50P fogad NVMe-t? Konkrét specifikációt nem találok róla, szórványos találatok között elhintve olyan infók vannak, hogy ez egy régi C2D-s széria, így nem hinném, hogy M.2-es SSD-t fogad akármilyen szinten (akár csak M.2 SATA-sat, nem hogy M.2 PCIe-t). Győződj meg róla miket támogat, esélyes, hogy csak sima 2,5 colos SATA SSD jó bele. Más részről ilyen régebbi gépbe úgyse érdemes NVMe-set tenni, akkor sem, ha véletlenül fogadná, mivel se a foglalat nem kellően gyors, hogy ki tudja hajtani a PCIe 3.0 x4 NVMe SSD-ket, másrészt meg a proci, buszsebesség sem olyan bika, hogy foglalattól függetlenül is ki tudná hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Mr.Csizmás #46133 üzenetére
Megnéztem és ott is az SU800 a befutó.
-
kromatika
veterán
Sziasztok segítséget szeretnék kérni .Notiba tervezek Nvme 256 gb ssd-t venni.Mindenképpen Nvme be gondolkozom,egy Think Pad T50P be lesz.Két típus között vacillálok,nem tudom melyik a hűvösebb. Samsung PM 961(igen tudom hogy ez om,de nem érdekes mert teljesítményben minimális a különbség a 961 evo hoz képest viszont jóval olcsóbb) Illetve Toshiba XG5.Melyik a hősösebb ,ill melyik a jobb ssd szerintetek.Köszönöm szépen előre is mindenkinek.
-
Whysperer
addikt
válasz Raymond #46145 üzenetére
okes most akcios ugyis 5 ev garival 115 font. Curcialokat is neztem mert az 110,de arra csak 3 ev garancia van
Koszonom az osszes tanacsotokat.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz Raymond #46143 üzenetére
Ertem akkor Ssmsung EVO 850 vagy WD blue 500 GB 115/118 fontert.
Jo csak azert neztem mert Houdini es Maya cloth/hair/fliud szimulacio is fog menni rajta!!
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Sracok egy utolso kerdes es nem agyalok tovabb. Elso melett az szol,hogy gyorsabb es 70-79 font a masik ketto melett meg a dupla kapacitas
ez
[link] + egy adapter ?
vagy ez?
vagy ez
[link] + adapter
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Sziasztok srácok!
Tanács kéne Tőletek!
Melyik SSD menne tökéletesen az Asus Maximus VIII Hero (Z170) lapommal ezek közül?
1TB-os modellek:
Toshiba XG4 (Seq. Read/Write 1500/980 MB/s)
Toshiba XG5 (Seq. Read/Write 3000/1050 MB/s)
SKhynix PC300 (Seq. Read/Write 2000/800MB/s)A legfontosabb a BOOT Win10-el, csak a második pont a sebesség.
Ötlet, tapasztalat?
Köszi előre is!
-
Emperor_
addikt
válasz Mr.Csizmás #46131 üzenetére
Adata SU 800 a legolcsóbb, ajánlott SSD.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
mi a legolcsóbb és megbízható SSD mostanság egy laptop felgyorsítására? 120-240 gb elég, nem sebességbajnok kell, csak a konzumer 5400(?) rpm vackot parkolópályára kellene tenni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Végül is nem az általam korábban írt WD [link] lett a kiválasztott, hanem a Samsung alkotása [link]
Egyenlőre ebben a lapban lesz: [link]
A későbbi gépfejlesztés miatt előregondolkoztam az SSD-nél.
Főleg a tudása miatt választottam a WD helyett, meg többen írták,hogy ezek igen megbízhatóak, szemben a WD termékeivel, ami inkább normál HDD-ben jeleskedik.
A fő kérdésem,hogy a Samsungra milyen hűtést kell beszerezzek ?
Én erre gondoltam: [link]
De ha tudtok valami jobban akkor várom a tanácsotokat.
Mennyire forrófejű egyébként egy ilyen Samu SSD ?
A gépben a légáramlás elvileg megfelelő (a beszereléskor újra kell azért kábeleznem az egészet belül,hogy ne legyen zsúfoltság és jobban átszellőzzön ..), a jobb panelben a 12es ventitől kapja a levegőt, meg a ház orrából is, ahol régen a felső tápok voltak ott meg kiszívja a meleget egy másik 12es. Tervezem beszerezni egy másik 12est a tetejébe,hogy ott is kifújja a meleg levegőt.
Mivel sajnos eléggé szűkös ott a hely a CPU cooler miatt,így csak vékony venti jöhet szóba.
Erre gondoltam [link]
Ajánlották,hogy megbízható. De várok ötleteket ha van
A gépház egyébként egy [link]Nagyon szépen köszönöm a segítségeket előre is
[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz Thanoker #46128 üzenetére
Ennek a lapnak a korábbi verziójával rendelkezem, amik eddig hibamentesen mentek benne:
Intel 520, Samsung EVO 850, Kingston HyperX Fury. A két első most is üzemben van.
Nem hinném, hogy bármilyen korszerű SSD-vel gond lenne benne...Ajánlatom:
Crucial MX 300 3 év gari
Samsung EVO 850 5 év gari
Adata SP920 5 év gariXiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Thanoker
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném már a korosodó asztali gépemet kicsit gyorsítni. Ehhez kernék egy kis segítséget, amit előre is köszönök.
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15 000 - 20 000 Ft
2. Mekkora SSD-re van szükség?
120 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gépbe lenne, méghozzá SATA3-as csatoló felülettel.
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
[ASUS M5A97 R2.0] A probléma itt az, hogy a gyártó nem volt elég lelkes a lista frissítgetésével.
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
3 év garancia szerintem megfelelő lesz.
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Teljesen átlagos felhasználás lenne.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Raymond #46120 üzenetére
Már utólag én is rájöttem. Ez valami parádésan undorító húzás. Élettartamot akkor mivel növelték? Több tbw-t hazudnak?
Frawly: nekem jövőhéten jön meg, remélem beválik.
dugø: értem, akkor nem tudok más okot, miért vettem 860-at, mindegy ez van ezt kell szeretni
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Frawly #46122 üzenetére
Rendben honap vegen erkezii mrg otthon rol a gepem UK-ba es akkor megveszem es meselej majd. Köszönöm szépen. Amigy pcie m.2 apadterbe van valami kritérium?
-
Frawly
veterán
válasz Whysperer #46118 üzenetére
Játékokra több mint elég, szerintem a 256 gigás mérethez képest a TBW limitje sem annyira szörnyen alacsony (80 TBW, míg a 850 EVO-nak 75 TBW), és ahogy nézem, 5 év gari jár rá, egyéb specifikáció sem tűnnek rossznak. Már ha annyira ragaszkodsz az M.2 NVMe-hez és a WD-hez, meg a lapod is tényleg támogatja az NVMe-t. Leginkább attól függ, hogy mennyiért tudsz hozzájutni. Az a ~28 ezres ár, amit az általad linkelt oldal nálam mutat GBP-ben (£80), az korrektnek tűnik érte.
A WD-t azért nem szoktuk ajánlani, mert se rendes firmware-támogatás nincs hozzá később, meg az SSD-SMART infós programok sem ismerik fel. Vagyis most nézem, hogy a WD Blackhez van ez a WD SSD Dashboard windowsos szoftver, tehát mellékelnek már hozzá gyári szoftvert (régebben semmilyen szoftver nem volt az SSD-ikhez elérhető), de azt nem tudom milyen részletes infókat nyújt, mennyire használható. Egyébként az OEM SSD-kre rá lehet nézni, pl. Live Linuxszal, bár az alatt NVMe SSD-kkel nincs tapasztalatom.
Vedd meg, próbáld ki, majd számolj be a tapasztalatokról. Szerintem itt a fórumon te leszel az első, aki ilyet vesz, így most első körben te leszel a kísérleti egér, min„k” többiek meg okulunk.
-
Frawly
veterán
válasz syler123 #46109 üzenetére
Kösz hogy szóltál, mert én is 3D TLC-snek tudtam, de más oldalakon is utánanézve 3D MLC-s a 860 EVO. Szerintem az MLC-t is tudják már ezzel a 3D-s technológiával olyan olcsón gyártani, hogy dobták a TLC-t. Ahogy nézem, úgy vezérlőt is kapott a 860 EVO. Kíváncsi leszek mik lesznek vele a tapasztalatok, aki vett ilyet, számoljon be róla. Bár nem hinném, hogy mellé lehet vele nyúlni.
-
Whysperer
addikt
válasz Emperor_ #46117 üzenetére
De játékokra elég? Azta sebességet akarom amit a 120 ocz agility 3 tudm ha azt hozza az nekem mar jo. world of Warcraft es stb jell csak neki
-
-
Emperor_
addikt
válasz AllTheBest #46115 üzenetére
Igen. Mindíg a fém pöcköst ajánlom.
-
Emperor_
addikt
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
M2 ssd vásárlása elött állok.
Kérdés ami azóta nemtiszta amióta van ezekből is van 20variáns.
Attól hogy a lapon van M2 foglalat, mitől függ hogy bootolható eszközzé válik-e vagy nem..?
A lapom egy Z370F és szeretném az m2 foglalatból bootolhatóvá tenni egy a támogatottsági listából kiválasztott SM961 samsung 512es ssd-vel, de nemtudom ezzel mennyire müködhet.Elöre is köszönöm!
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
syler123
veterán
Hogy van ez, a Samsung 860 EVO-t szinte minden tesztoldal tlc-s ssd-nek mondja, de a Samsung oldalán a specifikációknál ez áll:
STORAGE MEMORY
Samsung V-NAND 3bit MLCMelyik az igaz?
[ Szerkesztve ]
-
keeri_offici
csendes újonc
Sziasztok
Játékra a TLC típusú SSD vígan jó vagy inkább MLC típusú a favorit?
-
csakdzsó
tag
Sziasztok.
Feltelepítettem az ADATA SX930 120-gb os ssd-re az oprendszerem.Windows 7 64 bit,chipset drivert sem tettem fel.AHCI módban csináltam,és nem látom a biosban.
AHCI drivert nem raktam fel,már ha kellene ilyet tenni....nem tudom.A lap egy Gigabyte GA-Z68XP-UD4.
A telepített opredszer elindul azért,csak nem értem az egészet.köztudottan ugyebár a nácik árja atlantisziak, tehát valójában magyarok is nyilván és persze gyíkok is... Mé? Nem tuttad? :D
-
Frawly
veterán
válasz tibor2010 #46099 üzenetére
A Plextor nem azért melegszik, mert MLC-s, hanem mert nagyobb sebességen is megy NVMe-s meghajtóként, igaz ez csak akkor jön ki durvábban, ha tartós terhelés alatt van. Ilyen fajta SSD-knél mindig számítani kell melegedésre, akkor is, ha TLC-sek. Az MLC és TLC, illetve ezek 3D-s variánsai között sebességre, melegedésre nincs érdemi különbség, csakis az írási terhelhetőségben. Sok ember azért gondolja mégis fordítva, mert a TLC-s meghajtók általában olcsóbbak és belépőszintre vannak pozicionálva, és emiatt ezeknek a meghajtóknak eleve olcsóbb, kisebb teljesítményű a vezérlője, ami lassabb benchmarkeredményekben mutatkozik meg, és ezt tévesen a TLC számlájára írják.
-
Emperor_
addikt
válasz AllTheBest #46095 üzenetére
Egyiket se.
Ezek csak nagyon alapfelhasználásra jók. Az UV400-al még sebesség gondok is vannak.
Ha a legolcsóbb, ajánlott SSD-t keresed, akkor Adata SU800.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Anime filmek és sorozatok
- EA Sports WRC '23
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest