Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
silvergod
őstag
válasz Vasinger! #1996 üzenetére
Szia!
netezésre,filmnézésre,meg néha játékra,nem akkora gamer....bár gondolkozik erősebb gépen ami vinné a játékokat,lehet hogy a 16:9 jobb lenne neki...de szerintem nem haragszik a másikért se csak megbízható legyen neki...kösziIphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
Vasinger!
nagyúr
válasz gyurmabandy #1997 üzenetére
Nem a kérdésre válaszoltál.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz gyurmabandy #1994 üzenetére
Már bocsi, de mi köze a gépednek a fogyasztása a monitorodhoz?
silvergod: Mik a követelményei? 5:4 vagy 16:9-es legyen? Mire használná?
[ Szerkesztve ]
-
silvergod
őstag
Sziasztok
A haverom szeretne egy 19"-es monitort,max. 28-32eft között...samsungot meg benq-t nézett.
Ti melyiket ajánlanátok most,ami most megéri és nincs vele gond hosszabb ideig?
mert nem nagyon követtem mostanában a monitor piacot...
a választ köszi...Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
gyurmabandy
csendes tag
IME EGY ROHADTÚL DILETTÁNS KÉRDÉS,, mindenkitől elnézést.szerintetek kevesebbet fog fogyasztani a gépem ha lecserélem a monitoromat? LG STUDIOWORKS 560N-T ,,EGY OLCSÓ TFT A MONITORRA?
[ Szerkesztve ]
-
-
Jamby18
senior tag
Nos én akartam venni (#1890) monitort és a Dell 2311 ajánlottátok, csak sajnos ezt itt Debrecenbe nem tudom beszerezni, egyedül talán az Oázistól Budapestről
Viszont be tudom szerezni az LG W2220P-BF E-IPS paneles moncsit ami sajnos csak 22" viszont ezt 60ért meg tudnám venni. LG-hez milyen pixelgarancia van 3nap?
Illetve tudok még beszerezni olcsón Asus, Samsung monitort ezeknél van IPS??
HP, BENQ szintén gyárt-e IPS-t? Ezeket itteni boltban néztem csak semmi infó nincs róla, hogy TN vagy valami. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
20" körüli monitort szeretnék vásárolni max. 40k keretből, ár/érték fontos!
A lényeg a DVI, 16:10 vagy 16:9? Net, játék, film a felhasználási terület.Köszi a segítséget!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #1988 üzenetére
DVi-on is 8-at tud. Egyébként legjobb tudomásom szerint nem biztos, hogy nem fogadja a 10-et,de alsóbb kategóriákban nem szokták ezt megcsinálni, és a miértre elég valószinü, hogy az erre képes elektronika ára a válasz. U2410 pl. biztosan tudja.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Lugi01
tag
válasz Nyugdíjas #1981 üzenetére
Szia!
Én is egy Samsung P2770H vásárlásán töröm a fejem. Azt tudom, hogy a TN panel nem egy nagy durranás, viszont én leginkább ezekre használom: netezés, SWAT4 (max 1600x1200-at tud) valamint filmek nézése. Tehát semmiféle grafikai munkáról nem lenne szó. Ez esetben semmi annyira "ajánlott" ez a monitor ? Köszi!
Lugi
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #1980 üzenetére
A monitorod 10bites,de legjobb tudomásom szerint nem tudja a 10bitet fogadni DisplayPorton. Azt amugy tudod ugye, hogy egy 4ezres kábelen futjuk a köröket kb két napja?
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Vasinger! #1977 üzenetére
DP-on tud menni a 10bites szinmélység, ami azért szerintem nem teljesen mindegy. Már persze akkor érdekes az egész, ha a monitor meg tudja fogadni...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Röviden annyi a helyzet, hogy két nagyobb panelgyártó van, LG.Display, és SAMSUNG. A PVA a Samsung technológiája, az IPS meg az LG-é. Mindkettő jó, mindkettőt érdemes. Eltérő előnyökkel, és hátrányokkal. Kb. benzin/dízel kérdés. Mindkettővel ugyanoda mész, csak más...
Jelenleg bőven túlsúlyban van az IPS a piacon, ha régebbiek közt is nézelődsz használtban, akkor találkohatsz vele inkább. C-PVA a Samsung legújabb, költséghatékony cucca, ezt talán komoly grafikai munkára kerülném...
-
pedrő
aktív tag
Halihó!
samsung p2450 34900-ért zsír új garos megéri?
-
Mian
aktív tag
hát válasz nem jött az üzenetemre de olvasgattam a monitorról meg itt is visszaolvastam egy kicsit, tesztben azt mondják, hogy játékra nem jó, itt írta valaki azt is, hogy nem észre vehető az a 8ms, hát nem tudom....bár a mostani monitorom is 8ms-es, tn paneles szóval nem egy csúcskat. de játék közben nem volt vele bajom...
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Nyugdíjas #1960 üzenetére
Még annyit ha vki meg tudna mondani, hogy nagyjából milyen panelek léteznek?
az oké, hogy a TN azt ne.
látok olyat, h IPS - ez viszont naon jó.
milyen a "PVA" panel? ilyet is olvastam vhol...
van még esetleg vmi számottevő paneltípus, amiről tudnom kéne?köszi
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz Nyugdíjas #1960 üzenetére
nagyon szépen köszönöm, ez nagyon hasznos volt!
a baj az, hogy én már besírok akkor is, ha csak egy monitorra kényszerülök, ha meg az ráadásul kisebb felbontású, mint amit megszoktam, akkor térdre imához.
a jót könnyű mexokni, így vagyok én is az 1200-as sormagassággal.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
beamen
tag
Van valakinek samsung EX2220 típusú monitorja? Mik a tapasztalatok? Jó vételnek számít a mostani 40k körüli árával? Vagy van vmi alternatívája ebben az árszegmensben?
-
nfsu17
veterán
válasz El Kebir #1965 üzenetére
Nagyon kevés monitor tetszik, szóval lehet, hogy amelyik tudja a 72/75Hz-et, az nem fog tetszeni, nem emiatt szeretném függővé tenni a vásárlást. Annyit nem nézek filmet.
Nem titkolt célom, hogy a Dell U2311H a kinézett alany, ami hekkelve tudja azt, amire szükségem lenne, ennek ellenére nem használnám, mert ez nem gyári funkciója. -
nfsu17
veterán
válasz El Kebir #1963 üzenetére
Köszönöm az infókat. Most kényszerből van az analóg-digitális, mert a monitorom régi, nincs rajta dvi, csak VGA. Az új monitor DVI-D-vel lenne összekötve (5770).
Akkor filmezésnél a 60Hz nem nagy érvágás, sokat nem ront az élvezeten, úgyse lehetne pontosan összehangolni a frissítéssel a film indulását. -
El Kebir
őstag
Az analóg-digitális átalakítás okozhatja az általad a betűknél tapasztalt jelenséget, nem tökéletes az automatikus képbeállítás.
Elvileg finomhangolással, "kézzel", be lehetne állítani. (Nem fedik rendesen a monitor natív pixeleket a videókártya jeléből kapott kép pixelei)
Minden frissítési frekvenciánál másképpen "hangolódik" a monitor, ezért lehet, hogy az automata beállítás jobban működik 75Hz-nél.Elvileg DVI, HDMI, DP porton ez a probléma nem jelentkezhet, alapból tökéletes a pixelfedés. (ajánlatos a mostani d-sub-os csatlakoztatási módot elfelejtened)
72-75Hz jó dolog 24 és 25 képkockás filmeknél, vagy akár a tévé 50 félképénél, picit folyamatosabbak a gyors mozgások, ha a frissítés teljes szinkronban van a filmmel.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Nekem van most egy 17"-os LCD Samsung 710V monitorom.
Ez 75Hz-en üzemel. Lehet 60Hz-re is állítani, így viszont a betűk szőrösek, a kép nem olyan éles, kb 2 perc alatt tengeri beteg leszek. Csak 75Hz-en szép a kép, sehol máshol.
Amit kinéztem monitort, meg még azon kívül sok, mind 60Hz-en működik.
Ebből én mit fogok észrevenni hátrányként, hogy ezentúl nem 75Hz lesz a képfrissítés?
Magyar tévéműsorok (25fps) esetén ez milyen hátrány? (75/25=3, egész szám)Meg úgy egyáltalán ennek van valami nagy jelentősége?
-
lee732
tag
Sziasztok!
24 colos monitor szeretnék vásárolni a következő felhasználásra:
Játék,
Full HD videók nézése,
Full HD videók vágása,Jó ár / érték ajánlatok érdekelnének, sajnos a legújabb PH teszt alapján nem volt egyértelmű választás.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem gondollak szarcsimbóknak, félreértesz...
Azvan, hogy nem az a fontos, hány pixel, meg mittomén. Ugyis zavaró lesz, hogy ottvan mellette egy tök más fizikai méretű,de 1200 magas CRT, amin más méretűek a képpontok. Ebből ne indulj ki, hogy ugylesz a jó, ha megvan az 1200sor.
80 alatt nagyon ajánlott a DELL U2311h, felette pedig HP Zr24w, vagy DELL U2410, ezek viszont jóval drágábbak, mint az általad meghatározott maximum. Arra kell odafigyelned, hogy TN-es semmiképpen ne legyen, mert az EiZO-k után besirsz ezt garantálhatom.
Használtban nincs ötletem, szerintem a DELL 2408Wfp-ket sem kapod még meg 100 alatt, az az előttiek meg hááááát.... még nem voltak az igaziak. Szerintem 2407-es DELL-eket találsz ekörül az apróban kb,de ott se gar, meg többévesek már.
A legjobb amit mondhatok, hogy vedd nyakadba a lábad, és menj el megnézni egy u2311h-t. Szerintem meg fogsz barátkozni vele, és az egy igazán jó,de költséghatékony megoldás lehetne neked.
-
rlazol
veterán
válasz Nyugdíjas #1958 üzenetére
:s
nem értek a monitorokhoz, azt se tudom, mi az a TN-es panel és milyen más van... Ezért jöttem ide, kérdezni. erre olyan lekezelően szólsz hozzám, mint egy utolsó szarcsimbókhoz.
sose volt lapos monitorom, most is 2 CRT-n dolgozom, csak szegény EIZO kezd kihalni...
a másik moncsi 1200-as magasságon van, 4:3-as, nem szeretném, ha eltérő lenne.
amúgy a PS tényleg kibírná a kevessebbet, de a Preimernél soxor még az 1200 is kevés
3DS Max ról nem is beszélve.nekem már az is tanács , h ennyiért ne... hogy mire kell figyelni, mi az, ami gamernek kell és nekem nem, mi a parasztvakítás stb. mert gőzöm sincs, miről beszélünk.
de ha itt az össz tanács, h vegyek vmit használtan aztcsá' akkor értem, nem kérdezek többet, sőt, én kérek elnézést.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Veszel jórohadtdrágán egy TN-es monitort grafikai munkára? Há' egésségedre. Erre mitmondjak...
Ha nem tudsz/akarsz spórolni akkor vegyél 1080 magasat. (el nem udom képzelni a te PS-ed milyen verzió lehet amiben van egy alert, ha nincs meg az 1200pixeles magasság ) Vagy gyűjts egy pár tizest még. Ha már tanácsot kértél, ennek igy nemsok értelme van.szerk.: Akkor vegyél használtan valamit. Sokkal jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
rlazol
veterán
válasz Nyugdíjas #1956 üzenetére
szeretném 80 alatt tartani a költséget.
azért kérdezem a T240HD-t, mert azt épp elég olcsón be tudnám szerezni...((vsz úgyis kéz alatt vagy használtan veszem m eg, így a bolti ár annyira nem irányadó... )
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
A sajnos nem veheted meg a legdrágábbakat számszerint mit jelent? Ugy könnyebb segiteni.
Vasinger!: Arról van itt szó, hogy mi is ez a LED háttérvilágitás, mint technológia.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Pfú, 120 Hz-es monitorokban nem vagyok otthon. Ezt akkor átadom másoknak.
BalaNce87: Ahonnan kényelmes. Ez úgy is be fog állni. Ez jön magától szerintem. Elején fura lesz, nagyon, főleg a képarány miatt, de megszokod.
Nyugdíjas: Ez a szokásos LED-es háttér világításos parasztvakítás. +20k és szebb színek kevesebb fogyasztás. Mikor annyiért kapni már IPS-t is.
KÉRDÉS:
Ma meglett az új VGA-m. Van rajta Display port, HDMI, 2xDVI. Jelenleg DVI-n használom az U2311H, szerintetek érdem lenne Display Port kábelt? Lenne valami előrelépés? Vagy maradjon így?
-
rlazol
veterán
Sziasztok,
grafikai munkához (Premier, Ps, 3DS) és normál felhasználáshoz (NET, PH, email, office) keresek TFT monitort.
A grafikus programjaim miatt az 1200-as függőleges felbontás (1920*1200 v 1600*1200) alapvető kritérium.
Játszani egyáltalán nem játszom, DVD-t is csak elvétve nézek.
Sajnos nem vehetem meg a legdrágább szépségeket, és a helyszűke is tényező, meximum 24 colos (kb 51-52 cm teljes szélesség) monitor fér el.
találtam a Samsungtól a T240HD-t, de a tesztek nem győztek meg.
tudnátiok segíteni?köszi
-
adm
őstag
válasz BalaNce87 #1950 üzenetére
mivel hosszútávon úgyis változik a testhelyzeted pontos távolságot nehéz megadni, illetve tartani. de a képátló +/- 10cm egész jó kiindulópont. (így egy ekkora monitornál a billentyűzetet félretéve egy a4-es lapnak el kell férnie előtted az asztalon)
ha ehhez hozzájön hogy az asztalnál ülve legalább az alkarod az asztalon van gépelés közben és így a horizontod nagyjából a monitor középső függőleges harmadába esik az külön jó.16core - 32thread - 64gb
-
picur220
veterán
Sziasztok!
Milyen monitort ajánlotok 50k-ig bezárólag, nem muszáj kihasználni a keretet, de ár/értékben jó legyen, és 22", vagy afelett (bár kétlem, hogy lesz normális afelett...). LED-eset érdemes venni ebben az árkategóriában, vagy még a technológia egyáltalán nem tart sehol?
Köszi az infót előre is. -
Nyugdíjas
nagyúr
-
BalaNce87
addikt
Hali!
Egy 24es full hd monitort kb milyen messziről ajánlott használni? Most fogom lassan beszerezni és hát nem akarom h meglepetés érjen
Eddig 17es volt a legnagyobb, úgyhogy most váltok 21. századi techre, emiatt kérdezem. Valószínű sokkolni fog a méretbeli különbség -
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Samsung F2080-ról mik a vélemények? Már kb fél éve tervezgetek monitor vásárlást, ez most valószínűleg a jövőhét tájékán meg is fog történni remélhetőleg.
Eddig Samsung bx2035-re tettem a voksom... tn is elég nekem bőven végül is, csak egy átlag usernek mondanám magam, bár filmet elég sokat nézek a monitoromon relatíve (hetente kb 3 max 4), de most megláttam ezt az f2080-ast, és végül is kb 6-7 ezer Ft.-al drágább mint a bx2035... szerintetek megéri ezt az árkülönbözetet? Sokkal jobb az a cpva panel?
Játékra is lenne azért használva hobbi szinten, ezért aggaszt egy kicsit az a 8ms válaszidő.
Ti melyiket választanátok ár/értéket szem előtt tartva? (és persze filmezést, játékot szem előtt tartva)Köszi, Mian.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Mégis mik az igényeid még? Egyelőre elég sok az alternatíva. Méret, képarány, felbontás?
A képfrissítést Hz-ben mérik. Azt jelenti, hogy 1 másodperc alatt a kijelző hányszor villan fel, frissíti a képet. Minél több van, annál jobb, folyamatosabbnak látod a gyors mozgásokat és jobban kíméli a szemet is, bár ez inkább a CRT-re vonatkozott.
-
ctx
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy lcd moncsit venni fps-hez. Tudnátok valami jót ajánlani, aminek kicsi a válaszideje. 100k-t körül szánnék rá. Meg kis felvilágosítást kérnék hogy a hz mire is jo, mert crtnel képfrissites volt, de lcdknel úgytudom iylen nincs.
WHY SO SERIOUS!?
-
BiP
nagyúr
Ahogy nézem, ez kb. tényleg tök ugyanaz, mint az F2380, csak egy fix talpon van, nem állíthatón. Bár konkrét tesztet én sem találtam még róla, csak adatlapot.
Amúgy nem tudom, kinek mennyire zavaró a 8ms-os válaszidő, az én 20-as P-MVA monitorom is 8ms g2g, de sosem találkoztam utánhúzással játék közben. Tesztkörnyezetben sikerült kihozni (fekete háttéren fehér kurzor, meg a szürkékkel játszva az overdrive hatását lehetett kihozni, de napi használat közben sosem zavart a 8ms) Aztán lehet, hogy ez a panel (f2380/2333t) kicsit lassabb és erősebb overdrive-val lehet hozni a 8ms-ot, ezért látszik ?! Nem tudom. Vagy csak a tesztelőknek jobban rá van erre állva a szeme? -
Isual
veterán
válasz Vasinger! #1934 üzenetére
De ugye azt nem gondolod, hogy 178°-ig nincs semmi változás... van.
A 2209wa esetében oldalról 55-60° után írnak kontraszt és fényintenzitás csökkenésről, U2311H esetében 45-50°-nál észlelhető, felülről nézve meg még inkább nő a különbség, gyorsabban veszít a fényintenzitásból a U2311H mint a 2209wa. Ezt lemérték.
De mint írtam ez nem jelentős mert nem felülről szokás nézni egy monitort vagy éppen 60-70°-os szögből, de ezt írják.A bevilágítás, homogenitás nem időben változik, hanem vagy ilyen vagy olyan. Vagy vannak bevilágítások vagy nem, de itt is az U2311H-nál gyakoribb, illetve a panelhomogenitása, gamma eloszlása is rosszabb, mint a 2209wa-é, de ez utóbbi kevésbé észrevehető. Amit az ember könnyedén észrevesz az a bevilágítás.
Egyébként talán ez azért van mert a 2209wa-t 6 CCFL világítja meg az U2211H-t 2 CCFL az U2311H-t meg 4 CCFL. Legalábbis erre gondolnak. Talán ezért jobb a 2209wa homogenitása (lásd Prohardver teszt) illetve ezért jellemzőbbek a bevilágítások az U2211H és U2311H monitorokra.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Vasinger!
nagyúr
válasz KisTücsök #1935 üzenetére
2 ms-os és 5 ms-os "gémer" TN+Filmes moncsiaim voltak ez előtt:
Samsung 931BF, T220, T220 HDAz U2311H és ezek között nem vettem észre különbséget válaszidőben, pedig autóversenyes is vagyok és veterán CSS-s is.
Talán U2311H-val játszani is jobban érzem, talán a több herz miatt.
-
KisTücsök
addikt
válasz szasanyi #1931 üzenetére
Tudom, de sajna ennél többet nem tudok rászánni. Látod az a két Samsung pl jó lett volna, mert mindenben megfelelt, egyedül csak a válaszidő lógott ki sajna... A méretet a szebb képért? Hát nem tudom, nálam max, ha tényleg sokkal szebb. Csak hát 23'' alatt már nem igazán vennék monitort.
-
szasanyi
félisten
válasz KisTücsök #1928 üzenetére
Kicsit sok az elvárás, ami egyszerre nem fog teljesülni... max. 55k, 23-24", játékra jó legyen, és ne(!) TN paneles.
Én is monitor vásárlás előtt állok, így én is utána néztem a lehetőségeknek, ezét biztosan mondhatom, hogy ilyen monitor nincs. Még 22" monitornál is kemény (pölö DELL 2209WA, de ennyiért azt is lehetetlen beszerezni), nem még nagyobb képátmérőnél. Én láttam IPS panellel szerelt monitort, azután a TN panel nem jön szóba. A képminőség javára inkább legyen kisebb picivel a képátló. Sztem...[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Én találtam. Itt, meg itt a prohardveren is van egy. Hát nem tudom, eléggé eltántorított tőle, és sajnos az általam kinézett 2333T-től is. Minden tökéletesen rendben van, egyedül csak az a fránya válaszidő. Nekem elsősorban játékra kellene (PC-, konzol játékokra...), és pont a válaszidő miatt nem ajánlották arra az f2380-at, ami ugye 8ms, és ezek szerint a 2333T sem ajánlatos, bár erről nem találtam tesztet. Hát ez most kicsit elszomorított, úgy látszik mind a két monitort dobnom kell, és -ha csak nincs ilyen árkategóriában más- TN-eset venni. Nagy kár
Akkor ajánlhattok bármit, ami 55k-tól nem drágább, és szerintetek megérné megvenni. Mondom, elsősorban játékra, majd filmekre kellene.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Hali mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, mint itt szinte mindenki más is, vagyis, hogy milyen monitort vegyek
Először is a legfontosabbat szögezném le, hogy maximum 55k-t tudok rászánni.
A legfontosabb, hogy FullHD-s legyen. A méretét 23'', illetve 24'' környékén határoznám meg. A legjobb természetesen a 24-es lenne, de az sem gond, ha "csak" 23-as. A márka annyira nem számít.Nézegettem először BenQ monitorokat (bár a márkát egyáltalán nem ismerem), aztán Samsungokat. Jelen állás szerint ezt néztem ki. Ami kicsit aggasztatott az a 8ms-es válaszidő, de ennek ellenére is ezt ajánlották. Ugye nagy előny, hogy nem TN-es a panelja. Nos, erről mi a véleményetek? Esetleg ilyen árszegmensben tudnátok ajánlani még valamit (persze jobbat, ha van )?
A TN monitorokat alapból kizártam amúgy, amiket meséltek róla, meg amiket itt hallottam az bőven elég volt. Ennek asszem nem TN-es a panelja. Szóval jöhet bármi 55k-ig, ami nem Tn-eses + megfelel a fenti "követelményeimnek" és persze jobb (még ha kicsivel is), mint a fent említett Samsung. A választ előre is köszönöm
Még annyit, hogy ha van ténylegesen jobb monitor a fentinél és mondjuk csak pár ezressel haladja meg a limitemet, akkor természetesen érdekel, szóval nyugodtan ajánlhatjátok.
A választ előre is köszönöm!
-
Roach
csendes tag
Üdv
Jövőbeli terveimhez szeretnék kis útbaigazítást. 3 monitoros rendszerhez szeretnék nos... 3 monitort , 26" körűlieket minimum, egy nem túl méregdrága és mégis jó cucc kéne, arra gondoltam 1920x1200at tudnia kellene és fontos, h vékony legyen a "széle". Esetleg jobb lenne-e a 16:9 a 16:10 helyett? Tapasztalatok és elgondolások érdekelnének.
Köszi.[ Szerkesztve ]
"Wake me up when its all over, When I'm wiser and I'm older."
-
Brekk
addikt
válasz lemieux #1924 üzenetére
Joparan vittek mar CAD-re 2311-et, es eddig mindenki nagyon elegedett volt. Sztem egy elozetes megnezest meger a dolog, hogy lasd szukseged van-e egy ilyan tudasu monitorra. Netre, jatekra pedig egyertelmuen jo valasztas.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
zsolt1224
csendes tag
Üdv.
A segítségeteket kérném. Monitorvásárlás előtt állok. Amit rászánnék az olyan 45 körül lenne (gondolom ez alapján csak TN panelosak jöhetnek szóba), esetleg minimálisan több (2-3 ezer).
Amire használnám: netezés, filmezés, játék, semmi professzionális képszerkesztés stb. 22 eset szeretnék.
Van előnye ennél a méretnél a full hd felbontásnak egy 1680*1050es szemben? ahogy nézegettem egy 1680*1050 es 22 es képátlójú monitor egy pixelének a mérete (~0,28mm*0,28mm) már kisebb mint mondjuk egy full hd-s 27esének. Ez alapján úgy gondolom, hogy talán csak a nagyobb monitoroknál van a 1680*1050esnél nagyobb felbontásnak jelentősége.
A másik kérdésem a képaránnyal kapcsolatos lenne 16:10 vagy 16:9? Melyiknek mi az előnye?
Jelenleg egy LG W2252V-PF monitort használok (ideiglenesen van nálam), ami az igényeimnek tökéletesen megfelel.Amikre gondoltam, hogy esetleg megvenném: LG W2253V-PF, LG W2286L-PF. Az egyik 1920*1080 (16:9) 2ms, a másik 1680*1050 (16:10) 2ms és LED-es háttérvilágítású, meg kedvezőbb fogyasztású. Persze ajánlhattok teljesen más típusú monitorokat is.
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
lemieux
csendes tag
Üdv!
Monitorvásárlás előtt állok, egy kis segítség kellene hozzáértőktől.
23-24"-os monitoron gondolkozom, főleg Autocad (napi 6-8 óra munka), net és néha játék (régebbiek) folyna rajta.
Úgy látom a Dell U2311H-ra elég sok jót írtok, viszont nem tudom, hogy ilyen típusú használat mellett van-e értelme ilyet venni, vagy esetleg valami olcsóbb, egyszerűbb is megteszi. A keret meg lenne rá, de fölöslegesen nem akarok elverni rá plusz pénzt, ha nem tudom kihasználni.
Segítséget köszi. -
Vasinger!
nagyúr
Ugye van nekem a DELL U2311H-s monitorom, ami rendelkezik DisplayPort-tal.
Tervezek venni új VGA-t, méghozzá egy Giga 6850-et. Azon van DisplayPort.
Kérdésem, biztosan kompatibilis lesz vele? Nincsen itt is különböző szabványok mint a HDMI-nél vagy hasonló kavarások?
-
SOAD19
addikt
válasz Nyugdíjas #1920 üzenetére
Jó, de akkor legalább bízzon bennem. Meg, ő mondta, hogy volt nézelődni és hogy nem nagyon jöttek be azoknak a monitoroknak a képe, amik gondolom nagy valószínűséggel Tn-nek voltak. És ezért nem értem, hogy ha megfogalmazódott benne, hogy azoknál jobb kellene, akkor mégis miért... Meg nem az a szőke nő-s típus, normálisan látja a dolgokat amúgy. De úgy tűnik, csak nő.
-
SOAD19
addikt
Tegnap, vagy egy fél óra, 1 órán át próbáltam megértetni vele, hogy érdemesebb lenne kompromisszumot kötni és egy ips-est venni. Úgyhogy nem fogom megint felhúzni magamat és hagyom. De azért is baxta a csőröm a dolog, hogy a saját 2209wa-mat látta és arra nem mondta, hogy nem tetszene, még fel is vetettem neki még korábban, hogy inkább eladom neki, minthogy egy Tn-est vegyen. Még megérteném, ha szűkös lenne a keret és csak Tn-es jönne ki. Amúgy az is közrejátszhat, hogy nőstényről beszélünk, aki meglehetősen közel áll hozzám és szerettem volna, ha a lehető legjobban járna. Mutattam neki youtube-os linkeket (Tn vs. IPs), meg mutattam neki leírásokat (pl.: LW logout-os cikke), szóval próbáltam minden infóval ellátni (hogy ne azt higgye, hogy én elfogult vagyok ), hogy a kellő info-k tudatában tudjon dönteni. Na, mindegy. Ahogy ő mondta, jó lesz az neki. Az más dolog, hogy sokkal jobb monitort kaphatott volna ugyanannyiért. Nagyváradi és ott se sok lehetőség van megsasolni, hogy milyenek egymás mellett a Tn-es és pl. egy e-ips-es Dell, mint ahogy az én esetemben sem volt. (Debrecen) De engem meggyőztek az olvasottak és inkább spóroltam még, majd egy év múlva vettem meg, nem értem be a Tn-nel.
ON.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Először is sztem a Dell Ultrasharp monitorai nagyon is tetszetősek és rendkívül funkcionálisak. Letisztult, szép forma, számomra impozáns. Tény, hogy eleinte engem sem hatott meg a 2209wa, U2211H és U2311H stílusa, de amikor bementem az Oázisba és élőben megnéztem őket egyszerre minden megváltozott.
Más képeken és más élőben, nekem a személyes találkozás nagyot dobott a monitorok külső megjelenésének megítélésén. Most már el se tudnék mást képzelni, mint egy ilyen Dell Ultrasharp monitor.De nyilván ízlések és pofonok.
Minden esetre én annál nagyobb butaságot nem tudok, hogy valaki csak azért vesz TN-paneleset, ráadásul drágábban!!!, mert rajul néz ki .
Akkor már inkább mondja azt, hogy fontos neki a jó válaszidő meg ilyen egyébként alig észrevehető TN-előnyök, de csak azért mert jól néz ki... erre nem tudok mit mondani... legalábbis szalonképeset nem.
Azért ha tudod győzködd, esetleg (ha van rá mód) küldd el az Oázisba, nézze meg az U2311H-t is, legalább megpróbáltad. De mindenképp jó lenne, ha élőben is látna egy U2311H-t, hátha[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Köszi!
Korrekt összehasonlítás. Hát a mélyebb fekete hiányzik csak a 2209wa-mból, amúgy teljesen elégedett is lennék vele. No, de nem is nekem kellett volna a monitor. Nagy igyekezetem ellenére, úgy tűnik mégse sikerült rádumálnom ismerősömet, hogy ne Tn panelest vegyen. Egy 23-4"-os Dell-t nézett ki magának. Dobott egy linket róla és kiderült, hogy Tn-es és egy kicsit drágább a 2209wa-tól. Óvatosan puhatolóztam, hogy miért ezt választotta, meg hogy miért tetszik neki. Aztán elejtett egy mondatot, mégpedig, hogy nem annyira a kinézete a fontos, inkább legyen jó színei a képnek. Na, ekkor éreztem úgy, hogy szólok neki, hogy akkor az a monitor nem lesz a legjobb megoldás. De, végül, csak kiderült, hogy nem olyan fontos, hogy szebb színeket kapjon, inkább a külső. Jól fel is húzott, hogy képes volt azt mondani, h inkább legyen szebb színe... És az én monitorom még tetszett is neki, ezért nem értettem, hogy akkor miért nem vmi hasonlót vesz, főleg, hogy még olcsóbban is megúszná. Persze én voltam a köcsög, hogy elveszem a kedvét... Nem értem az embereket néha... Egy monitort nem dísznek kell venni. Én is még mikor monitort néztem magamnak és nem tudtam, hogy vannak különböző panel típusok, én is pl a Samsung T200-as féle moncsikat nézegettem, de hamar letettem róluk, mert nekem fontosabb volt, hogy azokat az előnyöket, amit az ips panel nyújt élvezhessem. Most meg már jobban bejön ez a számomra komolyabb, letisztultabb megjelenéssel bíró Dell irányzat.
Bocs, jó volt kisírni magam.
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, 19-est vagy eggyel nagyobbat. Netezésre, filmnézésre használnám leginkább.
Legyen jó a garanciája és max. 40.000, de inkább olcsóbb.
Mit tudnátok javasolni?vagy esetleg hogy mikre érdemes figyelni, melyik márkák a jók.
Köszi.
-
tothl
addikt
válasz WonderCSabo #1904 üzenetére
Az f2380 bírja, igaz van black crush és a panel lassúcska.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz WonderCSabo #1912 üzenetére
Kicsit rohanvást válaszoltam. Ugy értettem, hogy nem mindenképpen tudja. Nincsen konkrét info a 88GT-ről.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz WonderCSabo #1910 üzenetére
Nemsajnos...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz WonderCSabo #1906 üzenetére
Eh... hinni sokmindent hiszek énis Szerinted akkor miért kell hozzá a módosított driver file?
VGA-tól függ, a monitor tudja, ha félreérthetően fogalmaztam volna korábban akkor elnézést. Tehát a monitornak megy, csak nem biztos, hogy a VGA szereti.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt1224
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG W2286L-PF monitoron gonolkodom. Tetszik a formája, a 2 ms válaszidő sem hangzik rosszul. Viszont nem full hd-s, 1680*1050 a max felbontása. Szerintetek egy 22 colos monitoron észre lehet venni a különbséget a full hd felbontáshoz képest. Ebben kicsit szkeptikus vagyok. Egy 102centis tévén biztos látszik, de azért ez jóval kisebb...[ Szerkesztve ]
-
pudzi
tag
Sziasztok!
Vkinek esetleg van ilyen [link] vagy látott már ilyet? Esetleg vélemény róla? A felhasználói kézikönyvét megtudjátok nézni mellette, abban benne vannak a műszaki paraméterei.
Köszi előre is!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz WonderCSabo #1904 üzenetére
nope.
Nem biztos. Mint korábban énis irtam, ez nem egy gyári fícsör. Nem garantált a működése.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
A Dell U2311H-on kívül van még monitor, ami hasonló méretű, szép képe van, és hasonló árban van és tudja a 72Hzet natív felbontáson?
Illetve most látom, h. Isual ezt írta, h. "vagy bírja, vagy nem". Akkor most a U2311 sem biztos, h. bírja a 72Hzet?
[ Szerkesztve ]
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni, 19-est vagy eggyel nagyobbat. Netezésre, filmnézésre használnám leginkább.
Legyen jó a garanciája és max. 40.000, de inkább olcsóbb.
Mit tudnátok javasolni?
Köszi.
-
Isual
veterán
Nos leírom azt, hogy sztem mi a differencia.
Dell U2311H a 2209wa-hoz képest:
+ mélyebb fekete ---> nagyobb kontraszt
+ alacsony input lag, jó válaszidő ---> játék
+ 72/75Hz-es képfrissítés lehetősége---> 72Hz~filmezés; 75Hz~játék (vagy bírja vagy nem)
+ 16:9-es képarány ---> filmezés
+ alacsonyabb fogyasztás
- szűkebb betekintési szögek (nem vmi jelentős)
- rosszabb panel-homogenitás és bevilágítások (változhat)Hirtelen most ennyi jutott eszembe... nyilván ár és felbontásbeli (játékoknál kihajtásbeli) különbség is van, de gondolom ezzel te is tisztában vagy
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Bélabácsi #1900 üzenetére
Nem mondom, hogy kötelező tartozéka egy monitornak,de azért elég gyakran van ilyen hangjuk. Ha nem zavaró mértékű nem kell miatta aggódni. De ha még el is múlik a monitor idővel, majd kicserélik garanciába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.