Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Szerintem nem. Már csak azért sem, hasonló esete volt apámnak egy faluban. Autó lehúzódott jobbra, apám elkezdte kerülni/előzni balról, aztán mikor mellé ért, akkor az autó index nélkül bekanyarodott balra. "Természetesen" neki az autónk jobb oldalának.
100%-ban a másik sofőrt hozták ki vétkesnek. (aki aztán fellebbezett és a pénzbírságát másodfokon megtoldották 3 hónapos eltiltással is) -
mezis
félisten
válasz jerry311 #20698 üzenetére
Szerintem belterületen történt (fő utca,lámpaoszlop, kocsma ). Akkor pedig teljes mértékben a tartálykocsi sofőrje a vétkes. (Az a két személyautó meg bizonyára azért nem előzött, mert egyrészt az útkereszteződésig nem tudták volna biztonsággal befejezni az előzést, meg lehet, hogy látták a balkanyaros szándékot.)
Én úgy tudom, hogy külterületre vonatkozik a KRESZ-ben az a balra kanyarodás csak akkor, ha nem kezdett előzésbe senki .[ Szerkesztve ]
mezis
-
jerry311
nagyúr
Így. Ez kb. 50-50% lesz, illetve esélyes, hogy a tartálykocsi gyorsabban ment, mint a megengedett sebesség azon a szakaszon. Ez kiderül a tachográfból.
Valamilyen szinten a kamionos felé tol(hat)ja a nagyobb kárrészt.
Tény, hogy ez homályos része a KRESZ-nek, mert ugye balra kanyarodó autót nem szabad előzni, legfeljebb jobbról kikerülni. De balra kanyarodni sem szabad, ha valaki már megkezdte az előzést.
Van még egy olyan tippem, ami sajnos nem ritka eset, hogy az előöl haladó nem jelezte, hogy éppen mi a faszt csinál, csak lassított. Na most ilyenkor esetleg jóhiszeműen elkezdi kikerülni az ember, aztán meg is van a baj. -
Bubu79
addikt
válasz Khelben #20691 üzenetére
De lehet, hogy a Nivás srác nem járt volna így, ha megpróbálja...
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
jerry311
nagyúr
válasz Winner_hun #20687 üzenetére
Ezt hogy sikerült összehozni? Képekből ítélve jó látási viszonyok voltak, sehol semmi fa vagy bokor, ami csökkenthette volna a belátható útszakaszt. Hogy lehet ennyire nem látni valamit?
-
kételkedem
addikt
válasz Winner_hun #20687 üzenetére
Az úttól 2m-re legfeljebb
Mai gyöngyszem:
Bevont vezetői engedéllyel, iratok nélkül, ittasan vezetett egy 32 éves nő... Az autóban utazott a nő hároméves kisfia, valamint tízéves unokahúga is.
Felelősségteljes, érett gondolkodású, példamutatóan viselkedő szülő! ezúton is gratulálunk neki!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Winner_hun
titán
...A Seat az út jobb oldalán a vízelvezető árkon túl, a körülbelül két méterrel mélyebben lévő füves területen fejtetőn landolt....
Honnan nézte a 2 métert, az út mellett lévő elsőbbségadás kötelező tábla tetejétől?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
titán
válasz jerry311 #20682 üzenetére
Az engem is, sajnos nem irnak rola. Lehet valami tulfeszt kapott a vezeteken keresztul es meglodult a busz.
Ezek nem normalisak, eloznek jobbrol, balrol, multkor a gyalogosok kozott ment at a vadallat az atkelohelyen. Az ilyet ugy rugnam fejbe, hogy tobbet nem ulne motorra.
-
-
benvolio
őstag
Lada Samara vs. M41 mozdony : "Elsődleges információink és szemtanúk elmondása szerint egy Lada Samara vezetője a vasúti átjárót elhagyva észlelte, hogy jön a vonat. Ekkor meggondolta magát és visszatolatott a vonat elé. A vonat derékba kapta a Samarát, maga alá gyűrte és mintegy 140 métert tolta maga előtt." - ez se gyakori szitu.
-
Calogero
addikt
Sajószentpéter irányában haladt a Skoda Octavia RS, amikor egyelőre ismeretlen okokból fékezett egy nagyot a sofőr és keresztben csúszva egy villanyoszlopnak vágódott az oldalával a Sajókeresztúri elágazásban.
A helyszínen szerzett információink szerint a sofőrt súlyos, az utasát pedig könnyű sérüléssel szállították el a kórházba a mentők. A baleseti helyszínelés idejére a forgalmat a szemben lévő sávba kellett terelni.
-
jerry311
nagyúr
-
Calogero
addikt
Itt a jó idő, és előkerültek a "őrült szerv donorok" is.
A HAON eddigi információi szerint a Füredi út felől a belváros irányába haladó motoros a kereszteződéshez érve összeütközött a neki jobbról – az Ibolya utca felől, jobbra - kikanyarodó autóval. Nem hivatalos adataink szerint a nagyteljesítményű motor vezetője, közel 100 km/h-val közlekedett, holott a kereszteződésnél csak 30 km/h-val lehetett volna haladnia.
Szemtanúk elmondása szerint csak a szerencsén múlt, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyen nem ütött el egy gyalogost, akit éppen átengedtek az autósok. A balesetben részes gépkocsi vezetőjét is kórházba szállították a mentősök, információink szerint sérülései nyolc napon belüliek. A baleseti helyszínelés, és a műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták a rendőrök az adott útszakaszt, a forgalmat elterelték. A tragikus eset pontos körülményei még vizsgálat alatt vannak.
-
Bubu79
addikt
válasz jerry311 #20669 üzenetére
A kutya ott van elásva, hogy a vili sofőrje még nem írt ide ( legalábbis nem tudni róla ), te viszont már igen
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
jerry311
nagyúr
Az anyja nem védené ennyire azt a villamosvezetőt, mint ti.
-
mezis
félisten
-
jerry311
nagyúr
válasz Sipi16 #20666 üzenetére
Lehet belegondolni bármit, meg félremagyarázni. Ha azt láttam volna, hogy a villamos egyébként is lassan megy vagy az autós úgy közeledik a jobbra forduláshoz, hogy a villamosvezető inkább lassít, akkor azt írtam volna.
De az a vadparaszt fogta magát és belassított, csak és kizárólag addig, amíg ezzel akadályozta a forgalmat. Nincsenek mentő körülmények. -
Sipi16
őstag
válasz jerry311 #20665 üzenetére
Egyes estekben lehet, hogy nem a legjobb minöségü a sín és emiatt lassított le. Amúgy elég egy életunt "még átférek elötte". Gondolom azt nem kell magyarázni, hogy egy villamost nem olyan könnyü állóra fékezni mint egy személyautót.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
jerry311
nagyúr
válasz Sipi16 #20664 üzenetére
Kétségbe vonta valaki, hogy a villamosnak volt elsőbbsége? Nem.
Csupán azt a viselkedést helytelenítettem, hogy nem simán áthaladt a kereszteződésen, hanem mindezt csigalassúsággal tette. Nem akart senki sem elé kanyarodni vagy ilyesmi. Nem volt semmi megtévesztés, zavarás, stb. Az autós várta szépen a sorát, hogy bekanyarodjon. A villamosvezető meg úgy gondolta, hogy nagyon vicces lesz feltartani a forgalmat. Szarjon szöget![ Szerkesztve ]
-
Sipi16
őstag
-
jerry311
nagyúr
-
Bubu79
addikt
válasz jerry311 #20661 üzenetére
Eszedbe se jusson, hogy esetleg kamikáze autósok miatt lassított - ezek hajlamosak akár a vonat elé is kimenni, akár leengedett sorompónál is - hát hogy is juthatott volna eszébe csóresz vili sofőrjének, hogy esetleg valaki bezúzhat a kereszteződésbe akkor is, amikor egyébként a vilinek elsőbbsége van
-
jerry311
nagyúr
Szeretnék gratulálni a BKV-nak is, különösen az egyik 3-as villamos vezetőjének.
Sikerült feltartania kb. 20-25 autóst...
Nyilván ha valaki a villamos síneken keresztül szeretne bekanyarodni egy mellékutcába, akkor a villamossal lassítani kell, hogy minél tovább tartson átérni a kereszteződésen. Utána meg visszagyorsítani a normál sebességre mintha minden rendben lenne. Köcsög autósok, meg várjanak még többet a sorukra! Különben is milyen bunkók már, hogy át akarnak hajtani a síneken? Hát az a minimum, hogy kicsit segíteni kell a torlódást ilyen akciókkal is. -
keIdor
titán
Aláírásba az eredeti "szavakkal" jó pedig. A "sme" "szerintme" "avgyok" "bmw.be" stb. kötelező.
Egyébként nálam ez a Post of the Year minden hibájával együtt.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
dragonfx
veterán
nem de én siettem érted,késésben voltam, tehát volt 1 megfelelő indokom a gyorshajtásra, de neki mi oka volt hogy csak ugy ebből az elnyulásos dologból arra a következtetésre jutott hogy rámragad és követ engem
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Bubu79
addikt
-
-
dragonfx
veterán
válasz Khelben #20653 üzenetére
nem de az más kérdés egy jobbos esetén.az kötelező.de 50nel menni nem kötelező csak esetlegesne következménye lehet.
Zozzant>>érdekes a látásod de valahol igazadvan megértem.
belsőben haladhatsz ha nem tartasz fel senkit és a forgalom megengedi.ergo nem akar senki előzni.igaz ezts neki nem tartja be mert 50nel a középsőben 51nel a belsőben effektus van.és persze a külső üres.
és akkor mér megyek 100zal...hát ezért mert elkattintják a hurt....
Mostanába elég rossz avgyok...tegnap is valami kis fehér szutyokkla kergetőztem, mert rámragadt de én nyertem ....[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Zozzant
addikt
Mindig előjön ez a kérdés, ugyanis lakott területen folyamatosan a belsőben lehet haladni, és itt a kresz a megengedett legnagyobb sebesség alatt közlekedőkre tesz kivételt, hogy jogot adjon az azzal közlekedni tudóknak a haladásra, nem azoknak ad jogot aki 150-el közlekedik, azzal hogy téged arra kötelez hogy lehúzódj jobbra. Erre a kitétel, hogy jobrról is el szabad haladni.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
titán
Erdekes kerdes ez amit cincaltok. Tulajdonkeppen a kresz azt irja, hogy haladhatsz a belsoben folyamatosan, ha ezzel nem akadalyozod a mogotted gyorsabban haladot. Erre vonatkozolag sebesseghatart nem emlit, tehat nem irja azt, hogy kivetel akkor, ha a belso savban halado a megengedett maximalis sebesseggel halad.
Ezek tudataban teljesen mindegy a mogottem halado mennyivel kozlekedik, el kell, hogy engedjem. Legalabbis en igy ertelmezem.
-
dokar
addikt
Miféle szabályt szeg meg az, aki a megengedett sávban halad valaki a megengedett maximális sebességgel?
Lakott terülten belül ez rendben van, de azon kívül pedig jobbra tartási kötelezettség van, ami felől az sem mentesít, ha valaki hangsebességgel közlekedik.
extra - SEXRay
-
mezis
félisten
válasz Khelben #20648 üzenetére
Miféle szabályt szeg meg az, aki a megengedett sávban halad valaki a megengedett maximális sebességgel ? Sorolási kötelezettsége csak a megkülönböztető jelzést használó járművek esetében van.
Én is utálom, amikor forgalmas, többsávos úton száguldozó arra akar kényszeríteni, hogy váltsak sávot miatta. Keressen ő egy szabad sávot, aztán nyomja neki.
mezis
-
Khelben
nagyúr
válasz jerry311 #20646 üzenetére
Azért, mert más szabálytalankodik, neked még nem lesz jogod szabálytalankodni. Se jogilag, se erkölcsileg. Ugyanolyan gyökér szabálytalankodó leszel, teljesen mindegy, hogy a másik szabályos vagy nem. Persze ebben az országban ez keveseket zavar, sokaknál meg egyenesen erény...
-
jerry311
nagyúr
válasz Khelben #20635 üzenetére
1, Ha szerinted le kéne húzódnom, akkor szerintem neki meg be kéne tartania a sebességkorlátozásokat. Ha neki szabad gyorsabban mennie, akkor nekem szabad ott mennem ahol akarok. Kettős mércével ne próbálkozz! Gyorshajtónak lehet szabálytalankodni, többiek meg szabályosan húzódjanak le? Leszarom, hogy mennyivel akar menni a mögöttem jövő, ha én a megengedett legnagyobb sebességgel közlekedem.
2, Az meg egy másik kérdés, hogy 50-nel megyek vagy 50-et mutat az óra. Ha figyelmesen olvastad volna, akkor észrevehetted volna, hogy sehol sem beszéltem kilométeróráról, csak sebességről.
-
titán
SpeedR, Calogero
Mindharom jo , es ilyen allatok kozlekednek az utakon.
-
Khelben
nagyúr
válasz jerry311 #20632 üzenetére
1., Ilyenről szó nincs a KRESZben, nem a te feladatod megállapítani, hogy ki mennyivel megy. Ha gyorsabban jön, le kell húzódnod, különben ugyanolyan szabályszegő vagy, mint ő.
2., Honnan tudod, hogy a megengedett legnagyobb sebességgel mész? Hitelesített a km órád? És ha a tiéd 5 km/h-t csal, az övé meg csak kettőt?
-
Calogero
addikt
Gépkocsivezetés közben borotválta nem kívánatos szőrzetét bikinivonalához igazodón egy 37 éves nő Floridában, ami miatt azután karambolozott.
A kocsiban ketten voltak, a nő volt férje tartotta a kormányt az anyósülésről. A gázpedált azonban nem ő nyomta, és a féket sem, emiatt aztán belehajtottak egy előttük haladó furgonba, amelyben szintén ketten ültek.
Szerencsére mind a négyen csak könnyebben sérültek meg. A balesethez érkező rendőr hitetlenkedve csóválta fejét.
"Úgy tíz éve épp ugyanitt állítottam meg egy autós fickót, akinek egyszerre három vagy négy narkós injekció állt ki a karjából. Azt hittem, nem lesz ennél hihetetlenebb esetem. Lett" - mondta Gary Dunnick rendőr.
A nőnek egyébként épp az előző nap vonták be a jogosítványát, méghozzá öt évre, kábítószer hatása alatti vezetés okán. Mostani borotválkozós, emiatt veszélyes vezetését engedély nélkülivel tetézte. A kocsinak ráadásul hiányzott a kötelező biztosítása, a nő pedig cserben is hagyta áldozatait, csaknem egy kilométerre elhajtott a baleset helyszínéről.
-
MaciG
addikt
-
jerry311
nagyúr
válasz Pali79 #20628 üzenetére
Lakott területen belül abban a sávban megy, amelyikben akar. Ennek egyetlen feltétele, hogy fel legyenek festve a sávok.
Nekem meg az a bajom, hogy a sok idióta nem megy be a belső sávba, hogy ki tudjak kanyarodni a külsőbe. Ilyenkor csak nézheti az ember a kocsisort, meg az üres belső sávot. Ha kicsit kitolom a jármű orrát, akkor meg úgy néznek rám, mintha közveszélyes őrült lennék. -
Manitou
veterán
Igen, szabalyt szegett vele, mert be sem hajthatna a keresztezodesbe, ha elore latja, hogy nem fog tudni athajtani rajt.
Ja, amúgy ez hasonló eset mint az hogy zebrán se állhatsz meg még forgalmi okból se, mert előre látnod kell hogy ha már csak a zebrán tudsz megállni, akkor előtte álljál meg, ne ráálljál. -
Pali79
aktív tag
Azt mondja meg nekem valaki, hogy ha van egy többsávos út, vegyük példának okáért a budapesti Soroksári-Helsinki utat ami elég hossza 2, de van ahol 3 sávos. Szóval a kérdés: miért megy mindenki a belső sávban???????? Senkit nem zavar, hogy már a huszadik autó előzi meg jobbról, de nem húzódik le az istenért se. Ettől olyan pipa tudok lenni
-
shiftelek
csendes tag
szerintem mindenhol a kutas illetve tanker sofőr a hunyó,nekem anno shell kútról hozták a gázolaj adalékot 5 literes kannában (azt amit 5000 litrehez kevertek) elég is volt 2 évig
autó meg ment mint a golyó -
titán
válasz jerry311 #20619 üzenetére
Ertem mire gondolsz es nagyon csalodott lehetsz, csak arra probaltam celozni, hogy nem a mol szallit a kutjaihoz es arul vizes uzemanyagot, hanem az ott dolgozo kutasok piszkalnak bele, sok esetben osszejatszva a tanker soforokkel, hallottam jopar dolgot mik mennek ott is. Ez ellen meg nem tud mit tenni a ceg, most sem es kesobb sem. Nincsenek megfizetve az emberei, az uzemanyag meg nagy biznisz, persze, hogy ellopjak.
(#20623) Rick4 Igen, szabalyt szegett vele, mert be sem hajthatna a keresztezodesbe, ha elore latja, hogy nem fog tudni athajtani rajt.
(#20624) SpeedR Igazad van, nem fogalmaztam pontosan. Tehat mindenki a moltol veszi a gazolajat, az omv pedig a moltol is. Nekunk anno csakis lobaubol jott az uzemanyag toluk, fasza is volt az a gazolaj, most a moltol kapjuk mi is. De az nincs ganyolva, kozvetlen a toltobol hozzak.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Talán KRESZ szabályt szegett volna vele? Ha pl 20 másodperccel előbb ért oda, mint Te, akinek elsőbbséget kellett volna adnia, jogosan teszi, ha kismértékben meg kell változtatnod miatta az irányodat és a sebességedet, de durva fékezésre már nem kényszeríthet...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MaciG
addikt
Nem értem mért van annyi idióta vadbarom aki bemegy a kereszteződésbe pedig jól látja, hogy nem fog "beférni", inkább megáll a közepén és a többi irányból se lehet haladni, és manapság egyre többet találkozom ilyenekkel. Komolyan mondom néha már úgy vagyok ,hogy én is ezt csinálom, csak én busszal állok be.
BANZAII
-
jerry311
nagyúr
Lehet, hogy a kút csak szerződött cég, nem MOL tulajdon, de számomra ettől még MOL marad. Ha a MOL a nevét adta hozzá, akkor az egy MOL kút. Ha hagyják, hogy a kutasok baszakodjanak a benzinnel, akkor az olyan mintha a MOL tenné. Innentől kezdve, ha van elég benzinem akkor inkább másik kútnál tankolok.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Khelben #20614 üzenetére
Van 3 kút, ami útba esik melóba ingázás közben. 2 MOL meg egy Agip. Jó ideig a MOL-hoz jártam, 2008-2009 télen még nem volt gond. Tavaly nyáron sem. Aztán idén télen elkezdett köhögni a jármű, de csak ha a két MOL kút egyikénél tankoltam. Gyorsan megtanultam a leckét, hogy felejtsem el őket. Röviden ennyi.
-
jerry311
nagyúr
válasz Khelben #20610 üzenetére
Fasz kivan már MOL-lal! December óta nem tankoltam náluk, most úgy jött ki a lépés, hogy megint MOL-nál kellett benzint vennem. Na, amint eljutott a motorba a friss benzin, már el is kezdte a dadogást kövérebb gázfröccsökre.
Végül is én basztam el, miért felejtettem el időben tankolni. -
-
dragonfx
veterán
válasz Khelben #20601 üzenetére
az neked hogy sikerült??
osszuk mármeg a negatív dolgokat okulhassunk belőle.Nekem mikor tankolok és nem tiszta benyaszagot érzek utána..és egyből nem megy jol az autó tudom vizezett pláne ha ez párosul azzal hogy nem áll be a benyaszintjelző.ez 2 dolognak tulajdonítom>>vizes a benya vagy levegős.
értem már mér +2lityoa fogyim... nem a bmw.vel van a baj a amgyra kutakkal..de eksü nyáron kijutok tankolok külföldön és megnézem azzal mit tud.....lehet nagy pofáraesés lesz mert ugy mindne rendben lenne....
én azt mondom egyik kut se 100%ois mostanság lehet az shell omw mol auchan...mind ad xart....éppen aktuális szállatmány dolgozok függvénye.
-
t1
addikt
Szerintem addig te ne erőlködj míg nem ismered a típust A-Z-ig én sem erőlködöm az amcsi kocsikban sem a gáz témában.
Pl.: Díszcsík az oldalán csak 99ig gyártottakon van ilyen kis csík utána vastagabb és az ajtó fölött fut végig. De a legfőbb dolog 97-98 között adták ki a GLS "SAFE" limitált szériát arany és kék színbe gyári sportbelső, hátsószárny, kék számlapú kmóra, alufelni rendelhető klíma...illetve látszana a hűtőmaszkból is. Kb ennyi de úgyse hiszel nekem
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Akkor légyszi linkelj már be hasonló évjáratú, felszereltségű, futott km-ű Suzukikat, mert előtted már más megtette, és nem 350K volt odaírva..... Egyébként meg mindenképp múlt időben kellene beszélni arról, hogy mennyit ért..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
jerry311
nagyúr
válasz proof88 #20600 üzenetére
Auchan az más tészta, ott Diesel volt belekeveredve, mert elbaszták. Állítólag, de azóta se hallottunk senkiről, akinek ugyanilyen baja lett volna akkor. Nyilván sokkal jobb a kútra fogni, mint saját magunkat hibáztatni.
Vizes témára meg ott az etanol. Alkohol szereti a vizet, szóval ki fogja pucolni a rendszerből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest