Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati3x
senior tag
válasz mikrofon #82793 üzenetére
No akkor:
Pár kép [EM-10-II-el és 40-150/4-5.6 R-el] Ez pl egy boltból 50-ért elhozható tele. Jah, ismerve a típusodat, itt meg az lesz a gond "de ezeket egy profi fotós csinálta!" Mert kifogás az mindig van... (ezt most nem sértésnek szánom! Amikor fiatal és bohó voltam akkor jártam ebben a cipőben.. ) )
Ez pedig 45/1.8-al szintén meg lehet fogni 60-70 körül boltból.
Igaz ez az olympus 25/1.8-al EM-10-I-el készült ami 100 körül megvan, de a pana párja, ami optikailag legalább ilyen jó, ha nem jobb egy hajszállal néha meg lehetett csípni 99 dodoért.
Ahogy látod, mind mind "drága" gépekkel és obikkal készült. ÉS valóban rossz dinamikával..
Szóval te is benne vagy a "drága"géppel könnyű jó képeket csinálni csoportban. Ha esetleg valaki rámutat, hogy ez így nem igaz akkor meg megy a sértődés.
Mondok másik példát. Ismerősöm, 3 hete panaszkodik: 5Dmk3+ 70-200/2.8 blabla II. "Hááát van gondom, elég sokszor nem jó a fókusz. Nem oda kerül ahová kell." Mondom valahol lehet a gépbe állítani a front és back fókuszt. "Frankó, beállítanád?" Kösz, inkább nem, inkább vidd szervizbe, mert pl a zoom obinál lehet hogy a két végén akár különböző is lehet. (azt már nem is mondtam, hogy hallottam mendemondákat, hogy ezzel a szervíz se tud kezdeni semmit) Azaz jó az FF, a papír DOF, a dinamika, ha a fókusz nem ott van..
Másik párbeszéd vele. Próbálgatja 2 éve az EM-5 gépem. Mondom neki mér nem cseréled le egy ilyenre meg egy 40-150/2.8-ra a géped? Még pénzed is maradna. Válasz: "Jó, jó de mit szólnának a megrendelők, ha ilyen pici géppel jelennék meg.."
Szóval gyanítom nálad "user error" lesz. két dolgot tehetsz: Megtanulsz fotózni, vagy veszel egy drága gépet, drága obival (és utána jössz rá, hogy meg kéne tanulni fotózni ) Ha meg nincs lóvé rá, akkor veszel egy canikon és örülsz hogy mennyivel jobb a dinamikája/DOF-ja, mert mennyivel negyobb az APS-s szenzor.. Még egy opció: hagyod a fotózást a fenébe, és mobillal fotózol..
-
b.vr
őstag
válasz mikrofon #82800 üzenetére
Olvass már figyelmesebben: e-m1 mk1! Tehát hol van a nagy különbség?
"Nem is értem mert veszik a drágább em-1mkii-t, és miért nem tőletek fogadnak el tanácsot, miszerint egyforma kettő, ezért em10-et vegyenek..."
Ne ironizálgatni próbálj hanem gondolkozni: eddig végig a képminőség miatt nyavajogtál, nem abban van a különbség hanem rengeteg minden másban. Csak az most nem tartozik a kérdéshez.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
ati3x
senior tag
válasz mikrofon #82800 üzenetére
Ha már DXO mark b*zulás Amint látható az EM-10 II körbehugyozza az elsőgenes 5D-t. Tanulság, anno amikor megjelent az 5d, mán akkor sem lehetett vele normális képet csinálni... Hagyjuk mán.. Ezennel én mán csak egy sört kérek, és átmegyek off-ba..Bizti jó lesz a műsor
-
mikrofon
veterán
Most komolyan..... Tényleg nem érted, hogy ebben a HSZ-ben a fórumtárs Pro felszereléssel készült képeket állított szembe és hasonlított össze az em10II-vel!
Kérlek néz már meg az egyesek és nullák számát és helyét a hsz-ekben....
Tényleg ennyi HSZ-en azt bizonygatjátok, hogy az em10II és em1II egy pályás??? Ha igen, akkor sajnállak titeket, ha nem akkor meg beismerés után el lehet kullogni!
és akkor még ti jöttök azzal, hogy ez egy szakmai fórum és a hülyeségnek helye nincs....
Ez most akkor mi????[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
Az én válaszom szempontjából ez teljesen érdektelen mert én azt írtam hogy én ugyan nem e-m10-et használok hanem első generációs e-m1-et, viszont nem tapasztalom azokat a hatalmas képminőségbeli problémákat, ezért szeretném látni (mert én erről nem tudok) hol van a hatalmas különbség az első generációs e-m1 meg az e-m10 között. Ha pedig ilyen hatalmas különbség nincs (és én erről nem tudok/eddig még nem tudtam), akkor viszont teljes joggal gondolom hogy mikrofon rendszeresen teljesen légből kapottan hisztériázik.
-
jjeahh
nagyúr
Ha az utóbbi pár hsz-nek hiszek asszem azonnal rohanok boltba, hogy váltsam le a g3-ast, mert sehol sincs szenzorban az e-m10-hez képest . No de várjunk, meglestem fotóimat és kb. sehol nem látom azt, hogy a dinamika elcseszte volna a képet . De hogy ne a saját golyóimat nyalogassam: Parci tájfotói nem is értem hogyan lettek ilyen jók, biztos mágia meg Ps
kátú: jó az avatarod
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
b.vr
őstag
válasz mikrofon #82809 üzenetére
Ez megintcsak teljesen érdektelen mert nem erről volt szó.
Állítod hogy az e-m10 képminősége borzasztóan problémás.
Állítom (és nem csak én, hanem szerteszét a neten sokan) hogy az első generációs e-m1 képminősége teljesen jó.
Hacsak az e-m10 és az első generációs e-m1 képminsége között nincs valami nagyon nagy különbség, akkor itt bizony baj van.
Tehát: tudod hitelt érdemlően alátámasztani hogy alapvető különbség lenne?(#82811) kátú: hát ezt ne tőlem kérdezd, mikrofon sírja tele a topicot...
[ Szerkesztve ]
-
voriae
tag
Fura nekem ez az egész diskurzus. Lehet az én igényszintem van nagyon lent, de ISO800-ig eszemben sincs előtúrni a FF Canon cuccomat, utána persze sokkal érezhetőbb a képminőségbeli különbség. De nemcsak maga a váz, az objektívek, de még az alkalmas állvány is sokkal nagyobbak és nehezebbek, mint az m43 felszerelésem tagjai. Ez az enyag EM10I-el készült tavasszal egy Balaton-körbetekerés alkalmával, 5 réteg ruhával, kajával, mindennele gyütt fért be a hátizsákba a fotóscuccom.
Ok, nem vittem túlzásba, a vázon túl csak egy Sami hal, a 9-18, a 12-32 és az Oly kittele volt nálam, két pótakksi és egy miniállvány. Nekem nagyon is számít a méret és a tömeg.
Szerintem szinte mindenféle fényképezőgéppel lehet értelmes képeket készíteni, ha ismeri a júzer a korlátokat, és próbál a felszerelés korlátai között maradni.
-
m3ss
veterán
válasz jjeahh #82810 üzenetére
tullihegett dolog ez a dinamika tajkepeknel sztem. ha nagyon nagy kulonbseg van az eloter meg az egbolt kozott, vagy egy barlangban fotozol ahol a barlangot is ki akarod exponalni egy 14 ev-s meg egy 12-es kameraval is inkabb tobb expot lovok.
idealis napszakban meg altalaban nem kell nagy dinamika.
nekem inkabb akkor jon jol, amikor ecsetelni/szelektiven vilagositani akarom a temat, akar egy part egy kepen, ami nincs tullove vagy alexpos a tema vmi miatt. vagy ha veletlen lo az ember egy 4 fe-vel allulott kepet...ami valljuk be milc gepekkel eleg ritkan fordul elo.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
-
b.vr
őstag
Köszi!
(#82820) jjeahh: köszi Neked is, még nem igazán lehet, honlap készítés alatt, majd talán nyár végén befejezem, most úgysem fotózom.
Viszont úgyis terveztem pár logout-os bejegyzést pl. a Nocticron-ról), ott addig is lesznek majd még képek[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Neharagudj, de mikor irtam, hogy em10 rossz. Azt írtam, hogy az e-m1mkii más kategória és jobb...
Összekeversz valakive, aki szidta az em10-et mert az nem en voltam... De mindegy is... Azt az állítást továbbra is tartom, hogy az e-m1mkii a pro vonal mig az e-m10mkii a belépő... Ezzel lehet kötekedni, de attól még tény... Mint ahogy az is ha visszaolvasol hogy nem én szidtam az em-10-et tehát rossz a címzésed.... A napi flusztráltságodat rossz emberen próbáltad kitölteni...Jah a képeid egyébként jók
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz mikrofon #82822 üzenetére
Jogos, az csurgoi volt, bocs.
Csak Te beszálltál azzal hogy nem szeretnél beszállni, és még most is ilyeneket írsz: "Azt az állítást továbbra is tartom, hogy az e-m1mkii a pro vonal mig az e-m10mkii a belépő" Csakhogy az e-m1 mki (tehát egy) is pro vonal, és nem a képminőségben van a különbség (hanem rengeteg másban) De majd kikölcsönzök egy e-m1 mkII-t és lövök összehasonlító képeket (szerintem ugyan nem ebben (tehát állókép minősége) volt a nagy előrelépés, de erre majd visszatérünk)
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ezekről süt az hogy kicsi szenzorral készültek Nincs háttérmosás és láthatóan látszik a gyenge dinamika, szemre 12.5 ev ami mint tudjuk édeskevés egy tájképhez. Amúgy irígylem azoknak a különlegesen érzékeny látását akik ezt az 1ev különbséget szemre látják
Viccet félretéve ezen képekből is látszik, hogy értő kezekben jót lehet alkotni m4/3-on is. Grat!
-
b.vr
őstag
Rákerestem amit írtatok SchefferJ index m43 fórumos legfrisebb képeire, pl. ezekre gondoltatok? Én annyira nem látom (mint amikor a gép megjelent és teszteket olvastam, ott sem ez volt a hangsúlyos, hanem más dolgok) hogy a szenzor képminősége szempontjából miért ne lehetne ezeket első generációs e-m1-gyel elkészíteni (vagy éppen ugye e-m10-zel) , de ahogy írtam, majd teddpróbára keretében elviszem egy fotózásra egyszerre és akkor lényegében ugyanazokat a képbeállításokat meg lehet majd nézni mindkét generációval.
-
topikk
senior tag
Szerintem el lehet, én is tettem egy hasonló próbát pár hete.
A duál stabi a 300 PRO-val biztos segít, mozgó csónakból számíthat. Meg én egy nagyon kezdő fotós vagyok (tavaly novemberben vettem a gépet), de magamhoz képest elégedett voltam.
[ Szerkesztve ]
-
ggf8600gts
tag
Nem tudok dönteni, hogy fényképezős-videós gépnek utazásokhot a Panasonic G7 14-140 el, vagy a GX80 14-140 el lenne jobb? G7 mellett szól a jobb ergonómia, a GX80 mellett az 5 tengelyes stabi, és a shutter shock megoldása. Bár itt a Prohardveren olvastam, hoy a stabi sípoló hangát egy nemrég kiadott firmware orvosolja.
Melyikbe érdemes beruházni? -
tacto
aktív tag
válasz ggf8600gts #82835 üzenetére
Szia, en egy nagyon szubjektiv velemenyt hadd mondjak el (persze ezt objektiv parameterek is alatamasztjak nemileg), szamomra oriasi a ket gep kijelzöje közötti különbseg a G7 (G8, GX8, a jelenleg futo kinalatbol) es tarsai javara. Többször probaltam, ill. GX8-at tulajlok.
Am, ahogy irod, ez az ergonomiai parameterek egyike... -
MrChris
nagyúr
válasz ggf8600gts #82835 üzenetére
Az evf optikáját tényleg elrontották a gx80-ban. Azért használható. Nekem volt előtte egy g6 ami jellegben elég közel állt a g7-hez, ezért tudtam hogy a stabit nagyon akarom minden egyéb negatívum ellenére. Gx80 fogásán házilag javítottam, mic csati bukta és a cinelike d profil is. A g7 forgatós kijelzője pár esetben jobb, leginkább selfizésnél, cserébe nem kell pöcsölni a forgatásával, ha meg akarod dönteni.
-
tacto
aktív tag
válasz MrChris #82838 üzenetére
Talan picit szandekos, mert igy is mar "tul jo", nem sok mindenbe lehet szerintem belekötni. Engem is max. egy picit zavart, igy lett GX8, de elmarad par feature-ben a kistesotol.
Meg evf: emlekeim szerint, a G7 evf-e javult a G6-ban levöhöz kepest, parszor együtt probalgattam öket anno, igy remlik. -
role_of_72
tag
Sziasztok!
Van már esetleg valakinek tapasztalata a Laowa 7.5mm F2 obival? Illetve, honnan lehet vajon értelmes áron beszerezni? Ebay-en Kínából írja, Amazon-on ahogy láttam nem szállítanak Magyarországra... Bárkinek ötlete?
Köszi!
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
un2112
tag
válasz role_of_72 #82840 üzenetére
Szia!
Úgy hallom, a Fotoplus a hivatalos magyar forgalmazó, tehát náluk lesz, de hogy mikor, azt én is szívesen megkérdezném tőlük -
role_of_72
tag
válasz un2112 #82843 üzenetére
Köszi a választ! Én is úgy láttam, hogy (egyelőre?) náluk van akár csak listázva is. 200-at viszont azt hiszem nem adnék érte - főleg az 500$-os ár hallatán (tudom ÁFA, stb., de akkoris...).
Azt, hogy mikor lesz, szintén passz. Még a gyártó oldalán is előrendelni lehet csak jelenleg, szóval lehet később begyűrűzik EU-n belüli ebay-es eladókhoz is - ebben bíznék főleg.
-
un2112
tag
válasz role_of_72 #82844 üzenetére
Hát, igen.
Amúgy mióta nálam volt a Pana 8-18, azóta csak arra vágyom, de az majdnem kétszer ennyibe kerül, és megfelelő szemszögből nézve ér is annyit, épp csak én máshonnan nézem -
jjeahh
nagyúr
Ölni tudnék azért . Én a 20-25mm körüli F1.7-F1.8 üvegeket nem tudom hova tenni, pedig talán a legnépszerűbb gyútáv/fényerő kombó a rendszerben.
És hozok egy képet is akkormár:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
role_of_72
tag
válasz un2112 #82845 üzenetére
Szimpatikus üveg a Pana 8-18 is, de ha az még 2x annyi, akkor részemről felejtős (m43-hoz egyébként sem vennék nagy obit, arra ott a Canonom).
Egyébként ha már "szemszög" kérdése, mivel én uwa mellett asztrotájképre gondoltam használni a csoda-Laowa obit, arra még olcsóbban kijönnék a 12mm-es F2-es Samyanggal: rácsavarnék valami alja olcsó régebbi Sony vázat és ~130 körül meg is vagyok. Lehet még a 2.8-as halszem is beleférne a 200-ba melléjük.
Szóval akkor ezek szerint még várnunk kell egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
ggf8600gts
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest