- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- World of Tanks - MMO
- Witcher topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Path of Exile (ARPG)
- Path of Exile 2
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
én nem vagyok ennyire kritikus, e-m5 lazán megy iso 6400-on is szerintem. zajszűréseket ki kell mind kapcsolni, a zajt pedig elfogadni és kész. dinamika szűk stb., ez van, de sosem tenném meg, hogy nem csinálok meg egy képet pusztán azért, mert "iso 1600 felett már nem elfogadható". ha pedig jól sikerül, ki is nyomtatnám méteresben. hogy van még jobb? van. 10 éve meg nem volt. so what?
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Mercutio_
félisten
Jahogy Noktiron, a Voigtlander Noktonnal kevertem , ami szintén nem olcsó pedig nincs benne AF
Sörölésben benne vagyok
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Nemaszontam, hogy nem jó portréra, csak macerás, én meg lusta desznyó vagyok és inkább a pillanatot élem meg, mint bezárjam magam egy kereső mögé ezzel egyfajta falat húzva magam és a külvilág közé.
És bizony egy manuállal többet leszek a kereső mögöttA
rostironnoktiron meg tudtommal ugyanúgy manuál, csak m4/3-ra tervezett, vagy ezt is félreolvastam?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
válasz Mercutio_ #36684 üzenetére
teljesen masra valo a ket obi a 20assal szinte nem is fotoztam embereket, a 25ossel meg szinte csak azt.
(#36683) need: azert itt a bokeh hianyozna 2.8 mellett. egy ff gepnel nem lenne gond (sot ott stab is csak a zoomnal van - igy meg univerzalisabb). a 45oset megtartanam melle, es akkor nincs atfedes.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #36687 üzenetére
nincs itt semmi bizonytalankodásnak helye. A G3 nem rossz gép, és tényleg jó a magas iso teljesítménye, ami miatt én em5-öt vettem az az, hogy viszont az alacsony isos teljesítménye lehetne jobb. A nex-et nem ismerem, egyszer volt a kezemben kapásból meg is győzött. Biztos istenkirály, csak nem az volt az érzésem, hogy fényképező van a kezemben.
Mivel most manuál obiteszteléssel szarakodom a napokban, abszolút így van, lila/zöld CA-t simán lehet élességállításra használni. Nálad még az a hátrány sincs, hogy Panáról váltasz, azaz neked az AF előrelépés lesz, nem pedig visszalépés.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
válasz neevous #36653 üzenetére
Srácok, (nnevous, _merc) nem akarom én itt tolni a régi kézi fókuszos obik szekerét, de pont neevous mondta: "...viszont azért néha jól jönne nagyobb háttérszeparáció, ha hátra lép az ember egy kicsit" Azaz egyenlőre nincs alternatíva. Hamarosan lesz, de nem hiszem hogy nektek leesik majd egy Noctiron ... (Kívánom hogy hozzon azt a jézuska, de nem fog).
Pont ezért van nekem most 5 portréobim (2 kölcsön) hogy mivel nekem sem lesz Noctiron, legyen valami ami azért, és szerencsére ezek relatíve olcsók, és kínálat is folyamatosan van. (nem, nem hülyültem meg, egyetlen fog maradni).Ugyanakkor, 100%ban egyet értek _Merc véleményével: a manuálozás nagyon sok figyelmet igényel, sok helyzetben reménytelen, vagy legkevésbé célravezető. Ugyanakkor hogy portrézni ne lehetne vele, nos, ez butaság. Meg kell tanulni használni, tény, ellenben kicsi oly45-össel + G3 kihajtható kombóval oda se kell figyelni sok esetben. Ezért van oly45is.
Mindkettőnek meg van az értelme, és portrézni pedig igenis lehet manuállal."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
k1csi
senior tag
azt tudom hogy 1 dolog volna amiért becserélném a 45/1.8 & 25/1.4 azt pedig egy 12-40 f2.8 pro..!
A 12-40 tényleg egy jó obi, viszont ezeket az obikat pont nem tekinteném olyan könnyen kiválthatónak a 12-40-el (ugyanez igaz pl. a 20-as Panára is).
A nagylátó obikat (12 f/2, 14 f/2.5, 17 f/1.8), ha a méret nem számít, viszont mind ide sorolnám (halszem ugye külön kategória).Nem tudom volt-e már, 12-40 Lenstip teszt:
A nagylátó része tényleg durván jóra sikeredett...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
FEDman
addikt
válasz jjeahh #36687 üzenetére
Az X-E1-nél is azt tapasztaltam, hogy az EVF-ben kicsit pontosabb és a focus peaking. Kicsit pontosabb és pont emiatt kicsit kevésbé látható is.
Meg arra azért felhívnám a figyelmed, hogy csak erre azért ne építkezz, mert könnyen érhet csalódás. Sokan írták már, hogy a focus peaking nem csodaszer és most hogy nekem is van, már látom is, hogy miért mondják.
A legnagyobb probléma vele, hogy nagyobb tartományban jelez vissza, mint a valós élességi tartomány. Ennek megfelelően simán lehet vele olyan képeket gyártani, hogy a keresőben gyönyörűen bejelez, aztán visszanézed a képet és kiderül, hogy mellé ment..
Szóval jó móka, videózásnál biztos hasznos is, de fotónál eddig nekem csak arra volt jó hogy jól félrevezessen. -
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #36676 üzenetére
najó, most megint elbizonytalanítottatok... fura, hogy nex topikban azt mondják kijelzőn nem pontos, evf-ben viszont igen...Stauffenberg szerint meg ha manuálozol, akkor nex, pont a peaking miatt...és itt mindenki g3-at ajánl
azt megjegyezném, hogy kb. 700 dodó a keretem, ebbe ami belefér, az igényeimnek legmegfelelőbbet, legjobbat szeretném megvenni, szal g3-at nem vásárolok csak azért mert olcsó, akkor már inkább g5 vagy valami jobb...a lényeg, ha már vázat váltok ezúttal hosszú távra tervezek, nem szeretnék csalódni
szerk: najó, látom az olcsó om-d-t már megvették, és most minimum 500 fontér' van, ami már meghaladja a keretem...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hegyimorc
senior tag
válasz Mercutio_ #36684 üzenetére
"A 25-ös krémessége ami nagyon eltalált"
Az viszont annyira, hogy ha egyetlen obit tarthatnék meg, akkor ez lenne az.
(Ha mégsem választhatnám ezt, akkor viszont a huszas lenne az egyetlen )
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
válasz hegyimorc #36681 üzenetére
A 25-ös krémessége ami nagyon eltalált, szerencsére sajnálom rá a plusz költséget és a mérete is számomra már nagy, így nyugodtabb szívvel maradok a 20-as traktorkánál.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
need
addikt
válasz hegyimorc #36681 üzenetére
Van pár olyan obi ebben a rendszerben, amit ha egyszer megvesz az ember, nem nagyon akarja eladni, - 17/1.8, 25/1.4, 45/1.8- vagy ha mégis, akkor előbb-utóbb rendszert is váltani fog.
ez kur*vára így van..
azt tudom hogy 1 dolog volna amiért becserélném a 45/1.8 & 25/1.4 azt pedig egy 12-40 f2.8 pro..!
de sorba kell haladni és nincs más hátra mint egy viszonylag messzire néző 50-200 swd és lement a gond 200 mm-ig..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
hegyimorc
senior tag
Én akkor akartam először venni, amikor megjelent ... de nem vettem, mert épp akkor jött szembe egy Fuji X100 kb annyiért amennyi a 17-es ára volt és hát mégiscsak van a X100 obija mögött egy váz is ugyanannyi pénzért ... Így lett X100-am, de csak pár hónapig ( fél év?) , mert egyrészt van pár, számomra tolerálhatatlan problémája, másrészt mégiscsak jobb egy rendszer és a cserélhető obi. De ennyi idő elég volt arra, hogy már vehessek használt 17/1.8-t, az X100 eladásán pedig semmit sem buktam ... szóval jól sült el.
Van pár olyan obi ebben a rendszerben, amit ha egyszer megvesz az ember, nem nagyon akarja eladni, - 17/1.8, 25/1.4, 45/1.8- vagy ha mégis, akkor előbb-utóbb rendszert is váltani fog.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
need
addikt
válasz Mercutio_ #36679 üzenetére
ha holnap lesz rá idő..kimegyek a 4 fal közül és próbálgatni fogom mit tud... pár napja is ez volt az 17/1.8 amíg megvolt..de majd lefagyott a kezem..
különbem ahogy látom a Pana 25/1.4 se mindennapi cucc.. hamarabb veszel bármi mást mint azt..!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Mercutio_
félisten
Ennek az is az oka, hogy a pana már régebben van piacon, így picit több esély van rá, hogy megjelenik a használt piacon mint a 17/1.8.
-
need
addikt
válasz hegyimorc #36658 üzenetére
Használtan egy 25/1.4 max egy huszassal több mint a 17/1.8, nem? A nagyobb gond az lehet, hogy ritkábban bukkan fel, mert akinek van, nem nagyon akarja eladni
én próbáltam keresni a 17 üveget..de senki nem akarta eladni..ellenben volt egy pana..na arról lecsúsztam..!
és megvettem az oly 17mm..de még nincs vége..mert aki megvette a panát..neki inkább oly kellett volna így elcseréltem rá..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz szaby_gyerek #36657 üzenetére
én nem nagyon sokat gondolkoztam azon hogy elcseréljem a Oly 17 üvegét a Pana 25 üvegére..!
mindig is az álmom volt a Pana..és végre teljesült..
-
Mercutio_
félisten
válasz jjeahh #36663 üzenetére
Szerintem ez inkább fotózási stílus és téma kérdése.
Ha egy kocsmázás alatt lősz emberenként 1-2 képet, amikor épp minden klappol, akkor jó lesz a sikerült képek aránya, de ilyenkor inkább fotózol, mint kocsmázol, mert amikor nincs előtted a gép akkor is - ha más nem tudat alatt - azt nézed mikor van "helyzet". Ha viszont nem a fotózás miatt vagy a kocsmában, akkor nem ezzel töltöd az időt, hanem lősz amikor és ahogy sikerül, aztán majd utólag válogatsz.A spontán street képeket már nem is említem, ott aztán max szerencsével lehet élesre expózni vagy rekeszelsz ezerrel
-
MLaca
őstag
emberek. G6. a legtutibb gép, mi létezik e föld kerekén! (najó, a gh3 picit jobb azért)
http://mlzphoto.hu/
-
hegyimorc
senior tag
válasz jjeahh #36669 üzenetére
" talán megbocsájtanám neki a kisebb evf-et meg a peaking hiányát"
A peaking minden belenagyítós kereső + fényerős obi párosnál a CA. Ennél jobbat még nem láttam és nem is kell. (Ne fossa már össze a képet mindenféle színezéssel egy gép, mikor a CA pontosan mutatja, hogy elé vagy mögé fókuszálok )
-
madgie
titán
"a g3 pl dxo szerint annyira nem bírja a magas iso-t"
Pont hogy majdnem mindegy neki, hogy ISO 200, vagy 1000, a sötétekben van zaja, de szerintem nem vészes... szerinted meglenne nekem még a G3 (illetve szereztem volna egy másodikat anno), ha gázos cucc volna? Csak a rawokat írja lassan kártyára, amúgy szerintem elsőrangú váz (kicsi, mégis benne van egy csomó jóság, a képminősége meg baba)
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #36668 üzenetére
miért bajos nex-re adapterezés? a nex-6 is 16 megapix...valóban drága, de tökmindegy csak már legyen egy vázam ami nem korlátoz semmiben ha g3, akkor meg inkább g5, ebay-en pl. legutóbb kb 50 font volt az árkülömbség.
az e-m5 viszont most, hogy ennyire lement az ára, nagyon megmozgatta a fantáziámot, annyi extrát nyújtana számomra, hogy talán megbocsájtanám neki a kisebb evf-et meg a peaking hiányát
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rbalint88
addikt
válasz jjeahh #36667 üzenetére
Szerintem a G3-nak adhatnal egy eselyt, elegge alulertekelt vaz, pedig nagyon jo. Mostani arak mellett nem nagyon cserelnem semmire*, majd ha bebukott a GX7 es a G6 ara, azok kozul vmi jo lesz.
* kiveve az uj G6+14-140 kombot 210-ert, azon nem tokolnek.
Nexre bajosabb az adapterezes, az evf vagy evfes vaz baromi draga, a 24mpx vs 16mpx szerintem lenyegtelen, az egyetlen elonye, hogy a nagyobb szenzor miatt konnyebb ra "nagylatot" eszkabalni regi manual uvegek kozul -de konnyen lehet, hogy az meg mindig dragabb, mint m4/3-ra egy nativ.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
szerintem tényleg nem vagyok ilyen tech-őrült, és nem kell nekem iso50000, akkor sem ha pár év múlva ez lesz az általános, és csak azt a rengeteg meg nem lőtt kocsmafotót pl. szeretném gond nélkül meglőni a köv gépemmel... Pár példa: nem kell nekem egyre gyorsabb af, sem sorozat, sem dönthető kijelző, sem egymillió fókuszpont csak azért mert a legmodernebb gépek ezt tudják, és ez most a standard, sőt, mint írtam mégcsak af sem kell.
de ha te mondod, legyen...[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Ha ennyire érdekel a bokeh téma, és nem félsz cipelni, venni kell egy 5D-t, 150-ért már folyamatosan vannak. Hozzá az 50/1.8 filléres, a 85/1.8 vagy 100/2 is elérhető, a 35-ös kicsit húzósabb, de talán használtan nem sokkal lesz drágább most, mint a 17/1.8-as Oly.
-
arn
félisten
A fenet nincs... Ha megkapod a csucs cuccot, amirol tudod, most ennyire kepes a technika, akkor nem akarod olyanra hasznalni, ami meghaladja a kepessegeit.
Most sem akarsz iso50000el fotozni, pedig lehet 10 ev mulva total altalanos lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
látod, ez egy jó ötlet, peakingen kívül az a váz számomra már a tökéletesnél is jobb (oké 1/8000 jöhetne ), és pont ma néztem, hogy mennyire lement az ára. Én most is manuálozok, jelenleg 5db manu üvegem van, de nagyon hiányzik valamilyen segéd...erre a legjobb valszeg egy keresős nex, pl. nex-6..engem a mf nem zavar, sőt, egyedül egy natív nagylátó kéne a manu üvegek mellé, és az van nex-re is...szal már kb fél éve nagy a dilemma, mi legyen, újabb mft vagy nex-6
(#36642) madgie: az a gond a g3 pl dxo szerint annyira nem bírja a magas iso-t, peaking nincs, a váz elég műanyagosnak tűnik az e-p1 után, félek, hogy csalódnék, és fél év múlva megint azon agyalnék, hogy mire váltsam le a g3-at...szal hosszú távra kéne gép, amivel évekig elégedett leszek
(#36654) arn: "minden viszonyitas kerdese. csak azert tunik rossznak, mert az ujabb lapkakhoz hasonlitod"
ebbe a hibába sokan beleesnek, de nálam szó sincs ilyesmiről, egyszerűen gyenge fényben, beltéren is akarok fotózni vaku nélkül, ez e-p1-el nem megy...illyetve néha de, de szerencsém van ha iso800-on 1/10-1/50-et kapok f1.8-on, 1/10 alatt viszont már ki sem tudom tartani, meg az alany is bemozdul...(#36650) Mercutio_: nem mindenkinek való a manuálozás, nekem pl. mondjuk 100 képből max 2-3 kuka általában...szal peaking+evf-el valszeg vígan ellennék
(#36647) neevous: jó képek, jó csajok, grat!
-
|AP|
veterán
help: nem jut eszembe az oldal neve, ahol a vázakra rá lehet próbálni a különböző obikat és 3d-ben is megnézni, akár különböző színekkel is... tudna valami segíteni?
szerk: köszönöm Bütyök kapitány, erre!
[ Szerkesztve ]
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
hegyimorc
senior tag
"ennyit költeni egy hobbira"
Használtan egy 25/1.4 max egy huszassal több mint a 17/1.8, nem? A nagyobb gond az lehet, hogy ritkábban bukkan fel, mert akinek van, nem nagyon akarja eladni
-
szaby_gyerek
tag
Ez a dof/bokeh mánia érdekes kérdés, és én is szenvedek benne. Egy 50mm-es f1.8-as manuállal (10e) vagy a 45mm-es f1.8-al (tökéletes minőség) nagyon szép eredményt lehet elérni. Viszont ami eléggé nagy szívfájdalmam, az a szélesebb látószögeken a dof. Most a 17mm f1.8-at nagyon szeretem, de azért ez sem jó mindenre. Gondolkodom még a pana 25mm f1.4-en, de az már tényleg túlzás lenne. (ennyit költeni egy hobbira ) Szerintem a legjobb megoldás, ha végre abbahagynám a fullframmel és f1.2-es obikkal készült képek nézegetését. Szerintem másoknál is ez lehet a probléma forrásra.
-
Mercutio_
félisten
-
arn
félisten
válasz jjeahh #36640 üzenetére
akkor gondold azt, hogy 2008ban vagy, es a csucsvazat tartod a kezedben. a miniaturizalas csodaja, kicsit zajos erzekelo aran minden viszonyitas kerdese. csak azert tunik rossznak, mert az ujabb lapkakhoz hasonlitod. az elvarasok mindig az alapjan alakulnak ki, ha tudod, hogy letezik jobb.
-
neevous
tag
A manuálozás azért nem annyira pálya az ilyen képeknél, mert még a G3 keresőjében sem tudsz egy fényerős manuált 95%-os pontossággal a szemre élesíteni, illetve egy 1.4-es fényerejű, normális árú alapobi nem nagyon fogja tudni a 45-ös felbontóképességét hozni kis szenzoron (ha rekeszelni kell, akkor ugyanott vagy), illetve a bokehjük is idegesebb, mert nem portréra lettek kitalálva.
A példánál maradva felraktam egy 100%-os croppot a 45-össel, hogy lásd, hogy mire gondolok: [link]
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
jmakk
őstag
válasz Mercutio_ #36645 üzenetére
Makró és statikus témák pl. épület, tájfotózás stb. Ezeknél gondolom, hogy van létjogosultsága a manuál üvegeknek. Ahol a téma elkezd mozogni, vagy a mélységélesség elkezd erősen csökkenni, ott már jönnek a gondok. Nem lehetetlen, de jóval macerásabb.
A legkirályabb dolog nekem DSLR-ről váltva az arcfelismeréses AF volt.
Végre nem kell tökölni, hogy most az orrnyeregre, az arcüregre vagy hova a manóba is rakjam a fókuszpöttyöt! Na meg ez fókuszálok a középső ponttal és újrakomponálom a képet is fájdalmas volt, mert a gyerek már rég kirohant a képmezőből míg én újrakomponálgattam. -
Mercutio_
félisten
Pentaxon és pana gf1-en is használtam fix manualokat, de ha nem a fotózással való időtöltés volt az elsődleges program nem azokat raktam a vázra az 5-10-böl 1 jó 1 kicsit bemozdult, többi kuka egy idő után csak makronal oké .
-
neevous
tag
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #36640 üzenetére
vagy vegyél egy em5-öt. Nagyon jó építési minőség, szép képeket dob ki. Statikus témánál kitartasz 1/20-ot portréval 95%-ban, és iso200-at használsz ott ahol stabi nélkül már iso1000 fölött lennél! Peaking, nem egy must have, én is szoktam manuálozni, lehet nélküle élni!
Bár Heliossal + régi vázzal is jókat lősz ha van elég fény, ami persze sosem árt..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Mercutio_
félisten
Azt ne felejtsd el, hogy abban a kevés fényben maguk a színek is fakobbak, szóval jó dolog az újabb szenzor, de ami nincs /kevesebb azt az se fogja odavarázsolni.
Ezt a jó váz gyengébb üvegek kombót meg én se értem, ha meg valaki régi analóg üvegekre gerjed az vállalja a következményeket vagy drágább váz, vagy ohne kereső, vagy nyista peaking ami mint azt valaki már írta nem is annyira huha és nem is pontos.
Nekem eleve érthetetlen mondjuk az elkapott pillanatok és a manuál obi együtt, kicsit a reszelővel r*jsz*lás kategória[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #36638 üzenetére
nem vagyunk egyformák, azzal hogy ezek a vázak azóta nem romlottak egyetértek, viszont valszeg én már 2008-ban is elégedetlen lettem volna az iso-teljesítményükkel, és akkor az evf hiányáról nem szóltam.
arn: engem nem érdekel, hogy mennyire gyorsan avul egy váz, a lényeg, hogy az elvárásaimat teljesítse
jmakk: soha nem volt zoom-om, és valszeg nem is lesz
-
jmakk
őstag
válasz jjeahh #36636 üzenetére
Ha felraksz egy 45/1.8-at, akkor minimum 2-3FÉ előnyöd van egy f/sötét zoomhoz, oszt rögtön nem kell a magas ISO.
Egyébként ha jó neked a Pana, akkor ott a G6. EVF, focus peaking, magas ISO teljesítmény, jó videó.
Épp nemrég volt téma, hogy Angliából már 210e körül megkapható 14-140 kitben.
Ha belegondolok, hogy az az üveg 120-130e-t minimum, de inkább 150e-t ér, akkor a G6 bagó 60-80e-ért megkapható.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jjeahh #36636 üzenetére
2 éve még nem volt új Olympus sorozat, a 45-ösből mégis jó képek estek már ki akkor is. A kép azóta sem romlott. Legalábbis ez az én privát álláspontom. Még nem jártam úgy, hogy egy képet ne tudtam volna megoldani max 1600 ISO-val (fixek mellett), és LR-ben ne tudtam volna élvezhető végeredmény kihozni bármiből.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
arn
félisten
A fem cuccokon sokkal hamarabb latszodik a hasznalat nyoma. Amugy meg az uveg a lenyeg, a vaz mellekesebb.
Nem tudom megerteni azokat, akik egy csomo penzt koltenek egy gyorsan avulo vazra, es nincs egy normalis uveg, ami kihozhatna a benne rejlo poztencialt.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
attól függ. szükségem van jobb magas iso-teljesítményre, evf-re, és jól jönne peaking...ezeket sajna egyik obi sem tudja ezeket leszámítva nem gyenge váz ám az acél-alu e-p1, ha kalapácsként használnám, szét lehetne verni vele a haverok műanyag dslr-jeit úgy, hogy a kis oly meg sem karcolódna
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz schawo #36628 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne lett volna oda pár kattintás után a pille 45/1.8-ért... szerintem az mft egyik legjobb dobása az az üveg. (de hát miért is ne lenne az? relatív olcsó, kicsi, szép képű nyitott rekesszel is, gyönyörű a bokeh minősége és nem utolsósorban klasszikus látószöge van a portréhoz)
-
jjeahh
nagyúr
válasz schawo #36628 üzenetére
ha portré, akkor a legtöbbünknek csajos pózolós fotók ugranak be gondolom, holott a portrék nagyja pillanatkép...
persze ez csak az én véleményem, de nekem az túl hosszú, meg mindenkinek, aki nem annyira beállós portrékat lő, hanem hétköznapokon, kocsmákban, kirándulásokon, otthon stb. kapja le a barátait, családját. No de mindegy, mert amúgy én nem vagyok annyira brutálbokeh fan, ha nem sajnálnék kiadni egy vagyont a 25/1.4-ért, valszeg a képeim 99,99%-át vele lőném teljes elégedettséggel, simán ráforrna a vázra
számomra a túl vad háttérmosás inkább szenzációhajhászás, a szememnek nem természetes...de ez szubjektív, ne támadjatok![ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz neevous #36606 üzenetére
elhiszem, sztem is használható magas iso-n is, de témafüggő...portréra pl, színesben, beltéren 800 is sok, főleg ha sok a sötét, fekete a képen.
(#36607) rbalint88: ha már képminőség, a d300 már elég elavult sztem, egy ismerősömnek van, és hát én ahogy elnézem a régi 12mp oly-k, vagy max a g3 szintjét nyújtja. Gondolom nex-3-ad vagy nex-5-öd volt, ezek tényleg nem tudnak sokkal többet érzékenységben, dinamikában, de a többi nex, pl már a 3n, f3 is hozza azt amit a d7000 mondjuk, ami már bőven jobb, mint a régi lapkás mft-k.
(#36626) Lassú Víz: speed booster-el nincs af-od vagy van? a szenzoroknak meg lehet elég az f2.8 ha a szemednek nem...szal ha brutál bukét akarsz mft-n muszáj manuáloznod, ami ellen nekem semmi kifogásom nem lenne, de pl. evf+peaking a mai napig csak drága csúcsgépek kiváltsága...
-
Lassú Víz
addikt
-
arn
félisten
1600 meg elfogadhato 3200 mar nem. amugy meg inkabb arrol van szo, hogy nem uti meg a szintet, amit szeretnek. egyre inkabb ellaposodik es muanyagosodik a kep.
tesztekben amugy birom, amikor vilagos dolgokat fotoznak magas isoval, hogy az milyen franko meg... isot nem ott fogom felnyomni, hanem ott, ahol keves a feny. a sotet jellegu kepek sotet reszei meg konnyen pixelhaboruba mennek at, elvesznek a reszletek. de temaja valogatja. amikor kertem d600rol rawokat, volt ahol monitoros nezetben eleg jo kepet ki lehetett hozni (jellemzoen helyesen exponalt vilagos temaknal), valahol meg csinalhattal akarmit, mar monitoron is kilogott a lolab.
-
HÁZIGAZDA
persze, én csak azt nem értem, amiken problémáztál, hogy iso 1600-on a sötét részeken mi történik stb. nyilván nem olyan jó, de mutasd a fotót, amit tönkrevágott a magas iso. mutasson nekem igazából bárki egy olyan fotót, ahol a képminőség tette tönkre az amúgy jó képet.
-
arn
félisten
válasz madgie #36616 üzenetére
auto isonal van 1600 beallitva maximumnak, minimum 200 (ha lehet allitani - ez nem is remlik). a stabot epp arra hasznalom, hogy az iso legyen minel alacsonyabb - sotetebb statikus temaknal a zaridot allitom be annyira, ami meg kitarthato, es ugy mi fer bele isoban. em5on ilyenkor jol jon az a ket tekerentyu
parci: sok nyaralasos kepem van epuletbelsokrol alacsony isoval es relativ hosszu zaridovel. ezert jo az a stab szvsz ff vazzal nem lehetne olyan zajmentes kepeket csinalni ebben az esetben, mint az em5tel a fixekkel. a 14es obival pl nem nagy kunszt az 1/5 sec.
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #36616 üzenetére
én sem értem arn újabban felerősödött pixelbuzériáját... iso-ból annyit állítson mindenki, ami az éles képhez kell. egyébként az e-pl1 is használható volt iso 3200-on, bár sosem fotóztam vele macskát vagy téglafalakat
d610-et bármikor használok 6400-on. de éppen 25600-on is, ha az kell az éles képhez, mi értelme volna nem ott használni, és zajmentes + homályos képeket nézegetni?
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
(#36610) madgie: ???
ami kicsit gaz... mert ez kb a d610nel is olyan iso3200nak megfelelo a dxomark alapjan. az biztos, hogy a 6400 mar ott is gyengenek tunt nekem, foleg vmi sotetebb temanal.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz scarabaeus #36612 üzenetére
Hát a 0,95-nél.
-
HollyBoni
veterán
M4/3-ra vajon miért nem csinálnak fényerősebb üvegeket? Méret miatt? Akkor az APSC-nek sem lenne előnye gondolom.
Nem F0.95-re gondoltam, hanem mondjuk natív zoomokra. 4/3-ra csomó fényerősebb obit látok, pl 14-54 f2.8-f4, stb.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
ez szokas kerdese - en az em5ot is 1600ban limitalom.
-
rbalint88
addikt
válasz jjeahh #36601 üzenetére
Mft+nex nem nyerő. Én is eladtam gyorsan a nexet, nincs akkora előnye az aps-c szenzornak, hogy megérje a dupla macerát. (Obi, adapter)
Inkább egy mindent kielégítő gép (akár picit drágábban), mint két félbéna.
Még egy komolyabb dslr (nikon d7000/d7100/d300 szint) mellé egy csúcskompakt vagy egyszerűbb mft vagy nex gép okés lehet. -
Lassú Víz
addikt
válasz HollyBoni #36603 üzenetére
Pedig hosszú záridőnél, állványról kifejezetten kényelmes, de megértlek. A beépített EVF-et én is feltettem a must have listára, főleg, hogy az LCD-hez már fel kell tennem a szemüveget, míg az előbbinél ott a dioptriakorrekció.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
HollyBoni
veterán
válasz jjeahh #36601 üzenetére
Egyszerűen nem fekszik az LCD-t kukkolva való fényképezés. Szerintem hagyom ezt a két gép projektet, nem lennék előrébb olcsón. Kéne egy normális fényképező, meg egy belépő S35 videókamera, mondjuk egy Sony FS100. Bár ez egy kicsit drága. Lehet egy GH3-al is ellennék, de szerintem azzal is a S35 kamerák képét üldözném.
(#36602) madgie: Néztem teszteket G5-ről, szerintem nagyon nem okés a videója.
-
jjeahh
nagyúr
válasz HollyBoni #36597 üzenetére
ennyire zavar, hogy nincs kereső? úgy értem, ha a gh1-et megtartod már van egy keresős géped, jó videóval, mellé mondjuk egy nex sztem nem lenne nagy érvágás, főleg mert sokat manuálozol...van peaking, jobb dinamika, érzékenység..bár a két gép árából már lehet kijönne valami normálisabb gép videóban akkor sem hiszem hogy többet kapnál...
mft fronton ebben az árkategóriában sztem a gh1 szenzora, tudása az egyik legjobb[ Szerkesztve ]