Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz ecaddsell #101779 üzenetére

    Telefonnal való fényképezés, hát. Én nagyon rajta voltam, hogy teljesen jó lesz, de a valóságban az a helyzet ahogy én látom, hogy egy bizonyos szintig elmegy, utána nem. Az a bizonyos szint hol van, az a kérdés. Én amit használok most egy iPhone 13 pro max, a széles látószögű kamerája érdekes a látószög miatt, a normál kamera egész jó (a maga korlátait belül) de a “tele”, a 75mm az állati nagy csalódás. Lényegében akkora csalódás, hogy mikor több napig fényképezek a telefonnal, kb ugyanazt kb ugyanakkor (kutyasétáltatás közben a kutyát), és pár nap után zsebre vágom akár a GX80-at ami ugye nem egy csúcs gép, egyszerűen lehidalok a különbségről a fényképezőgép javára.
    Szoktunk belemenni hogy szoftveres oldalon miket tudnak a telefonok, hát nem, erről is megvan a véleményem, olyan zajszűrést és élesítést rak rá a telefon, hogy tönkreteszi a képet. Egy bizonyos szintig elmegy, de ha valamit akarok még a képpel, szerkeszteni, cropolni akkor nagyon könnyen szétesik a telefonos kép.
    Valahol nekem a csalódás mellett ugyanakkor megkönnyebbülés is egy kicsit a dolog, mert látom hogy igenis van létjogosultsága a fényképezőgépnek. Én a magam részéről utazáshoz biztos, hogy viszek rendes fényképezőgépet, a telefon erre nekem nem felel meg. Csomó másra persze szuper, pl van olyan live (mozgó) fotóm, amikor a családtagok együtt fújják el a szülinapi gyertyát és ehhez hasonló pillanatok, de ha a képminőséget nézzük akkor szerintem a telefon nagyon hendikepes.

Új hozzászólás Aktív témák