Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hurenzon
senior tag
válasz AMD Power #7299 üzenetére
Ezt sajnos senki nem fogja tudni megmondani senki. Ekkora visszaesés nem hinném, hogy lesz. De egy 30%-os már elképzelhető. De ha úgy nézzük, hogy te magas áron adod el a tiédet, akkor itt már nyertél elég sokat. Akkor fognak csökkeni az ingatlan árak, amikor az alapkamat elkezd elmelkedni valamint amikor beüt a lakás bumm . Ebbenem biztos vagyok mert nem fogják tudni fizetni ezt a rengeteg hitelt és nagyon sokan be fognak dőlni a hitellel.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
A véleményetekre és a tanácsotokra lenne a szükségem. Van nekünk Óbudán egy 2 szobás panel lakásunk. 51 nm. Nem a legjobb elosztású. Aminek mind a panel program , mint a környezeti adottságok miatt eléggé felment az ára. Sőt lassan kész a megújult közösségi tér is a ház körül. Új park, parkoló , szökőkút stb. A piaci ára kb 16 millió t jelenleg. De a "szakértők" szerint ja kész lesz a ház környéke is akkor még kb fél millióval minimum drágább lesz.
Feleségemmel azon rágódunk, hogy lehet ,hogy 2-3 év múlva ezt eladjuk. Egy pár milliót készpénzből mellé raknánk és vennénk egy nagyobbat. Ami itt nálunk egy 3 szobás, de nem panel programos 66nm lakás kb 18-19 millió Ft. De! ami az fő problémám és amitől félek. Ez a lakótelep 1970 évek végén épült. Szóval a legtöbb ház kb 40 éves. Nekem az a fő gondom ,hogy ha veszünk itt egy nagyobb lakást. Mondjuk 19 millió Ft-ért. Most lehet ,hogy "jó" áron vannak de mi arra a garancia már csak a koruk miatt is ,hogy ezek a lakások mondjuk 15 év múlva nem fognak érni csak mondjuk fele ennyit. Panel program meg stb ide vagy oda.... ez akkor is csak egy panel és lesz addigra majdnem 60 éves. Nektek erről mi a véleményetek?
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mit gondoltok a 8. kerületi Teleki László tér és környékéről ? Mennyire sikeresek a rehabilitációs programok a környéken ? Élhető környezet kezd kialakulni ?
Illetve a 8. kerületben melyek azok a részek, amik hasonló programban vesznek részt, szóval újjáépítik, vagy már készen van ? Melyek azok a részek, amik élhetők lettek, és még nincsenek elszállva az ingatlanárak ?A Corvin negyed elég híres lett ezáltal, viszont az ingatlanárak is nagyon megugrottak. Lakást keresnék, és szóba jöhetne a 8. kerület is, ha normális környéken van a lakás, de nem igazán ismerem a kerületet.
[ Szerkesztve ]
PS4
-
moklys1
aktív tag
válasz PeeterssoN #7294 üzenetére
látom akkor nem csak én vagyok így
-
PeeterssoN
őstag
Már csak azért is retaldált mert ilyenkor fel szokás hívni az ügyfelet ha valami gebasz van. Nekem is volt áruhitel de akkor csak a vezetékest fogadták el és amikor többszöri keresésre se vették fel (nem volt pont az irodában senki) , visszahivtak hogy legyen ott valaki kompetens mert kifutunk az időből.
Pont azidőtájban kaptam fizuemit és a kerig. nem tudta de szoltam ha otp hiv mondj bőszen igent. -
axioma
Topikgazda
válasz moklys1 #7291 üzenetére
OTP-nel volt olyan, aruhitelnel futottam bele, hogy az ugyintezo nem fogadHATja el az ugyfel altal elfogadott adatot, csak amit a telefonkonyvben talal. Szigoruan a Telekom-eban. Ahol nalunk, miota a tel.kozpont helyett mobilflotta van, vonalas nincs benne, de tortenelmi okokbol van 3 mobilnetkartya... na azokat hivogattak boszen, sikertelenul. A XXI. szazadban! Nem is kaptam meg a hitelt (0% THM miatt vettem volna, megvettuk mashol, ahol a penzugyi szolgaltato nem ilyen retardalt).
-
moklys1
aktív tag
válasz concret_hp #7289 üzenetére
Ma hívtak a bankfiókból, hogy nem tudják elérni a munkáltatót telefonon. Kértem, hogy emailben írják meg milyen tel.számokon keresték. A vezetékes tel. számból egy szám híányzott. A mobilszám abszolut nem volt jó! Nem értem, hogy honnan szedhették elő. Megnéztem, hogy a munkáltatói igazoláson helyesen voltak feltüntetve a tel. elérhetőségek. Én egyik nyomtatványban sem adtam meg ilyen adatokat. Rejtély. Ez reggel történt, most hívtam a munkaügyesünket, azt mondta, hogy bankból nem hivták ma őt! Tehát, reggel megadtam rögtön a helyes adatokat de azóta nem is foglalkoztak vele.
-
moklys1
aktív tag
Én kértem ERSTE előbírálati igazolást. Meg is kaptam 6 hónapra. Az első hónapban meg is találtam a lakást amit megvennék. Bankfiókba 2016.06.03-án beadtam a földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződést, már akkor megkapta az értékbecslőtől az eredményt és még nem kaptam választ . Hiánypótlásom nincs. Az ingatlan per és tehermentes.
[ Szerkesztve ]
-
bpx
őstag
válasz concret_hp #7282 üzenetére
Ez attól függ kitől veszed.
Pl, akikre emlékszem:
Metrodom: 10% szerződéskötéskor, 90% használatbavételkor
Kondorosi: 10% szerződéskötéskor, 6*15% folyamatosan részletekbenÉn meg úgy vettem, hogy szerződéskötéskor kb. 40%, a maradék 60%-ot meg jövő év elején fogom fizetni, használatbavételkor.
-
Mercutio_
félisten
Erre a kérdésedre pollai már fél éve is elég részletesen válaszolt...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Ha minden igaz, lesz egy kis kuckóm Zuglóban... (kopp-kopp)
A lakás felújításra szorul, így már arra is gondoltam, hogy egy lakberendezőt is igénybe veszek, ha kijövök úgy számügyileg. Viszont ezzel kapcsolatban nulla tapasztalatom van. Mennyiért dolgozik egy normális, megbízható, nem lehúzós lakberendező? Miket lehet kérni tőle? Hallottam olyat is, hogy van, aki csak a saját szakembereivel dolgozik, nyilván Ő ezen is fog, de ingyen nem dolgozik senki, ez tiszta sor.
A lakás nem nagy, 62 nm 1+1 szobás, szóval olyan túl nagy extra elvárásaim nincsenek, de ha belefér, kellene a szakember.
Valakinek van esetleg tapasztalata ezen a téren? Ajánlás esetleg?
Köszi előre is!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
axioma
Topikgazda
Talaltam egy infot a NOK-rol: _havi_ 1 ezreleket vonhatnak mint dij. Akar az adott havi alltamot (befiz. 30%-a) is elviheti a dij. Ezzel ez inkabb penzmosas meg szerencsetlen nagyon nem ertik a konstrukciot emberek lehuzasa lesz
-
concret_hp
addikt
az épülés alatt álló társasházaknál általában mi a körülbelüli fizetési ütem? (akár onnan is indulhatunk, hogy még csak 1 gödör van ott)
vagy fullba vagy sehogy :D
-
axioma
Topikgazda
Jav. hulye vagyok, azt hittem 3 ho kamper. es 3 ev hitel, de most nezem 3 ev kamper, akkor ez nem fog valtozni.
A lakasbiztositast viszont nezd meg majd a netrisk-en, mert mi most fizetjuk a 60%-at annak, mint amit 11 eve a KH kotott nekunk... nagyon fugg persze attol, hogy hol es milyen ingatlan van. De ha most naluk is kotod, az elso evre azt fizeted, az evfordulo elott 60 nappal kell kapj dijertesitot, van 30 napod felmondani, de ehhez az kell hogy elobb koss egy masikat es bemutasd a KH-nak (meg a masik biztositonal megadd, hogy erre a hitelre engedmenyezzek). Termeszetesen az uj szerzodest elore, a leendo fordulonaptol kotod, nem kell atfedve fizetni, csak elobb megkotni.Funda:
Atruhazas a szerzodo megvaltoztatasa lenne de ha te nyitottad az o nevere akkor az mar igy is a tied; mivel neked is van parhuzamos igy kedvezmenyezett nem lehetsz, az a fogalom mast takar, azt hiszem ugy mondjak, hogy a felhasznaloja leszel az osszegnek, ugy viszont menni fog. Evekkel ezelott nem igy volt (egyebkent bekoltozes sose volt feltetel, tulajdonresz kellett legyen legalabb megegyezo mertekben), lehet hogy az unicredites me'g arra emlekszik (hm, regen funda partner volt az uc, most nem tudom h az-e me'g egyaltalan, de vegulis akkor se biztos hogy figyelemmel kiseri minden ugyintezo a valtozasokat).[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Köszi a választ!
3 éves kamatperiódussal néztük a hitelt (3 év múlva végtörlesztenénk fundamentákkal), és a törlesztőt a teljes 3 évre írják, szóval akkor itt talán nincs "átverés".
8 milliós hitelt 10 évre, 3 éves kamatperiódussal kb 82e Ft-os törlesztővel adnák úgy, hogy ehhez kell náluk nyitni egy számlát, plusz kötni egy lakásbiztosítást. Elég jó ajánlatnak tűnik ahhoz képest, amit a többi banknál mondtak.A számlavezetésnek meg az én helyzetemben lenne egy 450 Ft-os díja, de ezt szerintem a hitel miatt elfogadom, plusz jelenleg otp-s vagyok, annál nem lesz rosszabb ez sem, az én szokásaimat figyelembe véve.
Ahogy olvasom itt a hozzászólásaid, elég jól érted a fundamentát. Ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdésem. Anyukám nevén is indítottam egyet, hogy majd ha lejár, átruházza nekem, és azt is a hitelbe nyomnánk bele. Az Unicreditnél erre azt mondták, hogy ezt csak úgy lehet, ha anyukám bejelentkezik hozzánk a lakásba (amin ugye van a hitel) állandó lakcímre. Ez azért elég furcsán hangzik. Nem az van, hogy simán lemond róla, én leszek a kedvezményezett, és én lakáscélon belül azt csinálok vele, amit akarok?
-
hurenzon
senior tag
-
axioma
Topikgazda
Nekem me'g regi tamogatott hitelem van naluk. Arra konkretan jobban szamoltak, mint a tobbi bank (legalabbis nekunk 12x30 napi kamatot kell fizetni az evben osszesen).
Volt trukkosen megadott kondicios hiteluk (x kamattal szamolt torleszto de y fizetendo kamat), az eleg szemet huzas volt toluk mert egyertelmuen a userek elso havi reszletet osszehasonlito modszerere apellalt, de ha nem ilyened lenne, akkor mas atverosdit nem tudok.
Ami fel szokott meg merulni, az a kh4000(?) csomag az a sajat (bank+cegcsoport) reszere kitalalt csomag, normal embernek nem erheto el, szoval az skip-elheto a kondilistabol.
Szamlavezetesileg most fogunk meglepni toluk (a zero megszunik azoknak is, akik regebben nyitottak). Csinalnak belole egy technikai szamlat, nem kell folyoszamlat fenntartsunk naluk. Uj hitelnel nem tudom, ez valaszthato opcio-e...
Ceges adomentes tamogatast egyosszegu esetben is elkenik (ha nem erolteted az elotorlesztest), havi torlesztot vonogatjak belole.[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Most készülünk lakást venni, és ehhez nézegettünk hiteleket. A K&h tűnik a legjobbnak, legolcsóbbnak. Van valakinek tapasztalata ezzel a bankkal hitel és számlavezetés kapcsán?
Üdv!
-
axioma
Topikgazda
válasz dellfanboy #7272 üzenetére
Elorebocsatva, hogy csak a hsz-edre, nem neked szol: egyszeruen nulla itthon a penzugyi oktatas es igy a kultura is, es ezert aztan surun talalkozom ilyen elszolasokkal. Ennek az az oka, hogy mivel nem ismerik alapbol, es ha mar nem onnan, olvasassal sem is ertik meg a leirtakat, akkor minden ilyen erthetetlen esetben (a negativokbna, a pozitivakat nyilvan nem is veszik eszre vagy nem jhegyzik meg! - ki hallott dev.hitelest 2008 elso feleben a csokkeno torlesztojevel dicsekedni???), hogy a gonosz bank direkt atvagja oket. Pedig (altalaban) csak siman alkalmazza a reg tudhato dolgokat.
A bank persze nem muszaj, de nem is ordogtol valo dolog bevonni egy ugyletbe.[ Szerkesztve ]
-
hurenzon
senior tag
Nem feltétlenül van így. Jó bankot kell választani.
-
|AP|
veterán
hát igen, van aki meg tudja oldani hitel nélkül a lakásvásárlást....
de sokan azért nem.
-
dellfanboy
őstag
válasz bluekoli #7266 üzenetére
en is egyanebben a cipoben vagyok es sztem felejtsd el a bankot/hitelt. hidd el sokkal jobban jarsz, ha kihagyod az eletedbol a harmadik felet. raadasul manapsag olyan szerzodesek vannak, hiba allapodsz meg x ft-al a bankkal, mert tuti biztos vagyok benne hogy futamido lejartaval ilyen ilyon apro hitellezasarasi stb jogcimen lehuznak...
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
axioma
Topikgazda
válasz PeeterssoN #7270 üzenetére
Egy random kulfoldi bank valoszinutlen, mert nullarol meg kene ismernie a magyar jelzaloghitelezesnek ha nem is az osszes, de eleg nagy reszet. Peldaul milyen biztositek a jelzalog, mi van a sorrenddel, stb. De plane ha az uf megmondja hogy x ev mulva ott is fog elni/dolgozni, akkor pluszban rajon a magyar KHR ismerete, magyarorszagi fizubol behajtas jogi lepesei stb. is.
Szoval aranytalan lenne nekik mindezt a nyakukba vallalni, hogy jol meg tudjak itelni az ugyletet, nyilvan nem eri meg.
Itthon kell ezt intezni. -
|AP|
veterán
válasz concret_hp #7268 üzenetére
ha van, aki foglalkozik vele, addig ki lehet adni. És amilyen albérletárak vannak, vissza is hozna nem kevés pénzt.
-
bluekoli
tag
Tanácsot szeretnék kérni. Lakás vásárlását tervezem Kecskeméten vagy Budapesten 2 éven belül. Van 7m Ft tőkém, lakástakarékom nincs. Jelenleg külföldöm dolgozom, ahol kb. 500e Ft-ot tudok félretenni havi szinten és még kb 1 évig tervezek kinn dolgozni. A lakást tulajdonképpen már idén szerettem volna megvenni (további drágulástól tartva), de a bankom (OTP) azt mondta, hogy mivel nincs M.o.-n állandó bevételem, ezért nem kapok hitelt. Szerintetek érdemes további bankokat megkérdezni, hogy külföldi bankszámlára érkező jövedelem esetén kaphatok-e hitelt, vagy inkább csak simán tegyek félre amennyit tudok és amint újra otthon melózom, akkor menjek újra a bankhoz hitelért? Miután újra otthon dolgozom nem várom, hogy havi 150-nél többet félretudok majd rakni... A tanácsokat előre is köszönöm!
-
Mercutio_
félisten
válasz attiati #7263 üzenetére
A kereslet és az árak miatt újra megnő az amúgy se túl kvalifikált ügynökök száma...
Emlékszem válság előtt még munka mellett is volt aki ügynökösködött
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
attiati
veterán
"A lakáshoz tartozik egy teremgarázs hely mely optimálisan, 1700000 Ft-ért megvásárolható."
Ráadásul ingatlanos írta. Napi szinten használt szakzsargon.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz DarkByte #7260 üzenetére
Magyarúl egyes ingatlanirodák penzéhségét neked kell adott esetben kielégíteni, a kockázatot az eladótól atvallalni?
És ki az aki ezt neked javasolja?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DarkByte
addikt
válasz attiati #7258 üzenetére
Vagy inkább csak drágább lakást akarok venni mint amit eredetileg terveztem, mert azon az áron semmi értelmes nincs a jelenlegi túlárazott CSOK-os világban. De szerintem nem lesz gond vele, nem tartom irreálisnak az összeget, főleg azok után amiket megnéztem előtte. És amúgy elég jó kondíciókkal bír az ingatlan, kb. azt lehet felróni negatívumnak hogy nincs konyhabútor. Méretre is a 15 millióért árult tetőtériek felett van 30nm2-el és csak 2 millióval drágább és ez nem tetőtér.
Fundázom amúgy, nem bank. Jövedelem igazolás alapján már jelezték hogy ezt igen jó eséllyel meg fogom kapni. Talán úgy van náluk, hogy a havi kereset felénél több nem lehet a hitel havi törlesztője. Nálam ez most konkrétan a harmadát sem éri el. Inkább az a bibi, hogy így hogy évekig spóroltam is több önerő kellene még és akkor tudnám kompenzálni ha még van ilyen variálás. De sajnos ennyi van. Viszont szerintem így is meg kell hogy legyen.
concret_hp: kiderült hogy ez a bánatpénz azért van, mert a kisebbik ingatlanirodák megkötik az eladó kezét, hogy ha 3. személyes okból kifolyólag nem jön össze a vétel (pl. Funda elrontana valamit), akkor nem adhatják vissza a foglalót, mert akkor nekik is vissza kellene adni a jussukat. Ezt a bánatpénzt úgy szokták meghatározni hogy az ingatlanost pont fedezze ebben az esetben is, és akkor mindenki nyugton van és mint vevő sem bukom el a teljes 10%-ot, csak egy kisebb részét. Ez egy védőháló igazából.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz DarkByte #7256 üzenetére
Akkor nagyon kicentized a pénzügyeket, és maximalizálod a hitelt, ha a bank pl 20%-kal kevesebbre becsli a lakást, és már nem kapsz hitelt emiatt. Jó esetben ennyinek bele kell férni tartaléknak. Ráadásul a 20% már elég durva eltérés és talán jobb is akkor, ha nem tudod megvenni azt a túlértékelt lakást. Az sokkal inkább előfordulhat, hogy az adott ingatlant egyáltalán nem hitelezi a bank (szabályzatba ütközik, vájog ház, garázs, rossz településen van, stb...) Egyébként hacsak nincs nagyon nagy félreárazás (vagy egyértelmű túl-, vagy alulértékelésre utaló szándék, csalás), akkor a bankok el szokták fogadni az adásvételiben írt értéket.
Jövedelem oldalról meg elég sok bankban tudsz már előzetes hitelképesség vizsgálatot kérni, még mielőtt bármit csinálnál.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz DarkByte #7256 üzenetére
Nezd, az ertekbecslo NEM dont a vasarlasrol, tehat az csak akkor vis major, ha beleirod.
Az ertekbecslo az adott banknal, csak az adott ingatlan fedezetevel megkaphato hitel maximalis mertekerol dont. Ha ez kevesebb, mint amennyire szamitottal, adhatsz kieg. fedezetet, tolhatsz be tobb onerot, kereshetsz masik bankot, egyik se a vasarlassal fugg ossze. Teny, donthetsz ugy (akar azert, mert ha az ertekbecslo azt mondja hogy rossz az ar/ertek ara'ny akkor masik lakast keresel, akar azert, mert egyik keruloutat se latod esetedben jarhatonak), hogy nem vasarlod meg, de akkor a szerzodesre figyelj ebbol a szempontbol is, mit vallalsz be erre az esetre. -
DarkByte
addikt
Egyébként közben elértem a tanácsadót és megerősítette hogy így van ahogyan mondom. Annyi különbséggel, hogy ha harmadik fél miatt hiúsul meg a vétel, akkor szoktak bánatpénzt is megfogalmazni, és a foglaló+előleg visszajáróból ennyi az eladónál marad.
Ez csak azért zavar, mert ha felmérik a lakást, az nem ér annyit amennyiért az eladó árulja, viszont én emiatt nem tudok elég hitelt felvenni, akkor azért miért engem "büntetnek"? De ismerősöm azt mondta a bánatpénz rész nem kötelező, ezt ki lehet szedetni.
-
Sziasztok,
Félig off, de jobb helyet nem találtam.
Albérletből kell kiköltöznünk, de nem nagyon találok olyan okiratmintát, ami erre az alkalomra alkalmas lenne.
Tudtok hasonlóról, vagy fogalmazzak valami cifrát? (ügyvédnek pl. azért nem fizetnék) (elég sok bajunk volt az utóbbi időben a bérbeadóval, így szeretnénk bebiztosítani magunkat pl. hogy indokolatlanul ne vonjon le a kaucióból (már pedzegette hogy "nem szokta" visszaadni az egészet) felőlem leltárba is veheti amit szerinte rosszabb állapotban adunk vissza mint volt, nem lesz hosszú a lista, mi hoztunk helyre egy csomó mindent a lakásban kb....), meg úgy általában, ne lehessen semmibe belekötni utólag)
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
axioma
Topikgazda
válasz DarkByte #7252 üzenetére
Hat en nem lattam a Funda ilyeniranyu papirjat, DE:
a foglalo a vevo altali felbontaskor az eladonal marad, elado altali felbontaskor duplan visszajar, vis major esetben (de pl. hitel meg nem kapasa nem automatikusan az!! csak ha beleirod explicite) egyszeresen visszajar
az eloleg az eloleg, barmilyen meghiusulas eseten egyszeresen visszajarAltalaban a foglalo ma itthon ing.vasarlasnal jellemzoen 10%, de kozos megegyezessel el lehet terni. Barmelyik iranyban.
Jellemzoen az szokott lenni, hogy szerz.koteskor (_nem_ eloszerzodes, egybol szarazpecsetes ugyvedes!) csak a foglalo kerul atadasra, ha tovabbi reszletek lesznek, az eloleget majd a mas forrasos reszlettel egyutt erdemes adni (az elado a foglalobol mehet tovabb, az eloleget viszont csak sajat felelossegre hasznalhatja, mert azt barmikor vissza kellhet adni).
Mi pl. egyszer pont igy adtunk 15% foglalot, mert mi tudtuk hogy nem lepunk vissza, es annyi kellett az eladonak a tovabblepeshez.
Ami tuti, hogy a fundanak edestokmindegy, hogy milyen aranyu foglalora szerzodsz. Elvben, mivel lakascelhoz kotott, utolso sajatero szeret lenni (te mar ne tudd megszakitani a folyamatot azzal, h nem teljesitesz).[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Írjuk épp a lakásvásárláshoz a szerződést. Az lenne a kérdésem hogy a Funda alapértelmezett beállítása hogy a 10% amit befizetek indulásnak az 60%-ban foglaló és 40%-ban előleg.
Ez ha jól értem (és itt kellene fixme ha valamit nem tudok jól) az alábbit jelenti:
- ha az én hibám miatt nem sikerül a vétel, akkor ugyanúgy a 100%-ot buktam.
- ha az eladó miatt bukik az egész, akkor a 60% dupláját, vagyis az eredeti ár 120%-át kell nekem visszafizetnie.
- ha harmadik fél miatt nem megy végbe a dolog (pl. értékbecslő kevesebbre méri fel a lakást és így a hitel összeg már nem lesz elég a lakás árához), akkor nekem ha jól gondolom a foglaló és az előleg is visszajár (tehát a 100%-os összeg).Miben rosszabb ez mint ha 100% foglalóként van feltüntetve, azon túl, hogy ha az eladó miatt hiúsul meg a vétel, akkor 200%-ot kapok vissza, szóval jól kiba**ik az eladó magával? Ezen túl nekem van még valami hátrányom ebből?
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Na eloszor is akkor tenyleg otp ltp van? Mert akkor ezt az ottani ugyintezoktol kell megkerdezni, hogyan tudna legtobbet kihozni belole.
En funda eseten azt csinalnam, hogy a meglevo szerzodesek + 1.5M kolcsont az egyikbol (szumma kb. 4M) felvennek a telekre, mert a funda 1.5M-ig per ugylet (marmint ugylet mint vasarlas, epites, nem szerzodes) nem ker jelzalogbejegyzest [disclaimer: ez is csak ha me'g mindig igy van]. Meg annyi kp-t amennyivel megvan a telek.
Ekkor a maradekot meg meglevo, papiron terheletlen telekre kered, es azt lehet csok-olni meg hasonlok. Ha kell kieg. fedezet (elvben ugye max.80% az elkeszult allapothoz), akkor is csak egy ugylethez.
OTP-nel nem tudom, van-e ilyen lehetoseg... plusz kulon kerdes, hogy ha van fedezetlen otp ltp kolcson, de pluszban (epitesre) is az otp-nel hiteleznel ra, nem kernenek-e pluszban arra a kolcsonre is fedezetet, akkor meg kar kavarni. -
amargo
addikt
nem irtam ra, de olvastam es probalok utana jarni es ebbe az iranyba kotni. koszonom a segitseget.
lenne meg egy kerdes epitessel kapcsolatban, amit idenre tervezunk. adott a 2db 20e ltp.
en azt gondoltam ki, hogy egyikbol plusz kp vagy hitel venni egy telket, a masik plusz kp es hitel finanszirozni a haz epitest, ez mennyire realis.
a telek vasarlasat erdemes szinten hitelbol is megtamogatni?
25M lenne a haz es telekre szanva, ehhez kpben 8-10M all rendelkezesre es par ingatlan fedezet, ami szinten a nevemen van, de azokat nem akarom eladni..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
hurenzon
senior tag
Up
-
axioma
Topikgazda
Megosztas utan teljes szerzodes mind a ketto, mindketto a max. ertekig kapja az alltam-ot.
Amiben nem vagyok biztos, hogy a megosztas az otp-nel (ha jol ertem, ott vayg) eseten a penzt (eddigi befizetesek minusz dijak plusz alltam plusz kamatok) te mondhatod meg hogy hogyan oszoljon meg a regi es uj kozott, vagy nem? Ha megmondhatod, vagy az a default ami a fundanal tudtommal, hogy minden penz marad a regiben es az uj 0-val indul, akkor erdemes megosztani es csak utana felvenni a regieket. Ha nem, akkor meg kell nezni, megeri-e mondjuk 250e-es (vagy mi a minimum) SZO-vel levagott darabban benne hagyni a megtakaritas egy reszet.
Funda 62<x> (623,620,624) az a fix-nek felel meg mindenben (ez az ugynevezett regi tipusu: 2006(?) elott csak ilyen konstrukcio volt), csak nincs belole rovidebb a 623-nal.
Nyiss 3x havi 5e-et (ha nem megosztas lesz), es fizesd 20e-rel, 4 ev mulva 90 napos felmondas alltam fenntartassal.
Funda _altalaban_ rugalmasabb. Peldaul otp-nel most nem tudom, van-e, de evekre tuti le volt allitva az athidalo kolcson. Meg tobb partnerbank van. De tudd rolam, hogy rovid ideig voltam funda uzletkoto (melo mellett, alapbol programozo vagyok), tehat jobban ismerem, otp-vel meg csak ugyfelkent szivtam (pl. a gyamugy konkretize velunk tortent - na igen, funda palyafutasom elott par honappal rajottem a dolog lenyegere es az egesz csaladot korbekotottem otp-vel...).[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
1, 2db 4 éves van 2x20e, ez most fog lejárni. Ha jól értem a megosztás az úgy működik, hogy eddig fizettem be 20e akkor most is csak annyit fizethetek be csak 2 ember között van a megosztás 10-10e? Mert nem látom, hogy ezzel miért járnék jobban? A 4 évest is fizethetem tovább, de a célom az, hogy 3db 20e (lehet csak 3db 10-e szerződés lesz, de 60e fizetek be) megtakarítás menjen majd egymás mellett és végül abból betudjak majd törleszteni, a most lejáró 2db 20e azt felfogjuk venni nyár közepén-végén.
2. közben utána néztem a FIX-nek és nem opció, marad a start, ha csak a funda nem jobb?
3. akkor otp-t nem ajánlod, inkább a funda? nekem ebből is ez jön le, amikor az előző ltp-t felvettem az otp-tól nem volt semmi kukacoskodás, igaz azt is fizettem végig.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
axioma
Topikgazda
1. A most "lejaro" az mennyi eves? Ha 4-5 eves, akkor siman oszthato, es van egy nagy elonye a 4 eves ujjal szemben, nevezetesen hogy az innentol kezdve barmikor megbonthato [felmondhato] alltam-mal, nem csak 4 ev mulva leghamarabb. Sot, emiatt az jobb forgatokonyv, hogy egyreszt most nyitsz a gyereknek ujat, de csak annyit fizetsz be hogy a nyitasi + 1 ho (ill. ha az tobb, akkor a 2 evnyi szamlavez.) meglegyen; masreszt a megosztottba fizetsz, 2 ev mulva kiporgeted, es onnan fizeted a most nyitottat (amit 4 evnel megosztasz, masikat nyitsz, es ugyanezt jatszhatod tovabb, amig a 30% van). Durvan jobb lesz az EBKM-ed! Ehhez persze olyan hitel kell, aminek ingyen elotorlesztese van (egyes bankoknal alapbol nincs, de hitelkozvetiton keresztul kotott szerzodesekre van...)
2. Az otp fix csalad ha jol olvastam csak akkor kotheto, ha eppen valami mast is veszel az otp-tol (amex kartya biztos jo de csak uj szerzodes max. 30 napos), de ha nyitnak neked akkor persze hasznald azt. A hosszabb funda se jelenti azt, hogy 6 evig nem nyulhatsz hozza, az csak egy modosithato igeret... [nyilvan azert nem arusitjak ujabban a 621-622 modozatokat, mert annak tul kicsi a jutaleka, de lehet a 623-at is 4 ev utan felmondani].
3. Az akcios otp az a 0.1% beteti kamatu (volt a Construman, de sztem azzal akcioznak most is), csak max. befizetesre, csak ha ezt mind a 4 evben tartod, stb. eleg durva feltetelek vannak - en nem valasztanam, mert utolag kifizettetik ha barmi nem stimmel. Ja es mindezido alatt szerzodest modositani (pl. megosztas) se lehet... -
amargo
addikt
koszonom a gyors reagalast, nem hiszem, hogy az ltp kamata olcsobb lenne, igy a gyereknel nem a hiteles konstrukciot valasztanank. igen van az en nevemen meg a felesegem neven is egy ltp, de az iden lejar. mind a kettonk neven, most nincs elottem a szerzodes, de olyan ltp van, ami a hitelfelvetelnek kedvez. a fundat miert ajanlod jobban? otpnel most van egy kis akcio a 4eves 20 lenne. de, ha jol ertem te a nagyobbat javaslod, miert? az elvileg most otp nel dragabb is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
axioma
Topikgazda
(Felteszem a lakaskolcson nem kellene belole.)
Regi tipusut. Ne zavarjon, hogy csak hosszabbra lehet, azt kerdd, amelyiknek 3% _beteti_ kamata van. Es havi 5e-et vallalj csak be (kisebb nyitasi dij, de lehet havi 20-szal fizetni es megkapni a teljesre az alltam-ot - ne is mondd elore, de ha 'fenyegetnek' a kotelezo SZO-emelessel, akkor se hidd el, kamu). Fundanal ez a 623 (6 eves) most talan, az otp-nel Fix termekcsalad, a tobbit passzolom, azokat sose neztem meg. [Azert nezz ra, hatha van jobb, de amig csak a megtak. resze kell, addig csak a beteti kamat es max. a nyitasi dij lehet kulonbseg.]
Amikor kell a penz, akkor meg lakascel megvalosulasa miatt, alltam fenntartassal felmondod (nyilvan 4 ev meg kell legyen, es beerkezes + 90 napra fizetnek, azt szamold bele).
Regebben az OTP szivozott a gyerekekre kotott ltp-kkel, de most mar elvileg odaadjak gyamhatosag nelkul. En azert, hacsak nincs nagy nyitasi-kedvezmenyed az otp-nel, a fundat valasztanam, rugalmasabb szokott lenni. (Azt se ertem, hogy mi az hogy 3%-ost me'g az 1% nyitasi dij ellenere se kothet barki... en pl. mint regota AmEx kartya tulajdonosa eselyem sincs ilyen termeket vegyek naluk?)Kieg: neked nincs mar sajat nevedre LTP? Ha van, es nem hivatalos kombi, akkor lehet hogy a megosztassal jobban jarnal, tudni kene hogy mi az ami van.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Milyen LTP-t érdemes kötni gyerek nevére, aminek felhasználása várhatóan egy hitel betörlesztése lesz 4-5 év múlva?
Köszönöm a segítséget!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7239 üzenetére
jaja
A cseh jegybank 2012 óta 0,05%-os jegybanki alapkamattal operál és folyamatosan EUR-t vesz, hogy ne erősödjön a korona.
egy ilyet találtam még:
a tendencia hasonló nálunk is, csak az emelkedés dinamikája volt erősebb -
attiati
veterán
válasz tkazmer #7233 üzenetére
lakni, kiadni?
Amit idén átadnak, de még nem adták el teljesen az főleg azt jelenti, hogy a leghátrányosabb adottságú lakások maradtak meg. És a fejlesztőnél nincs alkupozíciód sem, miközben sok újszerű lakást hirdetnek most a piacon.
talán ebben maradt valami
vagy ebbenitt van valami gyűjtemény
és itt isa kisebb (30 lakás alatti) társasházakat meg kutatni kell
találtam neked még egy ilyen összegyűjtött épülő projektes listát, de ez 2017-2018
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz tkazmer #7236 üzenetére
Prága történelmi belvárosának tetemes részét felvásárolták az újgazdag ruszkik, nálunk nem tudom mennyire áll(na) ez?
Itthon Hévíz amiről tudom, hogy "orosz paradicsom ", mást nem hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
válasz Mercutio_ #7234 üzenetére
Nekem egyrészt adózási okokból (ezt itt most bonyolult lenne fejtegetni, de az időnyomás innen jön), de ez csak egy kisebb része, a másiknak ez az alapja :[link]
Egész konkrétan: Prága, Varsó olyan szinten felettünk vannak árak tekintetében, amit nem gondolom, hogy fundamentumokkal teljes mértékben alá lehetne támasztani (Prágában nincs kétszer annyi elkölthető jövedelme egy dolgozónak, mint Bp-n). Én pedig szívesen spekulálnék a konvergenciára.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
nandow
aktív tag
-
Mercutio_
félisten
-
tkazmer
addikt
sziasztok,
van esetleg arról bármilyen weboldal, gyűjtemény, stb., hogy Budapesten milyen projektek futnak most, és mikorra készülnek el várhatóan?
(illetve tud bárki olyat, ami az idén elkészül és még nem adták el teljesen? Egy origohome nevű projektről mondják, hogy az év végére meglesz, de mást nem nagyon találtam még)úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
concret_hp
addikt
félig off, de bútorozatlan lakást mennyivel nehezebb kiadni, mint bútorozottat?
ill. ilyen kilakoltatási probléma akkor szokott lenni, ha az ott lakó be is jelenti magát a címre vagy anélkül is tud lenni olyan, hogy nem tudod kitenni ha nem fizet?[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
válasz attiati #7230 üzenetére
Köszönöm a választ !
Igen, arra gondoltam.
Máshonnan is megkaptam ez a logikus javaslatot, jelentősen alacsonyabb összeg jött ki, mintha csak beírtam volna az eladási árat és a megvett 1/2 rész bekerülési költségét. Kedvező lenne, ha a hivatal is így számolná.
Eladási ár (esetemben: arányosított részének, felének) 75 %-át kell ilyenkor bekerülési költségnek tekinteni. -
attiati
veterán
válasz Gergello #7229 üzenetére
Eladáskor nincs illeték, csak a vételi-eladási érték különbözete után kell szja-t fizetned. Szerintem erre gondoltál.
Nem tudom hogyan kell kitölteni. De gondolom a vett 1/2 résznél tiszta sor, mert ismert a bekerülési érték.
Az ajándék 1/2 rész után meg van pár ilyen eset a neten.[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Ingatlanértékesítésből keletkező illetéket próbálom kiszámolni a Nav kalkulátorával.
A megszerzésre fordított összeg mező leírása nem tér ki a vegyes esetekre.
Esetemben az ingatlan 1/2 része ajándékozás, másik 1/2 része vásárlás útján (közös tulajdon megszüntetése) került hozzám. Tudja valaki, hogy ez esetben miként kell kitölteni a kalkulátort ?Köszönöm.
-
attiati
veterán
"A lakás jellegéből, és elhelyezkedéséből adódóan is alkalmas:
- mindennapi életet élni
- befektetésnek (gyorsan kiadható albérletnek, akár RBNB-re)" -
axioma
Topikgazda
válasz attiati #7221 üzenetére
Projektekben tudtommal az van, hogy elvben lehetne az epitteto aki az el nem adott lakasok neveben TH-sit, de ez nagyon nem erdeke... de teszem hozza gyorsan, hogy ezek a nagy tarsashazak elegge kivul esnek az erdeklodesi koromon, igy ez csak valami halovany emlek masik forumrol talan.
-
Mercutio_
félisten
válasz attiati #7221 üzenetére
Miért, az, hogy a deviza árfolyama 10-15-20 év alatt komoly eltéréseket mutat is egyértelmű volt, mégis százezrek csodálkoztak és kellett őket megmenteni....
-
attiati
veterán
Ezt most nem értem, vagy félreértek valamit, hogy ez miért újdonság és miért ment el mellette mindenki?
Már februárban erről cikkeztek, hogy az új társasházaknál gond lehet a csok igényléssel, mert csak a megépülés után, használatbavételi engedéllyel és alapító okirattal rendelkező ház alakulhat társasházzá.
És csak utána lehet rá csokot igényelni.Azt most nem tudom, hogy ehhez el kell adni az összes lakást?
Vagy mondjuk egy 150 lakásos társasháznál ha külföldön tartózkodik az egyik leendő tulaj, és addig nem tud megalakulni a társasház, amíg ő is alá nem ír mindent, addig a csok kérelmek lógni fognak a levegőben? -
axioma
Topikgazda
Nem, itt az osztatlan kozos tulajdonu telken allo ket-(harom- stb.) lakasos hazakrol van szo. Az egyseg a lakas, arra jar a lakastamogatasok barmelyike, a tulajdonosok szama ott nem szamit. Az ingatlannyilvantartas is ezzel dolgozna, HA meglennenek hozza az adatok.
Es nem igaz, hogy nem lesz CSOK, mert tarsashazza alakulva lehet.
A problema ott van:
- akinek most derult ki es nem fut at a jogi procedura a th-za alakitasrol (CSOK-nak vannak ep.eng-tol vagy hasonloktol fuggo beadasi hataridejei)
- ahol osztatlan kozos telekre a szabalyozasban korlatozottnal tobb lakoegyseget alakitottak ki (pl. hazresz elado...)
- ahol barki barmiert akadalyozza a tulajok kozul a tarsashazasitast, mert csak (egyebkent mert penz, utanajaras)Egyebkent amit a koznyelv ikerhaznak hiv, az tipikus pelda (a valodi ikerhaz az lenne, amikor ket kulon telken ugy epitkeznek, hogy a telekhataron osszeernek).
[ Szerkesztve ]
-
mm00
aktív tag
Ez alapján a cikk alapján például egy családi házra nem lesz csok mivel osztatlan kozos tulajdon a hazastarsaddal? [link]
-
föccer
nagyúr
Ha nem saját hirdetés, akkor nem hinném, hogy probléma lenne belőle, nem kifejezetten ingatlanhirdetési portál a PH.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Agostino
addikt
szia
teremgarázsban beállóhelyet szeretnék vásárolni, illetve dehogy szeretnék, de rákényszerülök. erre milyen hitelt lehet felvenni? mi a neve? gondolom nem lakáshitel : ))
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
ron8
senior tag
Sziasztok! érdeklődnék hogy be lehet e ide másolni egy eladó lakást? Érdekelne a véleményetek. Nincs tapasztalatom ezért kezdtem el kutatni a netet.
-
Mercutio_
félisten
válasz attiati #7210 üzenetére
A BUBOR-program május 2-án indul,
kötelező árjegyzés lesz 1 és 3 hónapon, a
limiteket a jegybank gyűjti, és figyeli, hogy a
bankok megfelelnek-e az árjegyzési
feltételeknek. Ettől a BUBOR elszakadhat az
alapkamattól, és piaci folyamatok fogják
mozgatni. Amennyiben szeptemberig nem éri
el azt a forgalmat és volatilitást, amit a
jegybank szeretne látni, akkor kötelező
forgalmat vezet be a jegybank, vagyis a
piacon nem csak árjegyzőkként, hanem
kötelező ügyletkötőkként is meg kellene
jelenniük a kereskedelmi bankoknak.Wtf, mi ez tervgazdaság?
-
attiati
veterán
mnb celjai es varakozasa. kivancsi leszek a jovo heten megjeleno ingatlanpiaci jelentesukre
Nagy Márton: A piac
túlszaladt, a
kamatcsökkentési
várakozások túlzók
voltak
2016. április 28. 08:10
További kis mértékű kamatcsökkentés
irányába mutatnak a folyamatok - mondta
Nagy Márton egy mai háttérbeszélgetésen.
Az MNB alelnöke szerint vannak túlzó
kamatvárakozások, amelyeket enyhíteni
kívánja a jegybank, erre utalt a kamatdöntés
indoklására kiadott keddi közlemény is.
Nem az ideális elérhető legalacsonyabb
kamatszintet kívánjuk elérni, hanem azt a
szintet keressük, amelyik alacsony, de a
policy horizonton (két évig) fenntartható.
Ennek oka, hogy a jegybank nem akar
csapkodni a kamatokkal, gyors
kamatemelésre kényszerülni. Már csak azért
sem, mert ez a változó kamatozású (BUBOR-
hoz kötött) hitelkamatok ingadozásához is
vezethet.
Így lehet, hogy a tartós kamatszint
időszakának elején a kívánatosnál kicsit
magasabb, később pedig kicsit alacsonyabb
lesz az alapkamat. Ez utóbbi szakaszt majd
a nem konvencionális eszközökkel lehet
áthidalni.
Nagy Márton megismételte korábbi
álláspontját: a fő kérdés, hogy lesz-e májusi
(harmadik), vagy esetleg júniusi (negyedik)
kamatcsökkentés. A alelnök személy szerint
nem szeretné, ha a lépésköz változna. (Ez
alapján 0,9% vagy 0,75% lehet a kamatpálya
alja.)
Nagy szerint ez nem egy "miniciklus", mert
azt nem a lépések száma határozza meg,
hanem az, hogy arányaiban mennyire
csökken a kamat.
A BUBOR-program május 2-án indul,
kötelező árjegyzés lesz 1 és 3 hónapon, a
limiteket a jegybank gyűjti, és figyeli, hogy a
bankok megfelelnek-e az árjegyzési
feltételeknek. Ettől a BUBOR elszakadhat az
alapkamattól, és piaci folyamatok fogják
mozgatni. Amennyiben szeptemberig nem éri
el azt a forgalmat és volatilitást, amit a
jegybank szeretne látni, akkor kötelező
forgalmat vezet be a jegybank, vagyis a
piacon nem csak árjegyzőkként, hanem
kötelező ügyletkötőkként is meg kellene
jelenniük a kereskedelmi bankoknak. Ma már
a BUBOR a legfontosabb referenciakamat, és
nagyon furcsa, hogy BUBOR-piac
gyakorlatilag nem létezik.
Nem hiszünk a cseh példában, nincs
árfolyamküszöb, és nem is juthatunk el
odáig.
A "currency cap" bevezetése a
jegybankmérleg felfúvódásához vezet, az
MNB céljai ezzel éppen ellentétesek.
Az inflációra ellentétes hatások hatnak. Az
áfacsökkentésen - másodkörös hatások
hiányában - át lehet nézni. A bérdinamikával
viszont "van egy problémánk", akár 5%-os is
lehet az idei versenyszektorbeli növekedés,
ami növeli az inflációs kockázatokat. A fő
inflációs mutatónál a "core" infáció
magasabb, mondta Nagy.
A költségvetéssel kapcsolatban Nagy felhívta
a figyelmet arra, hogy a növekedésért a
jegybank megtette, amit lehet, a jövő évi
lazább fiskális politika átveszi ezt az
ösztönző szerepet. Ha a fiskális politika laza,
a monetáris politikának nem kell "annyira
lazának" lenni.
Szeretnénk a piacot vezetni, és visszahúzni
a túlzó várakozásokat.
A hozamgörbe hosszú oldaláról a
bankrendszer lassan el fog tűnni, mert elég
állampapírt halmozott fel, a külföld egyedül
maradt - mondta Nagy, aki szerint ez
változást hoz a külső befektetők befektetési
politikájában. Ennek a forintra is hatása
lehet, a kamatgörbe pedig valamennyire
biztosan meredekebbé válik.
Nagy Márton szerint a forint stabil, a fiskális
politikában történt olyan változás, ami miatt
az a korábbi megállapítás, miszerint az
árfolyam szintje veszélyezteti az inflációs cél
elérését, megváltozott.
A Brexit kockázatát csökkenti a TTIP, az
európai-amerikai szabadkereskedelmi
megállapodás tető alá hozása.
Az önfinanszírozási program jövőjéről május
10-én dönt a monetáris tanács. Nagy Márton
elmondta, hogy a cél a külső sérülékenység
csökkentése, illetve a hozamgörbe hosszú
végének csökkentése volt. Mindkét cél
teljesült, ezért az IRS haszna már kisebb,
költsége pedig van. Az IRS kapcsán "silent
exit" volt, vagyis óvatosan elkezdte kivezetni
ezt az eszközt a piacról azzal, hogy a piaci
IRS kondíciókhoz közelített a jegybank, és a
kereskedelmi bankok egyre kevésbé vették
igénybe.
Az IRS állomány évről évre egyre kisebb lesz
és nem fogja terhelni a mérleget.
Hétfőn az MNB publikálni fog egy jelentést az
ingatlanpiacról, mivel ez egy nagyon fontos
szegmense a gazdaságnak a jelenlegi
alacsony kamatkörnyezetben.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz concret_hp #7204 üzenetére
Mint írtam Katona József, de inkább a Széchényi-től kezdődik a jó környék.
Ugyanakkor pont az Ív utcában található ez, lehet ezt akarod megvenni? (: [link], bár itt éppen építik még, de na még sateliten is látszik, hogy nem kis pálya.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #7207 üzenetére
Pedig nagyon készülnek rá a fiúk...
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #7184 üzenetére
nincs még korán az olimpia spekulációhoz?
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #7204 üzenetére
Nem ismerem csepelt, én úgy általában írtam, hogy érdemes szétnézni.
Majd amargo talán ír a konkrét helyre vonatkozóan.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
amargo
addikt
válasz concret_hp #7201 üzenetére
mondjuk ket atszallas az meg semmi szerintem en az idot neztem mindig is es, hogy kotot palyan lehet-e menni. ui a hevet azt nem is erdemes beleszamolni, mert alap.
Mondjuk az Ady telep kozelebe semmi penzert nem mennek, de par utcaval lejebb katona jozsef (ott most epitenek is lakasokat) mar eleg korrekt es nem kell kiraly erdobe kimenni legalabb, mert oda a kocsi kell.amit Mercutio_ kollega is ir, az ady telep eleg hard.. de a setalo is (karacsony sandor). a rakoczi kert kornyeke szerintem eleg jo mar, leginkabb csendes utcak jellemzik.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #7201 üzenetére
Péntek, vagy szombat este nézd meg a helyet, szerintem az beszédes és esetleg egy hétköznap délután amikor már jobb idő van, és kimennek a népek a szabadba.
-
concret_hp
addikt
váci útra elmenni 2 átszállás és az úgy már ingerküszöbön túl van (tudom lehet máshol is dolgozni)
mondjuk pont 1 olyan kérót néztem, ami 10-12p séta a hévtől az Árpád u-tól északra kezdődő lakótelep azért nem tűnt egy túl bíztató környéknek
viszont cserébe tök nyugisnak tűnik az egész, olyan mintha nem is bp-hez tartozna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Teclast Tablet Topic
- SSD kibeszélő
- PlayStation 4
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Idő előtt kiderült, hogy készül egy új Terminator játék
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Prime Video
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest