Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
-
chubby2o6
senior tag
válasz flash- #247049 üzenetére
A váltóra nyilván ne, de a váltógörgőket is ugyanúgy zsírmentesre kell suvickolni előtte, mint a láncot meg a sort. Meg természetesen az első tányér(oka)t is.
Nekem most szárad a lánc meg a sor a brigéciolfürdő meg a sikamika után. A váltógörgőket is most glancoltam ki, az első tányér is pöpec, már csak a Smoove kéne hozzá . Ha holnap se jön meg, akkorlesz..hat az egész Bikeinnígy jártam, hétvégére megint olaj lesz, a wax meg majd csak a következő nagytaki után.[ Szerkesztve ]
-
Kiskopika
senior tag
válasz rwin5 #247082 üzenetére
Tavaly az első tekerésemen 10 km et 3 részletben tudtam megtenni.
Lassan haladj ne akarj egyszerre sokat. Extrém keveset mozogtál az utóbbi időben hagyj időt magadnak.
Ahova most lehet inkább menj gyalog, ha sok a 14 és átlag tekerj lassabban, Pörgess inkább mint izomból nyomd, aztán majd beindul -
Kiskopika
senior tag
Köszi srácok az RC100 as ajánlást a decabol. Végre ma elmentem megvettem, az idő is parádés volt 16-19 fok hálós aláöltözővel hibátlan volt. Köszi köszi
-
-
sepyi
aktív tag
Innen szép felállni. Lesz az jobb is. Csak elkezdeni nehéz és rendszeressé kell tenni.
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
sz_abika
addikt
Srácok, arra van valami irányadó guide, hogy melyik vázba (oúti/gravel) mekkora gumma fér bele? Vagy hogy melyik évjárattól terjedtek el a szélesítések? Nem akarnék új bicót venni, de a 28as gumi már kikezdte a vázamat hátul mert nem fér bele...Igazából csak váz kéne.
Jelige: alu outi, 54/56
#247082 rwin5
Ezt én is eljátszottam, hogy egy emeletet felsétálni se tudtam 2x egymásután ha lenthagytam valamit...mindenesetre nézd a jó oldalát, ilyen mélyről derékszögben fog emelkedni a Strava fitness görbéd[ Szerkesztve ]
PSN: xszabikax
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #247075 üzenetére
Egy utolsó esélyt adok a telónak. Ja, kisebb tányérokat cserélem, görgőket is és kipróbálom a full fémes fékbetéteket.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Kicsit off téma, de hátha a tapsztaltabbak kicsit megnyugtatnak.
Szeptemberben elkapott a covid, utána voltam post covidos ami főleg abban merült ki, hogy nagyon gyorsan elfáradtam terhelésre.
Ekkor átkértem magam teljes idős home officera, számítógépes munkát végzek, napi 8-9 óra ülőmunkával, a fizikai aktivitásom szó szerint kimerült odáig, hogy a sarki boltig elsétáltam (tudom ciki, de ez a valóság és nem akarom ferdíteni, hogy valóságot tükrözze a leírtak, magammal szemben főleg ciki, mert sportos alkat voltam )
Novemberben elmentem kardiológushoz kivizsgálásra azt mondta semmi bajom sincs, nyugodtan kezdjem el fokozatosan terhelni magam.Ma elmentem kerékpározni (először) nagyon erős szembeszélbe.
6300 métert tekertem 25 perc alatt, összesen 14,5-es átlaggal.No és a probléma: a lábam már az elején elkezdett remegni, mint a kocsonya, az utolsó 1 km-en meg úgy éreztem mint akinek már a torkába dobog a szíve max pulzusszámon.
Normális, hogy ennyire leterhelt? Annyival nyugtatom magam, hogy az elmúlt fél évben, szerintem 1-2 ezer lehet a napi lépésszámom amit megtettem, de ez a 6 km-es út ilyen erős szívdobogás érzéssel a vége felé kicsit lehervasztott.
Ennél is kisebbe kellene elkezdeni? 3-4 km?(31 éves vagyok 174 cm ~ 80 kg)
Köszi az építő hozzászólást előre is.
-
Alg
veterán
Amazonon nézegettem a múltkor, van egy márka ami kiköpött Castelli, csak a jele nem piros körben fehér skorpió, hanem piros körben fehér béka
Amúgy itt Bécs környékén is nagyon nagy részt Castelliben járnak az outisok.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
ISThun
csendes tag
válasz Hasaggymeg #247053 üzenetére
Na a kesztyű az pont Castelli.
Ááá, nem vagyok fulton ellentéte sajnos, mondjuk az tény, hogy vonattal csak ritkán jövök haza tekerésből. Mezből van többfajta, köztük olyan is amely gyártója éppen idén csődölt be, hiába, a briteknél sem fenékig tejfel, akarom mondani black pudding az élet. Mezeknél jobban érzem a különbséget az olcsó dekás és a drága mezek között, a nadrágoknál kevésbé. A minőségi dekások meg lassan ott vannak árban mint a márkásak.
(A cipőt meg tényleg le kellene cserélnem, de nagyon hozzámnőtt, mindenre is jó darab.) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #247076 üzenetére
10 perc alatt?! Akkor már félig parti(ban) vagy te is. ...arra megyek majd még mielőtt hatvan leszek, hátha.🤭 Amúgy jó xar ha az eleje olyan fűcsomós, olyanon síkon sem lehet kerékpározni, folyton kiráz a ritmusból. ...és ha jobban belegondolok voltam egyszer ott Zasszonnyal és jól fel is...toltuk. ...akkor még nem mondta senki nekem, hogy tekerhető.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #247071 üzenetére
Utolsó Duna maratonok nyomvonala, elindulsz a sípálya alján a füvön (ökölnyi darabok hiányoznak a fűből, zötyizötyi), majd amikor már olyan meredek, hogy majdnem hátra esel, ott bemegy egy ösvény balra a fák közé, és szerpentinként felvisz a tetejére. Neked tetszene.
2016-tól volt ez a nyomvonal (nem tudom miért 2012 a neve), 2015-ben még egyenesen mentek fel a sípályán végig. Csak annyira nem volt nyerő, hogy a hosszútáv eleje (kb akiket említettél) is tolják. youtube 2015
2016
Én talán csak 2018-ban tekertem ki végig, egyszer. 10 perc alattMerida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #247073 üzenetére
Cseréled a 2 kisebb első lánctányért?...és látom a telós témát sem adtad fel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #247071 üzenetére
Persze! Bár nekem az a bandázs sok. Az nagyon nem jön be. Intermarché-Circus-Wanty ezzel megy. [link]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Azért ez sem kutya...bár nagyon elment a Cube a TT irányba.
6030D...lássuk csak kit kell ott legyőzni? Parti, Dina, Buruczki és Valter? Gond egy szál sem. Amúgy nem ismerem, ott, azon az oldalon még nem jártam soha. (nem véletlen )[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #247066 üzenetére
Hold my beer! Dobogókő sípálya + szerpentin
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
.LnB
titán
válasz Napfénysüti #247068 üzenetére
Nemár, hogy van ebből is ami nem is eredeti minőség?!
Egyébként a fene tudja, azért sokat elmond a gép is amin tekernek az emberek. És általában azzal sincs baj.
Triatlonshop-ot már megtaláltam neten.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Napfénysüti
nagyúr
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #247066 üzenetére
Lemenni az aszfaltról?!? [link]
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz zsocy #247063 üzenetére
csak ki kell menni Dobogókőre és rakni neki felfelé...úgy van, a Tölgyikreknél a sárgán.
-
ZolkoW
őstag
én az ilyen nem túl speciális ruházattal úgy vagyok, mint az ablaktörlő-lapáttal, sosem veszek párezresnél drágábbat (lapátból), de így ugyanannyi pénzből van váltás. meg mindenkinek más fontos, én pl. szeretem a sok zsebet, ami kézre áll, normális cipzárt (a Racmmeremmel nem vagyok olyan elégedett ilyen téren).. dizájnban valóban fejlődhetne még a Deca..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
.LnB
titán
Ja, de az 575 az magyar nem? Én magyart nem veszek, elvből. Meg kínait se.
Egyébként ez a Castelli igaz, hogy top szint, de itthon nagyon túl van reprezentálva. Mert olvasgattam a témában, és a Rapha, MAAP, Santini is ott van elvileg mellette minőségben. Szóval én ilyen értelemben értem, hogy fura az, hogy mindenkin Castelli van. Viszont ez biztos, hogy azért van, mert a Castelli az elérhető itthon.
Nagyon szeretem én a Cube-omat! Nem azért írtam. Meg tudom, hogy hol a helyem, mire volt pénzem. Csak a Pinarello az nekem kicsit egzotikum. Nem irigykedek, csak elismerően csettintek, ha valakinek az van. Nekem a Wilier annyira nem is, még ha az új, Astana-s bringájuk eszméletlenül is néz ki: [link] Ha nem lenne határ, nem is tudom melyik márkát választanám, komolyan. Annyi gyönyörű gép van.
Egyébként ez a márka is szimpatikus nekem: [link] Visszafogott, stílusos. Például érdekes ez a fluoreszkáló minta is: [link] és ez: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Azért teker mindenki Castelliben mert rájött hogy elég egyszer megvenni a jót drágán, mint sokat kisérletezni az olcsóval. Nekem is van szinte mindenből, megvolt a fejlődési ív itt is, kínai, Aldi, Decathlon, aztán jött a Castelli és az 575.
Nekem pl. az 575 jobban bejött az aputestemen mint a Castelli, de ráköltöttem rendesen erre a hobbira (is) mire ide elértem
Amúgy szerintem a te Cube-od is egy nagyon király gép, nem kell ide Pinarello (vagy Wilier, ha már ) , csak ki kell menni Dobogókőre és rakni neki felfelé.
Decás gatyában, Csepelen Castelliben, kit érdekel, csak guruljon -
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #247060 üzenetére
"te mit hordasz ott kapálás közben?"
Medve sprayt, mert itt a kapálás is extrém sportFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
fulton
addikt
lol notluf mit kitaláltok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #247057 üzenetére
...utoljára a Marosvásárhelyi Mezőgazdasági Szakközépiskolában kapáltam 1984-88 között vegyes, leginkább kevés sikerrel, így jobb híján túrázni hordom őket, arra még jók...bár arra is furák a hátsó zsebekkel. Apropó zsebek, te mit hordasz ott kapálás közben, mert kaszálásnál még elmegy fenőkőnek, de a kapát nem is fenik akció közben. ...palántákat?
Lötyögni lötyög, főleg ha nem egyensúlyozom ki, de leginkább multikulcs jobb oldalon, telefon a balon a felállás, amitől ide oda húzva egymást végül valahol helyükön maradnak. ...aztán lehet pont ezért nem esnek ki, gyűrődik velük a zseb és megfogja őket.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #247056 üzenetére
De igazából nem is kell 3km-re leszűkíteni szerintem. Hol lehet rendesen mezeket próbálni a Dechatlon-on kívül itthon? Engem érdekelnének a Santini, Rapha, Castelli, Ekoi cuccok, de hol van választék? Hol lehet próbálni?
Ezt lehet, hogy írtam már, de minél többet tekerek, annál jobban elképedek, hogy MINDENKI Castelli-ben teker. Már szinte el sem hiszem. Komolyan, olyan gondolataim vannak Dobogókőn is, hogy ide csak Castelli-ben lehet feltekerni?
Most talán a Santini mezemhez majd tudok viszonyítani márkán belül. Szóval azt talán majd merek már rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #247056 üzenetére
Nekem is vannak bő szabásúak, befogtam őket kerti munkára. Szeritem én vagyok az egyetlen ember a világon, aki Pearl Izumi mezben kapál (és kínaiban teker)
Azt mondjuk nem értem, hogy ha bővebb szabásúban tekersz, hogy nem lötyögnek a zsebedben a cuccok terepen. Engem ez nagyon zavar, pedig a régebbi bő szabású mezeim sem annyira nagyon-nagyon bővek.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #247055 üzenetére
Kényelem nekem az egyik szempont a Deca mellett, itt van tőlem 3 kilométerre és ott megtapogathatom, felpróbálhatom, ami sokat számít a ruhadaraboknál...aztán meg most van egy rakat olcsó Decas mezem abból az időből mikor még a bő cuccokat kedveltem, így testhezálló 1előre nem is nagyon lesz annak ellenére sem, hogy szeretném és aputestem is még elviselné.😕
Nagyon drágát persze akkor sem vennék ha a Castelli, vagy Gore gyárak mellett laknék mert ezek az olcsó Decathlonosak is olyanok ettől a bokros fóti dzsumbujtól (és időnként Naszálytól, mert ott is sok a csipkebokor) mint a szita, szinte nincs nadrágom, rövid nadrágom, kabátom, vagy mezem mely ne lenne kiszakadva valahol. ...sőt minap néztem, hogy egyik-másik zoknim szára is![ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Én is rákaptam a Decathlonra, mert annyira nem vagyok igényes a bringás ruhákra és olcsó, de a bikeinn-es Siroko mezeket azért lehet ki fogom próbálni, kb. ugyanannyiba kerülnek, mint a legolcsóbb PRO FIT mezek a Decathlonban és szvsz jobban néznek ki. Most egyelőre rácuppantam a kínai Racmmer-re is, mert ugyan nincs annyi zseb rajta, mint a Decathlonosokon, de 13-14 dollárba kerül, szal sokkal olcsóbb, mint mondjuk egy RC500. Szerintem a minősége ugyanolyan jó vagy jobb és szorosabb, testhezállóbb (a PRO FIT verzió!). Ugyanúgy áll rajtam is, mint xy.zsolt-on, csak az enyém nem halas . Picivel többért mondjuk lehetne belőle olyan verzió is, amin van zipzáros zseb, bár az is igaz, hogy nagyon a hátamhoz szorítja a cuccokat, ebből nem esik ki semmi.
-
.LnB
titán
[link] Tudom, tudom.. szívesen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #247043 üzenetére
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy nem tudok szépen sem rajzolni, sem kivágni. (sem felragasztani, de ez már más történet )
#247045ISThun...gyanús volt nekem a nadrág, meg a kesztyű is, csak nem akartam árnyékra ugrani nehogy kiderüljön, hogy valami drága, puccos cucc mind2. ...amolyan fulton ellentéte lehetsz (notluf? ), te inkább a vasra költesz, míg ő ruhára. (amúgy cuccaim 70-80%-a Decathlonos, bár nekem kerékpárom sem éppen a prémium kategória.🤭)
f4lcon...már a tény, hogy nem kell a betét kizárja a nagy márkák jó részét, igaz vehetnék futó, meg terepfutóból is drágábbat mint a Decasak.#247047
Mezga Aladár...most már mindenki elmondta tapasztalatait a szabadonfutókról. 🤭...Mavicon nem csodálkozok, hogy jó, a zárt reteszelésű (nem külső kalapácsos) Shimano-n annál inkább. Ez is azt bizonyítja, hogy nem tervezési hanem anyagminőségi (vagy kivitelezési? ) hiba lehetett enyémeknél. [kép] [kép] [kép] ...az utolsó már külső kalapácsos zárt csapágyas Shimi, azt csupán karbantartottam, nem hullott szét mint az XT, csak néha mellé reteszelt.[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz jjeahh #247051 üzenetére
Ez az oldal keringett az elmúlt napokban a baráti körökben is, venni még nem vett onnan ismerős, viszont állítólag elég magas jutalékkal dolgoznak. Attól még lehet, hogy vannak jó vételek.
Ha olyanra oldalra gondolsz, ami házhoz is szállít, azt nem tudom, de a Subito-n vannak jó vételek. Ha meg tudod oldani a szállítást.Phülöp: ilyenem nekem is van feketében, a Főnitől kaptam , azóta is bevetésre vár.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Tudtok olyan webshopot, ahol használt bringákat lehet vásárolni EU-ból, pl. németből? Buycycle vajon megbízható?
-
flash-
veterán
válasz andrisbandi #247033 üzenetére
meglehet, én most ez mentén elindultam, abból kiindulva hogy smoove állitolag nagyon nehezen jut be a belső részbe ami a zerofriction szerint okozza azt hogy a kezdeti időszak alatt nagyobb a lánc kopás a smoove-al aztán később csőkken, de én csak azt mondom amit olvastam.
wax eredmény:
na tegnap délutáni wax után ma tekertem 2kmert aszfalton, és a fémtiszta fémszinű lánc már sötétszürke, ha megfogom fogja is a kezemet,oké kevésbé mint a láncolaj de fog..
nem tudom ez normális e vagy akkor valamit mégis elszartam?illetve a váltó lassabban nehezebben vált, ugye előtte volt egy teljes átmosás, váltóra külön nem tettem waxot, minden váltásnál zörög is a hátsó váltó(shimano sora) amikor a nagyobb hátsó fogaskerekekre váltok, gondolom láncolajjal keverni nem jó, tegyek a váltóra is waxot? vagy waxoljam ujra?
[ Szerkesztve ]
-
-
ISThun
csendes tag
válasz Hasaggymeg #247037 üzenetére
A Rolexet eladtam, hogy meg tudjam venni ezt. Bárcsak...
(És ha tudnátok, hogy egy dekás nadrág volt rajtam, akkor végképp eláshatom magam. ) -
zsocy
őstag
Nekem pár évvel ezelőtti Lidl szerszámkészlet van, nem olyan rossz, tudtam használni amikor kellett, de abban nem volt Hollowtech II leszedő az tuti. Most pont kellett volna és vehettem egyet kemény 900 ft-ért, gyári Shimano-t. És igen, a Hollowtech II leszorító csavarja ugyanaz mindenhol, lidli is jó, Shimi is.
Azt a csavart amúgy kézzel kell majd meghúzni, nem rábikázni, de nyomaték kulccsal készülj, mert a hajtókarokon jelzik is hogy nyomatékra kellene húzni (12-14Nm már erős meghúzás). Levételnél először a hajtókar imbuszokat lazítsd fel, aztán tekerd ki a HTII csavart, imbuszok ki, és mehet le a cucc, felrakásnál imbuszok rákapatása után HTII érzésre meghúzása, aztán az imbuszokat nyomatékra, lehetőleg váltogatva a kettőt. -
6030D
őstag
válasz krokk #247041 üzenetére
Négyzetméter árban biztos a 3M szalag lesz a tuti, de ha nem kell annyi, és nincs útban az Aldi, akkor papírboltban van A/4 méretű átlátszó öntapadós fólia, azt is méretre lehet vágni, és tartós. Nekem hajtókaron volt, váztáskához nem használtam.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz krokk #247041 üzenetére
Azért írtam, hogy bizonyos kopási szint után mert idővel nem is kell sérülés ahhoz, hogy az öregedő gumi kezdje itt-ott "kiizzadni" a tejet.
-
krokk
senior tag
válasz Hasaggymeg #247028 üzenetére
Na jó persze a mennyiséggel nem lesz gond ez igaz, de akkor ez viszonylag normális hogy hetente van egy ilyen minisérülés? vagy csak pont kifogtam most. Igazából azért érdekel, mert kb ugyanazokon az útvonalakon jártam ahol az utóbbi 8évben a régi bringám kerekeivel egyszer nem volt defektem. Mondjuk nem tubeless gondolom azokon egy ugyanilyen kis mini sérülés semmit nem számít.
#247032ZolkoW : lehet ez kell nekem arra a 2-3 helyre amire szükségem van. Köszi megnézem.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én úgy tudom azok egyformák mind.
.LnB...ár-értékarányban verhetetlenek ezek a készletek minőségük viszont erősen kérdéses, ráadásul én sosem láttam még olyant melyből minden kellene és melyben minden ami kell benne is lenne...vagyis szerintem érdemesebb a piacról "szemezgetni".[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
shimano hollowtech ii-n tudtommal csak ez a foglalat van, jó lesz hozzá a lidl-ös készlet. viszont az a szerszámkészlet minősége nem egyenletes - saját tapasztalat: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
.LnB
titán
Napi hülye kérdésem:
Van nekem otthon ilyen Lidl-s Crivit, szerszámkészletem bringás. Ha jól emlékszem, abban van egy kis szerszám, amivel le tudom szedni a hajtókar rögzítő csavart. De ezek univerzálisak? Vagyis egy méretű van csak? Nekem ilyen van: [link]Ha hazaérek úgy is kiderül majd, csak gondoltam megkérdezem, mert lehet kérnem kell kölcsön ha az enyém nem jó.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ISThun #247035 üzenetére
Azon mondjuk átmenni egy élmény (2x mentem át rajta oda-vissza a BUBA-s meneten), nézelődnél a magasból, de közben szoknod kell, hogy csattognak alattad a vaslemezek.
.LnB...ja, és milyen cipőt hord hozzá ez helyett!🤭...meg a Rolexet sem látom a kezén. (#247035ISThun... )[ Szerkesztve ]
-
ISThun
csendes tag
A sok szerelgetős, waxolós hozzászólás mellé egy kis tekerés is:
Tegnap szép idő volt, mentem egy Budapest-Biatorbágy-Gyúró-Martonvásár-Érd-Csepel kört. A torbágyi viadukton jómunkásemberek talán a lemezt cserélték (mondjuk amennyire mozgott korábban, meg is értem), a híd szélességének jelentős részét lezárva, úgyhogy szabályosan csak tolva lehet átmenni.
Öltözködéshez meg full béna vagyok úgy tűnik. A mezem alatt volt egy aláöltözős ami induláskor jól jött, a 60-as tempónál (lefele ) és szembeszélben szintén, de amikor hétágra sütött a nap akkor meg sok volt. A hosszú- és rövidnadrág között is előbbi nyert, elég lett volna az utóbbi is. Talán.
Hidas-lábas fotó:
-
addikt
válasz Mezga Aladár #246991 üzenetére
az újak lehet jobbak, de ami kalapácsos volt abból én többet kukáztam (eltört a rugó a kalapács alatt, és leesett az agyról a szabadonfutó és/vagy beállt mint a gerely)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
andrisbandi
őstag
válasz flash- #247029 üzenetére
A wax és a lánc előmelegítése nekem xatkának tűnik.
Kimatekeoltak egy állagot a wax tervezői, oldószeres, folyékony víztől sűrűbb trutyi... de ez nem elég jó, melegítéssel agyonhígítva kellene tuningolni...Én biztos inkább főzném a láncot. Befognék párat, egyben előkészítem, majd párszázaként cserélem. Szerintem még időben sem járnék sokkal rosszabbul. Pénzben meg nagyon sokkal lenne olcsóbb, és mindenben elvileg jobb.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Nescafé
őstag
válasz Hasaggymeg #247028 üzenetére
Irtam neked.
Majd lesd már meg
Thx iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
flash-
veterán
válasz Dark Archon #247025 üzenetére
mondjuk én forrásig lévő vizbe raktam, és a láncot hajszáritóztam vagy 5 percig és úgy tettem rá lehet azért lett folyékonyabb állagú,
most néztem nagyon szépen rászáradt, olyan fémes lett
köszi mindenkinek a tippet, én ez alapján csináltam 13.oldaltól vonatkozik a smoove-ra, Zerofriction javított tavalyi leírása a dologról, a smmove-ra a pentation issues rész vonatkozik mert az a hátránya hogy nagyon nehezen jut be, főleg ha nincs baromira letisztitva a lánc
meglátjuk milyen lett csak arra voltan igazából kiváncsi hogy amikor újra kell kenni akkor előtte megint ez a procedúra ajánlott?(full lánc tisztitás, wax+lánc melegítés,stb)[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Nescafé #247024 üzenetére
Képből kiindulva igen.
krokk...általában olyan minimális az a tejveszteség ami egyes gumitípusoknál (pl. Continental Race King) leginkább bizonyos kopási szint után így foltokban jelentkezik, hogy azt csak esetleg 3-5 havonta kell pótolni. Ez leginkább egy esztétikai hiba...vagyis 3 napra legfeljebb tehéntej kell neked inni és nem tömítő tej a guminak.[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
Váz védelemhez (táskák rögzítési pontjaihoz) milyen matricát ajánlatok?
Néztem ezt a Zefal Skin Armort, megéri az árát vagy van valami jobb választás? Igazából alapban 90%ban matricázva van a bicó csak más táska kerülne rá és 1-2 helyen nincs illetve van amit cserélnék, szóval csak kisebb darabok kellenek és nem 40cm hosszú teljes vázhosszt lefedő.Más téma: Tubeless... a fent említett bicót használtan vettem és tubelessre van szerelve, csak nekem van ilyen szerencsém, hogy minden egyes tekerésnél van egy kis lyuk valahol vagy ez normális? Legutóbb is 10km után nézem hogy van a futófelületen egy kis 1-2cmes paca... el is tömítette meg azóta sem engedett le sőt utána 50km alatt semmi nem volt. de kb minden hévégén van egy ilyen. pedig most még nem is nagyon voltam vele terepen csak kerékpárúton.. Probléma nincs belőle szerencsére, csak nem tudom akkor ha 2-3 napos túrára megyek akkor vigyek-e magammal egy liter tejet vagy se ...
Köszi.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
andrisbandi
őstag
válasz flash- #247019 üzenetére
A drágább láncok felületkezeltek, minnél jobb minőségben, annál jobban dobják le a waxot. Ez annyiban hátrány, h nehezebb a csöpizés.
Álló láncnál (a belsejébe) óvatosan húzok egy cseppet csapágyra, majd visszafelé tekerve a lánctányér nyomja a bele.
Így szakaszosan haladva megvan pár perc alatt. Jelképes mennyiség csöppenhet a földre. Kivéve az első alkalom, akkor duplán csinálom meg.
A fogsoron is megjáratva. Figyelmesen, egy két percet tekerni kell elötte, jól eloszlatni, előszárítani, mert a leváltásoknál a lánccsapkodástól lejön a wax. Van, h kesztyűs kézzel rátartva a láncra váltok, így tompítva ok.Leírva lehet sokmindennek tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Montin 200 km-ig semmi hangja nincs nálam a láncnak. Tiszta körülményeknél simán elképzelhető a duplája. Nem is a teljesítménycsökkenés miatt, hanem becsületből keni úja az ember, nehéz elhinni, h ennyit bír. Jó ez a Smoove wax.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
addikt
-
Nescafé
őstag
válasz Hasaggymeg #247023 üzenetére
Akkor ha 60 veszek az elég lessz?
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Nescafé #247020 üzenetére
Szelep az lehet hogy 80 kell ?...aligha, a képek tanúsága szerint is túl hosszú...nem mintha nem menne el, főleg aszfalton, terepen viszont már veszélyes lehet mert befordul egy kő, szikla, ág, akármi és letörheti. Sőt, fújásnál is könnyebben törésig rángat6od.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Nescafé #247020 üzenetére
nem a felni szélessége határozza meg (ez a 622*13-ból a 13 mm a belső szélesség), hanem a felni magassága.
a fotón látható hossz biztosan nem kell, elég ha annyit kilóg, hogy rá tudd fogni a pumpát. a fotón lévő nem kizárt, hogy szelephosszabbítós megoldás.
hirtelen talált iránymutatás - a teljes felnimagasságot nézve:
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mauimagic
senior tag
válasz flash- #247016 üzenetére
Biztos le leszek hurrogva, de a wax, láckenés, főzés téma kissé túl van tolva szerintem.
Ahogy én évek óta csinálom:
-új lánc brigéciolban áztatva pár órára, utána vízzel lemosva
-száradás után Squirt. Ha megszáradt, újra squirt.
-kb 80-100 km-enként squirt, kivéve sárban, esőben, akkor minden bringázás előtt.
-a régi waxot csak vízzel csapatom le.
-mindig bringázás után viszem fel az új squirt-öt, hogy legyen ideje megszáradni.Két láncot váltogatok 500km-enként.
Nincs főzőcske, törölgetés, anyám fogkeféje, NASA hadronütköztetős láncmosóberendezés, ráolvasás, mise, voodoo szertartás, semmi.
Csak terepen bringázok esőben, sárban is, tiszta a lánc most is, 1500 km van benne éppen. Láncnyúlásmérő meg se mozdul rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Nescafé
őstag
Sziasztok
Felni méret 622*13
Szelep az lehet hogy 80 kell ?
Vagy ez mekkora
Lehet?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
flash-
veterán
válasz andrisbandi #247018 üzenetére
köszönöm szépen ,rendben ,napokban tekerés lesz kiderül mit tud🙂 nekem elég sok csepegett le, kenés közbe gyakorlatilag folyt le mintha víz lenne
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz flash- #247016 üzenetére
Lemorzsolódik magától a fölösleg az első pár percben.
Én panelban szárazon lekefélem, vagy rongyozom tekerések között a nagyobb parafin darabokat. De nem muszáj. Onnan még tovább tudja kenni magát a lánc. Pedig alapból is kb 3 szor többet simán elmegy. Csendesen, jó váltással.Újracsöpizés elött szárazon letörlöm a nagyja port a láncról és a fogaskerekekről.
Visszfelé tekerve a kis f.keréken cseppenként kenem, nem kell túl sok. Nekem nem szokott a földre csöppenni, csak ha elbénázom.
Pár percet még tekerem, állványon előre, h a csapokba szivárogjon. Ennyi, másnapig szárad. Vagy ha csak pár órám van, miniventillátort állítok rá.A maximalisták forró vízzel teljesen újra tudják takarítani az egészet, ha elsőre fémtiszta volt a hajtás. Gondolom csak ha nagyon elkoszolódott.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz padzso #247013 üzenetére
...ugyanakkor Zasszony nagyon nyomhatja, mert 50 kilójával, fele annyi megtett kilométerével és harmadannyi szintjével már 2x is hamarabb cserésre "kattogtatta" övét. ...igaz menetes volt/van neki.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
waxolás :
nos megtértem,mamegcsinaltam első waxolásom a smoove-al. nehol ilyen gumók lettek rajta,ez gáz? le kell kapargatni vagy hagyjam,nem probléma ?
Illetve ha csak száraz időben használom a bicót,mi a procedúra ?minden tekerés után csak egy tiszta száraz ronggyal töröljem meg a láncot? és milyen gyakran waxoljam ujra? ujrawaxolás előtt megint teljes lánctisztítás kell? -
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #247010 üzenetére
Hangra tényleg mesés, süvítenek a fejek
Ha meg tudod szokni... pár hónap alatt... mert hangos.A működéséhez nem tudok hozzászólni, mert a másik hasonló bicajomon régebbi dt 350 van, és nekem nincs különbség a hangon kívül, mindkettő tökéletes.
-
HaZsolt
őstag
Milyen új kerékpárt ajánlotok max 458 ezer forintig? Mountain bike kellene 50-50%-ban megyek vele országúton és terepen. Csak olyan bolt jöhet szóba ahol szép kártyával meg tudom venni!
-
padzso
tag
válasz Hasaggymeg #246994 üzenetére
Mert nem tolod elég keményen!
F@sza! Akkor mehet a keresés, mi, merre. Lehet a pedálok rosszalkodnak. Pedig már kezdtem hozzászokni, milyen szép fut a 105. Aztán tessék, klattyog mint a Sora előtte.
-
Zanik
addikt
Sose jó, ha a kerékpáros kolléga azzal jön oda, hogy "mikor jön haza tesód legközelebb németből, kéne pár dolog", mert akkor tudom, hogy én is nézelődni kezdek, hogy ez kéne meg az kéne, és hip-hop máris ketten €100 felett vagyunk. Mondjuk még így is olcsóbb, mintha itthon vettük volna meg őket, tesóm meg majd leszállítja pár héten belül.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #247006 üzenetére
Hűha, van annak a Hydrának aztán sok feje...akarom mondani sok kilincse és rugója!😳
-
chubby2o6
senior tag
válasz andrisbandi #247006 üzenetére
Oké, akkor holnap lesz még egy köröm a freehubbal . Nem mondom, hogy agyonzsíroztam, de mivel izomból kellett nyomnom a tubust, lehet, hogy itt-ott több sikerült a kelleténél.
Ma már nem foglalkozom vele, de holnap kitakarítom belőle.
Egyébként ugyanilyen zsírt tettem bele, de fogalmam nincs, mi a f..tól sűrűsödött be ennyire.[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz chubby2o6 #247000 üzenetére
Nekem a hydrába Dumonde tech olaj, és híg zsír való.
A zsír is olaj gyakorlatilag (ugyan az), csak habosítva van.
- A kalapácsokat zsírozni kell, ahová beakadnak meg olajozni. kép
Így hangos.
Kipróbáltam lopakodónak is, mindent zsíroztam, néma lett szinte.Both the Dumond tech freehub oil and their ProX freehub grease use the same base compounds for lubrication. However, the grease uses different carrying agents, so it is thicker and allows for quieter hub operation and will stay in place longer. The freehub oil has slightly lower initial drag (although not typically noticeable on the trail) and will enhance the natural sound of the hub when coasting for riders who like a louder hub.
Gazdaságos freehub oil-nak itt a fórumon a műszerolajat szakértették.
Nem tudom azzal lehetne e hígítani a dt zsírt, vagy hogyan kellene kipróbálni.
- Mert amúgy a sűrű zsír (a nem bele való) nagy bajt tud csinálni, nem reteszel, és beesik ellenállás nélkül a tekert pedál, legrosszabb esetben.
Elvileg ez freehub grease esetén (ami bele való) nem így van... de ezt találtam...
DT SWISS Special Grease for Ratchet System Freehub
- Itt a harmadik képen még a túlzsírozástól is óvnak...░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
chubby2o6
senior tag
válasz Hasaggymeg #247001 üzenetére
Lehet, hogy mindenhez jó, talán még az orromat is tisztíccsa
Mindegy, stickermajom beparáztatott az önjárással , gyorsan rendeltem egy doboz sramvajat.
Most úgyis szét van szedve a hajtás. Feltettem mindent egy lapra, mármint, hogy a héten ( legkésőbb pénteken ) megjön végre a Smoove ( ma kaptam mailt, hogy már elhagyta Spanyolországot ), ezért a lánc meg a sor brigéciol D3-ban ázik, az egyszer használt első tányért már lecsutakoltam, holnap még a váltógörgőket is kiglancolom, hogy mire megjön a Smoove, már csak kenni kelljen. Ha szerencsém lesz, addigra a vaj is megjön ( hazai rendelés, Csodabike ), akkor kitakarítom az agyból ezt a sűrű DT zsírt, és bevajazom Srammal .
Persze az igazi szopcsi az lenne, ha mégsem jönne meg a Smoove, hétvégén bringáznék, megint olajozhatom a láncot, aztán kezdhetném elölről az egészet . -
mauimagic
senior tag
válasz eddie1978 #246944 üzenetére
Szerintem ebben a kategóriában már nincs rossz választás. Elvileg a Fox érzékenyebb a kis egyenetlenségekre (small bump compliance), a SID sportosabbra van hangolva.
A RS-t szerintem könnyebb szervizelni, de régen volt rókás villám, úgyhogy ez már lehet nincs így.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #246999 üzenetére
Azért az nekem is fura, hogy a telóhoz meg a kazettatesthez ugyanazt ajánlják. Én vettem direkt telóra készült Manitou prep M zsírt, aztán mikor Runner lebeszélt róla, vettem Sram Buttert is, hogy majd a telóba teszem...továbbá ugye volt nekem Shimano Hub Grease, ami híg mint a libafos, ezt használom a reteszeléshez. Amióta a Manitou ott van egyébre használom, de az olyan mint a méz, vagyis olyant tenni a reteszelésbe mint a telóba érdekes lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest