-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz gordonfreemN #249097 üzenetére
Ez most melyik bringa?
-
Ixion77
addikt
válasz 6030D #249095 üzenetére
A kutatások szerint hosszabb távon nem jelent annyit mint a matek alapján gondolná az ember. Egyrészt mert az energia javarészét úgyis az alapfelhasználás viszi el (agyműködés, légzés, szív, stb.), másrészt a szervezet annyira hatékonyan adaptálódik, hogy természeti népek, akik egész nap mozognak is elvannak ugyanúgy 2000kcal bevitellel mint egy irodakukac. Le lehet fogyni bármilyen extra mozgás nélkül is. A kulcs az étkezés olyan módon, hogy kicselezd a szervezet adaptálódását.
Nem akarok ennél mélyebben itt ebbe belemenni, a linkelt csatorna videóiban összegezve vannak a kutatások eredményei. Csupán erre akartam felhívni a figyelmet, mert mai napig rengetegen kínlódnak akár évtizedekig a fogyással eredménytelenül csak azért, mert nincsenek a megfelelő információk birtokában.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
zsola32
őstag
válasz Ixion77 #249093 üzenetére
pl. nekem is van túlsúlyom, január óta leadtam 6-7 kg-ot, heti 5x edzem, gyaloglás illetve bringa a két mozgásformám, gyaloglás jellemzően 2 óra/alkalom, 9.20 - 9.50es km/mel nyomom, 300 m-es szintekkel.
A bringa 2-3 órás etapokban megy, az 1000m szint/alkalom megvan.
Nekem ennyi mozgás, elindította a fogyást, és azért nem koplalok mellette, igaz figyelek rá hogy mit eszek.
Nálam talán annyi az előny, hogy én sokat bringáztam korábban, nálam nem téma a pergetés, hozom a 90-es átlagot. (ha kell)
Nem véletlenül nyomták a gyerekek régen (30 éve) egy sebis bringával a szakosztályban.
Megtanultak pergetni, brutális módon tudtak menni.Pont ma futottam össze Pécsen a "Csaszinál" az egyik régi sporttársammal, ki is beszéltük, hogy úgy sohasem fog már menni a bringa mint 30 éve, és sajnos emlékszünk néhány időnkre a múltból... a lényeg hogy mozogjunk, és megpróbáljuk magunkat szinten tartani. (a korunkhoz képest )
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Ujabb kérdéssel jönnék.
A középcsapágyat megint szét szedtem és azt vettem észre, hogy megint salakos törmelék hullott be.
Ez a nyeregvázcsövön érkezne?
Nagy eretnekség, ha leszilózom a nyeregvázcsö nyílását, elzárva a retek útját?
Esetleg annyi rizikót látok benne, hogy nem tud szellőzni, bár nem tudom minek kellene...¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
parandroid
félisten
Ismerős helyzet, én is 40 felé közeledve álltam fel a gép elől. Ne add fel, megéri, azóta új életem van. Persze sose leszek azon a szinten, ahol azok vannak, akik gyerekkoruk óta tolják kihagyás nélkül, de nem is cél. Én amúgy eedetileg futással kezdtem, egy sérülés miatt kezdtem biciklizni, épp mostanában kezdtem megint a futásba belelendülni, de megint csúszik a projekt…
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ixion77
addikt
"A fogyás miatt bicajozom"
Az energiafelhasználásodat nem tudod olyan mértékben változtatni hogy igazán számítson. A fogyás egyetlen hatékony módja a kevesebb(szer) evés. Egyél csak naponta kétszer, ha még akkor sem fogysz, akkor naponta egyszer. Thomas DeLauer videói nagyon jók a témában.
Az edzés is nagyon fontos, de nem a fogyás miatt, hanem keringési és izomzati okokból."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Tin
veterán
válasz parandroid #249091 üzenetére
Edzetlen az vagyok, nem kérdés. Ennyit vagy 20 éve nem bringáztam, mint mostanában, de ez nagyjából bármilyen sportra igaz nálam. Majd 20 évet lenyomtam nagyon sokat melózva gép előtt, és elég stresszes melókat, és az nem éppen az izmokat dolgoztatta, mellette ráadásul időm se volt semmire. Már váltottam, nyugisabb és kiszámíthatóbb a melóm, csak ugye eddig tartott rászánni magam, hogy végre csináljak is valamit, hogy lett némi időm rá. Szóval ja, fel kell épülni.
Neked meg jobbulást, gondolom kényszerpihenő. Remélem, hogy hamarosan nyeregbe kerülsz, és nyelheted a muslincákat
-
parandroid
félisten
Az edzetlenség miatt van. Én most keltem fel 6 hét nulla mozgás után a kanapéról (térdműtét után), és 120-as átlagpulzussal sétálom a 3-4 km-eket. Korabban 20 (de inkább 25) kmph alatti biciklizésnél nem volt ilyen pulzusom. Majd alakul. Nyugalmi pulzusom is teljesen elszállt, amikor maratonra készültem, 50 körül volt, néha alatta, most örülök, ha nem 70. Vérnyomásom az épp rendben van, de én is gyógyszert szedek rá amúgy. A sport az olyan, sajnos, hogy rendszeresen, és hosszú ideig kell csinálni, hogy eredmény legyen, aztán nagyon rövid idő alatt el lehet veszíteni, a it összeszedtél. A jó hír az, hogy ha egyszer megvolt, akkor már könnyebb visszakapaszkodni. Persze nem éves szintű kihagyás után, hanem mondjuk ilyen pár hetes-hónapos kieséseknél.
* Ezért fosom így a hozzászólásokat, mert már kockásra unom magam, mozogni meg még nem igazán tudok.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Tin
veterán
válasz fulton #249088 üzenetére
Visszanéztem a második mai 10km-es tekerést a fiammal. 110-130 közötti volt a pulzus, de az átlagsebesség 14 km/h mindennel együtt. Jó, túloztam, durván 20 km/h síkon a 140 alatti pulzus. 25 km/h felett már felmegy simán 150-ig. De értsd meg, hogy ez nekem tök normális, mert magas vérnyomásom van, el vagyok hízva és nem sportoltam. Gyógyszer mellett 120-130 között van a vérnyomásom, és 75 felett a nyugalmi pulzusom.
#249089 6030D: a tudománnyal nem tudok vitatkozni, köszi. Akkor megpróbálok minél többet menni kisebb terheléssel, ha ugyanannyi zsír éget így is, úgy is. Heti max 2-3x tudok elmenni este, és ha jó az idő, akkor mindkét hétvégi napon. Emelkedik a heti táv is, a kezdeti 30-ról most már 90 km-re. De heti 100 km-nél többet nehéz lesz az időhiány miatt. De a semminél ez is jobb, ha megindul a fogyás, akkor utána könnyebb is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
[kép] Ha a fogyás is a cél, érdemes az alacsonyabb pulzust nyomni. A linkelt kép egy emelkedő pulzusos ramp teszt, látszik, hogy gyakorlatilag azonos a zsírfelhasználás, az intenzitással csak a CH nő. Ezért kell versenyre a gyorsan felszívódó CH, mert sokat használ a szervezet. És ezért lehet alacsony pulzussal sokat menni, mert úgy meg kevesebb a a fogyasztás.
Ha minden nap tudsz edzeni, akkor csinálhatod váltogatva is. A lényeg, hogy az alacsony pulzusos legyen minimum 40 p egyben, de inkább 1 óra. Vagy ha tudsz hosszabbat, csinálhatod azt is néha, hogy 1 óra laza, a végén meg 5x1 p sprint.
A kaja meg fontosabb, de gondolom arra is megvan a matek.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Tin
veterán
válasz parandroid #249083 üzenetére
Értem, de a 140 (nekem) túl alacsony. Ahhoz kb 15-el kell mennem síkon. Kóválygás. Nem tudom, hogy az alapból magas vérnyomásom miatt, vagy az edzetlenség miatt, de azt nem tudom tartani. A pörgetés viszont jó, bejött, úgyhogy folytatom, aztán bízom benne, hogy ahogy megszokom, úgy fog csökkenni a pulzus is. Megértettem, hogy ne tapossam, inkább próbáljak minél többet menni kis intenzitással, és az segít jó alapot teremteni, úgyhogy rajta vagyok. Most ezzel a 90-es lábtempóval kombinálva még élvezetesebb is.
Az elméleti részét meg megértettem, de ez alkati kérdés, és utoljára az egyetemi éveimben bringáztam rendszeresen, az meg már 20 éve volt. A "semminél" az is sokkal több, amit most csinálok, de oda fogok figyelni a pulzusra, ha megszokom a magasabb lábtempót, és reméljük, elindul az is lefelé.
#249085 jjeahh: megértettem, akkor megszokom a pörgetést, és addig csökkentem az intenzitást (és a sebességet), amíg minél lejjebb tudom tartani a pulzust. Mondjuk rászánom erre a májust, aztán meglátjuk. Heti 3-4x 1-2 óránál többet viszont nem tudok rászánni erre, de valószínűleg ez már elég lesz egy alapnak. És remélem a térdem is megszokja. Itt ülök 10 perce a székben, 86 a pulzusom. A tiéd a fele. Szóval ami neked 140 alatt van, az nekem nagyon nem. De majd alakul. Viszont ahogy parandroid írta, 30 év edzéssel el lehet jutni "valahova" is, viszont 30 év múlva én már hosszú ideje nyugdíjas leszek, még ha 70 évre is emelik a korhatárt
#249086 fulton: a környezet jelenleg egy hátsó szervizút, egy erdősáv mellett, de legalább nem sok autóval, és normális környezetben, 460 méteren. Majd idővel elkezdek messzebbre is menni, de előbb kell az állóképesség, és meg akarom szokni a lábtempót, meg begyakorolni a pulzus alacsonyan tartását. Szóval az élvezet része még odébb van, de addig is legalább kezdem megtalálni a kényelmes ritmust.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Így van jó lesz az, kialakul
A "mappa nézet" is jó dolog, én így is szoktam tolni.
ilyenkor a test beáll egy neki kellemes utazóra mindenféle "hajtó inger nélkül". Egy nagyon jóleső állapot az is, mikor csak ráérzel a saját ritmusodra és aszerint mész. Átadod magad a tekerés örömének miközben veszed a "környezet" rezzenéseit gyönyörködsz. Nem árt ide egy jó környezet is, az "amerikai stilusban" bartikus keritéssel taglalt kakas a házörző festői lakta táj helyett[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem pörgetve is tudsz most is alacsonyabb pulzussal tekerni, csak a tempód az elején lassabb lesz. Ezt be kell nyelni, el kell fogadni, ha alapozó pulzuson akarsz tekerni, az elején lassú leszel. Viszonylag hamar rá lehet szokni és ahogy parandroid írta, alacsony pulzussal és pörgetve is egyre gyorsabban gurulsz, pár hét-egy hónap után ha kitartasz, már aerob pulzussal pörgetve is gyorsabb leszel, mint régen nyélen tekerve. A bringázás lehet majd a vérnyomásod is rendbeszedi, legalábbis lejjebb mehet. Nekem most olyan alacsony a vérnyomásom, hogy inkább le sem írom, a nyugalmi pulzusom meg 43, éjszaka lehet lemegy 30-ra is. Amikor a nővérke ismerősöm meghallotta, hogy mennyi a pulzusom, megijedt, hogy itt valami komoly gond van, meg kellett nyugtassam, hogy nem... a bringázás teszi
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
válasz jjeahh #249074 üzenetére
Nekem alapból magas a vérnyomásom, gyógyszert is szedek rá. Szóval a nyugalmi pulzusom is 75-80 körül van, nagyjából alvás közben megy le valamivel 60 alá. Így az, hogy terhelésre felszalad, nem meglepő.
A fogyás miatt bicajozom Pont az lenne a cél, hogy lemenjek 100-ról 90kg-ig, és azt meg is tudjam tartani. A csontjaim nehezek, így 80kg-nál már ropivékony vagyok, de a 90kg jó lenne. Szóval persze, a fogyás segít, de amikor tényleg keveset ettem és sokat gyalogoltam (napi 10+ km-t), akkor is csak ilyen 95-ig bírtam lemenni.
A lassabb (80 alatti) lábtempós izomból tekerés nem az igazi, mert érezhetően nyírja a térdem. Ez a pörgetés sokkal jobb, mert kevésbé nyírja a térdem, de a pörgetés + 140 alatti bpm egyelőre nem megy. Szerintem most csinálom a pörgetést, és elsődlegesen nem a pulzusra vagy a sebességre figyelek, hanem próbálok minél többet menni. De persze csak ahogy az időm engedi. Nem az a cél, hogy "kigyúrjam" magam bringára, csak az, hogy javuljon az állóképességem, és jobban érezzem magam. Sport, ennyi. Nem cél a hegymászás, az egésznapos tekerés, meg hasonlók, csak az, hogy fejlődjek, és élvezzem, amit csinálok. Azért is írtam, hogy köszi a pörgetéses tippet, mert bejött, szerintem így is simán elégetek ugyanannyi kalóriát, mégsem érzem magam totál kipurcanva a végére. Idővel meg majd gondolom a pulzus is esni fog, ahogy fejlődök.
#249075 fulton: fogom majd, csak ahhoz kell olyan erőnlét, hogy bírjam az emelkedőket is. Itt azért síkot elég nehéz találni Az meg, hogy egy 1 km-es szakaszon oda-vissza megyek órákon át, az egy idő után nagyon egyhangú tud lenni. Most még szerintem az egyben 4 órás tekeréstől megdöglenék. Ez a pörgetés dolog egyértelműen sokkal testhezállóbb és komfortosabb érzésre, mint az izomból tekerés kifulladásig. Szóval egyelőre csinálom ezt egy ideig, amennyit az időm enged, aztán meglátom, hogy mennyit fejlődtem tőle.
#249076 arcitec: a nagyobb pedálfordulat azonos sebességi fokozatban nagyobb sebességet ad ki, de én eggyel alacsonyabb fokozatban megyek. A sebesség nagyjából hasonló, talán kicsit lassabb, de ma direkt nem is erőltettem izomból, mert még mindig nem jöttek teljesen rendbe a térdeim. A fordulat belövése nem olyan vészes, ott az óra, lemérem, hogy 10 mp alatt hányszor nyomok a jobb lábammal, ez 15-16 között van, majd megszorzom 6-al, így 90-96. Lehet, hogy nem tűpontos, de a 90 tuti megvan. Ha meg megszokom, akkor utána már óra nélkül is érzem a ritmusból, hogy mennyi az annyi. Direkt ellenőriztem többször is, és tényleg annyi volt. Valószínűleg ez ilyen intuitív dolog. A lassabb tempó meg 13*6=78. Egyébként nem trekkingem van, hanem fitnesz-bike-nak mondott monti vázas városi bringa: CUBE Hyde (a láncos alap modell).
-
parandroid
félisten
Így elsőre pesze, hogy laza. Amikor elkezd a szervezet ráállni a hosszú, alacsony intenzitású dolgokra, akkor kezd igen hatékoyn lenni.
Másik fontos oka, hogy az alacsony intenzitást beedzed, hogy ‘helyet csinál’ felfelé a magasabb intenzitásnak. Azaz amikor már egészen jól haladsz alacsony intenzitással is, képzeld el, akkor mit tudsz kihizni magadból, amikor megindulsz. Persze ezt is fokozatosan kell beedzeni, nem rögtön megindulni nyélgázon, hanem először rövidebb, aztán hosszabb intervallumokkal.
Harmadik - kicsit visszautalva az elsőre -, hogy alacsony intenzitáson nemcsak más izomcsoportok működnek, de az energiát is teljesen máshonnét veszi hozzá a szervezet. Míg magasabb intenzitáson a leggyorsabban elérhető helyekről égeti az üzemanagot, ha rááll az alacson intenzitásra, sokkal hatékonyabban égetsz zsírt, mert ‘megtanulja’, hogy ilyenkor ‘ráérősen’ is elég, ha energiához jut. Ez persze nem egyik napról a másikra történik, eltart pár hónapig, mire fokozatosan átáll, és akkor sem lesz soha 100%, sőt…
Mindez csak így roppant pongyolán, és leegyszerűsítve.
Pulzus nem baj, ha nem meg még, ez várható volt, ahog csinálod, úg lesz egyre könnyebb. Amikor nekem jól ment, akkor görgőn simán ment a 30-as átlag (140-150w) 130-140 közötti pulzussal. Egyik ismerőst néztem minap, soha nem voltam az ő szintjén, ő 104-es (nem cseréltem fel a számokat, száznégy) átlagpulzussal ment 30-as átlagot 160 km-en, 1000+ m szinttel. Jó, ez neki nagyon laza volt, általában közelebb. an a tempója a 40-hez, mint a 30-hoz, meg heti 500 km alatt nemigen megy, meg régebben amatőr versenyeken is indult, manapság meg online ligában tolja. Csak úgy összehasonlításul, hogy olyan 30 év edzéssel hova lehet eljutni.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fall-N #249066 üzenetére
Tűhegyesre csak a teljesen hanyagok hagyják, leginkább tanyabájkon.
gordonfreemN...még sokat elmennek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
mauimagic
senior tag
buycycle-n adott már el valaki bringát? Mennyire megbízható a cég?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Érdekes mert amint már megvan a zaj forrása az idegesség felére, harmadára csökken. ...nekem végül puccos gyári Mavic gyorszárral is el-elmászott, így utólag akár fulton valószínűtlen módszerét is kipróbálnám, hátha...🤔
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
arcitec
addikt
Pedig a nagyobb ped.ford nagyobb sebességet kíván,(SZVSZ) ami outi-val OK is, még trekkingel is, ellenben még úgy is járhatsz, hogy 15-el mész 100-as ped.fordulattal.
Mondjuk digitális mérő nélkül így belőni, hogy 75 és vagy 90 nem semmi.
100-al trekkingel én meghalnék, de persze van aki mtb-vel is tudja. Mentek is el mellettem simán ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
jjeahh
nagyúr
Aszfalton a pörgetés jó. A 140bpm-es alapozást vagy két télen én is csináltam, de nem igazán vált be, valszeg akkor lenne értelme ha legalább 10-15.000km-t tekernék évente és tartanék a kiégéstől. Nem vagyok szaki, de én eddig három dologtól fejlődtem igazán nagyot:
- fogyás. Hihetetlenül sokat számít, főleg emelkedőn. Lefogyva sz*r formában jobb a tempóm, mint edzetten, de enyhén meghízva. Ez azért sokat elárul...
- magas intenzitás, sok emelkedő jól megnyomva, interval
- minél több tekerés, természetesen időt hagyva a regenerálódásnak isEz nekem már elég volt ahhoz, hogy jöjjenek a KOM-ok és én legyek az amúgy edzett haverok között a király, de nyilván így nem lehet elérni azt a szintet, amit a profi szponzorált országos bajnok versenyzők tudnak, legalábbis nekem nem sikerült. Nekük valszeg van edzőjük és személyre szabott edzést csinálnak, ami gondolom már más világ. 6030D biztos tudna erről mesélni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
Kösz még egyszer a "pörgetéses" tippet, kipróbáltam. A szakasz ugyanaz volt, mint amin menni szoktam, csak a lejtőt-emelkedőt legtöbbször kihagytam a körökből, így többségében síkon mentem. Többször kiszámoltam a lábtempót, 90-95 körülire álltam be magamtól, de megnéztem azt is, hogy milyen 75-80-al. Utóbbival több izommunka kell, előbbi meg jobban pörgeti a pulzust. Azt hittem, a 90 feletti lábtempó kényelmetlen lesz, de eléggé az elejétől ráéreztem, és nem az. Eddig csak emelkedőn használtam ilyen lábtempót, de most síkon is, és bár így valamivel lassabban haladtam (nem akartam erőltetni), szinte alig fáradtam el.
Egy dolgot nem tudtam megcsinálni: 140 alatt tartani a pulzust. Persze gondolom a pörgetés még pluszban rádobott a pulzusra, de a 2-es zóna helyett a 3-4-ben voltam szinte végig, pedig többször is megálltam, és megvártam, hogy visszamenjen a pulzusom 120 körülire. Végül inkább hagytam, és a folyamatosan magas lábtempóval haladásra koncentráltam, hogy kezdjen "belém ivódni". Mert tényleg jó.
Délután aztán elmentem még egyszer, szintén a korábbi magas lábtempó, de most az alacsony pulzusra mentem rá. Ekkor már sikerült magam a 2-es zónában tartani az idő nagyobb részében, viszont ezt már nem is edzésnek, hanem valami könnyed karikázásnak éreztem. Nem is a sebesség, azt mondtátok, hogy ne figyeljem, de erőkifejtés is alig volt, egyáltalán nem fáradtam el. Oké, érzem a lábaim, hiszen mentem vagy 40 km-t ma, de ez a 140 alatti pulzus annyira könnyű, hogy ebből 3-4 órányi tekerés kellene ahhoz, hogy elfáradjak. Annyi időm meg sose lesz rá.
Most itt vagyok. Szívesen fogadom a tanácsokat, hogy akkor most mehetek-e magas fordulaton magasabb pulzussal is, vagy mindenképpen erőltessem a "lötyögős" karikázást a 2-es zónában, és hogy abból mi (idő, km) lesz elég ahhoz, hogy tovább tudjak lépni. Jelen pillanatban én azt hiszem, hogy az elsőt választanám, de itt a többség jobban ért ehhez, mint én. -
fulton
addikt
hm,, ez a M.I nem semmi. Bár vannak dolgok benne ami felvet kérdéseket bennem, már amiket válaszol, és itt most a forrásra értem ahonnan szedi...de tényleg bámulatos.
Van egy film ami szerintem hihetetlenül jól példázza merre tart a világ, nem is olyan messze van már. az a címe: "Her 2013". Kapásból ez ugrott be. Dettó a filmben "megálmodott" világnak vagyunk a kezdő "napjaiban" szerintem[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #249067 üzenetére
Összefügg. Ha kopott a lánctányér, akkor jobban kopik a lánc is, az meg viszi magával a fogaskoszorút. Nem véletlenül nem szabad 0,7-nél jobban kopatni a láncot. Oda vissza igaz a dolog. Régi acél lánctányéros hajtóműnél ez nem volt annyira lényeges, mert az jól bírja, sokkal jobban mint az alu.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz gordonfreemN #249067 üzenetére
félre ne érts, én nem értek hozzá. Majd jön valaki aki érti.
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #249034 üzenetére
közben beugrott, nagyon perverz lenne spinning cipőt venni kintre? csak mint trénergumit aszfaltra, nem?...
a Gaerne egyébként kényelemre nagyon bejött, mintha a lábamra öntötték volna, a shimano több év taposás után volt olyan, mint ez a boltban .
Sajna a tépőzárak közül mindkettőnél a középső szétvált a réteg mentén, de a varrószakkör (én) megoldotta. Ezután már kevésbé bízom az ilyenben ezután, de nekem a fűzős is jó lenne, csak ahhoz általában butább egyéb paraméterek is tartoznak (talp merevség, anyagok).[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gordonfreemN
addikt
válasz fulton #249064 üzenetére
Valaki a multkor általam feltöltött hajtómű tengely hézagra koncetráló videóról kiszúrta, hogy ami fent van, az eldobandó. Gondoltam talán akinek van hozzá tapasztalara, ezt is megmondja. Persze ha a képek nem jók, csinálok újat, vagy akár videót is.
Fall-N: ezek hajtómű lánckerekek, emiatt nem értem a kazettás részt amit említesz.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Fall-N
veterán
válasz gordonfreemN #249060 üzenetére
Kezdenek asszimetrikusra kopni, de még bőven lehet használni ezeket. Ha teljesen tűhegyesek lesznek akkor cserések. Persze azt nem érdemes megvárni, mert a láncot jobban koptatja akkor már a kazettával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #249062 üzenetére
Én is erre gondoltam, régi cikkeket olvastam BikeMagon, így lehet már nem aktuális. Viszont Enduro és DH bicikliknél írták, ott több az ütés, más a terhelés. Viszont most belegondolva alu kormánynál előbb el tudom képzelni, hogy törik emiatt.
fulton: Jó az átütőtengely, de csak emiatt nem vennék új biciklit vagy vázat. Viszont ha valaki tervez venni, akkor egyértelműen érdemes már úgy venni. A tapered villa is olyan dolog, hogy simán elég erős a sima A-Head is, mégis gyorsan elterjedt. Viszont a kompatibilitás miatt nehéz találni olyan villát, amelyik nem tapered, mert visszafelé kompatibilis, csak másik csapágy kell alulra.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz gordonfreemN #249060 üzenetére
na ebből megmondani.. én semmit nem látok amit látni kéne ezeken a nagy tányérokon. Már a hátsót csak csak érzem, de ezt..
-
-
mauimagic
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz fulton #249053 üzenetére
Normális tengely kell, nem paszta, meg egyéb csodák. Nekem egy a2z Cro-Mo gyorsszáram van és egyszer kellett berakni a helyére azóta sincs semmi baj vele. Pedig ritka szarok az utak itt a városban, a gyolyóskosaras kormánycsapágy is attól ment tönkre.
Ha mindenáron lelazul, akkor meg imbuszcsavarost kell venni és összehúzni azt. Ha az sem, új bicikliváz és villa átütőtengellyel. Egyébként azt szokták mondani, hogy akkor megfelelő az erő amivel össze van húzva, ha a tenyéren nyomot hagy a gyorszár fogantyúja.
-
Fall-N
veterán
válasz ZavaBalazs #249010 üzenetére
Én úgy szervizelném a helyedben, hogy vennék két ipari csapágyas agyat és átfűzetném. Később csak a csapágyakat kell kicserélni, ha tönkremennek. Olyat érdemes venni a hátsó agynál, aminek a kazettás része és ipari csapágyas. Időnként persze érdemes szétszedi az ipari csapágyasat is, de ott csak újra kell zsírozni a csapágy körül, hogy felfogja a koszt és ezzel meghosszabbítod az élettartamát. Kónusz beállítás ott nincs, eggyel kevesebb szívás.
Én is ezt fogom tenni ha tönkremennek.
-
Fall-N
veterán
válasz abéla #249009 üzenetére
Egy baj van a karbon kormánnyal, bár lehet hülyeség. Azt mondják bizonyos időközönként (több tízezer kilométer vagy X év után) cserélni kell, mert megeszi a sok rezgés és menet közben el tud törni.
Erről van valakinek gyakorlati tapasztalata? Állítólag a nyeregcső és többi alkatrész is ilyen a vázon kívül.
-
tknof1871
őstag
Üdv! láncváltós kerékpár, karbantartás, szerelés
Kerékpáros szerszámkészlet:
Erre azt írják 44 db-os, 17 200 forint.
Ebben minden szerszám benne van, ami csak kellhet? Otthoni használatra a szerszámok minőség megfelelő lehet? Az ára is rendben van? Máshol is néztem szerszámkészleteket és voltak olyanok (nyilván pro szerszámok voltak) amikben negyedannyi se volt de bőven 6 számjegyű ára volt.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
mauimagic
senior tag
válasz Maximum1 #249055 üzenetére
Sejtettem, nem tudom mennyire öregszenek ezek a polcon/raktárban tárolva, mindenesetre az én kb. 5 éves cipőm még bírja, napon, sárban használva, úgyhogy akkora probléma talán nem lehet.
Nemtom bringás vonatkozásban mi a mugli, de biztosan nem a mainstream apatestű, sisak nélküli tesifelmentett ebike-osok, mert azokon Under Armour vagy Nike csukát látok főleg, miközben elvinnyognak mellettem valami emelkedőn
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
[Ez valami beragadt régi modell] lehet, vagy miért ilyen olcsó? A libafos szín az ok?
Méretben akár jó is lehet nekem, a téli Shimano cipőm 46, a nyári Mavic 45 1/2. -
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #248996 üzenetére
ezért írtam régebben, hogy én ezt egy kis "karbonpasztával" megoldottam a hátsó gyorszáras kerekemnél, nem mozdul sehova a kerék, és nincs nyekergése sem.
Kevés a villasarukra csak ahol felfekszik a szorító csavar, és kész.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Mezga Aladár #249051 üzenetére
Szerinted komolyan írtam azt az utolsó mondatot?
Új kérek meg remélem megjön jövőhéten. Aztán remélem azzal el is múlik majd a jelenség.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #248996 üzenetére
Hallod... Ennyi videó és komment után, tényleg csak most jutott eszedbe ezt megemlíteni, amikor tegnap már azonosítottuk a kattogást? Csak viccelek!
Viccelek, mert pontosan ez a kattogás oka nálam is. Ez ma bizonyosodott be. Mentem egy Dobogókőt, és felfele az utolsó 3km-en megint elkezdett kattogni. De nem lettem ideges. Amikor felértem, húztam egy kicsit a hátsó gyorszáron, és el is múlt. Rögtön eszembe jutott a kommented!
Szóval akkor kijelenthetjük, hogy qva erős vagyok nem? Kemény mint a vídia!
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Maximum1
őstag
-
Friczy
senior tag
válasz Csokicsibesz #248950 üzenetére
Többet is rendeltem, a Bonavelo (ez a saját márkás, olcsó típus), rövid idő alatt kihozták, a minőségével nincs problémám, van, amelyik két szezont már kibírt.
-
fulton
addikt
válasz jjeahh #249045 üzenetére
Így van izgalom a storiban
Nekem most volt nyeregkeresési projectem, azért az "kemény" hogy végigmentem számát nem tudom mennyi nyergen és egy sem volt megfelelő számomra. Maradtam a réginél.. ezt nem gondoltam volna mikor belevágtam ebbe.
(nyilván ha betétes történetre térnék át, más lett volna az eredmény kimenetele).[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #249043 üzenetére
Anno itthon amiket felpróbáltam egyik sem tetszett, sokkal drágábbak is voltak, mint neten, szal inkább kockáztattam, rendeltem . Most is az lesz, ha Giro lesz, annyira nem is félek a mérettől, mert eddig nem volt gond.
-
addikt
Hollandiába tud valaki olcsó csomagküldési lehetőséget? Legolcsóbb is 8 rongy, amit találtam. Vagy valaki vegye már meg a 40-es Lake MX176-ot az asszonynak
Egyedül Bike24-ről érdemes cipőt venni, ott legalább ingyen vissza lehet küldeni, csak a 10€ szállítást bukod. Kivéve, ha még rendelsz hozzá valamit.
Amúgy kedd óta itthon döglődöm valami nyavajával, persze, hogy akkor nem tudok bringázni, mikor a legjobb idő van. Kínomban bringákról olvasok, és sírva zabálok minden sz@rt, amit nem kéne, mert bringázással simán lemozgom, de így nem.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
válasz jjeahh #249042 üzenetére
megint oda lyukad ki a dolog, hogy ezt nem lehet lebeszélni írásban, fel kell húzni és eldől jó e vagy sem. Még márkákon belül is változó mi jó és mi nem adott méretben vagy 1 el nagyobb kell stb. El kell menni, viszed a kis zoknijaid, akár kettőt ha télre is gondolsz vagy ahogy viselni fogod, és fel kell húzni, vagy lerendelni(visszaküldéses kalkulációval), máshogy nem fog kiderülni.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #249039 üzenetére
Igen, a Giro valamiért újabban nem ezt a képet rakja ki:
Amúgy a cipők szvsz általában nagyon rendben vannak.
Shimanotól anno kb 2 éve az összes elérhető modellt felpróbáltam volt, a legtöbből jó volt az egy számmal nagyobb méret, de olyan is volt, amiből 41-es lábra a 43-as pici volt . Szal az lenne az igazi, ha minden modellhez külön lenne ilyen méretskála...#249041 RexpecT: király, köszi! De mennyire érzékeny a lábad erre? Utcaiból milyent vagy képes elviselni nyáron?
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz jjeahh #248978 üzenetére
Nekem egy fekete Shimano XC300-am van, nem rohadt még bele a lábam és bírja a strapát is.
Másfél év alatt került már bele ~13000km(ennek a túlnyomó része görgőzés és outi, ott nyilván kevesebbet kap, viszont sétálni sétálok benne, mert a negyedikről kell levinnem a biciklit a lépcsőn meg felhozni is ).[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #249038 üzenetére
Akkor vigyáznom kell ne legyen BOA nehogy megszeressem. 🤭...amúgy a legnagyobb bajom ezzel a CB-vel az, hogy belehull minden felül, homok, avar, stb.így egy-egy hosszabb erdei menet után szutyok van a cipőben, zoknomon és zoknimban a bokáim alatt a lábamon.
Mikor írtam Jézuskának (otthon angyal, ugyebár ) akkor versenyben volt ez is [link] , csak nagyon drágállottam. Most már nem is annyira drága.🤔
Meg ez is. [link]
...nekem a Zasszonyos sétálás benne alapfeltétel.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
egyedül a talphossz és a talpbetét hosszának a feltüntetése értelmes, azt hiszem a japán méretezés valamelyik a kettő közül. ezek egzakt számok (persze itt is lesznek a modellek között eltérések)
utcai cipőben a xeroshoesnál 42,5-ös a méretem (talpbetét hossza 275 mm, de van kb 1-1,5 cm a lábujjam előtt, bontnál 43 felső határán vagyok, dekában 42-es is nagy lenne, lake-nél 43-as méret lenne a jó. shimanoban (ha szélességben ok lenne) 42-es megfelelő, azok hosszúak. de a lake széles (!) téli cipőjőből még a 44-es is keskeny volt, ez épp cipőmodell függvénye
legyen feles méret, legyen feltüntetve a szélesség is (az ilyen nw-féle "ez a szélesebb modellünk" kb. semmit nem mond)
meg kinyomtatható skála, pl: [link]
a giro még egy japán méretezést/talphosszt sem képes feltüntetni.arról nem is beszélve, hogy lehet lapos és széles a lábad, ott meg meg leszel lőve.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #249036 üzenetére
Eddig nekem két boás cipőm volt, egyiket túl kell mindíg húznom, mert az orra túl széles, de így sem akart elszakadni. Én is tartottam ettől, de eddig úgy tűnik a cipők hamarabb tönkremennek, mint a boa. Amúgy nem vagyok boa fan, szerintem sem ad annyi pluszt a tépőzárhoz képest, mint amennyivel többe kerül, viszont az ember hajlamos az ilyen apróbb kényelmi extrákat is megszokni és utána nem szívesen vált vissza. Szerintem a tépőzár is hasonlóan kényelmes-praktikus és olcsóbb is, viszont nem néz ki olyan jól . Szal ha olcsó cipőt akarsz is érdemes inkább tépőzárasat venni, a fűző mindenképpen plusz macera. Persze nem hal bele az ember a fűző megkötésébe vagy ha kioldódik, újra kell kötni, beleakad valamibe sem olyan nagyon vészes, de messze van attól az egyszerűségtől, amit a tépőzár és a boa ad, ezeket kb. egy mozdulat meghúzni, kioldani. Bandázós tekerésen amúgy nem is lenne időm cipőt kötni, mert ott hagynak a francba
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #249023 üzenetére
A BOA meg a másik, marhára megemeli a cipő árát és nekem legalábbis alig adna némi pluszt, persze kinézetén kívül, mert tényleg nagyon profi kinézetű. Zasszonynak biztos az kellene mert nincs az az isten, hogy egyből beállítsa magának a fűzőt úgy ahogy kell, folyton megállunk lazítani, vagy éppen húzni, de én minden cipőmet bekötöm otthon és kioldom ugyanott érkezéskor. ...továbbá volt egy BOA szerű utánzat nekem is ami elszakadt (Panda munkás cipőn), kész rémálom, gondolom egy rakat pénzért lehet valahogy pótolni.
-
tacto
aktív tag
Egy eve probalgattam valamelyik regebbi modellt, ott a 42-es is kicsi volt... Semmi esetre sem mernek meretet ajanlani senkinek, semmiböl, kiszamithatatlan, epp trail cipökböl volt ilyen köröm: Garmontbol volt, hogy ugyanabbol a modellböl a Gore.Tex es nem Gore -Tex nem volt szamomra azonos meret, pedig papiron igen...
-
jjeahh
nagyúr
válasz tacto #249031 üzenetére
41-es lábra? Nekem is 42-es kell szinte minden bringás cipőből 41-es lábra, de feltűnt, hogy a Northwave 41-est ajánl és ezek szerint már a Shimanonál sem lehet biztosra menni
#249032 Fifaisshit: néztem az mtb verziókat, de számomra ismeretlen márka, tesztek szerint (fúj) széles lábúaknak is jó (szal nekem valszeg nem) és látszólag nem nyújt semmi extrát a hasonló árú nálam már bevált márkákhoz képest.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hátha van valakinek ilyen szervizes tapasztalata: van egy 2011 évjárat körüli Rockshox Recon Silver TK teleszkópom, aminek a remote lock-ja megadta magát. Szétszedtem, és a képen látható műanyag alkatrész bekarikázott vége eltekeredett. Néztem már service manualokat, de külön ezt az alkatrészt sehol nem találtam, csak kompletten az egész egységet. Nem egy nagy összeg ez sem, de ha külön ezt az alkatrészt is lehet valahol kapni, akkor inkább csak azt venném. Nem tudja esetleg valaki hogy mi ennek a neve, vagy hogy lehet-e egyáltalán külön vásárolni? -
tacto
aktív tag
válasz jjeahh #249020 üzenetére
Itt is erdekes, hogy mi az igazsag: inkabb keskeny labam van, szenvedek is allandoan a mostani tul szeles cipökkel. Ez nem az...bar elgondolkodtato, hogy Shimanobol altalaban nagyobb kell, de itt teljesen jonak bizonyult nekem a 41-es.
Tipp meg: ket "nöit" is vettem mar, altalaban keskenyebbek. Feketek. Van egy Scott ill. a mindent biro, Gaerne versenycipö, nagypon jo minöseg, evek ota. 30 Eur körül voltak.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #249019 üzenetére
ez tényleg zártnak néz ki, bár az enyém sem nyitottabb, egyelőre jó, de tervezek igazi nyárára venni egy cipőt még. Az jóval szellősebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Fifaisshit
őstag
válasz Csokicsibesz #248950 üzenetére
Hát nekem olyan érdekesnek tűnik az a mez ahol van 6XL ig méret kicsit kínainak tűnik ahhoz meg drága
-
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #249026 üzenetére
Én tapasztalataim alapján van előny is ha kicsit nagyobb nem csak a zokni kérdésében, én pl tudom menet közben kicsit előrébb csúsztatni a lábam benne, ha mondjuk azt érzem hogy picit elnyomta a talpam a pedál. És ez segíteni szokott a komfortban és megszünteti a kellemetlen érzést (kicsit úgy képzelni el, mint mikor kormányon fogást váltol). A 46 NW am is kicsi volt az én utcai 46 lábamra. Orrban szorított
Túl szorosra sem jó húzni, mert az is okozhat bajokat. De ki lehet tapasztalni kinek mi a jó menet közben.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
válasz parandroid #249022 üzenetére
Nekem minden utcai 41-es, félcipők, bakancsok, sneakerek, sportcipők, dedikált teniszcipő, mind jó. Az első spd-s cipőből ( FLR ) is 41-est rendeltem, hólyagosra törte a lábam . Azóta alapból 42-est rendelek, kivéve a Mavic Cruise, abból 42 2/3, így télen egy vékony+egy vastag zokni belemegy.
Nyilván az a tuti, ha fel lehet próbálni, de netes rendelésnél erre nincs lehetőség. -
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #249023 üzenetére
értem én, csak vicces, hogy mindenkinek vagy jó a normál (legalábbis nem panaszkodik), vagy széleset keres . nó offenz, természetesen. gyík testre gyík ruhát! mármint tudom, hogy vékony alkat vagy, természetes hogy lábban is kijön, csak hát ja, megnehezíti neked a vásárlást.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #249021 üzenetére
Tudom, kicsit kezdek fulton szinten belemászni, de mivel a jelenlegi cipőm orra is széles és emiatt nagyon túl kell húznom a BOA-t rajta, ezúttal olyant vennék, ami jobban illik a lábformámhoz.
-
parandroid
félisten
válasz chubby2o6 #249015 üzenetére
Fel kell próbálni. Nekem minden cipőm 42-es, az nw-k is (van egy országútis, meg egy spd-s is), az utcaiak is, meg van vagy 12 pár futócipőm, azok is.
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz tacto #249017 üzenetére
Ez nagyon jó ár, ennyiért gondolkodás nélkül venném én is . "Negatívum", hogy állítólag az orra picit széles, nekem meg keskeny lábam van.
#249019 Hasaggymeg: na az enyém annyira szellőzik, hogy télen lehetetlen benne tekerni, tavasszal-ősszel is kell a kamásli rá. Szerintem a te cipődet nyáron nem tudnám elviselni
Lehet maradok a Giro-nál, mert az biztosan hűvös cipő és tetszik is, csak tépőzáras cipőért sajnálok 80-100 eur-t kiadni, így valszeg kivárok valami jó akciót
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mikor eldöntöttem kormányt cserélek az árán, a rászerelendő cuccok óvatos meghúzásának szükségességén és a töréstöl való félelmemen kívül az tántorított vissza, hogy valahol azt írta merevebb mint az alu kormányok.
jjeahh...nekem is izzadós a lábam, de a bringán valahogy sosem érzem túlzottan melegnek a cipőket, pedig enyém aztán most elég melegnek néz ki. ...menetszél és gyalogláshoz, futáshoz képest minimális terhelés megteszi hűtő hatását.🤔 Bár télen is ebben nyomtam, ha összeszámolnám többször fázott benne a lábam mint amennyiszer izzadt.
[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
Hehe, ezzel én is szptam , pedig az enyém csak 130 mm-es ESI Plush. Az elején még oké volt, de az utolsó 1-1,5 cm...Az megizzasztott .
Én egy 680 mm-es alu riser-t ( 20 mm) cseréltem egy 740-es egyenes karbonra, de az alu-karbon közötti különbséget nem éreztem számottevőnek. Persze lehet, hogy ha csak a súlyban lett volna változás, az kijött volna, de a stucnit is cseréltem egyenesről -6°-ra, igy lejjebb került a kormány, meg kiegyenesedett, és ez már annyi változás volt az addigihoz képest, hogy a kb. -50 gramm nem tűnt fel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #248998 üzenetére
Nem írtam, hogy sz*r cipő, valszeg nagyon jó és jól is néz ki . Közben újra rákerestem, itt olvastam a 2-esről a pro-kontra résznél a teszt végén, hogy "Poor ventilation in summer use". Na most ha én, aki extrém érzékeny a cipő szellőzésére, ilyent olvasok valahol egy cipőről, akkor szerintem teljesen természetes, ha nem merem megvenni, főleg úgy, hogy még drága is, szal ha nem válna be, jó nagyot buknék rajta. És mi van, ha a te lábad jobban bírja a magas hőmérsékletet és nem olyan érzékeny a szellőzésre, mint az enyém? Mert az is lehet, hogy ezért érzed a Rebelt hűvösnek. Közben az xc300-ról két helyen is azt olvastam, hogy jól szellőzik, szal az is visszakerült az esélyesek közé . Igen, lehet, hogy a tesztelők lába sem izzadós, lehet, hogy szponzorált tesztek, de ugyanúgy fórumokon és vásárlói vélemények között is előfordulhat ugyanez, meg sokan vannak márkafanok is. De gondolom jobban járok, ha fórumokon, tesztekben informálódok, mint ha vakon vásárolnék. NW-től asszem a Razer-re írták sokan, hogy nagyon nyári cipő, meg anno a gyártó oldalán is színes skálákon mutatta, melyik cipőjük 5-ös skálán mennyire szellőzik jól, mennyire merev stb, sajnos már nem látom, pedig marhajó volt.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Angie™ #249003 üzenetére
Falusi libakergető, ha nem gáz a távolság reggel egy jelentekezési mail bemutatásával rápróbálnék. B verzió, elindulsz mögöttük.
Én nem megyek, nem 100 % a rendszer, Wombath meg a többiek rakják meg!!ZavaBalázs: rendes szervizes < integrált csapágyas kerék < rendes birigli
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #249008 üzenetére
na jó, de a kiindulás az, hogy a nálam hozzáértőbb cimbora munkája lelazult, a szervizesé (aki aztán főleg jobban nyúl hozzá) szintén. majd pont én csinálom meg jól, érted
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
abéla
senior tag
Ennek az Esi Chunky XL-nek, így 170mm-es hosszal, egy rémálom a felrakása!
Egyik oldalon 155, a másikon 160mm-ig ment fel, aztán se le, se fel, pedig eláztattam isopropillel a kormányt és a markolat belsejét is istenesen és törülközővel/gumikalapáccsal/durva erővel nyomattam.Na nem gond, a lelógó részt levágtam, azt' kész(160mm volt az eredeti terv), de azért érdemes ezt figyelembe venni, ha vlki ekkora hosszban gondolkodik ...vagy ne az isporpillal próbálkozzon (ablakmosót is írnak, hogy ok).
(sajnos nekem a 130mm rövid, köztes 150-160mm-es meg nincs)Ja a karbon kormány meg egy szuperség, az alu ehhez képest egy rigid tömb!
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZavaBalazs #249000 üzenetére
Nézz egy videót a cup and cone maintenance címmel és csináld meg magadnak.
-
mauimagic
senior tag
NW cipők méretezése milyen?
Ugyanúgy egy mérettel nagyobb kell, mint a Shimanoból? -
fulton
addikt
válasz chubby2o6 #248860 üzenetére
Nagyon jól alakult a dolog, miután megvizsgáltam mérlegeltem sok utána járás, arra jutottam használni szeretném tovább ha sikerül jól megegyeznem a bikeinnel - nem hagytam annyiban, végül teljes vissza térítést sikerült kiharcolni sok levelezés ez az..., és vissza sem kellett küldenem Így most van egy ajándék pirelli páros későbbre, használom a régit tovább, viszont mostmár használok gumiápolót, csakis az oldalfalakra - aplikátorral. Meglátjuk hogy fog viselkedni vele.
[ Szerkesztve ]
-
szimpláncsak
tag
válasz szimpláncsak #249001 üzenetére
Bocsánat, rosszul írtam. Origin 2-m volt Vagyis még a cipősszekrényben megvan.
-
addikt
válasz 6030D #248998 üzenetére
Ez a Rebel 2? Nekem is ilyen van imádom
Nem igazolták viossza a versenyre a jelentkezésem, úgyhogy nem megyek. Vigyázzatok magatokra!
⏺︎ Szeretnél akár 50-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz jjeahh #248981 üzenetére
1x kell kifizetni. Rohadt jó cipő. Nem tapasztaltam hogy rosszul szellőzne, sőt...Ez nem egy dekátlon szintű cipő.
Nem szoktam teszteteket olvasni, olyan emberek írkálnak általában ilyesmit akik biciklizni se tudnak.
Lehet hogy lidl-is aldis bringás zokniban mentek vele, ami olyan mint ha nejlonzacskót húznál a lábadra. -
szimpláncsak
tag
válasz jjeahh #248946 üzenetére
Ez egy szubjektív vélemény lesz.
Nekem volt nw rebel 2 és utáltam. Nekem az orra túl kemény volt, fél év után elkezdett levállni a szellőző lyukak mellett a "műbőr" vagy milyen anyag, a talp gumi része (nem a belső, hanem a külső talp) nekem kemény volt ezért sétálni benne nem volt túl kényelmes. Ezek után vettem egy alap shimano xc1-et amit meg szeretek Lassan megvan 1 éve és semmi baja. Sétálni is kényelmes benne mert a talp gumija puha. Szokásosan 1 mérettel nagyobb, mint az utcai. Ilyen a shimano méretezése. Meg ami még fura, hogy amikor felveszem elől kicsit szorít, de amikor ráhúzom a tépőzárakat meg jó lesz
Viszont szerintem egyik sem szellőzik olyan jól, de szerencsére nekem ezzel nincs problémám, meg nem is szaglik a lábam, szóval feleségemet sem zavarja
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külpolitika
- Apple notebookok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...