Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
-
dudi6
senior tag
Melyik a jobb lánc? SRAM PC-870 vagy SHIMANO CN-HG70 ? kb. egy árban van a kettő. (vagy fele annyiért PC830)
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Egy országúti patkó fék mekkora gumit hajlandó befogadni? 28-ast?
Artengo TR 990 Pro
-
stracker06
aktív tag
válasz fpeter07 #16285 üzenetére
Én Kuszi-t ajánlom. Az biztos, hogy nem a legolcsóbb hely, de nagyon korrektek, jó fejek és bár eddig csak nagyon kicsi dolgokat javítottak a bicajomon, mindig igényesen csináltak mindent és a végeredmény is tökéletes volt. Szedtek már ki olyan csavart a fékkaromból, amiről azt hittem, hogy csak a kormány/ a fékkar szétbarmolásával fog kijönni (előtte sajnos sikerült "szétrongálnom" a csavar fejét), ők meg nagyjából 5 perc alatt "kicuppantották", nyom nélkül, sőt, még másikat is tettek bele, anélkül, hogy kértem volna. (Szerintem egyébként nem mindenben/nem sokkal drágábbak a többieknél - egy kérdést megér.)
Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy nagyon közel van a Magisterhez, nagyjából 3 perc gyalog (nem kell sokat sétálni, ha ott kellene hagyni a gépet).[ Szerkesztve ]
SFm™
-
Zola007
veterán
válasz fpeter07 #16291 üzenetére
Nem teljesen azonos anyagból vannak az egyes szemeket alkotó részek, a nagy fagyok során az eltérő hőtágulásuk miatti összefeszülés, torziós erők, felületi korrózió megehet a láncból egy tél alatt annyit, hogy mérhetővé válik
Az hogy fedett vagy fedetlen, sajnos majdnem mindegy. Egyrészt a hideg levegő kevés vizet tud ugyan megkötni, de az alacsonyan tartja, illetve a fedett térben is lehűl a bringa 1-2 óra alatt a levegő hőmérsékletére
Közvetlen kontaktustól védve van, de nem illene egyébként se bringát, se autót 0 fok alatt tárolni. Sajnos nem mindenki teheti meg, így ezzel az amortizációval számolni kell.
Ha valaki télen nem használja és a helye is kevés, én továbbra is azt mondom, hogy fel kell fogatni a plafonra és mindenki boldog.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
Milyen erdekes. A tavaly tavasszal vett lancom megnyult majdnem, pedig alig hasznaltam. Lehet a tel tett be neki. Milyen hatassal van a hideg a lancra? Kinti, de fedett tarolas.
-
syberia
veterán
válasz Runner_fxr #16263 üzenetére
Én 87kg és főleg aszfalt/könnyű erdei terep (Hűvösvölgy-Solymár-Nagykovácsi-Budakeszi) használatban már 5000km körül jár a sor, most került fel rá a második HG70 lánc 0.75% nyúláshatáron cserélve. Ezt a láncot nagyon ajánlom mindenkinek mert sokkal tovább bírja mint a HG40 és sosem szakadt el! Szinte egy árban van a HG50 lánccal, amúgy elég durván megdrágultak sajnos az utóbbi időben
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Zola007
veterán
Szép napot Uraim!
Tavasszal nem csinálunk egy 1-2 napos fórumos túrát valahol a Bükkben?
Úgy gondoltam, hogy lehetne jönni mindenféle bringával, lenne közös tekerés, bográcsozás, ilyesmi.
Aki keményebb terepezre vágyik, az leválhatna az erdőben "levágni" az utat és zúzni egy jót
Akinek pedig nem alkalmas a gépe rá vagy nincs hozzá kedve, azok mehetnének a hosszabbik, aszfaltos úton és úgy szerveznénk, hogy itt-ott összetalálkozzunk.Vélemény?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
imyourfriend
őstag
-
csabi94
őstag
Ez mennyire jo vétel? http://apro.bikemag.hu/browse/ora-pulzus-gps/kilometerora-computer/polar-cs100-l212674.html
Illetve mennyire megbízható az adott ora?
Bocsi a linkert, telefonról vagyok... -
fpeter07
veterán
Tudtok ajanlani vmi jo szervizt veszpremben?
-
szjoci
őstag
Felraktam egy másik hidraulikus féket a bringámra és eléggé tekeredik a fékcső, nem tudom úgy forgatni hogy normálisan álljon. Olyan mintha az első fékkart a jobb oldalra a hátsót pedig a bal oldalra szánták volna. Ha picit lazítok a képen megjelölt csavaron, akkor tudok fordítani rajta anélkül hogy kifolyna belőle az olaj?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz imyourfriend #16229 üzenetére
nem tom' nekem tetszik ez a celeste green.
biztos a kor teszi, régen nekem is csak a fekete-fehér bicajok tetszettek.
most meg már ez is.
öregszemA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
rii
nagyúr
válasz ---Lasali--- #16279 üzenetére
én ezt egy sony st 2950f rádióval csináltam
van is belőle 3 dbpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
sanzi89
addikt
válasz belaazallat #16271 üzenetére
Az első garnitúrát csak nyáron, a legoptimálisabb körülmények között használtam. Mindig takarítottam, brigéciol, láncmosó, patentszem, minden amit csak kell. Vettem nyúlásmérőt, a 0.75 beleesett, cseréltem rögtön a láncot és már darált az új lánc. Ekkor bepipultam, hogy mennyit elköltöttem a kenceficékre, illetve mennyi időt elcsesztem vele és ugyanúgy cserélni kell a sort, így eldöntöttem, hogy szarom le az egészet, ronggyal takarítom, olajozom, ha érezhetően romlik a váltás/hajtást cserélem a sort és a láncot is. Nincs se időm, se energiám ennyire körbeudvarolni a bringát. Most kipróbálom, hogy az olcsóbb alkatrészek mennyivel bírnak kevesebbet, mert eléggé megdrágult mind a lánc, mind a fogaskoszorú. 4k egy alap 9-es lánc, és ha nagyon óvni akarom, hogy több láncot is elbírjon cserélem 2e kilométerenként? A végén bepipulok, és veszek 8-as Alivio váltókart és leváltok 8-as rendszerre, lényegesen olcsóbbak az alkatrészek. Napi 30km munkábajárással télen-nyáron gyorsan kopik minden. Most van a bringában 10e km, de már kottyan elég nagyot az első Deore váltó is, plusz az első Deore váltókar lefelé váltó pöcke is kotyog, mint az állat.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rbence
senior tag
válasz ---Lasali--- #16275 üzenetére
igen, enduro van rajta
54 ezret csak
most kipróbáltam, ha kiengedem a levegőt úgy, hogy a fejcsőnél fogva felemelem a bicót, akkor összehúzódik, komolyan nem értem mostmár"...Life is too short to remove USB safely..."
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
rbence
senior tag
válasz ---Lasali--- #16273 üzenetére
Az a fura, hogy ha le van engedve, akkor meg érezni, hogy húzza össze a negatívrugó, de akkor ezek szerint törött lenne? Holnap beszélek a gyerekkel akkor, elsőkörben megpróbálom megbeszélni vele, hogy vegye vissza, ha meg elzárkózik ettől, akkor marad a szervíz...
[ Szerkesztve ]
"...Life is too short to remove USB safely..."
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz rbence #16272 üzenetére
Aztarohadt
Hallod abból hiányzik a két negatív rugó! Valszeg összetörött, és kidobta belőle.
Eleve ha le van engedve, a negatív rugók annyira összehúzzák, hogy kézzel ki se lehet nyitni, maximum ha a kezedbe veszed és húzod mint egy expandert, és elég erős vagy!!!![ Szerkesztve ]
-
rbence
senior tag
válasz ---Lasali--- #16270 üzenetére
@Runner_fxr,@Zola007: Igen, ez lenne a legtisztább, de mivel nincs meg a címe, fel kell készülnöm a legrosszabbra, holnap ilyenkor már többet tudok :/
@---Lasali---:Mint amikor fém a fémmel érintkezik, utoljára ilyet egy 12 ezres mozo-nál hallottam, elég aggasztó, csináltam egy rögtönzött videót, itt mondjuk picit húzom kifelé a villát, de akkor se kéne ilyen hangot kiadnia. Videó"...Life is too short to remove USB safely..."
-
belaazallat
addikt
válasz sanzi89 #16259 üzenetére
Azt hogy csinálod? Nekem a PG-970-embe van ~6000 km és még nem látszik rajta kopás. 125kg +bringa.
ennyire hagytad kinyúlni a láncot, hogy így megette? Nem takarítottad rendszeresen?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz rbence #16267 üzenetére
Én is jártam már meg használt telóval, kétszer is. Komplett bringánál más, mert akkor ki tudod próbálni, látod ha valami gáz van.
Látatlanban nehéz a problémádra mit mondani, de csúnya koppanásnak biztos, hogy nem kéne hallatszania egy fox telóból. Valószínű meg lehet javítani, de azt te otthon házilag, szakértelem, speciális szerszámok nélkül nem fogod tudni megoldani.
Hívd fel az eladót és vond kérdőre, majd kérd vissza a pénzed és add vissza a villát, vagy fizesse ki neked a javítást. Ne hagyd magad hülyének nézni. -
Zola007
veterán
válasz rbence #16267 üzenetére
szerintem nem érdemes vele sz.pni, villa vissza, pénz vissza
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rbence
senior tag
válasz Runner_fxr #16266 üzenetére
Én is ettől tartok, ha kicsit engedek a levegőből, akkor jobb a helyzet, viszont mivel testbikeon vettem, lehet azt fogja mondani a srác, hogy én rontottam el...Holnap felhívom majd, de azért jobb lenne, ha meg tudnám csinálni én is
"...Life is too short to remove USB safely..."
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz -=RelakS=- #16262 üzenetére
Szerintem ott csúnyán nyúlott volt a lánc, és a fogak tetején futott, nem ült bele az ívek aljába, és ettől peremezte meg annyira.. Nagyobb nyomatékre pedig folyamatosan mászott felfele, csak nem szalajtott még.
Én a vadi új 9es XT -t új lánccal az első pár bringázás alkalmával már meg tudom annyira peremezni hogy a körmöm megakad benne. 63 kilóval
Nem hiszem hogy az anyaguk közt olyan rettenetes nagy különbség lenne.. Csak súly, felület kezelés, esetleg egy picit a váltás könnyítő bordák.[ Szerkesztve ]
-
rbence
senior tag
Sziasztok!
Kicsit elkeseredve írok, remélem tudtok segíteni
Vettem egy Fox 32 F100 RLC villát egy épülő bringába, ami lassan kész lesz, gondoltam megnézem, hogy milyen a villa mozgása, a kormányfejnél fogva lenyomtam a villát és ahogy visszafelé elengedtem, elég csúnyán koppant. Gondolom ennek egyáltalán nem szabadna, hogy így legyen, ha teljesen maxra állítom a visszaútcsillapítást, akkor már úgy ahogy jó, de nem úgy szeretném használni, hogy csigalassan jön vissza. Kevés lenne benne az olaj?
Előre is köszi a válaszokat"...Life is too short to remove USB safely..."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #16262 üzenetére
Én kb 80kg súlyú vagyok, kizárólag erdei használat mellett, terep/durva terep 1500-2000 km után már bizonytalankodott a lánc a hg50 soron. HG80 (SLX) sor sokkal jobban bírta.
-
sanzi89
addikt
válasz -=RelakS=- #16260 üzenetére
75kg, sík Alföld, 90%-ban aszfalt.
Bár úgy használom, hogy ameddig nem megy a váltás rovására a kopás, addig nem cserélek semmit, majd egyben lánc és fogsor."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz -=RelakS=- #16258 üzenetére
A CS-HG50 nekem olyan 5500km-t bírt, a mostani SRAM PG-950 4500km-t. Most bepróbálkoztam egy CS-HG30-al, kíváncsi vagyok mennyit fog bírni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #16256 üzenetére
HG20-ast nézegettem nagyon, hogy azt vajon hány km alatt használnám el. 200?
Inkább nem próbálkozomItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #16251 üzenetére
A HG50 sort nem egy nagy művészet elhasználni.
gergobaby: Használt bringáknál mindenre ügyelni kell. A szokásos dolgok, csapágyak, láncnyúlás, váz ne legyen repedt, javított stb. Tökimnd1, hogy 80k vagy 250k, alaposan át kell nézni, mert nagyon sok a leharcolt használt bringa, amit drágán akarnak rásózni egy madárra.
[ Szerkesztve ]
-
gameroboy
csendes tag
válasz sanzi89 #16252 üzenetére
Nekem sem kellett kifejezetten tárcsafékes változat , azért döntöttem mégis mellette mert elég jól eltartja a táskát a keréktől így esélye sincs hogy beleérjen.A hajlított fémlemez amivel rögzítve van az nagyon erős vastag lemez.50kg-t simán kibír mindenféle hajlás nélkül(tesztelve). 26-os kerékméretre nem próbáltam(ez gyári leírás) mert nekem 622-es trekkingem van de erre viszont tökéletes.
-
D.Orion
veterán
válasz -=RelakS=- #16251 üzenetére
Ezt hogy sikerült? Inkább nagy túlterhelésnek néz ki, mint kopásnak.
-
sanzi89
addikt
válasz gameroboy #16249 üzenetére
Ennyit azért nem szánnék rá. plusz több szempontból nem jó ez a csomagtartó. Nem kell tárcsafékes megoldás, legyen rajta csappantyú, plusz 11k-ért nem egy hajlított fémlemez rögzítse már felül a vázhoz a csomagtartót. Plusz kíváncsi vagyok hogyan lehet jó 26-28-as mérethez, ha nem is állítható.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #16203 üzenetére
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
gergobaby
aktív tag
Hali sportemberek
Nem jártam mostanában ebben a topikban, de kíváncsi lennék vannak-e itt Dél-Dunántúliak? (Pécs, Nkanizsa, Mecsek vmerre) Elég unalmas egyedül tekergetni amikor nem edzésről van szó
Más: Milyen nadrágot érdemes venni, ha az amúgy nem is annyira kemény ülésemtől állandóan megfájdul az ágyékom, és rettentő kényelmetlen egy idő után?
Megint más: Van egy Neuzer Tempest Altrix kerékpárom még 2005-ből, 7005 alu váz, sr s...tour teló, de mégis iszonyat nehéz. Tervezem valami jobb állapotú használt monti beszerzését, mire ügyeljek a 80k körüli kategóriában található bringáknál?
Bocsi a sok kérdésért
Üdv.
-
gameroboy
csendes tag
válasz sanzi89 #16247 üzenetére
Szia!
Attól függ mennyit szánsz rá! Ajánlani tudom a Topeak Super Tourist DX Tubular Rack csomagtartót. Nagyon masszív darab és jól áll rajta a túratáska.Jó 26-28-as kerékméretre.
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Valakinek nincsen elfekvőben pulzusmérője ami eladó lenne?
Valami kéne, szombat óta pulzus nélkül megyek, mondjuk nálam általában amúgy is csak tájékoztató jellegű a pulzus, de akkor is zavar...Illetve:
FONTOS: ki tudja, hogy a régebbi Kalenji pulzusmérővel kompatibilis ez a pánt???[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Nem tudnátok ajánlani valami jó hátsó csomagtartót? Kritériumok, hogy alu legyen, 28-as kerékméretű bringára és legyen oldaltáska kompatibilis. Egy Schwinn Csepel Elite-re kellene. Azért vagyok gondban, mivel az itthon lévő két csomagtartó közül egyik se megy rá, egyszerűen kicsik, pedig mindkettő kompatibilis a 28-as mérette. Az egyik egy Acor ACR-2703, a másik pedig egy OSTAND CD-46A - ami megjegyzem, hogy eladó -.
-
anorche1
őstag
válasz -=RelakS=- #16240 üzenetére
Okés, köszi!
(#16241) Zola007
A sztoriból a srác kihagyta, hogy Ő volt a balfsz, naiv. Mert a srác árulta bringát, és a tag a Tiszainál akarta "megvenni", és elvitte egy "próbakörre"."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Zola007
veterán
válasz anorche1 #16237 üzenetére
remélem meglesz a bringa, kelet-Mo-n nem túl gyakori ez a márka.
ettől függetlenül miskolc tiszain lekötni egy 400 ezres bringát?
pont erről beszéltem tegnap a lakat téma kapcsánMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
inteltunder
tag
hello, nem tudjatok hogy magyarorszagon hol lehet race face tanyerokat kapni?
pl mint ez: [link]
jobb ma egy intel mint holnap egy amd
-
DjKoxi
senior tag
Már láttam ezt a videót, tetszett akkor is a technika! ( a zene meg szuper )
Szakértőket kérdezném jó megoldás ez? Nekem van itthon konyhai gőzmosóm, de nem tudom rá merjem-e ereszteni a biciklire?
Ma takarítottam a láncot a következőképpen : Kartonpapírt tettem a lánc és a kerék közé, majd kis ecsettel és nicro féktisztító folyadékkal lemostam az egészet. Szárazra töröltem, majd kifújattam levegővel ami még benne maradt. Újra törlés, lefújás lánckenővel, majd a felesleg letörlése.
A patentszemet rádiós fogóval nem bírtam összenyomni, holnap egy hajlított zégerfogó hegyét melegen kicsit megívelem hogy ne ugorjon le a görgőről, hátha azzal már könnyebben szétjön.
A hátsó váltón ( SRAM X9 ) az a két kis lánckerék a kanálon csapágyas és cserélhető? Ott nem mertem mosni, csak ronggyal letöröltem róla az olajsárt. -
anorche1
őstag
Egy haverom bringáját ellopta egy tetű, kélek olvassátok el és ha kiszúrjátok egy hirdető oldalon, légyszi jeleztetek a lenti teló számon.
Köszönöm!Kérlek titeket segítsetek és osszátok hátha előkerül!
Ma este 18:20-kor (2014.02.16.) A miskolci Tiszai p. udvarról ellopták a 2013-ban vásárolt Focus márkájú mountain bikeomat. Nagyon drága kerékpárról van szó 600 km van benne és 400.000Ft-ot ér. A tolvaj farmert, világos vagy fehér cipőt 3 csíkkal (mintha adidas lenne), sötétbarna bőrdzsekit a karján végig hosszában 2db világos csíkkal, narancssárga polót viselt a dzseki alatt a mellkasán felirattal és baseball sapkát is viselt.
Látni a tolvajon, hogy „C” típusú 170körüli magasság 80-85kg körüli, 27-33 között lehet, nem a leg lepusztultabb fajta „ember”.
A kerékpáron szinte minden alkatrész Shimano XT (fekete), kivéve a tárcsafékeket és az első agyat, a fékek Avid Elixir 7-esek, teleszkóp fehér Rock Shox Reba RL. A váz eléggé feltűnő, fehér alapon feketével és szürkével van ráírva, hogy FOCUS, a felső vázcsövön pedig felülről, hogy BLACK FOREST. A képekkel ellentétben már nem fehér nyereg van rajta, hanem egy Fizik Ardea márkájú oldalt piros felül fekete, a végén jellegzetes kivágással. Ha látnátok a tolvajt, vagy a kerékpárt akkor legyetek szívesek a következő számokon vagy ezen az e-mailen értesíteni ill. rendőrnek szólni: 70 4093305, 70 4310819, koli0512@freemail.hu[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Def26
félisten
Nem tudjátok ők hol lehetnek helyileg? Gondolom Budapesti a bolt. [link]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
imyourfriend
őstag
válasz rootkiller #16227 üzenetére
Még jó hogy Olaszországban gyártják és keveset látni itthon belőle, én ki nem állhatom ezt a színt.
-
bubu1345
csendes tag
válasz sanzi89 #16032 üzenetére
Köszönöm a tippet, akkor utánanézek az octalinkes verziónak is.
A probléma, hogy eléggé el vannak kopva a fogak rajta.Más téma:
Ha magára ismer a leírásból, akkor egy köszönöm jár Dávidnak (Serrenők széldzseki) aki vasárnap bevárt Pákozdnál és felhúzott a sorukra. Jó volt egy kicsit lobogni a gruppeto végén -
veterán
-
rii
nagyúr
válasz raczger #16224 üzenetére
óóó TV-m van, mint készülék, sőt még előfizeéstésem, hozzá meg set top box-om is ... csak nincs bekötve, mert csak azért van TV előfiz, hogy olcsóbb legyen a NET
meg van vagy 2-3 tera dok film gyűjteményem .-D
okaly, köszönöm, akkor kutakodom még ezirányba
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
raczger
őstag
Nem kell hozzá tv, monitort is lehet nézni
Ha külsőstől szerzik be az ilyen lámpatesteket, akkor sanszos, hogy egyedi megrendelés alapján készítik el ezeket a formákat. Itthon is biztos van olyan cég, aki tud ilyen formákat vagy esztergálni, vagy ahogy te írtad, oly módon készíteni. Csak szimplán kész, üres lámpatestet bringához én még nem láttam, pedig régebben kerestem. Ha ilyen jellegű kell, akkor tegyél fel apróhirdetést, hogy ilyen régi lámpákat vennél, aztán azt a lámpatestet használd fel.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
rii
nagyúr
válasz raczger #16221 üzenetére
natgeot nem nézek február óta (hoppáá .. egy éve ... 1994-2010 -ig nem néztem TV-t, csak 2010-2013 feb.ig)
7 percenként egy reklám ... betette a kaput ...
meg ami még érdekel, hogy a fém retro lámpákat hogy csinálják?
mert ezeket nem lemezből hajítgatják szerintem, hanem mint a felnit, rácsapnak egy jó nagyot valami pneumatikuis cuccal ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz raczger #16102 üzenetére
van aki más "kaszt"-nak képzeli magát
megvesz egy hú'deí1drága gépet, kimegy villózni, és nem látja rajtad - mivel nem gyakorliott szeme van - hogy egy "komoly" bringás köszönt ránekem meg az a bajom, hogy ha megköszönök kerékpárúton járdán a gyalogosoknak valamit, akkor ők ezt köszönésnek veszik és visszaköszönnek és néznek rám birkaként, hogy mért köszöntem ... azt fel se fogják, hogy kerékpárosként megköszönöm, amiért elengednek ...
nekem akkor köszöntek régebben városban - akármilyen sz.r géppel mentem - ha –10 fok vagy még kevesebb volt ... persze ilyenkor 5 km /1 kerékpáros az arány több futóval találkozni mint kerékpárossal ....
-
raczger
őstag
Általában kiadják egy kínai vagy tajvani cégnek, ahol a legtöbb ilyet gyártják.Ezekben a gyárakban a lámpatestet (és a lámpabúrát, ami nálam ugyanúgy a testhez tartozik) szinte biztos vagyok, hogy helyben esztergálják. Üveg előlapot meg vagy helyben csinálják meg vagy külsős cégtől szerzik be, ahogy ezt szokás.
Nézz egy kis Gyáróriásokat a NG-onwww.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
rii
nagyúr
hogy"ha van egy cég, elkezd csinálni kerékpárlámpát, akkor a hozzávalókat honnan szerzi be?
pld a fém lámpatesteket, a fém lámpabúrát ... az üveg előlalapokat?
-
-=RelakS=-
veterán
tegnap hegynek felfelé kielőzött egy outis meg egy montis is, de egyik sem köszönt
-
Muton
addikt
válasz Gyufaaa #16106 üzenetére
megerősítem, ha lóg a vállamon az ivócső izé, akkor mindenki előre/visszaköszön, ha meg csak úgy pl "utcai" ruhában tekerek, csak bámulnak. elég primitív dolog. ellenben sportmotoros simán köszön robogósnak, és leállnak dumálni a pirosnál.
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Zola007
veterán
válasz syberia #16215 üzenetére
Azt hittem használt volt, ezt vontam le abból amit írtál
Ötletet nem én adok, de használtan van pár dolog amit nem vennék (alsógatya, lakat, hegymászó kötél, satöbbi)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Zola007
veterán
válasz syberia #16213 üzenetére
bátor vagy
használtan lakatot nagy merészség venni, remélem legalább úgy intézted a bizniszt, hogy nem tudja merrefelé laksz vagy tekersz?
na jó, befejezem a pesszimizmust, nem mindenki potenciális bringatolvaj[ Szerkesztve ]
-
-
Zola007
veterán
válasz syberia #16211 üzenetére
Mennyi az úgy összesen, 2-2,5kg
Egyébként nem tudom hol vetted, de csak a Vector lakat szokott maga 10ezer lenni
egyébként nem rossz kombó, hozzányúlni biztos nem fognak, de ennek is a kulcsa gyengeMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
syberia
veterán
válasz Zola007 #16205 üzenetére
Én egy Bullit 10mm lánccal és tárcsafékzár kombóval zárom itthon, a kettő együtt anno 5.5k volt és olyan védelmet ad mint a 25+ ezres motorlezárók. A láncot leteszteltem egy közel méteres csapszegvágóval, sajnos tönkrement a végén....a vágóél a láncon egy apró mélyedés mutatja kézi szerszámmal reménytelen bontani. Sehol sem hagyom ott a bringámat, max nagyon rövid időre és akkor egy Abus Sinus vigyáz a gépre.
(#16208) attiati nekem nagyon bejön az Abus megoldása, de hogy 100% stabil legyen van egy tépőzáras rögzítőm hozzá pluszban, a kettő már beton biztosan fogja rázós szakaszokon is.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Zola007
veterán
válasz attiati #16208 üzenetére
Zörgős alatt mit értesz?
a rögzítést? mert ha igen, akkor szerintem típusfüggő, de mindent meg lehet hekkelni egy kis dekorgumival vagy tépőzárralMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz imyourfriend #16206 üzenetére
+1 és egy kis menetrögzítő vagy körömlakk is mehet a csavarra, ha elállítódós
(#16206) imyourfriend: értelmes tolvaj nem akkor fogja elkötni mikor esélyed van rajtakapni.
Én továbbra is azt mondom, ha valaki városban kolbászol akkor vegyen olcsó vázat és faragjon belőle egy 3-5s agyváltós városi bringát 20-30-ból használt lomokból minden kötelezővel. Sportolni és divatolni pedig legyen külön program.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz lsebestyen #16202 üzenetére
Abus Sinus, 12mm, fúrtpontos kulcsprofil
Nem azt írtam hogy az összes hulladék, hanem ha kinézel egy márkás U-lakatot, már nincs értelme feljebb menni 25-30ezres lakatokra.
Mert hiába erősebb, ha le akarom szedni, akkor lent lesz.
Ha nem ma, akkor holnap.
Inkább lakatolni tanuljon meg nép, illetve azt hogy nem megyünk fél millás DH géppel az egyetemre fél napra és a Tescóba vásárolni.Nekem a ruhásszekrényben van a lakat, az ingeim alatt, mert rájöttem hogy lakat ide vagy oda, inkább nem hagyom ott sehol a gépet. A kezemből meg már csak nem tűnik el.
Egyetlen érv mellette, ha kénytelen vagy társasház tárolójában hagyni.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Runner_fxr #16203 üzenetére
Az tény, hogy úgy tuti jó
-
Runner_fxr
Ármester
válasz -=RelakS=- #16198 üzenetére
Már megszoktam, hogy itt szinte mindenki virsli gumis.
El lehet a váltóval szórakozni, meg láncot nyúláshatáron levenni stb., de igazán csak az új sor új lánccal a tuti.lsebestyen: Nekem eszembe nem jutott bárhova leláncolni a bringám.
Mondjuk többnyire nem 2 filéres bicajaim voltak, úgy vagyok vele, hogy olyan helyre nem megyek bringával ahol nem tudhatom biztonságos helyen. Soha nem bíznám a sok száz ezer ft-os montim egy kerékpárzárra, lehet az akármilyen erős. Erre a célra olyan bringa kell amit nem annyira sajnálsz ha ellopnak.[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz attiati #16196 üzenetére
Ja biztos, de én úgy vagyok vele, hogy ha nagyon elakarják vinni akkor elviszik, viszont a bidámbidámoknál, meg drogos gyökereknél nem hinném, h lenne ilyen erősségű szerkezet, tovább mennek, és elviszik más bringáját az enyém helyett.
(#16201) Zola007 : ok, te milyen lakatot használsz? Ennyi erővel az összes hulladék..
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz lsebestyen #16192 üzenetére
jó, hát ha b.lfaszok gyülekezete kezd el lakatot leszedni akkor ez a végeredmény
Nézd meg milyen kulcsa van annak a kryptonitenek, egy haladó lockpicker kinyitja fél perc alatt, nem fog nekiállni erővágóval szenvedni#16198) -=RelakS=-: bármilyen pneumatikus vágó elviszi, sajnos ez ellen nincs védelem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest