Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
válasz eddie1978 #14398 üzenetére
jó cucc, nekem is olyan van (de
az idénezen a télen(?) még lusta voltam visszatenni )....már ami a sárvédő funkciót illeti.
de nekem be se fért a gumi meg a villa közé, olyan szűk hely van. az első villánál meg a gyári felfogatás nem sokat ért az aero profilon, lengett össze-vissza, máshogy kellett felfogatnom.[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
eddie1978
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
válasz zoo8800 #14395 üzenetére
79-es vagyok. Az egy más történet. Iron Maiden, Eddie, 1978-ban indultak (legalábbis akkor úgy tudtam). Amikor regelni kellett, akkor valamiért ez lett.
szerk.: Megjött a Crud Roadracer mk2 sárvédő. Egy fél óra volt mire felfaragtam a Cannondalre. Mint egy lego. 60cm-es a vázam, a hátsó egy pár centit rövid a középcsapágynál. Ott majd meg kell hosszabítanom egy belsővel. Első féknél most idomítom majd egy-két napot, hogy a kis nyúlvány ne érjen hozzá a gumihoz. A fékeknél van kb 2mm a 23mm-es gumi felett. Ettől eltekintve jónak néz ki. Hétvégén megjáratom a gépet, akkor majd kiderül milyen a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
szjoci
őstag
válasz zoo8800 #14395 üzenetére
szerintem csak le akar(t) tagadni pár évet...
hogy ne csak offoljak: sikerült levadásznom egy alig használt Shimano RD-M772 hátsó váltót és egy FC-M510-es hajtóművet. Most már tökéletes a váltás elöl-hátul -öröm és bódottá'-, csak kár hogy ilyen xar idő lett
(#14397) rétisün: ilyen taknyos ködös időben még a házból sincs kedvem kimozdulni, nemhogy tekerni
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Országútisoktól kérdezem, hogy van-e olyan aki 23mm-ről 25mm-re váltott? Van érezhető lassulás? Sokkal kényelmesebb?
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Zola007
veterán
válasz deicide #14390 üzenetére
helyes
7 év egyébként a szív szempontjából olyan mintha előtte nem is sportoltál volna
terhelésest futópadon csináltad vagy bringán?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
válasz Zola007 #14389 üzenetére
Pár évet hagytam csak ki, egész pontosan 7-et, előtte is és most is napi szinten mozogtam, voltam terheléses EKG-n, mióta elkezdtem, sportorvos miatt kellett, minden rendben levőnek tűnik. De azért a tavalyinál kicsit kevesebbet fogok edzeni, mert a cél, hogy lefogyjak, megvan, a szinten tartáshoz kevesebb is elég.
Azt amúgy nem próbáltam, de szülőknél hétvégén ki tudom próbálni a 10.-re mászást normál tempóban, kíváncsi lettem.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Zola007
veterán
válasz deicide #14388 üzenetére
normál lépcsőzési sebesség, a.k.a. "ahogyan bótba mennél"
tehát folyamatos ~1 mp / lépcső, 10 emeltre ez általában 180-200 lépcső + lapos forduló, átlag júzer 3-4 perc alatt abszolválja
logikusEgyébként sem rád vonatkozott. Egyébiránt te is ügyelj oda, mert nem Spártában születtél és ebből a néhány év alatt felfutó edzésteljesítményből szokott frankó sportszív kialakulni.
Ami önmagában egy kiváló dolog, csupán egyetlen feltétele, hogy egészséges, fiatal szívből induljunk ki
Szóval remélem azért az elmúlt 2 év során jártál kardiológiai kivizsgáláson is, nem csak edzeni[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
-
Zola007
veterán
válasz fpeter07 #14386 üzenetére
Lépcsőzéssel jól lehet kardiózni, csak a térdet nyírja nagyon
Ha egymenetben 10 emelet alatt nem megy 140-150 fölé a pulzusod, akkor arra már lehet építeni edzést
Ha igen, akkor nem kell erőltetni a nehéz és hosszú túrákat, hanem pár hónapnyi alapozás kell, gyaloglással, intervallumos kerékpározássalEz egy viszonylag egyszerű teszt, de elég informatív tud lenni az aktuális állapotról.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
fpeter07
veterán
válasz lorcsi #14350 üzenetére
A 100 km körüli túrák még kényelmesek (ha edzésben van az ember). A felettit én annyira nem erőltetem. Mondjuk én montizom többnyire, egy meredekebb emelkedő nagyon meg tud izzasztani. Nem kell kilométereket menni ahhoz, hogy elfáradj. Szerintem kész teljesítmény lenne már az is, ha megállás nélkül felmennék a 10. emeletre lépcsőn.
-
deicide
veterán
válasz planbmokus #14383 üzenetére
Az még lehet, hogy rosszabb, mint a tavalyi 280km-es Velence 10X-em MTB-vel, 26x1.5-es gumival.
-
-
cekkk
veterán
Találtam Ilyet, több fajta tartó is van. Igaz ide nem küldi, de van olyan futárcég aki haza hozza Londonból
-
Zola007
veterán
-
deicide
veterán
válasz -=RelakS=- #14375 üzenetére
Igen, ha több vevő van, elvileg több is tudja fogni egyszerre. Endo-val az érzékelőt egyszer párosítani kell és megjegyzi. A kerék kerületét kell cm-ben megadni és kész.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz deicide #14373 üzenetére
Aham. És ez akkor úgy megy, hogy a szenzor adja a jelet, amit meg beállítok rá, az veszi, akár több cucc is? Vagy párosítani kell?
Sajnos az előző telefonomon volt ant+, és akkor is valami fm rádiós szolgáltatásnak nézem, ezért nem értek hozzá semmit
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
cekkk
veterán
Ezeknek mi az angol neve? Jó lenne nekem is valami ilyesmi, de gondolom Kínából meglenne nyolcadáron
-
deicide
veterán
válasz -=RelakS=- #14372 üzenetére
Van sebesség+pedálszenzor is, én nemrég óta egy Decathlonos BTWIN speed/cad szenzort használok Endomondoval (ANT+)
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Endomondo csak szívritmust tud követni?
Egyáltalán ant+-ban van más jeladó is?Kolléga vett egy sigma 16.12 sts órát, és mivel az két bringás, elkezdett engem is érdekelni (jó, tudom, vegyek másik ócó órát a másik gépre ), és hátha van ant+-os okosság is.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Zola007
veterán
válasz fpeter07 #14370 üzenetére
Én 17 kilós bringán tanultam meg, a mostani 13 kilóssal nem megy
Nekem az emeléssel nem volt gondom, magasságot is jól éreztem, max 5-10 centivel tettem a szegély vagy úthiba fölé
(#14369) Teasüti : az a baj, hogy a sok idióta könnyű 50 kilós suhanc felkapja a gépet, de nem rugózik bele lábból, hanem mint aki - már bocsánat - de besz.rt, úgy érkezik le rágugolva a bringára. Hiányzik az alap fizikai ismeret, mert a bringa szempontjából tök mindegy, hogy közel nyújtott vagy teljesen behajlított, de merev lábbal vágod oda a pedálhoz a testsúlyod
-
Teasüti
nagyúr
válasz Zola007 #14368 üzenetére
Én soha nem tudtam.
SPD-vel legalább lehet csalni egy egyszerű hop-ot.
De amúgy sajnálom is a bringát bunny-zni tanulni.
Ahhoz kéne a könnyű XC-nél vmi masszívabb gép , mondjuk egy dirt.
Ahogy elnézem a többieket, eléggé odacsapják a gépek orrát visszaérkezésnél. Nem ritka, hogy szinte felállnak a bringával, ami a függőlegeshez közelről esik vissza.
Na most én úgy gondolnám ezt egy XC-vel úgy lenne illő beadni, hogy puhán érkezik az ember, mint a trialosok.
Ezért inkább nem is foglalkozok vele. -
Zola007
veterán
válasz Teasüti #14366 üzenetére
apropó ugrás:
Újra meg kell tanulnom bunny-zni, mert mióta lefogytam, egyszerűen nem tudom megemelni a bringa elejét
Besz.rás, de míg 110-120 kiló körül/felett voltam, addig nem volt gond, feltételezhetően a nagy tömeg súlypontjának áthelyezése kerek-perec megoldotta a dolgot
Mióta 90 alatt vagyok, azóta egyszerűen nem megyMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deicide
veterán
válasz imyourfriend #14364 üzenetére
Valakinek szenvedés, valakinek kihívás.
30km 32-es átlaggal aszfalton MTB-vel 2.1-es traktorgumival, 42/12-vel, eléggé embert próbáló művelet. Én legalábbis ettől azért kellemesen el szoktam fáradni
Pedig 3 bringám van nekem is, de nedves aszfalton csak a mountit gyűröm.[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
MTB-ről leszálltál így érezhető valamelyest amúgy a gyengeség, újra visszaülsz rá és gyengébb leszel. Már csak onnan gondolva hogy kisebb súlyú gépet és könnyen kell hajtsál. De nincs ezzel gond, ha az ember megteheti hát ne szenvedjen országúton, főleg ne terepgumikkal.
-
veterán
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz imyourfriend #14351 üzenetére
Még odahaza, néha-néha mikor ráértem bicajozni, egyik alkalommal úgy gondoltam, hogy elmegyek montival tekerni egyet. Úgy alakult, hogy (asszem') 80-85 km közt lett a kör vége.
Hazaértem, rendesen rosszul lettem, befeküdtem az ágyba, és hát... voltam már jobban is, pedig végig aszfalton, különösebb lejtők-emelkedők nélkül...Utána a monti mellé beszereztem egy alu országútit, talán a második-harmadik kanyar már 110-120 közt volt, pár jóféle emelkedővel, és szembeszéllel, majd hazaértem, és igazából éreztem, hogy tekertem egy jót, de semmi különösebb mellékhatás nem jelentkezett.
Azóta átszoktam az országútira.
Viszont tök jó, most már három bringám vanA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
elfelejtette
veterán
válasz Zola007 #14355 üzenetére
Köszi, ez elég jól hangzik.
Bélapátfalván már voltunk, a tó mellett sátoroztunk egy hétvégét. Ott mentünk el mellette, mikor arra mentünk a főnökkel a kéken (OKT).[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Zola007
veterán
válasz elfelejtette #14354 üzenetére
Szerintem menjetek fel Miskolcig vagy Kazincbarcikáig
Onnan irány Szilvásvárad vagy Bélapátfalva, ott megalszotok és másnap tovább Kisnánáig, ez kb 2x 40km, kényelmes, nézelődős kis hétvégi túrát lehet belőle kihozni a családnak
A Bükkben már nem sok kamion van, a forgalom is elég gyér[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Zola007 #14336 üzenetére
Nekünk meg az a problémánk, hogy nyáron hogy tekerjünk el a családdal innen Debrecenből Kisnánáig, mivel nem sok kedvünk van az út szélén tekerni úgy, hogy a kamionok letolnak az útról. Alternatív megoldás Egerig vonattal, és onnan kerózás.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Zola007
veterán
válasz imyourfriend #14351 üzenetére
régen is csak akaraterő volt kéznél, carbon nem
-
imyourfriend
őstag
válasz lorcsi #14350 üzenetére
Nem mondtam hogy jól esett, a hosszú távú és hosszú idejű kerekezéssel az a gond hogy a mélypontot túl kell élni és kell elég felkészültség hozzá lábban meg kézben. 3 éve 15km-t nehéz lett volna elbringáznom, egyszerűen nem bírtam, kész. Volt egy 20 kilós csepel vázra épített duplafalú kerekű gépem, még talán elengedett kormánnyal nem is ment egyenesen. Azzal bringáztam, de keveseket. 40-50km max egy nap. Aztán egyik nap elmentem írott-kő - Kőszeg majd vissza Szombathely ami bőven több volt. Bejött a tél, szereztem egy olcsó acélvázas gépet, felújítgattam aztán egy oda vissza szombathely kifutotta bemelegítésnek. Majd 2x9-re megépítettem fékváltóval , egyetem miatt kihagytam 1 évet és decemberben megvettem a szettet felruháztam majd úgy döntöttem ha már itt van akkor használom is. Mivel drága volt a jegy a vonatra így kerékpárra ültem és jártam Angol középfokúra Szombathelyre, egy kör odavissza 1600 lett volna de bringán olcsó volt. Feltettem két rubena 622x20-at (ez bírta még kicsit havas úton is) aztán csak hajtottam egész télen, szerencsére -10 alá nem ment a hőmérséklet így nem fáztam annyira. De megszenvedtem mert nyári SPD cipőm volt csak, na meg a lábamon 2 pár vastag zokni ami így alig fért el az spd-ben. De a szükség nagy úr, elhatároztam pár éve hogy bizony országútizni fogok és sikerült. Inkább akaraterő kell hozzá mint carbon gép azt mondom.
-
lorcsi
veterán
válasz imyourfriend #14348 üzenetére
elképesztő...
nekem eddig a 50-80 km volt a legtöbb amit mentem, és jól esett
idén majd jó lenne a balatonkör
meglátjuk..eladó: vadi új soundcore motion+
-
superecneB
őstag
válasz Zola007 #14341 üzenetére
A panoráma út tényleg nem rossz, de azért érdemes körültekintőnek lenni. Legalábbis a "vekeris" szakaszon Hosszúpályi felé mert sok a román autós és esténként ladaracing klubbal is találkoztam már régebben.
-
imyourfriend
őstag
válasz lorcsi #14347 üzenetére
Bringás nadrág nélkül, alvás nélkül de végigtoltam. Jobban mondva Rátót-Izsák, mivel Rátóton lakom. Egyrészt kellemetlen mert van a veszprémi dombság, másrészt meg nem mehetek 30-as tempót viszont ha 20-al csörtetek végig akkor meg kb nem tudok már min ülni mire odaérek. 25 környéki tempó volt és vagy 15 óra mire odaértem. Ilyen távnál már nem számít mennyire tud tempót menni valaki, mert ha nincs elég tartalék az emberben akkor eleshet az utolsó km-nél is.. De kezdésnek amúgy balatonkör lesz az első komolyabb, valószínűleg hosszabb bemelegítés nélkül velük, tavaly tavalyelőtt nem éreztem hogy gondom lenne, de idén elkél már a bringásnadrág.
-
lorcsi
veterán
válasz imyourfriend #14346 üzenetére
az kb. 300km...ugye nem egy seggel tolod végig? (Szentgotthárd- Izsák)
eladó: vadi új soundcore motion+
-
imyourfriend
őstag
válasz lorcsi #14345 üzenetére
Mikor először kerekeztem le a mamámhoz (Szentgotthárd- Izsák) akkor 8-ason végig majd enying felé, Simontornya aztán Dunaföldvár és végig 52-esen. De ott már annyira elvoltam fáradva hogy nem érdekelt mi lesz, végigérek rajta és kész. 53-54-en Kiskőröstől egészen Szabadkáig járok, azt nem tartom annyira veszélyesnek. De majd Újvidékre akarok lekerekezni idén nyáron. 52-esen én sem láttam még országútival közlekedő egyént, amilyen az út Dunaföldvár-Izsák viszonylatban isten mentsen bárkit is. Mikor megyek lefelé ott olyan rossz a négyszámjegyű hogy útközepe és hallgatom az autókat a 32-33 fokban. Inkább külföldön férek a rendőröktől. Meg mi ez már hogy jövök visszafelé Szegednél és az autópályán kell tekerjek mert nincs más út?
-
lorcsi
veterán
válasz imyourfriend #14340 üzenetére
nem csodálom..az 52-n iszonyat nagy forgalom van..kamionok stb..és nem lassan mennek max öngyilkosjelöltnek tuti terep. talán egyszer láttam itt outist..szerintem nem volt normális..
én is szeretek bicajozni, de a saját testi épségem az elsőaz 53-54 lazább mondjuk, de itt meg a c.. le ne szedjenek
de én ezeken sem megyeknem is az úton lévő kátyúk a veszélyesek, hanem a túl közel elsuhanó gépjárművek
#14341:
a magas fesz vezetéket nem vágom
Teva mögötti rész, néha átcsap a szag
annyi biztos hogy debrecen környékén nem lesz emelkedő
max a nagyerdein a nyugdíjas otthon mögött vagy a Thomass mann-on.. az oviknál[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz sanzi89 #14343 üzenetére
Rendelnék én ha lehetne!
De nincs webshop, a debreceni üzletbe pedig nem tudják / nem akarják átkérniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Zola007
veterán
Szerettem volna venni egy ilyen aláöltözetet, de nincs a környező Decathlonokban:
[link]aki jár mostanság pesti decathlonban, legyen szíves nézzen már rá hogy van-e és hogy az egyes méretek mekkora combra/vádlira jók?
itt blindre nem akarnak áthozatni másik üzletből és nem tudom hogy M vagy L kelleneesetleg ha tud valaki hasonló protectoros verziót hasonló áron, kérem jelezze!
thxMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz lorcsi #14339 üzenetére
a, azt ismerem, a magasfeszültségű vezetékek és az elkerülő mellett, majd alatta megy el, ugye?
mondjuk ez még mindig a földút kategória, erdő se sok, inkább valami közepes terepet keresnék
b, vekerit majd megnézemMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
imyourfriend
őstag
válasz lorcsi #14339 üzenetére
52-esen nem nagyon merek. Dél felé meg már kihívás számomra vagy nem tudom.. Mikor 2 hétre lemegyek mamámhoz akkor szoktam kerekezni a környéken, kíváncsi leszek jövőre az 53-54 es útra, tavaly volt úgy hogy majdnem leért a pedál mikor a nyomvájúban tekertem. Megszállott vagyok eléggé, főleg mikor új utakon tudok kerekezni. Felénk van annál rosszabb is, van olyan másodlagos mellékút melyen még annó hátszélben 35-ös átlagot tudtam jönni, most meg vissza kell vegyek 30-ig bármiyen hátszél is van mert katasztrófa az út.. Azt vettem észre hogy 30km/h alatt sokkal jobban zavarom az autósokat mint felette, pedig nem sok a különbség 30 és pl 33 között, de akkor is. Mavic Akksium Race kerekek meg bírják, azért vettem őket.
-
lorcsi
veterán
a, a köztemető legészakibb kapujánál van egy viszonylag terepnek mondható rész. lényegében a pallagi erdőn át vezet..van itt 2 párhuzamos út is stb..szerintem jó..anno sokat tekertem arra ...józsáig ki lehet jutni
b, szerintem a vámospércsin ki a vekeri fele elfordulva kellemes outi terep van. a bicaj út nem túl jó, én montival néztem..de ahogy lefordulsz már jobb
imyourfriend:
nagyon tökös vagy hogy ezeken a bács-kiskun utakon bicajjal mersz menni[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz imyourfriend #14337 üzenetére
hogyne félnék, neki 2 órás lakatosmunka, nekem meg örök nyomor
-
imyourfriend
őstag
"Nem ütnek el a parasztok" Ezekszerint nem csak én tartok attól hogy elütnek, érdekességképpen mikor Soltvadkert-Kiskunhalas szóval mentem lefelé Szabadkának már többször is ott 1 dudaszó semmi sem volt, bezzeg Kecskeméten vagy 10-et is hallottam 1 nap mikor az 52-esen jártam. Viszont itthon vas megyében ismételten csak kedvesek az emberek, azért se szólnak ha nem kerékpárúton hajtom az országútit. Ausztriáról meg ne is beszéljünk, fejlettebbek e tekintetben is.
-
Zola007
veterán
válasz deicide #14335 üzenetére
szeretem a monotonitást, de bringával azonos helyen max 3-4 kört bírok ki, mert odavész az ismeretlensége és ezzel a szépsége is az egésznek.
Én borsodi vagyok, a hegyig nem kellett sokat menni, de itt Debrecenben nem is tudom merre lehetne majd az éven tekerni
Ha van itt debreceni - SOAD19 kollégán kívül - akinek van ötlete, kérem ne tartsa magában!Konkrétan:
a, merre lehetne terepen egy jót csapatni MTB-vel
b, minimum 10km-es szakasz ahol outival lehet edzeni és nem ütnek el a parasztok[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Teasüti #14334 üzenetére
Bár csak lenne ilyen egyenletes terep a velencei-hegységben, de szinte minden út vízmosta, nehéz élvezni, mert ha beletévedek a vízmosta vájatba, azonnal pofára esés a vége.
Azért van egy pár jó szakasz is, de mondjuk 40km-t egy 2-3km-es szakaszon körözni nem nagy élmény.Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Teasüti
nagyúr
válasz pero19910606 #14331 üzenetére
Terep alatt általában minimum ilyen igénybevételt értünk.
Számomra ez kellő kihívást jelent, de sok másik bringásnak ez sétagalopp.
Ennél csak durvábbak vannak, ahogy megyünk XC-től mondjuk Enduro, DH esetleg Freeride irányába.
Gyökerek, kisebb, nagyobb kövek beágyazódva az útba, vízmosta árkok keresztül kasul az úton stb. és mindezt 20 kmph feletti tempóval, de nem ritkán akár 40-50-nel is. Ez számomra még mindig XC, amíg nem kezd el veszettül ugrálni a merev vázas bringám alattam, mert nekem ott kezdődik az Enduro. -
veterán
125ös CR!!!
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Zola007
veterán
szerintem inkább egy masszív 28-as trekking
-
pero19910606
csendes tag
válasz Zola007 #14330 üzenetére
Terep alatt azt értem inkább, hogy... inkább egy konkrét példa.
Sopronban lakom és szeretnék többször átjárni Ausztriába és felmenni a magasabb hegyekre. Túlnyomórészt aszfalt út, de az egyik útvonal iszonyatosan keskeny és rengeteg kamion jár arra, ezért kerestem egy másik útvonalat, ahol ki lehet kerülni a forgalmat. Nem durva terep, de föld út és apró kavicsos út váltogatja egymást. Ebből elég sok van erre felé és megtetszett a nyugodtabb környezet. Országútin gondolkoztam 1-2 hónappal ezelőtt, de azokkal ilyen helyekre nem lehet menni, ezért keresek valami köztes megoldást.
Tehát kifejezett erdőbe, sziklás részre nem igazán mennék, inkább az aszfalt és a döngölt föld út esetleg murvás út.
-
Zola007
veterán
válasz pero19910606 #14329 üzenetére
Az a gond, hogy ha terep alatt nem a sáros aszfaltot érted, akkor ezek felejtősek, mert több gondod lesz vele mint örömöd.
Sokan megveszik az MTB-ket terepre címszó alatt, de max döngölt földutat látnak és bizony sokszor ilyen véleményeket olvasni testb.keon, fórumokon arról hogy milyen strapabíró egy váz, teló vagy komplett bringa.
Becsapós tud lenni, illetve az évi 1-2x pár km-es etapot szinte bármi kibírjaEllenben ha mezőre, erdőbe, hegyre akarsz menni rendszeresen vele és tempósabban, akkor a Deore felszereltség közelében nézegess.
-
pero19910606
csendes tag
válasz Runner_fxr #14319 üzenetére
Köszi neked is és Zola007-nek is a választ.
Újat szeretnék venni, már csak azért is, mert az ismeretségi körömbe nincsenek nagyon szakértők sajnos és mivel még én sem értek nagyon a bringákhoz, így nem mernék egy használtra költeni.
Egyébként köztes használatra kellene olyan 60% aszfalt / 40% terep.
Tegnap este még keresgéltem és ezt a kettőt találtam:
http://kellys.hu/kellys-kerekparok/alpina-2013/alpina-mtb-2013/alpina-eco-m10-2013
http://kellys.hu/kellys-kerekparok/alpina-2013/alpina-cross-trekking-2013/alpina-eco-c10-2013
Kellys alpina-król jókat olvastam és ez még a számomra megfizethető kategória.
Szerintetek?
-
veterán
-
Runner_fxr
Ármester
Nyilván nem merevebb, csak divat volt. Nekem sosem volt ilyen fűzésű kerekem, viszont sok ilyet láttam annak idején, ennyi.
-
imyourfriend
őstag
válasz Runner_fxr #14323 üzenetére
Azért én is megnézném azt az anyagot mely ilyen mértékű csavarástól merevebb lesz, szerintem szakítószilárdsága nagy mértékben csökken.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Én sem tudom elképzelni hogy ez merevebb vagy erősebb lenne, vagy egyáltalán bármibe is jobb. Ez szerintem csak érdekességnek jó, semmi másnak. Nem véletlenül nem használja egy kerekeiről elhíresült nagy márka sem..
A terhelés pontjától a felfüggesztés felé vezető egyenesen mutató vektor szerintem a legmerevebb és legerősebb. Tehát egyenesen futó kalapács kalapács fejű küllő, ahogy a legtöbb gyári keréknél látod.[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz Runner_fxr #14323 üzenetére
Nem tudom elképzelni a fizikát, hogy ettől merevebb lenne a kerék. Az első csavarodási ponttól nem nagyon van oldalirányú húzóerő, a küllő sugárirányú feszessége pedig nem tarthat annyit mint az hogy kvázi kétoldalról van húzva a felni. (persze ezt csak a józan paraszti ész mondatja velem, ha hülyeséget beszélek majd megcáfolnak a mérnökemberek)
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
zoo8800
veterán
-
evilskati
aktív tag
Ilyen fűzést se láttam még, érdekes
-
Runner_fxr
Ármester
válasz pero19910606 #14313 üzenetére
Ha mindenképpen új, akkor valóban ezért a pénzért ennyi van, de azt tudnod kell, ezek csak nevükben mtb-ok. Hegyen ezeket tartósan használni nem igazán lehet, ez nem arra való. Inkább városi, enyhe terep.
Ha aszfalton akarod használni akkor eleve nem ilyen bringát néznék hanem valami trekkinget, ha meg terepen akkor oda ez kevés. 80e ft-ért egy jó állapotú használttal valóban jobban járhatsz, de azt csak hozzáértővel közösen, különben inkább új. -
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #14317 üzenetére
"Nemesített fő várólista "
egyébként cipőt akartam venni korábban a debreceni üzletben, beszéltem az egyik eladóval és mondta hogy ide hozzánk a B-grade cuccok és azok jönnek amik túlraktásokat angliában
/pólót, stb vettem mert tényleg olcsó volt, de egy adidas edzőcipőért mentem eredetileg és több mint furán állt, a jobbos olyan volt mintha lúdtalpbetét lett volna benne
végül egy kisebb cipőboltban megvettem totál ugyanazt a típust és méretet, 2 ezer forinttal drágább volt ugyan, de nem nyom sehol. érdekes....[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Zola007 #14316 üzenetére
Nem lenne meg a 70+% os haszon.
Ezt az orsót nézd, azt mondja 1 csapágyas MŰVELET jah és 7 ezerről kétezeöccázra! Ez bolt olyan mint a józsika piac[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #14315 üzenetére
jópénzér' mindent!
még hurkatöltő kiigazítást is!egyébként nem értem hogy egy ekkora cég miért nem bír megfizetni egy angol szakos egyetemistát 500 ft-os órabérrel, hogy ferdítse már le nekik az oldalt és a termékek leírását
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz pero19910606 #14313 üzenetére
ad1: onnan nem vennék bringát
ad2: ilyen árért inkább a használtpiacon nézz szét egy témában jártas és tapasztalt ismerősseltudom hogy gépi magyar, de ezen behaltam : "váltókar Shimano Acera Rapidfire halászfelszereléssel"
[ Szerkesztve ]
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. A hatalmas választék miatt nem igazán tudok kiigazodni a bicikliken
3-at néztem ki elsősorban, 3 különböző árkategóriában:
http://hu.sportsdirect.com/muddyfox-soar-mountain-bike-932008
http://hu.sportsdirect.com/bigfoot-29er-mountain-bike-932241
http://hu.sportsdirect.com/coyote-dakota-mtb-932041
Elsősorban a 2. és a 3. tetszik, de ha az első is jó ár/érték arányban, akkor az is jó lenne.
Van esetleg tapasztalatotok/ véleményetek ezekkel a márkákkal?
Esetleg ekkor összegből ( max 80 e) próbáljam meg darabonként megvásárolni és itthon összerakni?
Köszönöm előre is!
Sziasztok!
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #14310 üzenetére
nekem is hasonló cateye van, elég jól bírja ami azt illeti. Elől pedig kettő cateye hl el 135 van, igaz egyik ragasztott már mert letörött a pöcök a tartójáról (típushiba)
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #14310 üzenetére
Nekem az 1000Ft-os tartalék lámpa mondta fel a szolgálatot 50 méteres látótávolságban a ködben. Lemerült a Radbot...
Azóta minden 4 órás edzés után töltöm, mert múltkor az edzés közepénél merült le az elem, tehát kb. 6 órát bír a 2xAAA-val így hát mindig töltöm mikor hazajövök.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Zola007
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz ---Lasali--- #14305 üzenetére
Vagy ha azt akarja, hogy normálisan kikerüljék, mert azt hiszik valami UFO akkor ilyet: [link]
Magicshine "csak" 85 lumenes.
Nekem Radbot 1000 van, amiben 1 W-os led van, ez is kb 80-100 lumennek felel meg. Prizma bele van építve a lámpába, így egy esetleges ellenőrzésnél még az is meg van a bringán.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
veterán
eztahülyét...
-
Szakbarbár
aktív tag
Nem tudjátok a 2014-es kerékpáros teljesítménytúrák mikor lesznek kihirdetve? A TTT honlapján még csak az év elejei gyalogtúrák vannak kint.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
imyourfriend
őstag
-
ludsimon
veterán
válasz imyourfriend #14291 üzenetére
Kigyorsításnál és támadásnál / támadás leszerelésénél fontos a 120-130. Robbanékonyabb(gyorsabb) 100-ról 120-ig pörögni mint csigatempóban 80-ról nem lehet már mit kezdeni versenyen. A sprinteket is 120-as cad mellett szokták megindítani.
Szokni kell. Egy nap én is játszogattam leejtmenetben:undefined
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest