Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz ---Lasali--- #63192 üzenetére
És mi az a szerszám, vagy hogy lehetne leellenőrizni hogy a felni középre van e fűzve?
-
fpeter07
veterán
válasz ---Lasali--- #19286 üzenetére
Találtam egy hasonló videót. [link]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #81813 üzenetére
Pont az ilyenek tartják életben azt a téves felfogást, hogy a KTM valami jobb, valamivel több mint a többi neves gyártó. Hihetetlen, hogy emberek, hogy rá tudnak cuppanni egyes márkákra, hozzáteszem, teljesen értelmetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz ---Lasali--- #81813 üzenetére
Na jó. Ennyire azért én nem.
Nem fog összedőlni a világ, ha valamiből nem kapok azonnal...Kivárom az ebay-ről is.
Kesztyű, hátizsák, mez, cipő, sisak, nyereg...Alsógatyából nem kell KTM. Oda elég a Lonsdale is.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
TomMusic
őstag
válasz ---Lasali--- #81785 üzenetére
Na 2 szemet kivettem, így szerintem jónak tűnik. Kérdés, hogy új láncnál mennyire kell olajozni első alkalommal? Gyárilag van rajta valami enyhén ragadós réteg, de ez gondolom csak valami felületkezelés féleség miatt van.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz ---Lasali--- #81740 üzenetére
Sztem ezek már üregesek, és hidrogénnel vannak feltöltve.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
geotigris9
tag
válasz ---Lasali--- #81697 üzenetére
A "KB." az elég tág fogalom szokott lenni. A "csak" autós rollokon derültem főleg nagyon.
(#81666) geotigris9 Mellesleg voltam csapatni kicsit meg is csúszott kanyarnál a kicsike, /első kerék/ de meg tudtam fogni. (Mentem már rosszabb időben is outival ahhoz képest nem volt most vészes. /Még +1 fok is volt./ Most takarítva voltak az utak és már csak eső esett.) Az a gond ha a hótól már nem forog el a kerék és szorulva belefagyva van a sárhányó között az outin ez a sárra is igaz. )
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #81447 üzenetére
Ha szerencséje van elég fent hibás ahhoz,hogy az ritkán,vagy soha ne érje el a szimeringet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
6030D
őstag
válasz ---Lasali--- #81447 üzenetére
Gondoltam, csak egy ötlet volt... hungarian kashima
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #81156 üzenetére
Én a Hayes fékeken szerettem azt az esztergálós hangot. Nagyon jól fogtak azok a betétek. Trail és Ace fékekben is gyárilag olyan volt.
-
Dottore
addikt
válasz ---Lasali--- #81113 üzenetére
Nézd, tiszteletben tartom a véleményed de ennek ellenére az enyém nem ez.
Azt gondolom egy olcsó féknek nem tesz jót a megnövelt hő, nem erre tervezték. Persze, hogy mondjuk boltba mivel jár valaki az teljesen mindegy. Nagyon attól függ hol használod ezeket. Nekem volt, hogy meg kellett állni mert az XT már nem fogott. Ebben a helyzetben egy alsó kategóriás fék ugyanezt fogja tenni, csak sokkal hamarabb és ezen nem segít, épp ellenkezőleg, meggyorsítja a folyamatot ha te egy ilyenbe olyan féktestet teszel ami még nagyobb hőt képes termelni.
Lehet azt persze boncolgatni, hogy mitől van ez, más anyagok, méret, etc, de ettől ez még tény marad.
-
TomMusic
őstag
válasz ---Lasali--- #81137 üzenetére
Huh, ez azért hardabb sztori.
Ezért szeretek kint a terepen bicajozni, bár a túrista útvonalak közelében is hemzsegnek a gyalogosok, főleg jó időben.
Erről eszembe jutott, hogy ősszel másztam valamelyik Budai-hegyet, de szó szerint, valami atommeredek vízmederben cipeltem a bicajt (29"), de még gyalog is hard volt. Bele se mertem gondolni, hogy jövök majd vissza, de hát nem bírtam magammal, muszájnak éreztem felmenni a csúcsra.
Aztán mikor felértem, mit látok? Egy nyugdíjas klub ül ott a csúcsnál, éppen tízóraiztak, sztorizgattak, "Irmuska, adjál már még abból a májkrémből".. ilyenek. Én meg mint aki most mászta meg az Everestet, mondom hát ezt hogy.. Aztán kiderült, hogy a másik oldalt kényelmesen fel lehet sétálni...Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #81139 üzenetére
Azért kaptam egy kis festményt,egy bocsánatkérő levelet,egy doboz stanglit és...egy marék vasat a térdembe,de azt már nem a kislánytól.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #81137 üzenetére
Én meg bezzeg menteni próbáltam a szabálytalanul közlekedő kislányt és mozaikosra törtem a térdem ízfelszínét. ...azért vigyázni kell a gyerekekre,függetlenül,hogy kinek van igaza.
-
Dottore
addikt
válasz ---Lasali--- #81035 üzenetére
Más anyag, tömítések, átmérő, stb. Ezek teljesen másként viselkednek.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz ---Lasali--- #81010 üzenetére
Nem csak a tárcsa nem szereti, a fékdugattyú sem. Mondjuk leginkább az nem. Ezek az olcsó fékek nem alkalmasaknak a nagyobb, hosszabb ideig tartó hő elvezetésére. Márpedig egy keményebb betét azt nagyon megnöveli. Szóval a legkevesebb, hogy a tárcsa nem bírja.
cooi111
140 ezért nagyon sok. Ha 80 ezerért eladja, már jól járt.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz ---Lasali--- #80920 üzenetére
Fuck PC. Az egyik legidiótább dolog a Földön. Az a finomkodós, semmit ki nem mondós hazug mód nem jó semmire. Ugyanolyan szánalmas, mint mikor valaki számon kéri, mert már annyira beleivódott a hétköznapjaiba a félelem, hogy nehogy megbántsunk valakit... Ez mennyire idióta dolog már?! Pont egy fórum legyen puhapöcsű, behódolós PC? Nope. A cigány az cigány, a buzi meg buzi. Ez ilyen rohadt egyszerű. És ha mindenki így élné életét, a dolgokat kimondva, a politika is hatszor nomálisabb tudna lenni. Még egyszer: fuck PC.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
6030D
őstag
válasz ---Lasali--- #80920 üzenetére
Így találtam, közmondást meg nem írunk át, így maradt.
-
veterán
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #80258 üzenetére
Nálam is nagy káosz volt, de most lett viszonylag sok szabadidőm.
Én is kedvelem a Cube-ot, az országútik se csúnyák. A Cube vázak is magas minőséget képviselnek általában, de azért még sem egy olasz gép. Montiban kiváló, akárcsak a legtöbb német gyártó, viszont országútra az olaszok mindenképpen jobb vázakat terveznek.Hp Canon: A rugós villával szerelt cross gépeket nem erőltetném 110kg súllyal. Vagy merev villával szereltet nézz, vagy levegős rugózásút.
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz ---Lasali--- #80258 üzenetére
Köszönjük előre is a segítséget
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #80246 üzenetére
Rég láttalak erre!
Mármint országútiban lenne kivétel a Cube? Nem, a Cube sem kivétel. Mondjuk előbb vennék Cube outit mint Radon-t, de ha választani kell, inkább maradnék egy nevesebb olasz márkánál.Hp Canon: Mennyi a testsúlyod?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #76702 üzenetére
Én azért nem szívesen ülnék vissza egy javított karbonvázra. Nyilván egy beszakadt csövű alura se, de ott inkább a horpadás a jellemzőbb, ami meg annyira nem gáz.
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #76253 üzenetére
Ó értem. Nem gondoltam volna hogy egy kis valamit ilyen nehéz lesz beszerezni...
Maxi
-
válasz ---Lasali--- #75853 üzenetére
Nincs kétségem,biztos faszán nézne ki
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
veterán
válasz ---Lasali--- #75660 üzenetére
Azon en is eleg durvan elkezdtem mosolyogni. Megvette, osszerendelt hozza mindent, aztan jott a pofara eses, ezt tenyleg tekerni kell, ennyi penzert se megy magatol.
Everybody lies.
-
geotigris9
tag
válasz ---Lasali--- #75070 üzenetére
Használtál is ilyet huzamosabb ideig(egyáltalán használtál-e) vagy csak feltételezéseken alapszik a válaszod? (Nem sértésnek szánom csak kérdezem.)
(#75071) Runner_fxr Szintén ugyan az a kérdés .. ?
(Mert a TestB. hasonlókat nem írt senki több vélemény által sem .. nem hiszem mindegyik elfogult lenne a cuccal kapcsolatban [?])
Testbike[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
IMIIKE1998
őstag
válasz ---Lasali--- #74347 üzenetére
16.5-ös...
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz ---Lasali--- #74245 üzenetére
Annyira szerintem nem, nálam is kb ennyire van a nyeregcső kihúzva. Kissé becsapós mert ez nem slopingos váz.
Més que un club!
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #74245 üzenetére
Igen, már megvan 3 hónapja. Rögtönzött megoldás volt, ellopták az előzőt, gyorsan kellett egy új. Ha egy centivel is feljebb állítom a nyerget, tekeréskor csúszkálok oldal irányba.
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #74241 üzenetére
184cm, 55-ös váz. Igazából nem érzem magam kényelmetlenül rajta, nem fáj semmim. Viszont nagyon a szívemhez nőtt, nem szívesen válnék meg tőle. Napokon belül SS lesz belőle, de ha azt mondjátok, hogy használhatatlan, akkor megy az apróra. Napi 15-20km-t teszek meg vele.
(#74242) Hasaggymeg
Szerk.: Igazából nekem ez az "aranymetszés":http://www.urbancycles.se/ (a Racing Green)
Nem igazából tetszenek az egymagasan lévő nyerges-stucnis megoldások.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #73870 üzenetére
Néztem már videókat a tag szétszedéséről, tulajdonképpen nem egy bonyolult művelet, de ezt inkább rábízom olyan emberre aki már sokat csinálta.
A villát meg tudom csinálni, legalább is az alap karbantartást.
Az előző RS monrach tagommal meg pont az volt a bajom, hogy kezdettől fogva szerintem túl sok olajat eresztett. Azt tudom, hogy kicsit nedvesnek kell lennie a becsúszónak egy alaposabb használat után, de itt már kisebb használat után is olajgyűrűk keletkeztek a becsúszón, és szedte is a port rendesen.
Azt mindig leellenőrzöm, hogy van e egy kis kotyogása a tagnak, de ki ezért nem szoktam szedni.Ja megint veszek egy ilyen alap gépet. Van esély rá, hogy ez most sokáig meglesz, mert ennél jobban az igényeimnek megfelelőt nem igazán tudnék találni. Persze tudnék, de az árban máshogy nézne ki, mert ehhez jutok hozzá "olcsón".
Bár tuningolni azért lesz mit, kezdésnek egy belső nélkülivé alakítás, aztán egy Hope Tech 3 V4 fékszett, elox lilában vagy elox pirosban. A Nobby nic is cserés lesz, előre Magic Mary, hátra Hans Dampf, és a tag is fog kapni egy Debonair túlfolyó tartályt. Ezek a későbbi tervek.zoli03: Önmagában egy kulacs kis súly, de tulajdonképpen igen, ha a táskába van a többlet súly a bringa helyett, tuti, hogy jobban fog gyorsulni a bringa, nyilván ez érezhetővé akkor válik ha egy kulacsnál azért nagyobb súlyról beszélünk.
Hasaggymeg: A probléma szerintem abból adódik, hogy az ilyen összeszerelő üzembe egy csomó betanított melós van, akik közül nyilván nem mindegyik egyformán precíz. Ezek nem szakmabeli emberek, akik mind szeretik azt amit csinálnak, szerintem sok olyan ember is melózik ilyen helyen, akinek épp kellett valami meló, a közelében volt egy ilyen lehetőség, elvállalta és pont mindegy neki, hogy 150 ezres villát szerel össze vagy villanykörtéket csomagol karton dobozba, a lényeg, hogy megkapja a fizetését. Ha az egyikbe kicsit kevesebb kenőanyag jutott, hát ez van, majd a másik jobban sikerül. Ez szomorú, de ez van. Ezért kell szétszedni és alaposan átnézni. Persze megtehetné azt is egy Rock Shox szintű cég, hogy nem adja oda minden "jöttmentnek" a melót, de azt jobban meg kéne ugye fizetni.
Egyébként az a 8000km egy villába karbantartás nélkül, irdatlan sok, akkor is ha nem igazán terepezel vele, már rég szét kellet volna szedni és megcsinálni egy alap karbantartást. Persze olyan szakira kell rábízni aki nem kontár és jól megcsinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #73871 üzenetére
Azért ezt sem értem igazán! Vásárolsz egy közép-felső,felsőkategóriás iparcikket és azzal kezded,hogy szétszeded szervizelni.Egyik szervizben azt mondták,hogy 8000km,80% aszfalt,20% földút,erdei út,murva és semmi vadulás után ha tökéletesen mozog és nincs látható baja még mehet egy idényt Manitou Marvel Expertem,másik szerelő meg azt,hogy amíg nincs baja hozzá ne engedjek nyúlni senkit,mert utána már sosem lesz olyan mint új korában.Ki ad egy magára valamit is adó gyár úgy kezéből egy 100+e forintos villát,hogy az nincs rendben és te kell megkend,hogy használhasd?! Hátsó agyam hézagolás állítást kívánt 2x is,másodszor már szétszedtem és zsíroztam,de mikor elsőhöz kerekemre került sor egyszerűen nem voltam képes szétszedni.Úgy forog,hogy a tengelyvégeket fogva nem érzed,himbálózik amíg percek után leáll a szelepszár súlyától miközben van benne már ide s tova 14e km! Azt csak elrontani lehet! Nem értem én ezt a nullszervizes dolgot.
zoli03....ha nagyon szőrözni akarok igen,mert messzébb léve a gyorsítás,vagyis hajtömű,tengelyétől,minimális kilengéssel,késéssel gyorsul az ami a hátadon van.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #73868 üzenetére
Ha minden jól megy jövő hét vége felé megérkezik végre a bicóm, egy RS Pike RCT3 lesz benne, ez kb azonnal szét is lesz szedve. Viszont nem tudom a taggal mi legyen, az egy RS Monarch RT3. Ott is érdemes megcsinálni a 0km-es szervizt? Tagszervizben sajnos nem vagyok járatos.
-
Fred23
nagyúr
válasz ---Lasali--- #73504 üzenetére
Meggyőztél, meg kezdek kíváncsi is lenni a belére, szóval szét fogom majd szedni valamikor mostanában! Olvasgatva különféle oldalakat, azt írják, hogy a Nexus 8 jobb a 7-nél, mert jobban bírja a strapát, meg állítólag vízálló. Ha utóbbi igaz, akkor ő a biztos befutó nálam -de vajon az?! A strapabírásnál meg olvastam olyanokat, hogy a különféle agyváltóknál meg szokták adni a nyomatékot, amit maximálisan még képesek elviselni, de egyelőre még nem futottam át ilyen táblázatokat; új volt nekem ez a dolog. Nem semmi erő kellhet egy agyváltó eltöréséhez! A kisfaludi emelkedőn jöttem fel Fehérvárra a legmagasabb fokozatomban, és így a teljes súlyom kellett a tekeréshez, kiálltam, meg még húztam is kézzel magamat a kerékpárra... -ez sem lehetett több ugye, mint 0,8kN terhelés; a legtöbb agyváltó 3kN felett törik az olvasott cikk alapján, de azt a 3kN-t vajon hogy' lehet elérni?! Talán csak lefelé, kontrázva.
Most jöttem meg egyébként egy rövid éjszakai kerékpározásról; láttam versenykerékpárosokat is, és hogy azok milyen erős világítást használnak! Nekem is jól jött volna mondjuk...
Jó éjt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz ---Lasali--- #73443 üzenetére
Szép darab még így is! Nekem továbbra is csakis agyváltós kerékpárjaim lesznek, az biztos! Szinte elnyűhetetlenek. Ami nagyon tetszik, hogy a képeiden egyetlen helyen látok csak egy minimális szintű rozsdát; vajon az én ennél is régebbi agyváltóm is rozsdamentes még? Nagyon remélem, de addig szét nem szedem, amíg tökéletesen vált, és működik a kontra!
Nexus 7 vagy 8 a jobb szerintetek? Legközelebb egyiket venném.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz ---Lasali--- #73426 üzenetére
Mechanikában ott lehet fejlődni, hogy esetleg találnak fel olyan új anyagokat, ami új dolgokat tesz lehetővé. Vagy jelenleg meglévő anyag gyártását teszik olcsóbbá.
-
Fred23
nagyúr
válasz ---Lasali--- #73416 üzenetére
SACHS Torpedo 3. Szerintem elmegyek gyorsan tekerni egyet csak erre a jelenségre figyelve, mert túrázás közben csak annyi jött le, hogy kicsit furcsa ez a nagyobb út, ami kell ahhoz, hogy fékhatás legyen. "Csak" pár centi az eltérés, de nagyon érezhető. De ha víztől, kosztól, sártól ilyesmi lehet, akkor nem kell messzebbre menni a megoldással! Ha így is jól vált, ha működik tovább rendesen, hozzá fogok szokni. Egyszer, miután elmerült az agyváltóm, dobálta ki valamelyik fokozatot egy darabig, de aztán megjavult magától pár nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #73419 üzenetére
Egy kis agysejt kattogás után leesett, hogy a "scene"-t nem sikerült lefordítani.
Már legalábbis szerintem
Viszont az ide illő jelentés még a Cambridge szótárban is csak a sokadik a listán.
Majd elfelejtettem: A szótár szerint a kiejtése "szín"[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ivana
Ármester
válasz ---Lasali--- #70395 üzenetére
nagy meg a kiskerekű csepelben Azok ezerszer tisztességesebb biciklik mint a rockrider 340. Viccen kívül még a késői 24-es is (olyan '82-3-as lehet), de a 28-as túrák, mátrák ha egyszer összerakod (kb. egy zsírzás, meg a küllők cseréje elég szokott lenni, illetve új gumikra is szükség lehet, azoknak nem tesz jót az idő) mindenen átmegy, kényelmes rugós nyereg, gumikba mehet 3,5bar és akkor jobban gurul mint egy 26-os monti. A hátsó agy örök élet, főleg a régi olajozó kupakos, azt szét se kell szedni ha egyszer kitakarítod, csak néha belenyomni 1-2cl olajat Dinamós lámpával éjszaka is jól lehet menni, a kormányzása meg egy álom (kátyús földúton lazán félkézzel mehetsz).
-
SkyS1gn
félisten
válasz ---Lasali--- #70395 üzenetére
Na igen a jót könnyű megszokni
De most ez olyan nekem meg van egy 600-as RC helim ami nem 10-100 lepedő mégse fogok ugyanennyit kiadni bringára (még ha meg is tehetem) mert a szememben az "nem ér annyit" tehát decent bringát szeretnék nem is a legócskábbat, de nem annyiért mint amennyit más kiadna rá, mert az igényeim (a bringával szemben) mások.
[ Szerkesztve ]
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
imyourfriend
őstag
válasz ---Lasali--- #70384 üzenetére
Ilyen ez, megveszik a 3-4-5 milliós autót kerékpárra meg sajnálják a 140-150ezret és járnak decathlonos drótszamarakkal kb.. lehet szidni, anyázni ésatöbbi de aki új autót vesz és mondja hogy nincs pénze normális kerékpárra az inkább nem tudom, de lehet jobb ha nem is kerékpározik..
-
veterán
Ismerem ezt a történetet, de nem sok mindent lehet vele kezdeni.
Én azért vettem ilyen kerékpárt, mert tudtam, hogy szét fogom verni. A rálocsolt összeg nagy része egész logikusan lett elköltve, de jobban jártam volna, ha inkább annyival többért veszek egy normális kerékpárt, valóban. TanulópénzA legtobb altalad felsorolt hiba abbol adodik, hogy nem tudjak normalisan hasznalni, de oszinten, a 200 ezres bicikli elvezne, ha a padkazas ugy nezne ki, hogy letekerek es a nyeregben ulve zuttyanok egyet? Ugye.. Csodat ne varjunk, de ha az obis 30 ezres meg a 60 ezres rockrider kozott van valasztasi lehetoseg, akkor inkabb utobbit tanacsolom. Kiemelve, hogy nem, ezzel ne menjen senki dh-zni.
(#70388) pc360
Én úgy tapasztalom, hogy azért működik az, ne gyertek a hülyeségekkel, nyilván az árához mérten, de a semmitől messze van azért, kivéve télen, -15-ben tényleg nem szeret mozogni.
Olyan 40-50 mm tényleges útról van szó, persze darabos, nehéz mozgással.(#70387) Sleek
Megtehetné, hogy költ rá, de feleslegesnek érzi, hiszen csak a boltba jár vele.. Meg egy kicsit erdőbe, meg o birja ez, kimegyek vele a hegyre, o lemegyek ott, ahol a haver fonoke lement a felmillas geppel, o milyen szar, hol a mentő..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
pc360
addikt
És akkor hozzátenném, hogy ilyen alap teleszkóppal mennyire nem ér semmit az ember. AZ a monti lelke, de egy 160 ezer alatti új gépen fikát nem ér az egész, csak egy problémás orrsúly az egész.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Sleek
senior tag
válasz ---Lasali--- #70383 üzenetére
Értem én ,hogy 120-160ezer a belépő színt.
De azért vesznek szerintem olcsóbban sokan bringát mert nem tehetik meg a 160 ezres árat.
Aki keres gyárban 80-100ezer ft t az sajnos nem tud mást venni.
Főleg ha még kell másra is költeni.
Sajnos ezek a tények hazánkban<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
kentucky
őstag
válasz ---Lasali--- #70374 üzenetére
Köszönöm! Mi lenne az első modell amit ajánlanál belépő szinten?
-
veterán
válasz ---Lasali--- #70374 üzenetére
De ne azt nezd, hogy ra van irva, hogy montenbajk, szerintem aszfalton eltekeregnek vele es normalisabb, mint a hasonlo arban kaphato aruhazi szutykok. Igen, ha van lehetosegy szerezzen tobb penzt es vegyen normalisat
Everybody lies.
-
Laox
aktív tag
válasz ---Lasali--- #67825 üzenetére
Ezt még az az ember készítette, akitől vettem, neki tényleg hosszú volt, én már hátraraktam úgy, ahogy Te is tanácsoltad most. Tőle pont azért vettem meg, mert neki nagy volt. Nem gerincproblémám van amúgy, hanem hasam és ehhez a pozícióhoz nem szokott izomzatom, amit még edzeni kell szerintem pár hétig, hogy a fully mtb után ezt is elfogadja.
20% kedvezmény AlzaPlus+ előfizetésre: tfaboKZcXMx7
-
válasz ---Lasali--- #66159 üzenetére
Egy embernek én mondtam(ha többen vannak ahhoz semmi közöm),elnézést,félreértettem valamit.Gondoltam küldök egy kis melót.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Novics
senior tag
Király! És szombaton is nyitva vagytok? Lehet, hogy egyszer elgurulok. Csak 50 km ide.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
maximilian4
addikt
Én sem tudom miért gondoltam, na mind1...így Runner_fxr-nek kell megcsinálnia, nincs választása.Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #66120 üzenetére
Te Pesten vag,y igaz? Augusztusban fel tudnám vinni a bicajt, megbeszélnénk egy időpontot és megcsinálnád? Természetesen munkaidőben, munkahelyedre vinném. Nekem Szolnok kilőve, Szeged kilőve, Pest közel van és könnyen fel tudok menni bicajjal.
Maxi
-
Tomi_Sci
őstag
válasz ---Lasali--- #65789 üzenetére
Egy vagy két szem diffiről volt szó, szerintem az elég marginálisnak számít ahhoz, hogy ilyene ne forduljon elő. Mondjuk ha már vízszintesen áll a kanál, akkor nyilván.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
veterán
válasz ---Lasali--- #65679 üzenetére
Nyilvan kitakaritva gondoltam, nagyjabol az altalad is irt helyekre.
A valto allito csavarjai helyett en konkretan a gorgokre gondoltam, esett mar szet, azota teszek a csavarok vegere egy kicsit, mert nem akarom megint elhagyni.
Szerintem nemi rezges, razkodas eppen akad a kerekparon is, de nyilvan nem locsolasra gondoltam, ahhoz egy picit draga
Everybody lies.
-
félisten
válasz ---Lasali--- #65680 üzenetére
Jelenleg van baj a stucnival, mert amit vettem 22,2mm-es, de a villa meg 21,1mm-eset fogad.
Vajon kormánycsapágyat kell cserélnem?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Martinitius
tag
válasz ---Lasali--- #65430 üzenetére
Ha rám szakad ennyi szabadidő, nekiesek! Köszönöm a tippet!
Féktisztítóm viszont nincs itthon, abból milyet érdemes venni?(#65474) deicide Én amennyire tudom, még egy ilyenis kell hozzá, hogy ne forogjon a fogassor. De javítsatok ki, ha tévedek!
[ Szerkesztve ]
Ius est ars boni et aequi. // Nexus nagyhatalom vagyok: 3db Nexus 5; 2db Nexus 5X; 1db Nexus 6P.
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #65339 üzenetére
Még mikor a szervizben voltam a bicajjal, akkor hozott be egy srác egy ctm rawer-t. Elég pofás, tetszetős darab volt. Kár hogy nincs egy valamirevaló magyar márka.
Maxi
-
Solad
addikt
válasz ---Lasali--- #65257 üzenetére
Kocabringás vagyok, perpill jó ez nekem, sima spd-vel is hülyére sprinteltem a kvázi szintemen lévőket két hete, úgyhogy ezen a bringán már marad az spd. A következőn jó eséllyel országúti pödál lesz.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
rétisün
veterán
válasz ---Lasali--- #65257 üzenetére
"Persze ez csak az abszolút teljesítmény orientált kerékpározásra igaz"
azt meghagyom az outisoknak, én csak hobbi szinten teker(g)ek....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
veterán
válasz ---Lasali--- #65178 üzenetére
Epp ezert kell nagy nyomasu vizzel tisztitani! Az leszedi a rozsdat is, ha kelloen magas a nyomas.
Everybody lies.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #65174 üzenetére
Egy darab ontottvas elem, dekoracionak hasznalva a kertben.
Everybody lies.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz ---Lasali--- #65174 üzenetére
Piros.
Én is állványon tisztítom, ha tehetem. Kulaccsal / pet palackkal / slaggal leveretem róla a sár nagy részét, maradékot ronggyal letörlöm. Hajtásra ecsettel brigéciol 2000, aztán leöblítem. Láncra egy kis Berner zsírspray, becsúszóra, porlehúzóra szilikon. Összesen kb. 10 perc.
Tudom, itt ezért megköveznek, de ha nagy por van akkor szoktam WD40-et használni, minden tekerés után egy átfújás, letöröl, még egy átfújás, rajta hagy.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #64591 üzenetére
Ha időben tudtam volna, mentem volna. Ezeket a bringás eseményeket nyomon lehet valahol követni? Esetleg egy oldal, ahol naptárba foglalva ott van?
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #64411 üzenetére
Érdemes azzal bíbelődni? Ha jól látom csak egy Suntour őskövület. Az a lánc meg mintha kovácsolt lenne!
-
deicide
veterán
válasz ---Lasali--- #64333 üzenetére
Ez így van, a tegnapi Ajka-Pápa-Ajka mezőnyversenyen is tette be mindenki 50 felett a kanyarokba. Nem véletlen lett az éles rajttól mért átlagunk az élen 43.5km/h az 55km-en.
[ Szerkesztve ]
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Tothgera30
Ármester
válasz ---Lasali--- #64309 üzenetére
Külsőre nem láttam rajta szálszakadást, azért érdekes mert mióta megvettem gond nélkül használtam, és féltve őrzött kincs számomra.
#64332 gergo5991: Egy lapon nem említhető a kettő. Még az acél vázas Bianchi-val és komolyabban tolom íven, mint bármelyik MTB-vel, és akkor még a pihe Formigliről nem is beszéltünk. Illetve ha hegyikerékpárra teszel vékonyabb, aszfaltra való gumikat, attól a geometria nem fog vltozni, tehát mindenképp országúti bringa kell hogy az élményt megközelítsd.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
veterán
-
veterán
válasz ---Lasali--- #64333 üzenetére
Én montival is kanyarfuggoen nagy sebesseggel nyomom, de a poros ivektol felek, mert csusztam mar meg parszor, olelgettem szalagkorlatot, telen meg viccesebb helyzetek voltak.. Most ahogy jön az igazi nyár, kezdek megint ráérezni, a 2.0-ás gumikkal pedig még jobb, csak félek, hogy túltolom a biciklit, csak nekem nem ejnyebejnye lenne belole, mint a nyiltkozoknak, hanem nino nino
Everybody lies.
-
veterán
válasz ---Lasali--- #64329 üzenetére
A gyári külső, ami volt a rr340-en, hát na, biztos puha murvás terepre találták ki, nem aszfaltra, hiszen ez egy hegyikerékpár!
Egy csodálatos Rubena termékrőlk van szó, még megvan az első és a hátsó is, a hátsóból már kivágtam pár darabot, mert a székek és egyebek talpára elég jó megoldás, hogy ne a fa legyen végighúzva a laminált padlón, a 400 km után tehát még bőven van felhasználási területe
Rubena, 50-559, 26*1,90 az a pár infó, ami szerepel rajta, az új rr340-eket már btwin márkás gumikkal szerelik, nem hiszem, hogy sokat javult volna a minősége, szóval tudom ajanlani a kenda kulsoket peldaul, nekem 6k+-t futott egy szett 1,75-os, utana valtottam arra, ami most van, vagy talan hetezret is futottak, a fene se tudja mar. De meg mindig hasznalhato allapotban vannak, csak megkoptak már, mind az első, mind a hátsó a kendából.
[Ez se most volt, persze már akkor le volt húzva a villa teteje.. ]
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Because
őstag
válasz ---Lasali--- #64308 üzenetére
10-15 kilóval több vagyok, egyszerre lett az egész hajtás cserélve (tányér, sor, lánc) és szerintem ezen 2 hónap alatt kicsivel 500km felett lehetek
a monti egy race face narrow wide tányért, HG50-es sort és HG54-es láncot kap jövőhéten, bírnia kell egy darabig az ösvényeket, de azzal is inkább csak mászok
amúgy tudja valaki hogy X darab láncszemnek milyen hosszúnak kell lennie? nem bízok akkor már ebben a nyúlásmérőben, sose esik be
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ---Lasali--- #57952 üzenetére
Ez a kiegetes szo szerint ertendo, vagyis fektisztitoba aztatom, majd kiveszem es meggyujtom, vagy csak siman beaztatom es ennyi eleg hozza, hogy kiszedje?
Everybody lies.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #64033 üzenetére
Azt nem tudom, de sokkal jobban működik, mint a másik bringán. A másikon folyton kell kicsit igazítani, ha a racsnin feljebb váltok, ezen nem. Mondjuk nem is lehet, mert pozícionált a váltókar
-
gergo5991
őstag
válasz ---Lasali--- #64038 üzenetére
jó nagy lánctányér van elöl
-
Tothgera30
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #64030 üzenetére
Az állat lehet. És amúgy megbízható a magura? Arról is sok rosszat hallani.
Ilyen kazettát látott már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #64030 üzenetére
A mostani összeállításban 53mm a láncvonal.
Amiket néztem hajtóműveket, azoknál ha éppen írták, 50mm volt.Ennyi.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz ---Lasali--- #64025 üzenetére
Nem próbáltam még más betéttel. Biztos lehetne még belőle javulást kihozni, de már nem érdekel. Úgy néz ki elviszik a bicajt, majd az új gazdája cserél rajta fékeket ha kevés lesz neki. Ha nem nagyon durvul vele, akkor el lesz vele.
Az új gépemen XT fékek lesznek gyárilag 203/180-as tárcsákkal. Gondolom az elég lesz, de ha nem akkor jön a 4 dugós Saint esetleg Zee. Nekem egyébként a Hayes stroker Ace óta hiányzik az az igazi brutális fékerő. Az fék volt, úgy harapott a tárcsákba mint egy őrült. Persze ott csakis fémes betéteket használtam.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #64021 üzenetére
Annyi, hogy a múlt héten a hajtómű bedarálta a láncot (máskor is előfordult, de akkor a lánc nem csavarodott meg ), és erősen aggódtam, hátha a lánckerekek is megsérültek. A középső kerékben van egy kis 8-as, de szerintem lényegtelen.
Viszont kiderült, hogy az octalink gyakorlatilag már csal Alivioban elérhető, a Deorék meg integráltak, szóval ha hajtómű csere lesz, akkor csapágycsere is, és próbálok művelődni, hogy mi van ilyenkorŐszintén szólva amúgy ha beljebb kerülne a láncvonal, szerintem nem is lenne baj, mert a legkisebb fokozatban elég meredek a lánc kitérése
[ Szerkesztve ]
-
Roni2011
csendes tag
válasz ---Lasali--- #64013 üzenetére
Csak azért venném ezt a típust mert most nagyon jó áron jutnék hozzá! Selle-ből te mit ajánlanál 136mm ülőcsonttávolsághoz mit ajánlanál?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #64013 üzenetére
140mm ülőcsonttávolsághoz milyent ajánlasz? Ezt ismered?
(#64009) -=RelakS=-...szerintem az a 3 mm nem vészes.Lasali megmondja,de a monoblokkal szállított távtartó gyűrűkkel még ki is hozhatsz 1-2mm-t.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #63728 üzenetére
Gondoltam, a hajtóművet leszámítva minden maradna 9-es. Mondjuk ez még a jövő zenéje.
Ezt a hármat nézegettem amúgy: FC-T611 FC-M670-LV FC-T671ivana
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
-
6030D
őstag
válasz ---Lasali--- #63167 üzenetére
-
Because
őstag
válasz ---Lasali--- #63167 üzenetére
nem tudják megcsinálni váz nélkül, hogy a tengelyvégektől egyenlő távolságra legyen a felni fala?
[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
válasz ---Lasali--- #63079 üzenetére
köszi, arra gondoltam hogy ha a szerszámmal ütik bele csak az lemaradt
-
parkr
őstag
válasz ---Lasali--- #62482 üzenetére
mondjuk az itteni LBS is 1500-ért csinálja, igaz hogy itt a bringa is a sub-40k kategóriában a népszerű
-
Czimby
addikt
válasz ---Lasali--- #62456 üzenetére
Hatvanban a Pedál üzletben, de nem ott csinálják, elviszik valahova.
Láttam már videót gépi szerelésröl, kb 5-10perc egy kerék.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
HookR
addikt
válasz ---Lasali--- #62460 üzenetére
---Lasali--- és ivana: Na igen, az ár miatt megfontolandóak az alternatívák is. Van ennek egy fixen a kerékpárra szerelhető változata Quickex Quicker Pro Stationary néven (ott van a fentebb linkelt tesztben is), ami ráadásul itt-ott még fellelhető hazai boltokban 10e Ft körüli áron (Illetve van, ahol most akciósan 6e). 6e vs. 14e és annyival azért nem jobb a kompakt, hordozható változat a fixen rögzítettnél...
Illetve, ilyesmi költségvetésből milyen 2 (váz- és műhely)pumpát ajánlanátok a fentiek helyett?
Egyelőre nincs tervben outi sem. Cyclocross-hoz kellene.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
ivana
Ármester
válasz ---Lasali--- #62456 üzenetére
Vissza lehet, a kérdés inkább az volt, hogy boltban mennyiért csinálnak ilyet, mert ugye ahhoz szét is kell fűzni rendesen, meg azért használt anyát nem szívesen fűznék vissza, küllőt már használtam újra, anyát még nem. De ha mindezt 1500-ért normálisan megcsinálják akkor én is inkább elviszem, mert én vagy egy órát szoktam vele szórakozni mire meglesz egy kerék.
-
Zolka75
tag
válasz ---Lasali--- #62348 üzenetére
A lényeg itt az volt ! hogy a váltót HA JÓ HA NEM CSERÉLNI AKARTAM EGY KOMOLYABB
MINŐSÉGIBB DARABRA ! ezen felül volt téma hogy elképzelhető hogy a kazetta a hibás ! attól függetlenül ,
és mint iram már pár hozzá szólással visszább hogy kábé féléves a sor, a kazettás agy és a felni is!
komplett ujj kerék ! durván mivel télen ált a bringa van benne kb 150km így én arra következtettem
hogy ennyi kilométer után kevés rá az esély hogy az menjen tönkre ! míg a több mint 3 éves ötezer pár száz
forintos váltó amivel csak idáig bajom volt ! ja plusz a bovdenek is ujjak mivel fel lett újítva váz por festve lett így egy felújított gépről beszélünkDE OFF Vége GO szerviz
[ Szerkesztve ]
Zolka, Galaxy A5
-
Zolka75
tag
válasz ---Lasali--- #62346 üzenetére
köszi a felvilágosítást ! na így már érthető a magyarázatod ! ezért kérdeztem mert ehez nem értek !
köszi akkor kap egy értelmes 9s váltót azt jó napotazért örülök hogy hogy volt kin röhögni csak mert nem ért hozzá
Zolka, Galaxy A5
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ---Lasali--- #62274 üzenetére
Nem bántja a műanyagokat,gumikat mint pl. a teleszkóp lehúzógyűrűit?
-
Because
őstag
válasz ---Lasali--- #62141 üzenetére
köszi! belőttem valahogy, bár szerintem kicsit csal. majd következőnek viszek egy GPS képes telót magammal és lemérem
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #62087 üzenetére
Nem szeretik amcsik a 13-mas számot
Tudtommal a 13. emelet is igen ritka, bár lehet, hogy csak városi legendafpeter07
Fokozatmentes váltó?
Jöhet!Crytec210
Nem PLC-t, inkább Arduino-t[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ---Lasali--- #62067 üzenetére
Szia!
Tudnál esetleg példát mondani egy ilyen kerékkel, fitness kerékpárt?
Vagy ezt külön kell össze építeni? -
veterán
válasz ---Lasali--- #62086 üzenetére
Igen, de ez a szokasos kanalas valto, amire en gondolok az nem a foldre merolegesen, hanem a hajtomu ranyaba nezve, ezzel a lanc is kevesbe lobogna, nem is erne le, a lancvillara mondjuk akar lehetne rogziteni valamilyen forgaspontos vagy akarmilyen modszerrel a lanc kimelese erdekeben a hosszura nyult kanalat
De mint irtam ez valami nagyon legbol kapott otlet, csak kielem a datum lehetosegeit.
(#62087) ---Lasali---
Hipertér, csillagkapu, féreglyuk, tetszés szerint választható, 13-14-15 fokozat esetére[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #62081 üzenetére
Mondjuk az azért érdekelne, hogy ha egyszer lesz is 14 sebességes hátsó váltó, akkor:
1: lesz-e előtte 13 sebességes?
2: lesz-e rajta 13. sebesség, vagy a 12. után a 14. jön?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #62066 üzenetére
nagyon szar fotosop... A legnagyobb lánckerekeknél jóval nagyobb kellene, hogy legyen a különbség, hogy minimum hihető legyen
-
F_Gergely
őstag
Happy April 1 fool.
-
r.levente75
addikt
Nagyon komoly, mekkora lehet a legnagyobb?
Szerk. Ja már látom 54?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest