Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #159997 üzenetére
Persze, ez így van, de jelen pillanatban elégedett vagyok vele, szeretem tekerni. Szerintem érték a megbízhatóság, sokoldalúság is. 2018-as modell, a Cube oldalán Road&Cyclocross kategóriába tették, szóval lehet, hogy ősszel kipróbálom majd a CX-et vele, igazából csak egy külső kell. Hely van a villában és a hátsó háromszögnél is, hogy egy 32 (de lehet hogy 36-os is) mm-es gumi simán belemenjen.
Egyébként nem hiszem, hogy outit fogok venni, majd inkább montit szeretnék télen, már nézelődöm is. Ez pedig megmaradna ilyen mindenesnek, akár outi, akár kis CX ha bejön és működik, szóval egy edzőbringának.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
6030D
őstag
válasz itouchfan #159995 üzenetére
De ha nem vagy elégedett a bringával, nem lesz kedved tekerni. Ettől függetlenül ne kezd el alakítani szerintem a Cubeot, mert egy tárcsás outi ebben a kategóriában nem a súlyról fog szólni. 300e körül vannak használt karbonok vagy pille könnyű aluk, ha eladod a Cube-ot, meg hozzárakod amit elköltenél, megvan a 8 kg. Szerintem.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
őstag
Sziasztok,
Korábban nyereggel és a bandázzsal kapcsolatban kaptam tőletek jó tanácsot, így újr a közösség erejét használnám következő beszerzéssel kapcsolatos infók beszerzéséhez. Klasszik női outi bringára keresnék külsőt, belsőt, felnivédő szalagot. A védő szalag szélességét gondolom a felni alapján tudom kiválasztani, de a felnin nem találtam méretezést. Külső szélessége 28-as jelenleg, ez adhat némi támpontot?
Melyik típust célszerű választani?
A külsőt illetően olyat szeretne a leányzó, ami lehetőleg barna-fekete vagy barna színű. Szerintem fontos volna, hogy defekttűrő legyen és gondolom a minta sem teljesen elhanyagolható. Mit tudnátok ajánlani ezen a téren? -
itouchfan
senior tag
válasz xy.zsolt #159992 üzenetére
Ehhez tudsz linket adni?
Egyébként én is elgondolkodtam most, hogy a Cube belépő (gyári kerekek, Sora sett) outimon, ami 10,2 kg, hol és hogyan lehetne faragni. A Tektro tárcsafékek eszeveszett nehezek, nem tudom, hogy minden mechanikus tárcsafék ennyire nehéz-e de majd lemérem, az egy biztos pont, a másik a nyereg-nyeregcső, ezeken nyernék mondjuk 0,5-6 kg-t szerintem.
És le lehetne cserélni a kerékszettet mondjuk 100k-ert, de használtan rohadt nehéz átütőtengelyes, tárcsafékes kerékszettet találni, vagy a gyárikat adja el, aki könnyebbre vált, vagy a full extrásak vannak marha drágán. Így igazából zsákutca a dolog, 10 kg helyett lenne 8 vége, 9 kg a bringa, nem érné meg.
Másrészt ennek a bringanak a legnagyobb előnye sztem a megbízhatóság, mentem bele egykét brutál kátyúba, patkának szemből (véletlenül), kapott hideget-meleget, de se defekt, se felütés, se semmi, és ez nekem megéri... Jobban megéri, mint egy marha drága outival úgy menni, hogy minden kátyúnál szivbajt kapok, hogy most tettem-e tönkre a kerékszettet. Aztán lehet, hogy eljön majd az az idő is, de mindig azt szoktam mondani magamnak, hogy a jobb eredmények, jobb idők elérésében nem a bringa a szűk keresztmetszet, hanem én.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
height
aktív tag
válasz Hasaggymeg #159989 üzenetére
Jájj de jó... köszi szépen!!
-
xy.zsolt
őstag
válasz robee19 #159942 üzenetére
Még az jutott eszembe, hogy az ülésen is lehet bőven grammot spórolni.....pl amit most rendeltem alin az csak 115 gr és némileg párnázott is....szóval ha egy hétköznapi 300-350gr-os nyerget használsz akkor potom pénzből (estemben 24 EUR) mínusz 200gr az eredmény
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
xy.zsolt
őstag
-
Zsohi
őstag
válasz Zsohi #159903 üzenetére
Hát bakker én nem bírtam magammal. Meghánytam-vetettem a dolgot és minimális költségekkel át tudom szerelni a meglévő alkatrészeimet erre és már túl régóta kattog az agyam egy enduro gépen. Viszont így sajnos meg kell válnom a Nukeproof-tól.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
height
aktív tag
Sziasztok!
Kerékpár meghajtó láncot szeretnék tisztítani, van Brigéciol itthon azzal is lehet....vagy mi az ajánlott ?
Köszi a választ!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz werszomjas #159954 üzenetére
591-gyel nincs saját tapasztalatom de egy kollégámnak az van és ő dícsérte. Ahogy írtad is a befogónál fejlesztettek az 598 típusra. De alighanem az 591 is bőven jó választás főleg ha nem karbon bringát szállítasz vele.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #159978 üzenetére
How to wake up with a skinny.
Atos23...olyan 4-5 cm-nél többet amúgy sem ajánlott alápakolni,mert nemcsak csúnya,de rontja a merevséget és irányít6óságot is.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
J.C.G.
aktív tag
Mondom én, mazok vagytok. Ne keverjük a sportcélú egyszeri elázást ide.
Én ha tehetem nem áztatom szét magam ennyire. Ráadásul így még dolgozni se tudnék, de biztos nektek van igazatok. Minek felöltözni, baxunk rá, legfeljebb egy tüdőgyuszi lesz az nem árt.....
(#159974) jjeahh
Mi a baj a szabásával? Nincs tapasztalatom velük. Van egyéb ötleted?(#159977) Maximum1
Szigorúan 500g fejtömegűt, fix pengésből viszont a 10 cm alattiakat nem szeretem. Ettől függetlenül valaki elvan egy victorinoxal is. -
Atos23
senior tag
válasz Hasaggymeg #159972 üzenetére
Köszönöm neked is, a kormányszár is jó ötlet!
Egyébként azért is kérdeztem, hogy számít-e az, hogy egy új teleszkópnál mennyit vágnak le, mert mostanáan megérett a bringámon a telócsere.
Ha vennék egy új teleszkópot, akkor meg van az esélye, hogy azt jól tele tudom rakni hézagoló alátétekkel, akár 4-5 darabbal is? -
szabi325
tag
Sziasztok!
Jobb topikot nem találtam, egy szobakerékárhoz kapcsolódik a kérdésem, hátha az igazi mellett néhányotoknak van ez is .
Ez egy régi darab és ami a lendkereket fékezi szíj még nem gumi hanem gyöngyvászon rajta egy filc réteggel.
Ilyet hol tudnék venni? Sajnos google nem segített, aliexpressen és ebayen se találtam így gondoltam hátha itt valaki találkozott már ilyennel.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Maximum1
őstag
válasz 6030D #159978 üzenetére
Smafu, csak a végén esett
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #159975 üzenetére
Jó-jó, de kereket tud-e fűzni?
Vannak ilyen okító videói is: How to Wake Up Skinny ... ... ne feküdj le kövéren, vazzeMaximum1: voltál 2018-ban Szilvás maratonon?
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
-
INTELligent
senior tag
válasz Szakbarbár #159973 üzenetére
Köszönöm!
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #159971 üzenetére
Megtaláltam a legjobb kommentet is,íme:"It feels extremely stiff!"...és nem hiszem a vázmerevségre gondolt
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #159968 üzenetére
Ez a csaj ilyen, tudtommal a legtöbb videójában pucérkodik, vagy legalább a dekoltázsát megvillantja.
J.C.G.: valami hasonló nadrágot én is szeretnék majd sárban terepezni, ezek az Endurák nem lehetnek rosszak. Bár ettől a márkától próba nélkül én már semmit nem mernék venni, a szabásuk, méretük zsákbamacska. Egy kis marketing
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz INTELligent #159910 üzenetére
Üdv!
Én egy Geonaute bluetootht/ANT pulzusmérőt és egy Cycplus pedálfordulat szenzort használok telefonon Wahoo-val. Eddig nem volt csatlakozási probléma csak amikor merült az elem a szenzorokban.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Atos23 #159966 üzenetére
Próbálj a kormányszárral játszani,a villanyakemelőt nem ajánlom.Előbbiről volt itt is linkelve egy oldal ahol skálázott háttér előtt játszani lehet a kormányszár hosszával és szögével,pontosan látva mennyit is "nyújt",rövidít,vagy emel egy-egy változtatás a kerékpár geojában.
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #159968 üzenetére
Clickbait. Amúgy érdemes elolvasni a kommenteket. Ha másra nem, de legalább megnevettetni volt jó.
Maxi
-
tisn
addikt
válasz J.C.G. #159969 üzenetére
Hát igen elég kellemetlen, mert a hátizsák megpakolva és letenni se tudtam a vízbe. Sötét volt, nem volt fejlámpám se. Soroljam?
elhiszem. en ilyenkor autoval indulok
(vadiuj ceges verdaval jartam hasonloan, poston, ismeretlen hely, brutalis eso, belementem valami nem latszo uthibaba, durrdefekt. na kerekcsere ) -
J.C.G.
aktív tag
válasz Atos23 #159966 üzenetére
Ez ízlés kérdése már. Nekem tetszik.
merida ninety six(#159968) Hasaggymeg
Esőálló nadrágokat kerestem és ez a bőr szerkó valamiért előkerült. Igazad van egyébként, de itt számomra csak a fürdőruhás csaj releváns.(#159967) tisn
Hát igen elég kellemetlen, mert a hátizsák megpakolva és letenni se tudtam a vízbe. Sötét volt, nem volt fejlámpám se. Soroljam?
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #159957 üzenetére
Strapabíróságról enyémről tudok nyilatkozni,amely bár picit nehezebb mint RS társai,a szerelők szerint tart
ósabb is.Ami a szervizhátteret illeti,a Dr.Bike pl.tökéletesen szervizeli őket.JCG...ha levetné melltartóját már rendelnék is egy vázat. Viccet félretéve,így reklámozni valamit kissé gyanús,vagyis a videó jó része egy csinos félmeztelen lány bohóckodása egy macskával...hááát,minimum elgondolkodtató.
[ Szerkesztve ]
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Maximum1 #159958 üzenetére
Lehet nem áztál még el eléggé vagy mazo vagy e téren. Nekem esőben, sötét reggelen defektet kellett javítanom. Szóval maradnék a cottonnál, jobb megelőzni a bajt.
(#159960) maximilian4
Igen már láttam ezt az oldalt, mintha lett volna téma itt valamikor. azért pislants rá a videóra, lehet érdekesnek találod te is akár csak HEAHEA.A gatyán meg gondolkodok még, mert tavasz van és jön még hideg ősz mikor csípősek a reggelek.
[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
válasz INTELligent #159910 üzenetére
Csak az óráról tudok nyilatkozni. Ott szinte azonnal megjelenik minden Straván. Ha gondolod, kipróbálom neked az appból szenzorokkal mit csinál egy garázsmeneten :-)
-
cdl
senior tag
válasz Mersant_le #159916 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír.
-
rétisün
veterán
rendelt valaki mostanában bike24.de-ről? az egy dolog, hogy egész hétvégén le volt lassulva az oldal, de nem tudtam rendelni tőlük azt a kártyát/számlát használva, amivel 10 perccel korábban pl. a zinternetszámlát gond nélkül kifizettem. se közvetlen kártyáról, se paypalon keresztül.
igen, van a számlán elég pénz
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Maximum1
őstag
válasz J.C.G. #159953 üzenetére
Amiket linkelsz ezek téli holmik, nem fogod élvezni.
Nekem egy ilyenem van a hozzávaló felsővel, de ezt már nem tudom felvenni ilyen időben.
Vegyél fel egy jégert reggel, este amikor jössz beteszed a zsákba, pár gramm az egész.
Ilyen 3/4est használok, ennek van térvédője a szél ellen.
Az eső az meg eső, az első 5 perc a sz@r -
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #159948 üzenetére
Mondjuk nem sok tesztet találtam konkrétan erről a villáról, de amit találtam ott dicsérik a mozgását, és tényleg írják hogy már meginduláskor szépen mozog, ami azért nem jellemző a levegős telókra. Most már csak a szervizháttér és a strapabíróság kérdéses.
Maxi
-
J.C.G.
aktív tag
válasz HEAHEA #159955 üzenetére
Nem rossz ötlet, de komolyabbra gondoltam.
Nem lenne rossz a Dechatlonos gatyám se, ha nem lenne macerás fel és levenni magamról/ra.
Esetleg még Singletrack Trouser all mountain vagy az MT500?
Jó lenne más márka is nem ragaszkodok az endurához.Találtam egy jó bemutató videót kínai karbon vázról.
OUTI[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz J.C.G. #159946 üzenetére
Eső ellen mit szólsz egy ilyenhez? [Rainlegs] Hallottál róla?
-
werszomjas
addikt
válasz Napfénysüti #142356 üzenetére
Köszi az előző ajánlást (591), közben megnéztem az 598-at, jó is, hogy van mindkettővel tapasztalatod.
Mi az a pár pozitív dolog, amiben jobb az 598?
Nem döntöttem még, hogy megéri-e a felárat.Amit képek és videók alapján látok, hogy puhább a befogója és a kerekek lerögzítése keresztbe történik.
Karbon bringa nem lenne vele szállítva, így a puhább fej nekem nem előny.[ Szerkesztve ]
üdv
-
J.C.G.
aktív tag
válasz Maximum1 #159951 üzenetére
Aztán cipeljem ezt is magammal állandóan. Holnap -2 fok lesz reggel amikor indulok, a golyóim lefagynak mire beérek a munkahelyre, szóval nem félek a megsüléstől. Akár még májusban is lehetnek reggel fagyok és ha még esik is mellé az egészen kellemes.
Ezt a Zip-Off gatyát lenne érdemes akkor megnézni a levehető szára miatt?
Felül megoldottam, egy esőkabáttal jól elvagyok -5 fokig két réteggel alatta. De alul a lábam akarom védeni és nincs kedvem cipelni a sok xart magammal.Fene tudja mi a jó. Poncsó nem jön be, lábam elázik attól még. Melegebb időben 10-15 fok még elviselhető gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz J.C.G. #159946 üzenetére
Nem tudom mire készülsz, de itt a nyár, felesleges az ilyen gatya, belerohadsz, ha az esőtől félsz akkor poncsót vegyél.
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Mitől függ, hogy egy kormány alá mennyi kormány hézagoló gyűrűt lehet berakni?
Van egy bringám, ahol csak egy darab 5mm-es gyűrű van, de legalább 2 centis magasság még jól jönne, mert nagyon előre kell görnyednem a bringám, rövid idő után fáj a derekam és a kezem is.
Sohasem szedtem szét még a kormány azon részét, ami a teleszkóphoz kapcsolódik. De jól sejtem, hogy ha több gyűrűt szeretnék betenni, akkor a teleszkóp szárát kellett volna vágás előtt hosszabbra hagyni? Tehát utólag már nem nagyon tudok plusz gyűrűket beszúrni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #159947 üzenetére
Bár természetesen kíváncsi vagyok másra is,egyelőre továbbra is Manitoura cserélném a Manitoumat.Nyomogatva és röviden próbakörökön próbálva leginkább a Fox legendás vajpuha megindulásához tudom hasonlítani enyémet.Persze inkább azt amilyen volt,mert így 30e km után már ez sem a régi.
Más..,besz@rok,itt a himnusz. [link]
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz maximilian4 #159945 üzenetére
Még marzocchit vennék, ha találnék baráti áron 650b boostos bomber z1-et vagy z2-t. Nyilvánvalóan most a gyenge forint miatt külföld nem játszik.
Maxi
-
J.C.G.
aktív tag
Srácok azon gondolkodom, hogy kéne valami hosszúnadrág a mindennapokra, amelyik véd az eső ellen is. Van egy Dechatlonos amit a nadrágra kell felhúzni, de elég macerás így öltözködni. Annyit akarok, hogy felveszem a nadrágot ami vízálló valamilyen szinten, mondjuk 1 órát kibír. Eddig 3 nadrágot néztem ki, remélem megfelelnek a kívánalmaimnak.
Endura Hummvee Trouser II
Endura Urban Stretch Trouser
Endura Hummvee Zip-Off Trouser IIVan valakinek tapasztalata és ötlete hasonló fazonú nadrágokkal kapcsolatban? Jó lenne 30e alatt megúszni.
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #159934 üzenetére
Még sosem volt manitou telóm, de már gyerekkoromban is mindig nézegettem az öreg GT-ket és rohadt jól néztek ki rajta. Nekem is szimpi, főleg ennyiért. 34-es becsúszó, boost, 140mm, elvileg jó csillapítás. Masszívnak néz ki, jó lehet trail-re.
Maxi
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parkr #159943 üzenetére
Be kell tartani a sorrendet,Prudhomme sosem menne bele abba,hogy ne a Champs Élysées-en legyen a nagy befutó.
-
parkr
őstag
válasz Hasaggymeg #159941 üzenetére
nem is lenne hülyeség, de nyilván a három egymás mellett fekvő országnak nem sorrendben kell következnie... az túl ésszerű lenne
-
robee19
tag
Nem, az árakat látva nem éri meg. Épp ezért voltam kíváncsi csak elméleti síkon, mint azt az elején jeleztem is. Bár az a nyeregcső valóban jó vétel, és ráadásul 0 offset-es Pedálnál vacillálok, még képbe jön a Look Keo 2 Max . Sokkal tartósabbnak írják.
Azért köszönöm szépen mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Kérek egy bizalmi s(z)avazást magam ellen.
Más...lehet lesz az idén egy Giro de France Vuelta.
-
cdl
senior tag
válasz robee19 #159911 üzenetére
Ár értékben az 540 a nyerő szerintem. Most 550-et és egy 105-öt használok, de nem igazán van különbség közöttük. Legalább is nem tükrözi az árkülönbséget a minőségük. A súlycsökkentés nagyon drága játék. A 2 kerekeden foghatnál fél kg-ot 100000-ért. Megéri? Szerintem olyan könnyű bringát vegyen az ember, amivel megbékél. És hagyja a fenébe a méregetést.
-
6030D
őstag
válasz robee19 #159935 üzenetére
Ezen az oldalon elég jól rá lehet szűrni. Megadod a pénzbeli fájdalomküszöböt, sorrendbe rakod súly szerint, aztán reménykedsz, hogy kiad valami emészthetőt. Ezzel a nyeregcsővel már 150 gr leugrott.
Meg végig kell spamelni az aprón a megfelelő alkatrészeseket, mert általában nincs ott a súly. 3000 Ft-ért vettem 95 gr-os Concept stucnit. Igaz, hogy 80 mm-es, de a 90-es Meridám meg csak 92 gr, mérve. És ezek nem drágák.(#159938) ZolkoW: biztos troll
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #159933 üzenetére
nem kéne bannolnunk az ilyen negatív hozzáállást? :D
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz robee19 #159935 üzenetére
Nem árt szem előtt tartani a súlyt is mikor fejleszt az ember valamit,de csak egyedül a súlycsökkentés miatt fejleszteni súlyos pénzekbe kerül minden nyavalyás grammocska.
-
robee19
tag
válasz Hasaggymeg #159933 üzenetére
Nem, már belátom én is.
ZolkoW: köszi, ha nem is lesz belőle semmi, legalább látom már, hogy mennyi az annyi ;D -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz maximilian4 #159931 üzenetére
Nekem ilyen van,és kinézetre hasonlónak tűnik...ha hasonló akkor 70-ért marha jó vásár!
-
-
ZolkoW
őstag
válasz robee19 #159927 üzenetére
Akkor a kormány normál alu súlyban van, karbonból azért nem csak 70-ért létezik, de minimum 30 körül tényleg rá kell költeni, ha azt leváltanád. A nyeregcső az elég nehéznek számít, úgy érzem, azon lehet fogni 150+ grammot. Az 520-as pedál sem a könnyűségéről híres (380g), de nem vagyok képben oúti pedálokkal. Sima SPD-ből is léteznek 280g körül, és nem csak horror áron, XPEDO, BBB, KCNC is azt hiszem 20 alatt megvan. Az 1020g-os hátsó kerék tényleg nem tűnik könnyűnek, én itt, és a nyeregcsőnél kezdeném .
-
maximilian4
addikt
Ezekről a teleszkópokról van valakinek tapasztalata? [link]
Valamint TRP slate t4 4 dugós fékekről?Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz ZolkoW #159926 üzenetére
Robee19nek:
Ha a mászásnál a teljesítményeden akarsz javítani akkor csak kerekeket cserélj...150k környékén már kijön egy 250-300gr-al könnyebb alu szett.....ami sokat számít. Ha a komfortérzeted javítása a cél akkor a stucnit, kormányt, nyeregcsövet cseréld carbonra.....ha nem alis cucc akkor ez sem olcsó történet. De ha maximalista vagy és van pénz bőven akkor mindet Persze ha nem ragaszkodsz ehhez a bringához akkor eladod és a most rászáni kívánt pénzt is már egy új gépre költöd[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz parkr #159904 üzenetére
Valóban, az L-en átsiklottam, később meg minden létező szám fel volt sorolva, arra értettem, hogy nem derül ki belőle..
(#159923) robee19 : milyen nehéz most? a kormány+nycső környékén szerintem 200g mínusz reális lehet, több nem hiszem.. ez is csak akkor, ha most relatíve nehezek vannak.
az 1250g az gondolom sorral együtt, ugye? csupaszon biztos kiló alatt van, még a montis kerekeim is könnyebbek üresen
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz Massmurderer #159921 üzenetére
Gyári, Cube-nál így nyomják, enyém is ilyen.
-
robee19
tag
-
Forrest Gump
tag
válasz Massmurderer #159921 üzenetére
Gőzőm sincs, használtan vettem a bringát.
-
Massmurderer
őstag
válasz Forrest Gump #159917 üzenetére
Aztaaaaa..van ám hézagolás rendesen 50cm-es az a villanyak?
-
zoli03
őstag
-
ivana
Ármester
válasz Forrest Gump #159913 üzenetére
Alapvetően egy mai bringa esetén a normális az ha nem állítható vagy nagyon kicsit. Két rendszer van. A régi menetes esetén a stucni független a kormánycsapágytól, egy dió nevű alkatrész szorítja meg, ezért le föl tudod mozgatni. AHEAD esetén a stucni tartja egyben a kormánycsapágyat, ezért ott alapvetően nem mozgatható, ha van hézagoló az viszont akár alá, akár fölé berakható. Vannak állítható stucnik, de azok nem ajánlottak, nem igazán bírják a strapát.
Szerk: ez ahead a spacereket át tudod pakolni a stucni fölé. Most a legmagasabb helyzetben van.
[ Szerkesztve ]
-
robee19
tag
[link] Ha ez a kerékpár teljes specifikációja, mi a fenével lehetne jelentősen csökkenteni a súlyát? Annyi a változás hogy hátul 25-ös GP gumi van, a nyereg pedig egy Selle SLR.
Ahogy olvastam az új Tiagra és a 105 között a súlykülönbség 200g körül mozog, így azon sem érné meg a szintlépés. -
6030D
őstag
válasz Forrest Gump #159913 üzenetére
Képet raksz és megmondjuk
-
Forrest Gump
tag
Sziasztok!
Egy nagyon amatőr kérdés...
Azt miből lehet megállapítani, hogy a kormánymagasság állítható e?
Illetve ha nem állítható, azt miért csinálja a gyártó?
Köszönöm -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz csipesz2020 #159908 üzenetére
-
robee19
tag
Shimano pd-rs500, pd-r540 illetve pd-r550 pedáloknál van minőségbeli különbség? Vagy azt a pár 10g-ot leszámítva mi indokolja az első és utolsó közötti árkülönbséget? Gondolom nem egy r8000 szint de azért használhatóak?
Gondolkodom hogy lecserélném végre az spd-t sl-re -
INTELligent
senior tag
Használ valaki Wahoo Fitness appot szenzoradatok átviteléhez Starva-ra? Mennyire működik jól/megbízhatóan?
Mert tervezek egy pulzusmérőt, meg egy pedálfordulatszenzort, de ahogy utánanéztem, ősz óta a Strava nem enged telefonra szenzort párosítani.[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
csipesz2020
tag
Egy pár kisebb túra, munkábajárás és szédelgés után visszatérek pár tanácsért.
Szeretném a kormányt egyenesre vagy minimálisan hajlítottra cserélni + egy hoszabb stucni is a tervek között van de ezeket megoldom.
1. Szert tettem egy egyszerű láncfeszítőre viszont nincs hozzá csavar amivel felfogatnám (hátsó váltó helyére!?), ilyet hogy keressek?
2. Idővel befizetnék egy hátsó váltóra. Sima gyorszáras hátsó kerekem van, megérné azt átfűzetni hogy fogadja a sort, vagy jobban járok egy másik kerékkel?
3. Tegnapi tekerés balul sült el. Először csak néha apró recsegésre lettem figyelmes, meg is álltam de nem láttam semmit így betudtam a pornak. Aztán egyre tapadósabbnak éreztem a láncot, recsegett tovább egyre jobban de lenézvén még nem láttam a problémát. Jött egy nagyobb emelkedő ahol már durvább hangja volt az erőltetéstől leszálltam körbenézni. Az első fogaskerék 4 csavarjából addigra 2 teljesen eltűnt, egynek a fele volt meg és már csak egy tartotta a helyén a dolgokat. Nagy nehezen hazagurultam vele. Ez csak a fokozatos lazulástól lehetett? Törésnek nem láttam nyomát, menetrögzítő volt mindenhol.
+ ide is kéne csavart vennem/ ajánlás hogy keressem!?
[ Szerkesztve ]
I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
xy.zsolt
őstag
válasz KicsiPaszuj #159900 üzenetére
Én a bicajozz.hu tól vettem a bringám....maximálisan ajánlom őket.
[ Szerkesztve ]
-
Zsohi
őstag
Liteville 601 MK4 váz RS Super Delux RC3 taggal a Bike-Components-en most éppen erősen leértékelve vehető. [link] Űrtechnika, belépőáron.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz z00li #159899 üzenetére
Ha újabb 20+ évre vásárolsz szerintem többet kellene rászánni.
KicsiPaszuj...látom van ott szerviz is a Szegedbikeban,nézesd ott át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest