Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
Köszi, az SKS-t én is néztem, akkor pont ráhibáztam ! A Zefal-ra még ránézek. Azt hiszem, nincs rajta csavarhely.
És akkor még egy kérdés: télre szoktatok outin külsőt cserélni? Most egy Conti Ultrasport II van fent, nem tudom, hogy az nyálkás időben mennyire fog jól teljesíteni.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
őstag
Sajnos L-s az nekem nagyon nagy...
Tetszik a Decás, hogy 105-s szettel van, meg jól is néz ki szerintem, csak nincs sehol az országban...
Annyi szerencsém van, hogy nem holnapra kell, és tudok még nézelődni, meg hát ha beesnek az új bringák is karácsonyra................IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
bardi
senior tag
Egyszer egy L-est magamhoz tudtam próbálni, de az hatalmasnak tűnt, hosszban is, más méret meg nem volt, most egy M-est rendeltem, remélem jó lesz. Elég vékony vagyok, 71-72 kg a 184 centihez, ha hosszban jó, akkor talán magamra tudom Azt viszont nem tudom, hogy hogyan fognak értesíteni az érkezéséről, mert postán maradóként rendeltem. RC500-as eső nadrágot viszont nem látok, csak esőkabátot.
'92 Honda VFR 750
-
IMIIKE1998
őstag
[link] Bocsi, rosszat linkeltem, erre gondoltam.
(#178788) xy.zsolt: Azért nem kell olyan drága, mert 20-30km/h-nál nem megyek többel, így a téli futócucc nagyjából jó is lenne.
(#178789) bardi: Azt megfontolom, csak túl vastag se jó, mert akkor a nyergen kidörzsöli az alfelemet.
(#178791) Alg
Ez már nagyon high-tech nekem, azért 0, -5 fok alatt nem nagyon mennék le, max. túratempóban. -
jjeahh
nagyúr
& ivana:
ZolkoW: ha a csapágy hamarabb megjött mint a szerszám, mivel raktad bele? Gondolom gumikalapáccsal, fadarabbal meg egyebekkel nem ajánlott nekiállni . Kicsit tartok attól, hogy a csapágy beáll vagy nagyon fog darálni, amíg várok a szerszámra. Kiütő szerszámot érdemes venni, vagy azt meg lehet oldani csavarhúzóval vagy bármivel? Gondolom a régi csapágyat olyan mindegy, hogy tönkreteszem-e vagy sem, a lényeg, hogy az újat rendesen benyomjam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Napfénysüti
nagyúr
Minőségi nadrágért nem olyan vészes ár. Ennél kétszer többet is el szoktak kérni ezekért.
Most visszakereszem a tavaszi rendelésem, a Santini Adapt nadrágom most 76.000 helyett 60.000 Ft akciósan de én 28.000-ért vettem ami baromi jó ár volt egy ilyen ruháért.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
ivana
Ármester
Ennyiért simán kapsz valami 9 sebi campát ezerszer jobb vázzal.
(#178466) tacto Az árban drágább, mert újabb, mint egy 10 sebi campa. Cserébe maga a szett is gagyibb, a váz meg szinte biztosan. A szett amivel szerelik általában meghatározza milyen a váz. Olcsó szett olcsó váz, drága szett jó váz.
(#178469) 6030D Hiába csinálod jól, akkor is jóval nagyobb lesz a nyomaték vízszintes hajtókarnál, mint függőlegesnél.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
sz_abika
addikt
175ös hajtóról álltam át tavaly és a 72-75ről eljutottam a 80 körüli átlag fordulathoz, úgyhogy elhiszem hogy tanulható, de én azt érzem hogy a hatékonyság valahol 95nél fordul át abba, hogy idétlennek hasson és lassuljak vele.
Hozzáteszem a tréning elején még 115öt írt a Zwift, mint elvárt fordulat, de ugyanarra az etapra másnap már csak 100RPMet javasolt, tehát lehet tanul azért az app, hogy ha a watt megvan akkor adaptálódik az emberre.#178069 bringasisti
Na ez megnyugtató, hogy Contador szinten még tolhatom...legalábbis az új kerékpárját biztosan...PSN: xszabikax
-
FerNandor
őstag
Itt Baranyában is, akármilyen irányba mentem, mindig szembeszél volt. Lejtőn, főleg ha eltakarta a napot egy felhő, meg majdnem odafagytam
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Domonkos
Ármester
&Hasaggymeg
Koszonom a valaszokat! Akkor nem fogom tulgondolni a dolgot!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
bringasisti
őstag
Én csak felvetettem egy ötletet, ha még nem járt a biztosítónál. Azt tudom hogy az idei évre nekem csak80% emelték a díjat , lehet mert most töltöm a 70 et, lehet hogy azért mert így gondolták. Tavaly nem figyeltem idén mikor eljön az idő szétnézek és váltók
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
Runner_fxr
Ármester
A pressfit egy igazi nagy baromság! Nagyon remélem, hogy hamarosan elfelejtik ezt a gyártók.
f4lcon: Több vagy kevesebb? Kevesebbet el tudok képzelni, többet aligha! Konkrétan több cikkben is olvastam, ezen felül belsőbb információkból, hogy honnan az most mindegy.
parkr: Hitvita ez is, hogy kell e a pressfit-et zsírozni vagy nem, van aki azt mondja nem kell, mert könnyebben kilazul. Van aki azt mondja kell, mert ha nem zsírozod akkor recsegni fog. Az én véleményem az, hogy egy kicsit érdemes zsírozni. Elég sokat összeraktam már motorex zsírral, működnek. Ahol recsegő pressfit-el találkoztam az kb kivétel nélkül mind szárazon volt összerakva. Ettől függetlenül nekem ez rohadtul nem szimpatikus, hogy ki kell ütni, meg préselni a csapágyat a vázak közepébe. Sokszor a bovden cserékhez is ki kell szedni és ez nem fog jót tenni a vázaknak, csodák nincsenek, az a csapágyház ki fog tágulni. Jó néhány pressfit-es vázzal találkoztam ahol néhány csapágy csere után már majdhogynem kézzel benyomtam az új csapágyat a helyére, alig kellett a prés, ez szerintem nem normális. Sokkal megbízhatóbb a menetes középrész.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
polonic
félisten
Kinéztem ezt a cipőt magamnak.
Majd szeretnék pedált is hozzá. Ezt néztem ki. Ez is az egyik cipőhöz ajánlott.
Nem szeretnék két oldalas bepattintósat. Van esetleg tapasztalatok erről a SHIMANO CLICK'R rendszerről? Azt olvasom, hogy könnyebb a ki és becsatolás vele.
Esetleg más pedálra tipp, ha ez nem jó? Vagy más kombináció, cipő és pedál? -
INTELligent
senior tag
(#176622) cdl : köszönöm az ajánlást!
(#176623) flash- : na igen, alapból hajlok az időnkénti cserére (már ha tényleg segít, de azért ebben nem vagyok 100%), csak azért kérdeztem rá, mert ha így teszek, akkor nyilván nem veszek olyan drága sisakot.
(#176628) bringasisti: köszönöm, ez a veszély nem fenyeget. Én ha tekerek, akkor nem megyek be sehova (montival nyilván nézelődök, de most outira értem).[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Mezga Aladár
veterán
-
xy.zsolt
őstag
Köszi, de én contira nem vágyom....max ilyen olcsóbb cseregumiként mint ahogy pl most is felkerült az ultrasport III, jobb híján. A vízcsapból is lassan a conti 5000 jön....szerintem túl hype-olt, ami az árazásán is látszik. Kéz alól meg kihagyom amúgy is....bár adtam el én is bontatlan szettet idén, az rendben is volt, de másban ennyire azért nem bízom
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
nightmare13
őstag
Nem a reklám helye, ugye egyre több biztosítónál lehet lakásbiztosítás mellé kerékpáros biztosítást kötni.
Azonban aki külön kötne, annak ott a Hello Bringás (Magyar Posta), van vagyon, baleset és felelősség biztosítás. Nekem ~14k volt egy évre (BikeSafe regisztrációval van kedvezmény).WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
nightmare13
őstag
Őszintén, nekem a csiganyál se fontos, elég, ha mutatja, hogy éppen hol kanyarodjak be (városi közlekedésnél néha hasznos lenne).
Kb mint a lenti Lezynen. Garminok kicsit 50 fölött indulnak, én meg őszintén annyit nem szánok rá, mivel nem sportember vagyok, hanem közlekedő. Telefon nem megoldás, azt nem szeretném magam előtt látni.WoT: nightmare1367 Az élet egy játék... De játszd keményen!
-
arn
félisten
Azert nem artana tisztazni mennyi idos az illeto nem mindegy, hogy vkinek 170 a max pulzusa vagy 210. A montizas az inkabb egy interval edzes egy atlagos embernek.
ujabb garminokon hasznos a grafikus pulzuskijelzes, hogy grafikonon mutatja es szinekkel kodolja a tartomanyokat (zold-sarga-piros, etc).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
6030D
őstag
Sütemények: Zebegény réteses (macskakövön megközelíthető), Nagymaros Édeske és Sakura cukrászda, utóbbi puccosabb, Verőcén a Vén Duna (most már a focipályával szemben), ott a fagyi nagyon jó.
Ha szeretitek a halat, a visegrádi pisztrángost a tavaknál ajánlom.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
Menj fel Szobra, ott nézd meg az Ipoly torkolatát, ahol jelöltem ott 25mm-esel mentem be, komoly hely ha szereted a vizet.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Vidd fel a tribant Papp-Rétre, de ugorjatok be a Panoráma útra IS.
És ha még nem fáradtál el, akkor megtekerheted az Urak asztalát is, na az betyár.zsocy köszi, nehéz elkerülni errefelé is, ráadásul rontják az átlagsebit
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Vagy inkább csak nem képesek normális toleranciával legyártani a vázakat egy pressfithez.
Nézzetek pár Hambini videót és rögtön kiábrándultok a neves bringagyártókból - bár elvileg pont a Giant-et ajánlja ilyen szempontból mindkét mérnök youtuber (Hambini meg Peak Torque), mivel ő nem bérgyártat hanem saját gyárai vannak."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
FerNandor
őstag
Köszi
Reggel megyek a Cannondale-ért, volt egy kis szervizen. Eddig a montival nyomtam a napokban, nagyon várom márEgy ilyen amúgy [link] arra, amit tud, jó választás lehet?
(#174720) maximilian4 igen... vannak itt emelkedők.. én is meglepődtem ismét.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
xy.zsolt
őstag
Majd ha egy monti lesz ismét az edző bringám akkor nem fog érdekelni az átlag...legyen az bármennyi Az már magáról "csak" a mozgásról fog szólni és a természetben töltött időről....azt is fogom élvezni, úgy ahogy itt sokan teszik Ha pesti lennék biztos mindkét műfajt csinálnám mert az ottani nagyvárosi levegővel szennyezett tüdőt ki szeretném pucolni.....az erdei utak erre is jobbak
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Köszi.
-----Shimano Claris van a biciklin. A fékváltókar ST2400-as. Ezen hogyan lehet a fékkar távolságát állítani? Megnéztem pár videót, de ott mindegyikben van a gumiborítás alatt egy 2mm-es imbusz csavar, amivel állítható. Ezen természetesen nincs ilyen.
-
-
kenguru99
senior tag
Hasonló a tapasztalatom. 21mm-es belső szélességű felnin 33mm széles lett a 28-as Gp4000SII. Persze tisztában vagyok azzal, hogy keskenyebb felnire kellene tenni. De igazából semmi hátrányát nem tapasztaltam, leszámítva, hogy eléggé kínlódás volt feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én már bringáztam fél szemmel,árpa nőtt rá,kirándultunk a Balatonon,nejem megműtötte de nem sikerült és menni kellett.
Szerk: jól megdagadt,ott nagyon sok a lágy szövet ami hamar dagad,a szemhéj egy erősebb dörzsöléstől is bedagad6. Jobbulást!peterkeT...ne próbáld erra-arra,csak arra emerre lazul,vagyis egy klasszikust idézve, a kerékpár hátulja felé tekerd.Ha lehet kesztyűvel,mondjuk a pedált felfektetve egy lapos valamire és rátaposva,az imbusz kulcsra rá-rá nyomva teljes súlyoddal amíg jó nagy csattanással (és remélhetőleg bütykeid bőrével helyén maradva) meglazul.Gúd lakk!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
flash-
veterán
az jóféle, ott van egy szegmens is Si-hu-hu
jó meredek a vége fele asszem azt már csak állva tudtam lepörgetni 100as cad-on,
azon a 150 méteres szegmensen pont 1 perc kellett hogy feljussak, máskor azért gyorsabban megyek
vagy én vagyok bivalyerős a 90 kilómmal vagy ez a strava power mutat baromságot mert nekem arra pont mutatott majdnem 500 wattot... szerintem a fele is sok nem?mondjuk nekem balcsi környékén ez viszi a prímet Mini Zoncolan
itt mán lehet edzöni mondtam Tihany polgijának is mé nem arra teker? hát kinevetett[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Sóstónál ki tudod kerülni azt az emelkedőt. A központban menj át a vasút alatt, majd célozd be a Hedon sörfőzdét. Azon az úton egyenesen végig tudsz menni az akarattyai aluljáróig, nem kell a bt hangszórós gyerekeket kerülgetni.
Emelkedik az is, de nem hirtelen.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
6030D
őstag
Ok, de délre érjünk vissza, mert ebéd után indulunk haza.
Sefter: nem, ezzel csak elmentünk élelmet felfedezni a környéken. Ellenben voltam tekerni minden nap a bringaúton, és megint elment a kedvem a Körtől. Illetve alternatívaként kitaláltam az este 9-es indulást, vagy végig a főúton.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
flash-
veterán
hát igencsak az átlagár felett van a 4000 forintos főfogás,persze ország 10 legjobb étterme között van már több mint egy évtizede, de valahogy egy balatonkörön valami laktató nekem jobban szokott esni(bár kinek mi),az se hátrány ha oda az ember előre foglal, mert nem mindig van szabad asztal.. meghát az adag...ha már balaton és étterem akkor füred Halászkert,jó adag/minőség/felszolgálás arányú hely
minden évben próbáltuk a badacsonyi palletta híres, minden guide-ban szereplő hamburgerét, de vagy zárva volt vagy épp felújítás miatt nem volt,hát idénre már teljesen átalakult,sznob boros étterem lett hambi nélkül,de állítolag a boglári ua, hát kipróbáltuk, háromezer valamennyiért ez is lehúzás volt nem beszélve a flegma kiszolgálásról.
ezek mind ilyenek rá kellett jönnöm.felfutnak, szétreklámozzák őket, aztán második évben már valahogy minden más..
nem mondom hogy nem volt finom de fele ennyiért ettem kb ugyanilyet füreden egy eldugott helyen amit google-értékelésekből néztünk ki( itt kifejezetten felhívom a figyelmet hogy inkább halgassatok erre mint az elfogult,sznobista Magyarósi Cs., meg szétpénzelt guide-ok ajánlásaira) nem fogok már felülni a szobista újhullámos divatnak, marad a kissé eldugott hely ami lehet nem olyan menő de finom,és jól lakok...[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Az már szívás, de szerencsére rendesen felpumpált gumival szinte esélytelen, főleg ha tubeless.
Amúgy ha már alacsony nyomás, mostanában amióta valaki linkelte, én is újra elkezdtem szivacson agyalni, mert jó lenne alacsonyabb nyomás, jobb tapadás meg jobb csillapítás és ezek a modernebb szivacsok már egyre olcsóbbak és könnyebbek. Kíváncsi lennék hány tized bar-t lehet ezzel nyerni, 0.20? 0.30? Pl. 1.7 bar helyett 1.4 már nem lenne rossz, én egy tizedet is eléggé megérzek . A gumi lefordulásától egyáltalán nem félek, attól viszont igen, hogy felütöm a felnit, jelenleg elöl 1.6, hátul 1.8 bar alá nem merek menni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
koszi a valaszokat mindenkinek.
most azt mondanam nem fontos es csak a tracker resze szamit, de ismerem magam. fel eve meg elkepzelni se tudtam, hogy valaha hegyekre fogok feltekerni. illetve nagyon sok olyan ut van itt svajcban, ami a jelolt utakbol vesz ki szakaszokat es kapcsoljak ossze egy hosszabb trail-be. a legutobbi hosszabb ut ilyen volt, a korabban linkelt epic trail. ezzel az a baj, hogy nehol alapbol hulyen vannak tablazva meg a jelolt utak is es ezeken neha visszafele kell haladni. ilyenkor aztan teljesen el lehet veszni. a konstans telefonelovetelt pedig mar nagyon utalom.
(#171666) jjeahh: csak turazashoz es tekereshez hasznalok ilyen dolgokat es elobbi annyira nem letszukseg, mert ott konnyebben kapom elo telefont, igy ugy tunik, hogy a kormanyra szerelheto kijelzo lesz a nyero, meg akkor egy pant a kesobbiekben. pulzus nelkul most remekul megvagyok, viszont tajolni es utakat magolni nincs kedvem.
akkor elkezdek Garmin vonalon nezelodni. eleg nagy szoras van az arakban, ahogy anno lattam. pl itt: [link]
-
-
Maximum1
őstag
Mielőtt megnyitod kapaszkodj meg, nehogy megszédülj.
Mai karika Vác-tól Vácig. -
itouchfan
senior tag
Zamárdi-Tab-Kapoly-Andocs-Karád-Visz-Látrány-Lelle-Szárszó-Zamárdi.
De ez dimbes-dombos 700 m szint kb, viszont szép tájak, kis forgalom, többségében élvezhető utak.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
sepyi
aktív tag
Zamárditól nincs már messze Szántód. Indulj dél felé Kaposvár irányába. Kb 15 km Kapoly. Van ott egy csárda lehet frissülni. Innen több opció van. Vagy tovább Igal felé megmászod az igali hegyet (elég kemény és elég hosszú is) vagy elfordulsz Tab felé és Tabtól Balatonendréd irányába az erdők között vissza. Harmadikként tovább Daránypusztáig és a 65-ös úton Siófok felé tudsz Zamárdiba menni. Ez mindhárom országúti bringázásra való. Ha kell akkor Tab környékén déli irányban van erdő több kisebb faluval erdei utakkal a régi szovjet laktanya környékén.Arra lehet montizni is.
[ Szerkesztve ]
Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld! (Yoda mester)
-
Segal
veterán
Dobogókőre viszont érdemes. Ott a kilátó az valami eszméletlen élmény
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
cdl
senior tag
1-2 szó az új gépröl.
A fék és az első váltó nagy visszalépés a 6800-as Ultegrához képest.
Nem meglepetés, tudtam.
Nem egy kávéház természetesen.
A váz rezgéscsillapítása viszont sokkal jobb a Simplonokhoz képest. Simitja az utat.
Persze nincs ingyenebéd, nem is merev annyira, nyúlósabb az egész. De pont ezért vettem ezt, rosz úton fogom használni.
Nem fikázás miatt írom, helyén kell kezelni.
Ár értékben verhetetlen szvsz.
Megtaláltam az elődjét, szintén a Balatonnál.
mai képek:
-
xy.zsolt
őstag
Én aki szinte alig iszom tekerések alatt (ami nem jó) ma letoltam majdnem egy kulaccsal a 32km alatt....muszáj szoktatnom magam hozzá. Elvileg óránként egy nagy kulacsnyi vizet ajánlott fogyasztani. Sört közben nem, csak utána....kv-t meg csak előtte iszom
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Gratula...ezt ennyiért bármikor el fogod tudni adni Én anno egy triban 500al kezdtem.....75ezerért vettem a 2 hónaposat és 2 év múlva 95ért adtam el. Szerintem a tied is ilyen kategória.....szóval jó vétel és a gép is kiváló az árához képest. A héten te vagy a második a fórumon aki bazi jó áron vett bringát Sopronból
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Autós topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest