Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Első bringás gatya vétele előtt állok.
Decathlonban nézegettem őket, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik méret lenne az ideális számomra. Volt ami feszesen, enyhén szorosan állt rajtam, illetve az eggyel nagyobb, ami szintén feszesen állt, de 1-2 helyen elég lazának tűnt.
Idővel tágulnak, nyúlnak ezek? Vegyem azt ami mindenhol frankón rámsimult, de érzésre kissé kicsi , aztán majd idomul idővel?( lehet csak fura volt bő ruházat után)
Motorozni kellene, ha ez számít bármit is. Legolcsóbb modellt nézegettem. ~4k huf. Érdemes ebben gondolkodni, vagy jobban járnék egy minőségibbel?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz lsebestyen #254813 üzenetére
Hajnalba keltem, szép felhős idő volt. Sajna hamar eltűntek a felhők. Amit még hozzáfűznék a mai tekeréshez, hogy SS-el nyomom.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz lsebestyen #254802 üzenetére
2 óra után jött 100 méter emelkedés.
Kiszáradtam, illetve sütött a nap, az aszfalt meg olyan volt mint egy hősugárzó. Közel voltam a hőgutához, 193bpm után tennem kellett egy kitérőt bolt miatt, ott hidratáltam, utána tudtam csak továbbmenni.
-
vendingo
veterán
Üdv
Volt ma 50km tekerésem.
2x lekellett szállnom a bringáról, mert rosszul lettem.
Ezek a pulzusszámok mennyire jók/rosszak?
193-as pulzusnál már majdnem nekimentem a szalagkorlátnak, azt se tudtam hol vagyok.
Melegem volt, idén még nem nagyon tekertem, folyadékot is elszámoltam.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Gravel alternatívának azt mondanám, hogy egy rc100 outi decathlonból, amit apránként fejlesztesz, alakítasz. Ennyi pénzért újonnan csak silány bringák lesznek. Használtra nem tudok tanácsot adni.
Hasonló felhasználásra egy elops speed 500-at vettem.
Van a családban rc100, évek óta fut télen nyáron napi használatban, semmi baja. A váltót érdemes cserélni rajta idővel, de ez nem nagy beruházás.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Hasaggymeg #222399 üzenetére
Nekem egyszerűbb volt a váltóállítás. Nemrég váltottam 18-ról 16T-re. :)
Bringás karrierem legjobb döntése volt 1x1-re váltani. Csak ráülök és megyek. Átlagsebességem, edzettségi szintem, kitartásom hatalmasat ugrott amióta SS-t használok.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz fulton #222098 üzenetére
A lényeg, hogy neked tetszik. 280-300k ráköltés nagyon vad a felszereltséget elnézve.
Egy vázcserén elgondolkodnék a helyedben. Nagyot dobna rajta kényelemben és esztétikában is. Mondom ezt úgy, hogy acél párti vagyok.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Üdv
Segítség kellene: Sora fék gyárilag max 28-as gumit fogad. Ez mennyire fedi a valóságot? 32-est használok. Ha valóban nem jó így, akkor mit nézzek ilyen gumimérethez?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Üdv
SS bringán szeretnék komplett féket cserélni. Mit lenne érdemes venni? Sora jó választás lenne? 32-es gumit használok.
A mostani max csak lassításra jó, noname gagyi.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Djuree #211687 üzenetére
Az összes ismerősöm szenved, hogy fáj a seggük, így fagyizónál nagyobb távra nem lehet velük menni. Veszik ők is a párnás, zselés huzatokat, de csak szenvednek. Én meg kb bármin ücsörgök naphosszat. Filléres 2-3 ezres nyergeket használok. Próbálj a mostaniaktól radikálisan eltérőt, pl keskenyebb, keményebb nyerget, lehet eddig végig rossz irányban keresgéltél.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz cenzor #211560 üzenetére
Hobbi szintre bőven megfelelő az olcsóbb decas bringa. Átlag felhasználásra, tekeregni, kirándulni, erdőt járni jó választás. Anno én is ilyen felhasználásra kerestem biciklit, vettem is egy drágább jobb cuccokkal rendelkező bringát, de nem bírtam kihasználni a satnya tudásommal, így csak a pénz állt benne. Most egy nagyon olcsó decas bringám van, és jobban szeretem használni, mint a drága cube-om.
-
vendingo
veterán
válasz MPowerPH #205187 üzenetére
Frankó gép, nekem is tetszene egy hasonló, de ha lenne se merném kihasználni, ahhoz nudli vagyok. A sima xc montin is paráztam nagyobb tempónál, hogy bukok és soha nem találnak meg a semmi közepén. :)
Majd dobjál fel képeket róla.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Hobbi szinten a realitás talaján mekkora súly számít már jónak gumi és sor nélkül outin/track, illetve mekkora összeg?
2015g/ pár mennyire jó? (Miche pistard 233€)[ Szerkesztve ]
-
-
vendingo
veterán
válasz hardcore334 #204888 üzenetére
Újonnan a csepeltől.
-
vendingo
veterán
válasz zsocy #204858 üzenetére
Csomagtartó.
Pedig ezt direkt városi bringának szántam, mit nem félek lezárni. A közel 400 ezres montit nem mertem sehol otthagyni, ezt nem sajnálom, olcsó volt.
Raktam még rá egy hátsó csomira való táskát is, patentul rögzítettem, így nem kell hátizsákozni, ami alatt mindig leizzadtam.
Remélem tavasszal összejön a templombajárós dolan pre cursa, vagy egy aventon cordoba.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz dgyuri0123 #204856 üzenetére
Inni akartok, vagy divatolni?
Már várom, hogy a balcsi kört felpókozott hűtőládával tegyem meg. :)
Ez melós, bevásárlós bringa, a külső nem számít.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Rühellem az ilyen tárolókat. Kiteszik a legszarabb, legolcsóbb változatot, mert kötelező, arra már nem gondolnak, hogy használhatatlanok. Nekem nem gyorszáras az első kerék, de így is csak vázhoz merek rögzíteni, mert nem tudok méter feletti láncot cipelni. A 70 centis is necces, amikor befűzöm az övembe. U lakattal nem is merek próbálkozni, alig tudnám hova lezárni vele a bringát.
Fedett tárolóról nem is álmodok. Szerencsére melóhelyemen fullos, fedett habszivaccsal burkolt normálisan lezárható hely van, ráadásul kamerák is figyelik.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #203371 üzenetére
Alin is van kis kerek lámpa ami féklámpás, nem zsákbamacska és töredék áron van promo kód nélkül. :)
fulton: benya mint be-nyalunk és így tisztítjuk a láncot. A nyál oldja az olajat. Viccet félretéve: benzin.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz koxkids #203366 üzenetére
Ilyet ne vegyél, nagyon gyenge, ráadásul nagyon drága is a tudásához képest. Inkább nézzél aliról egy rockbros lámpát, vagy bangood-ról egy astrolux bl02, lumintop b01-et ( nekem 5 nap alatt megjött a b01. )
Hátra meg nézhetsz akár dekába is, de alin és bg-n is találsz jó lámpákat nagy fényerővel, okos funkciókkal, vagy használod tovább a mostanit.
A linkelt sigma első lámpával teljes sötétségben semmit nem fogsz látni, a lumintop b01 meg 200 métert lazán bevilágít. Én teljes sötétségbe használom erdőben, és ugyanannyi idő alatt érek be vele melóba, mint nappal. Korábban a linkelt sigmához hasonló lámpám volt azzal hosszabb volt a menetidő.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz tacto #203289 üzenetére
Kicsit sajnálom, hogy nem hagytam meg szépnek, hanem ráaggattam minden vackot: lámpatartókat, vázvédőt, csomagtartót, táskát, sárvédőt. A praktikum és a kényelem győzött. Remélem tavasszal sikerül összehoznom egy cinelli vigorellit, vagy egy aventon cordobat.
-
vendingo
veterán
válasz nmate91 #203275 üzenetére
Csomagtartó.
Nem olyan trendi így a bringám, mint amikor megvettem a boltba, viszont nagyon praktikus. Többnapos balcsikörnél is nagy hasznát fogom majd venni, illetve hűtőláda is rápókozható, ha strandra mennénk. :)
(rekeszes sör is stabilan áll rajta, csak nagyon zörögnek az üvegek)
Amúgy ez a melós bringa, tavaszra tervezek egy tempombajárós cinellit, vagy aventont. :)[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz xy.zsolt #203273 üzenetére
Azért vettem ezt. Kép nem adja vissza, élőben "világít".
Mindenki utánafordul, megbámulja, gyerekek mutogatnak rá, sokan meg vakarják a fejüket, hogy ez micsoda, mert semmi felirat nincsen rajta. Elöl 2 lámpával használom, egy azért, hogy lássanak, egy meg azért, hogy én lássak. A fényágyút csak városon kívül használom.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Alakul a városi suhanó. Amióta megvan, mindenhova csak ezzel megyek. Apránként veszem a kiegészítőket, ruházatot, hogy takony időben és télen is használhassam. Kapott egy lumintop b01 lámpát, csomagtartót előre, arra egy vízhatlan zsákot, vázvédőt, race blade pro xl sárvédőket. Hátra kell még egy erősebb, okosabb lámpa, aztán már csak ruházati upgradek lesznek. A csomagtartó és a táska nagy komfortot ad, nem izzadok be a hátizsák alá, kaja, váltóruha meg kényelmesen elfér benne, a kisebb bevásárlásokról nem is beszélve. Szépen pörögnek bele a kilométerek, 32-es gumival erdőben döngölt úton is gyorsan tudok haladni. Az 1 sebességnek sok hátrányát még nem tapasztaltam, tolnom még soha nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #202824 üzenetére
Miért fontos ennyire a szimmetria? A kormány úgy se áll pont egyenesen tekerés közben, hanem mozog. Nem mindegy hogy világít előre?
Rn800-at meg azért ajánlottam, mert egy az egybe belemegy gopro, garmin felfogatásokba. Adnak hozzá adaptereket. Ezt full középre is tudod rögzíteni a stucnival egyvonalban.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #202809 üzenetére
Ha egy sima zseblámpát takarékon akarsz használni, hogy ne bántsa mások szemét, akkor te se fogsz semmit látni azon a fényerőn. Kerékpárra kerékpáros lámpa való, vagy vállald a következményeket. Bosszúból refivel elvakítanak, rádrántják a kormányt. Minden mást az előttem lévő leírt.
Ha tényleg jó lámpát szeretnél sokféle felfogatással, akkor olight RN800.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz jjeahh #202218 üzenetére
Engem tegnap reggel csak egy közepes szobakutya kergetett meg, de az is elég volt. Nekem az övembe van begyűrve a méteres kilós lezáró, önvédelmi eszköznek is jó, de csak 1vs 1-be tudnám használni. Mondjuk már a tudat is elég nekem, hogy menet közben se vagyok védtelen.
-
vendingo
veterán
Lassan 8 óra és még senki nem kommentelte, hogy tudott aldis állványt venni.
-
vendingo
veterán
Ha nem gond a kisebb kijelző, akkor a fenix 6 sorozatból szemeznék. Ehhez is lehet csatlakoztatni bt és ant+, mér mindent, lehet kapni hozzá kerékpáros tartót pár dollárért alin, vagy 2k dekában. Így lesz egy órád a hétköznapokhoz, bringázáshoz, futáshoz... Szerintem praktikusabb és pénztárcabarátabb, mint céleszközöket vásárolgatni. Én instinctel nyomom. Kajakozni, úszni, bringázni, túrázni használom, csak tölteni veszem le a kezemről.
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #202016 üzenetére
Sajnálom a szitudat. Egy új gép, és nem jó, agyalni kell miként lehetne megcsinálni... még ha használtan vetted volna, akkor okés, de egy új bringánál, ami nem is alsópolcos. Szerintem írj nekik, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Ez a szar, hogy minél jobb annál gázabb tud lenni a technika, ha kell vele valamit csinálni. Nekem is folyton beleért a lán a terelőbe, baromi idegesítő, rühellem, ha valami nem tökéletes. 2 szerviz 5 nap alatt nem bírta megcsinálni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #201964 üzenetére
Most olvasom a váltós problémád. Ugyan ezzel a problémával küszködtem. Egyik szerviz szerint a váltó volt rossz, a másik szerint meg a váz volt meggörbülve. Gyakorlatilag a bowdenfeszességgel volt gond. Ezután elgurult a gyógyszer, aztán váltottam SS-re. Baromi jó döntés volt. :)
Amúgy hányas vázad van? Dt kerekeknek mennyi a súlya sor nélkül? Lehet jövőre újitok egy szett könnyebb kereket.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Az elops speed 500 bringa nagyon bejött, amióta megvan, a kocsit nem indítottam be. :)
Most azt tervezem, hogy amíg lehet ezzel járok dolgozni 2x8 km, fele erdőn át, vissza van egy kellemes emelkedő is, csak hogy egy 13 órás éjjelezés után felébredjek. :)
Most még nem fázok, reggel 9 fok volt, vettem egy decas esőkabátot a szél ellen, télre meg veszek téli bringás kabátot.
Milyen hosszúnadrágot ajánlanátok -5 fokig? Aláöltözőt használnék hozzá mindenképpen, mert azt melóban is végig hordom télen. A hagyományos bringás feszülős macskanadrág nem jöhet szóba, hetero vagyok. :)
Mit kéne néznem, ami legalább szélálló, esetleg vízálló, de nem testresimuló? St500 téligatyán gondolkodom, vagy valami túranadrágon. Egyéb tipp, kinek mi vált be?
Illetve már most is fázott reggel a fejem a sisak alatt, arra valami tipp, nem ártana ha a fülemet is melegen tartaná.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Köszönöm, rákeresek decathlonban. Fixen rögzítettekből van ajánlott? Felmérném a teljes kínálatot mielőtt döntök.
-
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani stabil, nem zörgős oúti sárvédőt? Leginkább műanyag érdekel, de ha van stabil fém, azt se vetem el. Örülnék, ha gyors lenne a le föl szerelhetőség, nem feltétlen hagynám fenn nonstop.
Illetve 32-es defektálló vizes úton is tapadó gumi is érdekelne nem csillagászati áron.
-
vendingo
veterán
válasz Hasaggymeg #201661 üzenetére
Ilyenekből szültenek, a "csak 1 szezont futott, párszor használtam, újszerű állapotban eladó" hirdetések. :)
-
vendingo
veterán
válasz szimpláncsak #201600 üzenetére
Menjél bringával melóba. :)
Maximum1: 17-16-ra gondoltam, szép fokozatosan. Hajtás az majd kompletten cserés lesz, addig kimaxolom a hátsó fogszámot.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Ma végeztem a környék necces emelkedőivel ahol gyakran megfordulok, mindenhol gond nélkül felmentem SS-el, jöhet hátra a kisebb fogszám.
Ez lesz az új edzőpartnerem, ha kitekerem a következőt is, akkor megint csere.
Kicsit fostam, hogy outi vagy fitness kellett volna, de most megnyugodtam. 173 volt a max pulzusszámom a legneccesebb emelkedőn, bírtam még volna.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Hasaggymeg #201559 üzenetére
Felárral. Pár éve 150-et mondtak a beárazós topicban a bringámra. 185-ért adtam el, még éjjel is hívtak. Elment volna 220-ért is. Ölték egymást érte.
-
vendingo
veterán
MTB ment, SS jött. "Fullos" MTB után elég fura a használata. Első mozzanatom az volt, hogy váltani akartam, utána meg az, hogy megállni. Hidraulikus tárcsa után ez egy foskupac. Fékpofáknak be kell kopni vagy valami? Esetleg vegyek bele minőségibbet? Ha izomból húzom a karokat 4 újjal, csak akkor blokkol a kerék, illetve nagyon gyenge a lassulása is.
A hajtáson alakítani kell majd, mert síkon, lejtőn nagyon kevés, a dombokhoz meg majd combosodni kell. Az átlagsebességem mundjuk már így is jobb, mint ami a rombolóval volt. Eddig tetszik, a fékekeket leszámítva.
Vettem hozzá lezárót, ezt már lemerem zárni az utcán, azaz lehet vele közlekedni is. :)
A nyeregcső katasztrófa, nem lehet rajta a nyereg dőlését állítani. Jól gondolom, hogy acél bringához acél csövet vegyek majd, vagy mehet bele alu is, esetleg carbon?
Frankó haladós gép, ami halk, igénytelen, nincs nagyon mi elromoljon rajta, és nem kell félteni. Minden kritériumomnak megfelel. A váltó nagyon hiányzik, de majd megszokom.
-
vendingo
veterán
válasz GAbre #201487 üzenetére
Decathlonnál rendeltem bringát hétfőn, 3 napos szállítást ígértek, ma van péntek, a bringa sehol, és ma már nem is lesz. Direkt időben rendeltem, hogy szabim alatt használni tudjam már. A szabimnak lassan vége, bringa sehol. Legalább küldenének egy bocs b+ de csak jövő hét lesz meg emailt. Én direkt nem utaztam sehová csütörtökig, mert vártam a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz SpaceJam #201424 üzenetére
Én félek előre az új bringámtól. 195cm körül vagyok, SS gépet rendeltem, ami elvileg ma jön meg. Alapból jó mélyen van a kormány, az ülést meg az egekbe kell majd emelni. Nekem az lesz a megoldás a görnyedés ellen, hogy fixivé alakítom, ledobom róla a fékeket és kap egy bmx kormányt. :)
Neked nem cseszi szét a derekad, vállad, csuklód az üléspozíció? Anno vettem egy outit, még aznap megszabadultam tőle, 30 km után lenullázott.
Amúgy szép paripát vettél, elfogadnám én is, tárcsafék, első váltó nélkül. Hasonlóban gondolkodtam én is, de SS lett, jó hegyes, dombos vidékre.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz mobal #201351 üzenetére
Ha beismerné, akkor az hűtlen kezelés és sikkasztás lenne, ami bűncselekmény. Volt rendőrségi ügyem ugyanilyen szituban, vásároltam, a terméket meg nem küldte az illető, mindent kamuzott már a végén, öltönyt vett, őt is átverték, családi gondjai vannak...
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Köszönöm a tanácsokat gatya ügyben.
Végül találtam gombokért egy láncvédőt. Ősztől tavaszig jó lesz.
Végül eladom a montit, miután leszervizeltem, kicserélgettem rajta amit kellett. Elvileg este el is viszik, de nonstop csörög a telefon, lehet olcsón adom. :(
SS lesz helyette, amit majd merek is városban használni, lezárni, odatámasztani, na meg szervizelni se nagyon kell, azt is egymagam megcsinálom rajta. Majd tolom dombnak felfelé. Kicsit sajnálom a montit, mert baromi jó volt, csak nem használtam ki. Városban féltettem, terepen meg nudli vagyok.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Tanács tipp kéne őszi, téli tekeréshez.
Milyen megoldást ajánlanátok, ami nem gagyi/bazári, hogy ne legyen olajos a gatyám? Valami szolid láncvédő?
A hajtókarnál van egy műanyag kör a nagytányéron, de szerintem ez kevés lesz a teljes védelemhez. (SS gépről van szó)Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz maximilian4 #201142 üzenetére
Szép. Kémény marad?
-
vendingo
veterán
válasz Ringman #201093 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsot. 98%-ban városban használnám, balcsi, fertő kör évi 1 alkalommal lenne, de ezekről simán letudok mondani. Vannak kisebb nagyobb dombok nálunk, de azokat eddig is lenyomtam mtb legnehezebb közeli fokozaton. Itt kisebb lenne a súly, meg a gördülési ellenállás, nem lenne gond.
Ringman: bonyolult technikáktól próbálnék szabadulni. A helyi szerviznek egy fékolaj cserét se sikerült összehozni elsőre, de váltó állítás se nagyon megy nekik. Egy alfine-t nem mernék rájuk bízni. Decaban vásárolnék, elops 500-at néztem. Még alternatívának lehetséges egy alap triban 100, a kormányt meg cserélném egyenesre (sajna nincs a méretemben XL). Egyszerű, nem féltős, ütöm vágom kellene. Melóba, boltba, postára. Melóból jövet van egy elég jó kaptató, de hozzá lehetne edződni. Ha nagyon szívnék a váltó hiánya miatt, akkor dobnék bele egy agyváltót.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv.
Gondolkodok egy SS vételén. Városban nem hiszem, hogy gond lenne a gyári 18/44 foggal, de érdeklődnék, hogy egy balcsi, fertő kör mennyire teljesíthető ilyen paraméterekkel?
Unom, hogy a fullos bringákat nem tudom szerelni, illetve a helyi szervizek sincsenek toppon. Most is összecseszték a bringa fényezését, ráadásul nem is tudták megcsinálni. Nekem kellett befejezni ami nekik nem ment.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Üdv. Állítólag létezik olyan direct mount első váltó, ami felfogatásánál állítható. Tudnátok eligazítást adni, hogy miként keressem, esetleg link? 3x9 rendszerem van, deore, slx érdekelne. Eléggé fontos lenne.
-
vendingo
veterán
válasz sebgutkopf #199803 üzenetére
Aztán a nagy izbalomba a lövések 60-70%-a félremegy, a maradék kutya meg szétkap.
-
vendingo
veterán
válasz bardi #199731 üzenetére
Összesöpörtem a pincébe, ahol mindig van nagyon finom beton por. A nagyobb szemcséket kipiszkáltam, majd elfektetett bringa féktárcsáját vizes szivaccsal áttöröltem és megszórtam ezzel a finom porral. Kereket forgatva finoman fékezgettem, csiszolódott a tárcsa és a betét is. Érdemes a tárcsát is csiszolópapírral kezelésbe venni. Nekem a féktisztító, alkoholos áztatás nem segített, csak jobban nyikorgott. Ez a porozás illetve dombnak lefele tartós fékezés megoldotta a nyikorgás gondot.
-
vendingo
veterán
válasz bardi #199724 üzenetére
Nekem az segített, hogy összeporoztam, és úgy fékezgettem. Illetve hosszú meredek lejtőn végig finoman fékezve jöttem le. Úgy felhevült, hogy onnantól kezdve nem nyikorgott.
Nekem is téli állás után kezdett el nyikorogni, nem tudom mi lelte.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz vendingo #199248 üzenetére
Ma voltam másik szervizben. 4x állították az első váltót, mindegyik állítás után próba út, de nem lett jobb. Végül otthagytam, hogy szedjék szét, húzzák meg, állítsák be amit kell, mert így nem használom. Hirtelen a szerelő se tudott mit mondani rá, tényleg mindent megpróbált. Remélem sikerül összehozni valamit.
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #199354 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de te ebből szerintem már csak ígéreteket fogsz látni. Sok módja van, hogy gond nélkül büntetlenül lelépjen.
Amúgy én is voltam hasonló cipőben, volt rendőrségi ügy, pereskedés, előállítás, bírói határozat, hogy kártalanítson, de mai napig nem láttam pénzt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz Major Lion #199254 üzenetére
Én egy garmin "okosórát" használok. Ez minden létező sportot lefed, nem kell félteni, ráadásul nem egy sima célszerszám mint egy direkt bringás cucc, ráadásul a hétköznapokban is hasznát veszem.
Hasaggymeg: azért vittem ide, mert tudtak időpontot adni. Máshol is próbálkoztam, de csak leráztak, annyi munkájuk van.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Üdv.
Kérdésem lenne: elvittem a bringát első váltó bovdencserére és állításra. A gond az, hogy legnehezebb fokozatban terhelésre beleér az első váltó terelőlemezébe a lánc. A szevizt felhívva közölték, hogy ezt a váltót nem lehet beállítani úgy, hogy ne érjen bele (deore direkt mount), mert hogy korai szériás, és nem lehet rajta valami dőlést állítani, mint a bilincseseken. Nekem ez eléggé hihetetlen így, mert 5-6 évig semmi gond nem volt. Azt a tanácsot kaptam, hogy fogóval feszegessem meg. Létezik ilyen? Arról nem is beszélve, hogy nagyon hangosan vált a hátsó xt váltó, miközben régen szinte némán pakolt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest