Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
Víz-vízszűrő kérdés.
BWT patron van beépítve pult alá, és elérkezett a csere ideje. Van esetleg valakinek tapasztalata, vagy ajánlása más márkával kapcsolatban? Melyik típusú patront érdemes választani?
Jelenleg Balance van, előtte Bestmax premium volt.Köszi!
-
beleriand72
tag
-
plömplöm
őstag
sziasz,
visszaolvastam, hátha találok választ a kérdésemre, és mintha nem az énfajta hobbistakávés témaköröm taglalása menne itt , de az a problémám, hogy ilyen átalakító hazai beszerezhetőségéről tud-e valaki? vagy van-e valakinek feleslegben, amitől jelképes összegért megszabadulna?
kösz
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
kfjoco
csendes tag
válasz zozo111111 #81782 üzenetére
Hány ml használtok?
-
kfjoco
csendes tag
Üdv. Valaki tudna jó helyet mézes üveg beszerzésére?Kávé fagyasztáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
Noroo
tag
SJ? valakinek valahol... ki tudja.. hátha... és mégcsak nem is tűnik drágának, persze ez nagyban függ a kés állapotától
[ Szerkesztve ]
-
bacskait
tag
Nincs valakinek egy Brikka eladó (4 személyes, esetleg egy Hario-val együtt is érdekelne)?
Nyaralós szettnek kellene.
Újat hol érdemes most venni?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz vicces1 #81758 üzenetére
Én is vettem egy ilyet, és tényleg nagyon jó habot lehet vele csinálni. Csak el kell találni a tej mennyiségét, hőfokát, a habosítás mélységét, idejét és intenzitását
Miután a fentieket végre sikerült belőni, gondoltam csinálok egyet otthon az ikeással is, neki is álltam, mire rájöttem, hogy van egy szűkítés alul az üvegben ami limitálja a szűrő lenyomását. Szóval tejhez a tescos a nyerő
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
adp
őstag
ha mar ekkora tema a latte art, hol érdemes jo kiontot venni? jelenleg csak egy ikeas van, azzal max egy szivet tudok onteni
-
-v-
addikt
Nem kell valakinek egy motta egyengető? Több mint egy éve megvan, és arra jutottam, ízre azzal konzisztensen szarabb és üresebb a kávé
-
senior tag
Urak, holnap este rendelek innen: [link]
Ha valaki szereti az olaszos kávékat, akkor érdemes körülnézni, ahogy nézem szinte minden kávénál fel van tüntetve a pörkölési dátum is. Ha valaki társulna, kérem privátban jelezze! A postaköltséget csak a végén fogom tudni megmondani, de elenyésző lesz (szerintem 1-2 €).Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rush77
aktív tag
Az előbb a szívbajt hozta rám a GC. Szokásos reggeli 2 dupla volt a cél és amikor kezdtem volna a másodikat egyszerűen nem jött semmi. Azt láttam, hogy az opv dolgozott mert ment vissza víz a tartályba de ki nem jött semmi.
Levettem a kart és kiütöttem a pogácsát és ez fogadott.
Ilyet még nem láttam, hogy kb fél perc alatt ennyi víz jött volna ki.
A darálón és a kávén nem valtoztattam.
Kar nélkül sem jött víz. (még mielőtt fel merülne a tartály félig volt)
Kikapcs és megnéztem a belsejét hátha történt valami de nem.
Bekapcsolom és megint ment rendesen.
Ki érti ezt...[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz 72lakiluk #81754 üzenetére
Fedél nélkül.
Kb így néz ki a dolog.
1 A közepes hőmérsékleten kezdem és először hagyom magában, hogy elkezdje növelni a térfogatát a tejnek.
2 néha belelógatom a kanalat és megnézem mennyire meleg.
3 ha már úgy érzem, hogy megfelelő akkor lekapcsolom.
4 a hideg keveréses módot elindítom és a teás kanalat nem teljesen belenyomva (csak annyira, hogy középre is irányítsa az örvényt hagyom keveredni a tejet (mint amikor a gőzölésnél lejebb nyomod a gőzkart az edényben). Látni fogod, hogy lassan fényesedik és amikor úgy látod, hogy nem a nagyon kemény hab van akkor leállítod.Ezt akkor csinálom a feleségemnek amikor sok kávét kell készíteni és a GC-n ugye ez nem annyira egyszerű.
Amúgy én inkább gőzölök.
Ő meg csak megnyomja a gombot a készüléken és a végén kiesik egy teniszlabda keménységű cucc a csészéjébe[ Szerkesztve ]
-
-
tommyx
tag
Ha valaki esetleg épp mézesüveg beszerzésen gondolkodik
-
Gery0505
aktív tag
Hát igen, kemény is volt a tejhab mint a beton. Gondolom a jó tejkrémet csak gőzöléssel lehet csinálni. Gondoltam kipróbálom a Nespresso-t, de alkalmatlan a feladatra. Csinál tejhabot, de nem olyat mint kellene. Még kellene szereznünk egy ilyen fém küblit, amiben tudnánk gőzölni.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Gery0505
aktív tag
Március 15.-e tiszteletére Párommal ittunk egy finom Capuccinot, ami nagyon jól sikerült. A tejhabot egy Nespresso Aeroccino 4 tejhab készítővel csináltam, egy kicsit kemény lett a hab, így a Latte art nem sikerült. Párom, pedig sütött egy kis Brownie-t mellé, amit egy kis eperkekvárral megkentünk.
Nagyon finom lett mindkét alkotás."Failure is always an option." Adam Savage
-
Koczó93
őstag
válasz Flashback #81746 üzenetére
Miért izgatja annyi ember fantáziáját az én gépem?
Amúgy egy Rocket r58 (Ha valaki nem ismerné: dual bojler, e61, pid, rotoszivattyús) Van egy kisebb fúvóka a fejben és egy ims200 felsőszűrő. A gép még nincs vízhálózatra kötve.
Az őrlő egy Fragola féle Mazzer Royal Zm késsel. Ha van még kérdés írj vagy privátban -
iatti
aktív tag
válasz Keresztapper #81738 üzenetére
tényleg ott már látni.így jár aki nem fészbukol.
-
Keresztapper
senior tag
válasz stereofan #81737 üzenetére
Tessék követni a mester facebook oldalát!
http://palscoffeetech.com/
-
gtr313
csendes tag
-
72lakiluk
tag
Ha valakinek lesz tapasztalata PY Hello Sicilia újdonságáról akkor tegye közzé légyszi.
-
72lakiluk
tag
válasz Sic.Transit #81729 üzenetére
-
CB
senior tag
Nem szeretném árulni, mert az már macera.
vicces1: Lehet, hogy van alin, de az már megint macera. Meg kell rendelni, várni míg megjön, a postás nem tudja bedobni a ládába, akkor el kell menni érte a postára. Ebbe meg minden boltba belebotlok. Beviszem a munkahelyre, és 5 perc alatt megcsináltatom. Nem kell könyörögni senkinek, megkérem az emberemet. Hozzáteszem, eddig kétszer követtem el tavaly nyár eleje óta a szűrőpapír gyártást. Először egy doboz szűrőpapírból csak egy karikát lyukasztattam ki, abból csak 200 darab lett. Azóta spórolósabb lettem
sz.zs.: Már több fogy, lányom is hazajár a hétvégén. P-Sz-V reggel és délben 2-2 szimpla.
adp: Én egy fehér színűt használok most, nem érzek mellék ízt. Én is rögtön mosok el mindent, de a papír a pogácsával megy a kukába. Nem kell spórolnom vele.
Egyébként az első 200 adag barna színű volt, annak sem éreztem mellék ízét, de a papír kidolgozásra, érzésre sokkal finomabb volt, mint a mostani fehér. El is döntöttem, ha ez az adag elfogy, visszatérek a barnára.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
Deer76
aktív tag
Sógoromnak elromlott a Gaggia Baby Twin gépe. Tudtok Bp-en vagy Pest megyében megbízható szerelőt/szervizet? Köszi.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
adp
őstag
ez a barna papír szar izu, annyi vele csak a baj.
en egyebkent egy AP papirt siman hasznalok 5napig napi 2 duplaval, mondjuk ahogy lezarom a pumpat nekem mindig az az elso hogy elmosom a szurot, kart.
kb 2.5 eve kezdtem hasznalni az ap papirt es meg mindig van egy csomo az elso csomagbol[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz SoundON #81722 üzenetére
...de csak mert a legjobb a hővezetése.
Tényleg hogyé öntik mostanában a Gaggia kazánt ezüstből?
Más!
Pár hete volt szó a Mazzer szűkítő-tölcsérről és volt fent 3D nyomtatható file is, azt megtudná osztani akinek megvan?!
Visszanézve megtaláltam, de mintha az nem teljesen kör alakú lenne hanem sokszög.
Amit Kokx és Veri is megosztott, pontosabban amit Weinmaker is feltett.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
-
törölt tag
válasz Keresztapper #81700 üzenetére
ÁÁÁ Azt mindig elvitte a csak Izaurának becézett öreg hajléktalan nő. Az kóstolás alapján fél fok eltéréssel megmondta a szeszfokot
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz soldier2 #81713 üzenetére
Mert az aeropress 2000 Ft a 350 darab, ebből meg 300 Ft a 600 darab.
Tehát árban is van különbség, de ami a legfontosabb, hogy ezt megveszem bármelyik boltban, az aeropress papírt meg rendelnem kell, tehát sokkal több a macera vele számomra.
Ezt meg megveszem, betolom a golyós prés alá, aztán kész.[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
válasz Peti...(16v) #81703 üzenetére
+1
Én mondjuk nem aeropress-t használok, hanem ilyesmi kávé filter papírt:
Egy ilyen a dobozból 600 darab 58 mm-es papírt lehet készíteni.
Ebből ugye 100 darab van a dobozban, minden filternek két lapja van, és 3 darab átmérő 58 mm-es kör elfér rajta.
Kb. kéthavonta veszem le a felső szűrőt, és semmi kosz nincs rajta/mögötte.[ Szerkesztve ]
-
Elekellek
csendes tag
válasz Nibiru #81651 üzenetére
Régen sok mindent krómoztattam meg nikkeleztettem (akkor még megvolt a Hetényi, meg kicsit arrébb Beliczkyné Tömör Denise, a Dob utcai krómozó talán még ma is létezik). Volt olyan munkadarab, amire egyikük azt mondta, nem vállalja, a másik azt mondta, nem lesz szép. Ezen tényleg színátmenetes lett kicsit a króm.
Nem tudták pontosan elmagyarázni, de a probléma lényege az áramsűrűség lehet. Gondolom vannak olyan formák, ahol nem lesz egyenletes a leválasztás. Egy portafilterről el tudom képzelni, hogy belül már nem olyan minőségű (kohézió? vastagság?) a bevonat, mint kívül, hiszen ahogy záródik egy forma, egyre inkább Faraday-kalitkává válik.
Belül simán leoldódik a nikkel (króm?) bevonat, kívülről meg leverni sem lehet (vannak a kocogtatók, de ők sem tudják rézig pusztítani a kart : )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz beleriand72 #81704 üzenetére
Én is használok Aeropress papírt és fél év után sem nézett ki így a felsőszűrő.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
-
Noroo
tag
szerinted akkor az EOS 30D "túloz"?
-
Peti...(16v)
tag
Nem egyforma a két oldala? Szerintem tökmindegy
-
beleriand72
tag
válasz Peti...(16v) #81703 üzenetére
Olvastam már, de kipróbálni nem mertem. Melyik oldala nézzen felfelé: a síkosabb vagy a szőrösebb?
(képen valóban kicsit megdöbbentő a kosz, élőben nem volt ennyire rossz a helyzet :-))
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Peti...(16v)
tag
válasz beleriand72 #81701 üzenetére
Használj aeropress filterpapírt, és nem kell többet a felsőszűrő tisztasága miatt aggódnod. A lefolyást is egyenletesebbé teszi, segít elkerülni a csatornásodást. Vízbe áztatva tedd a pogácsa tetejére és megvagy. 2x, 3x újra felhasználható egy papír, ha elöblíted. Nekem nagyon bevált.
-
Rush77
aktív tag
válasz beleriand72 #81701 üzenetére
Én csak a takarításhoz tudok érdemben hozzászólni mert csak iparit használtam eddig.
Én 2-3 hetente csinálok puly caff takarítást a gépen. Eddig a pontig nem szokott eljutni és szerintem érdemes kicsit sűrűbben csinálni mint másfél hónap. És nap végén szoktam egy vakszűrős sima visszaöblítést is csinálni biztos ami biztos.[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Sziasztok. A képen GC ipari és IMS felsőszűrő. 2 kérdésem: felsőszűrő pucolásnál vártok vele eddig az állapotig vagy azért ennél kicsit sűrűbben javasolt a tisztítás (ez az állapot kb egy-másfél hónap, 50-70 dupla). Most találtam meg a fiók alján az IMS-t, gondoltam kipróbálom. Mi az alapvető különbség a 2 végeredmény között? Én úgy látom, amikor vizet engedek át talán nagyobb mennyiség jön a szélek közelében. Első kávé mennyiségben több lett, tehát a daráláson lehet kicsit finomítani, utána tudok nyilatkozni a csatornásodásról. A pogácsán sokminden nem látszódik, kicsit pocsolyás lett a teteje, de kiütve elég egységes. Nyitott karral figyeltem, kicsit határozottabban indult a lefolyás a szélekről.
Mindez annak tudható be, hogy az ipari széle külön meg van erősítve, ezáltal jobban hozzászorul a vízterítőhöz, míg a sima IMS a nyomás hatására a széleknél egy kicsit "elengedhet"?
Várom a Ti tapasztalataitokat is, köszönöm.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest