-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mano66
senior tag
Röviden : Igen.
A manométer kivételével az enyémben minden benne van.Kérdezném a többiektől.hogy a kettős manométerben a kisebb nyomás mit mér?
[ Szerkesztve ]
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
-
qvik27
tag
Háát, ezt így nem mondanám általánosságban. Neked így kellett változtatnod -lehet.
Nyomásfokozónál elvileg lazán érdemes hagyni az őrleményt, a nyomás kialakulásáért egyrészt a nyomásfokozó szelep felel: ez fejt ki ellenállást a folyadék áramlásában. a hagyományos karoknál nincs ilyen, ezeknél a tömörített kávépogácsa fejti ki az ellenállást, így ebben az esetben pontosabban kell előkészíteni, a rendszer nem tolerálja az előkészítési hibát.
A kávé természetesen más lesz, még akkor is, ha az őrlemény ugyanolyan finomságú. Mások a kivonatolás körülményei és az áramlások is jelentősen.
A tapasztalat meg azt mutatja, hogy jobban ízlik, a hagyományos.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
qvik27
tag
Igenis, ertettem. Meg is tettem, esugyanarra jutottam. Ezzel egyutt, valoban nem fogalmaztam egyertelmuen.
A csere utan nem kell feltetlenul finomabbra orolni.
Ami viszont biztos, az az, hogy sokkal pontosabban kell beloni az elokeszitest, es azt pontosan vegrehajtani.
Ezen fog mulni a minoseg.10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
soldier2
őstag
A GC hőtanilag más, mivel a fűtőszál a bojler falát melegíti, és a jó hővezető alumínium viszonylag nagy felszínen érintkezve a vízzel felmelegíti azt is.
Szuszinho: a tömörítés legyen állandó, és egyszerre csak egy dolgon változtass. Jó lesz meglátod. Ha lassú a lefolyásakkor durvább, ha gyors akkor finomabb irányba állíts az őrlőn. A kosárba annyi kávét tégy, hogy tömörítés előtt szintben legyen a kávé a kosár peremével (ezt egyszer leméred, utána annyival töltsd mindig, kávénként változik, hogy mennyi kell). Kezdetben cél a kávé:ital =1:2 arány.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
Rush77
aktív tag
Én rengeteg YT videót néztem ezzel kapcsolatban.
És rengeteget kell gyakorolni. Most mert tudok relatív vállalható mintákat önteni. Gyakorlás meg adott mivel a feleségem napi 2 kávét iszik tejjel és így adja magát, hogy mintát öntök.
Nyilván ha valakit érdekel a téma és rendesen el szeretne merülni benne, annak érdemes/érdekes lehet egy ilyen tanfolyam. -
#25510592
törölt tag
-
-
Peti...(16v)
tag
Egy GS3-at.
Más: annyi szó volt mostanában a balatoni újhullámos kávézókról, de a siófoki Cafe Maranról még nem esett szó. Igaz csak egyszer voltam, de akkor nagyon tetszett. A kiszolgálás kedves és figyelmes volt, kényelmes és szép a hely, a sütik és a kávék is nagyon finomak voltak. Megkóstoltam a világos (vmi etióp volt) és a sötét (vmi brazil) pörkölést is, utóbbi az állandó kínálat, a másik őrlőben pedig mindig valami új van. A sötét sem igazán sötét, és nekem nagyon bejött, pont azon a határon van, amikor még mutat valamit a pörkölés a kávé fajtajellegéből, de még nem laposítják el a sötétekre jellemző általános ízek. Nagyon különleges volt, az eddigi legjobb specialty kávé élményem, és ez volt az az ízvilág, ami itthon még sosem sikerült.
A gép is megér egy mustrát (KVDW Spirit). Számomra érdekes, hogy a két fejen két eltérő hőmérsékletet használnak, a világost 93, a sötétet 94! fokon húzták. Az árak magasak, de a minőség is magas szinten van, úgyhogy szerintem ezt el kell fogadni.[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz KVfun #101989 üzenetére
[EZ], én a korábbit sajnos nem próbáltam. Viszont ezzel és a Robot párossal kb. lehetetlen volt hibázni, mind a 250g nagyon ínycsiklandóan jött le, többféle arányban / dózisban is (picit variáltam, hogy milyen textúra áll neki jól).
Rendeltem még amúgy mellé a Brazilból, illetve a Salvadorból is, az év utolsó pörköléséből, de azokat még nem volt alkalmam megbontani. A Salvador egészen izgalmasan hangzik így a leírás alapján, elvileg a hét közepén már tud bontódni a csomag