Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz OPiiPO #133021 üzenetére
Persze ízlés dolgában nem vitázunk. Nekem a "melyik szép vs. ronda" kérdésben gyakran eszembe jut ez a Romhányi vers:
A büszke borzanya összetoborzott
néhány csellengő borzot,
hogy szívének féltett kincsét,
hat kicsinyét megtekintsék.
– Nézzetek! Ez itt a mennyország!
mondta dédelgetve
hat egyszülött borzát.
Ám a bámészkodók formátlannak,
torznak találták a sok torzonborz borzat.
Szólt az egyik, egy értelmesforma,
kinek kedélyét e látvány felborzolta:
– Érdekes! Ha belülről, elfogultan nézed,
ez az alom meleg kis családi fészek.
Ha kívülről, s nem vakít el vonzalom:
…egyszerűen borz-alom…BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
hoffman_
nagyúr
válasz OPiiPO #132638 üzenetére
bocsi, nem jó linket hagytam bent, most vettem észre. ez a Frei blend 7k árhoz.
a Frei SO 9k, ami bent maradt, még azt is megeszi azonos áron egy Impresso Brazil, hát még egy paljoc féle SO kávé picit többért.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz OPiiPO #132625 üzenetére
Frei blend (nem szeretjük) - 7 000Ft/kg
Impresso Brazil (szeretjük) - 9 100Ft/kgekkora különbséget bármikor megér.
[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
válasz OPiiPO #131081 üzenetére
Gaggia szűrőtartó M10 (vendéglátós)
kart, illetve kifolyót is nézz hozzá
ui.: megjelent ugyaniitt az új bevonatos bojler 19685 Ft
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
hoffman_
nagyúr
válasz OPiiPO #126132 üzenetére
nem vagyok egy nagy vízszakértő, de napi két presszó esetén max az koffi ízében lesz változás a fiziólógiájában egy felnőttnek nem sok. mire átmegy a pogin amúgy sem desztvíz lesz. gargalizálni persze nem ezzel kell haha.
korábbi munkahelyemen ipari mennyiségben volt szükség desztvízre, 3 körös ipari szűrőn jött a cucc 5-8μS körül ha jól emlékszem, napi 1000+ liter. vasalóba hoztam akkor is dögivel, de mire rákaptam a koffira, már sajnos nem voltam ott
DM vízzel etetem a GC-t már lassan másfél éve, mióta nincs norda, Rao recept alapján keverem. fragolánál van a gép, én sajnos nem merek pepecselni vele itthon, kértem, hogy nézzen rá a blokk belsejére is, kiderül mit csinált vele egy év alatt ez a víz. kb havi 5L megy át rajta, év 60-70 max.
[ Szerkesztve ]
-
Flashback
addikt
válasz OPiiPO #122791 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem hogy tudja valaki hogy OPV van-e benne.
Valószínüleg a forgalmazó sem tudja mit is kért a kínai gyártól, (mert valószínü PID-es de azt fel sem tüntetik) egyébként meg bele került a standard ulka pumpa, és ennek a specifikációját ilyen csunyán rá kellett írni...
De mivel bejelölték a 9Bar-t pirossal a nyomásmérön ezért van rá esély hogy opv is került bele. (igaz nem sok, de hátha)profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
rastacsz
tag
válasz OPiiPO #120525 üzenetére
Vannak lépcsők, amiket nyugodtan ki lehet hagyni. A gyengébb őrlők pont ilyenek.
Mazzerem van, használtan vettem. Más inkább vesz vmi gyengébbet, de drágábbat, mert az új. (ezt pl nem értem)Most aprón van pl egy Flair classic. Egész jó áron van, csak nyomásmérő hiánya miatt nem annyira kezdőknek való. De egy sep kompatibilis mérleggel lehetne használni kezdőknek is. Csak az a mérleg drága.
@koxx
Synesso? Dehogy! Kafmasino
Annak prémium bele van, nem mint a gagyi decentnek.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
tag
válasz OPiiPO #120525 üzenetére
Nem gondolom,hogy lenézés volna a sorok mögött, de egyetértek azzal, hogy belépő szintnek ezek megfelelnek, sőt, mások is. (Baratza sette, Vario stb.) Én anno egy Iberital challenge-dzsel kezdtem, és nem küzdöttem vele, mint disznó a jégen, hogy ezt-azt kihozzak vele. Ha buktam volna, kevésbé fájt volna. Megtetszett a kávé hobby.
...szóval "az autó nem a Mercédesznél kezdődik", bár történelmileg minden bizonnyal, és nem is ott fejeződik be valószínűleg.
Ha kézi őrlő is játszik, az tényleg nyerhet ebben az ársávban - ahogy p.lac írja.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
Toobee
veterán
válasz OPiiPO #106786 üzenetére
#106790OPiiPO
Kérésére TL; DR: egyél jól, legyél jól!Ez a lényeg. Ma már mindenre van gyors megoldás. Erre van szüksége ennek a sok, elfoglalt embernek. Legyen minden, legyen olcsó, legyen azonnal.
Liszt, só, víz, ez kell egy kenyérhez. Sok sikert hozzá, hogy felkutass olyan helyet, ahol tudsz is ilyet venni. Lassú, hisz a kovászt nevelni kell, annak kell idő, még dolgozik a tésztában, nehéz vele bánni, szakértelem kell hozzá. Ez az élet minden területén megfigyelhető. Ha te ki akarod váltani a mikrót, akkor tűzhelyre van szükséged, sok mosogatással jár, sokkal több idő, nagyobb helyigényű.
Az átlag ember képtelen előre gondolkodni, a saját életét menedzselni, kellenek az instant elérhető szemetek. Viszont jó hír, hogy kis utánajárással, na meg annál több pénzzel mindenből be lehet szerezni jó minőséget. Aztán majd a révnél kiderül, hogy melyik út volt az igazán drága - és rövid -.
Vigyünk már bele egy kis koronát is, azt még nem húztuk elő. Tragikomikus oltási jelenség, hogy állják az emberek a 3-4 órás sorokat, féltik a tyúkszarost, mert minditthalunk. Na, ebben a sorban úgy fél doboz cigi azért el tud fogyni. Egy -többek között- légzőszervi és keringési betegség elleni oltásra várakozva. Érted, nem? Én sem.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz OPiiPO #106786 üzenetére
Amit bbuffy is írt, vízforraló és több edény, ugyanezt csináljuk mi is.
Visszamelegítésre meg jobb is egy sütő, pláne ha gőzös.
Parci: Persze, nem is akarok konteót gyártani, főleg olyan világban, ahol zizeg körülöttünk a mobil, a router, az utcán a nagyfeszültségű kábel, és sorolhatnám.
Egy kis ON: látom nagyon berobbant a Mini Gaggia. Ennyire-ennyire odaver ízben, vagy jobb, de azért nem lép dimenziót? Igazából az érdekelne, mekkora az újdonság varázsa.
-
MODERÁTOR
válasz OPiiPO #106399 üzenetére
Persze
Tamperelesnel odakoccintja a tampert amitol megrepedhet a pogacsa, csatornasodhat
Gozolesnel nem torli le a tejet->raeg es igenytelen
Nem dolgozza el ontes elott a tejet a kiontoben, buborekos maradhat, nem forgatja meg a kavet a cseszeben igy a crema a tetejen marad es egyenletlen lesz a minta, vegul nem donti meg a cseszet es rosszul kezdi a felontest igy szinte kizart, hogy normalis mintat ontson.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
72lakiluk
tag
válasz OPiiPO #96810 üzenetére
Én meg tolom a fűnyírót és vágom a sövényt. Meg hidratálok közben, ahogy nagy melegben kell ( unikum+sör )
Én már korábban feladtam a rejtvények megfejtését, mert azért akad néha itt ( meg persze más fórumokon is )
Meg ezt a hardcore kifejezést is kezelhetjük a helyén pénzem ugyan lenne bármilyen milliós csodagépre, de attól ugyanolyan 'hülye' maradnék, mint most vagyok. Az való annak aki görbéket rajzol, profilozik meg tizedfokozik, meg a fene tudja még mit lehet vele kezdeni ....[ Szerkesztve ]
-
coxymaxi
csendes tag
válasz OPiiPO #89993 üzenetére
Eladó a Silvia!
V5 verzió, karácsony előtt járt fragolánál, amúgy 2017-es.
- Auber PID (új ár 60e), érzékelő kazánba bevezetve (fragola)
- szűkítő, rézcső, bojler szigetelés, tágulási, bekapcs.gomb kiiktatva (fragola), SOnOff wifis dugalj
- esztétikailag hibátlan (se karc, se rozsda, se semmi)
- 1 gyári normál és 1 gyári naked kar (gyári szűrők, /szimpla, dupla/ + 2 féle IMS superfine 14/16-os, 16/18-as a 14/16 3x használt, a másik bontatlan csomag)
- tamper (58-as motta), tamper alátétgumi, knockbox, szűrőmagasító (mágneses)
Végig Vera vízzel + párnával használva. Elvétve gőzöltem csak vele.
Ez eddig szumma: 210e HUFHa esetleg valaki egy full szettről álmodozik, akkor a mellette szolgáló Fio F4 nano is vihető.
Úgy 300e az ára a szettnek!
Csalódásmentes választás. Mind belső mind külső, mind használat! -
soldier2
őstag
válasz OPiiPO #89990 üzenetére
Tényleg nem vettem bántásnak. A videóban lévő állításokkal nincs is baj, csak annyira "bárki csinálhat ilyent", hogy lehet többet árt mint használ. Inkább úgy módosítanám az előző hozzászólásomat, hogy aki gyógyszer meg Salvus víz meg egyéb miacsoda mellett is kávét iszik éhgyomorra, az meg is érdemli. Aki meg bírja az marja. Ha nagyon világos a pörkölés nekem is kell egy fél szendó, pogácsa akármi (vagy egy pohár tej előtte), de többnyire ok
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz OPiiPO #89983 üzenetére
Nemááááár. Ilyent én is tudok, pedig nem vagyok jó videószerkesztő. Nem azt mondom, hogy jó ötlet így csinálni, de az öngyilkos stratégia azért költői túlzás. Nem vagyunk egyformák. Akinek bírja a gyomra az igya, akinek meg savtúltengése van inkább egyen előtte.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
válasz OPiiPO #87819 üzenetére
Van pár különbség, de majdnem.
-702-nél alátéttel lehet kalbrálni, 800-900-nál ezt a lehetőséget már beépítették a felső késtartó kosárba.
-702 25 fokozatban, 800-900 40 fokozatban állítható
-900-ban van időzítő elektronika
-800-900-ban van egy antisztatizáló lemezke, ami ennyi pangót képes visszatartani (én kiműtöttem)Kb, ennyi jut eszembe hirtelen...
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
zozy84
senior tag
válasz OPiiPO #86124 üzenetére
Igen tudom, hogy nem volt sok esély itt a normális válaszra de megpróbáltam.
Tudom, hogy Gaggia Baby és társai plusz daráló plusz minden féle tuning ....... De én szeretem, hogy kimegyek a nem nagy konyhámba (az egész lakásom 55nm) ahol egy automata gép pont elfér , megnyomok egy bekapcsoló gombot és egy másik gombot utána amire be van állítva a kávé mennyisége, erőssége ahogy szeretem és ennyi.
Crema így is van (kávétól függ mennyi) , plusz pici meleg tej és pici ( fél adag) barna cukor. Ennyi. Semmi extra.
(dolgoztam túl sok évet vendéglátásban, Csináltam számtalan kávét sok milliós gépeken és voltam pár "kötelező" pár órás képzésen, stb stb)
Hiába szeretem a jó és finom kávét (ez relatív) otthon nem fogok neki állni grammozni, nem fogok minden különböző fajta kávéhoz darálót állítani és nem nézem fanatikusan a lefolyást és számolom a másodpercek.
Jobban is ki tudnám fejteni de teljesen fölösleges.
Az Xsmall-t akcióban vettem 5 éve 60'000Ft-ért 5 év garanciával. Kb féláron volt.
Most le fogom cserélni. Csak kíváncsi lettem volna, hogy Ti szerintetek mi lenne a jobb választás Automata gépek közül ebben a 140-170eft-os kategóriában.Gondolkodtam, hogy a SAGE BES870 jobb lenne-e de elvetettem az ötletet. (250'000Ft)
-
vicces1
aktív tag
válasz OPiiPO #85692 üzenetére
az 5l-es zero, ezt a vizet használják itt most egy új kávézóban (boom bike coffee- a Berényi út végén van)
Még nem kóstoltam náluk a kávéjukat, de dicsérik ezt a vizet. Majd kipróbálom én is, de elvagyok a dm deszt.+ " koncentrátumos" vízzel[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
-
biker
nagyúr
válasz OPiiPO #83955 üzenetére
Kezdem megszokni, hogy az összes kávés fórum kizárólag ugyanarról szól, hogy csak a tegnap pörkölt egyesével mért szemcsés őrleményből pontosan 26mp-ig húzott ital létezik. Mintha más nem lenne
Aztán néznének, ha ugyanez menne a hardver területén, kiszelektálva mindent ami nem highendElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
senior tag
válasz OPiiPO #79822 üzenetére
Igen, a sztatikusságot csökkenti.
Egyébként ennyi pangót tartott vissza nálam:
Eleinte nyomtam fel egy kis ragasztót a garatba a lemezke fölé, és utána belenyomtam a lemezt. Ez is jó megoldás volt, de pár naponta ezt meg kellett ismételni, mert elengedte. Utána jött a “brutális” megoldásom.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
válasz OPiiPO #79590 üzenetére
Sokkal valószínűbb, hogy annyira finomra állítottad, hogy nem tud kijönni a kávé. Állítsd sokkal durvábbra, talán nem kell szétszedni és kiadja a púdert amit darált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest