Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
válasz WarLock07222 #126999 üzenetére
Nem korrekt oda sorolni, mert általában a HX gépeket a hűtőcsapolás és a túlhevülő fej miatti macera miatt igyekszik az ember elkerülni, a Mara-nál meg pont ezt küszöbölték ki a vezérléssel. HX-re épül, de teljesen máshogy kell használni.
-
thomasrc
tag
Úgy néz ki, hogy mégis megtartom a Mara-t.
Lehetőségem nyílt megtekinteni egy Sage DB-t, hát... Mondjuk úgy, hogy nem nyerte el a tetszésemet. A tapasztalatokat olvasva tudom, hogy nem szokott vele anyagminőségből eredő probléma lenni, de élőben ez az inox-szal borított műanyag nekem gagyinak hat és az kifejezetten nem tetszett, hogy alig van súlya. A kar felhelyezésekor meg kell fogni a gépet, mert a hátsó görgőkön megcsúszik.
Ami erős ellenérzést váltott ki bennem, hogy a gőzcső karikája gumis anyagból van (én azt hittem az teljesen műanyag) és nem is olyan könnyen mozdítható a cső, mint a Mara-nál. Én kételkedek benne, hogy ez hosszú távon nem szakad el. Plusz a felsőszűrőnél is néztem, hogy ott is műanyag van alatta. Ez nem reped vagy vetemedik meg ilyen formában? A sorjás főzőfejről nem is beszélve... Mint amit gyors iramban legyártottak és nyersen ment tovább az összeszerelőbe.
De hogy ne csak negatívat mondjak, funkciók terén meglepően sokat tud és nekem úgy tűnt, hogy azt jól is csinálja.
Tág tartományban lehet a hőfokot állítani (külön gőzkazánt is egy kisebb biztonságos tartományban), állítható az előáztatás, sőt a gombot nyomva tartva manuális előáztatást is tud. A karos gőzindítás kifejezetten tetszik rajta. Tud olyat is, hogy mennyiség alapján csapol, bár nem sikerült megtudnom, hogy ez mennyire precíz (olvasom, hogy volt, akinél bizonytalanul működött, ezért maradt inkább az idő alapú csapolásnál).
Szerintem ez a gép inkább azoknak való, akik single boilerről akarnak feljebb lépni, de nem tudják megfizetni a prosumer DB-ket és a HX is offos nekik. Amennyire én a kínálatot nézem, ebben az árkategóriában van a Sage és a Mara X és ennyi, az összes többi az single boiler vagy HX. ¯\(°_o)/¯
tl;dr: Ha Mara X-ről váltok valamire, akkor az jelen álláspont szerint a Bianca vagy a Silvia Pro lesz, de egyelőre nem érzem úgy, hogy megérné befektetni bármelyikükbe is.
-
törölt tag
Sikerült elboltolnom a kalmár féle cuccot maradéktalanul, lett egy One Eleven kenya és helyreállt a világ rendje, még az első, elrontott shot is baromi jellegzetes gyümölcs ízeket hozott, a csésze felett összenézve mindenkinek az áfonya ugrott be, de valami meghatározhatatlan édes utóízzel.
18g - 36g, 28 mp, 92 fok, előáztatást kihagytam, továbbra sem értem hogy hogyan kellene beállítani/használni a funkciót megfelelően.Jött egy webshopos, 3d nyomtatott wdt cucc, 0,35 (vagy 0,3?) tűkkel, de fura módon ezzel jobban csatornásodik a naked kar mintha csak tenyérrel ütögetném őrlés után.
Jhonny06 #126996
Nekem az egyik idei kedvencem, nem igazán sikerült elrontani, lassan is, gyorsan is, minden hogyan brutál jó anyag volt, és mas más arcát mutatta. Sajnos sehol nem találtam azóta belőle.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
-
dreed
tag
Sziasztok! Gaggia Primo Modello takarítása, rendbetétele után próbálgattam a hőfokot belőni a kapilláris termosztáton, közben valószínű túlhajtottam a mágnesszelepet.
Nem jön víz a fejen keresztül, áram alá helyezve a gépet a "pumpa on" feliratú lámpa világít. A rendszer tiszta, a pumpa működik, ezért nem tudok másra gondolni. Ha lehúzom a szelepről a csatikat, megszűnik a visszajelzés. Lehet esetleg máshol is hiba? Hogy tudnám kideríteni? -
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #126992 üzenetére
Egyszerűsíts!
Pl.:
V60 a-b-c recepttel, a jelölés: V60-a
Másik, pl tricolate a-b-c (van annyi? ) recepttel: T-a
Matricán meg tudod jelezni
De hallgass dewláékra és maradjon a tricolateA recept meg telefon jegyzet, ami felhővel szinkronizált.
Akinek még kell öt fajta espresso gép, meg a tucat filter készítő cucc, annak legyen komornyikja
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
icm
tag
válasz Cathfaern #126988 üzenetére
Egyrészt van egy excel táblázatom amiben a babok megnevezése, mennyisége, őrlőállása adott mennyiséghez / adott kávéfőzőhöz (gaggia, flair, mypressi), pörklési dátum, termőterület, feldolgozási mód, gépen beállított főzési hőmérséklet van feltűntetve. Nyilván ha lenne puNpa szabályzóm akkor felírnám ha lenne valami izgalmasabb profilozás, de egyszerű 9bar-os shotok esetemben.
A másik a coffee flow ahol vezetem a főzéseket - habár ez nem V60 inkább eszpressóhoz való, de ott van pre-brew notes, főzés előtt is meg tudod adni a bemenő paramétereket de ha lefőzted, rögtön utána is felviheted.
Beanconqueror-t már javasolták, Te is leszedted, bluetooth mérlegekkel is kommunikál."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Cathfaern
nagyúr
Az a baj filternél a hőfok meg őrlő állása azért még kevés infó Rá kéne írnom legalább a brewert meg hogy milyen recept alapján, de még ott is lehet variancia. Plusz van ami kávét alapból fagyasztóba rakok (pl.ha túlvásárolom magam) és ott nem tudom még fagyasztáskor, hogy mi lesz a jó. És lehet 2-3-4 kísérlet mire az ideális meglesz (vagy több, mert mindig elfelejtem, hogy főztem korábban )
-
MODERÁTOR
válasz Cathfaern #126988 üzenetére
Philips aventes műanyag dobozba teszem el a fagyóba az épp használaton kívüli kávét, egy papír szalagot ragasztok rá és filccel ráírom a hőfokot és az őrlő állását, hogy ne kelljen azon agyalnom mi volt. Persze a kávé fajtáját is ráírom. Eddig bevált.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
őstag
válasz kmarci25 #126989 üzenetére
nekem is az van fent, Eureka mérleggel is kompatibilis, szerintem jól használható.
Viszont az jogos, hogy nem igazán érdemes minden shot-ot rögzíteni vele; ha megvan egy setup azt viszont érdemes a következő húzásnál elmenteni pont a fenti dolgok miatt (pihentetés / kísérletezés / másik kávé után kellene a setup).
Én egy darabig amúgy papírra írtam, nem sokkal nagyobb szívás szerintem mint az érintőkijelzőt nyomogatni.. persze nehezebben kereshető, meg grafikont nehezebb rajzolni a flow-ról"... and I hope you have a great day!"
-
Cathfaern
nagyúr
Használ valaki valamiféle "főzési napló"-t?
Épp elől lévő napi fogyasztási kávénál kevésbé érzem szükségét, mert nagyjából belövöm az őrlőt és tudom mi van, de fagyasztóba elrakott kávéknál gyakran járok úgy, hogy mondjuk egy hónapja ittam utoljára, és nagyon jó volt, de nem emlékszek hogy milyen őrlő beállításon meg milyen brewerrel meg milyen recepttel főztem le... :) Bár egy zacskó kávéval is jártam már úgy, hogy első főzések egyikén nagyon jól sikerült, aztán nekiálltam kísérletezni valamivel, aztán a végére már nem tudtam hogy sikerült legelsőre.
Szóval van valakinek erre valami bejáratott módszere vagy appja? Appban egyszerűbbnek hangzik a visszakeresés, de nem tudom létezik-e olyan aminél nem kaparom le a falat amikor reggelente be akarom vinni hogy mit hogyan főztem...
Némi app store-os nézelődés után Beanconqueror-t szedtem le, próbálgatás alapján jónak tűnik, de "élesben" még nem használtam. -
HÁZIGAZDA
némi (változatlan) kingrinder k6 tapasztalatszerűség:
- kényelmes használni, a mágneses őrleménytartály nagyon hiányzik, a fel-letekerésnél mindig félek, hogy nem jól kapom el a menetet
- tényleg kevés a fine továbbra is, érzésre, bár most filterhez használom
- még túl új a kés, de egyelőre se presszóban, se filterben nem hozza a forté szintjét, érezhetően elmarad tőle
ezzel együtt kedvelem egyelőre, örülök, hogy megvettem.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
kmarci25
veterán
válasz Bazsee71 #126980 üzenetére
Hát sajnos tényleg nem... De azért köszi, ha legközelebb arra járunk, megnézzük.
Zebegényben egyébként érdemes a Füstölgő Sarok elnevezésű helyet megnézni, igazi BBQ-t készítenek (pulled pork, marhaszegy, oldalas). Nem olcsó, de cserébe nagyon finom. Utána jól esett volna egy finom kávé. Helyette rövid séta, aztán itthon főztem magunknak."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
A zebegényi Helyben kávézót kérem valaki vegye le az ajánlott helyek térképről, sajnos végleg bezárt. Ma jártunk ott, volt-nincs.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
törölt tag
válasz norkov84 #126971 üzenetére
Két hetes pörkölésű, de ez így eléggé csalódás lett, sajnos 1 kiló van belőle...
Próbáltam levinni a hőt, 91 volt most, de tényleg annyira világos pöri, hogy nekem az eddigi tapasztalatok alapján teljesen ellentmondásos az alacsony hő, gyors lefolyás kombó. 1:2 aránynál már rettentő keserű, szájszárító, kellemetlen lecsengés, ezek eddig mind a túlkivonatolás jelei. 1:1 aránynál sem volt semmi értékelhető eredmény. Az előáztatást kipróbálva sem jutottam semmire. Fura módon cuppingban sem volt kellemes az íze. -
MPowerPH
félisten
-
senior tag
Vannak a fagyasztóban ezek a tesztpörkölések. Szívesen odaadom valakinek aki tud vele mit kezdeni és eljön érte Érdre. Akár kést bejáratni, de fogyasztani is jó, csak én már unom.
Egy üvegben kb. 1/4 kg van.
A Peru és a Kolumbia nem tudom melyik volt.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
norkov84
tag
válasz #98690560 #126948 üzenetére
Én rendszeresen rendelek Gábortól. 93fok szerintem sok lesz neki. Anno az R58-on 91-92 volt a Joker, sosem mentem feljebb. Illetve én 1:2.5-re szoktam húzni, többségét minimális előáztatással.
Ha keserű, akkor gyorsítok a lefolyáson és elhagyom az áztatást. A Javat pl így húztam tőle legutóbb.
A kolumbiai viszont nálam mindig jól muzsikált a sztenderd beállításokkal (18g —> 45g, 2bar előáztatás az első cseppekig, onnan fel 7-8bar, ejtve a húzás végéig 3barra, az egész kb. 40s alatt).
Mikori pörkölés amúgy? -
inf3rno
nagyúr
Voltam közben Müllerben, csak valami Blink nevű desztvizet találtam, ami nem tűnt annyira bíztatónak, úgyhogy inkább elmegyek majd DM-be, aztán veszek ott DM-es desztvizet. Van itthon keserűsó, de csak külsőleg szoktuk használni, mert állítólag jól felszívódik belőle a magnézium. Vannak kétségeim, mert elvileg a bőr nem engedi át az ionokat, de mindegy. Egyelőre megpróbálom csak szódabikarbónával visszasózva, aztán ha nem vagyok elégedett az ízzel, akkor keserűsózok is. A gépet sem vízköveztem még, de úgy tűnik, hogy inkább az az oka a mélyebb hangnak, hogy nem teljesen egyenes a konyhapultnak az a része, ahova átraktam, aztán jobban tud rezegni.
Kávé és tej helyettesítő témában újabb fejlemény, hogy rizstej helyett most kipróbáltam a kókusztej zsíros részével egy kiskanállal egy dupla kávét, és úgy majdnem olyan, mint tejszínnel. Sajnos nincs kis kiszerelés kókusztejből, de néha ha thai ételekhez használunk, akkor pár napra el fogok tenni belőle, mert sokkal jobb, mint a rizstejezés. A kókuszos rizstej meg hasonlók nem jók, mert azoktól teljesen kókusz íze lesz. Még agyalok rajta, hogy esetleg fagyasztok jégkocka tartóba, aztán akkor ki lehet porciózni, mint a tejszínnel szokták. Ár terén a Müllerben és a Pennyben lehet olcsó rizstejet kapni, a többi boltban kapható Alpro az nagyon el van szállva az árakkal, igaz egy kicsivel sűrűbb, mint ezek a tejek. Kókusztejnél az Aldis ami olcsó szokott lenni, főleg akcióban, de érdemes odafigyelni, mert van curry-vel előízesített és tiszta, és alig különböző a csomagolásuk.
Nekem bolti kávénál most elég jól bevált a Metro brazil kávéja. Nem a legfrissebb pörkölés, olyan fél éves, de azért még maradt benne aroma. Aztán ahogy megveszem megy a fagyasztóba, és onnan szedek ki annyit, amennyire szükségem van. Ár-érték arányban szerintem nagyon jó, inkább csokis ízvilág dominál, nem újhullámos. 100% arabica. Van nekik etióp és kolumbiai kávéjuk is. Árban nem emlékszem, azt hiszem 4-6k / kg lehet. Még majd próbálok mást is. A drogos kávé ügy óta valahogy nincs kedvem a kézműves kávéhoz, de majd visszajön, csak idő kell még. Körülbelül két hét kellett, amíg visszatért a normál agyműködésem, és tudtam normálisan dolgozni. Fejlemény nincs az ügyben, valszeg nem lesz belőle semmi. Inkább úgy tűnt, hogy jól szórakoznak rajta a zsaruk, ha meg annyit iszok belőle, mint amúgy normál kávéból szoktam, akkor valszeg hullazsákban visznek el. Ez van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tag
válasz qvik27 #126967 üzenetére
Egyébként nálam van mindkettő: Reneka és IMS superfine. Kb. két éve a fiókban. VST-t használok.
Ha valaki összehasonlítaná őket, kölcsön tudom adni. (meghatározott útvonalon és időszakokban :-) )BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz qvik27 #126965 üzenetére
Nem a szembesítés volt a cél, csupán azt erősíti meg bennem, amit anno is gondoltam:
az összehasonlításnál kifejezetten lényeges a kávé fajtája, a pörkölése, nem utolsó sorban az őrlő.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz Bazsee71 #126959 üzenetére
#86744 Bazsee71 qvik27 #86739
Új
Válasz
2019-11-01 19:35:08
Bazsee71
őstag
Az biztos, hogy így jó, illetve másoknál is így hozta az elvártakat. Nekem kicsit olyan ez, hogy ha már elrontottuk, akkor nem bug, hanem feature. :U
Más: anno próbáltam fej-fej mellett az IMS Superfinet és a Renekát, nekem ízben nem egyezett a kettő.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
kmarci25
veterán
Néztem a térképet, de amit találtam az végleg bezárt. :( Zebegény környékén van valami ajánlott hely? Ma kiránduluk egyet és összekptnénk egy jó kávézással is.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
vendingo
veterán
válasz #98690560 #126962 üzenetére
Én csak beleteszek 18g kávét a 9b-be, aztán ~25 másodperc után élvezem a csomagoláson feltüntetett ízeket. :)
Korábban ezt írtam erről a kávéról:
"Most a Colombian Supremo Huila-t fogyasztom 3 hét pihentetés után. Ritkán találkozok olyan kávéval, ami ennyire visszaadja a csomagoláson feltüntetett ízeket, paramétereket."Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
válasz vendingo #126957 üzenetére
És van valami különleges trükkje a kolumbiának, ahogy készíted? Én tegnap már végigmentem pár beállíáson, de olyan mintha meleg tonikkal gargalizálnék, semmi boros, gyümölcsös ízvilág, abból amit a tasakon írnak
viszont vettem ki a fagyóból egy 2 hónapos One Eleven brazilt, az a tankönyvi beállitásokon olyat hozott, hogy az simán kávézói minőségű.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Jhonny06 #126951 üzenetére
megoszlanak a vélemények látod, én anno topic közhangulat után vettem VST-t, szeretem. próbáld ki a sima IMS-t, 4k talán, nem nagy pénz, előrelépés lesz. VST vagy IMS superfine is mehet mellé, ezeken hamar túl tudsz adni 1-2 próba után szinte árában, ha nem jön be.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
RvD
csendes tag
válasz babosf #126097 üzenetére
Szia!
Meglepő, amit írsz. Két hete van meg a Profitec Go, de ilyen jellegű problémát nem tapasztaltam. Általában akkor szokott csatornásodni, ha kevés vagy rosszul van eloszlatva a kávéörlemény, de ez is inkább az egyadagos szűrőkre jellemző. Az elöző gépeimnél se volt ilyen soha. Persze örülök, ha megoldódott a problémád, csak tényleg fura, hogy egy új tömítés kellett. Nekem inkább az a bajom rohadt nehéz befordítani a kart, ha meg belekapaszkodok a gépbe, akkor vetemedik az egész. Egyébként eddig részemről az egyetlen negatívum az a burkolat, vastagabb anyagból is készülhetett volna. (Érdekes a csepegtető tálca vastagabb anyagból készült, az egészet azzal a vastagsággal kellett volna csinálni.) Magisteremnél ilyen nem volt, hogy hajlik a burkolat, abba lehetett kapaszkodni, benne van az anyag. A többi részével elégedett vagyok, a belső részek is jó minőségűek. A kivezetett OPV is jó dolog. PID is rendben. A bemelegedési idő itt is le van hazudva, de azt már megszoktam. Kell egy 20-25 perc mire valóban átmelegszik és hőstabilnak mondható. Alapvetően nagyon jó kis gép, talán nevezhetjük is Gaggia Classic Pro gyilkosnak, mert hiába olcsóbb valamivel, ha még tuningra kell költeni. Egyébként melyik ez a tömítés, amit beleraktál? Hol kapható? Lehet kipróbálnék más tömítést, egy más fajta tömítésnél lehet könnyebben be lehet húzni a kart, legalább is jó volna, ha nem kellene annyira nekifeszülni a gépnek.
Ha van még tapasztalatod a géppel szívesen veszem (meg talán másnak is segítség), én még igen csak ismerkedési fázisban vagyok, nem győzök kávét főzni.Üdv!
-
törölt tag
Írta múltkor valaki, hogy KávéKalmár cuccot rendelt, hirtelen jött ötletből vettem én is egy kolumbiát. Bár a zacsin közepes pörkölés szerepel, a babok jóval világosabbak, mint az utóbbi időben nálam megfordult világos pörik. Egyelőre nem raktam előáztatást, csak simán 7 BAR, 17,5g-35g, 26-28mp, 93 fokon, de rettentő keserű lett mindkét shot. Megpróbálom később magasabb hővel, hatha segít.
-
senior tag
válasz Petyuska111 #126946 üzenetére
hardveraprón, Marketplace-en + a kávés csoportokban.
-
Petyuska111
tag
Van egy 1Z Presso JE kézi kávéörlőm, 2 éves, eredeti dobozában pihen gyakorlatilag a megvétele óta, mindössze egyetlen alkalommal volt használva. Szerintetek hol érdemes hirdetni eladásra? Mennyi lehet a reális ára használtan? Most akciósan 80e (avx-nél).
-
icm
tag
válasz #98690560 #126942 üzenetére
Nem listázza nekem az avx-est sehogy. Köszönöm! Ezért kértem minden egyéb negatívnak vélt hangnem nélkül, ahogy írtam. Direkt végignéztem, kerestem is. A linked segítségével meg tudom nézni.
Másképp gondolunk a dolgok (pl.: pénz értékeinek) definiálására. Jobb szeretek egyértelműen fogalmazni, és nélkülözni a hanyag eleganciás megfogalmazásokat. Másképp fogalmazom, találtam nyomásmérő órát tényleg párezerért csak az nem M6 volt, és emiatt jeleztem vissza, hogy vigyázz! Az nem lesz jó. Máris két külön halmazról beszélünk (el egymás mellett) a pontos megnevezés hiánya miatt."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hoffman_
nagyúr
válasz Jhonny06 #126939 üzenetére
nekem a gyári mellet IMS és VST van, előbbi is nagy ugrás volt, de utóbbi érkezése után átkerült a dupla kifolyós karba az IMS, amit félévente ha megjáratok, bőven van különbség VST javára. naked karban a VST-ből jön a dupla naponta, szerintem ezen a gépen nem ez lesz a szűk keresztmetszet már. van, aki a ridged verziót szereti, nekem a ridgeless nagyon bevált. mindkettő 18g.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
nate82
csendes tag
Sziasztok, valaki ismeri ezt a weboldalt, szabad tőlük rendelni: https://30.coffee/
-
Jhonny06
veterán
GC-hez milyen dupla szűrőkosarat érdemes venni? Pár hónapig használtam a gyárit, de most jutottam el oda a kísérletezésben, hogy kipróbálnék valami mást is.
-
csomea
újonc
Sziasztok! Javaslatokat szeretnék kérni hogy honnan rendeljek jó kávét, a kitűzött posztban szereplőkön kívül. 10-12e/kilónál többet nem nagyon szeretnék fizetni. A szállítási költség miatt 2 kilót szoktam egyszerre rendelni, azt 4-6 héten belül meg is isszuk. Eddig általában vagy a Lago Cafétól vagy a Pacificcafétól rendeltem. Lago szuper, de a választékát kicsit már unom, Pacifitől meg többször volt már hogy 1 hónapos kávét küldtek (lehet csak mert akciós volt?).
-
ZeCse
csendes tag
válasz hyperspace #126928 üzenetére
Olyasféle. Bár nem tudom, hogy a kávé ízére nem lesz-e (negatív) hatása az ionizálásnak!?
[ Szerkesztve ]
Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
MPowerPH
félisten
válasz Ludovicus #126934 üzenetére
Akkor meg is van a problema. Valszeg tenyleg sok volt a kosarban, mert ha gyors lefolyast szerettem volna, irrealisan sokat kellett allitani az orlon, es eltuntek az izek. Ha pedig jonak iteltem meg a finomsagot, akkor lassan jott le, es keseru lett.
Probaltam 88 foktol 95 fokig bezarolag a homersekletet is, ott a 92 fok volt a legjobb, de csak a kisebb kosarral es 17g -al.Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz hyperspace #126928 üzenetére
Miért nem építik bele? Jó ötletnek tűnik.
-
MPowerPH
félisten
válasz RetepNyaraB #126930 üzenetére
A keseredes megvan, sajnos elojott, de csak a nagy kosarban.
Don't Tread On Me
-
RetepNyaraB
veterán
válasz MPowerPH #126926 üzenetére
Az lehet kicsit kevés a névleges méret miatt. 18g jó lesz szerintem már. Ne menjen 25mp és 1:2 arány fölé, ha jól emlékszem. Hajlamos keseredni. Még risztrettó irányba is el lehet menni valamelyest, ha elég gyors a lefolyás.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
hyperspace
őstag
Ez olyan, mint az ionizáló hajszárító?
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
MPowerPH
félisten
válasz Toobee #126918 üzenetére
A Lelit 2 kosarat adott.
-IMS / LELIT58 2 doses filter (14-18 g)
-IMS / LELIT58 2 doses (18-21 g)A kezi daralokkal a 100Ft -os erme trukk a 20,5-21g -os mennyiseggel mukodott a nagyobb kosarban. Most az SJ -vel ez mindenkeppen valtozott, csak a rossz szokasom miatt maradt a 21g.
De ugye ez dupla, mikor kettonknek fozok. Akkor probaljam meg az also hatarerteken, 18-19g -al?A masik kosar az a bottomless -en van, ott 17g -ot szoktam lefozni csak magamnak, ha duplat iszok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
DG790401
tag
Kedves fórumozók!!! Manomètert keresek e 61-es fejhez(0-10x bár)! Akinek van felesleges ès eladó, megválna tőle kèrem keressen privátban!
Köszönöm -
WarLock07222
tag
válasz MPowerPH #126917 üzenetére
21g kávé még világos pörkölésből is kemény adag amúgy, meglepődnék ha egyenletesen ezt ki lehetne oldani bármiféle trükk nélkül. A víz a tetején meg igazából ne zavarjon addig, amíg jó íze van Fémszűrő amúgy a tetején abszolút eloszlat minden vágyat az iránt, hogy a pogácsa tetejét nézegesd, szóval ilyen szempontból is előnyös.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Ha egy jonak tuno huzas utan, 21g kaveval, amikor megvan a 8,5-9 bar, 25s, a portafilterben a zacc tetejen all a viz, azt mi okozza? A kosar 21g -os.
Sotet pori, 92 fok, de ez most mellekes.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
kk831228
addikt
Ma voltam Eger Depresso, talán etióp volt, elég világos, jújj, de messze vagyok attól a végéredménytől... Muszáj lesz venni belőle egy minimálisat, és úgy próbálgatni otthon is.
Ezek a "nagygépek" tudnak azért valamit, ott nem b.. kodnak wdt, meg disztri meg a pákszkrín meg ilyen hülyeségek. A végeredmény meg mégis megvan.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
senior tag
válasz Papacoffee #126907 üzenetére
Podos gépnél az opv nem hoz jó eredményt. Egy szűkítő többet ér!
-
stereofan
tag
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
kemcso
Ármester
"A front burkolatot leszedni eléggé szívás kategória, a kart, kapcsolókat, lámpákat, mindent ki kell bontani hozzá" forrás: [link]
-
Papacoffee
csendes tag
Került hozzám egy Covim Memox CZ205B podos gép. Tudna valaki segíteni abban, hogy az első műanyag burkolatot hogyan lehet levenni.
Gondolom a főzőfej mozgató kart ki kell venni, de hogyan? Terveim szerint kapna egy OPV-t. De nem fértek hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest