Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stereofan
tag
válasz Parci #102196 üzenetére
szüleimnél kint a háznál óriási pusztítást végeznek ezek az állatok:
csemetéket, növendék fákat lerágnak, letörnek, rengeteg bosszúságot okoznak. lett szólva az erdészetnek, ott egy szivacsba áztatható eléggé büdös anyagot adtak, hogy az majd elriasztja...aha, hogyne...a két - két és fél méteres kerítést simán ugorják, rendszeresen bejárnak. csak a kerítés magasítás ami szóba jöhet...minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
n00n
őstag
Sziasztok! Karácsonyra kaptunk egy Philips EP5365/10 kávéfőzőt. Eddig kapszulás Nespresso gépet használtunk, szóval elég nagy előrelépés :) Milyen kávét ajánlotok hozzá? :) Valami jobb fajta érdekel, napi 4-5 kávét iszunk szóval nem baj ha húzósabb a kiló ára.
-
Toobee
veterán
válasz SteelCowboy #102166 üzenetére
Csináltam pár képet a szűrőről is, mert az volt még a kérdés. 18 gramm, de nem volt vele teljesen tele, szerintem ebből a CasMo-ból 19-et elnyelne. Nekem a főzési idő hosszabb, mint amit írnak, általában 6-8 perc, ez most épp 6 eleje. De lehet bátrabban kellene bánni a gázzal. Kipróbáltam, amit Kalmár írt: elzártam, mikor megindult. Én idáig takarékra vettem, de ez is jó módszer, lejön szépen a kávé, ha már megindult, nem kell tovább melegíteni. 40 gramm lett a végeredmény.
-
Koczó93
őstag
Szentségtörés vagy sem, egy jó cappucino is jól tud esni néha napján
-
WarLock07222
tag
válasz qvik27 #102189 üzenetére
Érdekes ez egyébként. A helyi zöldségesnél a Bagira volt a legelső kisüzemi pörkölésű kávé, amit a kezembe vettem és forgattam, de akkor még nem annyira érdekelt ez a hardcore kávés dolog. Sajna azóta se vásároltam belőle egy zacsit sem, de most ahogy írjatok már azon gondolkodom miket kellene kóstolni. A ferment Guatemala kifejezetten izginek látszik.
-
Toobee
veterán
válasz Kávé Kálmán #102184 üzenetére
Köszönöm az infókat! Akkor amiket találtam instán, az nem valós nyomásprofil? Ja, a naked kart is nagyon várom már
-
tag
Abszolúte osztom a véleményedet.
Pár éve vásárlok a Bagirától rendszeresen. Nálam hármas élboly van már egy ideje: (abc rendben) Bagira, Casmo, Pallyotz. (presszózok)
Bagirától nagy kedvencem a Guatemala, a perui meg az etióp, de gyakorlatilag mindegyik tetszett. Brazilt pörköli sötétebbre - kóstoltam azt is, de inkább csak kevertem másikkal.
PY-től a legutóbb vásárolt organic Yirga meg a Guatemala ízlett bitangmód.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
bbuffy
senior tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Toobee #102174 üzenetére
9Barista: kiegészítésnek annyi, hogy a 120g víz ahhoz kell, hogy összetekerésnél 40 jusson a hűtőkörbe, 80 pedig lent maradjon a kávéhoz. Ha alultöltöd, akkor azzal jár, hogy a "kávékörben" ugyanannyi viz marad, a hűtőkör pedig kevesebb hűtővizet kap (az van ugyanis felül, maradékelv). Tehát játszani úgy lehet esetleg, hogy egymástól totál függetlenül töltögeted a köröket. A hűtőkörbe több vizet, mint 40g nem nagyon lehet tölteni, mert kirotyogja. Én a kávé megjelenésekor gyakorlatilag el szoktam zárni a hőt alatta. Továbbra is tartom, hogy az utóbbi évek legnagyobb dobása eszpresszóban. Már nagyon várom, hogy megtűzdelhessük szenzorokkal, és betehessük a 9Barista referencia profilt is a Smart-ba. Onnantól egy karos, flow regulátoros géppel is lehet majd 9Baristát "mímelni".
-
SoundON
tag
válasz sz.zs. #102170 üzenetére
Én évek óta iszom a Bagirákat is. Voltak nagyon jó kávéik! Nálam benne van a magyar top3 pörkölőben. Nagyon sokféle kávéval dolgozik (kisérletezik) Ádám.
A Bagira zöldeknek itt lehet utánanézni aki szereti olvasgatni mit is iszik pontosan:
nekem tavalyról ez az el salvador volt a kedvencem tőlük [link] meg ez a rwanda [link] ami meg azért is extra mert száraz feldolgozás ami ott csak pár éve lett engedélyezve.A CMnél világosabbra pörkölt babokra számítsál, amikből sokszor 1-2grammal is több fér a kosárba és jól áll nekik ha extrém rövidre, 1:1,5/1,2re húzod a presszót. Legalább is én így szeretem
Jó kávézást!
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz Toobee #102178 üzenetére
Februart ír, de tugyjukmi a helyzet, en megvárnám hogy letisztuljon, ez a kereskedelmi forma. Már ha számit a végösszeg.
Illetve irja is hogy a Covid miatt bizonytalan minden, szóval van idő szerelembe esni most.Én továbbra is kézin agyalok, de előbb megvárom mi lesz a kecskékkel. Ha off akkor egy kis Kinu. Esti filterre és néha elvinni vhova sztem elégnek kell lennie. Elengedtem az 1zpresso vonalat, bár biztos jó.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
desigo
senior tag
Sziasztok.
2014.január óta használok egy Gaggia Classic kávéfőzőt.Csak szűrt vizzel használtam (Norda majd RO 102 víztisztítóval) vigyáztam rá.Pár hete ha elindítom a kávéfőzést akkor pár másodpercig csak búg aztán indul el.Ez az idő egyre hosszabb.Mi lesz a hiba okozója? Tudok vele itthon foglalkozni,tisztítani,cserélni valamelyik alkatrészt? -
kozsy18
tag
Én éppen kezdek nagyon szerelembe esni, csak az a gond, hogy (még) nincs hozza való kurblim...
De ha valaki esetleg rendelne, kérdezzen rám, hátha elment addigra az eszem.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #102175 üzenetére
kevés, ez látszik. van hely még az idomban egyébként. például egy m6-os furatnak, amibe belemegy egy köztes átalakító elem egy m4-es furattal, benne a termosztáttal, de a tömítések összorítását az m6-os csinálja.
de én igen gyakorlatlan vagyok az ilyesmiben, sajnos.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Toobee
veterán
A víz fix, be van jelölve, hogy meddig kell tölteni. Kevesebbel nem próbálkoztam, így egy szűk dupla az adag (39-43 gramm, de lehetne alutölteni, hogy ne fogjon meg annyi vizet a pogi). Picivel többet lehet bele tenni, de itt néhány ml-ről beszélünk, mert összetekerésnél úgyis kinyomja a felesleget. 120-130 gramm között megy bele. Sztenderd 53-as szűrő van benne, én nem tapasztaltam, hogy kényes lenne. Kinu 2.8 a joker, innen lehet mozogni. Világos kávéval etetem, 17-19 gramm megy a szűrőbe. Kaptam hozzá tampert, rendesen meg szoktam nyomni, mintha pumpás gép lenne. Főzésnél nekem az vált be, ha közepes rózsán, alacsony lángon használom (de nem takarékon). Mikor elkezd rotygotni az azt jelenti, hogy lassan indul a tűzijáték. Ilyenkor leveszem takarékra, majd jön a kávé. Ha jó minden, akkor 20-30 mp alatt jön le. Pontosan nem tudom, hogy mikor indul az előáztatás szakasz, de a hangból azért lehet tippelni. Az eredmény pedig egy tökéletes eszpresszó, nem olyan brikkás kamu, ez tényleg az. Persze, ha csészébe öntöd sokat romlik az esztétika, de a saját "csészéjében" gyönyörű. Ezt a CasMo-t majd kedden tudom kóstolni a rotos gépemen is úgy, hogy fej fej mellett üzemel a két cucc. Nüanszokra számítok, maximum. Nagyon jó a karakterisztika, gondolok itt a hőmérsékletre és a nyomásra. CasMo filter is megcsinált úgy, hogy azokat az ízjegyeket hozta, mint az ajánlott elkészítésnél. Szerintem ez nem kis érdem.
Kaptam karácsonyra egy kis mobilgázt hozzá, úgyhogy covid biztos kültéri valamit meg tudunk nézni vele, ha érdekel.
Januárban, Gábor közreműködésével készül a naked kar, illetve jön az IMS szűrő is. Kapok a gyártótól egy másik kart, mert pici esztétikai hibát találtam rajta. Vissza kéne küldeni, de mikor leírtam, hogy milyen nemes célt szolgálna a mostani, azonnal igent mondtak.
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #102165 üzenetére
legutóbb ujjal húztam meg és úgy tört el
nyilván nem arra van ez az m4 réz menet, hogy érdemben összefogjon dolgokat. kellene jobb szerszám is, hogy pontosan olyan mély zsákfuratot csináljak, mint a termosztáton a menet. de leginkább megharagudtam az egészre és jegelem, úgy is tele vagyok sürgős kinti dolgokkal (őzek szétkapták az egész telket, ezerrel villanypásztort szerelek )
-
MODERÁTOR
válasz sz.zs. #102170 üzenetére
Mostanra szinte csak toluk rendelek, kedvenc a costa rica volt, de az kifogyott. Mindig friss porkolest hoznak, eddig csak egy zacskonal volt gondom regebben, de az sztem nyaron a babtartalyban doglott meg (egy Columbia.)
Alapvetoen szep egyenletes szinre porkolt babok vannak a zacskoban, mindig megkostolom milyenek. Mivel presszokent ritkan kostolom oket igy csak tejjel fogyasztva tudnek mondani barmit is Eleg vilagosak a kozep amerikai es az afrikai kaveik, mostani tapasztalat, hogy elegge hoigenyesek is. A lefolyasok mindig nagyon szepek ha megtalalom a megfelelo orlobeallitast, de szerencsere ritkan kell nagyobbat allitani a tarcsan. Brazilt meg nem probaltam. Azt gondolom, hogy ar/ertekben hasonloan jo vetel mint pallyotz kavei.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bbuffy
senior tag
Picit pihen sztem most a suplán komplikált helyzet miatt. De amugy bitang jó masina lehet.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
senior tag
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Toobee #102159 üzenetére
Most, hogy azért egy kis ideje szokjátok már egymást a 9Baristával, mi a bevált rutin?
Vizet mindig ugyanannyit teszel bele?
Ha van egy új kávé, mennyire macera belőni a darálót és a mennyiséget hozzá? Először mindig jön a gejzír meg az eláztatott gáz és onnan kicsit vissza az őrlőn?
Itt is kell tamperelni?
Főzés alatt csak annyi a belenyúlási lehetőség, hogy maxiláng vagy takarék?
Még mindig izgatja a fantáziámat ez a kis masina és az illusztrált posztjaid sem mondanám, hogy elfele sodornak tőle...We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #102157 üzenetére
én ezért is álltam le a nagyon világos próbálkozásokkal, nehezen viselem lelkileg a hulladékot, ráadásul ha csak egy picit tovább engeded, tutira fincsi lesz, gyümölcsökkel, savakkal, legrosszabb esetben mellé pici csokis jegyekkel.
-
bbuffy
senior tag
válasz Bazsee71 #102156 üzenetére
Ezt adom teljesen, a zöld a legfontosabb. Kezdem egész jól kiismerni a Gene t, határait is. Filter az tényleg határeset, jó kávéval elkapható, de konstansan nehéz dolog. Igényli a téma a komolyabb pörkölőt. Bár, amit nemreg pörköltem, Nicaragua hybride, pont ilyen céllal csináltam egyet, és egész jó lett. De nagyon könnyen alulpörkölt kávé az eredmény, a Cinnamon itt egyenlő kuka.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #102154 üzenetére
bármi lehet, filtereskedés híján kénytelen vagyok elhinni. presszóra nem tudtam vele olyat csinálni, mint az igazán összetett casmók (a sokféle zamat helyett jórészt savanyú volt), bár nem is volt nálam ugyanaz a zöld.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #102150 üzenetére
ehhez azért nem tudok hozzászólni, mert nem iszom filtert (és nem is versenyeztem). de "casmót" nem lehet vele pörkölni. nagyon finomat igen, annyira érzékeny, határon lévő, egységes és világos pörkölést nem.
úgy amúgy nem kell bemutatni, nem véletlen állapodtam meg a témában évek óta.
(és ezt mondom egyébként jóideje, amikor itt megy a hififetisizmus: a jó alapanyag a lényeg. ugyanígy rehabilitálható egy csomó daráló és kávégép, ahogy a gene, tényleg tudok egészen zseni kávékat kapni faternál a sj+qm0650 kombóból. a kávéra kell költeni, a vas másodlagos.)
[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz MPowerPH #102142 üzenetére
Tömegével vannak egységes keretben működő eu-s gyártók, forgalmazók akik kivonultak vagy felfüggesztették a UK üzletágat.
Linkeljek párat?! és ez oda vissza igaz.
A rosebike (német kerékpár gyártó azonos feltételen, egységes áron forgalmazott minden eu országban) pár napja még részlegesen függesztette fel a UK üzletágat, ma már véglegesen...Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #102147 üzenetére
nem rosszallásiból írtam, ők nálam már bizonyítottak annyiszor, hogy tudom, hogy ha ilyen, okkal ilyen és jó lesz.
egyszerűen csak próbálom magam elhelyezni az abszolút skálán "színre". amúgy az utóbbi napok, hetek beszélgetéseiből azt saccolom, hogy bbuffy meg én elég hasonló pörkölési szintet csinálhatunk a gene-nel (nagyon feljebb szerintem nem is lehet lépni vele, sajnos, ez ennyit tud: érezhetően világosabbra húzni nem érdemes, mert csak rosszabb lesz a kofi).
-
Toobee
veterán
válasz Parci #102145 üzenetére
Igen, ez ilyen. De ne tévesszen meg, semmi sem utal arra, hogy ez ne lenne így jó. Édes gyümölcs, kesere, savanya nincs. A filter Frinsa volt durva, raktam is be képet. Tekerni is olyan könnyű volt, mint egy olasz pörit. Elvileg a feldolgozási eljárás miatt ilyen, Szabiék mondták.
Kaptam karira két Etióp filtert tőlük, azokra leszek még kíváncsi.
-
MPowerPH
félisten
válasz bbuffy #102143 üzenetére
Ezeknek a gyokereknek sem jo, szepen tokonszurtak magukat. Csak az EU -nak koszonheto, hogy nem lett hard BREXIT, akkor lett volna siras. Es azok jajjgattak volna a legjobban, akik megszavaztak. Az idos korosztaly, nyugdijasok es a nyugdij elott allok, meg a benefit patkanyok.
Jelen helyzet is odavag majd a gazdasagnak, mert a Canada minusz csak egy menekulout volt a totalis megsemmisulesbol.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
bbuffy
senior tag
Nagyon max Angliát skippelni kell. Biztos sok embernek fájni fog, de ugy is alkalmazkodóak vagyunk. Ezt most Anglia alakitotta igy, nagyobb a szopodán ha mi is kilépnénk, volt is napirenden ugye.
-
MPowerPH
félisten
válasz verti1 #102139 üzenetére
De nem kell rola beszelni, mert nincs vam. Nem ertem, miert lett egyaltalan tema.
Oriasi a keveredes jelenleg a piacon, ezert sok shop nem is szallit UK -n kivulre es UK -ba sem. Meg kell varni az ujevet.
Ahol most megjelenik a vam koltsege, alapbol nem allja meg a helyet, leven az UK meg mindig az atmeneti idoszakban van, a Brexit 2021 -tol lesz megtortentnek nyilvanitva.A vamkezelesi eljaras meg vegyes, eBay -es valtozat eleg kedvezo, a DHL es Fedex nagyon draga, mert ok felszamolnak nem keves adminisztracios dijat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #102135 üzenetére
A nagyobb webshop-ok alkalmazzák ezt az áfa szabályt ahogy ezt már feljebb is írtam, nem írtál újat. Forgalom függő a dolog, hogy melyik ország áfáját fizeted. UK-s vámról még mindig nem beszéltem, egy példát írtam ebay-es vásárlásra amiben szerepelt a vám és az USA szó. Lehet nekem is nagy betűvel kellene írnom?
-
MPowerPH
félisten
válasz Tomi_Sci #102136 üzenetére
Ali az mas kerdes, az UK nem egyenlo Kinaval, leven a kozos piac kerdese eldontott az esetukben.
A NAV pedig azt csinalja, amit az EU -s direktivak mondanak, nem hozhat sajat donteseket vamolasban, es semmi kulkerreskedelemmel kapcsolatban allo dologban.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tomi_Sci
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz verti1 #102134 üzenetére
VAT mar most is annyi nagyobb shopokban, mint amit Te az adott orszagban fizetnel, tehat Mo. -te a 27% -ot fizeted, nem a 20 -at. De NEM LESZ VAM, igy vamkezeles sem. Ebbol kovetkezik, hogy hasznalt piacon sem lesz valtozas.
Erdemes elolvasni, akkor nem lesz false info.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
verti1
tag
válasz MPowerPH #102133 üzenetére
Amiről én írtam az egy olyan opció ami pl. működik ebay-en vámmal kapcsolatban. Kevesebbet fizetsz mintha itthon vámkezelnél. Nyilván az emberi leleményesség ezt is megoldja ha arra kerülne a sor csak erre akartam célozni. Egyébként nem láttam EU-s jogszabályt, se magyart, hogy pontosan mi lesz brexit után a használt piaccal pl. csak sajtó híreket. UK-s vámról pedig nem beszéltem. Vám, áfa, adó jogszabályok nem hírek alapján működnek.... (Mit nem lehet ezen megérteni???)
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Szóval ildomos 2 hét pihentetés, majd fogyasztható...
Én is egy dunsztosüveget szántam neki. Holnap lezárom, és megy a polcra 2 hétre.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
verti1
tag
válasz sz.zs. #102129 üzenetére
Na igen, az a másik fele a dolognak a használt piac. Ezen gondolkoztam én is. Sok cuccot vettem angol fórumokról. Ez nem tiszta, hogy azokkal mi lesz. Ebay-en van pl. az az opció , hogy előre fizetek “vámkezelést”. USA-ból pl. így olcsóbb, hogy behozzák EU-ba és onnan postázzák tovább. Nyilván van a hátha nem vámolják meg, de egyre ritkábban működik. Majd meglátjuk mi lesz...
-
Papacoffee
csendes tag
Nálam 10-12 napot áll pörkölés után olyan csavaros üvegben, hogy a lehető legkevesebb levevő maradjon benne. Aztán a fele megy a fagyasztóba lehegesztett zsákba (nem vákuumozom, csak kinyomom belőle a levegőt) A kint maradó meg több kisebb üvegbe a hűtőbe. Ha kijön a fagyról, akkor ezt is szétrakom kisebb üvegbe és a hűtőbe pihen. Bár nem sokáig, mert napi 9 deka a felhasználás.
-
CB
senior tag
Fris pörkölést hogy szoktátok pihentetni?
Azonnal szelepes zacsiban néhány napig, vagy nem szabad/szükséges a zárt helyre tenni azonnal?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
MPowerPH
félisten
En megrendeltem az Expobar Brewtus -t, volumetric pumpaval. Tobb tesztet atnyalazva tenyleg mindenki dicseri, kiemelve a brew boiler meretet, es azt, hogy mar elomelegitett vizet kap a steam boilerbol, igy a hostabilitasa is kiemelkedo.
Bottomless portafiltert akarok hozza venni, meg tan megprobalkozok ennel is az SP/SPD200 -as shower screen -el.
Ugye ehhez direct water connect kelk, de a tesztekben mindenki belevezette a csovet egy tartalyba, es onnan szivta a gep maganak a vizet. Most en is igy kotom be.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
bl4ze
veterán
Angol rendelésekkor érdemes tudni :
"Se kvóta, se vám nem lesz az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelemben
Százszázalékos vámliberalizációt biztosít a kétoldalú áruforgalomban az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló megállapodás, amelyből a brit kormány pénteken tett közzé érdemi részleteket.".:. bl4ze .:.
-
Csabszin
csendes újonc
Bingo! Végre egy sikerélmény. Egy ajándék Brazil Samba kóstolása után hengerelt a pár napos saját pörkölésem egy PNG Girambin 15% robustával 92C, élénk gyümölcsös ízekre éreztem. Ezeket ritkán tapasztaltam eddig a Gaggiámmal...
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #102111 üzenetére
Persze, nálunk is, mindig fogadkozom is, hogy legközelebb időben pörkölök...
amúgy iható ugyan hamarabb, de ha mondjuk 5-7 napig iszunk egy adagot, érezni, ahogy közben is egyre jobb lesz és kb. a legvégén van az, hogy "na, most kellett volna kezdeni"
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #102107 üzenetére
két hét pihenő minden kávénak kell, minimum, az a tapasztalatom. amit véletlenül túlhúzok picit, annak három. annyi, hogy némelyik kofi frissen is egész zamatos (etiópok tudják néha), de utána ugyanúgy két hétig off, ha jót akar magának az ember.
-
ribarszki
őstag
válasz M_Atts.caffe #102104 üzenetére
Értem, köszönöm. Előáztatással, lasabban felépülő nyomással akkor jó lehet. És ahogy néztem, MaraX-hez is vásárolható nyomásállító pedálszett.
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz ribarszki #102103 üzenetére
Úgy már nem az igazi. Alap nyomás kb. 11 bar, könnyen állítható de ez a gyári értek.
Ha hagyom a legnagyobb átfolyással, akkor túl rövid idő alatt felépül a kb. 10 baros nyomás és gyorsan átfolyik a víz. Gondolom erősen csatornásodik olyankor.
Az nem volt jó irány, hogy a darálást finomítottam.
Egyébként ha lassan engedem felépülni a nyomást 9 barig, akkor is jó lesz az eredmény.M_Atts
-
ribarszki
őstag
válasz M_Atts.caffe #102101 üzenetére
Ez hasznos, köszi! De mi van akkor ha a pedált 9barra állítod? Kevés gépen lehet játszani a nyomásprofillal. 9baron miben másabb a húzott szimpla?
-
freaghill
őstag
Kaptam jó pár Roastopus kávét. Remélem ti sem Frei kávét kaptatok
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
Megvan a tökéletes karácsonyi ajándék: A család többi tagja is tud jó KV-t csinálni a Lelit Bianca-val!
Ehhez kellett a Tadamm féle szimpla szűkítő + tamper. A nyomás állító pedált fixen 50%-ra állítva, előáztatással bárki tud jó szimpla KV-t készíteni 10 g-ból. Én mondjuk nem pont így csinálom, de az már más kérdés...M_Atts
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest