Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher82
senior tag
Én most rakok T500-ba egy 1920x1200 panelt(nagyon szép állapotban van és occccó volt). Tudom tudom le vagyok maradva, de viszont SSD-vel akkor is gyorsabb napi használatra mint egy 120k-s consumer 5400-es HDD-vel.
U.I. Pont tegnap kaptam meg egy tizenévestől, hogy "mi ez a kőkorszaki cucc" Jó részben igaza van.
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
azbest
félisten
válasz robertka #94697 üzenetére
Az újabb gépnél azt is nézd, hogy ultrabook procis vagy normál procis. Nehogy olyan meglepetés legyen, hogy a nyers procierő kevesebb, mint a régebbi gépeken.
Az utóbbi években nem sokat változott a procik ereje. A magok és szálak száma ami jobban számít. Az ultrabook procinál meg az, hogy lökésszerű feladatra tud gyors lenni, de utána visszaveszi a sebességét, hogy beleférjen a 15w keretbe. Ha a neked szükséges program kifejezetten támaszkodik valamelyik új utasításkészletre, amit az újabb prociba tettek, akkor az is szempont lehet.Anno ezért is választottam 30as szériát 40 és 50 helyett, ráadásul 4 mag 8 szálas procit tettem bele, így 2x gyorsabb. 15 colosokból volt gyárilag is ilyen. Ha meg kifejezetten erős gép kell sok rammal, akkor egy w530 még mindig ütős lehet 4 mag 8 szál és 32 GB ram konfiggal.
A 20 és 30 széria kapcsán a billentyűzet a legnagyobb különbség. Meg az, hogy a 30at még támogatja a lenovo win10 rendszerrel, a 20 esetén már nem. 20asnál magadnak kell mindent összevadászni, nem feltétlen van rá minden lenovo segédprogi, vagy nem segít a régebbi szériánál.
[ Szerkesztve ]
-
robertka
tag
Hát a "hp-t, dell-t" itt olvastam hogy ahhoz hasonlítanak többen, nyilván én is thinkpad-et szeretnék tehát nekem nagyon tetszik nem gonoszkodni akartam . Több ismerősöm mondta hogy úgy a kora hogy a 20 asnél nem érzi hogy 6-8 éves de a 30 asnál jobban kijön ez. Nekem főleg a proci teljesítménye miatt kellene az újabb gép szimulációs programok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
RoboGuru
tag
válasz tothjozsi96 #94688 üzenetére
3 dolog is közre jászhat. Win10 új verzió, vga illesztőprogram és a böngésző, azok közül is a firefox ami mostanában nem áll a helyzet magaslatán főleg a két előző kombóval.
www.rendszerguru.hu
-
Francia91
veterán
-
robertka
tag
Sziasztok, azt olvasom, hogy a 30-as széria már nem annyira ajánlott a kora miatt meg az anyaghasználata végett illetve a 40-es meg még annyira sem. Az 50-es szériát néztem ki, vagy az x vagy a t ből még nem tudom. Ez mennyire ajánlott vagy már itt mindenki inkább dell-t és hp-t venne?
-
Papooo
senior tag
Pentium 4405 cpu és 16 gb ram mellett ugyanez a probléma jelentkezett, az FB-n kívül még 2-3 másik alkalmazás alatt is.
A windowsban lehet valami gond, Lehet hogy érdemes lenne újrarakni, nálam ez oldotta megHa nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
tothjozsi96
addikt
válasz donjohnson #94689 üzenetére
20-30% között mozog, semmi jele túlterhelésnek..
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Melyik TP akkuk épülnek fel 18650-es akkukból az x00-as szériáig bezárólag?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
donjohnson
addikt
nézd meg a cpu használatot feladatkezelőben facebook alatt.
szerintem valami leterheli olyankor a procidat.
esetleg próbáld meg a facebook-ot másik böngészővel.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Adott egy T520-as gép: i5 2520m, 4GB DDR3, 500GB SSD.
Ma vettem bele egy 500GB-os SSD-t mert a HDD amivel vettem piszok lassú volt.
Észre vettem egy érdekes "jelenséget".
Ha facebookon chatelek valakivel akkor amikor pötyögöm a szöveget így megröccen maga az írás folyamata, tehát látom ahogy késve jelenik meg a betű.
De itt prohardveren most hogy írok, nagyon folyékonyan megy az "írás".Ezt a jelenséget mi okozhatja?
Az hogy csak 4GB RAM van a gépbe?
Vagy az hogy csak 3mb cache-es a proci?Köszönöm ha valaki tud segíteni, nagyon zavar ez hogy ilyen laggos a fészbuk.
-
Butcher82
senior tag
válasz donjohnson #94686 üzenetére
Köszi, azokra akkor még sajnos várni kell. Nem fér bele a költségvetésbe...
-
Butcher82
senior tag
Az újabb Thinkpad-ek közül melyik az amelyik hasonlóan csendes mint a T500?
-
jjeahh
nagyúr
válasz bigrock #94682 üzenetére
Nálam is ezt csinálta régebben párszor, de a fall update óta helyrejött. Amúgy anno én a driverek frissítésével oldottam meg ezt driver easy-vel, vagy ha az sem használt, letiltottam a windows gyorsindítást.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
azbest
félisten
válasz SAIKON #94681 üzenetére
Az univerzális keretekkel az a baj, hogy nem minden gyártó bay slotja egyforma. Van amelyik kereten van egy kapcsoló, amivel ki lehet választani kétféle üzemmód közül, hogy milyen legyen. Ha ez nincs rajta és nem a te gépeddel kompatibilis, akkor így járás. A legegyszerűbb eleve hozzá valót venni és még olcsóbb is a kínai. Nem kell átszerelni a végéről a pöcköt és az előlapot, ha kifejezetten azzal felszerelt filléres kínait rendelünk.
(#94682) bigrock
Régebbi kiadásnál nálam is volt, hogy pörgette a procit. Ahogy win eseténben általában, nincsen értelmes megoldás. Reménykedni lehet, hogy egyszer meggondolja magát vagy a következő frissítés megoldja, aztán újra elrontja. Izgalmas az élet.[ Szerkesztve ]
-
bigrock
addikt
Lejött valami Windows 10 Pro major update (1709, build: 16299.64). Azóta, ha kell, ha nem, 34% a CPU, 35% a memory utilization, úgy, hogy semmi sem fut a háttérben. A services-ben ilyen okosságok vannak: Runtime broker, Lenovo platform service, CTF betöltő...
Más nem tapasztal ilyet? Az akksim úgy merül, hogy Búvár Kund hozzá képest ipari tanuló... Miket lehet a futó processzek közül kilőni, vagy ne is álmodjak ilyenről? -
SAIKON
tag
Sziasztok,
Hátha valaki már futott bele ilyen problémába:
Szeretnék SSD-t tenni az optikai meghajtó helyére (T420). A DVD íróval tökéletesen működik az aljazat.
Ha beleteszem a HDD-t, vagy az SSD-t az új Delock 61993 kerettel az ODD helyére, akkor a gép bekapcsolásakor felvillan a kereten a led, felpörög, leáll a HDD és sem a BIOS-ba, sem a Win 10 alatt nem látszik a HDD.
Mintha nem tudná kezelni ezt a keretet.
Lehet hogy ennyire érzékeny a gép?
Olcsó kínai kerettel elvileg működik (4$), ez a Delock azt hittem komolyabb 5000-ért.
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Van valami beállítás a BIOS-ban, mit módosítani kell ha nem optikai meghajtót szeretnék használni? -
adabra
senior tag
Sziasztok!
T420si Win 10 alatt hogyan lehet lekérdezni az akkumulátor töltési ciklusok számát, ill. az elhasználódás fokát?
Feltettem a Lenovo Power Manager driver-t + a Lenovo Settings (majd Lenovo Comanion) alkalmazásokat, de nem találtam benne ilyen infót?Létezik a "hagyományos" Power Manager W10-re?
Köszi
-
Butcher82
senior tag
Üdv!
A T400 Led invertere jó a T500-ba?
-
scarbantia
aktív tag
Egy kis hasznos infó ThinkPad W530-hoz.
1. Mint kiderült, a FHD wide gamut panel típusa más, mint az elődökben, de erről még a tesztek is hallgatnak, szemre vettem észre, hogy valami nem stimmel, aztán komolyabb netes túrás után meglett:
W510, W520: AUO B154HW01 V4
W530: AUO B156HTN01.1 (lehet persze, hogy ebbe is került a korábbi típusból, de nem valószínű)Panelook paraméterek alapján ugyanazt tudják, de a korábbi panel kicsit rózsaszínes beütésű alapból, az újabb meg inkább hideg/zöldes, de nem is ez a lényeg(ez kalibrációval mindkettőnél kiszedhető), hanem az új a pixelsorok között vékonyan vonalas, "screen door effect"-nek hívják a jelenséget, és elég ocsmány. Sokkal töredezettebb tőle a kijelző képe, a B154HW01 V4 sokkal "papírszerűbb".
2. Ha valakit nagyon zavar a PWM-es háttérvilágítás vezérlés, akkor itt is működik ugyanaz trükk, mint a W510-nél. Regeditben az összes "PanelPWMFrequency"-t át kell írni 2000-re (decimális, alapból 220...), viszont sajnos ez esetben az Optimust nem lehet kihasználni. Csak akkor működik, ha a BIOS-ban kikapcsoljuk, és csak az nVidia-t(discrete graphics) engedélyezzük. (ezzel ugye zabásabb a gép, illetve az akkuidő is rövidebb)
Sajnos Inteles PWM vezérlésre még nem találtam működő megoldást, pedig több hekkelés is van rá, de nekem egyik sem működik. Ha működne is, elég macerásak, a fent leírt megoldás az a következő újratelepítésig hibátlan. Pedig nagyon jó lenne sokkal élhetőbb így a gép, viszont az Optimus is jó találmány.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz tothjozsi96 #94671 üzenetére
bátorság függő... qm-es (4 mag 8 szál) is elképzelhető. Volt hivatalosan is olyan [link] i7-2630QM -mel. De nem hivatalosan nagyobb is bele tud menni, csak valsz jobban melegszik. Vannak durvább qm-esek is [link]
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
T520 only Intel vga-shoz mi a legnagyobb processzor amit a hűtés szempontjából még bátran bele lehetne tenni?
-
boost
addikt
Sziasztok, ki milyen memóriával bővítette a Thinkpad T560-t?
Specifikációt én is láttam, tapasztalat érdekelne. Visszakeresve azt nem találtam itt.
-
Giovanny
őstag
Üdv,kis segítségre lenne szükségem,T460s vagy T470s ben van e lehetőség 2 ssd használata? Illetve NVMe kompatibilis gépek? Köszönöm.
Zero Defect.No Compromise !
-
Frawly
veterán
válasz mystes #94659 üzenetére
Scriptum GIB 3.3-at (angol és német nagyszótár) én is használok Linux alatt, Wine-vel. A MobiMouse is fut elvileg, de azt nem tudom, hogy hiba nélkül működik-e. A MobiMouse utóda, a legújabb MorphoMouse (ez már az újabb Lázár-Varga-féle szótárat használja, nem az Országh-Mágay-félét) viszont biztosan nem fut, próbáltam pár hónapja, már a telepítés sem ment le rendesen.
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #94663 üzenetére
Így van. Ezeken én is végigmentem. Az utolsó képes beállítás azért poén. Mert nekem még úgy is tett fel drivert... Mostanában a win update kezd nagyon felbosszantani...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #94662 üzenetére
ez bizony ilyen, ez az alapértelmezett. A 10 még talán kicsi rámenősebben is tolja neki, esetenként képes a saját telepítésű új drivereket is lecserélni win update-es változatra. A tv tunert használók szoktak ezzel szívni, mert inkompatiblilis régi változatra cseréli a win másodpercek alatt telepítés után és akkor csodálkoznak, hogy nem működik jól
Egyébként, ha más nem, ez tetszik a lenovo companionban, hogy beletették a windows ilyen jellegű kapcsolóit is a saját felületre. Viszont, ahogy nézem a dátumokat hibásan írja... nem egy éve történtek.
A win 10 1703 alatt már finomhanlolás is lehet, hogy ne akarja azonnal feltenni a legújabb instabil feature update-eket (a névvel ellátott nagy updateket, mint most a 1709), hanem helyette az üzleti ágon legyen, ami kb fél évvel később, mire már kiforrott, akkor teszi fel azokat. De a biztonsági frissítések attól még jönnek. Ez a korábbiakban is benne volt (defer update) csak nem volt ilyen egyértelmű, hanem egy pipa volt helyette.
De ami a driverek automatikus telepítésére vonatkozik az alaprendszeren, az kicsit más részen van:
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz soldi3r #94661 üzenetére
Á, pont ez a poén a történetben. Semmit sem kell tenned. Csatlakozol wifire vagy bedugsz egy LAN kábelt és ez kérés nélkül csinálja, azonnal. Onnan vettem észre, hogy a telepítés után csak felcsatlakoztam és egyből elkezdett villogni a képernyő... Mondom, ez meg mi?! Erre látom, hogy Intel VGA drivertől kezdve PM driver meg mindent nyomott fel defaultból. Az én kezem meg a levegőben volt...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mystes
csendes tag
más: egérrel fixálni lehet a kurzort a görgő megnyomásával. a TP tapipadjával/pöcökegerével meg lehet ugyanezt tenni valahogyan?
-
Frawly
veterán
válasz mystes #94647 üzenetére
Arch Linuxot használok rajta, de akármelyik disztró szépen elmegy rajta, mivel a Thinkpadekben olyan hardverek vannak, amit a kernel alapból visz, nem kell hozzá varázsolni (én is emiatt vettem eleve Thinkpadet), meg firmware-ekkel, meg külön driverekkel szívni, és a Linux disztrók frissebbek és mindig támogatottak, driverek is frissülnek bennük, és a hardverigénye is kisebb a Linuxnak, gyorsabban fut rajta. Egyedül a CPU-ba integrált Intel GPU igényel külön drivert (a 3D-s gyorsításhoz, a 2D megy a kerneldriverrel), de szépen megy a minden disztróban megtalálható nyílt Mesa driverrel, és nem az Intelre kell várni. A ThinkVantage-gombra Linux alatt azt állítasz be, amit akarsz, nem tudom Windows alatt mit kéne csinálnia, de Linux alatt is bármi megoldható, speciális aksitöltési szabályoktól elkezdve a több kijelző támogatásán át bármi. Én nem használnék X220-on Windowst. Az X220 eleve nem játékgép, így ha csak nem kell munkaszinten valami Windows only programot használnod (ami Wine alatt sem megy), akkor érdemesebb rá Linuxot tenni.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Tim82 & soldi3r : Nemrég tapasztaltam egy érdekes jelenséget ezzel a T420 vs Win10 vs SU háromszöggel kapcsolatban. De T430 is eljátszotta ugyanezt.
Szóval friss Win10 telepítés, de nincs hálózatra engedve egyáltalán. Amint első alkalommal használható az asztal akkor engedtem csak netre és a legelső dolog amit csinált a Win, hogy behúzott egy csomó drivert. Ezek után az SU már nem volt túl eredményes. Mivel szándékosan nem az MS féle drivereket akartam használni így újra neki futottam. Mielőtt netre engedtem volna, letiltottam a driver telepítést MS részről. Még így is húzott le ezt-azt, és igazából csak az SU gyorsaságán múlott a dolog, de ekkor már mondhatni rendesen megtalált minden drivert... Szóval itt a Win részéről van némi mókolás ami miatt már felkerülnek driverek és ezért nem mutatja már az SU sem. Kivétel persze az a hardver ami még ezután is ismeretlen státuszt kap.
-
-
Tim82
félisten
válasz Archttila #94653 üzenetére
A bekapcsolásra nincs valami lehetőség úgy, hogy megkerülöm a power gombot? Esetleg létezik, hogy a power gomb hatására csak az optikai meghajtó kap áramot, vagy az egyszerre indít mindent?
Dokkolóval lenne. A power gombnak egyszerre mindent kell indítania.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Archttila
veterán
Van valahol egy multiméterem azzal rá tudok mérni a töltőre... viszont sajnos másik RAM-ot nem tudok most szerezni így az kilőve.
"Gondolom, a venti fel sem pörgését úgy nézted, hogy nem csavaroztad vissza a helyére a billentyűzetet, csak rádugtad a csatlakozóját az alaplapra."
Persze szétkaptam teljesen sőt már ki is takarítottam, újrapasztáztam mx4-el a procit stb. persze ha rossz az alaplap akkor ez felesleges volt. visszacsatlakoztattam mindent a helyére de semmi. Amit észrevettem, hogy a power gomb alatt a kis gumiharang? el volt csúszva. Arctic cleanerrel megtakarítottam és visszatettem de semmi, akkor sem kapcsol be. (most mondja a feleségem, hogy többször előfordúlt már, hogy első nekifutásra nem kapcsolt be így erősebben nyomta a gombot)
A bekapcsolásra nincs valami lehetőség úgy, hogy megkerülöm a power gombot? Esetleg létezik, hogy a power gomb hatására csak az optikai meghajtó kap áramot, vagy az egyszerre indít mindent?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tim82
félisten
válasz Archttila #94649 üzenetére
Előtte még kézenfekvő dolog lenne másik töltővel megnézni, meg ha lehet, szerezz valahonnan egy biztosan jó DDR3 noti RAM modult és azzal is nézd meg. Egyébként szerintem először szerviz.
Gondolom, a venti fel sem pörgését úgy nézted, hogy nem csavaroztad vissza a helyére a billentyűzetet, csak rádugtad a csatlakozóját az alaplapra.
mystes: van nálam egy 15 éves T23 is (régi jó Pentium 3-as noti), azon kívül, hogy zajos a ventije és talán 10-15 percet bír az akkuja, működik, ahogy kell. Tudok olyan fórumtársakról, akiknek van a T23-nál jóval régebbi működőképes Thinkpad-juk is...
De tény, hogy az R61-et és a T23-at is én tartom karban, mindkettőnél volt már alkatrészcsere (igazából a kijelző egyiknél sem az eredeti, az R61 egy T60-ból bontott IPS kijelzőt kapott, a T23 meg egy T22 bontott (és kevésbé foltos) kijelzőjét).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Archttila
veterán
Megnéztem de ugyanaz, olyan mintha nem kapna áramot a vas... Mit tanácsoltok, vigyem szervizbe vagy kezdjek el új alaplapot vadászni eBay-en?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tim82
félisten
válasz mystes #94647 üzenetére
Szívesen elhiszem, de akkor a TP speciális driverei elvesznek (pl ThinkVantage, stb)
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha ilyenekre, hogy billentyűkombinációk vagy akkutöltés küszöbértékek beállítása pl., ezek vagy működnek alapból, vagy van rájuk program (az akkuval kapcsolatos dolgokra elégszer emlegettük a TLP-t a topikban, csak rá kell keresni).
Nekem Fedora 26 alatt egy dolog nem megy az R61-emen: nem jön vissza sleep-ből - de azt két, nem igazán Thinkpad-specifikus dolog is okozhatja: részben az, hogy volt egy kijelzőcsere a gépen, részben pedig a Fedora "kissé" kísérleti jellegű disztró, lehet, hogy az eléggé új kernele nem játszik egészen szépen együtt a régi, 10 éves hardverrel.
-
Archttila
veterán
Csak egy 1 modul van benne de akkor az SSD-t illetve az optikat lehúzom és megnézem úgy is.
Mondjuk ami furcsa, hogy a venti sem pörög fel ezért is gyanakszom az alaplapra.Nem szeretnénk kidobni vagy olcsón eladni mert imádja az asszony, és ezt leszámítva remekül működik, stabil erős, gyors megbízható szerkezet.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Archttila #94644 üzenetére
De, a szokásos dolgok, amiket hasonló esetben ezerszer leírtunk, itt is.
Nézd meg, hogy vinyó nélkül, optikai meghajtó nélkül, egyik RAM-ot kivéve, RAM-okat megcserélve stb. elindul-e. Ugye, alapvető troubleshooting első körben, amit nem tudunk helyetted elvégezni, mert Te vagy a problémás gépnél.
soldi3r: az SU X220-hoz nekem is több, mint egy éve nem talál semmilyen driverfrissítést Win 10 alatt. Amin nem is lepődök meg, mert a 20-as szériát hivatalosan nem támogatja a Lenovo Win 10 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
T420-on W10-nel az SU-hoz mi kellene meg? Nem talal semmi drivert, nincs is hozza?
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #94635 üzenetére
No, lekaptam a billentyűzetet de a szalagkábel épnek tűnik. Viszont feltűnt, hogy a power gomb-ra az optikai meghajtó reagál ellenben minden más kussban marad. Nem pörög fel a venti, nem működik a kijelző semmi, csak az optikát ellenőrzi le a gép.
Ennek fényében elképzelhető, hogy az alaplap adta meg magát?Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Zsolt1
tag
válasz azbest #94618 üzenetére
Megnéztem eszközkezelőben és felismeri: [kép]. A szaggatás sincs már. Akkor konkrétan megakadt, a cache-elt részt is eldobta néha és újratöltötte, amikor a probléma fennállt. Most is nagyon sok dropped frames van, de nem szaggat 720p-ben sem dupla sebességen (mint ahogy régebben sem tette), szóval megoldódott magától valahogy. Nem értem igazából, mert amikor a probléma jelentkezett, akkor is újraindítottam a gépet többször, és nem múlt el + figyeltem, hogy ne frissítsen és a processzor terhelés + hőfok is teljesen megfelelő volt, most meg sehol semmi probléma (szerencsére ). Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
A feleségem T420 laposában úgy tűnik elszállt a power gomb a kérdésem az lenne, hogy érdemes (egyáltalán lehet-e) a gombcserével bajlódni, vagy rendeljek bele egy teljes billentyűzetet?
-
rgeorge
addikt
Egy offtopic szintén HD3000-es gépen simán megy a Windows 10, a legfrissebbre frissítve is, intel driverrel: 9.17.10.4459.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94622 üzenetére
Nem probléma mivel megeszi a win7 és win8-as illesztőprogramokat is!
Én pl. ezt használom.www.rendszerguru.hu
-
azbest
félisten
Hát, ha más nem, még mindig lehet egy eGPU-t dugni az expresscard slotba
Viccen kívül tegnap este épp kipróbáltam egy ilyen friss szerzeményt t430-cal [link]. Tetszik, hogy tudja kapcsolgatni a tápegységet is és még az alvás is jól megy. Amikor felébred, akkor visszakapcsol [link]
Anno a t61-est is úgy toltam a gt610-zel, csak ahhoz volt slotos advanced dock
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Biztos lerágott csont, de T500-al sem kell próbálkozni Win10-el ugye? (decemberig még tudnám frissíteni)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #94625 üzenetére
Szerintem az X220 jobb gép annál, hogy a Win 10 miatt dobd...
-
azbest
félisten
Az intel már nem adott ki külön driver pakkot. Viszont a windows update-ről még volt valami alap driver, amivel nem butult le. De lehet a legújabb 10, ami 1709-es verziójú, már tesz fel ilyet sem. A hd3000 valamikor 2011 körül volt aktuális.
Ha jól emlékszem az intel csak 1 évre garantálja, hogy támogatja a hardvereit (az intel weblapon adnak ki javításokat hozzá). Azután még az újabb windows verzió azért még fel szokta ismerni őket, az is inteles driver csak esetleg már pár extra dolog ki van hagyva. Ha teljesen dobják, akkor viszont pech.
A sima kompatibilis univerzális driver csupán alapszintű kép megjelenítésért felel. Azzal nem segít a gpu a video dekódolásban, a desktop effektekben és a teljes képernyőre méretezésben videóknál. Azért szaggat.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
mert sajnos elavult hardver. legacy product.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
sketchifun
senior tag
Whaaaat?
Nincs iHD3000 driver w10-re?? Miért?Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #94619 üzenetére
Egyelőre még csak elmélet, a tünet alapján. De volt már hasonló eset más hardvernél is, olyankor a korábbi driverek manuális telepítésével (akár az ms által használt korábbi driverrel) lehet próbálkozni, hátha megy még azzal. Anno ezért vettem inkább t430-at t420 helyett, amikor az elsőt vásároltam, mert már akkor sem volt külön driver és támogatás intel részéről.
(#94620) scarbantia
t430-on is csak úgy megy. De mivel csak hőmérséklet figyelésére használom, így az ini-ben is átállítottam, hogy alapból ne is akarja szabályozni a fordulatszámot, csak mutassa.A kijelző fényerejétől függ a pwm. Ha gyengébb akkor alacsonyabb frekvencián villog.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
W530-ra feltettem a TPfancontrolt, de csak a CPU hőmérsékletet látja. Van erre valami megoldás?
Neten több helyen írták, hogy a 30-as szériát már nem kezeli jól, de hátha van valami lehetőség.Még a kijelző PWM-es vibrálását szüntetném meg szívesen, ha lehet...
-
MrSealRD
veterán
Nekem még nem frissült le a Win10 és rendesen felismeri az eszközkezelőben. Megerősítem a verziószámot is, nálam is ez van...
Viszont ha tényleg a Win következő verziója üti ki ezt az elég gáz...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz Zsolt1 #94617 üzenetére
a hd3000 intel gpu már nem támogatott win10-en intel által. Eddig is csak egy alapértelmezett intelest tett fel, de külön nem lehetett letölteni nagyon újabbat talán. Most valószínűleg már egyáltalán nem inteleset tesz fel, hanem sima kompatibilist, ami miatt midnenféle hardveres gyorsítás, dekódolás és hasonló képességek kiestek. Mintha egy s3 trio lenne a múlt évezredből.
Eszközkezelőben tudod ellenőrizni, hogy minek nevezi a vga-t. Ha valami microsoft video adatpernek vagy hasonlónak, akkor megpróbálhatod azt, hogy a részleteket felnyitva próbálsz frissítést kerestetni rá, hátha mégis van még driver. Talán ez a legfrisebb beépített [link]
A hd4000 még támogatott, az még ilyen szívás nélkül megy (t430), külön is töltehető ahhoz még driver..
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt1
tag
válasz azbest #94600 üzenetére
Igen, most rakta fel az őszi frissítést Ha esetleg ettől van, akkor a visszaállításon kívül tudok vele kezdeni valamit? (Nem szeretnék visszaállítani, meg gondolom egy idő után kötelezően úgyis újrarakja ezt a frissítést.) Googleben rákerestem a problémára, de nem dobott ki semmi relevánsat.
-
RoboGuru
tag
Tudja valaki létezik már olyan módosított advanced bios a W520-hoz aminél a security chip (tpm) bekapcsolásakor nem csipog be induláskor?
www.rendszerguru.hu
-
Tim82
félisten
válasz Butcher82 #94607 üzenetére
T500-at gyártottak 1680x1050-es panellal, de csak integrált grafikával?
Igen, nálunk is volt ilyen darab, nem is volt ritka kombináció.
[ Szerkesztve ]
-
-
mystes
csendes tag
sziasztok
T420 asnak van olyan dokkolója, mint az x220 asnak (ultrabase 3)? - amin azt értem, hogy nem lóg ki oldalra belőle egy kütyü, hanem pont akkora, mint maga a gép.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok van egy t 410 em i7 el a Windows 7 sajat elmeny indexe nem fut le rajta miert lehet?
-
Butcher82
senior tag
T500-at gyártottak 1680x1050-es panellal, de csak integrált grafikával? Került hozzám egy pöpec darab... Van egy 1280x800-as paneles, de az is csak intel gma 4500...
Ha van valakinek esetleg atis alaplapja és hűtése dobjon már egy pü-t. Szerelgethetnékem támadt***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
rgeorge
addikt
-
Vegha
senior tag
Szerintetek ez fake hirdetés vagy csak szimplán lopott ?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest