Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wikoo
aktív tag
válasz RoboGuru #94899 üzenetére
Nem jott be, ki van kapcsolva. Viszont ez érdekesne khangzik:
"Tipp: fontos még azt is megemlítenünk, hogy az automatikus fényerőállításhoz nagyon hasonló eredményt ad az is, amikor a kijelző nem a környezeti fényviszonyok, hanem az aktuálisan megjelenített tartalom függvényében módosítja a fényerőt, ami gyakorlatilag egyezik a tévéknél/monitoroknál megszokott dinamikus kontraszt fícsörrel. Ebben az esetben a fenti trükkök nyilván nem működnek, viszont érdemes a videokártya kezelőpaneljét átnézni, és kikapcsolni benne a képjavító opciókat – különös tekintettel minden olyan dologra, amelynek nevében az automatikus vagy dinamikus szavak szerepelnek."
Lehet a intel driver a ludas ?Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
Sziasztok
Nemrégiben büszke tulajdonosa lettem egy első genes thinkpad 13 omnak, s imádom de lenne egy kis problémám.
A képernyő fényereje a tartalom világosságához mérten állítódik, s eléggé az őrületbe kerget. Nem lehetne valahogy ezt a funkciót kikapcsolni? Segítséget és a tanácsot előre is köszönöm!Békesség, boldogság! x)
-
félisten
-
Adott egy T420 a gyári 6 cellás akkujával.
Nem volt baj vele, viszont pár hete hirtelen 0 perces lett. Valószínűleg mélymerülésbe ment, mert azt írja ki a windows, hogy "plugged in, not charging" és kikapcsolva se tölti. Win7 alatt a Power Manager se ismeri fel, errort ír.
Mit lehet tenni? Kuka? Esetleg nem lehet valahogy bebikázni?
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz RoboGuru #94894 üzenetére
Talán az kavart valamit a driverekkel, hogy ez a W500-ból átugrott SSD és Windows.
Gond nélkül felállt a rendszer (csak újra kellett aktiválni telón), eltávolítottam, ami a W500-hoz köthető, és telepítettem (jellemzően System Update-tel) mindent, ami ennek a gépnek kellett (kivéve a webkamos cuccot).Na, az említett driverrel és a scriptet lefuttatva villog.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
RoboGuru
tag
válasz FoxiestFox #94892 üzenetére
Egyelőre én is csak találgatok mi lehet, de egy próbát megér!
www.rendszerguru.hu
-
félisten
-
RoboGuru
tag
válasz FoxiestFox #94889 üzenetére
Akkor ugyanaz, lehet illesztőprogram csere.
Egyébként nincs véletlen LAN-ra kötve?www.rendszerguru.hu
-
félisten
-
RoboGuru
tag
válasz FoxiestFox #94886 üzenetére
Itt van akkor ez! Ebből kivettem egy ellenőrzést, meg még nagyobb részből keres. Nálam win10 alatt megy (újraindítás szükséges!), lehet hogy win7-nél máshol van.
Amúgy milyen WLAN kártya van a tiedben?www.rendszerguru.hu
-
félisten
-
RoboGuru
tag
válasz FoxiestFox #94881 üzenetére
Próbáld meg ezzel!
Csináltam ON, OFF, Blinking verziókat.www.rendszerguru.hu
-
törölt tag
válasz #11620608 #94824 üzenetére
Nagyon jó kis közösség ez a fórum!
A hasznos hozzászólásaitok mellett, segítségetekkel még az off-topic témájú, Thinkpad egeremet is sikerült megjavítanom!
adabra fórumtárstól kaptam egy 10 éves, haldokló egeret, amelynek ép házába átköltöztettem az én szinte új, de sajnos törött burkolatú egerem lelkét (elektronikáját) és most nagy elégedettséggel, örömmel használom![ Szerkesztve ]
-
félisten
W520-on nem villogó, csak világító wifi ledre valakinek van tippje? Azt szeretném, ha villogna. A registry trükköt próbáltam, nem vált be reboot után sem.
-
törölt tag
Tudtok segíteni abban, hogy X220-hoz kijelző szalagkábelt hol kapok itthon?
Ebay-t tudom, 2000 Ft, de onnan 1 hónap, mire megjön.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #94876 üzenetére
A ThinkPad-ek hűtését szeretem, pedig nem valami extrém dupla ventilátoros megoldást szereltek bele.
Érdekesen "tekeredik" a réz hővezető cső:
Lenovo ThinkPad W520 disassembling and fan cleaning[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dhampir #94875 üzenetére
Hát az etalon NMB bill után sajnos érződik, hogy ez már könnyített, flex ugyan nincs sok, de érezhető.
Majd megnézem, mit tudok betenni alá. Igazából az ultrabay fölött necces kicsit, ahogy sok más tp is.
A hőmérsékletek viszont meglepően jók, nem sokkal melegebb, mint a W500. -
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #94874 üzenetére
Körülbelül két évvel ezelőtt elgondolkodtam a tiédhez hasonló konfigon, de eléggé le volt harcolva, pedig jó lett volna az ereje. Böködtem egyéb ThinkPad típusokat (T500, T510, T530) de azok közül egyik sem tűnt kotyogósnak, a mindig harcra kész kávéfőzőt leszámítva.
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz FoxiestFox #94871 üzenetére
Szép. Grat.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #94869 üzenetére
Várható volt a fejlődés igényének betetőzése, most végre lesz hangod is a tévén, ha netán DP-n keresztül lövöd ki a vidijót.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rgeorge #94870 üzenetére
FHD, Quadro 2000M (természetesen ), 2x4GB memó (még a héten bővítem 16-ra), i7 2630QM, FPR (koloriméter ebben nincs) az SSD még úton van.
Az akku egy 6 cellás Sony, 7% elhasználódással.
És még a szaga is új (bár a fedlap nem szép, kopásnak nyoma sincs a belsején).[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz FoxiestFox #94869 üzenetére
Grat. Konfig?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
félisten
Na, nálam is megtörtént. W500 - > W520
-
azbest
félisten
Ha jól emlékszem a windows által telepített driver nem látta a dokkolósat. De a külön telepített lenovo oldaláról szedett vagy a realtek oldaláról szedett már sokkal többet tudott. Régebben a mikrofon hagerejével is gond volt, azért próbáltam anno többfélét. De a win10 későbbi változataiban megjavult ez a probléma.
-
Padree.c2
tag
válasz donjohnson #94863 üzenetére
Köszönöm, ezt kipróbálom.
UI.: Sikeres volt az akció.
Köszönöm a tippet mégegyszer.
A cserét megérdemelték, mert USB3.0-s lett volna az igényem, de az első eladó azt mondta, hogy nincs olyanjuk, másnap a másik eladó mondta, hogy a mellette lévő dobozban van sok darab, és mivel ugyanannyiba kerül, nem is érti, hogy miért nem adott.
A lényeg, hogy jó, és van USB3-as is rajta.[ Szerkesztve ]
Pp. ♠
-
-
Padree.c2
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, mert nem találtam az előzményekben hasonló témát.
T430-asomhoz vettem egy 4337-es dokkolót, amin nem sikerült a hang kimenetet sehogy életre keltenem.
Visszavittem, kicserélték, jelenleg egy 4338-as van a gép alatt, minden portja működik, amit próbáltam, kivéve ismételten a hang kimenet. A dokkoló típusa pontosan: ThinkPad Mini Dock Plus Series 3 with USB3.0
Kérlek segítsetek abban, hogy hol keressem a hibát, és ha ezt esetleg orvosolhatom szoftveresen, vagy nem túl nagy beavatkozással, akkor azt hogyan?
A gépen lévő dokkoló csatlakozónál én még nem hallottam olyanról, hogy csak az egyik szegmens nem működik. Persze ez nem azt jelenti, hogy ilyen nincs is.
A gépen Win 7 Professional SP1 van, eredeti. Több hangkeltővel is próbálkoztam, de egyik sem szólalt meg. Természetesen, ha a gépen lévő portba dugtam bármelyiket, egyből működött.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.Pp. ♠
-
MrSealRD
veterán
azbest:
A napokban új rendszert kellett felhúznom nulláról. Így aktualizáltam a T420-hoz tartozó drivereket. Van amit átvettem RoboGuru-tól.
Az Intel HD Graphics esetén teljesen jó az amit a Windows feltelepít. 4459-es végződésű Intel driver. Legfrissebb. Kipróbáltam YT videókkal és nem tapasztaltam rendellenességet. FHD sima ügy. Felette már vannak gondok, de ez sejthető... Lenovo Companion pedig MS Store-ból érhető el továbbra is.Letölthető driver pack: Innen
(Az USB3-as Renesas driver opcionális. Csak azoknak akik ilyen EC bővítőkártyával rendelkeznek.)[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
azbest
félisten
válasz MrSealRD #94857 üzenetére
Nem, bár lehet jobban leperegne róla a por
Takarításhoz leemelem a csak mágnesesség által helyén tartott lapáros részt, ami a mágnest is tartalmazza. Ezt hívom ventiháznak. Oda belül általában felkenődik kosz, amihez a motor fém elektromágnes ágai hozzáérhetnek. Szóval azt kitörölgetem. A motort leporolom ecsettel. Ha nagyon retkes, akkor akár le is mosom a műanyag lapátokat. Ha minden száraz, akkor a sprével befúlyom a műanyag motorház belsejét, ahol a mágnes és a tengely van. Meg a motor fém belsejébe is fújok, ahová a tengely megy. Nem túl sokat, nem kell, hogy ússzon vagy follyon. Aztán összerakom és megy vissza a helyére.Oda ahol fizikailag összeérhetnek. A tengely és ahová a tengely megy. Valamint a mágneskarika, amihez ha koszolódik, akkor hozzáérthet a motor elektromágnese és attól brummog, meg akadozik. Elég vastag retek fel tud oda kenődni, ezért érdemes alkoholos zsepivel alaposan letörölgetni.
Amikor szétszedés nélkül csak kifújjuk a hűtést, akkor oda elég sokat be tudunk nyomatni, ami ha olajozva lenne, akkor beleragadna. Ha meg dohányos közegben (vagy épp konyhában) megy a gép, akkor esélyes, hogy kormos és olajos rétegben felrakódik a kosz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
MrSealRD
veterán
válasz azbest #94855 üzenetére
Ez tetszik. Köszi, hogy megosztottad. A szilikon sprét pontosan mire fújod? Lapátokra?
-
tag
válasz azbest #94855 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a hasznos infókat
Ez a venti kenés még nem egészen tiszta nekem, ennek akkor még utánaolvasok. Ezzel hátha ki lehetne kicsit toldani a venti élettartamát.Sajnos most nem vagyok a notik mellett, azt szeretném még kérdezni, hogy a T61-T400 esetében a CPU hűtő venti milyen irányban szív és fúj?
Az alábbi képen helyesen szerepelnek a kék és piros nyilak?
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #94848 üzenetére
ez a környezettől függ... gondolom teljesen berakodik porral vagy más szennyeződéssel az esetedben és azért áll be.
Sokszor szóba került már a hűtő tisztítása a topicban. Én is írtam többször tapasztalatot. Lehet kapni eredeti ventilátort is és kis ügyességgel, meg esetleg némi fém ragasztószalaggal, kapton szalaggal elég profin lehet cserélni. A ventilátor szétszedése és a ventiház kitisztítása után én szilikonsprével fújom le, az megszárad és csúszós marad, így nem ragad bele a por.
Laptop-fan168 eladótól vettem 14"es t61 -ekhez és a t430-ashoz is eredeti ventiket [link], előre megveszek egy tartalékot. De kitisztítás után a korábbi is működik hibátlanul általában. Így olcsóbb, mint komplett hűtőblokkokat venni.Amúgy legalább fél évente szoktam tisztítani a használatban lévő gépeket. A t61-ek gyakorlatilag folyamatosan mentek éveken át. Az egyik t430 is minden nap használatban van, csak hurcolászáskor alszik naponta kétszer.
A tpfancontrolt inkább csak a fordulatszám és hőmérséklet kijelzésére használom win alatt. Nem csak a procinak lehet hűtés igénye. Bios módban van, hogy akkor is bekapcsol ha a proci hűvös, de más komponens melegebb.
Ez itt a gépkarbantartó készletem:
Csavarhúzók, ecsetek, fém ragasztószalag, kapton tape, szike, mx4 és szilikon spré, ami most épp az irodában maradt. Meg a tisztításhoz valami alkoholos lötty, hogy könnyebben lejöjön a retek a ventiház beljeséről.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #94852 üzenetére
De az én mondandóm, amire szükségesnek ítélted közölni, az - mint tök jól kivehető az előzményből - ilyen használatra vonatkozik.
Persze örülünk, hogy megosztottad, hogy neked jó, persze nem egészen a vázolt használattal.
Konklúzió, mert úgy látszik, nem voltam egyértelmű: karban kell tartani, ki kell pucolni, ha zajos meg újra lehet kenni a venti csapágyát. Ezért nincs 7/24-es sok-sok hónapos használat, nem szervernek vannak a notik kitalálva.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
A hsz első verziójába beleírtam egy sort, hogy csak akkor altatom, ha viszem, és csak akkor kapcsolom ki, ha szerelem, de azt hittem, magától értetődő lesz, és kivettem, de én kérek elnézést.
Nyilván így értelmében változik a mondandóm, és egyáltalán nem bírják jól a ventik a TP-imben. -
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #94850 üzenetére
Sosem altatod? Mindig megy, akkor is letölt/seed-el/SETI-nek/WCG-nek számol/fájlszerver, amikor épp cipeled magaddal táskában? Mindezt félévente, évente legalább egyszer elvégzett takarítás, portalanítás nélkül?
Hard to believe.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Hát nem tudom.. az összes eddigi TP-met 0-24 használtam, többet évekig (a W500 is 4. évét kezdi meg nálam lassan) sosem kellett ventit cserélni. Ennyire szerencsés lennék?
Ráadásul én játék közben felcsapom 4.6k-ra a fordulatszámot, suhog, de bírja ezt is évek óta. A T61p ventije is bírta, csak a GPU nem
Az első TP-m, egy T40, amit eladtam évekkel ezelőtt, azóta is megy tudtommal egy koszos műhelyben a saját ventijével, és azt sem kapcsolják ki soha.Jól elszoktam ebből a topikból.. de hát nincs miről beszélni, minden vasam működik
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #94848 üzenetére
Egy notit sem 7/24-es üzemeltetésre terveztek igazán, a Thinkpad-eket sem.
Szerintem normális, hogy ilyen üzemeltetéssel ennyi idő alatt elhullanak a ventik.
Core 2 Duo procik notikban kb. 80-90 fokig bírják rendesen, 60-65 fok még bőven határon belül van.
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mi a tapasztalatotok?
Folyamatos 0-24 üzemben használva több ThinkPad T gépet is (T61, T400) azt tapasztalom, hogy 6-12 hónap alatt a folyamatos üzem "megeszi" a CPU hűtőventit. Ez alatt azt értem, hogy szépen folyamatosan egyre hangosabban elkezd kattogni, "mormogni" a venti, majd állandósul a kattogás, amíg végül teljesen megáll és fan error-al leáll a gép. Így hát nem marad más, mint a CPU hűtő(block) cseréje. (Ami ugyan szerencsére nem nagy összeg, de hát ezt állandóan csere-berélni...nincs túl sok kedvem hozzá)• Természetesen használom a TPFanControl-t is, de a SMART üzemmódban kikapcsolt venti mellett a CPU 58-63C fokos lesz, majd 65C foknál bekapcsol a venti. Ez a be-ki kapcsolás naponta max. 2-3 alkalommal történik meg, egyébként a CPU beáll 58-63C fokra, amit egy kicsit soknak vélek.
• Az energiagazdálkodási beállítások már eléggé le vannak butítva, így ezt már nem nagyon tudom tovább finomhangolni.
• Még esetleg a CPU alulfeszelés van hátra, de még nem volt időm elmélyülni a témában.
• A noti ráadásul dokkolóban működik, ami tovább bonyolítja a dolgot.Aki így használja a gépet, szintén folyamatos időközönként cserélni kell a CPU hűtőt?
Előre is köszönöm!
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mi a tapasztalatotok?
Folyamatos 0-24 üzemben használva több ThinkPad T gépet is (T61, T400) azt tapasztalom, hogy 6-12 hónap alatt a folyamatos üzem "megeszi" a CPU hűtőventit. Ez alatt azt értem, hogy szépen folyamatosan egyre hangosabban elkezd kattogni, "mormogni" a venti, majd állandósul a kattogás, amíg végül teljesen megáll és fan error-al leáll a gép. Így hát nem marad más, mint a CPU hűtő(block) cseréje. (Ami ugyan szerencsére nem nagy összeg, de hát ezt állandóan csere-berélni...nincs túl sok kedvem hozzá)• Természetesen használom a TPFanControl-t is, de a SMART üzemmódban kikapcsolt venti mellett a CPU 58-63C fokos lesz, majd 65C foknál bekapcsol a venti. Ez a be-ki kapcsolás naponta max. 2-3 alkalommal történik meg, egyébként a CPU beáll 58-63C fokra, amit egy kicsit soknak vélek.
• Az energiagazdálkodási beállítások már eléggé le vannak butítva, így ezt már nem nagyon tudom tovább finomhangolni.
• Még esetleg a CPU alulfeszelés van hátra, de még nem volt időm elmélyülni a témában.Aki így használja a gépet, szintén folyamatos időközönként cserélni kell a CPU hűtőt?
Előre is köszönöm!
-
azbest
félisten
Ha valaki esetleg ebayről rendelne sata csatolós dvd meghajtóhoz külső usb keretet, akkor a legolcsóbb hirdetéseknél jól figyeljen. Hiába írja az eladó, hogy sata keret, ha a képen nem látszik a sata csatlakozó, akkor valójában pata csatlakozós, régebbi gépbe való dvd keretről van szó (de mégcsak nem is olyan pata, mint a t61, hanem ilyenhez való [link]). Péládul ez egy pata, csak élből mutatja, így nem látszik, hogy nem passzol a csatlakozó [link]. Nem sokkal drágábban vannak olyan hirdetések, ahol megmutatják a csatlakozót is és valóban sata lehet a kézhez kapott cumó [link]
(#94846) dugø
nnna igen. Volt már így caddy-m is pluszban... mikor annó t61-eshez hirdetett caddy meg satás-ként jött, valamelyik kolléga újabb gépébe jó volt talán De patásat ki használ, főleg ilyen patásat... ördögtől való az
Ezt is csak azért rendeltem, hogy legyen már egy satás is... mert van 2 dvd-rw a jó öreg t61-esekből, egyik bekeretezve. Meg van két sata dvd-rw is már a t430-asokból. Bár van ház nélküli esata kábelem is, meg esata expresscardom
Bár, ha más nem odaadom az itteni hackerspace-es kollégának.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tényleg igaz, hogy 2018. január 1-től érvényes Windows 7 matricán szerelő szériaszámmal már nem lehet Windows 10-et aktiválni a gépen?
Állítólag addig lehet átállni Win 10-re, utána már nem.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz bigrock #94841 üzenetére
Ha a frissítés igazából kikapcsolja az Intel ME-t, akkor biztosan.
Komolyra fordítva a szót, vélhetően a nemrég napvilágra került sebezhetőségre valami patch-féle akarna lenni.
-
Frawly
veterán
válasz petya220 #94832 üzenetére
Arra figyelj, hogy az SSD-n a partíciók jól legyenek alignálva. Azaz 2048-cal osztható szektoroknál kezdődjenek. Különben be tud lassulni az SSD. Lehet csak ez hibádzik nálad. Én nem nagyon tapasztaltam sebességkülönbséget a 14.04 és a 17.04-es Ubi között. Esetleg ha bejön a felülete, akkor próbáld meg a Gnome3-as Fedorát, a Gnome-ot meg be tudod úgy konfigurálni, hogy az Ubuntu-féle Unityre hasonlítson.
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #94837 üzenetére
Megoldottaaaaam!!!
sudo su
nano /etc/default/grubezt hozzáadom: video=SVIDEO-1:d
szóóval, így fog kinézni a sor -->
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash video=SVIDEO-1:d"
aztán:
sudo update-grub
Boldogság.
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz petya220 #94836 üzenetére
Közben log olvasás után ez jött:
Dec 6 23:20:55 petya230-ThinkPad-R61 kernel: [ 583.132137 [drm:drm_atomic_helper_commit_cleanup_done [drm_kms_helper]] *ERROR* [CRTC:35:pipe B] flip_done timed out
Gugli --> ezt találtam --> GMA965
Szóóval kernel problémázik a chipset-el / gpu-val
-
Tim82
félisten
válasz petya220 #94834 üzenetére
Ha 12 cellás akku van benne, az sok mindent megmagyaráz.
Szerk.: mert vagy 6, vagy 9 cellás akku legfeljebb.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz petya220 #94832 üzenetére
talán sikerült valami particionálási problémát okozni, mondjuk nem egész MB-ra van téve a partició eleje és ezért több blokkot is módosít minden írásművelet. Nem fogjuk tudni kitalálni, hogy mi van félrekonfigurálva.
Ha közben mondjuk elfelejtetted megemlíteni, hogy akku nélkül használod újabban a gépet, akkor azért lassú, mert 800-ra van limitálva a proci. Anélkül legalább 90w töltő kell, hogy teljes sebességgel menjen.[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz Frawly #94831 üzenetére
De én szeretem az ubuntut
Eddig ment a 16.04, aztán egy windows install és utána megint linux, és meghalt.. azóta nem megy a 16.04 , de másik ssd-vel sem, és másik hdd-vel sem...
és így.. mi a fene??? log-ot nem néztem még normálisan..Lubuntu és Xubuntuval is ez a helyzet.. sokkal lassabb a 14 feletti
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz petya220 #94830 üzenetére
Ne Ubuntut használj. Bár most a 17.04-től lehet csökken valamennyire annak is a gépigénye, mióta nem Unity van benne, hanem Gnome3. Gyengébb gépre, meg kevés RAM-ra a Lubuntu, Xubuntu, Mint MATE, stb. való. Esetleg valami Openboxot használó disztró. Vagy van még annál is minimálisabb, AntiX vagy Sparky Linux IceWM-mel, bár ha a Lubuntu, Xubuntu nem tetszik a fapadossága miatt, akkor ezek a minimalisták még kevésbé fognak bejönni.
Nálam i7-es X220-on az Arch Openbox 4 mp. alatt bootol SSD-ről, kicsit lassult, mert 3 mp.-ről indult. Igaz 16 giga RAM mellett, de az Openbox memóriafoglalása olyan kicsi (XP SP3 szintű), hogy nem a RAM határozza meg, 4 giga bőven elégnek kéne legyen. Nyilván az UEFI BIOS inicializálási idejét, meg meg a jelszavak (SSD ATA hardveres AES titkosításhoz jelszó, felhasználói login jelszó) beírási ideje le van ebből vonva. A 4 mp. abszolút nettó idő, benne van a Login Manager (LXDM) és az asztal betöltődése is dokkostól, panelestől, tálcaikonostól, kompozitorostól, Pulseaudióstól, GVFS-sel, tokkal-vonóval mindennel. Az i3wm még kicsit ettől is gyorsabb, olyan 1-1,5 másodperccel.
[ Szerkesztve ]
-
petya220
senior tag
válasz azbest #94828 üzenetére
1. Köszi nektek
2. 4gb ram van benne, és az asztali környezettel is bajom van.. login után 0.5 - 1 perc amire bejön az asztal.
beállításokat megnyitni bűn rajta.. És ennek NEM szabadna ilyennek lennie..
Régen pacek volt, most nem értem, hogy mi a fene a baja... hardveresen mi okozhatná ezt?
ssd van benne (samsung és kingstone is volt próbálva.. ) ééés eh.3. akkor ezt elvetem.
-
donjohnson
addikt
válasz petya220 #94803 üzenetére
1. itt találsz: [link] csak vidd a gépet is, hogy belepróbáljátok.
2. és 3. szerintem inkább vegyél egy újabb gépet, és akkor nem lesz lassú az újabb linux: t510, t520, t530 ha 15"-nál maradnál. az a baj, hogy hiába raksz bele erősebb cpu-t az adott szériában, nem fog minden gondot megoldani, mert hiányoznak belőle fejlettebb utasításkészletek. illetve sokat is fog fogyasztani és melegedni fog az x9000 cpu-val.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
azbest
félisten
válasz petya220 #94803 üzenetére
1, ahol találsz. Nem hiszem, hogy halmokban raktáraznának ilyet. Ebayről rendelj olyat, ami kifejezetten a géphez való. Ne kevert az újabb univerzális satás fiókokkal, az r61 még pata-sata átalakítós. Lehet az is számít, hogy 14 vagy 15 colos kijelzős az előlap szempontjából (hogy ne kelljen lefeszegetni az optikáról).
(#94829) donjohnson: +1 laptopsystemnek, van ph fiókjuk is (régebben alfa156 néven volt, csak átnevezték a fiókot)2. t61-em egyáltalán nem lassú (persze attól függ mire használnám, nem játékra, 4k videóra). Esetleg 1-2 GB-nál több ramot kéne beletenni.
3. Csak, ha ingyen van. Amúgy semmi értelme pénzt költeni rá.
[ Szerkesztve ]
-
jubilleum
senior tag
Thibkpad stackkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Iszonyat ötletes cucc, csak annyiba kerül mint a májam. -
törölt tag
Van valakinek esetleg egy ilyen hibás Lenovo, vagy ThinkPad vezetékmentes (bluetooth vagy rádiós) egere? Hétvégén, enyhén ittas állapotban véletlenül levertem az asztalról, majd ahogy lehajoltam érte, áthajtottam rajta a forgószékkel
A burkolata sérült, azt kellene cserélnem. Sajnálnám kidobni, mert nagyon a szívemhez nőtt, meg nagyon drága(szágom). -
Digitalpimp
senior tag
válasz sketchifun #94810 üzenetére
Lehet, hogy a töltőben van 1-2 haldokló kondenzátor, és az kavar be.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
azbest
félisten
válasz jubilleum #94819 üzenetére
ha linuxod van, akkor ott például a upower alkalmazás is szép részletes infókat ír ki
upower -i /org/freedesktop/UPower/devices/battery_BAT0
native-path: BAT0
vendor: SANYO
model: 45N1001
serial: .......
power supply: yes
updated: 2017. dec. 5., kedd, 14:04:56 CET
has history: yes
has statistics: yes
battery
present: yes
rechargeable: yes
state: fully-charged
warning-level: none
energy: 28,11 Wh
energy-empty: 0 Wh
energy-full: 29,28 Wh
energy-full-design: 56,16 Wh
energy-rate: 0,0081118 W
voltage: 12,381 V
percentage: 96%
capacity: 52,1368%
technology: lithium-ion
icon-name: 'battery-full-charged-symbolic'A másik gépemben egy LG van, majd nyomok arra is egy kalibrálást win alól, de úgy emlékszem 90% feletti még a kapacitása
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
-
Oscar
tag
Sziasztok,
X230-ba milyen WWAN modemet lehet berakni? Létezik bele LTE modul?
Illetve, gondolom, az adott slotba msata SSd is rakható. Itt van valamilyen megkötés? Minden típus, méret, márka belemegy?
Köszi az infókat előre is.“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
adabra
senior tag
Jól sejtem, hogy ez az akku megérett a cserére?
T420si -ről van szó; kb 45-55 percet bír minimális terheléssel, egyórás megbeszélés végére általában kakukk
-
jjeahh
nagyúr
válasz szabonorbkk #94813 üzenetére
Nekünk bevált, a családban 4 van
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
szabonorbkk
csendes tag
sziasztok!
T420-ról mi a véleményetek?
Irodai programok, youtube, netezés amire kell. -
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94810 üzenetére
hmm.. lehet hogy a töltő
Fogalmam sincs.. De érdekes"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
sketchifun
senior tag
-
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94808 üzenetére
Kontakt hiba?
-
sketchifun
senior tag
X220 töltési problémával kapcsolatban update:
Tegnap este, bedugva 2 óra alatt csontra lemerült, veszett sipákolás közben kikapcsolt, bekapcsolni nem volt hajlandó.
Hagytam reggelig, reggel sem kapcsolt be. Kihúztam, bedugtam, villogott az akku ikon 3x, majd világítva maradt. Úgy hagytam, estére feltöltött a gépem.
Ez mégis mi lehet? Mert az agyvérzés kerülget, ráadásul munkaeszköz számomra, és ez így megbízhatatlan.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Tim82
félisten
válasz Archttila #94804 üzenetére
Alapvetően nem tudom, milyen választ vársz, hiszen eBay-es notialaplap vásárlás mindenképpen zsákbamacska lesz valamennyire.
-
Archttila
veterán
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Lenne három darab kérdésem..1 Hol találok r61-hez cd olvasó helyére vinyó caddy-t? in hungary.
2 Ubuntu 14.04 felett az összes linux siralmas lassú... Pedig ssd-n van, egyedül a lubuntu és a xubuntu megy elfogadható sebességgel, ötletek erre?
3 x9000 Core 2 Extreme cpu-t megéri belerakni? t8100 van benne jelenleg Moddolt bios.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Bazs1981 #94796 üzenetére
Az attól függ. Igazából 87 fokig lehet húzni akkor ha célzottan stressz teszteket küldesz a gépre. Nekem mostanában 71 fok fölé ritkán megy...
-
joeetm
tag
válasz donjohnson #94799 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, akkor megnyugodtam
_Az a hülye aki nem normális_
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OTP Bank topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Billentyűzet gondom van
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest