-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz Bélabácsi #125159 üzenetére
elnézést.
> Ebből hogy derül ki, hogy pl. a "Lenovo Ltd. - Firmware - 1.0.0.0" tétel mire vonatkozik?
valószínüleg ezeket látja:
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=thinkpad+t480s&scol=DateComputed&sdir=descitt a listában látszik :
Lenovo Ltd. - Firmware - 1.0.0.0
Last Modified: 12/3/2019 Size: 428 KB
UpdateID: 86427513-0a59-4506-92e6-7fac167a4d4e
Company: LenovoDriver Manufacturer: Lenovo Ltd.Driver Class: FirmwareDriver Model: ThinkPad T480s STM TPM Firmware 73.20 (from 73.4)Driver Provider: Lenovo Ltd.Version: 1.0.0.0Version Date: 12/3/2019----------
1.58.0.0 - ból van kettő isLenovo Ltd. - Firmware - 1.58.0.0 Last Modified: 7/30/2024 Size: 5.2 MB
UpdateID: 888321dc-58fe-4c0d-b30e-6d7db54ff8d0Lenovo Ltd. - Firmware - 1.58.0.0 Last Modified: 7/30/2024 Size: 5.2 MB
UpdateID: 4d1ee6cf-edf8-425b-b61b-52f114b3d985
-----------bele kellene nézni a cab file-okba, hogy pontosan mit tartalmaz.
---------
ennél többet nem tudok segíteni. ( A T480s -en Linux-ot használok régóta )
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz Bélabácsi #125156 üzenetére
> Van esetleg valakinek tapasztalata, hogyan lehetne kinyomozni,
> hogy pontosan mire vonatkoznak ezek a "Firmware" típusú frissítések?a T480s gyári oldalról -> erre irányít át;
https://download.lenovo.com/pccbbs/mobiles/n22uj38w.htmlamiben ez van: / Version Information :
"""
Summary of ChangesWhere: < > Package ID or Package version
UEFI: UEFI BIOS version
ECP: Embedded Controller Program version
[Important] Important update
(New) New function or enhancement
(Fix) Correction to existing function<N22UJ38W>
UEFI: 1.58 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2024-29979, CVE-2024-29980.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2024-24853.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-45236, CVE-2023-45237.
- (New) Updated the Diagnostics module to version 04.35.000.
- (New) Updated the CPU microcode.
(Note) Above update will show "Self-Healing BIOS backup progressing ... xx %"
message on screen during BIOS update process.<N22UJ37W>
UEFI: 1.57 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-45229, CVE-2023-45230,
CVE-2023-45231, CVE-2023-45232, CVE-2023-45233, CVE-2023-45234, CVE-2023-45235,
CVE-2023-45236, CVE-2023-45237.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-27504.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-21894, CVE-2023-24932.
- (New) Updated the Diagnostics module to version 04.33.000.
- (Fix) Updated some BIOS Setup help messages.<N22UJ36W>
UEFI: 1.56 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-5058.<N22UJ35W>
UEFI: 1.55 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-35841.<N22UJ35W>
UEFI: 1.55 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2021-38575.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2021-38578.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2021-42299.
- (New) Updated the Diagnostics module to version 04.31.000.<N22UJ34W>
UEFI: 1.54 / ECP: 1.23
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2018-0739.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-38087.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-40982.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-37343,CVE-2022-44611,
CVE-2022-27879,CVE-2022-38083,CVE-2022-43505.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2023-28005.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-36763,CVE-2022-36764.
- [Important] Enhancement to address security vulnerability,CVE-2022-36765.
- (New) Updated the Diagnostics module to version 04.30.000.
- (New) Updated the CPU microcode.<1.53>
UEFI: 1.53 / ECP: 1.23
- [Important updates] Enhancement to address security vulnerability, CVE-2017-5715, CVE-2022-33894,
CVE-2022-34301, CVE-2022-34302, CVE-2022-34303.
- (New) Updated the Diagnostics module to version 04.28.000.
- (Fix) Fixed an issue where some monitor might not connected properly.
....
""""Mottó: "A verseny jó!"
-
tag
válasz Bélabácsi #125013 üzenetére
Sziasztok!
A fenti T480s touchpad kopással kapcsolatos hozzászólásomhoz: végül sikerült leszednem az összes, még a felületen lévő fóliát, de mivel alatta elég fényes a felület, így nem éppen a legkényelmesebb tapizni. Az az ötletem támadt, hogy mi lenne ha méretre vágnék és ragasztanék a felületre valamilyen fekete színű autófóliát? Van esetleg valakinek ilyesmivel tapasztalata? Bár nem biztos, hogy jó ötlet a felületre karbon fóliát tenni, de lehet kapni sokfélét amiben nincs semmilyen olyan réteg, ami gondot okozhat ilyen felületen, pl. valamilyen matt fekete színű. Vagy lehet jobban járnék egy touchpad öntapadóssal az Aliról ?
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
donjohnson
addikt
válasz Bélabácsi #124665 üzenetére
én egy t400-nál megcsináltam nagyon régen, de eltérő (nem összetartozó) lesz a bios és az embedded controller verzió, mert olyankor azt nem tudja frissíteni.
van olyan bios és embedded controller verzió páros, ami nem is tud együttműködni.
normál esetben ilyen nem jön létre.
szerintem ne kockáztass, mert tégla is lehet a gépből, ha utána nem éled fel.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
ricsip
addikt
válasz Bélabácsi #123095 üzenetére
Próbáltad a Power plan alatt görgetni lejjebb? (mármint az inteles graphics command center-ben, nem a windows control panel-ben) Csak mert pont oda lett eldugva
Bár így belegondolva lehet h. túl gyorsan mondtam h. te nem voltál elég figyelmes: nekem az intel command center verziója: 1.100.5391.0, GPU driver: 30.0.101.1692, Windows 10 Pro 22H2.A tied újabb lenne? Ha igen, és én nekem is updatelődik, és szintén eltűnik innen nekem, akkor jár az igazán hatalmas picsánrúgás inteléknek.
Járna az intel UI team-nek egy nagy faszkorbács a kretén és ormótlan egészképernyős felület miatt, amit ezen ormótlan és lassú böhöm utility köré gányoltak. Nem egyértelmű mire hova lehet rajta kattintani és mi az ami görgethető. Windows 8 (2012) óta a mikroszoft ezen a területen kimondhatatlanul visszaesett színvonalban, ez leginkább az ő bűnük, a hülye gyártók és partnerek meg mennek utánuk (valószínűleg nincs mád választásuk).
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #122972 üzenetére
Kb. amit a legolcsóbban meg tudsz venni. DDR4-2400-as 32 GB-os modullal még nem volt dolgom, mindig 2666-ost tudtam venni (ami persze nem gond, az alaplapra forrasztott lassabb modullal egyező értékekkel, időzítéssel fog futni). Az X270-ben egy Kingston, a T480s-ben pedig egy Samsung modul ketyeg, egyikkel sincs gond.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
zsolti75
senior tag
válasz Bélabácsi #122914 üzenetére
Elég megnézni a youtube-os szerviz videókat, pár éve ez az egyik leggyakrabban cserélt alkatrész. A garanciaidőt általában túlélik.
Szerk: a toldó jó ötlet. Én még a mágnesest szoktam javasolni, de ez csak töltés esetén, ha adat is meg rajta akkor felejtős.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bélabácsi #122914 üzenetére
Nem csinálnám naponta négyszer, mert ahogy írod, pont az veszélyezteted, hogy idő előtt adja meg magát a csatlakozó, és akkor alaplapcsere.
Jó ötlet az USB-C toldó esetleg, bár... Az se jó, ha egy hosszú kábelt lógatsz rajta mert azzal is feszíted. A legjobb lenne nem ki-be húzgálni, de hát ha egyszer muszáj.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
HSM
félisten
válasz Bélabácsi #122545 üzenetére
A notebook gyári hővezető padját raktam alá, azzal remekül elszaladt a T480s-ben a Samsung 970 PRO 512GB. Nem volt gond a melegedésével. Gond alatt azt értve, hogy érzékelhető mértékű lassulás, vagy bármiféle üzemzavar. Munkagép volt ráadásul, napi 8 órát ment átlagosan.
Sajnos gyakorlatilag minden nagy teljesítményű NVMe SSD melegszik, mivel kb. 5-8W hőt kellene leadni rendkívül pici helyen használat közben.
A hőfokát leginkább az fogja alakítani, mennyit tekerik a programok, van böngésző, ami pl. állandóan írkál rá kis mennyiségeket, az pl. szépen tudja emelni a hőfokot. Én egyébként nagyon elégedett vagyok ezzel az SSD típussal, több példány is van itthon több gépben.
Főleg bizonyos 256GB-os OEM TLC megoldásokhoz képest brutálisan erősebb, nem térdel le 3 másodperc után az írást is tartalmazó műveletektől.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Bélabácsi #122395 üzenetére
Amíg gyári töltővel használod mindegy, mert ahogy írtam nincs töltés, amíg a laptop nincs csatlakoztatva. Mivel USB-C-s a gép, ezért 100% nem fog semmi áram menni amíg nincs bedugva, mert a táp laptop handshake meg kell történjen, ez pár milisec akkor is, ha már be van dugva a táp és utólag dugod a "falba".
Amit ne csinálj az az, hogy sose dugd a már áram alatt lévő C13-as véget a töltőbe, az a csatlakozó nagyon nem arra van kitalálva és előszerzettel szikrázik serceg. (USB-C-nél megint kisebb probléma.)
Föld hiány mindegy kéne legyen, mert kisfogyasztó. Az USB-C-s töltők többségén nincs is föld, ezért néha zizitetik az ember, de pl. US dugón sincs alapból föld, csak a nagyfogyasztóknak. Régi fos hálózaton a veszély a rövid zár más nagyfogyasztótól, az pedig mining üzem közben fog jönni, nem ki/be dugáskor. Nem egy AC motort indítasz(pl. hűtő kompresszor), ami jól megnyomja a hálózatot. Elsősorban minden esetben a táp kéne védje a gépet és az fog tönkre menni minden ilyen estben. Ahhoz villám ( egyéb nagyon magas fesz) kell, hogy átüsse a AD/DC szeparáció védelmét a tápban és a laptopig jusson. De hogy megnyugtassalak, ha ekkora fesz megy egy nagyon öreg pl. alu vezetéken, az esélyes hogy előbb fog elolvadni és megszakadni, mint hogy messze jusson.
De mondok erre egy tutit. Veszel egy UK C13-at, ott a csatlakozóban van a biztosíték, 13A lapból, az cseréld ki mondjuk egy 3-5A-sra, annyi elég, és egy EU átalakítóval használd. Na akkor tuti csak a C13 hal meg. -
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #117450 üzenetére
anno nekem is volt egy fan, ami megmurdált pont távol és pont mikor kellett a gép. Ideiglenesen használtam szolidan és persze pörgött is. De az hiszem talán nem látta a fordulatszámot sem. Fan csere segített.
Ha látja a forulatot, akkor lehet bekapcsoláskor nem pörög fel kellőképpen vagy elég gyorsan. Szorul vagy valami elfáradt, sérült a tekercselése esetleg. Ha csak elsőre volt ilyen gond, akkor lehet bejáratódott később és már átmegy az indulási teszten.
Az alaplapi részt úgy lehet kinyírni, ha pl belefújunk erősen a ventibe és az általa termelt áram az alaplapi érzékelőt megsüti.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #97868 üzenetére
A kollégákhoz hasonlóan én is Ubuntut vagy Linux Mint-et javasolnék.
Amúgy a T400-nál gyengébb, korábbi generációs R61-emen (T9300, X3100, 8 GB RAM, 256 GB SSD) nagyjából hibamentesen elfut az Ubuntu MATE 16.04 LTS.
Amit egyelőre még nem javasolnék, az a legfrissebb 18.04 LTS, inkább 16.04 LTS-t vagy arra épülő kiadásokat használj. X220-on nemrég történt meg a 16.04 -> 18.04 váltás és van pár bosszantó, egyelőre megoldatlan apróság (konkrétan meghülyül időnként a Conky, illetve eltűnt a Dropbox indikátor a felső panelről nálam - maga a Dropbox szinkronizálás ettől függetlenül működik). Ezek olyan dolgok, amik 16.04-en meg jók voltak...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
fattyu
veterán
válasz Bélabácsi #97868 üzenetére
mint+ cinnamon.
debian 9
manjaro.
nekem ezek működtek a legkevesebb kompromisszummal. ubuntu összes verziójával volt valami nyűgöm ami nem akart működni és eléggé kellett volna.
csak ezeket próbáltam a fentieken kívül: Peppermint, lubuntu, ubuntu, slack puppy, macpuppy, steamOS, sabayon, netrunner, deepin, manjaro, antergos, antix, lunar
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Bélabácsi #95252 üzenetére
T400, otthoni szerver, 0/24-ben megy, nem kell semmi ilyen neki. CPU undervolt, fan állandó 1900 körül,kivéve, amikor kell erősebb. Maxon pörgetve 62 fok fölé nem megy, viszont nincs dokkolón, szóval a kérdésem: miért van dokkolón?
Thinkfan config:
(0, 0, 44)
(1, 41, 52)
(2, 48, 62)
(3, 57, 65)
(4, 61, 69)
(5, 65, 73)
(7, 69, 32767)Undervolt /etc/default/tlp-ben:
PHC_CONTROLS="10:28 73:24 6:16 134:13"
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95230 üzenetére
egy másik tipp win irányból [link]
regedittel lehet varázsolni
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\cdrom\Parameters\ZeroPowerODDEnabled
a Parameters részt kijelölve jobbról van a tartalma, ha nincs ZeroPowerODDEnabled, akkor létre lehet hozni mint dword(2) és 0-ra lehet állítani.
Persze az is lehet, hogy köze van a rapid storage pakkank hozzá, csak ki tudja melyik verzió jó hozzá és milyen régi.
Win 10 alatt is megtaláltam ahelyét, betettem a gépbe egy dvd meghajtót, de nem tudom kikapcsol-e. Gép bekapcsolás után alapból ki volt. Lehet win8-tól van ilyen.
A win10 energiagaqzdálkodás profilszerkesztésben nem találtam erre vonatkozó opciót. Neked melyik win verzió van fenn?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #95230 üzenetére
Gyors tipp: BIOS -> Security menüpontban biztosan engedélyezve van az optikai meghajtó?Sztornó, hiszen boot működik róla + Linux alól is megy.
PM újratelepítés, esetleg frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95227 üzenetére
mondjuk azért nem ártana előbb ellenőrizni az energiagazdálkodás beállításait, ahogy írtam. Vagy az angol miatt nem találod?
(#95229) Tim82
hoppáAkkor meg kellene nézni az energiagazdálkodásnál, ott a profilban, hogy milyen lehetőségek vannak. Emlékeim szerint ott is kellene legyen erre opció.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95219 üzenetére
A képen gondolom valami nagyon régi verzió van még win7-ről. Emlékszem anno egy t410-esnél a gyári új állapotban, amikor első használatkor mondta, hogy készíthető backup lemez készlet a rendszerről, akkor mit szívtunk vele.
Az első cd kiírása után, mire bekérte a következő dvd lemez behelyezését, addigra lekapcsolta a meghajtót. Ha a gombbal kinyitottuk, akkor meg nem folytatta tovább a lemezkészlet készítést és előről kellett kezdeni Nem találom a régi hozzászólásaim közt, hogy anno mi volt a megoldás.
Google ezt dobta ki egy oldal archivált változatáról
Here are instructions to disable DVD drive auto power off on Lenovo T410.
1. Start > Control Panel > Power Options
2. Click on “Power Manager” on left panel.
3. Switch to “Advance” if you are in “Basic” mode.
4. In “Power Paln” tab and click on “Energy Star”
5. Expand “System settings” > “Automatic optical drive power off”
6. Select “Disabled” for both “Battery settings” and “AC settings”
7. Click “OK” to save the setting.
Ez tippre win7-es leírás lehetett.(#95222) HSM
ahogy írtam a komment elején, ez szép és jó lenne... de még a lenovo saját programjai közül sem mind volt kompatibilis ezzel az okos megoldássalNem tudom mennyire frissek ezek a rendszerek a gépeken. Utána későbbi gépekben már nem tapsztaltam ilyet, bár lehet csak azért, mert optikai lemezt sem fogok a kezemben gyakran
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Bélabácsi #95221 üzenetére
Érdekes. Sajnos a megoldást nem tudom a jelenségedre, de arról bizonyosan be tudok számolni, hogy a T410-esem magam is használtam a funkciót, és egyből élesztette a meghajtót, ahogy megnyomtam a kiadó gombot.
A linuxos tapasztalat abszolút szoftveres gubancra utal, lehet a Power Manager frissítése vagy régebbi verzió telepítése megérne egy próbált. Sajnos más tippem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #94848 üzenetére
ez a környezettől függ... gondolom teljesen berakodik porral vagy más szennyeződéssel az esetedben és azért áll be.
Sokszor szóba került már a hűtő tisztítása a topicban. Én is írtam többször tapasztalatot. Lehet kapni eredeti ventilátort is és kis ügyességgel, meg esetleg némi fém ragasztószalaggal, kapton szalaggal elég profin lehet cserélni. A ventilátor szétszedése és a ventiház kitisztítása után én szilikonsprével fújom le, az megszárad és csúszós marad, így nem ragad bele a por.
Laptop-fan168 eladótól vettem 14"es t61 -ekhez és a t430-ashoz is eredeti ventiket [link], előre megveszek egy tartalékot. De kitisztítás után a korábbi is működik hibátlanul általában. Így olcsóbb, mint komplett hűtőblokkokat venni.Amúgy legalább fél évente szoktam tisztítani a használatban lévő gépeket. A t61-ek gyakorlatilag folyamatosan mentek éveken át. Az egyik t430 is minden nap használatban van, csak hurcolászáskor alszik naponta kétszer.
A tpfancontrolt inkább csak a fordulatszám és hőmérséklet kijelzésére használom win alatt. Nem csak a procinak lehet hűtés igénye. Bios módban van, hogy akkor is bekapcsol ha a proci hűvös, de más komponens melegebb.
Ez itt a gépkarbantartó készletem:
Csavarhúzók, ecsetek, fém ragasztószalag, kapton tape, szike, mx4 és szilikon spré, ami most épp az irodában maradt. Meg a tisztításhoz valami alkoholos lötty, hogy könnyebben lejöjön a retek a ventiház beljeséről.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #94848 üzenetére
Egy notit sem 7/24-es üzemeltetésre terveztek igazán, a Thinkpad-eket sem.
Szerintem normális, hogy ilyen üzemeltetéssel ennyi idő alatt elhullanak a ventik.
Core 2 Duo procik notikban kb. 80-90 fokig bírják rendesen, 60-65 fok még bőven határon belül van.
-
donjohnson
addikt
válasz Bélabácsi #94745 üzenetére
szia,
szerintem, akkor éred el a leghosszabb élettartamot, ha minél kevesebbet járatod a ventit és lehetőleg nem kapcsol be egymás után sűrűn.
tehát ha naponta 1-2-szer bekapcsol a 24 óra alatt, akkor az úgy jó (de például 5 percenként váltakozva nem jó).
nekem is 65 foknál kapcsolja be a tpfancontrol. ha csak olvasok a gépen, vagy ha nem is vagyok a gép előtt akkor áll a venti. csomó pörgést megspórolok vele.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
-
tag
válasz Bélabácsi #94492 üzenetére
Sziasztok!
A "Lenovo ThinkPad X60T tablet notebook CPU fan cseréjével kapcsolatban" témájú kérdésemre időközben sikerült megtalálnom a választ, gondoltam hátha másnak is hasznos lehet.
Ez a fórumhozzászólás minden információt tartalmaz, tehát X60T CPU hűtő pontos típusa:
Fan assembly for X60 Tablet - 41V9748 / 42X3804 / MCF-W01PAM05
A sok helyen olvasható 42X3805 típusú venti NEM fog illeszkedni a CPU FAN slotba.Üdv,
BélabácsiÜdvözlettel: Bélabácsi
-
Multibit
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
válasz Bélabácsi #93153 üzenetére
Ahogy látom ez olyan mint a Packet Tracer... és különböző VM imageket lehet letölteni. Hát ha máshogy nem is, de Vmware Player vagy virtualbox biztosan viszi. A T400 hardvere amúgy sem acélos manapság, szóval ha ez lenne a gond, azt ESXI-re váltás sem javítaná érdemben.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Bélabácsi #93151 üzenetére
VMware topikban is megfuttatnám a kérdést a helyedben. De nekem ez így fura... Itt van egy kis kiegészítő info. Ha jól emlékszem akkor enélkül nem megy a GPU passthrough... Bár T400-nál ez pont nem lesz gond valószínűleg.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #92034 üzenetére
Bélabácsi: ez a videó, valamint esetleg ez a Lenovo fórum-thread esetleg segít. #seo: Thinkpad Advanced Mini Dock 2504 szétszedés csavarok bontás beakadt karmok
total73: BT-s kérdésedre: van jobb, de nem vagyok benne biztos, hogy sebességet nyersz, emlékeim szerint BT 3.0 -> BT 4.0 között inkább pl. a fogyasztáson csiszoltak. #seo: T420 jobb bluetooth BT modul
Bála bácsi: csere marad az egyetlen érdemi megoldás. Amiért nem tudsz a BIOS-ba belépni, az az egyszerű és talán valamennyire meg is alapozott ok, hogy a BIOS-ért felelős IBM/Lenovo szakemberek szerint vélhetően rossz ventivel pusztán BIOS-ban matatás közben is megsülhet az alaplap. #seo: T43 csere hűtés ventilátor M10 long fan
z00li: szerintem érdemes lehet az Optimus-os változatot venni, nem eszik annyit az NVS4200M, váltható (akár le is kapcsolható), ha nincs épp szükség a dedikált GPU-ra és valószínűleg az Nvidia részéről még lesz akkor is támogatása, amikor az Intel részéről az integrált HD3000 már évek óta legacy státuszban van.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #88995 üzenetére
Szia!
Honnan töltötted le a flashelni kívánt BIOS-t? Azért kérdezem, mert ez a rész: "Part ID of System BIOS and new Image File are different (system=7JET30WW, file=79ETFFWW)" érdekes, mintha eleve a legfrissebb BIOS-ra (7JET30WW, aminek egyébként tartalmaznia kell az 1.04-es ECP-t) akarnál valami ismeretlen dolgot (79ETFFWW - ??? - erre nem hoz fel nekem semmit sem a Google, hogy ez milyen verzió, sőt, egyáltalán, mi akar lenni) flashelni.
(Egyébként ha budapesti vagy, akkor van 2 db, évek óta álló X60/X61 tablet akkum, valamelyikben csak van annyi kapacitás, hogy egy BIOS frissítéshez elég legyen, ezeket kölcsön tudom adni. Ugyanígy külső, USB-s optikai meghajtót is.)
Egyébként szerintem semmi gond nem lesz abból, hogy eggyel régebbi verziót használsz Embedded Controller-ből, valószínűleg csak valami apróbb hibajavítást tartalmaz pluszban az 1.04 az 1.03-hoz képest. (Jó lenne, ha drága Lenovóék nem tüntették volna el az EC-re vonatkozó changelog-okat a régebbi modellek esetén, hogy ezt 100%-osra tudjam állítani.) Az biztos, hogy 4:3 kijelzős R61-nél pl. nem volt semmi probléma belőle.
-
brd
nagyúr
válasz Bélabácsi #75569 üzenetére
A VT-d-t nyugodtan kapcsold ki, virtualizációban egy notebooknál kb. 0 a szerepe az egyéb létezése pedig otthoni usernél szintén kb. 0 jelentőségű. A VT-x viszont nem kellene ilyen gondot okozzon, ha mégis, akkor ott valószínűleg HW-hiba lesz.
The only real valuable thing is intuition.
-
tag
válasz Bélabácsi #75130 üzenetére
Sziasztok!
Csak egy érdekes tapasztalatot szeretnék megosztani Veletek (korábbi hozzászólásomban leírtakra kerülő megoldásként), hátha másnak is hasznos lesz, esetleg más is találkozott a jelenséggel:
- Lenovo T400
- 2x2GB DDR3 Samsung RAM
- a legújabb 3.24 BIOS verzióval
- BIOS default beállítások visszaállítása után a Config ==> CPU ==> a két virtualizációra vonatkozó beállítás bekapcsolását követően:
- a MemTest86+ random időközönként teljesen kifagy (csak a power gomb hosszú megnyomása segít), miközben a memóriamodulokra nem jelez semmi hibát.
- a Windows 7 64 bit installere is random időközönként, más-más fázisokban fagy meg.
- a fenti két virtualizációra vonatkozó beállítás nélkül a MemTest 12-24 órákat fut, hiba nélkül.Esetleg tudja valaki hogy pontosan mit is jelent a fenti két virtualizációra vonatkozó feature?
(jogos a kérdés, hogy miért nyúlok olyasmikhez a BIOS-ban, amikről nem tudom mit jelent )Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Francia91
veterán
válasz Bélabácsi #75130 üzenetére
Első próba: Először egyik modullal, aztán csak a másik modullal futtasd a MemTest-et.
Második próba: Kéne valamilyen hőmérsékletfigyelő program, ott egyből látod, ha valami melegebb a kelleténél
Ha időnként hallod aventit az nem gond, a T400 a leghalkabb TP-k egyike (A T500 mellett)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest