Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz sutszi #94857 üzenetére

    Nem, bár lehet jobban leperegne róla a por :)
    Takarításhoz leemelem a csak mágnesesség által helyén tartott lapáros részt, ami a mágnest is tartalmazza. Ezt hívom ventiháznak. Oda belül általában felkenődik kosz, amihez a motor fém elektromágnes ágai hozzáérhetnek. Szóval azt kitörölgetem. A motort leporolom ecsettel. Ha nagyon retkes, akkor akár le is mosom a műanyag lapátokat. Ha minden száraz, akkor a sprével befúlyom a műanyag motorház belsejét, ahol a mágnes és a tengely van. Meg a motor fém belsejébe is fújok, ahová a tengely megy. Nem túl sokat, nem kell, hogy ússzon vagy follyon. Aztán összerakom és megy vissza a helyére.

    Oda ahol fizikailag összeérhetnek. A tengely és ahová a tengely megy. Valamint a mágneskarika, amihez ha koszolódik, akkor hozzáérthet a motor elektromágnese és attól brummog, meg akadozik. Elég vastag retek fel tud oda kenődni, ezért érdemes alkoholos zsepivel alaposan letörölgetni.

    Amikor szétszedés nélkül csak kifújjuk a hűtést, akkor oda elég sokat be tudunk nyomatni, ami ha olajozva lenne, akkor beleragadna. Ha meg dohányos közegben (vagy épp konyhában) megy a gép, akkor esélyes, hogy kormos és olajos rétegben felrakódik a kosz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák