Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
embe
nagyúr
válasz azbest #95297 üzenetére
Köszi!
Igen megvolt, meg is találtam hamar, de nem volt aktív. Csak kamera, kijelző, illetve hangot lehetett állítani először.
Az update után h az akksi jelről nyitottam meg a álcán, akkor azt ajánlotta már fel egyből.Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
azbest
félisten
de, ott van a vantage-ben is. A hardverbeállítások részen van akku. És ott be lehet pipálni, s meg lehet adni az alsó és felső limitet is. Bár most nálam épp marha lassan indul el, talán valami webes szolgáltatásuk döcög.
szerk: aha, akkor csak valami update kellhetett neki
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Újraraktam a T430-t, és most nem tudom, nem emlékszem mi volt az a program, amivel be lehetett állítani a töltési küszöbértéket.
Feltettem a Lenovo Vantage-t, de abban nincs ilyen lehetőség.
Hogyan tudnám ezt megtenni?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
kromatika
veterán
Sziasztok.segítséget szeretnék kérni.Adott egy ThinkPad P50 noti amibe 2.5 ös méretű SSD.t szeretnék tenni.De ehhez kellen egy műanyag keret ill egy HDD specko kábel.Erőől lenne szó.LENOVO THINKPAD MOBILE WORKSTATION STORAGE KIT[link] Tudnátok segíteni hogy itthon hol tudnék olcsóbban ezt venni?Ill a hdd keret is érdekelne.Köszi előre is.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz jjeahh #95278 üzenetére
Sikerült betölteni, elsőre. Ez végre nem piros... Tényleg sárga, de nem durván, viszont a chrome lapjai bézs színűek lettek! Tesztelgetem még.
Tikakukac : Tudom, hogy kínlódás... Neked viszont sokat köszönhetek, ez a Dpi dolog... Amúgy valszeg csak a vakító fehér bántotta a szemem, plusz a pici betűk. Egyenlőre elvagyok így.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Donki Hóte #95284 üzenetére
HGST 5k1000 2.5".
-
Tikakukac
titán
válasz Frawly #95287 üzenetére
Passzolom. Én próbáltam az ilyesmit, mind heavy bukó. Eleve a szemed rossz tanácsadó. Nekem pölö a 2 szemem között van valami ordas diffi barna színben. Erre alapozva "kalibrálni" lehet, de az köbö úgy fog kinézni mint fentebb. Tologatod a görbéket, de valahogy nem lesz jó sose. Nem poénból vettem én sem ezt a sz@rt, elhiheted. Van családban összesen 20 kijelző, 4k-val számolva már megvan az ára, cserébe bármit csesztetek, instant mehet a profil, ha szeretnék külső fénymérést, az is pipa
Ha nem tűnt fel azonnal, sőt, még kikapcsolva sem, hogy az TN, akkor oda nem kell kalibrálás sem. Akkora a diffi a 2 között, hogy ahhoz tényleg pálinkafesztiválon kell lenni este, hogy benézd
meg a betekintési szögei is elég jók, azért nem jöttem rá eddig
Annyi ilyen TN-t láttam már, mint égen a csillag. Lehet van ennél is vacakabb valamid volt és ahhoz képest elég jó, maradjunk annyiban, hogy top5 legfosabb panel evör listába befér.
ha kékes a kijelző X220-nál, akkor az TN lesz, már pedig nekem elég kékes.
Ezt nem tudom. Az IPS-nél van szín és szög és lilul oldalról, a TN-nél nincs szín, invertál mindenhogy és a színek még fix poziban is el vannak mászva. Ezt tényleg nem magamtól mondom, rengeteget építettem át és a csere után a leglaikusabbak is majdnem kiestek az ajtón, akkora a diffi.
megbízható céges eladótól
Én is. Nem maradt több eladó, mert vagy eleve átqrtak és jött a pixelhibás vagy TN-t küldtek vagy annyira fosi volt, hogy 1-2-3 hónapon belül meg is makkantak. Az utolsó 6-7 panel így járt
Kábelhiba alig van, felesleges. Panel kiszedése meg ezy, patentet törni elég könnyű alul, van olyan gép, aminek a csavarjain sok a rögzítő, azoknál van, hogy fúrva jön le a csavar. Tegnapelőtt a kolléga gépén 3 kijött, egy sehogy, ott oldószer kellett és a kijelzővel csavargattam a fület, mire a végén fogóval megindult. Ha nem lett volna eleve kukás a panel, akkor nem tudom hogyan szedem ki.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Frawly
veterán
válasz Tikakukac #95280 üzenetére
Akkor tudnál ajánlani olyan progit, amivel koloriméter nélkül kalibrálhatnám tesztábrák segítségével?
Sajnos most jöttem rá, hogy hiába IPS-esként hirdették, átbasztak vele, TN panel van az X220-amban. Az edid-kód lekérdezése árulta el Linux alatt, hogy LG-Philips LP125WH2-TLB1 panel van benne, ami LVDS-en keresztül van meghajtva. Korábban csak a gép gyári kódja alapján néztem, és ott azt hozta a net, hogy IPS-nek kell benne lennie, meg a betekintési szögei is elég jók, azért nem jöttem rá eddig. De azóta olvastam más leírásokban is, ha kékes a kijelző X220-nál, akkor az TN lesz, már pedig nekem elég kékes.
Egyelőre rendeltem az eBayről helyben megbízható céges eladótól 17 ezerért egy LP125WH2-SLT1-et, elvileg beszerelni nem nehéz (a gépet már szedtem szét teljesen előtte alaplapcseréhez és procipasztázáshoz is), igaz kijelzőt még nem bontottam meg benne, csak egészben emeltem le a zsenérokról az egész kijelzőrészt. Van, amire nagyon kell figyelni? Azt is olvastam, hogy egyúttal a kábelcserét is érdemes megejteni panelcserekor.
-
azbest
félisten
ahhoz viszont van/volt gyári wdidle3 megoldás, legegyszerűbben boot pendrive/cd -vel, ami az eszközben képes az időt maxra állítani, hogy ne akarjon állandóan lekapcsolni. Teljesen letiltani nem lehet az érintett lemezeken, de bőven jó max értékre állítva is, mert akkor a rendszer loggolás időnként úgyis hozzányúl és nem kapcsol le. Emlélkszem, hogy amelyik kolléga tojt rá, nála pár hónap alatt több ki-bekapcsolás volt a smart szerint, mint ami élettartamot garantált a gyártó doksija szerint
-
Tim82
félisten
válasz Donki Hóte #95284 üzenetére
Tudtommal régebbi asztali WD Green szériákat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
veterán
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Donki Hóte #95282 üzenetére
HDD-vel szenvedtem egy sort, de Debian hibájából, amire nem számítottam; kb kétmásodpercenként próbálta leállítani standby-ba. A megoldás nem hdparm.conf, hanem udisks2 stretch alatt:
info=$(smartctl -i /dev/sda)
device=$(echo -i "$info" | grep 'Device Model' | cut -d":" -f2 | xargs | sed 's/ /-/m')
serial=$(echo "$info" | grep -i 'Serial Number' | cut -d":" -f2 | xargs | sed 's/ /-/m')
echo -e "[ATA]\nStandbyTimeout=180" > "/etc/udisks2/$device-$serial.conf"[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz cadeyrn #95281 üzenetére
Otthoni torrent szerverként nekem egy offtopic B50-es ideapad megy 7/24-ben már egy éve, nemhogy ventillátort nem kellett benne cserélni ezidő alatt, de ki se kellett kapcsolni
Attól féltem, hogy a HDD nem fogja szeretni ezt az üzemmódot, de azzal sincs gond, 100/100 állapotban van.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz Bélabácsi #95252 üzenetére
T400, otthoni szerver, 0/24-ben megy, nem kell semmi ilyen neki. CPU undervolt, fan állandó 1900 körül,kivéve, amikor kell erősebb. Maxon pörgetve 62 fok fölé nem megy, viszont nincs dokkolón, szóval a kérdésem: miért van dokkolón?
Thinkfan config:
(0, 0, 44)
(1, 41, 52)
(2, 48, 62)
(3, 57, 65)
(4, 61, 69)
(5, 65, 73)
(7, 69, 32767)Undervolt /etc/default/tlp-ben:
PHC_CONTROLS="10:28 73:24 6:16 134:13"
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Frawly #95275 üzenetére
Bármit állíthatsz, akkora a szórás a panelek között, hogy a fal adja a másikat.
Illetve még egy kérdés. A LP125WH2-SLB1 SLB2 SLB3 kijelzők között mi a különbség, melyik a jobb?
Egyforma szemét mind. 2-3 évig azt mondom okés, utána csere. Ezek ilyenek.
Állítólag az SLB3-ban javították az SLB1 korai hibáit, bár azt írják, hogy az SLB1-nek is vannak javított változatai. Illetve az egyik TP fórumon azt írja valaki, hogy a legjobb IPS panel X220-ba, X230-ba a LP125WH2-SLT1, mivel az a legutolsó revízió, és abban tényleg minden korábbi hibát javítottak.
Volt mind, van is mindből ugyanúgy hibás és ugyanúgy nem ér semmit a kódozás, mint a revek a T61-nél. Szerintem bőven 100 fölött rendeltem a legkülönfélébb medzsikek alapján kijelzőket. Nyugodtan el kell felejteni az okosságokat, bármiből bármi lehet szemét és ghostos vagy szimplán hamar átvezető töréses.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bizsu1st #95274 üzenetére
Parancsolj, bár nem tudom be tudod-e tölteni, egy kollégának elküldtem még és neki nem sikerült valamiért. Persze azért egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, szal ha teheted kalibráltasd be, de valszeg a gyári állapotnál jobb, az elviselhetetlen volt számomra.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Frawly
veterán
Illetve még egy kérdés. A LP125WH2-SLB1 SLB2 SLB3 kijelzők között mi a különbség, melyik a jobb? Állítólag az SLB3-ban javították az SLB1 korai hibáit, bár azt írják, hogy az SLB1-nek is vannak javított változatai. Illetve az egyik TP fórumon azt írja valaki, hogy a legjobb IPS panel X220-ba, X230-ba a LP125WH2-SLT1, mivel az a legutolsó revízió, és abban tényleg minden korábbi hibát javítottak.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Ha már színkalibráció, van valakinek X220 IPS kijelzőhöz helyesen kalibrált színprofilja, vagy meg tudná írni, hogy milyen értékeket állítsak?
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Egy T470s -ről van szó, bár valószínűleg nem típus függő a kérdésem: át lehet térképezni :-) (remap) bizonyos billentyűzet kombinációkat?
Ilyenekre lenne szükségem:
Fn+bal -> fényerő -
Fn+jobb -> fényerő +
Fn+le -> hangerő -
Fn+fel -> hangerő +
Fn+JobbCtrl -> némítás
Fn+PgUp -> Home
Fn+PgDn -> EndWindows 10-re kellene megoldás. Az elkúrt PrtSc gombot már "visszaállítottam" helyi menüre (jobb klikk) a SharpKeys nevű szoftverrel.
A fentiek eredeti helyükön nem esnek kézre. Az előző gépem egy T420s volt, annak a billentyűzetét visszasírom (érzet, kiosztás, minőség). Egyedül a háttérvilágítás, ami jobb a thinklight-nál.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz RoboGuru #94899 üzenetére
Üdv, adaptív fényerő állítás miatt jöttem segítséget kérni; mert az energiagazdálkodási beállításoknál kikapcsoltam, és az inteles energiagazdáskodást is ([link]) kikapcsoltam; mégis a tartalom függvényében állítgatja az X240 és a Win10.
Van ötletek még hogy mit/hol állítsak?Köszönöm!
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Tikakukac
titán
válasz jjeahh #95268 üzenetére
Jó, de az olyan, mint a taposós kis Merci a szalonban
Azon a szinten ahol mozog a nép 99%-ban mindegy maga a szoftver. Olyan panelekről beszélgetünk, amiknek nagy lökést nem adna egy millás kalibrálás sem. Volt profilom millás tesztből, aztán csináltam itthon a 70 rugós cuccommal. Nos, kott ugyanoda jutottunk, a differenciált lenyelte a 10bit meg a vidkari.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tikakukac #95267 üzenetére
Az nem a Smile? Amúgy nem csak márkán belül értettem, sokan pl. régebbi Spider-ekkel kalibrálnak még mindíg, ami nem az igazi. A CM Display tudtommal ugyanazt tudja mint a nagytesója, az i1, csak sokkal lassabban kalibrál. A kalibráló progi sem mindegy milyen, a gyári full fapad... De lehet tévedek .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Bizsu1st #95258 üzenetére
Nekem is 1600x900 paneles T520 van, az bizony nagyon kékes, talán a legkékesebb TN kijelző, amit valaha láttam . Az enyém be van kalibrálva Xrite Colormunki Display-el és Dispcalgui-val, ha esetleg érdekel, megkereshetem a profilt és átküldhetem, egy próbát megér... arra viszont készülj fel, hogy valszeg első blikkre brutál sárgásnak fogod látni a beállított/kalibrált kijelzőt. De csak azért, mert a szemed valamennyire hozzászokhatott már a kék-hez... főleg ha a T520 előtt is valamilyen TN paneles notit használtál.
Ha viszont elviszed kalibráltatni, akkor a helyedben rákérdeznék, hogy mivel kalibrálnak, a fent említett hardver-szoftver kombónál alább nem adnék...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
én is napokig állogattam az egyik T520-asom kijelzőjét, de még mindig nem tetszik. most már nem tökölök vele, elviszem szakemberhez kalibráltatni.
3 és 5ezer Ft között műszerrel bemérik a monitort és adnak hozzá egy javított színprofilt, icm fájl formában, amit érdemes eltenni, egy esetleges windows újrahúzáskor is hasznos lehet. -
Tikakukac
titán
W530-at tudom erre felhozni. 5-en hittük azt, hogy rossz. Pedig épp túl jó volt. Csak nem hiszi el az agyad, hogy az a piros, na az a piros. Nem az amit máshol látsz. A kalibráló jobban tudja
-
azbest
félisten
válasz Bizsu1st #95256 üzenetére
Esetleg sima beépített sRGB-vel is nézd meg. Ha jól tudom, az nem hangolja el semerre. Az egyik asztali monitoromnál rózsaszín a fehér, ha alapértelmezetten hagyom vga csatival. Ha sRGB-re teszem, akkor pedig jó. Persze, akkor is lehet, hogy valamilyen torzított színt mutat, de az már a panel és nem az oprendszer hülyesége.
-
veterán
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Donki Hóte #95257 üzenetére
Párom is nézte... Színtévesztő nem vagyok, a látásom tökéletes. Hegesztőként muszáj. Köszi azért
-
veterán
válasz Bizsu1st #95256 üzenetére
Nekem segített az ott leírt módszer. Most akkor lehetséges, hogy tényleg rossz a kijelző paneled, de az is lehet (bocsi ) hogy a szemed nem megbízható.
Kérj meg egy nőt a közeledben (a nők immunisak minden színtévesztéssel kapcsolatos genetikai problémára), hogy nézze meg ő is a színek módosulását, lehet, hogy ő másként látja mint te.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
donjohnson
addikt
nézd meg itt, hogy mi van beállítva képernyőfedél lehajtásakor mi történjen:
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings
gondolom restart nincs, de próbáld ki, hogy átteszed más beállításra.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
GIJoe
addikt
Üdv, lenne 1 kérdésem, nemrég vettem a hw apróról feleségemnek egy X230t notit, feltelepítem, win7update+driverek, ha lecsukom a masinát újraindul, bármit állítok, a biost még nem frissítettem csak 2016 évvégi annyira nem régi. Ja és SSD van benne... köszönöm előre a tippet..
-
őstag
válasz azbest #95248 üzenetére
- Fast bootot is letiltottam már.
- Van beépített és külső akku is. Ha a külsőt kiveszem akkor a belsőt kezdi el szívni. Ha a külső benne van és lemerült teljesen, akkor folytatja a belsővel.
- Maga a külső akkumulátor teljesen jó, mert másik T450-ben nem merül semmit, a másik gép akkuja viszont ugyanígy merül ebben kikapcsolt állapotban. -
tag
válasz azbest #94859 üzenetére
Sziasztok!
T400 CPU hűtés témakörében korábban már értekeztünk itt a fórumon. Gondoltam leírom, hátha másnak is ihletet ad. Arra szerettem volna megoldást találni, hogy egy 0-24-ben üzemelő T400 esetében lehetőleg ne kelljen 6-12 havonta CPU ventit cserélni / szétszedéssel karbantartani. Természetesen a standard rendszeres portalanítást továbbra is tervezem elvégezni, de talán így egy picit egyszerűbb lesz a művelet.
• Sikerült beszereznem egy Noctua NF-A4x20 FLX típusú 40mm-es ventit (12V)
• Ehhez rendeltem egy 3-pin FAN - DC 5.5*2.5mm adapter kábelt (az eladóval ellenőriztem hogy biztosan egyezzen az adapter kábel és a venti csatlakozójának polaritása, valamint 5.5*2.5mm méretű csatlakozót kértem.)
• És így a ventit egyszerűen csatlakoztattam egy DC 12V-os tápegységre.
• Valamint bekötöttem még egy Noctua ultra low noise adaptert is, így 5000 RPM helyett 3700-on pörög.
• A noti szellőző nyílásától "szívja" a meleg levegőt, vagyis kifelé fúj.
• A venti rögzítésére kell még majd valami megoldást találnom, de mivel nem nyúl hozzá senki, így nem is mozdul el.Tudom, egyelőre jelenlegi formájában elég tákolmány a megoldás (és hát a légáramlás hatékonysága szempontjából sem optimalizált), csak kíváncsi voltam hogy egyáltalán életképes-e az elképzelés. Az első tesztek szerint úgy tűnik igen: korábban ha TPFanControl-al SMART módra állítottam a profilt, akkor a venti 65C foknál kapcsolt be és a CPU hőmérséklet 62-65C fokra kúszott fel és ki-be kapcsolta a CPU ventit, amit ugye szeretnék elkerülni. A külső ventivel ugyanolyan CPU energiagazdálkodási beállítások mellett a CPU 49-51C fokos, ami számomra bőven az elfogadható tartományon belül van, valamint így nem is kapcsol be a noti saját ventije.
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Tikakukac
titán
válasz Bizsu1st #95249 üzenetére
Én meg ezért mondom, hogy ez így fejszével fogpiszkáló készítés lesz. Nekem nem annyira para 10 kijelzőt összenézni. Van hely, van eszköz, van tudás. De csak vakon panelt cserélgetni az nem egy túl okés ötlet.
-
azbest
félisten
válasz Richard #95246 üzenetére
még egy-két tipp:
- win alatt a fast startupot letiltani, bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy a memóriában tárolja-e vagy háttértáron, de az is lehet, hogy is-is [link]
- neked melyik kiépítettségű t450-ed van? Amelyikben van beépített akku is vagy csak külső akkus? Nem mindegyikben van belső akku. Gondolom külön kéne jelezze a lenovo vantage őket. [link]
Ha kettő van, akkor nem ment tönkre az egyik? Bár gondolom csak nem meríti a másikat.
- esetleg próbáld meg, hogy ha a külső akkut gép kikapcsoláskor leveszed és úgy teszed félre, akkor legközelebb, amikor visszateszed és használod, akkor úgy is merült -e. Szóval, ha gép nélkül is merül az akku, akkor talán valami pusztulás az akkuban.Egyébként a belső akkut is egyszerű lehúzni, a szerelési útmutatók úgy is kezdődnek, hogy a biosban át kell billenteni hogy kapcsolja le a belső akkut, akkor lekapcsol a gép és úgy szétszedni, áramtalanítva. Lehúzni az akkut, mielőtt alkatrészeket cserélget az ember. Aztán szerelés után összerakáskor nem elfelejteni visszadugni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Flashcash #95139 üzenetére
Ezek közül is mindent megcsináltam, sőt újra tettem a windowst is! Magának amiket leszedett drivereket azokkal is ugyanúgy merül. Utána ismét megcsináltam mindent ami a videokon és a leírásokban is van, semmi eredménye. Most az 1. akku merült le 37%-ra 2 nap alatt. BIOS-ban is csináltam egy alapértékre állítást.
Valahol meg lehet nézni, hogy ilyenkor mit csinál a gép amikor "ki van kapcsolva" ?
-
HSM
félisten
válasz Tikakukac #95241 üzenetére
Tesztek nélkül is üvölt a difi, egymás mellé téve az említett három monitort.
Nekem bírja a szemem, de erős túlzás lenne azt állítani, hogy nem okoz látható minőségromlást az eszetlenül brutális matt bevonat. Szó nélkül bármikor ráfizetnék egy hibátlan állapotú LG panelre 5-10 000 forintot.
Az a vicc, amit linkeltél AG bevonatok kismiskák ahhoz képest, amit az AUO produkált. Lesd meg, ha nem hiszed, nagyító alatt is brutál: [link].
-
Tikakukac
titán
Vannak tesztek, nagyító alatt látszik. Az biztos, hogy akkora ugrás itt notiban típuson belül nem lesz, hogy atyaisten, ez egy másik világ. Olyat mióta ezt a szakmát tolom még nem láttam. Monitorban igen. Ott egy ilyen ugrándozás sima. És ez csak 1 fajsúly
-
-
Tikakukac
titán
válasz Bizsu1st #95238 üzenetére
Gríz vagy cukor, ezek szlengek a panel bevonatára, ami a végső érzést adja meg. Minél cukrosabb, annál durvább a klasszikus tejüveges hatás és minél tisztább, annál jobban jön ki a tükrös érzés. Most a középút megy, ez a félfényes panelek kicsit mindegyiket adják, nem bolondul meg a szemed, de ha fény éri sem esik pánikba és kezd borotválkozásra alkalmas lenni.
Nálad elvben nem lehet durván mattos panel, anno egyik ultrasharpom volt ilyen, ott tényleg szó szerint 1 óra után fel kellett állnod, mert annyira durván matt volt, hogy a szemed nonstop kereste a fókuszt és fáradt. Nagyon rossz volt. De ilyen neked nem elérhető ehhez a géphez.
Némi rokonság van Tatabányán, de ritka vendég vagyok ott, monitort vettem tavaly arrafele. De lennie kell fotósnak vagy valami egyéb hobbistának ott is. Ott mindig van egy kéznél
-
Tikakukac
titán
válasz Bizsu1st #95236 üzenetére
Most mondanám erre az okokat, de mindegy, az a baj, hogy a te megoldásod egy végtelenül rotált kijelzőcserebere lesz.
Pedig csak egy jó PPI kéne és egy 4k-s kalibrálás, ahogy a te szemednek megfelel. Még ha "cukros" lenne a T420 900p-ben okés lenne, de azok nem cukros panelek.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz Tikakukac #95217 üzenetére
Épp ezért írtam, hogy párom lenovo g50-45 kijelzőjét bármeddig bámulhatom, egyáltalán nem bántja a szemem. A t420 panelja olyan érzést kelt, mintha egy nem a szemedre illő(dioptriás) szemüveggel akarnál olvasni. Tudsz ezzel a szemüveggel olvasni, de olyan érzésed van, mintha húznák kifelé a szemgolyód. Nah én ezt érzem.
HXM441: köszi, holnap kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Speeedfire #95147 üzenetére
hmm, neked a caddy kikapcsolásod kapcsán sem lenne hülyeség az előbbi regedit beállítást megnézni. Bár nem illene, hogy optikaiként kezelje.. de egy régi w520-as topicban valaki hasonlóan szívott és neki talán az segített, hogy visszatette az optikait, akkor a power managerben átállította, majd visszacserélte. Neked is újabb win van már gondolom, az előbbi regedites varázslás nem tudom hatna e rá.
Bár össze vissza ír az illető, lehet mégsem segített neki, csak megoldásként megjelölte ezt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95230 üzenetére
egy másik tipp win irányból [link]
regedittel lehet varázsolni
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\cdrom\Parameters\ZeroPowerODDEnabled
a Parameters részt kijelölve jobbról van a tartalma, ha nincs ZeroPowerODDEnabled, akkor létre lehet hozni mint dword(2) és 0-ra lehet állítani.
Persze az is lehet, hogy köze van a rapid storage pakkank hozzá, csak ki tudja melyik verzió jó hozzá és milyen régi.
Win 10 alatt is megtaláltam ahelyét, betettem a gépbe egy dvd meghajtót, de nem tudom kikapcsol-e. Gép bekapcsolás után alapból ki volt. Lehet win8-tól van ilyen.
A win10 energiagaqzdálkodás profilszerkesztésben nem találtam erre vonatkozó opciót. Neked melyik win verzió van fenn?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Bélabácsi #95230 üzenetére
Gyors tipp: BIOS -> Security menüpontban biztosan engedélyezve van az optikai meghajtó?Sztornó, hiszen boot működik róla + Linux alól is megy.
PM újratelepítés, esetleg frissítés?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
tag
válasz azbest #95228 üzenetére
Köszi a részleteket, de ellenőriztem több gépen is és sajnos nincs ott. A korábbi hozzászólásomban azért küldtem végül egy, a google ááltal feldobott képet, mert azon még látható az opció.
Az Általad írt lépésekben a 2. pont az ugyanaz, ha rögtön a Power Manager-t indítom.Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Tim82
félisten
válasz azbest #95228 üzenetére
A leírásod onnantól, hogy "click on Power Manager on left panel", bizony már a Power Managerre vonatkozik...
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95227 üzenetére
mondjuk azért nem ártana előbb ellenőrizni az energiagazdálkodás beállításait, ahogy írtam. Vagy az angol miatt nem találod?
(#95229) Tim82
hoppáAkkor meg kellene nézni az energiagazdálkodásnál, ott a profilban, hogy milyen lehetőségek vannak. Emlékeim szerint ott is kellene legyen erre opció.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz azbest #95223 üzenetére
Valóban, a képet nem a saját rendszeremről készítettem, csak a google dobta fel. Ha jól értem az Általad leírtakat, a menüpontnak valóban ott kell lennie ahol írtad, de sajnos nincs ott
Valóban nincs rá sűrűn szükség, de aki éppen használná, kellene az optikai drive
A driverek pontos verzióját most így hirtelen nem tudom, de 2017. májusában települt rá a Windows és akkor töltöttem le rá az akkori friss driver-eket.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bélabácsi #95219 üzenetére
A képen gondolom valami nagyon régi verzió van még win7-ről. Emlékszem anno egy t410-esnél a gyári új állapotban, amikor első használatkor mondta, hogy készíthető backup lemez készlet a rendszerről, akkor mit szívtunk vele.
Az első cd kiírása után, mire bekérte a következő dvd lemez behelyezését, addigra lekapcsolta a meghajtót. Ha a gombbal kinyitottuk, akkor meg nem folytatta tovább a lemezkészlet készítést és előről kellett kezdeni Nem találom a régi hozzászólásaim közt, hogy anno mi volt a megoldás.
Google ezt dobta ki egy oldal archivált változatáról
Here are instructions to disable DVD drive auto power off on Lenovo T410.
1. Start > Control Panel > Power Options
2. Click on “Power Manager” on left panel.
3. Switch to “Advance” if you are in “Basic” mode.
4. In “Power Paln” tab and click on “Energy Star”
5. Expand “System settings” > “Automatic optical drive power off”
6. Select “Disabled” for both “Battery settings” and “AC settings”
7. Click “OK” to save the setting.
Ez tippre win7-es leírás lehetett.(#95222) HSM
ahogy írtam a komment elején, ez szép és jó lenne... de még a lenovo saját programjai közül sem mind volt kompatibilis ezzel az okos megoldássalNem tudom mennyire frissek ezek a rendszerek a gépeken. Utána későbbi gépekben már nem tapsztaltam ilyet, bár lehet csak azért, mert optikai lemezt sem fogok a kezemben gyakran
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Bélabácsi #95221 üzenetére
Érdekes. Sajnos a megoldást nem tudom a jelenségedre, de arról bizonyosan be tudok számolni, hogy a T410-esem magam is használtam a funkciót, és egyből élesztette a meghajtót, ahogy megnyomtam a kiadó gombot.
A linuxos tapasztalat abszolút szoftveres gubancra utal, lehet a Power Manager frissítése vagy régebbi verzió telepítése megérne egy próbált. Sajnos más tippem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
tag
Én is erre gondoltam, de sajnos nem teszi
Egyedül akkor használható a DVD olvasó, ha a lemezzel a meghajtóban újraboot-olom a gépet. Így az egészen addig használható lesz, amíg ki nem veszem a meghajtóból a lemezt. Ha kiveszem és kicserélem a lemezt egy másikra, akkor hol továbbra is működik a meghajtó, hol átvált "Powered Off" állapotba.
A meghajtó biztosan hibátlan, mert Linux alatt tökéletesen működik, valamint boot-olni is tudok róla szépen. Ráadásul több T400-as gépen is így ugyanaz a hiba, ezért gyanakszom valami driver / szoftver bugra.[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni: emlékeim szerint a ThinkPad Power Manager-ben a Power Plan / System Settings-en belül volt egy opció: "Automatic optical drive power off", amit ki szeretnék kapcsolni, mert gyakorlatilag nem engedi használni az optikai meghajtót. Ráguglizva találtam is képeket, amelyeken szerepel is az opció, ami nálam most viszont hiányzik. Sajnos így jelenleg a DVD meghajtóm használhatatlan.
Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Mi lehet az oka, hogy eltűnt a menüpont?
Több fórumon is említik a jelenséget, de megoldást eddig még nem találtam rá sajnos.
Köszönöm előre is!
Üdv,[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Bizsu1st #95216 üzenetére
Az a gond, hogy amit csinálsz az nem jó mód. Jobb nem lesz a rosszabb panel sem. A színnel ugyanígy fogsz szívni, mert ez ezen a szinten nem panelfüggő, legalábbis iszonyat minimálisan. Még ha egy VA-OLED-IPS meccsen lennénk azt mondom okés.
-
-
Tikakukac
titán
-
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Lenovo T520-hoz szeretnék RAM-ot vásárolni.
Olvastam hogy nem mindenféle memória kompatibilis vele..8GB 1600MHz DDR3 Notebook RAM Kingston (KVR16S11/8)
Én ilyent szeretnék, de a lenovo oldalán se találtam listát arról, hogy ez biztosan menni fog vele.
Viszont olvastam itt a fórumon hogy támogatja a 16GB ram-ot is, de a Lenovo oldala csak 8-at ír.
-
azbest
félisten
válasz Dhampir #95208 üzenetére
a 20as és 30 széria között azt érdemes még számításba venni, hogy a 30-ashoz még éppen van aktív támogatás. Ez nem jelenti azt, hogy a 20as ne menne win10-zel vagy ne lehetne jól használni, csak a 30ashoz máig vannak bios frissítések és a segédprogramoknál is lehet könnyebben megy, hogy pár klikk és mindent feltelepít, nem kell kézzel szöszmötölni. A 30ashoz még külön win10 választási lehetőség a support oldalon.
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #95205 üzenetére
Szerintem is klassz gép.
Igen, annyit ér meg. -
dugo_
veterán
válasz Mbenyo97 #95206 üzenetére
Próbáld ki ezeket:
http://www.mediafire.com/file/0d66uw73zwzou0a/hotkey+driver.exe - ezt szoktam a T500-ra rakni
http://www.mediafire.com/file/5ci9azunqh4eabf/Hotkey+Features+Integration+for+Windows+7.exe - ez pedig még Francia91 driver gyűjteményéből van[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tag
válasz Mbenyo97 #95194 üzenetére
Közben utánanéztem esetemben hogy volt: végül úgy sikerült működésre bírni, hogy nem csak a 2008-as, hanem a 2010-es C++ csomagokat is telepítettem.
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x64)Fontos, hogy 64 bites OS-re a 32 bitest és a 64 bitest is telepítsd (csak 64 bites verzióval nem fog működni, mert maga a szoftver 32 bites.)
Üdv,
Bélabácsi[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Mbenyo97 #95194 üzenetére
Szia!
Tapasztalataim szerint az OSD működéséhez szükség van a következőkre:
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)
Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x64)
(64 bites OS esetén mindkettőt javaslom telepíteni, 32 bit esetén természetesen csak a 32 bitest )
Üdv,
Bélabácsi[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #95199 üzenetére
Cserébe a sima 14"-osoknál dömping van, no szomorka. Abban meg a HP szivacs, nem is tudom mennyit vártam mire lett rendes alap a saját gépemhez. Most néztem, deka sincs belőle. 1 árva darab sem, míg a kortárs TP-ből és Dellből leszakad a polc.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest