-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz mystes #94647 üzenetére
Arch Linuxot használok rajta, de akármelyik disztró szépen elmegy rajta, mivel a Thinkpadekben olyan hardverek vannak, amit a kernel alapból visz, nem kell hozzá varázsolni (én is emiatt vettem eleve Thinkpadet), meg firmware-ekkel, meg külön driverekkel szívni, és a Linux disztrók frissebbek és mindig támogatottak, driverek is frissülnek bennük, és a hardverigénye is kisebb a Linuxnak, gyorsabban fut rajta. Egyedül a CPU-ba integrált Intel GPU igényel külön drivert (a 3D-s gyorsításhoz, a 2D megy a kerneldriverrel), de szépen megy a minden disztróban megtalálható nyílt Mesa driverrel, és nem az Intelre kell várni. A ThinkVantage-gombra Linux alatt azt állítasz be, amit akarsz, nem tudom Windows alatt mit kéne csinálnia, de Linux alatt is bármi megoldható, speciális aksitöltési szabályoktól elkezdve a több kijelző támogatásán át bármi. Én nem használnék X220-on Windowst. Az X220 eleve nem játékgép, így ha csak nem kell munkaszinten valami Windows only programot használnod (ami Wine alatt sem megy), akkor érdemesebb rá Linuxot tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz mystes #94647 üzenetére
Szívesen elhiszem, de akkor a TP speciális driverei elvesznek (pl ThinkVantage, stb)
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha ilyenekre, hogy billentyűkombinációk vagy akkutöltés küszöbértékek beállítása pl., ezek vagy működnek alapból, vagy van rájuk program (az akkuval kapcsolatos dolgokra elégszer emlegettük a TLP-t a topikban, csak rá kell keresni).
Nekem Fedora 26 alatt egy dolog nem megy az R61-emen: nem jön vissza sleep-ből - de azt két, nem igazán Thinkpad-specifikus dolog is okozhatja: részben az, hogy volt egy kijelzőcsere a gépen, részben pedig a Fedora "kissé" kísérleti jellegű disztró, lehet, hogy az eléggé új kernele nem játszik egészen szépen együtt a régi, 10 éves hardverrel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest