Új hozzászólás Aktív témák

  • scarbantia

    aktív tag

    Egy kis hasznos infó ThinkPad W530-hoz.

    1. Mint kiderült, a FHD wide gamut panel típusa más, mint az elődökben, de erről még a tesztek is hallgatnak, szemre vettem észre, hogy valami nem stimmel, aztán komolyabb netes túrás után meglett:
    W510, W520: AUO B154HW01 V4
    W530: AUO B156HTN01.1 (lehet persze, hogy ebbe is került a korábbi típusból, de nem valószínű)

    Panelook paraméterek alapján ugyanazt tudják, de a korábbi panel kicsit rózsaszínes beütésű alapból, az újabb meg inkább hideg/zöldes, de nem is ez a lényeg(ez kalibrációval mindkettőnél kiszedhető), hanem az új a pixelsorok között vékonyan vonalas, "screen door effect"-nek hívják a jelenséget, és elég ocsmány. Sokkal töredezettebb tőle a kijelző képe, a B154HW01 V4 sokkal "papírszerűbb".

    2. Ha valakit nagyon zavar a PWM-es háttérvilágítás vezérlés, akkor itt is működik ugyanaz trükk, mint a W510-nél. Regeditben az összes "PanelPWMFrequency"-t át kell írni 2000-re (decimális, alapból 220...), viszont sajnos ez esetben az Optimust nem lehet kihasználni. Csak akkor működik, ha a BIOS-ban kikapcsoljuk, és csak az nVidia-t(discrete graphics) engedélyezzük. (ezzel ugye zabásabb a gép, illetve az akkuidő is rövidebb)

    Sajnos Inteles PWM vezérlésre még nem találtam működő megoldást, pedig több hekkelés is van rá, de nekem egyik sem működik. Ha működne is, elég macerásak, a fent leírt megoldás az a következő újratelepítésig hibátlan. Pedig nagyon jó lenne sokkal élhetőbb így a gép, viszont az Optimus is jó találmány.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák