-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Most újítottam be egy SSD-t a T500-amba, de Win (32bit) és driverek telepítése után úgy veszem észre, hogy mintha nem a dedikált vgat használná a gép hanem az integráltat. System Update-el raktam fel minden drivert amit csak ajánlott, benne volt a switchable graphic is, de ennek ellenére nem megy. Csak abból gondolom, hogy azok a gamek amik eddig simán hozták a 40 fps-t (pl lol) azok most minimum grafon 10 fps-el döcögnek. Power managerben a high performance van kiválasztva, biosban switchable, legújabb catalyst. Próbáltam egy régebbi verziót, nem segített. Directx 9 fentvan, .NET fentvan. Már húszmilliószor újraraktam a drivereket stb, de semmi. Más ötletem már nem volt, gondoltam segítséget kérek. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond?
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
btudos
nagyúr
Asztali gép előnyei elvitathatatlanok bizonyos szituációban, de egy bizonyos költséghatár alatt nem éri meg. Még ha az alaplap+proci páros megoldható kevés pénzből, a tápra, monitorra, perifériákra akkor is költeni kell, a végén drágábbra jönne ki mint egy notebook, ami lakáson belül is mozdítható legalább.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
metal01
őstag
válasz gyenesmartin #70397 üzenetére
Minőségben nagy visszaesés szvsz a 410. Egy jobb procival p8700, vagy esetleg p9700 és elegendő RAM mennyiséggel, plusz egy SSD-vel megtolva kiváló munkatárs a T400. És a minőség is rendben van
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Látom aprón, hogy a T410-es elég közel van árban a T400-asokhoz. Jó a T410-as is vagy jobb a 400-as? Cad programokhoz illetve programozásra lenne. -
félisten
-
ivana
Ármester
válasz Archttila #70393 üzenetére
Dedikált vga laptop esetében felesleges hiba forrás, ezek a régiek különösen szeretnek megdögleni. Nagyon nagyon szükség kellene, hogy legyen rá ahhoz olyat vegyek. Még mindig inkább itt veszem mint egyéb oldalakon.
Én szeretem az általam épített asztali álta nyújtott sebességet, és variálhatóságot. Kb. annyibba van mint a T420 és ehhez képest jóval gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Archttila
veterán
válasz FoxiestFox #70392 üzenetére
Igen, pont ezen szempontok miatt nem lenne neki praktikus.
ivana:
Vettem már itt az aprón T400-at amiben kb. 2 hónapig bírta a dVGA, ment is vissza. Rengeteg a külföldről behozott leselejtezett, leharcolt darab. (tucatszám árulják általában ugyanazok az árusok)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
-
-
Archttila
veterán
Drága édesanyámnak szeretnék venni (részben) otthoni használatra egy ThinkPad-et. Mit szóltok ehhez?
Ha sikerül még alkudnom 35K-ba meg is állna az ára... A zsanérjainak van egy pici holtjátéka, de az eladó állítása szerint ez még normális: "A zsanéroknak egy kicsi holtjátéka van,a kijelző tetején mérve 1cm,de ez szerintem normális,feszesen tartanak,nincs kikopva!"[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Schuby
aktív tag
válasz kraftxld #70385 üzenetére
14 " kevés a fotó kidolgozáshoz sztem. asztali 22-24" ott kezdődik ha komolyan gondolod. Meg valami jóféle kalibrálás a minimum. A TN panelek még köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Mondom ezt úgy hogy fotózok és egy t400 at hurcolok.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
Chaser
legenda
-
kraftxld
félisten
válasz zotykam1981 #70382 üzenetére
Jó gép
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
zotykam1981
csendes tag
x201-röl vélemény?
-
kraftxld
félisten
A T540p kijelzőket valaki össze tudta már hasonlítani?
Mennyire vállalható fotós munkára a FullHD-s TN panel?
Azt tudom, hogy a 3Ks kijelző az IPS, de azon meg szarul skálázódik még a photoshop windows alatt és még a legújabb CC-ben se oldották meg| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bitpork
nagyúr
válasz zotykam1981 #70378 üzenetére
T és W volt-van nekem és jók. A dedikált vga-sok korlátozottan de játékra is jók. Porosodik, de nem melegszik.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Poo
senior tag
válasz zotykam1981 #70378 üzenetére
Az edge-t felejtsd el viszont a t500 vagy t400 jó választás lehet.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
zotykam1981
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok nézegetem egy ideje a thinkpadokat tapasztalatok érdekelnének az alsóbb árkategóriában keresek gépet 30-60 közt ami strapabíró és nem hullik szét 1-2 év alatt t-széria r-széria x-széria vagy az edge- verziót ajánljátok? És mikre figyeljek használt gép vásárlásakor? Várnám a tanácsokat :-) -
Poo
senior tag
-
-
bitpork
nagyúr
KErestem a neten de nem voltam túl sikeres: a
E700w700-ba a qx9300 és fx3700-on felül van élet?Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Hurkafej
aktív tag
válasz Tikakukac #70340 üzenetére
Megkapta az új alaplap a kezdő lökést az elkövetkezendő életére...
Még nem tudom mi lesz, mert így a processzor és a gpu is bőven kapott a melegedésből...
Lehet előbb megkérdezem a fogyasztó védelmet, hogy mik a lehetőségek előttünk... Bár ahogy olvasom van pár eljárás ellenük! -
Chaser
legenda
válasz Praetorianus #70363 üzenetére
Ebből is látszik mennyire nem értesz hozzá. Jó a gép, te tudod, vedd meg, használd egészséggel a háztól-házig garit... Vehetnék 530-at vagy 540-et is, kell a f@sznak...
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
válasz lacus83 #70367 üzenetére
Az biztos, hogy egy kifullozott T500 még jó ideig kiszolgál, ha nem vagy tervezőmérnök, hard gamer meg hasonlók. HD videókra, nem a legújabb játékokra, meg hétköznapi feladatokra tökéletes gép. Nem fog megsülni sem a GPU, sem a CPU, nem lehet a gépre mondani, hogy hangos.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
lacus83
senior tag
Alapból sokan nem adnának közülünk 300 k-t egy olyan gépre aminek már sajnos a minősége nem sokkal van előbb egy 100 k vétel értékű Tescos Acer nél,amihez még ajándék nyomtatót is kapsz.
De persze ez nem milyen laptopot vegyek topic.
Akik itt fórumoznak nem nagyon adnák oda a régi jó Tp gépüket,akkor sem ha az egy 4 éves T500.
A te 3 év háztól házig garos géped az 1 évet nem húzza ki hardveres hiba nélkül, nem hogy elmenjen 4 évet.
Kinek mi ér többet. Inkább legyen egy "agyon nem bírom ütni" régi gépem, mint egy olyan amitől rettegni kell hogy mikor áll meg, és mennyi hétig lesz szervizben és gép nélkül maradok.Akik itt tanácsot adnak valszeg tudják is mit beszélnek, ha pedig nem vagy elégedett a válaszokkal akkor döntsd el magad melyik utat választod.
Béke
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
félisten
-
Barcsik
aktív tag
válasz Praetorianus #70347 üzenetére
Itt is rontod a levegőt Praetorianus? Írtam BBM-en, hogy vegyél használtat. Fullos T500 kijönne 90-ből. SSD-vel, 8 GB memóriával és erős processzorral. Örök élet+1 nap.
-
Tikakukac
titán
Ha még normálisan működne a futároztatás...vannak sztorik onnan is
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz Praetorianus #70357 üzenetére
300-ért is lehet ipari hulladék. Ezeket a csodákat olyanoknak gyártják akik nem értenek hozzá, mint pl te is... Nem mintha ma már egy TP jelentené még a minőséget, mert nem. De az edge pláne nem.
De cool lett a topik címe
-
Tikakukac
titán
El sem hinnéd mennyire nem az ártól függ, hogy mi mennyire szar Ott van az előző Edge, az E531, ott 30k-t úgy elengedtek a kiadás után, mint a huzat, mert nem lehetett eladni.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
Ha az új vérTP-vonal, a *40-es széria hulladék tud lenni 400k felett, akkor alatta szerinted mit várhatsz a Levonótól?
Do the math[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Praetorianus
aktív tag
válasz FoxiestFox #70349 üzenetére
Hát rendkívül meggyőző voltál. 200-ezres kezdőárral bizonyára csak hulladék lehet...
-
Tim82
félisten
Részben más, inkább az Ideapad-ekre hajazó BIOS, illetve tulajdonságok/feature-k. Igazából az Edge is más termékvonal, mint a "rendes" Thinkpad-ek, valahol az Ideapad-ek és a "rendes" TP-k között feltételezett piaci résre szabva.
Egyébként mondom, szerintem elférnek itt az Edge-k. (Nekem alapvetően az Ideapad-es kérdezőkkel sem volt bajom, azon kívül, hogy nem tudok nekik segíteni, nem váltott ki belőlem zsigeri idegbajt/agressziót, hogy kérdeznek - jó, oké, amikor azt állította az egyikük, hogy nem talált Ideapad-topikot, majd utólag módosított, hogy nagy gyűjtőtopikot keresett volna, az vicces volt.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #70354 üzenetére
Veled ellentetben en nem csuklok ossze egy 4kgs laptoptol
-
félisten
-
félisten
válasz donjohnson #70350 üzenetére
Hogyne, 400k felett nyilván megéri egy funkciói jó részétől megfosztott TP.
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #70348 üzenetére
Iszonyatosan piszkalja a csoromet a w700 amit linkeltem multkor.
-
Dhampir
félisten
válasz skoda12 #70336 üzenetére
Az nem baj, mert a régiek közül páran az új gépekből már nem fognak vásárolni és egyszer az ősi vasak is elvásnak, így legalább lesz, aki látogatja és fenntartja ezt a topicot a majdani új nevén: "Lenovo ThinkPad Edge".
Egyébként én kifejezetten örülök annak, ha nem csak a T500, T61 stb. gépekkel kapcsolatos hozzászólásokat látom itt sorozatban, hanem megismerhetek egy-egy új "gépcsodát" és vele együtt új arcokat is.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
Attól, hogy egy tejfölöspohár újrahasznosításából keletkezett ipari szemét, amit legyártani is teljesen felesleges, mint ahogy az összes többi consumert is.
Bocs, hogy én válaszoltam előbb, de Tim túlzottan részletes és rendes válaszokat szokott adni, ami láthatóan nem működik, mert újra és újra előkerül a kérdés. -
félisten
-
ivana
Ármester
válasz Blue Eagle #70339 üzenetére
Olajjal hülyeség kenni, kb. 10 perc alatt megy ki a ventiből. Zsírral meg lehet kenni, azzal a jóféle fehérrel amit bringához szokás használni, de az is szükség megoldás és nem bírja túl sokáig.
-
bitpork
nagyúr
Miért van a béka segge alatt a tp wéöccáz ára pláne ha rendesen meg van pakolva vassal?
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #70343 üzenetére
Ugye mennyivel jobb, mint Skull fuckkal fenyegetőzni?
Az Edge topikot hadd ne én csináljam már meg. (Szerintem ugyanis elférnek itt.)
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
solaris7
tag
válasz Blue Eagle #70339 üzenetére
Ati kártyás a T60? Ilyen a hűtő? a képen a jobb oldali
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Köszi, így már elindult nekik, de a ventinek nagyon csúnya hangja van. Azt mondták, hogy megpróbálják kiszedni és "pár csepp varrógépolajjal" megkenni. De én úgy gondolom, hogy ez csak átmeneti, szükségmegoldást képez csak. Lehetséges jobb lenne egy bontott, de még jónak mondható cserepéldány.
-
Tim82
félisten
válasz skoda12 #70336 üzenetére
Nyilván a hiszti helyett, ami volt eddig az érdemi megoldáskeresés helyett, lehetne pl. külön Thinkpad Edge topikot csinálni.
De akkor nem lenne ok a hisztire.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Blue Eagle #70333 üzenetére
Ha lenyomjátok az Esc-et a hibaüzenet megjelenése után, akkor sem megy tovább?
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Egy kedves ismerősömnek a T60 Thinkje FAN ERROR-t ír indulásnál és nem lép tovább. Mit lehetne tenni? A venti halhatott be és cserélni kéne? Ha igen és van valakinél egy használható darab, kérem, segítsen ebben!Köszönettel:
BE -
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #70325 üzenetére
Milyen finoman célozgatsz most...orvos látott már ?
-
félisten
-
Hurkafej
aktív tag
Üdv!
Barátnőm Lenovo G585-e szervízben volt, valószínű alaplapot cseréltek.
Most ment haza barátnőm, és mondja, hogy forró a gép. Átküldtem neki egy AIDA-t, és a processzorja 90 fokon ment, winchestere is 50 felett.
Van egy "porszívó" program a laptopon ami a ventit felpörgeti, de az sem megy, kézzel sem érzi a fújását. Viszont a hűtőventilátorok szekció alatt az aida kiír 30%ot GPU2 címszó alatt.
Talán van külön ventilátorja a gpu-nak? Az én laptopomnál rendesen CPU-t ír, fordulatszám értékem is van, míg neki csak egy százalékos érték.Szerintem ne dugták vissza a csatlakozóját... Mit lehet tenni ilyenkor a szervízzel egyébként, ha tényleg ez van? Mert kedden lett elhozva, és a mai napig a szülei használták. Szóval kapott az élettől valószínű.
TelemaxGSM... -
Tim82
félisten
T60-tól (illetve annak a generációjától) T430-ig ugyanaz a töltőcsatlakozó.
-
vétó
aktív tag
köszi a válaszokat, akkor nem izgulok azon, hogy lassan átégeti a kanapét...
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
vétó
aktív tag
töltés közben mennyire melegedhet fel normálisan az adapter? (T400)
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
Chaser
legenda
válasz beloadjoker #70314 üzenetére
Rizikó nélkül nincs győzelem..by trannsformers ha a fentieket nem tudod értelmezni vegyél itthon 3x annyiért.
-
beloadjoker
őstag
válasz Chaser #70313 üzenetére
őő eszerint te ajánlod vagy sem? ezt a -15%ot hogy kell érteni?
ja és most olvasom pénzt is visszakérted? uh ez nem hangzik túl jól[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #70308 üzenetére
Pejsze', enyém 4. hétre rá vágódott be De ideért. Az is igaz, pár ciklus után esett 15%-ot, mert persze sanyo és 3 év körüli. De kértem vissza zsetont. Kb 1 hónap alatt érkezett meg. Persze lehet itt épp 2 hét alatt is, de alapozni nem lehet rá.
-
Tim82
félisten
válasz beloadjoker #70309 üzenetére
3 órát nem vadonatúj, 6 cellás LG akkuval is kibírt az X200-am, wifivel, AFFS kijelzővel, kb. 30-40%-os fényerőn (ugyanez az akku kb. ugyanennyit bír X201-en, ugyanezzel a kijelzővel, de majdnem maximum fényerőn és Linux alatt most). Igaz, én SSD-t használtam/használok mindkét gépben.
Én 4-5 órát mondanék reálisnak normális használat mellett 9 cellással.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz beloadjoker #70309 üzenetére
A T500-asom simán hozza a 3 órát akkuról, ha DVB-T HD felbontású TV adást nézek az USB-s tuneremmel. Netezéssel is megvan a 3 óra lazán, ha nyúzom YouTube-bal, akkor 2-2,5 óra
Többet kéne az X200-nak bírnia. Szerintem
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #70308 üzenetére
köszi.
A gép anyumé nála wifi non stop be van nyomva de egyébként csak netezik, youtube néha kis office, viszont majdnem max fényerőn, csak azért kérdezem mert így a gép ezzel az akksival nem bír ki egy órát ennél azért többre számíthattok? reménykedhetem a 2, 3 órában is vagy ezt felejtsem el?
ja és konfigból a lényeg:
Intel Core 2 Duo P8700: 2,53GHz
Memória: 4GB RAM
és egy 7200as hdd van benne[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #70307 üzenetére
Ha berendeled és eltelik 2 hét akkor országon belül lesz
Kb. addig bírja amilyen a konfig meg ahogy használod. Én 1-2 éve fix adatokkal mérek, így tudom sorbarakni a gépeket, de bemondásra adni elég necces. 2 egység fényben egy mai alacsonvy fogyis gépnél kiad a végén 50 percet. Egy vírusírtó ami nekiáll takarítani 40 percet. Stb stb.
-
beloadjoker
őstag
Értem köszi esetleg az országon belül? és esetleg arra a kérdésre hogy hány óráig bírná tudsz mondani valamit? körülbelül?
-
Tim82
félisten
válasz beloadjoker #70305 üzenetére
-
beloadjoker
őstag
Helló!
lenovo x200hoz hol tudnék legolcsóbban gyári aksit venni? inkább a nagyobb kellene tehát ha jól tudom van egy "sima" gyári meg egy nagyobb is. Ami most benne van nem bír egy órát sem... most tudtam meg hogy ez ilyen anyám nem szólt eddig.... tudtok dobni linket vagy valamit?
és egy új ilyen nagyobb akksival szerintetek hány órát menne netezéssel youtubeal? word ilyesmivel ?
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
Thinklight hogyan szokott elhalálozni? X200-on jól működött, tegnapig: először nem kapcsolt be, aztán nagyon gyengén világított, de utána már bekapcsolt rendesen.
btudos: azt gondoltam, csak az a kérdésem, hogy szalagkábel szokott-e olyat csinálni, hogy nem/részben/teljesen érintkezik hangulatától függően
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest