-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz Francia91 #68393 üzenetére
Kösz a részletes leírást...
Az a baj, hogy előtte nem fogom tudni ezeket tesztelni próbálgatni... A 20-as széria lenne akkor már jó, csak az meg több pénz... Mennyit érdemes kiadni egy FHD-s Nvidia-s T520 ami szép állapotú?
RAM, meg HDD nincs figyelembe véve.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tikakukac
titán
válasz Aethelstone #68397 üzenetére
De nem ám. Rakat HP-ban csak a diszkrét megy, integrált nem. Ugyanez vonatkozik konzumerben is sok gépre.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tim82
félisten
válasz Aethelstone #68395 üzenetére
Elvileg csak a legutolsó szériás T410-eknél van Optimus.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Francia91
veterán
válasz MrSealRD #68389 üzenetére
1. Switchable Graphic megy, a Windows 7-es verzioval, kompatibilitasi modban, es Rendszergazdai jogokkal telepitve, nekem sikerult igy, mukodott is
2. Power Manager szinten zenesz, Windows 7-es verzio (Mert Win8-ra nincs ezekhez a gepekhez, de nezz szet, hatha azota lett), kompatibilitasi mod, es rendszergazdai jogokkal telepitsd. Nekem nem szabalyozta a toltest, hiaba allitottam be, a Switchable Graphic tokeletesen mukodott. Elmeletileg ami eztan jott ki PM (szinten W7 verzio), abban mar mukodott a toltesszabalyzas W8 alatt, de akkor mar nekem vissza volt telepitve a Win7A Switchable Graphic-ra voltak panaszok, hogy nem mindenkinel tokeletes, de nekem, es audi100td-nek ment hibatlanul az elobb emlitett modszerrel telepitve. Ez kb egy evvel ezelott volt, erdemes megnezni, hogy azota valtozott-e valami. En nem fogok Win8-at tenni a T500-asomra mar, mert sok olyan programcsomagpm van, ami 8-ason sehogy sem akar mukodni (Citroen szervizprogram, SolidEdge, AutoDesk 3DS)
De azota eltelt egy ev, aki kiserletezni akar, annak egy probat meger."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
barnam_
nagyúr
válasz havri1 #68385 üzenetére
Keresd ki a WWAN kártya típusát (aida64-el), és megpróbálok drivert keresni hozzá neked. Ha a driver fenn van, és működik, lehet csatlakozni az internethez. A win8-ban van alapból beépített betárcsázós megoldás, nem kell kezelőszoftver.
(#68386) Francia91: nekem T400-on nincs olyan ami ne működne (eltekintve az ujjlenyomatos bejelentkezéstől) Win8.1 alatt. Hozzáteszem eltudom képzelni, hogy egyes spéci, régi hardverek nem működnek az új rendszer alatt.
-
MrSealRD
veterán
válasz Francia91 #68388 üzenetére
Na épp kérdezni akartam, hogy pontosan milyen problémák vannak T500 vs Win8.1 párossal. T500-ra akartam váltani...de még csak álmodozom róla. Szóval ezek a driver problémák nem valami jó kezdet lenne. A WWAN mondjuk pont nem érdekel. A többi viszont annál inkább.
1. Switchable Graphic most akkor megy, nem megy? Mi gond vele?
2. Töltésszabályozás? Hogy mettől meddig töltse? Ezzel mi a helyzet?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Francia91
veterán
Nekem a T60p Atheros AR5008 kartyajat siman kezelte, sebessege is megvolt, a T500-as Intel 5100-javal sem volt gondja, ott is jo volt a sebesseg, meg felismerte rendesen, sot, kesobb Win Update szedett le hozza frissebb drivert W8 ala. Itt mas hardverekkel van gond, WWAN kartya pl tipikus, Switchable Graphic beuzemelese sem mindig egyszeru, meg a toltesszabalyzas sem mukodik ugy, ahogy kene.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz havri1 #68385 üzenetére
Kitargyaltuk mar itt a topikban rengetegszer, hogy nem zokkenomentes a Windows 8/8.1 hasznalata a T500/400 es azelotti TP-ken, egyszeruen nincs meg hozza a kello szoftveres tamogatottsag (sot, semmilyen W8 tamogatas nincs hozza)
T500-asom eseteben is 1 honap kinlodas utan visszatertem Windows 7-re, azota sincs semmilyen gondom. Ez kb olyan kategoria, amikor az asztali AMD Athlon XP 3200+ -os konfigomra tettem Windows 7-et, aztan kiderult, hogy se chipset, se LAN driver nincs az alaplap ala, csak WinXP-ig tamogatott. Sok kinlodassal, mokolassal el lehet erni vmit, de szamomra nem er meg ennyit. Ezek a gepek kiesnek a W8 tamogatas alol, hiaba birja a hardver, ha nincs hozza illeszto... Fel kell dolgozni, hogy ezeket maximum Windows 7-tel tudod ZÖKKENŐMENTESEN hasznalni.A Windows 8-rol meg annyit, hogy azert tunik gyorsabbnak, mer bootolas utan a hatterben kezd el dolgozni eleg sokat, amit a Win7 boot kozben vegzett el. Egy Win7-es rendszer SSD-vel szerintem eleg gyors
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
havri1
félisten
válasz barnam_ #68339 üzenetére
Köszi!
Sikerült így, viszont a lényeg, azaz a belépést nem lehet vele elvégezni, így már nem is érdekes.
Modem a következő project.
Modem driver fent, viszont a vodás szoftver (nem ami a gyári modemen van, hanem a legfrissebb a voda oldalán) nem ismeri fel a gépben találhatót.
Olvastam, hogy ezekben csak 3g előkészítés van, viszont ebben sztem benne is van, mert látom a foglalatot, és az eszközkezelőben is ott van.Jó lenne vagy ezt megoldani, vagy a régi vodás modemet (pontosabban annak a kezelőszoftverét) felrakni, mert akkor tudnám azt a netet is használni.
Kompatibilitásban próbáltam, és csak telepít..telepít..telepít..nem történik semmi.
Lehet összességében win7 lesz ebből, bár a ebesség a w8 okossáok miatt jobban szeretném ezt a rendszert használni.
havri
-
utgyuru
aktív tag
Egy T430-am van, azt tűnt fel, hogy bármelyik USB portban tudom kicsit oldalra mozgatni a csatlakozókat, és ilyenkor újra is csatlakozik az eszköz. Ez normális? Az a furcsa, hogy nem egy van megsérülve, hanem mind ilyen, és minden USB-végű kábelemmel ez van.
-
barnam_
nagyúr
válasz Aethelstone #68364 üzenetére
Az enyémben Intel 4500MHD van. Amúgy HD3470 is lehetne benne, de ez nem olyan modell.
Na ez az, hogy DVI HDMI adapterrel és jack kábellel próbálkoztam, de nem megy. Olyan, mintha a TV a HDMI-n keresztül várná a hangot, függetlenül attól, hogy van-e bedugva jack kábel. -
xcds
őstag
Köszi! Akkor linkelnétek egy olyat, amivel működik?
Egyébként a hotkey lenne az osd? Mert csak azt találtam...
Abban van, látom már..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tim82
félisten
Pl. a Lenovo honlapján az adott oldalon, ahonnan letöltenéd a drivert, legördítesz az oldal aljára és ott vannak a korábbi driververziók.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
xcds
őstag
Van itt, aki telepítette win7 64bit-re a legújabb frissítéseket T500-ra? Megy-é az OSD vagy nem?
-
ivana
Ármester
válasz pinnacle #68333 üzenetére
Az E540-et nem vettem észre, láttam már ilyet, fater céges laptopja ilyen. Az idea padeknél jobb, nem annyira rossz gép, tényleg van benne valami a tp-ből, matt ház és kijelző. A bill szigetes de elég kellemes, de azért nem olyan mint T420-on. A touchpad egész jó, szokni kell, de jobb szerintem mint a régi tp touchpad (a trackpoint gombjait viszont elcseszték). A ház stabil, de ez se igazi T széria kategória. De ezek a gépek nem vékonyak, és nem könnyűek, egy E540 biztos nehezebb mint egy igazi tp. Értelme ennek a vékony baromságnak nem sok van, kisebb aksi, rosszabb hűtés, elhanyagolható súly veszteség.
-
xcds
őstag
Na, ma jött pár frissítés win7-re és azóta nincs OSD.
-
Tim82
félisten
válasz Aethelstone #68364 üzenetére
A dokkolókon lévő DVI kimenetek meg gyakorlatilag sem adnak ki hangot, szóval azzal nem érdemes megpróbálni.
-
Aethelstone
addikt
válasz barnam_ #68363 üzenetére
A DVI elvileg nem ad ki hangot. Tehát hiába alakítódik át a HDMI-re, már nincs hang. Ergó a jack kábeles megoldás helytálló.
Az AMD kártyái tudtak olyat, hogy DVI-re kiadták a hangot is, ehhez egy spec. DVI-HDMI átalakító+driver kellett. Milyen GPU van a T400-ban?
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
barnam_
nagyúr
T400-t használok Win8.1-el 2504-es dokkolóval.
Egy DVI-HDMI adapterrel raktam ki a képet TV-re (LG 32LK450). A probléma az, hogy a képet és a hangot nem tudom egyszerre átvinni. Ha a laptop LCD-t használom, megy a hang a tv-n, de ha a tv-re teszem ki a képet, elhalkul. Gondolom a HDMI-ről várná az audio jelet, de a TV leírásában is az van, hogy a képet DVI/HDMI alakítón keresztül a HDMI-re, a hangot pedig jack kábellel kössem rá.
Van ötletetek?
köszi
-
félisten
-
-
Tikakukac
titán
-
pinnacle
nagyúr
-
Peet91
aktív tag
válasz pinnacle #68354 üzenetére
Efelett elsiklottam, de a lényeg az, hogy szerintem nagyjából ennyi a felhozatal. A macbook meg jó meg szép használtan is, de ott a gari felejtős. Egyébként nem a hardver drága, hanem a dizájnerek, a marketingesek, meg az új apple főhadiszállás. Nem akarlak győzködni, de 14"-on jóval nagyobb jenne a mozgástered, ott tényleg a latitude e7440 a király. Esetleg VAIO vonalon nincs valami értelmes akkora méretben? sajnos nem nagyon vágom a sony-kat.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
scarbantia
aktív tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz Peet91 #68346 üzenetére
Korábban írtam, hogy pont a 850 G1-re gondoltam, de ott olvastam először a PWM problémáról. Én a HP8570p-t akartam, jövő héten lesz majd, de az nehéz.
soldi3r a MacBook, hogy csinálja a könnyű, vékony, jó minőséget egyszerre? Ezt csak ennyi pénzből lehet megoldani, vagy ott is vannak melegedési problémák?
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
Vissza a régi témára. 2504 dokkolón már működik a mikrofon portom, de a hang kimenet nem. Ez is egy hang drájver újratelepítéssel a dokkolón.
A dokkolónak nem kellene az eszközkezelőben megjelennie?[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
soldi3r
veterán
válasz pinnacle #68345 üzenetére
Olyan nincs, hogy 15"-os konnyu notebook, azert erzed az ellentmondast.. Kompromisszum lesz a vege. Vagy a gep lesz silanyabb, vagy az ar lesz magasabb, vagy letezo gepet kerestek
14"-ben jo meg az E7440, de az sem olyan massziv, mint a 6-os szeria illetve Elitebook, az sajnos ilyen lett.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Peet91
aktív tag
válasz pinnacle #68345 üzenetére
A helyzet az, hogy az egyetlen általam ismert termék, ami nyugodt szívvel ajánlható, és teljesíti a kritériumaidat, az az elitebook 850 g1. alfánál kapható is, de jelenleg nincs belőle raktáron. szerintem mindenképp megéri azt a +20%-ot árban, mert ez nem konzumer, de cserébe vékony, és frankó.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
pinnacle
nagyúr
Köszi ivana, soldi3r! Korábban írtam, hogy 15"-s méretben kellene. Az a baj, hogy látta a Z50-70-et, olyanszerű kell neki, hiába mondtam, az a gép ha ránézek összetörik, illetve a laptop topicba írta tulaj, hogy kifolyik a szeme tőle. Azt nem tudom, hogy az FHD vagy a PWM miatt. Az is furcsa volt, hogy nagyon hamar levette a fényerőt talán 3-4 lépésben, E540, M5400-nál több fokozat volt.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz scarbantia #68340 üzenetére
Köszi! Akkor kizárt a villogásmentes laptop. Franc esne a gyártókba. Már csak abban lehet bízni, hogy a lányom szeme, nem érzékeny erre, gondolom, ha tömeges probléma lenne, akkor lenne valami változtatás. Én csak a korábban említett tesztben olvastam róla. Mondjuk ha a prémium kategóriában ez a helyzet, nem biztos, hogy az olcsóbb gépeknél nincs ilyen probléma.
Aethelstone Köszi! Acert nem szokták ajánlani a külföldi garanciális ügyintézés miatt, ahogy látom 2kg alatti gépek, 200k fölött vannak.
-
btudos
nagyúr
válasz havri1 #68337 üzenetére
X200-on a FPR miatt alltam vissza 7-re, mukodott az ujjlenyomatolvaso, a szoftver is mukodott, de bejelentkezeshez nem tudtam hasznalni.
Ezen tul a WiFi modul is lassan allt fel altatas utan, illetve idonkent csinalt hulyesegeket a 8.1 (dokkolorol leveve nem mindig fogta fel, hogy mar nincs kulso monitor, es egyeb idegesito aprosagok). A 7 ugyan szamomra egy kicsit szokatlan (T430-on 8.1 van tovabbra is, ott semmi gondom vele), de osszessegeben en a 00-s szerianal nem ajanlom a 8.1-et, teljesebb a felhasznaloi elmeny Win7-tel.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
barnam_
nagyúr
válasz havri1 #68326 üzenetére
Lenovo oldalán fenn van a kezelőprogram. Én a Win7 X64-re való verziót tettem fel - telepítés során kidobja, hogy nem megfelelő OS, de utána van lehetőség kompatibilitási módban futtatni.
A drivert feltelepíti, a kezelő program is működik, de a gépházban nem jelenik meg az ujjlenyomatos bejelentkezés. Megpróbálom majd úgy, hogy manuálisan csak a drivert telepítem fel.
Amúgy nekem is T400 van Win 8.1 Pro-val, tökéletesen működik. Amihez külön feltettem a drivert: chipset, intel amt, ujjlenyomat olvasó, ultranav (frissebb mint a Windowsos), power management.
-
btudos
nagyúr
válasz Aethelstone #68334 üzenetére
Azert azokra a "nagyon jo kis ultrabookok"-ra kivancsi lennek. Meg ha Dell-t, vagy Lenovo-t mondasz alairom (Vostro 5470 illetve Ideapad U430), de pont az emlitett ket marka ad tobbnyire ertekelhetetlen dolgokat ebben az arkategoriaban.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #68321 üzenetére
Nem próbáltam, de nagyrészt egérrel, dokkolón használom a T500-at, szóval nem lenne sok haszna nálam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz scarbantia #68332 üzenetére
Lányomnak kell, irodai alkalmazások, HD film nézés. Az a gond, hogy ő könnyű, vékony laptopot akar. Azt nem tudom, ezt, hogy lehet összehozni, a minőséggel 200k alatt. E540 nem éri el a M5400, B590 minőségét? Olvastam, hogy főleg a touchpad-ra panaszkodnak, ezért lenne jó egy tulaj hozzászólása, aki régóta használja, hogy mi az igazság, mert a Notebookcheck tesztjében egyenesen dicsérik.
Alaplapi VGA-val venném, remélhetőleg akkor ez mentes a PWM problémától.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz pinnacle #68327 üzenetére
Szerintem ne akarj E540-et. Mire kell? Mert átlag felhasználásra egy erősebb T500 is tökéletes, az meg sokkal minőségibb. Amúgy még a W510 is fejfájósan villog alapból.
Valószínű nVidia specifikus a dolog, de erről is volt már szó nemrég, a fórum keresője hatékonyan működik, érdemes használni!
-
pinnacle
nagyúr
válasz scarbantia #68324 üzenetére
Ne ijesztgess, pont ettől félek. Pont az a gond, hogy a boltban nem derül ki, hogy szemfájdítóan villog-e a monitor. Lenovot fogok venni, arról még nem olvastam olyan tesztet, amiben erre panaszkodtak volna. Tegnap láttam a T520-t, szép kontrasztos képe volt, de azt nem tudnám eladni a lányomnak. M5400, E540 közül választanék, remélem jó lesz. Ezért kár, hogy nincs Lenovo topic, mert még nem is találtam tulaj hozzászólást, hogy van-e ilyen PWM probléma velük.
Nekem a PC-n Win7, ATI 6850, laptop Win8, Intel 4500MHD nem volt PanelPWMFrequency bejegyzés.
-
havri1
félisten
válasz FoxiestFox #68322 üzenetére
Köszi, úgy látszik erre nem lesz megoldás.. Lehet csak placebo, de nekem gyorsabbnak tűnik a gép 8.1-el mint 7-el.
Dhampir: nekem driver lenne szükséges, nem ismeri fel a win.
[ Szerkesztve ]
havri
-
scarbantia
aktív tag
válasz pinnacle #68323 üzenetére
Keress vissza itt a fórumban, 1-2 hete tárgyaltuk. PanelPWMFrequency értékét kell (DEC) 220-ról 2000-re állítani. Három helyen van asszem, de ha egy helyen átírod, a többinél is ugyanaz az érték jelenik meg.
Egyszer nézz meg egy LED-es átlag laptopot, hogy az hogyan villog, akkor lesz összehasonlítási alapod.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz scarbantia #68318 üzenetére
Köszi! Ez a Registry állítás hol van leírva? Lehet, hogy még szükség lesz rá.
Egyébként érdekes ez az "ujjrázásos" képernyő ellenőrzés. A Tecran szép síma, viszont az EIZO S2433W monitoron szaggat az ujjam, pedig az is CCFL-s.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
havri1
félisten
T400 -hoz, win 8.1 alá van valakinek ujjlenyomat olvasó drivere?
Próbáltam már párat, de egyik se jóhavri
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #68314 üzenetére
Nálam sem megy TC-ben a scroll, most megnéztem. Szintén a legfrissebb Synaptic driver van fent, más nincs és nem is volt.
-
scarbantia
aktív tag
válasz pinnacle #68306 üzenetére
Olyan sokat én se tudok a témában. Intel-es GPU-hoz van Intel PWM Control, de sose használtam, nem tudom mennyire lehet növelni vele a frekvenciát, és mennyire megoldás a dologra. Most a W510-esnél a registryben átírva az értékeket gyakorlatilag megszűnt a vibrálás, egyáltalán nem érezni, még ha erősen integetek neki, akkor se. Ez ugyebár az nVidiához jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gondwana #68313 üzenetére
Jé, FAR, ez még létezik? DOS-on használtam, ha nem tévedek.
Nem volt fent Logi motyó sosem, és ez a jelenség már a T500-on is fennált (ugyanez az SSD és rendszer volt rajta), de előzőleg T61p-n is, másik rendszerrel, sőt, annak idején T40-en is.
Tehát a hivatalos - mindig legújabb Synaptics motyó, (Lenovo System Update-tel leszedett), és weben, intézőben van tapis scroll, Total Commanderben, Steam listáin nincs.
Egérgörgővel persze működik, de én sokszor használom(nám) csak a tapit görgetésre.Szóval ha nektek működik, akkor nálam lesz valami rosszul beállítva (de hogy minden eddigi gépen, az már kicsit necces mégis), és a végére akarok járni.
A HP csodadrivert nem tehetem vissza, mert akkor az Ultranavos USB billentyűt nem fogom tudni használni.Frnc: oké, ráér.
-
Gondwana
addikt
válasz FoxiestFox #68310 üzenetére
X201, FAR Managert használok, el is felejtettem, hogy egyszer régen felkerült hozzám egy TC, de akkor már megnéztem, touchpad scroll megy folderekben, Synaptic 15.1.19.0, másik gépen amikor sok programban nem ment a scroll, ott régen feltelepített majd leszedett Logitech Setpoint qrta el a scrollt - leszedés után is.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #68310 üzenetére
Leghamarabb 15.30 kornyeken tudom meglesni a dolgot, ha addig nem valaszol senki, megirom.
-
bitpork
nagyúr
válasz FoxiestFox #68255 üzenetére
Én külső egérrel és monitorral használom
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
félisten
válasz FoxiestFox #68255 üzenetére
Légyszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz soldi3r #68307 üzenetére
Köszi! Igen így nehéz, hogy azonos típusonként is cserélik a kijelzőket. Gondolom ez a szemfájdító vibrálás a boltban ki sem derül csak otthon pár órai használat után. Azért ezt tényleg nem korrekt a gyártóktól, hogy a szerintem legfontosabb alkatrésszel, nem törődnek, mindenféle vacak kijelzőket tesznek bele. Ráadásul még a prémium modellekbe is, mondjuk szerintem a legolcsóbb készülék sem lehetne szem rongáló. Arról nem is beszélve, hogy pont alacsony fényerőn jön elő ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
T430-as esetében hogyan kell felrakni a HD 4000 videokártyához a legújabb driver-t?
Intel telepítője nem indul el, mert a notesz gyártójára irányít, de a Lenovo oldalán csak régi driver van. -
soldi3r
veterán
válasz pinnacle #68306 üzenetére
Nekem az X230-ban nem volt zavaro a kijelzo, X200-ban igen es a Dell E6400-ban nagyon idegesitett. Viszont az M4500-ban szinten nagyon jo. Az E6330 is rohadtul vibral, pedig azt is ugyan az a gyarto muvelte, mint az M4500-et.
Ez szerintem nem leszurheto tipusra, gyartora, mert adott tipusokon belul is mas mas kijelzok lehetnek. Az adott gepet kell megnezni.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
pinnacle
nagyúr
válasz scarbantia #68304 üzenetére
Köszi! A laptopkérdést a topicban akartam feltenni. Tudsz olyan laptopot ajánlani, ahol a LED-s PWM nem zavaró?
-
scarbantia
aktív tag
válasz pinnacle #68303 üzenetére
Ha olyat látsz, az valószínű CCFL csöves kijelző, PWM vezérléssel. Ugyanis a régi kijelzők is PWM vezérlősek, csak ott sokkal kevésbé jelentkezett ez a probléma, mivel a CCFL csőnek idő kell, hogy ki-be kapcsoljon, míg a LED azonnal kapcsol. Így CCFL csőnél csak hullámzik a fényerő, ami sokkal kevésbé zavaró, mintha szó szerint villogna(hullám vs. négyszögjel). De mint nemrég is beszéltük, akad a LED-nél megoldás néhol, ha nagy frekvenciára lehet venni a villogást, akkor már nem zavaró.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gondwana #68301 üzenetére
Jó ötlet ez az ujj ellenőrzés, Toshiba Tecra-n olyan folyamatos, mintha repülőgép propeller lenne.
200k alatt van olyan 15" laptop, aminek sikerül megoldani azt, hogy vékony, könnyű és jó minőségű legyen? Teljesítmény nem fontos, irodai munkára lenne. EliteBook 850-re gondoltam, ami nincs is használtan 200k alatt, de nincsenek elájulva tőle, Everything was okay until 2013:, PWM áldásos hatásáról nem is beszélve. " - Backlight flickering with reduced brightness. A bigger issue is the backlight flickering with average brightness settings; it seems that the PWM frequency to dim the LEDs is too low."
Lehet, hogy ez a vékony, könnyű olyan vásárlói igény, amit nem lehet minőségben megcsinálni? Akkor legalább mi lenne az, ami legközelebb van hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz vass17 #68296 üzenetére
1280-as van LED is meg CCFL is, fogyasztásbeli eltérés hasonló fényerőn nagyságrendileg 0.05-0.1W (mindkét kijelzőtípus max. 4.5-5W körül fogyaszt, az 5W inkább az AFFS-ekre jellemzőbb adat), viszont amikor minimumon használod, kb. 15% fényerő a CCFL ésszerűségi alsó határa, 5% körül a LED, egyedül itt fogyaszthat kevesebbet a LED. A színhőmérséklet nem túl megbízható módszer a megkülönböztetésre, viszont az ujjad mindig kéznél van, leveszed a fényerőt kb. felére és gyorsan mozgatod a kijelző előtt az ujjad, ha folytonosan látod, CCFL, ha szakaszosan, többször látod az ujjadat, LED.
1440 az mind LED és X201s-ben már nem volt 1280-as panel, csak a Toshiba 1440x900-as.Szerk.: most túrtam széjjel, MX2-ztem össze, majd raktam össze egy vadiúj X230-at (i7, 8GB, 180GBSSD, IPS és meg tudják különböztetni a felesleges X201-emtől, tehát nem adhatom azt vissza helyette), közben meg lassan gépelek...
(Előtte user elmondása szerint 20-25 perc használat után ment sleepbe, visszaébresztve 1 órán belül meg kikapcsolt, ekkor tettem rá egy CoreTempet, 2.9GHz fölé bizony nem ment és 60-65°C volt iddle, most alul törölközővel lefogva 45°C iddle, 14 perc alatt futott le egy Comodo Full scan, kb. 10 percnél érte el a 80°C-ot így, lefojtva és az fölé nem is ment.)[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest