-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz Dhampir #67151 üzenetére
Sajnos a gepemre valamiert nem akar telepulni, egyik verzio sem, utana olvastam, valamit modositani kellene a telepitoben, de nekem ennyit nem er, mar igy az elejen
Szoval egyelore marad a Fedora, amig rendesen teszi a dolgat, ha nem, akkor nem tudom, visszaterek win7reE30 (oo=[][]=oo)
-
westlake
félisten
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem egy X230-as gépet. Most megy az install (egyelőre T400 recovery, de rendelés alatt a sajátja).
Sajnos, szemből nézni a jobb első gumitalp hiányzik, így billeg a gép kicsit. Gondolom ezt lehet pótolni, de milyen néven keressem? -
Tim82
félisten
-
félisten
-
Amarton
tag
-
félisten
-
Tim82
félisten
-
Amarton
tag
Van egy T61 laptopom.
5-10 perc használat után a kijelző kifagy. Ilyenkor csak a bekapcsoló gomb segít.
Windows 7 és Ubuntu linux alatt is ugyan azt csinálja. Kimerevedik a kép.
Tegnap azonban a fagyás után már nem is indul el. A vissza jelző ledek világítanak. Az LCD háttér világítása bekapcsol, de semilyen kép nincs. Kikapcsoló gombbal kikapcsol.
Találkozott már valaki ezzel a hibával?http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
Francia91
veterán
válasz V.Stryker #67182 üzenetére
A Power Manager akkukezelot akartad kerdezni?
Az elejen voltak vele gondok, hogy hiaba allitod be a toltes intervallumat, megsem ugy toltotte, de asszem, mintha ez megoldodott volna ujabb verzioval. Majd kiokosit, aki az ujabb rendszer alatt hasznalja.."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
V.Stryker
nagyúr
A power management progit win 8.1-alatt lehet és érdemes használni?
-
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Megjött a Samsung 840 evo 128gb mSATA ssd. Hat ez eszmeletlen
En teljes tevhitben eltem eddig, amikor azt olvastam, h az SSD töl nema lesz a gep, mindig azt gondoltam, hogy nagy cucc, engem aztan baromira nem zavar az a kiss halk kerreges ha dolgozik Bakker, hogy milyen tudatlan voltam azt hittem az alap sugas az valami allandoan menö ventillator a gepemben....de nem az a winnyo volt Total nema lett a gepem, neha fuj egyet, kb mint amikor sohajtok es ennyivel megoldja az i7 hüteset
Ahogy irtatok is, sok dolgom nem volt vele, kb plug and play, telepites, minden TRIM meg minden szepen megy.
Mi a legpraktikusabb beallitas, hogy az msata ssd es a normal winyo együtt müködjön? Ha beallitom az energia menedzsmentben, hogy 30 sec idö mulva mindig lekapcsolja a HDD t az jo nem? Igazabol csak adattarolas, illetve olyan programok telepitesere hasznalnam, amiket ritkan hasznalok....esetleg dropbox, internetes letöltesi mappa......
Mindenkinek nagyon ajanlom az ssd t
-
Tim82
félisten
válasz dabadab #67178 üzenetére
Szia!
Talán rájuk gondolsz. Kifejezetten magyar cég nem rémlik, volt egy srác, aki üzemeltette a Laptopinfó nevű vállalkozást, de ő sajnos évek óta nem ezzel foglalkozik már.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
dabadab
titán
Sziasztok!
X230-as vásárláshoz van valami tippetek? Régen votl egy cég, ami direkt raktáron maradt meg refurb Thinkpadekkel foglalkozott, de már nem emlékszem rá, hogy hívták, meg a Google se találja...
DRM is theft
-
Rederik
tag
Sziasztok,
W540-hez milyen kábelt vegyek, hogy hd képet és dts-hd hangot is ki tudjak róla szedni? Hdmi csatija nincs. Csak valami thunderbolt. Ez egyébként ugyanaz, mint a minidisplay?
Köszönöm -
félisten
-
Francia91
veterán
válasz scream #67168 üzenetére
Az utókor számára feltettem ide, amire való a ThinkVantage gomb, mert már megszűnt ez a program
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
scream
veterán
válasz FoxiestFox #67167 üzenetére
Talán, mintha valami olyan lett volna, ahol összefogta a ThinkVantage-es programokat, (PowerManager, FingerPrint, UltraNav) nem? Vagy tök rosszul emlékszem?
-
félisten
-
tipuka
addikt
válasz Sensei #67163 üzenetére
Jaj istenem srácok!
On is legyek: A Lenovo drivereken és az nvidia driveren kívül mit rakjak még fel, amire szükségem van? Asztalin már meg van a sorrend miket pakolok fel, de laposnál még nem.
-
tipuka
addikt
Sziasztok!!
Egy ezüst Lenovo Z50-70 boldog tulaja lettem ma, több hetet vaciláltam ,hogy legyen végül, ma volt alkalmam is megnézni a hiányzó pácienseket élőben egymás mellett, nyomogatni, tapogatni, meg minden, így könnyen tudtam dönteni!
Ha valakinek kérdése van,, megpróbálok érdemben válaszolni, míg frissek az élmények és a látottak. (Tapasztalat nincs vele még, mert most hoztam haza)
Akik pü-ben elláttak némi infóval, nekik nagyon szépen köszönöm nekik ezúton is, nevet nem írok.
Kép és unboxing videó készül. -
westlake
félisten
Cserélt már valaki memóriát X240-es gépben? Én kipróbáltam 3 fajta modult, de egyikkel sem indult el. 4/8GB, Kingmax, Kingston. Mindegyik LV modul.
Play nice!
-
donjohnson
addikt
ha másnak is gondja akadna a t420 vga driverével külső monitoron, akkor ezt a verziót ajánlom: 2012.08.21. // win7 64 bit, win8 64 bit egyaránt //
a többi 64 bites drivernél valamiért nem rakta középre a képet, a képméretezés se működött rendesen, ennél viszont jó.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Francia91
veterán
válasz aclandiae #67153 üzenetére
Nekem is tökéletesen ment a Windows 8.1, kivéve a 3G modemet. Minden drivert kompatibilitási módban tettem fel, hibátlanul is mentek, működtek. Ezért tértem vissza Win7-re. Neked nincs ilyen problémád, Te nem használsz 3G modemet, így ez nem érint.
A TV tunerre a 2 db 3G antennát szokták tenni, ahogy dying_star is írta.[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
aclandiae
senior tag
válasz Francia91 #67082 üzenetére
Ezt én is megerősítem, amit leszedtem a gyári oldalról azzal nem ment a TRIM. A linkelt driverrel viszont működik.
dying_star (#67115): azt szeretném tudni, a gép belsejébe épített mini pci-e tv tuner milyen módon kap jelet? Kábelt nem lehet rá csatlakoztatni.
Ha ezt választom, akkor mehet az ExpressCard helyére USB3. Bár inkább az érdekelne, a beépített USB-ket át lehet cserélni?Mindenkinek: szeretném a W8.1-et feltenni, jobban bevált mint a W7. Sokszor lehetett már olvasni itt a kompatibilitás gondjairól. Én elvállalnám, hogy beszámolok itt a fórumon hogy sikerült megvalósítani.
Mielőtt nekikezdenék, örülnék ha összeszednénk a drivereket és azok telepítési sorrendjét.Így gondoltam:
1. W8.1
2. Net keretrendszer 4.5.2
3. SSD-hez driver
4. Intel VGA
5. ATI VGA -
Dhampir
félisten
válasz soldi3r #67149 üzenetére
A Fedora is érdekes jószág, szinte tesztelési célra tartják fent (persze nemcsak arra, de az összes újdonság idő előtt abban a disztróban debütál, hasonló ebben az OpenSusehoz), nem sokáig frissítik, a Red Hat kapja meg a stabillá vált dolgokat.
A CentOS illetve a Scientific Linux munkára talán a legjobb, stabil Red Hat alternatívák. Ezeken kívül az Ubuntu LTS kiadásai, illetve a stabil Debian szintén hosszabb támogatottsága miatt meggyőzőbb a Fedoránál.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz eddie1978 #67146 üzenetére
A Mint-nak mindig is voltak időnként előkerülő furcsaságai. Ezért maradtam a hivatalos Ubuntu-kiadásnál, amellyel a "mainstream-érzés" is együttjár.
Ide érdemes lenne átmenni a kérdéseddel.
(#67138) gti16v
Nem vészes, megéri a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
eddie1978
senior tag
Üdv,
X200s Linux Mint 17 64bit. Egy Sony AS100V 50Mbit/s videót néztem volna meg, de nem akarja vinni rendesen a VLC, SMPlayer, CMPlayer.
Elkezdtem vadászni a neten mi lehet. Intel drivereket felpakolgattam, de csak az MPeg2 ami HW támogatott a vainfo szerint.
E szerint nincs is értelme erőlködnöm? Van valakinek infója a témában? MPC-HC viszi szépen win7-64bit alatt, de csak az.
Ettől eltekintve elég jól el lehet karistolni a Mint-tel, amíg ilyen dolgok nem jönnek szembe. Van pár progi ami csak win-en megy. Általános dolgokra jó. Az én linux tudásommal persze Nem vagyok szakértő.
-
Tim82
félisten
válasz kistewe #67142 üzenetére
Pl. van benne Ultrabay bővítőhely, meg PCI-e slot. Meg ilyen apróságok, amik az általad linkelt 2504-ből pont hiányoznak...
Nyilván nem véletlenül keres a fórumtárs Advanced Dock-ot (ez a 2503) egy Advanced Mini-Dock (ez a 2504) helyett.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Dio111
tag
Sziasztok, kis segítség kellene.
Vásárolnák T400asomhoz 2503as dokkolót de egyenlőre kis hazánkban nem találok a külföldi rendelés meg elég latin számomra.
Nincs valakinek elfekvőben vagy aki netes rendelésbe tudna segíteni azt nagyon megköszönném. -
törölt tag
Van itt olyan aki lenovo szervízben dolgozik vagy esetleg ismerőse,aki náluk dolgozik?
-
gti16v
őstag
köszi néztem,nem is vészes a T500,Az enyém meg elvileg elmegy 40 körül
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
scream
veterán
-
Tim82
félisten
válasz gti16v #67131 üzenetére
Micsoda?A 4 GB-os DDR2 modul? Én 10k-ért vettem és azzal nagy szerencsém volt.Ja, benéztem. Hardveraprón L5420 valamivel 9k fölött.
#61732: nem mindegyikben lehet, a T61-ben (és úgy általában a T szériás Thinkpad-ekben, kivéve az s végződésű modelleket - ha jól tudom, ott az alaplapra van forrasztva a CPU) lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz gti16v #67129 üzenetére
Hát akkor ld. #67126.
Kb. abban a sorrendben is, mert a vinyó lesz a legnagyobb bottleneck.
[ Szerkesztve ]
-
gti16v
őstag
igazából semmi gondom az asztali géppel,épp az a bajom,hogy a T61 lassabb és gondolom azért mert az E8400,jobb egy kicsit a ram is több meg az ssd...(nem is nagyon fejleszteném már azt az elavult DDR2-es gépet),csak mostanában kiszorít a gyerek a gépemről(mert azért még csak alkalmas játékra)és a laptopra kényszerülők,amit most,hogy sűrűbben használok,így látom,hogy lassabb...ezért fogalmazódott meg bennem a fenti kérdés...
-
Tim82
félisten
válasz gti16v #67127 üzenetére
Ha a CPU kevés lenne az asztali gépben, még mindig van lehetőséged "Xeon-osítani".
-
gti16v
őstag
hm...8gb ram...azért mert ennyit fogad max a P5E,meg sokat zabál a W7,meg mindig is 4 egyfoma tuning ramom volt,,,,
pont emiatt is ,lehet,olyan maradi vagyok ...nem tudom,lehet úgy hiányozna a nagy gép..a jó kis hatalmas házam (CM HAF X 922),ami csak úgy vonzza a port a 3 tonna venti miatt,,, ,nem tom mi legyen,értem a mondandódat...és logikus is....játszani sincs más időm amiért a nagy gépet annak idején fejlesztgettem...
első elgondolkodtató dolog,hogy...hova kötném azt a rengeteg vinyót amit rejt a CM 922...és a külső 3 db usb 3.0-ról nem is beszélve...
-
Tim82
félisten
válasz gti16v #67119 üzenetére
Ha meg akarod tartani a T61-et, akkor SSD, 2*2 GB DDR2 RAM (2*4 GB-ot is fogad, de a 4 GB-os noti DDR2-modulok heroinárban mennek) és legalább egy T7500 CPU, amit érdemes beletenni (de inkább T8100, T8300).
ivana: fura dolgokon tudsz csodálkozni.
-
ivana
Ármester
Szerintem add el az asztalit és a lapost is és vegyél egy T420/T520-at vagy ha nem jön ki akkor T410/T510. A monitort meg ilyesmit megtartod, akkor van egy normális géped, amit használhatsz asztaliként is. Egy E8400 mellé minek van neked 8GB ram? Azt külön érdemes eladni és benne hagyni 2-őt. Az SSD meg hagyd meg a laptopba.
[ Szerkesztve ]
-
gti16v
őstag
köszi
-
gti16v
őstag
sziasztok,van egy öregecske Lenovo T61 C2D T7100 1.8 GHZ,2 gb ram
a nagy Pc-m hez,ami szintén nem fiatal,(E8400,8 gb RAM,SSD)
lassúnak tűnik egy kicsit,hozzá képest(érthető természetesen)nem szeretnék semmi extrát a laptopon csak youtube,net ilyesmi...
a kérdés ,megéri felgyorsítanom ...?:,a 5400 rpm-es hdd-t egy kisebb 128gb-os ssd re cserélni,és a a ramot,4 gb re növelni(meg egyáltalán lehet e?)A lényeg,hogy rentábilis e?vagy a fordított pénz,és a Laptop jelenlegi értékének az együttes összege egy másik gyorsabb laptop árával egyenlő..
KÖSZÖNÖM SZÉPEN
-
hito
nagyúr
Köszi, már ott is vannak a kazik Már nézegettem régebben is őket. Elég profi cégnek tűnik. Inkább ők szarakodjanak vele, mint én. Szoftver kell, ki kell tanulni, idő, nyavaja, kábel...fenét. Holnapra meg is van 50% sürgősségi felárért
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
félisten
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #67115 üzenetére
Memoriakartya != RAM
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
félisten
-
aclandiae
senior tag
Mivel lehet tuningolni a T500-ast? Gondolok itt pl. + memóriakártya helyre, esetleg USB3-as portokra, talán tv-tuner kártyára. Ahhoz hogy ezek beférjenek, mi(ke)t lehet feláldozni?
-
veterán
válasz Peet91 #67070 üzenetére
anno valamelyik fényképező gyártó cég csinált olyan algoritmust ami a kép pixelei közé információt tudott eltárolni és a képen emberi szem nem észlelte ezeket a módosításokat ... tehát elvileg lehetséges gyakorlatilag, ha te paintben CTRL+C-CTRL+V-zel akkor ha az eredeti kép ott van valakinél rawban meg 800x akkora felbontásban akkor vajon ki csinálta a képet ... persze ilyenkor ha ezért fel akarnak jelenteni akkor gyorsan le kell venni a képet ... és bőszen elnézést kérni...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz rgeorge #67108 üzenetére
Oké, utánanéztem közben, én tudtam rosszul.
Köszönöm a pontosítást.
-
hito
nagyúr
Jesszusom! Köszi srácok, elég elszomorító. Hol tudok ilyet venni szerintetek polcról? Mert akkor vinném a gépet és a kamerát is, aztán helyben kipróbálom.
-
Tim82
félisten
Tudtommal kétféle Firewire szabvány van, Firewire 400 és Firewire 800.
A Thinkwiki ugyan FW400-at ír a T410-re, de tekintve, hogy egy-két generációval korábbi modelleken is FW800 van, ezt kétlem.
Nem tudom, milyen régi a kamera, de azon gondolom, inkább FW400 van, tehát valószínűleg egy átalakító fog kelleni.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
T410-hez milyen firewire kábelt kell vennem, hogy be tudjam rántani a miniDV kazettámat a kamera segítségével? Mindenféle pinesek vannak, fogalmam sincs róla, hogy melyik kell hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Horgász topik
- Hálózati / IP kamera
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Elemlámpa, zseblámpa
- Villanyszerelés
- Jövedelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest