Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz mitulabattyi #44295 üzenetére
Ha jól értem, akkor ez a PM-ben lévő Airplane mode csak az újabb modellekkel működik, nálam nincs ilyen feature a PM-ben (1-2 hete frissült nálam, azt hiszem).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz CharlieDrop #44291 üzenetére
Jó kérdés, szerintem dobozhang és kútvisszhang előállítónak, bohóckodni megteszi, de egy áramkört mikor tervezgetsz és 5-5 ember beszélget mindkét oldalon, akkor veszel értelmes mikrofont, mert belebolondulsz. Hidd el. Sőt, én sima Skype alatt is megpusztulok már a beépített valamiktől. Ha szükséges, akkor jó, patent, de azért illik áldozni a rendes minőségre.
audi100td: Akkor már megkapta a legújabb Dell üzleti is. Ennyit tudok, a telefonos headsetek miatt van ez. Hát ámen, új gép vásárlása nem fenyeget egy darabig.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz CharlieDrop #44288 üzenetére
Pedig a dolog egyszerű, mint a szög. Van egy mikrofonod,külön. Meg egy fülesed. Külön. Ennek kell 2 dugó. Vagy átalakító. És mivel az átalakítót leveszed, mikor elrakod a gépet 99%, hogy pont akkor hagyod ott, amikor qrvára kéne. 1000 éve 2 dugósok a gépek. Értem én az innvoációt és hasonlókat. De miért nem jó, ahogy mindenki más csinálja? Nem kell ide magyarázat, illetve de, de akkor mindenki más a hülye, kivéve a Lenovot
SzalaiG: Ha visszakeresel, volt ez nem is olyan rég téma, ott elviekben linkeltek jókat. Sajnos sok a bóvli, és ha egy csatorna lemarad, akkor zúgni fog az egész, de majd keresek én is, ha lesz rá időm.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
CharlieDrop
veterán
válasz Tikakukac #44286 üzenetére
ok, de akkor sem értem. Olyan a headseted, hogy két külön jackje van? Mihez kell még ez a felállás, hogy nem éri meg lecserélni?
Ha meg semmihez és mégis ragaszkodsz hozzá, akkor az átalakítót miét nem a táskába rakod?De persze nem kell megmagyarázni, mert végtelen hurok lesz az egészből. Mindent lehet csak akarni kell
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #44139 üzenetére
Azt hiszem, 5.96-tal vagy 5.97-tel csinálta azt nálam a T60 (Atheros wifivel), hogy sleep után az Access Connections szerint nem működött a wifi, ennek megfelelően kapcsolgatni sem lehetett az Fn + F5 kombóval. Most manuálisan leszedtem az 5.98-at, azzal helyreállt a rend.
Sőt, újdonság, hogy van "Airplane" mód is az Fn + F5-re felugró ablakban kiválasztható opciók között, amit cseppet feleslegesnek érzek a hardveres kapcsoló mellett...
Amúgy System Update valahogy nem volt képes kijelezni, hogy már több, mint három hete van új AC-verzió.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MrSealRD
veterán
válasz mitulabattyi #44279 üzenetére
Továbbra is úgy gondolom, hogy ha valaki a kiosztásra hivatkozva kér felárat az nevetséges. Ennyi.
Más a személyes véleményem és más amit objektív mérlegelés után mondok valakinek aki segítséget kér.
(Hiába a csoki fagyi szerintem a legkirályabb a világon ha másoknak csak az a lényeg, hogy hideg legyen és finom...)Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
-
iscsu
tag
AFFS mod még várat magára. Először beszerzek egy antennát, meg kamerát (meg a WACOMhoz csatit, kábelt, ésatöbbi...), hogy csak egyszer kelljen bontani. Mindenesetre az jó hír, hogy elfér. Nem tudom, minek nekem MIMO, de kifelé nem szívesen szednék semmit.
Szerk.: kiderült, hogy valószínúleg mi okozza a BIOSos mizériát: a chipnél forrasztási nyomok vannak, valószínűleg anno valaki cserélte (bár nem értem, hiszen a S/N stimmel). De elvagyok vele, mint a befőtt, szóval továbbra sem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Az egybedugaszra a válasz az volt, hogy sokan a telós egybemikrofonos füleseket használják. Szvsz nem volt elég nagy piackutatás, de ha ők azt mondják, hogy többen használják így, elfogadom. De nekem sem tetszik.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz MrSealRD #44254 üzenetére
"A billentyűzet kiosztása nem befolyásolja a gép piaci árát...akinek meg igen az elfogult"
Szerintem, aki visszatérő thinkpad-tulaj, (saját gépként) az elfogult.
Nem azért veszek egy ilyen gépet, mert de szép színes, vagy de jól néz ki a billentyűzete, hanem mert elvárom a megszokott minőséget.
A lenovo pedig elindult a filléres kategória felé.
Milyen előnyei vannak az új billentyűzet-kiosztásnak?
Miért jobb az új zsanér-kialakítás?
Miért jó az a felhasználónak, ha egyben vagy a hang-kimenet és a mikrofon-bemenet?
stb...iscsu: Hely van a másik oldalon az antennának, csak a vezetékkel kell bohóckodni.
AFFS-t beszerelted már?Tp_fan: Javaslom áttanulmányozni ezt az oldalt!
[ Szerkesztve ]
-
Tp_fan
tag
Sziasztok(újra)
mia különbség egy x61 és a x61s között?Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #44272 üzenetére
Tehát, ha mondjuk nem csak gépelnél, hanem mellett időközönként belepillantanál valami olvasmányba stb. ami papíron van, akkor vagy kapcsolsz lámpát, vagy kapcsolsz beépített kis lámpát. Nem hülyeség ez, max nem Apple trendi. Ez van, én őskövület vagyok.
-
iscsu
tag
Jegyzet a hajónaplónak: ha valakit érdekel, az X200s anntennáiról a következő irományt találtam, valamint a HMM 127. oldalán ábra is van róla.
Ergo a kamera + WWANhoz vagy kiirtom a harmadik WLAN antennát (az 5100 úgysem használja ki), vagy arrébrakom. Aki már szedett szét kamerás példányt: vajon erre van hely? -
Shatterstar
aktív tag
Én még hozzá is tudnék szokni az új billzethez ahhoz viszont már nem,hogy gyenge és átlagos gépelésnél lazán letörnek a billentyűgombok
Ez nem saját élmény mivel nekem nincs egy példányom sem a 30-as szériából,de tavaly mikor megjelent asszem volt itt többek közt olyan hozzászólás is ami pont ezt taglalta. Amúgy már csak arra lennék kíváncsi,hogy tisztítás szempontjából melyik billentyűzet a nyerőbb? Itt most arra gondolok ha gép felett kajálok és beleesik pár kisebb morzsa vagy ilyesmi akkor melyiket lehet egyszerűbben kiglancolniWhy are you wearing that stupid man suit?
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #44270 üzenetére
Nincs ezzel gond amit leírsz. DE nem ez volt a kérdés... Azt kérdezte a fentebbi gép mennyit ér meg reálisan.
Hiába számít szerinted a kiosztás, meg a "régi tp" feeling és hiába gondolod, hogy az IPS mindenek felett...A saját igényeid alapján nem adhatsz tanácsot ha a másiknak ez semmit nem jelent.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
subidu
tag
Én mostanában fogok x230-at venni, és nekem jobban bejön az új billentyűzet. Sok videót megnéztem, és jobban bejön, ennyi.
Régóta szeretnék háttérvilágításos billentyűzetet, mert számomra adott szituációban jobban használható, mint a thinklight. Ezekben az új gépekben , pedig mindkettő van. Azt használom , amelyiket akarom, vagy amelyik jobban bejön. Azért nem olyan rossz, ez az új x230-as. A dell xps 1530-as gépem utángyártott billentyűzetével is maximálisan elégedett vagyok. Csak a bill. miatt ennyit fikázni az új thinkpadeket szerintem nem kellene.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #44263 üzenetére
Nem vagyok fanboy Vannak dolgok amiken nem feltétlen érdemes változtatni. Az igen is "nyomjuk le a torkán" kategória, ha én új TP sub gépet szeretnék venni csak ezzel a nyominger elkorcsosult billzettel vehetném meg. Nagyon jó a backlit, nagyon szép, billzet kiosztással van csak bajom, nem mintha a szigetes megoldást szeretném. És igen, inkább venném az x220-at új x230 közeli áron - ami persze közel nincs így -, mint használnék valamit amit nem szeretek. És sokan vannak ezzel így.
spyspyspy: Tabokkal lehet mókázni, kb ennyi ami átlagembernek haszon belőle. Viszont tömzsibbek, nehezebbek mint a normál x-ek. Meg hát az se mindegy kapacitív a kijelző, vagy csak rezisztív. Utóbbival lehet rajzolgatni, előbbivel wint is jól lehet kezelni kézzel. Pl görgetni is jó egy x tableten böngészőt, csak úgy alapon Tömegközlekedésen meg egyenesen hasznos, hogy tud tablet funkciót.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #44266 üzenetére
Fényt terít, fentről, sokat. Tehát ha valami papírt, cetlit egyéb vackot odaragasztasz, akkor azt látod, míg alsó világításnál, khm. hát feltolod a vérbe a fényerőt és sütkérezteted a szemeidet.
+Shatterstar
audi100td: Ezt tudom. Viszont hiába van most már multivilágítás, ha a billzet pocsékandusz.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #44264 üzenetére
A felső kis lámpával tudsz olyat, amit az alsó világítással nem. Az a lámpa funkcionalitásában kicsit tovább megy.
-
félisten
válasz MrSealRD #44263 üzenetére
Én még nem használtam az újfajta billentyűzetet.
Most ugye arról van szó, ami már háttérvilágított, némileg szigetesített elrendezésű?
Tényleg ilyen gáz lenne?
Mert én pl a háttérvilágításnak örülnék, sok éve elavult már ez a "világítsuk meg a billentyűzetet egy nyomi kis lámpával" -megoldás. Valahogy méltatlan ennyire minőségi gépekhez.
Nem is beszélve arról, amikor már ki vannak fényesedve a gombok, és visszacsillan az ember szemébe a thinklight..
Szóval ha a nyomáspont és a billentyűk útja rendben van, és az elrendezés szokható, olyan nagy baj nem lehet az újjal sem. -
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #44256 üzenetére
Már le lett írva előttem a lényeg.
Én még annyi tennék hozzá, hogy a "aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak..." egyfajta kényszert sugall. Szerintem senkit nem kényszerítenek egy gép megvásárlására. Akinek kell megveszi, akinek nem tetszik az ne vegye meg. Ennyi. Senkinek nem nyomnak le a torkán semmit...Ez mindenkinek az egyéni döntése...Nem gondolod, hogy már átestél ló túloldalára és fanboy lettél?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
spyspyspy
csendes tag
válasz Chaser #44232 üzenetére
megértettem. S a tablet verzióknak azon túl, hogy ilyen a kijelző és egyébként kifordítható egy prezentációhoz, milyen gyakorlati haszna van átlag felhasználóként? Én egy androidos tabot fogok venni, de az kizárólag "tartalomfogyasztásra" meg utazáshoz. Hosszú üzemidő és hát érintőkijelzőre kitalált oprendszer...
(ne küldjetek el az anyámba, jó? köszi -
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #44256 üzenetére
"Itt jön be az, hogy ezt a gépet nem régi TP-seknek csinálták. aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak..."
Ettől még nem tudom mi indokolná ezt az árat, egy több mint egy éves használt gépért ez akkor is sok, hiába i7-es és IPS paneles (egyébként ebay-en 120$ a kijelző), ráadásul oprendszer nincs hozzá és SSD sem.
"xaros x201-ek is elmennek még bőven 100k fölött"
Szaros X201? Nem olyan szaros az , tavaly tavasszal vettem 120-ért 2014-ig garival, igaz i5-ös procival (nem mint ha olyan sokat számítana, 2 mag+HT mind a kettő, i7-ben több a cache meg valamivel nagyobb órajelen pörög). Lehet hogy alkalmi vétel volt, de most ennél többet biztosan nem ér és egy X220 sem jobb annyival, hogy a dupláját el lehetne érteni kérni.
"Ne mondja már nekem senki, hogy x220 IPS i7 verzió tulaja örüljön ha 200k-t kap a gépéért ami garis is.."
Ma kb. minden X220 garis , hacsak nem USA-ból hozták 1 év garival, vagy valami gubanc van vele, de azok általában úgy is potom pénzért mennek.
Olyan ez kb. mint ha valaki vesz egy nagyobb új Audi-t, rövid időn belül óriási az amortizáció, pár év múlva meg annyit ér mint egy új suzuki. Rajongói táborra meg nem lehet az árat alapozni.
Szomorú, de ez van, ezért nem is adtam soha pénzt új laposért.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #44254 üzenetére
Itt jön be az, hogy ezt a gépet nem régi TP-seknek csinálták. aki meg még nem használt régi TP billt azt nyomnak le a torkán amit akarnak... Dehogynem befolyásolja az árát, xaros x201-ek is elmennek még bőven 100k fölött. Egy jobb állapotú x200 is közelebb van a 100k-hoz mint messzebb. Ne mondja már nekem senki, hogy x220 IPS i7 verzió tulaja örüljön ha 200k-t kap a gépéért ami garis is..
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #44253 üzenetére
Lehet, de akkor is egy generációval régebbi modell és pár hónap múlva jön a következő széria. Ez erősen befolyásolja az árat. Nyilván én se kótyavetyélném el, de akkor nem kell eladni vagy ha igen, akkor alkalmazkodni kell az árakhoz. Pl. X201 ma reálisan 100-120k, mehet bele AFFS panel normálisabb felbontással, teljesítményben meg az első gen i5/i7 sem gyenge, a dupláját semmiképp nem éri egy X220, sőt szerintem jobb gép az X201.
Szememben egyedül az mSATA szól az X220 mellett, az valóban hasznos feature, de nem minden áron.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #44253 üzenetére
Tudtam, hogy meg fogod említeni a billentyűzetet. Már agyonrágott csont. Mostanra elfogyott a boltból néhány ezer x230 és működnek. Az emberek meg használják...Ha tényleg annyira használhatatlan lenne akkor nem venné senki.
Egyébként a te igényeidet ne keverd össze másokéval. A billentyűzet kiosztása nem befolyásolja a gép piaci árát...akinek meg igen az elfogult.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #44251 üzenetére
megagiga +1
Mostani árfolyamon 274-be jön ki ez: [link]
Akkor valahogy inkább ezt venném mint 250-ért x220-at...
[ Szerkesztve ]
-
felvono
tag
x201-be hol tudok magyar billentyuzetet legolcsobban venni ujonnan?
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit szabadna adni egy ilyen gépért? Mi lenne érte egy reálisan kifizethető ár?
Lenovo ThinkPad X220
12.5” IPS Display Matt! 1366x768
Core i7-2620M
8GB Ram
320GB Hitachi HDD
Oprendszer nélkülDisplayport 2560x1600
VGA port 1920x1200
1xUSB 3.0
1xUSB 2.0
Giga Lan
Wlan 802.11bgn
Bluetooth
Fingerprint Reader
TPM Modul
Kamera
Kártyaolvasó2011.11.09.-i vásárlás, 3év garival
-
-
Tim82
félisten
válasz Xmodule #44245 üzenetére
Keverte a Te hozzászólásodat jánoséval, ennyi, nem neked szánta.
-
Xmodule
őstag
-
Tp_fan
tag
Sziasztok
A Win7 Ultimate hány bites?Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
Xmodule
őstag
Ehhez a power manager progihoz hasonlo nincs esetleg masik laptopon? Vagy muködik mondjuk egy asus eeepc -n is?. Mert be szeretnem allitani hogy csak 20-50% ig töltsön. Marmint az asus netbook. Köszi
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,T420 gépet vettem,Nvidia vga-sat,szóval win alol lehet kapcsolni a vga-t vagy csak a biosból lehet?
Zero Defect.No Compromise !
-
Chaser
legenda
válasz spyspyspy #44229 üzenetére
Fogyasztásban nem jobb. Nem arra tervezték. TN kijelzőn látsz egy fakó élettelen képet, IPS/AFFS-en meg ugyanaz a kép megtelik élettel. + a sokkal nagyobb betekintési szögek, meg nem fordul át inverzbe ha döntesz egy kicsit a kijelzőn, ha sokat akkor sem. Nálam jobb fajta TN panel volt az x200-ban, de IPS mellett hányás kb.
-
Giovanny
őstag
Üdv.mindenkinek, ha lenne valakinek eladó T420 magyar bill.-te,jelezzen.
Zero Defect.No Compromise !
-
-
spyspyspy
csendes tag
válasz Chaser #44222 üzenetére
koszi, ez is jol osszefoglalta melyik mire valo. ha ma nem szarik be a jarmuvem akkor azt hiszem elhoztam volna az akcios t400at. jo akkuval volt 65. de igy legalább lehiggadok es megvarom az x200s-t.
kerdes ips/affs panel mindenhol tema. annyival szebb? kevesebbet fogyaszt?
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz Francia91 #44226 üzenetére
Nem neztem, hogy ez milyen memoriat hasznal. Ha csak a rendszermemoriat hasznalja VIDEO ram-nak akkor probald ki masikkal. Ha van neki dedikalt memoria akkor azt ellenorizd elobb. Ha az is ok akkor BGA GPU lesz a banata. Megmerem kockaztatni, hogy egy reball kellene neki vagy a ramoknak (ha dedikalt). De a memoria es a GPU korul nezelodnek az biztos..
-
Francia91
veterán
Meghibásodott NVS 140M GPU milyen tüneteket produkál? Csíkos képernyő, GPU terhelés hatására kék halál, kép elmegy, szétesik?
Csak mert kaptam egy laptopot hibafeltárásra és javításra, amiben nVidia GT 320m van /lehet, hogy nem annyira NVS 140m rokon/, de már semmi másra nem tudok gyanakodni, csak a GPU-ra... Ha terhelést kap (1080p videó, 3D-s test renderelése Inventorban), képernyő csíkos lesz, bejön a kékhalál a VGA driverre hivatkozva (eredeti és minden más driverrel is), kép szétesik és restart. CPU jó, hűtés és HDD is
Asus X50-ről van szó, de ide írok, itt már otthon vagyok[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
soldi3r
veterán
válasz audi100td #44220 üzenetére
na azert azt nem, mindennek van hatara az x200-at egy e6330-ert aldoztam be
a 2530p pedig az x60s-t valtana fel (az oldalbordae), ha kozel 1:1-ben le tudom most cserelni, akkor megteszem
az x200 teljesitmenyere pedig neki boven nincs szuksege, nekem is sok volt a p8600
nem zavar a ddr2, inkabb az usata hddE30 (oo=[][]=oo)
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz mitulabattyi #44066 üzenetére
Tegnap megnéztük fokukac T60-ját (esedékes volt egy portalanítás + újrapasztázás), másik töltővel nem csinál ilyet, tehát az eredeti töltőjével van valami gebasz, az aljzat jó a gépben.
Jut eszembe, ha valakinek van T60-hoz csavarkészlete bontásból és gombokért megválna tőle, írjon privátot. (Van egy csavar, ami nem ment vissza a helyére - enyhén mintha el is lenne görbülve, jó lenne pótolni, az én ilyen-olyan bontásokból származó csavarjaim meg nem lesznek jó bele valószínűleg, azok T4x-ekből vannak.)
-
Chaser
legenda
válasz spyspyspy #44219 üzenetére
Nagyon egyszerű. Ha jó kijelző kell 15" IPS T60. Hw-ben itt kompromisszumot kell kötni, viszont netre elég, FHD filmeket is eltolja akár egy T2400+ati x1300 páros.
Ha kis méret kell x200. Ennek van annyi előnye, hogy lehet bele tenni IPS/AFFS panelt, persze az nem olcsó. Hordozni viszont sokkal jobb azt a gépet, ddr3 ram megy bele, üzemidőben jobb. Gyakorlatilag net alatt néma. Optika viszont nincs, így vagy hdd v ssd. Tegyem hozzá, T60 IPS is elmegy word alatt 4-5 órát 9 cell fasza akkuval.
T400: köztes állapot, hw-ileg mint x200, de lehet bele tenni optikát is. Hordozni aranyközépút, itt viszont nincs
IPS. Bármelyik x200/T400/T500 kijelzője ocsmány egy T60 IPS után. Ocsmányságban csak fokozatok vannak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spyspyspy
csendes tag
válasz soldi3r #44218 üzenetére
Mindig olvasgatok mikor valaki ajánl valamit. Most azt néztem, hogy a laptopsystem.hu boltban van egy t400as jó akkuval 65ért. Nagyon elgondolkodtat. Kompromisszum mindkettő, igazad van. De ha mondjuk szakdolgozatírós üzemmódban 4-5 órát elmegy, az nekem elég jó. 9 cellással meg még többet na az... S a nagynál max a méret a kompromisszum ahogy eddig látom.
na még valami: segítene ha leírnád mit tud az x200 meg kb mit gondoltál érte! Sanszos, hogy ma veszek egy t400at. Vagy valamit.
Mondjuk eddig ez az egy amire azt mondom várnék: [link]
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz spyspyspy #44214 üzenetére
mindkettonel kompromisszumot kell kotni
x200-nal nincs odd, igy csak 1 hdd-nek vagy ssd-nek van helye, esetleg egy momentusnak
a t60 kicsit oregecske, a ddr2 draga, nagyobb, nehezebb (egyebken miert nem t400?)
szvsz t60-at akkor vennek ha ips fetisiszta lennek (bar szerintem akkor se)
egyebkent ha ma osszejonn a hp2530p, akkor leakciozom az x200-am[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Tim82
félisten
Én nem tudok semmilyen T43-at és USB-t érintő hibáról, úgyhogy biztos nem.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz Tikakukac #44212 üzenetére
Igen, ez kb így is indult. Csak közben változott az ár és a türelem. Amikor először kérdeztem, már pár napja foglalkoztatott a dolog, találtam is egy x200-at ami most nagyon jó lenne, csak akkor ugye még nem tudtam, hogy az egy nagyon jó vétel. El is vitték gyorsan
Úgyhogy megfogadok most minden tanácsot oszt várok. Aztán lecsapok. Azért elmegyek holnap Laptopsystemékhez és meglátjuk el tudok-e jönni gép nélkül. Most már biztos, hogy vagy x200 vagy t60 és majd később egy erősebb 12-es.
-
audi100td
nagyúr
válasz spyspyspy #44211 üzenetére
Mind a kettő 4:3-as az X61 és az X61s is, a annyi a lényegi különbség, hogy az "s" verzió ULV procival rendelkezik (17W TDP) és vékonyabb is az egyik oldalán, mivel kisebb a hűtőborda.
X61 szériából egy Tablet verzió lenne a legtutibb (ezekben IPS panel van), abból is 1400x1050-es, de az nagyon ritka és simán el lehet kérni érte egy X200 árát.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz spyspyspy #44211 üzenetére
Papírt megfogod, leírod mire kell, mi kell stb. ha ez megvan, bekopizod ide, listázva. És akkor lesz rá egy valami, itt-ott faragott kompromisszumos megoldással. Ennyit mondok mindig, amikor egy nem hozzáértő kezd gépet nézni.
-
spyspyspy
csendes tag
válasz audi100td #44210 üzenetére
merthogy ezt akkor találtam ki mikor rábeszéltem magam a t60-ra. Hogy majd jól veszek egyet holnap a laptopsystem-nél és azért örülnék egy 5 óra körüli üzemidőnek. De akkor a legjobb egy x200 és egy jó gyári nyolc cellás aztán kész.
az x61s is játszhatna, úgy láttam az más képarányú, jobban felszerelt és kifejezetten kis fogyasztású. De abból tényleg nem találok. Amiket itt leírtok, azok meg olyan infók amiket nem találok már meg, mert annyira régi gépek ezek. Régi teszteknél is általában 404...
Ráadásul nem egyszerű, mert sokan segítenek, ahogy ti is. De ugyanennyien akarják kihasználni a vásárlási szándékom és hog naívan kérdezek. Legalábbis ez a benyomásom. Nyilván nettó palimadár kategória vagyok a predátorok szemében, szóval érthető. -
-
audi100td
nagyúr
válasz spyspyspy #44205 üzenetére
Kijelzőben sokkal jobb az X200 (1280x800 vs 1024x768) és AFFS-re is cserélhető, meg ugye a többi amit lapa említett, én hozzávenném a billentyűzetet is, kényelmesebb, mivel nincs annyira összezsugorítva a szélesebb képernyőnek köszönhetően.
lapa: Így hirtelen nem tudom ez mennyire gyakori T43-nál, úgy tudom ugyanaz az SB van rajta mint az X41-en, ott nem hallottam ilyen típushibáról. Az USB problémás SB nem a 82801DBM (ICH-4) volt? Ezt a korábbi T4x-eken használták, a T43 már ICH6-M-es.
[ Szerkesztve ]
-
spyspyspy
csendes tag
válasz audi100td #44202 üzenetére
nem baj ha nem válaszolom meg?
Lapa: nagyon úgy van ahogy leírod, és kezdem magam egy másfél agysejtes plázacirmosnak érezni, mert tulajdonképpen rohadtul meg akarok már kaparintani egyet és folyamatosan kötöm a kompromisszumokat. Várnom kéne legalább egy hetet, hogy az alatt valami legyen...
Ultrabay akku témában van valami használható linketek? Beleásnám magam, mert nem tudom mi az de mindenhol csak az akku eladó oldalak jönnek.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz spyspyspy #44201 üzenetére
az x61 vs x200 kapcsán: képernyőméret, hd gyorsítás, esetleg kam, későbbi bővíthetőség szerint is nézd meg. jó az x61, de azért az x200-ban sokkal több van amennyiért mostanában árulják.
fingerprintes műanyag 35$ szállítással x61-hez ebayen.
ja: szerintem x61-hez is van 3g upgrade. legalábbis gondolom.
@audi: nekem meg 2 független hibám lett az t43(p)-ban (panel + usb), ez utóbbi ugye nem egyedi jelenség. szóval nekem a t43 is kábé nv-s t61 kategória, bottal nem piszkálnám.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Nekem is lenne egy kérdésem, ha nincs telepítve a TPM driver az okozhat valami problémát?
T43-nál ha felrakom az elérhető vistás változatot szétesik az oprendszer. Először hardverhibára gyanakodtam mivel ma vettem egy használt vinyót, de másodszorra már egyértelmű volt, hogy ez okozza, szerencsére létrehoztam előtte egy restore point-ot, így a mostani telepítést meg tudtam menteni, de aggaszt a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
spyspyspy
csendes tag
válasz audi100td #44200 üzenetére
köszönöm az infókat, szerintem ezt holnap elhozom. Nekem már most hétvégén kellene egy, és ha ez oké akkor megtartom, ha nem, akkor majd erről váltok x200-ra ha jön egy jó vétel. De akkor már lehet kihúzom és nézek corei5-ös verziót, stb. Az ujjlenyomat olvasót nagyon sajnálom, szerettem volna. Na és a 3g modemet De mindent ne akarjak ha nincs pénzem és türelmetlen is vagyok. Rohadék thinkpad-ek, fertőznek...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest