-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poo
senior tag
válasz Francia91 #42896 üzenetére
Az ATI feliratú a gpu ami melegszik az aida64 szerint és azon a hűtés is kéne h legyen elvileg. a bekarikázott az a chipset lesz szerintem azon ritkán van hűtés fölég a régi gépek esetében de javítsatok ki ha tévedek.
*akkor az nem a chipset.[ Szerkesztve ]
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Francia91
veterán
Sikerült megoldani a GPU melegedést .
Az északi híd Gap Padját tettem a GPU-ra /az még eredeti gyári/, az újat pedig rátettem az északi hídra. A híd ugyanolyan hőmérsékleten maradt, a GPU renderelés teszt alatt max 90 fokig ment fel, tehát tökéletes lett"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Dr. Akula
félisten
Vajon ez most jó lesz nekünk? Remélem nem fog leépülni.
-
Francia91
veterán
T60(p)-ban/ben mi ez a chip?
Melyik lenne ez a Chip az AIDA 64-ben?
Csak mert azon gondolkozok, hogy ha nem kell annak komoly hűtés, akkor arról áttenném az eredeti Gap Padot a GPU-ra, erre meg ráteszem az újat. Remélem egy próbát megér...
Gondolatok erről?
/Az első kép nem az én T60p-mről van, ez csak egy nálam járt T60-ról lőtt kép, de gondolom a Chip ugyanaz mindkét esetben/[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
dbius
veterán
válasz Francia91 #42888 üzenetére
Nekem van itthon szürke színű, kb 2mm vastagságú, viszont nem valami rugalmas, vagyis nem nyomható/préselhető össze olyan jól, mint a vga ramokon lévő fehér színű gap padok. Ha gondolod tudok adni belőle, mert van egy "vagonnal", innen ph-ról vettem korábban.
Illetve ebayen lehet találni még kismillió fajtát és méretűt, valamint vastagságút.
-
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #42887 üzenetére
Amikor megvettem, akkor is ilyen baja volt, aztán helyrehoztam. Nem nyomtam meg semmit, ez biztos! Sztem nem elég vastag az új Gap Pad, vagy gyengébb minőségű, mint a gyári. A hűtő sértetlen, frissen takarított. Gap Pad-ra gyanakszok (vastagság, vagy gyenge minőség)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #42883 üzenetére
Itt valami nagyon nem jó. Nem lehet, hogy szerelgetés közben kicsit megnyomtad a gpu-hoz vezető hőcsövet a hűtőn? Azért nem mai gyerek már, lehet nem úgy reagál "simogatásra" sem mint új korában.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lapa
veterán
-
Gondwana
addikt
A vég kezdete? Emlékeztet a Palm->PalmOne+PalmSource történet kezdetére.
(Illetve a ThinkPad Edge megszűnése most akkor várható vagy továbbra is azt tekintik a biznyicklassz aljának?)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
buvartacsko
addikt
Lenovo to split into Lenovo Business Group and Think Business Group, effective in April - ja semmi, látom már volt
[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz buvartacsko #42863 üzenetére
Tudom, igazad van. Általában HD Prémiumként jelölik az IPS panellal szerelt változatokat.
Sok honlapon (pl.ipon) nincsen jelölve normálisan, csak a típusszám alapján lehet következtetni valamire. Árban viszont óriási a különbség.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Shatterstar #42871 üzenetére
ALTGR+V a magyar kiosztásban
talán ALTGR+Q a németben, vagy valahol a környékén. -
MrSealRD
veterán
válasz 1egaly #42873 üzenetére
Huha...TBG-nak miért lesz feladata a Think név "beágyazása" a szórakoztató szegmensbe?!
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
1egaly
aktív tag
Más(új) világ jön!!
-
Poo
senior tag
Erre esetleg valaki?
-
Shatterstar
aktív tag
Üdv!
T61-re linuxot tettem és az a nagy bajom,hogy a kukac gombot nem észleli. Magyar nyelvet választottam viszont a billzet kiosztása német
Hol lehet ezt beállítani?Why are you wearing that stupid man suit?
-
dbius
veterán
válasz Francia91 #42862 üzenetére
A felületek összeérnek? Nem marad hézag közöttük? Ha nem, akkor próbáld meg másik gap paddal vagy helyettesítsd egy azonos magasságú rézlappal - ez esetben viszont kell paszta közéjük -.
xcds: gap padra felesleges a paszta, eleve olyan, mintha be lenne kenve valamilyen ragadós anyaggal, legalábbis a legtöbb. Egyébként azt hiszem először tett rá pasztát is, utána javasolták neki, hogy nem kell paszta, de ezek szerint a hőfokok nem javultak így sem.
Még az képzelhető el, hogy megfelelő érintkezés esetén a gap pad túl vastag, még vékonyabb kellene.
[ Szerkesztve ]
-
-
Poo
senior tag
válasz ^Clown #42860 üzenetére
Szia,
Ha halványan van kép és azt arra érted h nincs háttérvilágítás akkor lehet inverter is és fénycső is szerintem érdemes megjavítani mivel invertert kapsz 1-2 ezer forintért bele itt az aprón és az lcd sem speckó benne szal az is megvan ~6ezer környékén és kicserélni sem nehéz szerintem.
-
Sziasztok, rég jártam itt Hozzám került egy 15"-os T43, a kérdésem pedig az lenne, hogy csak halványan van kép. Mi mehetett tönkre? Fénycső, inverter? Köszi a segítséget (az a nagy kérdés, hogy érdemes-e megjavítani, vagy inkább adja el a gazdája alkatrészenként)
-
Francia91
veterán
Vettem Gap Pad-ot a T60p-hez, lecseréltem a gyárit, ami szana-szét volt szakadozva. Csak a GPU-nál kellett cserélnem. Viszont most a GPU alapjáraton 79 fokon megy, az új Gap Pad előtt 65-ön döcögött. Ami még fura, hogy 720p videónál 90 fokon megy /1080p-nél 95 fok /, amit eddig 70-75 fokon megoldott /GPU/. Mit tegyek? szar a Gap Pad?
(Gép frissen portalanítva és takarítva)
Paszta nincs a Gap Pad és a GPU között, 3,2 W/mK-s értékű Pad-ot vettem.
Mi lehet a probléma? Gyárilag milyen értékű Gap Pad van a T60p-kben? Vagy felejtsem el a Gap Pad-ot?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
subidu
tag
Amit néztél az nem IPS panelos, csak LED.
Én személy szerint nem vennék külföldről. Lehet, hogy 1 év garanciával adják. Írjál a takysoftnak, és konfiguráltass be egy gépet. Ha nem kell a dokkoló akkór máris lemegy 40.000 az árából. Írd meg, hogy mire van szükséged nekik, és küldenek egy árajánlatot.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Dr. Akula
félisten
válasz kosztya2025 #42855 üzenetére
Ha egy TP-vel probléma, van, akkor bármi mással legalább 10x annyi. Ha ez melegszik, a konkurrencia mégjobban fog. Ha kell a dGPU, még így is ezzel jársz a legjobban.
-
kosztya2025
tag
Sziasztok. Most szeretnék egy T430-at venni, sok helyen olvastam a termikus észrevételeket vele kapcsolatban. Én elsősorban arra használnám, hogy suliba beviszem, és dolgozom rajta. Mindenképp szükségem van dedikált nVidia videókártyára (CUDA programozás). Kicsit tartok ettől a hűtés gondtól, nem akarok egy villanykályhát venni Várnám az ez irányú tapasztalatokat, az emnnyire igaz, hogy böngészés alatt (nem flash video lejátszása) felpörög a venti?
-
iEder
csendes tag
bocs, az előző hozzászólásom Rolly-nak ment...
Hát ha már új billentyűzet, akkor én is világítósat vennék. Amúgy nem is tudtam, hogy létezik világítás nélküli.
Pofátlanul olcsón az e-Bay-en találsz X230-asokat, 650 USD-től felfelé. 800 USD körül (170e Ft) már i5-ös és IPS paneles változatot kapsz... Ha egy ilyet rendelsz, akkor szállítási költséggel, vámmal áfával együtt 250e Ft-ban megáll. Persze angol billentyűzettel. No meg persze van némi rizikó faktor is a dologban.
Azért vigyázni kell, mert az alap gépekben előfordul, hogy nincs Bloetooth, nincs webkamera, és talán van még más is, amikre nem figyeltem fel.
De lehet megbízhatóbb helyről is venni nem sokkal drágábban, viszonylag jól felszerelt modelleket, pl.: [link][ Szerkesztve ]
-
iEder
csendes tag
Hát ha már új billentyűzet, akkor én is világítósat vennék. Amúgy nem is tudtam, hogy létezik világítás nélküli.
Pofátlanul olcsón az e-Bay-en találsz X230-asokat, 650 USD-től felfelé. 800 USD körül (170e Ft) már i5-ös és IPS paneles változatot kapsz... Ha egy ilyet rendelsz, akkor szállítási költséggel, vámmal áfával együtt 250e Ft-ban megáll. Persze angol billentyűzettel. No meg persze van némi rizikó faktor is a dologban.
Azért vigyázni kell, mert az alap gépekben előfordul, hogy nincs Bloetooth, nincs webkamera, és talán van még más is, amikre nem figyeltem fel.
De lehet megbízhatóbb helyről is venni nem sokkal drágábban, viszonylag jól felszerelt modelleket, pl.: [link] -
Poo
senior tag
sziasztok,
TP x1 carbonhoz alapból nem jár Ethernet átalakító(elég vicces h ilyen ár mellett ez nem fért bele )?hol tudnék ilyet venni feketében ill. ugyan így feketében kéne hozzá minidp to vga átalakító?van valakinek bevált boltja ahonnan szokott venni ilyesmit,csak magyar bolt jöhet szóba a számla miatt.
-
Tp_fan
tag
ez olyasmi mint egy külső vidkártya nem?
Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
Tim82
félisten
Pár hónapja volt róla szó a topikban. Amúgy ezt a cikket ajánlom figyelmedbe, ha magad akarsz építeni ilyet: [link]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #42842 üzenetére
Ezotv minden gondolatom
jss: Van annál azért komolyabb vga-s TP is. Költségeket fenn láttad és még számolj mellé egy monitort is, notebook kijelzőn ha jól rémlik ez a cucc nem ad jelet. 20k-ból veszel egy új alaplapot meg apróról sandy bridge akármit, táp meg vga a másik cuccba is kellett volna. De itt legalább ki lesz használva a vga. Kell még bele egy hdd és kész a gép, nem is lesz drágább csak pár ezressel mint az eGpu-s cucc. Ellenben 3D-ben jóval erősebb lesz. És eGpu-val se tudsz útközben játszani, szóval elsőre jónak tűnik, de én kihagynám mert igazából érdemi változást nem ad a pciex1 miatt.
-
jss
aktív tag
válasz Chaser #42841 üzenetére
Komolyabb TP például egy T420s. Abban van Quadro nvs 4200m és egy HD3000 jó esetben.
Ez jó lenne, de a 4200 m 64 bites memória interface-el rendelkezik, ami ugye eléggé megöli, ha játszani akarsz vele. Ez a TP elég modern és elég komoly szerintem ma is, persze gondolom egy w520 azért jobb.Ehhez kéne mérni egy eGPU lehetőségét. Így van értelme, vagy így sem sok?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #42841 üzenetére
Újraolvastam és tényleg más.. Úgy néz ki te vagy a jobb gondolatolvasó.
EzoTV-n gondolkodtál már?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #42840 üzenetére
"Max low-end cuccokhoz jó, olyanokhoz amit eleve be is építenek a komolyabb T-s gépekbe." Én ebből nem ezt vettem ki, de lehet te jobb gondolatolvasó vagy Komolyabb TP-ben azért nem lowend vga van ha már beletesznek valamit.
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #42839 üzenetére
Úgy értette, hogy x1-en csak arra lesz elég amit manapság már IGP-vel is el tud érni...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
Erről már ezer éve is szó volt. De csak pciex1 sebességen megy a cucc, tehát sok értelme nincs erős vga-nál. Kb 15k a kütyü, kell a vga + táp...50-ért meg össze lehet rakni egy normális gépet okosba' játékra.
-
jss
aktív tag
Hali!
Érdekes dolgot találtam a neten, bár sokaknak talán nem újdonság. Sok embernek problémát jelent az, hogy a ThinkPad-ról lemondani nem akar, de néha jó lenne, ha befigyelne egy kis game...
A megoldás talán: eGPU. Állítólag az express card slotra csatlakoztatható, az ára olyan 150 - 250 dollár küzütt van újonnan."To summarize the info found in that thread, if you own or purchase a notebook that has an ExpressCard slot (looks like http://dpnow.com/images/delkin-expresscard-cf-2.jpg) it's possible to hook up a desktop graphics card to your notebook. Most consumer-grade laptops do not have an ExpressCard, but it is very common on business notebooks, even entry-level. Notebooks with Intel 4500MHD, HD, or HD3000 graphics are most compatible because they can leverage the Nvidia Optimus technology. This includes Sandy Bridge notebooks.
If your notebook does not have an ExpressCard slot there is currently no way to hook up an eGPU. Likewise, if your notebook does not have one of the aforementioned Intel graphics chips it's (at this time) IMO not worth the $$/effort to try an eGPU."
Ha valakinek van esetleg tapasztalata ilyesmivel, örülnék a hozzászólásnak.
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
iEder
csendes tag
válasz brekiisti #42816 üzenetére
Köszi. Amerikában pofátlanul olcsóak ezek a notik. Kacérkodom az ottani beszerzéssel, gari kérdés meg is oldva. Viszont a billentyűzet téma kicsit aggaszt, mert nem tudom lehet-e magyar billentyűzetet kapni az X230-hoz. Csak az X220-ig találtam, az új fajta billentyűzetet nem látom sehol.
-
Tp_fan
tag
sziasztok
van egy thinkpad r60-asom,és az lenne a kérdésem hogy max.mennyi memóriát tud kezelni?:-$Kedves nyugdíjasok! Mi fiatalok, néha rosszalkodunk. Ti két világháborút csináltatok. Akkor most ki szégyellje magát!?
-
Andris_2
aktív tag
Köszi a válaszokat! Azért gondoltam, hogy nincs benne, mert a specifikációban sehol sem írják, még a Lenovo honlapján sem. De ha azt mondjátok van, akkor megnyugodtam
-
Chaser
legenda
válasz fokukac #42823 üzenetére
Pm.
salieri: Ha megfelelő körülmények közt van tárolva és vigyáznak rá, hogy ne legyen huzamosabb ideig 0-ra merítve, akkor semmi baja nem lesz. / leszámítva azt, hogy a legtöbb gyártó cellái áltó helyükben is tönkremnnek pár év alatt, nem hogy használ során /Ellenben ha gépben van de nincs használva lazán tönkremehet a hőmérséklettől. Nem igazán díjazzák a cellák a nagy hőt, pláne hosszú távon. Kiszárad az akkuban a zselé. Rossz hűtésű gépből én is kivenném az akkut.
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki magamnak:
http://ipon.hu/webshop/product/lenovo_thinkpad_t430_2349cto/294863Az létezik, hogy ebben nincs TPM chip?
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz buvartacsko #42820 üzenetére
Az akku pont azért megy tönkre ha kiveszik a gépből és áll a fiókban.
-
nagyúr
válasz Shadowfax #42819 üzenetére
SZia, tényleg kivettem egy hete az akksit (mert egy utángyártott sz*r, amit ajándékba kaptam, és ki kéne már cserélni, mert túlmelegszik, meg minden alkalommal kiírja a power manager, hogy nem teljesen kompatibilis) de nem kapcsoltam össze a két dolgot.
Tegnap már majdnem megőrültem ettől...
Visszadugtam, és minden a régi. Köszi.@Buvartacsko: több, mint 5 éves a noti, és sose volt még kivéve az akksi. Be volt minden állítva a power managerben, hogy kimélően töltse, mondjuk ennek ellenére tönkrement ez az utángyártott csoda, most valami 39 Ah a full charged kapacitása, és kb. 1 óra alatt lemerül, de úgy, hogy az egyik pillanatban még azt jelzi, hogy 45%, majd 2 perc múlva visít, hogy mindent mentsek azonnal, mert ő most lemerül...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
buvartacsko
addikt
válasz Shadowfax #42819 üzenetére
Soha nem értettem ezt a vegyük ki a gépből az aksit dolgot, miután egy ThinkPadnél pont be lehet állítani hogy ne menjen tönkre a gépben... Az aksinak a gépben van a helye, mindig röhögök az acereseken meg az asusosokon is mikor eleve úgy kezdik hogy kiszedik a gépből az aksit mikor asztalon használják. Nagyon szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok. Egy ideje már olyan lassúnak érzem a T60-asomat (T2400-as, 1833 MHz-es CoreDuo proci van benne, 1,5 GB RAM-mal). Ma raktam rá egy aidát, és látom, hogy csak 997 MHz-en megy a proci. Akkor is, ha épp' terhelném, hiába van adaptive-re állítva a CPU speed, nem vált fel.
Hiába állítom át a power managerben a profilt a gyári maximum performance-re, akkor is 997 MHz-en megy... Megpróbálom újrarakni a drivereket, hátha jobb lesz.Más kérdés, a BIOs-a 2007-es. Ajánlott, hogy frissítsem azt is?
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
brekiisti
tag
nem nem egyforma kiépítés függő de a kereskedő megtudja mondani a doboz oldalán rajta kell lennie nem csak 1NVZ bla bla fantázia számnak ami kereskedőknek mond csak valamit.
Amint audi100 kolléga mondta nagyon nagyon ritka az ilyen előbb találkozol szürke importtal.
To: audi100 nem akartalak kioktatni ne érts félre
-
ielektros
senior tag
válasz wolfnet #42807 üzenetére
+1 nem kell azt a gap pad-ot eroltetni szerintem sem. Csak nem minden esetben lehet elhagyni. Van amikor a mechanika ugy van kitalalva, hogy belevan szamolva a gap pad par tizede is. Olyankor a csak paszta nem megoldas. De ebben az esetben valoszinu, hogy jobban jarsz ha nem vacakolsz vele hanem csak paszta, es gap pad nelkul direktbe. Tobbnyire en is kidobom a francba ha nem szukseges.
[ Szerkesztve ]
-
iEder
csendes tag
-
iEder
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest