-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Olyan T60-at vettem végül 43k-ért, hogy ahhoz képest a 3 éve asztalon tárolt Pavilion állapota roncshalmaz /pedig kéne 2 óra 1 karc vagy kopás kereséshez/
B@zmeg kategóriás kb.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nap
addikt
válasz CharlieDrop #41895 üzenetére
Pár éve vettem egy x120-ast, ismerősnek, az volt 100+windows.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
nap
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz sbazsi #41890 üzenetére
Ugyanígy jártam: SONY 6cell, frissen szerzett T60, 92 ciklus, 43.7Wh az 56-ból, 12.51V, de a töltése elégge furán - nem - történik. (Nálam még jó volt, szombaton átvették tőlem, most megint itt van)
Tanulság továbbra is:
SANYO - lassan, de biztosan döglik meg (eddig talán 2 olvtárs volt itt, akinél még nem, ők örüljenek, hogy kívül vannak a statisztikai átlagon)
SONY - minden nagyon szép, minden nagyon jó, amíg nem egyszer csak hirtelen többet nem használható (immár a második döglött Sony a környezetemben)
Pana - láttam már olyan példányt, ami 88Wh-ról 3 ciklus alatt beeset 77Wh-ra, de azóta már 100 ciklus felett jár, és nem csökkent tovább.
LGC - nálam X201-en nagyon bejött, hasonlóan viselkedik, mint a Pana... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
sbazsi
veterán
Az akksi led narancssárgán villog.
Cycle count 153
Status: No activity, pedig töltőn van.
Condition: Good.Kuka, vagy lehet vele csinálni valamit?
Ha kuka, hol érdemes akksit venni? -
Tim82
félisten
válasz Shatterstar #41888 üzenetére
Alapesetben csak az X200 tablet van IPS/AFFS panellel szerelve. A sima X200-ba/X200s-be pedig bele lehet tenni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Shatterstar
aktív tag
Az X200-as notik közül mindegyik IPS panellal van szerelve vagy csak bizonyos példányok? Itt az aprón mintha a napokban láttam volna X201-t,de az bőven 200 felett muzsikált Pedig elgondolkodtam egy ilyen subnotebook-on, viszont nem tudom eldönteni vajon a kettő közül melyik érné meg legjobban: az X200-01 vagy egy T500-as?
Why are you wearing that stupid man suit?
-
MrSealRD
veterán
X200 vagy X200s egészen biztosan megfelel ezeknek a kritériumoknak. Árban a gép paramétereitől és egyéb körülményektől függően 70-95 között van nagyjából a választék...
Az X201-ek nem tudom milyen áron mennek de talán már az is befér ebbe az árba.(Sőt szerintem 150 felett nem is vennék X201-et már....de ez szubjektív)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
nap
addikt
Sziasztok!
Mivel nem ismerem a piacot, és érdemben nem tudtam utánaolvasni a témának, a segítségeteket szeretném kérni. Vennem kellene egy új laptopot. Többnyire powerpoint menne róla, néha egész nap is.
Amit szeretnék:
- kicsi könnyű gép, max 12"
- legalább 2 usb
- trackpoint (ha nincs, akkor 3 usb)
- csendes, kis fogyasztású processzor (ne melegedjen)
- matt kijelző
- max 150 bruttóTudnátok ajánlani valamit?
Köszi![ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
laszak
tag
válasz t52042405ug #41883 üzenetére
Holnap szervizben erre is adnak választ szerintem.
-
t52042405ug
csendes tag
Sziasztok,
a barátnőmnek vettünk egy L530-as gépet két hónapja, ma nem állt föl a win7, kék halál. Lenovo Recovery nem működik, bár a win csökkentett módban elindul, de ott sem tudok kitalálni semmit.
Holnap viszem a szervizbe.
De a másik problémám az, hogy a Lenovo Drivers letöltő oldal nem ismeri az MT számát: 24812UG.
Tehát pl. biost sem tudok rajta frissíteni. A Lenovonak emailt sem lehet ám írni.
Tudtok valami megoldást javasolni?Köszi
-
brd
nagyúr
válasz Francia91 #41878 üzenetére
Szerencsésebb lenne úgy fogalmazni, hogy a VLC nem támogatja általa ismert formátumok esetén külső codec használatát (nem tudom, így van-e a VLC-nél, 1 percnél tovább nem vagyok hajlandó keresgélni, ennyi idő alatt ez derült ki). A CoreAVC ugyanis minden olyan lejátszóval működik, ami a Windowsba regisztrálható codeceket tudja használni.
#41880: Hangot nem is fog, mert ez csak a képre van. Azt más codeccel kell megoldani.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Francia91
veterán
válasz Mezga Aladár #41879 üzenetére
azzal nem próbáltam még . Csak a beépített WMP-vel, azzal pedig jól viszi. XP-n viszont nem ad hangot.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Mezga Aladár #41877 üzenetére
A CoreAVC csak a Windows Media Playerrel együtt megy jól, VLC-t pl nem támogatja
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #41874 üzenetére
Tedd hozzá, hogy fizetős alkalmazásról van szó, a teljesség kedvéért.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
Tim82
félisten
válasz Mezga Aladár #41871 üzenetére
Értsd: abból a szempontból, hogy támogatja-e a HD videók lejátszását. A CPU-n sokkal több múlik.
Abból meg sajnos nem sok van, az kb. a modellváltás (T400/T500) előtti utolsó pár hónap ideje.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Mezga Aladár #41867 üzenetére
Köszönöm.
Chaser kísérletezett T5600-as CPU-s T60-nal, ő ennyit írt. (DXVA támogatás hiányában azt hiszem, mindegy, hogy Radeon vagy Intel GMA van benne sajnos. )
-
audi100td
nagyúr
válasz Mezga Aladár #41867 üzenetére
HTPC-nek miért nem dobsz össze valami olcsó mATX konfigot? ITX hely szempontjából még jobb lenne, csak elég drágák az ilyen alaplapok.
-
Tikakukac
titán
válasz audi100td #41865 üzenetére
Ha adott egy x éves motor, értéke annyi, mint a topik gépeinek a fele, amin a fényezésnek patikának kell lennie, akkor oda sem mehet be pár kósza olajcsepp a festékbe. Van berakva egy olajleválasztó-előkészítő kütyü és kész. Senki sem mondta, hogy literszám köpködöm a gépekre a kompi olajat.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz soldi3r #41858 üzenetére
Fater építette kompresszor, régen autókat is fújtak vele meg motorokat. Ha azoknak jó volt, akkor egy notit is elég kifújni vele
Hogy mit köp ki és mit nem, azt már nem tudom. Zsepivel tesztelgettem egyszer, hogy köp-e valamit, nem jött semmi. Magát a rendszert még nem nagyon értem én sem, de az alapterülete a gépezetnek bő 2,5 m^2, valami bazinagy tartállyal, ha mondjuk gépészmérnöknek mentem volna, lehet jobban érdekelne, de a dolgát teszi x éve, gondom nekem sem volt még vele
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
válasz audi100td #41861 üzenetére
Igen sajna, sok öreg kijelző van erre is nagyon ajánlott figyelni , láttam én is ilyet "megsárgult kép"
gyenge fényerő.
Itt egy video T60 ,T61-ről[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz mustang28 #41855 üzenetére
IPS-es T60(p), ami csont nélkül elboldogul flash-tartalmakkal és HD filmekkel, jelen pillanatban 55k-60k körül van legolcsóbban (de inkább felfelé).
T61-ből ugyan nincs IPS-es, de hardveresen legalábbis egy szinten van a T60(p)-nál és mindenképpen időtállóbb (több RAM-ot tudsz beletenni, a benne lévő leggyengébb CPU kb. azonos szinten van a T60(p)-kben fellelhető legerősebbekkel, SATA II támogatás lehetősége modbiosszal). Nem utolsó sorban kicsivel olcsóbb egy IPS-es T60-nál.
Amúgy lehet Vaterán R400-at is kifogni 60k körül.
Mezga Aladár: ahogy írtam lejjebb, a VGA nem támogat semmilyen gyorsító eljárást (DXVA stb.). Megosztanád esetleg, hogy milyen CPU-val tapasztaltad ezt?
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz buvartacsko #41801 üzenetére
ki, hogy nevezi, linuxon ha jól emlékszem emulálsnak hívják
(#41804) fi:zi'k, naigen, de nekem 7 járt a géphez, mondjuk a főnököm rá tudnám venni a upgradre
de mit érek vele, ha a gyártósoron lévő gépek 99%-a XP-s?
egy software upgrade meg gépenként kb 15.000euro, annyit nem sokan szánnak rá csak azért, hogy win7-es szoftverekkel is tudjanak kommunikálni a gépek(#41811) Tikakukac, itt mondjuk az még hozzátartozik, hogy szárazteflonos legyen az a kompressszor, illetve a vízleválasztós nyomásszabályzó általában sz@rt se ér
E30 (oo=[][]=oo)
-
audi100td
nagyúr
válasz salieri. #41850 üzenetére
Hiába az erős cpu, ha 4GB RAM-mal már a 80-at súrolja, ennyiért tényleg találsz T procival T500-at, WSXGA+ kijelzővel, 85k kb a felső határ, ennyiért fél éve adtam el az enyémet fullos panasonic 9 cell aksival. A W500-hoz 70k-ért jutottam hozzá, igaz el volt repedve a két sarkán az alsó tálca és a cardbus fölött a rollcage be volt horpadva, 7k-ból megvolt az alkatrész, a javítás nem került semmibe, megcsináltam magam.
mustang28: Vegyél neki egy sima igp-s T61-et (de azért ne legalja procival), szerintem az az arany középút árban és felszereltségben.
[ Szerkesztve ]
-
mustang28
tag
válasz salieri. #41846 üzenetére
Ez már komoly gép, de első gondolat az volt hogy veszek egy T43-mat 30k-ért, most meg már 70k gépeket nézem. Így lehet elszállni! 2-2.2 Ghz proci 15" korrekt felbontást 2gb RAM-ot, és 80-100-as HDD-d gépet kerestem, de már teljesen nem tudom mit vegyek!
[ Szerkesztve ]
-
mustang28
tag
válasz audi100td #41845 üzenetére
A thinkwikin láttam!
-
salieri.
őstag
válasz mustang28 #41844 üzenetére
Van itt T61p fél év garral, jó procival,igaz itt sokallják az árát,de szerintem nem sok ilyen procival.
WXGA panel ronda képet ad ha olyat vennél 14.1"-os verziót keress
vagy WXGA pluszt.
ebben a P ben viszont egész korrekt WSXGA plusz van, de azért az IPS nyomába nem ér -
Tim82
félisten
válasz mustang28 #41840 üzenetére
Igen, tudom.
Csak megerősíteni tudom salieri.-t: olyan T60-at keress, amelyikben T7200-T7400-T7600 van és nem lesz gond a legtöbb 1080p-s filmmel (bár olyan 70-90% közötti processzorterheléssel boldogul velük).
Egyébként szerintem már kapsz 45k körül T61-et is (ha nem fontos a dedikált VGA, amiről úgyis volt szó lejjebb, hogy jó eséllyel elhullhat), amelyik hasonlóan vagy jobban elboldogul a netezéssel/multimédiával.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz salieri. #41835 üzenetére
Játékra egyik sem jó ,így teljesen mindegy. (...) Meg egyszerűbb játékok mennek rajta nekem
Én elég folyamatosan tudok játszani Dragon Age (első rész), Fable TLC, Dawn Of War (+ kiegészítői), L4D (első rész) játékokkal Radeon X1400-on. (T7400, 3 GB RAM, SSD mellett értve, 1024*768 felbontással, általában közepes vagy alacsony beállításokkal.)
Amúgy full HD videókat viszi.
Ha elég erős CPU van benne, akkor igen, mert az X1300/X1400/V5250 (= ~ X1600) nem tud besegíteni hardveres gyorsítással.
[ Szerkesztve ]
-
martoslaci
csendes tag
Új tag vagyok, üdvözlök mindenkit!
IBM T41 WIFI kártyáját szeretném IPW2200BG-re cserélni az 54 MB miatt. ERROR 1802 a válasz. A no-1802.com CD már megvan. Hogyan lehet a fájlt a BIOS-ba betölteni? Hogyan tudok T41-en DOS-ban BOOT-olni?
üdv : martoslaci -
brd
nagyúr
válasz mustang28 #41832 üzenetére
Azt a driver kéri el az OS-től, a központi memóriából, ha szükség van rá.
A mondat végén akkor van felkiáltójel, ha felszólító, felkiáltó, vagy figyelmeztető mondat. Sok mondatod viszont nem ilyen (azoknak a végére "." kellene), mégis "!" van a végükön, és ez egy idő után baromira zavaró, kérlek, hagyd abba.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Tikakukac
titán
válasz salieri. #41825 üzenetére
Amiben meg nincs RC abban meg mindegyikben lehet repedés, ez minden más gépnél lutri, itt legalább van 1 lépcső az alaplap kuka előtt
Ha tényleg olyan, amilyennek le van írva, és elmondta az eladó, akkor atomjó vétel, ha a fél gépet ki kell cserélni, még akkor is annyiban lenne, mint amennyiben fel vannak rakva a bajtársak.
-
audi100td
nagyúr
válasz tototos #41827 üzenetére
Hiába veszi vissza a lenovo, ha ő termel utána veszteséget, mert ezek szarháziak nem fognak neki fizetni. A garancia 3 év, ezalatt cserélték is az ilyen meghibásodott alaplapokat, sőt úgy rémlik a garancia lejárta után még volt pluszban egy bizonyos időszak amíg volt erre lehetőség, de nem tudom biztosra.
-
Gondwana
addikt
válasz salieri. #41825 üzenetére
Pontosabban a törés a VGA csatlakozótól balra, bent a sarokban történik, ahol addig meg se látod, amíg le nem veszed a palmrest+billentyűzet+kb.bezel hármast. (Az én T60-am is repedt, de nem tudom, hogy mikor szedtem össze, mert anno amikor volt egy 1.5m-es zuhanása, és a tápcsati mellett megrepedt a műanyag rács, még egy évvel utána sem volt elrepedve, viszont amikor a W500 hűtőt kapta, már igen...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
salieri.
őstag
válasz Tikakukac #41823 üzenetére
A rollcage el szokott törni a cpu hűtőnél mert elég vékony. Ezt szétszedés nélkül úgy látod megfogod a kijelzőt mozgatod előre hátra,közben figyeled ,hogy mozog e a műanyag borítás.
Ha sérült a rollcage ,lehetnek hajszálrepedések az alaplapon.
Szóval én vigyáznék a kukázott gépekkel
Ventit próbáld ki 7 es fordulaton majd hirtelen állítsd le és hallgatózz a hűtésnél
Amúgy talán a T60 volt a T43 mellett a legjobban összerakott TP.mustang28: igen megveheted nyugodtan
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #41814 üzenetére
Borotvapenge biztos kézben csodákra képes
Más: Szokásoson dolgokon kívül mire érdemes figyelni a fentebb már írt t60-as, x1300-as karis, IPS-es gépek megvásárlásánál? Gondolok bármiféle kritikus helyekre, esetleg hibás sorozatokra bármilyen okból kifolyólag.
-
audi100td
nagyúr
válasz BalazsKKa67j #41815 üzenetére
160-170k-ra tippelem
-
MrSealRD
veterán
válasz mustang28 #41816 üzenetére
Részben igaz. 2008 nyár után készültek már nem érintettek. (Ez elvileg Rev A2-es chip-et jelent)
Ha nincs szükség a grafikus teljesítményre akkor jobban jársz egy integrált kártyás géppel:
- nincs kockázat
- hűvösebb
- csendesebb...(#41817) salieri. Most miért?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mustang28
tag
Néztem egy T61-et Apukámnak, de úgy hallottam hogy a NVS140-es gépekben szériahibás a vga chip! Tényleg így van?
-
BalazsKKa67j
tag
Sziasztok
mennyire lőnétek be ezt a w510-et? -
MrSealRD
veterán
válasz Tikakukac #41813 üzenetére
Na én biztos nem nyúlok hozzá pengével... Egyszer (egyetlen egyszer) egy messzi messzi galaxisban, valamikor ősidőkben sikerült lesarkaznom egy 900-as Duron-t. Na azóta kerülök mindennemű fizikai behatást amit csak lehet és extra óvatos vagyok a hűtésnél...
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #41812 üzenetére
Ha lejött a hűtő akkor pengével le lehet vágni. Intel pasztái voltak olyanok asztaliban, úgy 6-7 éve, hogy pár év elteltével a hűtővel együtt kijött az alaplap, majd a hűtőt be kellett fogni satuba és körkörösen lefeszegetni, meg szikével benyúlni. Az a fehér paszta összeragasztotta volna a bolygókat is.
-
MrSealRD
veterán
válasz JAGER 10 #41810 üzenetére
Igen, mindenhol. Pontosan ahogy leírod. Persze nem tocsog az watta, de kellően át van itatva mert elég illékony. Felületenként haladok, és még kicsit nedves a felület. Gyakorlatilag a mikroszálas kendővel törlöm szárazra.
Konkrétan ilyet használok: [link](#41811) Tikakukac: Na a procipaszta az még egy makacs jószág...seblemosó benzin ami nekem egyből vitte.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz MrSealRD #41809 üzenetére
Szabályozható kompresszor vízlecsapóval a lehető legjobb megoldás. Sohasem fogy ki, pont annyival fújsz amennyire beállítod, és univerzális.
JAGER 10: Van univerzális tisztítókendő, ami eleve nedves. Azzal letörölsz mindent és csók. Kijelzőre is van, csak arra kijelzőtisztító van írva, 100-as dobozba van, kitépkedhető belőle. Nekem 1 év alatt megy el 1-1 doboz összesen fél tonna laptopra meg 3 monitorra. Ennyi a titok.
Gyógyszertári alkoholt csak makacs foltokra szoktam alkalmazni, fültisztító pálcikával kombinálva. Nomeg procikról pasztát leszedni a lehető legjobb megoldás. Hacsak nem akarsz németből spec. univerzális oldószert rendelni, nekem van, de sokkal előrébb azzal sem vagyok, csak kaptam én is.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Shatterstar #41807 üzenetére
A sűrített levegő addig jó amíg port akarsz eltávolítani. Egyéb szennyeződést értelemszerűen nem...Érdemes megfigyelni pl egy koszos egeret...a kosz lerakódás ami az emberi faggyúval keveredik egy ujj formáját rajzolja ki...
Szerintem egy jól kiválasztott tisztítófolyadék is megfelelő. Én azért használok alkoholt, mert kb ingyen kapom és nem országon belülről...(#41808) Tikakukac: Ez is tökéletes. Bár én a kompresszoros témát azért meredeknek tartom...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Shatterstar #41807 üzenetére
Kompresszor 2-3 bar nyomáson, gyógyszertári alkohol, meg nedves monitor törlő és univerzális törlő. Ennyi.
-
Shatterstar
aktív tag
A sűrített levegő nem elég ilyen célokra? Alkoholból spec milyet használtok?
Why are you wearing that stupid man suit?
-
MrSealRD
veterán
válasz SG3rg0 #41805 üzenetére
alkohol + watta + mikroszálas törlőkendő. Tisztít, fertőtlenít, és rendben van.
-
SG3rg0
őstag
Ti mivel és hogyan szoktátok talarítani a ThinkPadot?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz buvartacsko #41799 üzenetére
2013? Lesz olyan egyáltalán?
Amúgy meg vindóznyóc' nélkül nem élet az élet.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
audi100td
nagyúr
T500/W500-hoz nincs valakinek eladó ujjlenyomat olvasója? Úgy néz ki az enyém behalt. Talán T400, R400/R500-é is passzol, még nem néztem utána.
szerk: Úgy néz ki téves riasztás volt, már vagy fél órája vacakolok vele, erre egy komplett áramtalanítás rendbe hozta, legalábbis most egyelőre ok.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz JAGER 10 #41796 üzenetére
Nincs mit. Remélem sikerrel jársz.
(( Egyébként ha most lenne rá zseton, akkor én tuti w520-at vennék...FHD+QM kombóval..)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest