-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
desmond18x
csendes tag
Néhány kép Z1C-vel:
Piac
Fekete fehér
Templom
Cseresznye
Virágok (sajnos kicsit homályos lett, túl közel volt a téma)
Búza
Rózsa (sajnos a háttér elmosás nem mindenhol tökéletes, kamerához lehet letölteni olyan "modult", hogy elmosódott háttér, csak nincs mindig a helyzet magaslatán)
Hajnal (buszból fényképezve) -
legiaap
félisten
-
falijja
őstag
válasz Quasi_modo #41494 üzenetére
Bocsi az lemaradt...
Az is Note 3 -
falijja
őstag
válasz Burt1793 #41492 üzenetére
A baj az, hogy ezen az állapoton, 3 kéz sem segített volna..
Na akkor egy nem makró is.... Tiszanána Tisza partSamsung Galaxy Note 3
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
falijja
őstag
Rózsa kicsit beremegett a kezem de hát ebben a korban na....
Note 3.
-
hito
nagyúr
válasz #42308056 #41488 üzenetére
Kodak-nak is van, de semmivel nem jobb, mint a Sony első generációs gépei. Ha ilyenbe gondolkozol, akkor a QX1 elég durva gép. Mondjuk az árát is megkérik. Asszem csak a váz 100 körül van, viszont cserélhető az obi és akármilyen Sony bajonettest rá tudsz tenni. Szoftver is elég fejlett.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
Nem tudjátok, még mindig csak az a pár külső objektív létezik amit a Sony csinált pár éve? Jöhetne egy új széria és akkor nem lenne szempont telefonvásárlásnál a kamera
Imádom a baglyokat, nekem sajnos még egy sem állt modellt Múltkor egy galambot szerettem volna lekapni, de amint elég közel értem elrepült.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz BigBlackDog #41481 üzenetére
Nem. Ott ült és pislogott. Ovi udvarán volt. Lehet hogy megsérült. Vagy csak celeb lett
Később jöttek az állatvédők, és elvitték.
Ha már kölyök állatok.
Nexus 4
-
andikaaa
aktív tag
Orchidea
Megtaláltam egy másikat, ami nem szerkesztett.
Lumia 735Akkor teszünk ide egy direkt linket is, hogy mindenkinek könnyebb legyen!
-
Ricardo
titán
Nexus 4
-
Burt1793
veterán
válasz andikaaa #41475 üzenetére
Megnyitom jobb egérrel a képet, és ránézek a képadatokra.
1024*1024 pixeles a kép, azaz kicsivel több, mint 1 megapixel, ami 1000*1000 képpont például.
Csak azért kérdeztem, hogy miért 1 MP-es, mert Lumiákkal nem nagyon lehet ilyen méretben fotózni és ide szerkesztett képet nem lehet feltenni.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz mikesgabor #41470 üzenetére
Jobb klikk a kepre - kep megnyitasa uj ablakban/lapon.
Tetszik nekem is.
-
andikaaa
aktív tag
-
Bozek
nagyúr
válasz s3nsitivity #41467 üzenetére
Angliában csak a fű van mindig szépen lenyírva.
-
-
S e t h
nagyúr
válasz BigBlackDog #41460 üzenetére
Valahogy ez nem, távoli felhők vörösek, a közeliek beégtek.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
BigBlackDog
veterán
Ha esetleg valakit érdekelne, egy hétig rendelhető a OnePlus One itthonról, egész tűrhető áron.
És, hogy ne csak off legyen, dobok egy képet is.
Nokia 808 PV
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
válasz Red Bull fan #41457 üzenetére
Igen nekem is az tetszik jobban.
-
legiaap
félisten
válasz s3nsitivity #41453 üzenetére
Nyugi nekem is G4-é jön be jobban.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
stickrs
senior tag
válasz ForRedGlory #41448 üzenetére
Nokia 808 PureView, LG G5, Xiaomi MI 10 Ultra
-
törölt tag
Egy ilyen 5 centis izé egyszer valahogy bejött a szobába. Anya kimenekítette a 1,5 éves gyereket, apa meg "hősiesen" megvívott vele. Minden egyes félresikerült csapás után kimenekültem a szobából, aztán óvatosan vissza, de nyertem. Egy ilyen simán lehrapja a fejem és aztán döfi belém a fullánkját...
-
Blyan
félisten
De édi, hogy vetted rá, hogy ilyen szépen pózoljon?
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
mikesgabor
aktív tag
Lehetne egy fura kérésem?
Főleg azokhoz szólnák akik birtokában vannak az S6 ,G4,I6 telefonoknak,de bármi mással is jöhet.
Tudnátok olyan "macro közeli" képeket készíteni ahol víz csobbanás van?
Pl vízcsepp beleesik valamibe,vagy ráesik valamire.
Kíváncsi lennék milyen vonalélességetl,mosottságot vagy fókuszmélységet produkálnak ilyenkor.
Kíváncsi vagyok ilyen témában melyik teló teljesít jobban.
pl:az S6-os nagyobb fókuszmélysége lehet,hogy igen látványos eredményt produkál[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
válasz s3nsitivity #41444 üzenetére
G2 mellett szól az ois is...
-
s3nsitivity
addikt
Tudnád mennyi gondozást igényel.(#41439) Simtu
Volt szerencsém mind a kettőt használni.
Alapvetően a G2 jobb egy kicsivel.
De az új API igen az N5 felé dönti a mérleget, a manuális beállításokkal rengeteg kihozható a Nexusból.[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Kasya
nagyúr
válasz s3nsitivity #41441 üzenetére
De jó, hogy nálatok a fán terem a bt hangszóró Egy oldalhajtást majd kérnék
Tényleg jó minőségű promos kép lett. -
s3nsitivity
addikt
Kaptam ma egy pakk cuccot a Proda-tól tesztelésre.
Épp költözködés van és amikor kerestem a DSLR gépet rájöttem, hogy már el van dobozolva így előkaptam a telefonom és azzal fényképeztem.Ráadásul szerintem igen csak jól sikerült például ez :
OnePlus One - ColorOS Kamera - Autómata
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
addikt
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Nexus 5 és LG 2 közül melyik jobb kamerában?
Próbáltam teszteket nézni, meg fórumokat, de nagyon vegyes a vélemény...
-
falijja
őstag
válasz Quasi_modo #41435 üzenetére
Úgy érzem most valami nagyon rosszat követhettem el ha így nekem rohansz...speciel ezeket a képeket néztem...ami alapján az előző kommentem megfogalmazódott bennem...persze kicsit pontosítanom kellett volna...vagy az hogy pl NEKEM a Q10 es képei jobban tetszenek...
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
válasz Quasi_modo #41433 üzenetére
BigBlackDog kollégától pontosabban fogalmazva... nekem olyan fakó és életlenek voltak az eddigi képek..
-
falijja
őstag
válasz BigBlackDog #41430 üzenetére
Ezek szépek lettek... Végre nem olyan mosott fakó életlen, mint amiket eddig láttam a 808-tól..
-
válasz BigBlackDog #41390 üzenetére
Az utolsó kettőhöz volna egy szolidabb változatom :
Illetve hoztam még párat a mai sétából, az utóbbi egy HDR:
Samsung S3 LTE
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
irgum
addikt
válasz mikesgabor #41424 üzenetére
Úgy érzem 3-4 hónap múlva az új szifon még az általad említett telefonoknál is jobb lesz. Már most sóvárogva gondolok rá.
HardRic! Így az igazi, nem a becsapós élesített kép. Ilyenkor látszik a sok megapixel feleslegessége.
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
válasz stickrs #41418 üzenetére
Kb. 3 napja van fent a Lightroom (eddig mást használtam) és legfeljebb 150 raw képet dolgoztam fel eddig, úgyhogy ha valami nem jó, ne bántsatok nagyon, de kb. 5 perc alatt ezt sikerült kihozni az egyikből: LG G4 utómunka
Az én szememnek sokkal kellemesebb, mint az LG fura túlélesítése. -
BobTail
őstag
Panel
PlayIT 1
PlayIT 2
Levél 1
Levél 2
Csobbanás
Katica
Esőcseppes pipacs
Valami lila virág 1
Valami lila virág 2
Keleti Pályaudvar panoráma*egyes narancsásrgás elszíneződések a narancs hátlapról való tükröződés miatt van.
Microsoft Lumia 640 XL
-
BigBlackDog
veterán
válasz stickrs #41418 üzenetére
Egész jók. Rawból is sokat ki lehet hozni, viszont a jobb szélen van egy egy pixelnyi piros csík teljes magasságban, amellet pedig néhány pixel széles fekete oszlop. De ez legyen a legnagyobb gond! Ami kicsit zavart, hogy a rawoknál oldalt, illetve a sarkokban egy zöldes árnyalatot kap a kép.
-
Remekelek28
őstag
válasz falijja #41415 üzenetére
De mint irtam,a nappali képeknél nem lehet megállapitani az eredeti szint. Hiába mondod rá,hogy jó,meg szebb szinek,lehet a másik sokkal közelebb áll a valósághoz. Ezt csak akkor lehetne pontosan megállapitani,ha láttad élőben is a helyszint.
Az egyik képen narancsárgás a háztető,a másikon meg majdnem bordó.
A hangfelvétel az egyértelműen az s6 e,de ott már átmentünk a videozásba. -
falijja
őstag
válasz Remekelek28 #41413 üzenetére
Ezek a esti képek alapján egyértelműen g4..de a nappali képek színkezelése s6.. és a linkelt videóban is többnyire nappali képek vannak, és gondolom ezért is tetszik jobban nekem..a video összehasonlítás is az s6 felé billenti a mérleget...főleg a hangfelvétel miatt is...
-
irgum
addikt
iPhone 6 Plus
-
Remekelek28
őstag
válasz falijja #41410 üzenetére
Az 1-4-5 kép készült az S6-al,a másik három a G4-el.
ezért is tettem be ezt az összehasonlitást,mert egy videó alapján(fentebb linkelted) nem lehet eldönteni ilyen magas szinten,hogy melyik is a jobb kép.
Véleményem szerint a 6-os kép is jobb,mint az 5-ös. Mert ha belenagyitunk a kék táblákhoz,ott az azokon levő felirat olvashatóbb,kevésbé elmosott a 6-os képen. Belenagyitva,váltogassátok egymás mellett a két képet és rögtön szemet szúr,hogy a fák ágai is élesebbek.
Monitoron érdemes nézni.[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz Remekelek28 #41405 üzenetére
2-3-5
-
leslien
nagyúr
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
falijja
őstag
válasz Remekelek28 #41399 üzenetére
Ezeknél a képeknél nekem a sorrend....2.-3.-5.
-
Ricardo
titán
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Wow leesett az àllam, gyönyörű!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Bozek
nagyúr
Sony Xperia Z1 Compact, Camera FV-5
-
s3nsitivity
addikt
válasz Remekelek28 #41402 üzenetére
Te lehet nem írtad de az EXIF igen.
De akkor 2 - 3 - 5
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz BigBlackDog #41403 üzenetére
Légyszi,csak számokat,indok nélkül... Amúgy a szinekre igazán nem is lehet rámenni,hogy melyik a jobb,mivel nem látjuk a valóságot.
Ezért is inkább a részletesség számithat.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
2 jobb 1-nél, bár az 1 színei jobban tetszenek középen, fent már kicsit sötét.
3 jobb 4-nél, de 4 színei jobban tetszenek, még ha annyira nem is természetes egy-két helyen.
5 talán kicsit jobb, mint 6, de igazából nagyon hasonló szerintem. A színek nagyon másak, jó lenne tudni, hogy melyik hasonlít inkább a valóságra, kéne valami viszonyítási alap normál fényképezővel. -
BigBlackDog
veterán
Az első, illetve a második párosnál szvsz bemozdultak a Samuval készített képek (az elsőnél ráadásul csak ISO80 volt használva, szóval a zajszűrésre sem lehetne ráfogni). Az utolsónál nekem az LG színvilága jön be jobban, talán az állhatott közelebb a valósághoz szerintem. Tehát a kép2, kép3 és kép6 nálam a befutó a három párosból.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz s3nsitivity #41400 üzenetére
De számokat irjatok,hogy melyik a jobb.
Nem irtam le,hogy melyik kép melyik telefon. csak számokat kérek...[ Szerkesztve ]
-
andikaaa
aktív tag
Szerintem a 2, 3 és a 6. készült S6-tal. Mi a másik telefon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali médialejátszót?
- BestBuy ruhás topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- További aktív témák...