-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz BigBlackDog #40989 üzenetére
Onmagaban persze hogy jobb a dinamikaja, de ennel a kepnel ha valasztani kene en biztos az S6-ot nyomtatnam ki es kereteznem be. A Nikon kepenek kb. 60%-a be van bukva. Pl. jobb oldalon a fa lombja egy sotet massza Belenagyitva viszont az S6 elonye szertefoszlik.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
silentkiller
senior tag
válasz #42308056 #40998 üzenetére
Mert az is (FV-5), szépen kiír mindent aztán mást csinál Beállítottam és azt hittem, hogy majd jól ISO100-on fotózok napfényben, később észrevettem, hogy szépen állítgatta belátása szerint az ISO-t, pedig ilyet még a gyári app sem tesz meg... sajnos, felejtős.
Nekem ez vált be, szerintem, nincs ennél jobb manuál kamera Androidra (rosszabb, viszont van bőven).
[ Szerkesztve ]
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #40979 üzenetére
Köszönöm! Nem gondoltam hogy ilyen jellegű kérdésekre is megtalálható a válasz az első hsz-ben
Még egy kérdés: telefonváltás előtt állok, a Lumiákat ismerem (most 620-am van, imádom a Lumia Camera appot). Van valami hasonló tudású darab Androidra is? Van esetleg egy lista azokról a droidos készülékekről, ahol egy ilyen appal rendesen lehet kalibrálni a kamerát (pl. akár záridőt is állítani)? Vagy ezen a platformon nem megoldható?
Pár hete próbáltam a Camera FV-5 Lite-ot egy Galaxy A5-ön, de 1 perces záridővel is olyan képet csinált mint automatán, ez elég bullshit szagú.
-
ferrari1
őstag
válasz silentkiller #40996 üzenetére
Igaz most ebédeltem, de lenne még neki hely Nagyon gusztusos
-
válasz BigBlackDog #40994 üzenetére
Köszönöm a tájékoztatást!
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Szevam #40993 üzenetére
"...de eléggé durva képeket csinál."
Igen, ez eddig is eléggé ismert tény volt.
Valóban nem rossz az S6 még egy DSLR géphez sem, de én nem cserélném a D5100-et rá (még, ha nem is nézzük a zoom és egyébb DSLR specifikus beállítások lehetőségét). Valahogy nekem jobban bejön a kicsit lágyabb, de természetes vonalvezetés (ami pl. a 808 képein is van ), utómunkával sokkal többet lehet kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Hol is tartunk? Telefonnal készült képeket DSLR képekkel hasonlítgatunk össze? Szerintem az S6 kevésbé olyan színgazdag mint a Nikon, de eléggé durva képeket csinál.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
BigBlackDog
veterán
Dinamikában szerintem jobb a Nikon (ha nem is annyira látszik), a D5100 rawjából nem egyszer olyan részeket sikerült visszahozni, amik teljesen esélytelennek látszottak (mondjuk a jpeg feldolgozóját sohasem használom, így nem annyira ismerem). Mondjuk mivel a fénymérés nem azonos volt, így talán nehéz objektíven megítélni. Az azonos látószög érdekében kicsit lehet volna még kizoomolni (24mm (ekv. 36mm) a gyútáv, 18mm-ig (ekv. 27mm-ig) lehetett volna lemenni).
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
nézd meg már jobban Még az ég kékje is látszik, ellenben a Samsungnál, ahol fehér az egész, az lépcsők a ház oldalában, a kocsikon visszaverődő fény, minden.
Legjobban a hát tetetjén lévő szellőző biszimbaszomokon látszik a Samsungnál már egybeégett az egész, a Nikonnál el lehet választani egymástól azokat.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
hito
nagyúr
Na mi van? Elérkezett az a kor, amikor már nem mobilhoz hasoníltjuk a mobil, hanem DSLR-hez?
Blyan: biztos ezt akartad írni? A dinamikában pont, hogy az S6 a jobb. Nikon elég sok helyen bebukott.
Hát azért a szemközti épületre nagyítva látszik, hogy a Nikon erősebb. Viszont nagyon szépen helytállt az S6 is. Ezzel a lencsével viszont elég gyatra a látószög az S6-hoz képest.
-
Blyan
félisten
válasz maximilian4 #40984 üzenetére
Így van. De azért szép munka ez a Samsungtól.
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz ferrari1 #40980 üzenetére
Jól látható mutatás nélkül is melyik melyik. A szokásos mobiltelefonos túlélesítés elárulja, míg a DSLR meg a sokkal barátságosabb lágyabb képet csinálja.
Szvsz a Nikon jobb, de én ezt is vártam. Dinamika is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
válasz ferrari1 #40980 üzenetére
Igen, bocsi! 5100
legiaap: A samun több az élesítés és azért zajosabb is. Jól látható ha belenagyítasz és nézed a parkoló táblát. Mindent egybevetve nem mondanám, hogy f.s a kamerája az S6-nak.
Most kaptam képeket egy fórumtársunktól beltérben, nagyon kis világítás mellett. Na azok tényleg nem igaziak.
[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
Másik topik kérésére egyenlőre csak két kép, de délutánra megpróbálok hozni többet is.
Galaxy S6 vs Nikon D5100 + Nikkor 18-105 VR
Akkor direktbe is itt legyen:
Galaxy S6 vs Nikon D5100[ Módosította: BigBlackDog ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz #42308056 #40978 üzenetére
Katt az összefoglaló legvégén lévő linkre és a 3. fejezet második felében van némi leírás. Ezen kívül nemrég írtam néhány sort a gorillapod kialakítású állványokkal kapcsolatosan, érdemes azt is átnézni esetleg.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak, én a tripod, camera stand for mobile/cell phone szavakból alkotott kifejezésekre keresnék.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék egy tripodot a telefonomhoz, milyet érdemes és hol érdemes keresni? Gondoltam szétnézek ebay-en, de nem igazán tudom hogy hívják ezeket angolul, mire keressek?
Köszi előre is!
-
stefyY
őstag
Lumia 520-as fotóim Néhány egész tűrhető van köztük szerintem azért...
[ Szerkesztve ]
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #40975 üzenetére
Köszi! Szedem is le.
-
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #40973 üzenetére
Ez engem is érdekelne, most gyorsan rákerestem a storeban, és két Camera++ is van. Melyik a jó? Melyik fejlesztőé?
-
BigBlackDog
veterán
válasz silentkiller #40972 üzenetére
Nappali képekre a gyári progit használom. Éjszakaira viszont a Camera++-t. Ebben tudsz fix ISO100-at beállítani, így azt nem fogja felnyomni az egekbe, hanem a záridőt emeli csak (max. 1/7 mp-ig, ha jól emlékszem). HDR-hez szükséges expókat mindkettő progival lassan csinálja meg, nem árt stabilan tudni megtartani a készüléket akár 2-3 másodpercen keresztül (viszont Camera++-ban ezt is jobban tudod paraméterezni).
-
silentkiller
senior tag
válasz BigBlackDog #40971 üzenetére
Megkaptam a saját S6 Edge mellé a BB Q20 Classic-ot, mint vállalati "póráz" Melyik programot javaslod feltenni a fotózáshoz vagy gyári app-pal lövöd ezeket a szép képeket?
Hamarosan készülök egy S6E vs. BBQ20 fotó csatára
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
BigBlackDog
veterán
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Facsemete oltása lépésről-lépésre: youtube
iPhone 6 Plus
-
Vanir
veterán
[ Módosította: BigBlackDog ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
kmóricka
aktív tag
-
w333
félisten
válasz maximilian4 #40958 üzenetére
Manual Camera Compatibility RAW -n kívül mindent támogat !
Hol itt a manuál záridő?
Hát ez az, pedig a képet 5 és 6 másodperces késéssel lőtte, szóval valami nagyon nem kerek, de még a telefont új újraindította !
(#40959) hito
Akkor a M. Camera Compatibility miért írja azt hogy támogatja
Kérdés, hogy ezt az alkalmazáson belül manuálisan tudtad-e megadni/állítani
Persze hogy tudtam állítani megnyomtam a záridő ikont majd jobb alul megjelent az a kis fekete tekerő és sárgán írta a záridőt, azt csavargattam ...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
hito
nagyúr
Hát, ezzel pont azt bizonyítottad, hogy nem támogatja És legjobb tudomásom szerint is még nem elérhetőek S6-ban ezek a feature-ök, de egy hamarosan érkező vérfrissítést követően már fogja tudni. 1/50-et, 1/60-at Note 4 is tud bőven (meg majdnem az összes mobilkamera). Kérdés, hogy ezt az alkalmazáson belül manuálisan tudtad-e megadni/állítani. De gyanítom nem.
-
w333
félisten
Egyiket sem, ha a gyárival nem tudsz jó képet lőni akkor semmi mással sem !
De ha a kettő közül választani kell akkor a Manual Camera, legutóbb mikor próbáltam kicsit bugos volt (de azóta már sokszor frissült) elvileg a hosszú záridőnek is működnie kéne
[ Szerkesztve ]
-
ESP23
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik alkalmazást érdemesebb megvenni Galaxy S6-ra?
Manual Camera vagy Camera FV-5, melyiket érdemesebb? -
T0rnad0
addikt
Lumia 830: E51 lámpafény
-
-
nagyúr
-
hito
nagyúr
válasz lugosi #40940 üzenetére
Nem akarok senki tyúkszemére lépni, tegnap előkerült itt a téma elég rendesen
Lényeg, hogy áltlános elfogadott tény, hogy a F valamivel jobb kamera szempontjából, a C pedig egy nüansznyival jobb hardverben. Fontos megjegyezni, hogy átlagusereknek ezek a különbségek nem tűnnek fel. Sem a hardver teljesítmény különbségében, sem a kamera produkciójában nem fog feltűnni semmi eltérés egy átlagos felhasználónak.
-
hito
nagyúr
Szolgáltatónál kapható Note 4 az F-es (Snapdragon-os), a gyári kártyafüggetlenek a C-s Exynos-osok. Így osztotta fel a piacot itthon a Samsung. Legjobb tudomásom szerint más hardverrel nem lett szerelve. A többi betűjellel ellátott példányok is a két chipset valamelyike köré épültek.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
A C és az F variánsok melyek? Azt tudom, hogy a C Exynos és az F meg Snapdragon.
És a többi? Az S végű pl? És azt lehet tudni, hogy a szolgáltatók mit árulnak (úgy tudom a Snapisat, de melyiket?)
-
hito
nagyúr
Pipacs, virág!
-
Red Bull fan
aktív tag
S6 2.0
[link] - Direkt link
[link] - Direkt link
[link] - Direkt link
[link] - Direkt link
[link] - Direkt link
[link] - Direkt linkA hozzászólásokban direkt linket helyezzünk el a feltöltött kép eredeti, teljes méretű változatára!
-
rizso
addikt
válasz HardRic #40931 üzenetére
16sec az 16sec, meg szerintem egész faszán stabilan meg is tartottam (majdnem teljesen megállt magától, éppen csak megtámasztottam a kezemmel), lehet állványról sem lett volna jobb
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Kis éjszakai ISO-záridő teszt S4 Zoommal
Kár, hogy nagyon szélsőséges értékeket néztem, és nem teszteltem több fokozatban. Na de ami késik...az lehet kiegészül Note 4 képekkel is
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
unyadavid
senior tag
válasz BigBlackDog #40927 üzenetére
-
unyadavid
senior tag
válasz Quasi_modo #40920 üzenetére
Győr
HardRic: Az élesség szerintem sincs rendben, de nem hiszem, hogy máshova fókuszál.
[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
válasz Red Bull fan #40918 üzenetére
Tökéletes? Elég mosott. Ettől tényleg többet tud. Mintha rossz helyre fókuszálna.
[ Szerkesztve ]
-
falijja
őstag
Note 3
-
hito
nagyúr
válasz S e t h #40914 üzenetére
"a szemeim épségét azért megkérdőjelezed."
Most erre mit mondjak ha ott a kép, amit linkeltem és jól látható a különbség, akkor mit mondjak mégis? Azt mondod zajosabb, rá se tudsz nézni, amikor pont hogy a stock kamerás a zajosabb
"este a gyári alkalmazás jobb eredményt nyújt mint a Snap camera"
Egyetértek! Bár itt jegyezném meg, hogy a véleményem nem terjedt ki az éjszakai képességére a két kamera appnak, mert úgy alaphangon tartom gyengének low-lightban (pontosítok: nekem nem elégségesnek) a Note 4 képességeit. De az vitathatatlan tény, hogy Snap Camera HDR használhatatlan rossz fényviszonyok között/éjszaka.
"fennáll a fokozottabb sharpening algoritmus, de akkor nem értem, hogy ha a Snap ezt még tovább fokozza akkor nem lesz még természetellenesebb a kép?"
A lényeg mellett mentél el. Pont, hogy nem tanácsolják a Snap-nél az élesítés használatát (0-ra kell állítani az élességet, mert csapnivaló az alkalmazás ezen képessége). Képmanipuláló alkalmazásokkal tanácsos utólag élesíteni, akinek túl lágy a képek rajzolata.
"Szerintem rajtam kívül más sem szólalt meg a témában, tehát nem igaz, hogy mindenki egyetért ezzel, főleg nem kellően alátámasztatott érvek nélkül úgy, hogy olyanképpen hivatkozunk nívós oldalak tesztjeinek eredményeire, hogy egynek sem tesszük közzé - kérés ellenére sem - az elérhetőségét."
Ezt most ugye nem mondod komolyan? Aktív tagja vagy a Note 4 topicnak és képes vagy ilyen csúsztatásokat írni? Egyébként XDA-n is nem kevés szó esett a dologról, sőt külön topic foglalkozik a Snap Camera HDR alkalmazással. Nívós, a témában számomra mérvadó fórum oldalakat említettem több 100 felhasználó tapasztalatával, pont hogy a teszteket húztam le a community-vel szemben. Nekem a tulajok tapasztalata, véleménye sokkal inkább mérvadó, mint 1db individuum végkövetkeztetése.
"személy szerint eltúlzottnak tartom az a sony, isocell, f, c verzió körül kialakult hisztériát mind a note 4 mind az s6 témákban."
És hányszor is írtam, hogy ebből egy átlagfelhasználó semmit nem fog tapasztalni??? Nem egyszer, ugye? De szerintem tényleg hagyjuk már, senkit nem érdekel a dolog valószínűleg. Mivel nekem szinte a kamera a legfontosabb része a készüléknek, így F-et fogok használni, mert igen, jobb kamerában (nem hétköznapi felhasználás mellett, a macska szőrét számolgatva 1:1-ben nagyítással), mint ahogy ezt mindenhol meg is erősítették, a készülék topicjában napi szinten. Még 1 megjegyzés, tanács: cirádásan megfogalmazott körmondatokkal, odaszúrós megjegyzésekkel nem lesz jobban igazad
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Ahhoz képest, hogy nem szeretnél sértődötten reagálni, azért a szemeim épségét azért megkérdőjelezed.
Akkor én is sorba venném.
Én Kitkat alatt behatóbban foglalkoztam a kérdéskörrel és arra a következtetésre jutottam, hogy teljesen automata módban, kiemelten este a gyári alkalmazás jobb eredményt nyújt mint a Snap camera.A teszt nem azt boncolgatta, hogy a snap vagy exynos verzió jobb-e, hanem a Snap camera alkalmazást vette górcső alá és feltételezés szintjén merült fel az, hogy automata beállításokkal jobb a gyári , viszont Snap-pel több lehetőség van benne főleg a snapdragon esetében, de ez is inkább akkor lesz kézzel fogható ha a raw api elérhetővé válik, mert ez a lehetőség viszont nem lesz benne az exynos verzióban.
Én teszteltem sokat a Snap camera alkalmazást mind nappal, mind éjszaka gyengébb eredményt nyújtott exynosnál, Snapdragonnál meg zajos produktumot tapasztaltam, amit nem tudtam elfogadni, mert nagyítás nélkül is szembeötlő volt.Ez már nem empirikus eredmény, viszont sok helyen azt írták, hogy a Samunál erősen fennáll a fokozottabb sharpening algoritmus, de akkor nem értem, hogy ha a Snap ezt még tovább fokozza akkor nem lesz még természetellenesebb a kép?
Köszönöm, hogy együttérzel velem miszerint az én bajom ha nem használom a zoomot videózás közben, nem használom mivel nem veszteségmentes, még akkor sem ha az F verzióban már szinte közelíti az optikai zoomok képességeit.
Komplett általánosítva vonsz le olyan következtetést, hogy a note 4 topik elismeri az általad megállapított eredményt plusz, idézem, - nívós és hiteles szakmai fórum foglalkozott a C és F variánsok, illetve a gyári kamera alkalmazás vs. Snap Camera HDR különbségeivel és mindegyik erre a megállapításra jutott.
Szerintem rajtam kívül más sem szólalt meg a témában, tehát nem igaz, hogy mindenki egyetért ezzel, főleg nem kellően alátámasztatott érvek nélkül úgy, hogy olyanképpen hivatkozunk nívós oldalak tesztjeinek eredményeire, hogy egynek sem tesszük közzé - kérés ellenére sem - az elérhetőségét.Ha a teszted kevésbé lenne emocionálisan túlfűtött és racionálisabban közelítenéd meg a témát, akkor hitelesebb lenne a szememben, de így sajnos pont alkalmas arra, hogy a tájékozatlanabbakban a valóságnak nem megfelelő kép alakuljon ki pl. von egy konklúziót, hogy ez xar, a másik meg jó.
Elfogadom, hogy a téma lényege a telefonok fotózási képességeinek górcső alatti vizsgálata, viszont személy szerint eltúlzottnak tartom az a sony, isocell, f, c verzió körül kialakult hisztériát mind a note 4 mind az s6 témákban.
Amiről hajlamosak sokan megfeledkezni, pár szaturált, élesített vagy elmosott pixeltől nem lesznek senkinek a képei elfogadhatóbbak, nem ezen múlik, hogy mit hozunk ki a telefonunkból.
Akit csak az nyugtat meg, hogy milyen szenzor van a telefonjában az a lehető legrosszabb helyen ragadta meg a fotózás, főleg mobilos fotózás lényegét.Végszóként még annyit, a kialakult , fentebb megfogalmazott véleményem a Kitkat verzióhoz kötött egyéni teszt, nem tudom mi változott Lollipop óta, de ha történt is bármelyik irányban elmozdulás, azt megpróbálnám higgadtabban megfogalmazni, mert bizonyos jelzők képesek egyesekből hevesebb reakciókat kiváltani.
Nálam- exynos- nem tudta Kitkat alatt hozni az elvárható szintet a Snap, ezért Lollipop alatt sem álltam neki újra tesztelni, mivel csalódtam benne.Ha mutatsz teszteket, amelyekre már hivatkoztál, akkor azokat átolvasva elismerem, hogy igazad van, de addig fenntartom a kétkedés lehetőségét, használj bármilyen jelzőt is a telefonokkal kapcsolatban.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
hito
nagyúr
válasz S e t h #40907 üzenetére
Provokatív és lekezelő a hozzászólás, így ha nem haragszol mindenféle sértődöttség nélkül nem válaszolnék rá részleteiben.Azonban néhány részére mégis reflektálnék:- Ha nem vagy képes bizonyos ténykérdéseket elfogadni, meglátni, akkor helyetted nem tudom használni a szemed. Az egész net (azon része, akik ezzel foglalkoznak) ettől hangos, de Te egy tollvonással áthúzod és nem vagy hajlandó tudomást venni róla. Megannyi (számomra) elismert, nívós és hiteles szakmai fórum foglalkozott a C és F variánsok, illetve a gyári kamera alkalmazás vs. Snap Camera HDR különbségeivel és mindegyik erre a megállapításra jutott.
- Nem tudom milyen zajtengerről beszélsz. Vagy nem vagy tisztában a képzaj fogalmával, vagy összekevered a Snap Camera HDR-es képeket a gyárival (bár jól neveztem meg őket). A gyári élesebb, de zajosabb. Akkor nem értem miért fordítva próbálod ezt beállítani.
- Bocsáss meg, de mitől hatásvadász a jelző, amikor szemmel láthatóan nagyon jól oldotta meg a Samu az F-es szériánál a digitális zoomot (ha nem használod az a Te bajod, vannak sokan, akik pedig napi szinten használják), a C-nél pedig használhatatlan. Mi ez ha nem brutális különbség?
- Mindenki (még a Note 4 topicban is) elismeri, hogy kamera szempontjából jobb az F. Nem hiába cseréltem le. Ha nem így lenne, a C-t tartottam volna meg, ugyanis mindkettő volt a tulajdonomban egyidejűleg.
Én ezzel a vitát tovább nem szerentém folytatni, egyoldalú mivoltából fakadóan meddő és nem hiszem, hogy sokakat érdekelne, tekintve a Note 4 tulajok elenyésző számát. Az meg hogy ne sajátot linkeljek végképp érthetetlen számomra. Én a saját szememnek hiszek, nem képarányokat és kamera szögét meg felbontást semmibe vevő ZS kategóriás teszteknek. Minden összehasonlításomat azonos időben és körülmények között, ugyanolyan beállítások mellett végzem el, majd levonva a konklúziót megtartom a jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Én inkább a brutális és egyéb hatásvadász jelzők használatát tartom károsnak, van akit ez sajnos befolyásol és nem éppen objektív módon.
Azt hogy Snapis esetében plusz alkalmazásokkal több kihozható a telefonból azt maximum csak felvetés szintjén tudom kezelni, olyan összehasonlító tesztre vagyok kíváncsi ahol a Snap kamera zaja nem szúrja a szemet, sajnos még ilyet nem láttam.
Ezzel az iszonyatos kitolással sem tudok mit kezdeni a Samsung részéről, hogy digitális zoom esetében fokozottabb a minőségromlás.
Telefonon nem használok digitális zoomot, így nem tudom nemzeti tragédia szintjén kezelni a dolgot.
Megkérnélek, hogy linkelj olyan teszteket, ahol valóban szembeötlő a két verzió közötti különbség/fotó, nem videó/, lehetőleg ne sajátot.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
w333
félisten
válasz Quasi_modo #40902 üzenetére
De igen ... direkt linkek, csak a képek mérete át lett szabva ezért nem nagyítható !
-
hito
nagyúr
válasz S e t h #40901 üzenetére
Ezt már nagyon sokszor leírtad, de el is fogadhatod, hogy sokaknak ez igenis számít. Főleg egy ilyen topicban. Ez erről szól.
Ha már a két Note 4 típus különbségeit nézed, fotós szemmel az sem elhanyagolható amit linkeltem a videó zoommal kapcsolatban. Vagy az is túlspilázás és hisztéria? Én inkább brutális különbségnek mondanám és "kicseszésnek" a Samsung részéről a C-s tulajok irányába.
Nyilván az átlagusereket ez hidegen hagyja, de aki egy kicsit is érdeklődik a téma iránt, az látni és értékelni fogja a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
válasz falijja #40884 üzenetére
Csak vájtszemnél lehet differencia, én sehol sem láttam, sőt, a sokak által hivatkozott Snap camera alkalmazás olyan szinten zajosít, hogy a szememnek még mindig elfogadhatóbb az olajfestményszerű elmosás.
Túl van spilázva ez is meg az eltérő modulokkal felszerelt S6 esetében a hisztéria.
Pixelek nézegetésénél lehet differencia, aki nagyítgatja tegye, de nem ettől fog vki jobb vagy rosszabb képet készíteni.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gyúrósok ide!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976