-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #122395 üzenetére
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #120430 üzenetére
Pl ezen is jól látható, illetve az utolsó képen is látszik:
-
balazs1022
őstag
válasz Bagoly01 #120429 üzenetére
Nem tévesztem össze. Látszik ha képek bal felső része sokkal homályosabb: ez lencse hiba.
Az 5 lencséből, amit cseréltem, volt fókuszhibás is. Azt úgy csináltam meg, hogy tekertem a fókuszlencsén. Így tudtam kalibrálni a végtelent. De szerintem ezeken a mai kamera modulokon, amiknek még stabilizátora is van, már nem lehet ezt elkövetni. Főleg ha garis is.
-
balazs1022
őstag
Xiaomi 13T-je akkor nincs már senkinek sem?
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Láttam, hogy a itt a fórumban van néhány gyűjtő. Esetleg Xiaomi Mi 9T-je van valakinek? Ha igen, ezt a telefont is tudnatok tesztelni gcam-mal?
Nekem még mindig nagyon tetszik ez a telefon. Sík Amoled kijelző, jack csati, 3 kamera, pop-up selfie kamera, és korrekt ára is volt.
-
balazs1022
őstag
Ha még valaki használ OP 7T vagy 7T pro-t, akkor itt egy frissített config:
Kicsit puhítottam a főkamera lencserajzolatán, illetve most már működik az összes kamera éjszakai módban is.
-
balazs1022
őstag
válasz FoLey-v #119372 üzenetére
nobiand Azt hol találom Gcamban? Nem segítő szándékkal írta...
Beállítások -> Lens setting -> Main (1.0x) -> Image processing -> Profile 1 -> Light and Shadow -> itt valamelyik "contrast"-on állíts vagy a Clarity-n. (Nekem pl a "Contrast1" nem csinál semmit)
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
sztornó[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #119148 üzenetére
Az eredeti képek élesebbek, mint ott az oldalon.
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
válasz FoLey-v #119144 üzenetére
7T Pro-m van. De sztem a 8 Pro-val is mukodnie kell. Kb ugyanazok a szenzorok. A Zoom az tuti. Saját config, csak sosincs kesz, mert mindig allitok vmit. Mukodik gyari OS-sel es Custom OS-sel is. Nagyon sok gcam verziót probaltam, de ami most van az a legjobb. Pl van fókusz tartas is. A tobbi gcam-ban nem talaltam. Plusz a raw mentés is jó vele. A tobbi gcam-nal voltak hibák.
-
balazs1022
őstag
válasz Elit3Zotya #104137 üzenetére
RAW-ban kell megnézni h mit tudnak. Jpg-bol nem fog kiderülni, hogy melyik jobb hardveresen.
-
balazs1022
őstag
válasz Merseyside #104113 üzenetére
A 108mp csak a natív felbontás. A valódi kep az 12mp, illetve a nyers kép is csak 12mp lesz. A gyari alkalmazassal keszult kep sem lesz reszeltesebb mint a 12mp. Inkabb csak marketing fogas az egesz.
-
balazs1022
őstag
válasz t72killer #104031 üzenetére
Konkrétan arról van szó, hogy raw-ot újra kell méretezni, vissza 64mp-elre (vagy ahány megapixeles a szenzor, majd onnan le 16-ra (vagy ami alapból lenne), hogy olyan legyen, mint egy normál RAW-ból kinyert jpg. Ehhez Photoshop-ot kell használni és a "preserve details 2.0" kell méretezéskor beallitani. Illetve be kell pipalni a kép újraszámítását is.
Íme egy példa: (ránagyítva látszanak a sávok)
De erre nagyon soká jöttem rá... Közben majdnem eladtam emiatt a telefont is.Korábban idéztem h nem lehet teljes pixelszámú nyersképet kinyerni. Sajnos ez ilyen. :/
Remélem segíthettem.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz volvoguy #104000 üzenetére
Nem lesznek részletesebbek. Elmeletileg jo dolog, de a gyakorlatban szerintem nem jon át. Inkabb marketing fogas az egesz. Pl a RAW nyerskep ugyanugy 12-16mp-es. Egyebkent Bone123 ezt irta rola: "A 48/64/108 megapixeles kamerák quad-Bayer vagy nona-Bayer színszűrőt használnak, azaz a szenzor nem egy-egy, hanem 4-4 vagy 9-9 pixele fölött használnak piros, zöld és kék színszűrőt, ezért a 48/64/108 megapixeles felvételek ritkán tűélesek, a nagy megapixelszám pedig inkább marketing. Csak a Huawei kínál teljes felbontású RAW-t, a többiek képfeldolgozó IPS chipje előbb összefésüli a nyers piros, zöld és kék képadatokat (12, 16 stb. megapixelre, majd ebből ment nyersfájlt, ergo nem lehet hozzáférni minden szenzorpixelhez. Ami amúgy se nyújtana élesebb képet, 12/16 megapixelnyi nyers információ bármire bőven elég."
Talan a jog-s HDR kepeknel jon ki az elonye.
-
-
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #85165 üzenetére
Probald a drive-ombol telepiteni: https://drive.google.com/file/d/11GtC12H5m1g9rScwxkA2fl-C7FshtKLn/view?usp=drivesdk <- Bocsi de telorol igy tudok linkelni.
-
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #85153 üzenetére
Szia!
Evvel mit kezd a PH F1?
Pl úgy, ha kikapcsolod vele a zajcsökkentést. -
balazs1022
őstag
Pocophone F1-el van valakinek RAW-ja? Kérem ne tartsa magában, ha igen
(#84331) haris: nem jó a link
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz BalanceR #75395 üzenetére
Igen, én rendszeresen hasznalom a Bacon Camera-t. Nincs is más kameras app a telefonomon. Tehat ez az alkalmazas mukodik olyan telefonokon amik nem tamogatjak a camera.api2-t.
Altalaban a gyari szoftverrel meg sem jelennek bizonyos beallitasok. Nekem sem ment minden a Color OS-el.
Most CM alapu custom Rom-ot hasznalok, nevezetesen Resurrection Remix 6.0-at. Sztem a root se árt neki.
2 féle RAW mentest tud a program. Az egyik az a bealltasokbol elerheto. Ez a fejleszto algoritmusat hasznalja. Nem olyan szép a vegeredmeny (nem jol talalja el az EV-t), es olyan mintha a kép kozepen nagyobb lenne a szaturacio: (Ezt nem szoktam hasznalni)
A masik meg a "M"anual módbol elérhető. Ez a stock raw algoritmus szerint ment, szoval teljesen renbden van a minosege:Telon Lightroom CC-t hasznalok. Elesitesen es zakcsokkentesen kivul mindent tud. De nem annyira hasznalom. Minden fotomat PC-n szoktam előhívni PhotoShopban és ott finomhangolok.
Megjegyzes: Sok alkalmazast probaltam, de egyiknel sem mukodott egyszerre a RAW és zaridoallitas egyhuzamban. Ezzel az alkalmazassal 85 masodperc a leghosszabb zarido amit még DNG-be el tudok menteni. Nagyon allat! Egyebkent a zarido maximuma 100 masodpercig van meghatarozva, de tapasztalotom szerint a raw-ot csak 85-ig menti. 100 sec-t csak sima jpg-ben lehetseges.
Azert megneznem melyik mostani csucs telefon tud tobbet 30"-nál. Nem hiszem h van olyan ami e felett teljesit.
Még valami: Ha raw minosegu kepet akarsz jpg-ben akkor erdemes mindent kikapcsolni es lejebb venni az elesdeget, itt:
Az eredmeny kozel azonos lesz a raw-hoz. Csak itt ugye nem lesz annyi informacio amit PS-ben vissz alehet hozni, pl a beegesek.Roviden ennyit tudok elmondani az alkalmazasrol. En mar egy eve ezt használom. Nem tudok rola rosszat mondani, foleg h ingyé van
-
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #75352 üzenetére
En toltogettem fel ide, ilyen wide angle kepeket. Sztem nem volt rosszabb a G6-nal. Inakbb egyforman nem olyan jo.
Pl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz tomboy0013 #74166 üzenetére
Erdemes az ISO-at alacsony erteken tartani es akkor nem lesz annyira zajos.
-
balazs1022
őstag
válasz Pufferzsola6 #69198 üzenetére
Látom még mindig kérdéses a fókusz téma. Mint korábban írtam más appal tudsz manual fókuszálni. Pl Bacon Camera.apk
Csatolok kepet is:[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Hoztam kép képet. Kinek melyik tetszik?:
Canon 30D DSLR:
(L:/dl/upc/2017-08/28/390858_bapzf1y3mu4asro5_30d.jpg)(/L)Oppo Find 7:
(L:/dl/upc/2017-08/28/390858_r1qucieo4udlootn_oppo.jpg)(/L)Mind2 kép RAW-ból mentett. Otthon derült ki, h faterral ugyanazt fotóztuk. Nyilván neki az obi miatt mások a beállításai, de a téma az idő, és a helyszín ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
-
balazs1022
őstag
válasz nfsu17 #67755 üzenetére
Nem tudom az S5-ben milyen camera van de a Note 4-ből ezt lehet kihozni: Egy kis olvasmány
-
balazs1022
őstag
válasz falijja #67083 üzenetére
Hat en csak azert nem ajanlanam az esnyúcat mert elég törékeny ékszer. Azert Ő sokat fogja előkapni zord körülmények között, konnyen tortenhet baleset. A samsungnak az eleje es hatulja is torik. Meg ott van a hajlitott kijelzo. Nem igazan van ra rendes uvegfolia, vagy tok. Meg az is lehet h Ő nem szereti az Amoledet, ahogy sokan masok sem.
Ez csak az en velemenyem.
-
balazs1022
őstag
válasz dark/night #67057 üzenetére
Hű Te aztán tenyleg céltudatos vásárló vagy! Egyébként én is tamogatnam h kint vegyel telcsit, biztos sokkal olcsobbak. Esetleg xiaomi-nem gondolkodtal? Nem tudom h abbol van-e vizallo csak azt h jó ár érték arányú telokat csinál, jo üzemidővel.
En azok kozott is szetneznek -
balazs1022
őstag
válasz Dr. 444Hertz #66955 üzenetére
Valoban reszletgazdagabb a CM1, de ez a nagyobb felbontasnak is koszonheto. A P9 meg nem annyira zajos. Mind2 keszulej kivalo telefon. Sztem a P9 utan nem nagyon talalsz majd jobbat.
Ui: Latom te is szereted a Death Note Kiraly anime volt!
-
balazs1022
őstag
válasz kislaci #66938 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy ha használsz zoom-ot akkor a 4k-ba vegyél mindent!
Ugyanis ez kb 8 mp-esek képet jelent. Tehát gyakorlatilag a HFD monitor (1920x1080, ami kb 2 megapixel), "visszaméretezett" képet látsz. Ha egy 4K-s felvételen zoom-olsz egy 4K-s tv-n akkor a pixelesedik kép, viszont Full HD-n a 4K-s video zoom-ja inkább tűnik optikai zoom-nak. Értsd úgy, hogy egy Nokia 808 fényképet tovább tudsz úgy nagyítani (egy FHD monitoron), hogy éles maradjon egy kép, mintha pl egy Nokia C2 fényképét nagyítanád (Ez kb egy monitor felbontásának megfelelő képet lő, kb 2 mp).
Hogy jobban érts, csináltam anno egy videot, ez egy 4K-s video, sajna a Youtube konvertálta, de jól látszik, hogy FHD-s monitoron a Zoom nem tűnik "digitálisnak". Belenagyítva is éles marad a kép.
[Csalóka Optikai Zoom](Sajnos az állványon beremegett a kamera..)
(#66939) Dr. 444Hertz: Mennyivel kisebb a hüvely Gyors kamera összehasonlítás elképzelhető?
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz gerner1 #66777 üzenetére
Nekem a Snap Camera es a Bacon Camera is *.dng-be ment. Sőt a Bacon Cameraban a v1.8-as frisstes után mar a gyorsbeallotasokban is lehet raw-ot valasztani. Eddig csak a "Settings" menuben lehetett. Tehat 2 helyen is van raw lehetoseg. Az "Setting"ben talalhato a fejlesztonek a beallitasaival menti a *.dng-t, míg az "M" opcionál amolyan globális algoritmus alapján menti a kepet.
Nekem az utobbival színhelyes a kép.
Egyebkent a BaconCamera azokra a keszulekekre keszult amik nem nem tamogatjak a camera2.api-t es nem gyari rom van rajta. (Ilyen az enyem is, Oppo find7a - Resurrection Rom,). -
balazs1022
őstag
válasz Aryon87 #66695 üzenetére
Nehez megmondani melyik a jobb. Az elso kép élesebb de tobb a zaj is. Amolyan Sony szenzoros jelensege van. A 2. olyan tipikus samsungos (persze lehet h nem az), probal eles lenni, kozben meg mossa a reszleteket. Szoval TÚL STERIL nekem. Nappal az 1 link-es tetszik jobban. Beltérnél a 2. linkes.
En Sony párti vagyok, ugyhogy az 1. -re szavazok.
Lehet raw kepeket kellene osszehasonlitani. Akkor lehet a jobban kijon a kulonbseg. Nemm lenne zajmosas es akkor meglatni melyik a reszletesebb.Aztan kivancsi leszek h melyik mivel keszult.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal