-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecs@
addikt
válasz akooos #36594 üzenetére
Nagyon gyorsan fókuszál, és azonnal lő. Ez váratlan szitukra ont ideális.
(#36592) jacis páromnak G3 van, nekem is volt. Az is nagyon jó. Ezt még nem ismertem ki, de nagyon fogom szeretni. Én csakis amatőr fotókat csináltam automatán.
(#36590) randras_83 kis rosszaság. Mint egy gyerek. ( 5éves , és Blöff a neve )
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
Lecs@
addikt
-
akooos
veterán
Hát akkor frissíteni kéne a topic összefoglalót, mert jómagad is képfeltöltés.hu vagy flickr-es képeket linkeltél, úgy ahogy a többi x-száz ember is. Lehet itt verni a szabályokra, de akkor legyenek már rendes szabályok az összefoglalóban. Pl az is benne lehetne, hogy 1 hsz-ben ne legyen egyetlen egy 3 megás kép, ahogy volt már rá példa korábban.
-
Lecs@
addikt
válasz legiaap #36589 üzenetére
Figyu. Úgy látom itt te vagy a domináns hím . Márpedig te sem vagy világmegváltó ezem az oldalon, hiába is gondolod hogy az vagy.Meg lehet nézni sok-sok hsz - d. Én nem világot váltok itt, hanem leírtam nincsenek szabályok írva. Az, hogy a te ki elméd mit akar, az a te kis lelki problémád. Szép ! Látom azért más rá tudott kattintani a linkemre, és meg tudta nézni a képeket. Veled téma off. További békés életet
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
Azie
őstag
válasz Quasi_modo #36587 üzenetére
A bélyegképek miatt a mobil eszközről netezők lázadtak már korábban.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
randras_83
addikt
válasz Quasi_modo #36587 üzenetére
Én is inkább a direkt linkes megosztást preferálom. Pl ha egy mappányi képet akarok megosztani, akkor kiválasztok 2-5ig általam jobbnak ítélt képet direktbe és alá belinkelem a mappát oszt jónapot.
@Lecs@: Jó fej az a kutya
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
legiaap
félisten
Igen félreértettétek amit írtam. Nem azt mondtam ne tegyen be automatán lőtt képeket. Annyit mondtam hogy kicsit lehetne babrálgatni (itt nem a szerkesztéste gondolok, mert az már másik dolog) is ami a 1020 képeire rá is fér vagy néhe elég lenne egy méterrel odébb állni a kép készítésekor. A direkt linkelésre quasi barátom leírta a tutit.
mikesgabor: Nem kritizálásra van a topik? Akkor csak jót vagy semmit? Szoktam én pozitív kritikák is adni.
Lecs@: Te meg mióta mondod meg a tutit, hogy nem kell direkt link? Vagyunk itt páran akik a kezdetektől fogva követjük a topikot. Erre te idejössz azt felrúgsz mindent ahelyett, hogy alkalmazkodnál és még neked áll feljebb. Szép!
[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Lecs@
addikt
Egy pár kép őszi reggelen, borús ég mellett. Csak az kattintson a linkre, akit érdekel még pár automatán készült Note 4 kép. Reggeli séta
512 GB
-
törölt tag
válasz SOAD19 #36583 üzenetére
Örülök az általad betett képeknek, így legalább láthatja az átlagember is, mit tud majd nála állítgatás nélkül a készülék. Ezzel együtt egy rendszeresen fotózó embernek érdemes a gép tudását jobban kihasználnia, ügyelve az alapvető kompozíciós szempontokra is.
Ugyanakkor azt sem árt figyelembe venni, hogy a technikának is határai vannak. A Nokia 1020 immár hagyományosnak mondható módon rontja el a nagy dinamikatartományú jeleneteket. Mivel nem tud HDR-módot nyújtani, a lehetőségei eleve beszűkültek. Az automatikus funkciói közül a fehéregyensúly gyakran hibás, a színei is természetellenesek (nem csak az elbökött fehéregyensúly miatt), a fénymérés pedig egy rosszul megírt algoritmus alapján történik. Ezeket a funkciókat a legnagyobb versenytársak (Apple, Samsung, LG) sokkal jobban tudják. A Hotel Lyciuméhoz hasonló jeleneteknél a 1020 soha nem fog jó lenni, ahhoz dinamikatartományban egyszerűen nem tud eleget. Ez van. A világos épületfalról egy-két képen eléggé a kamera felé tükröződnek a szórt fények, míg az előtte levő, a házfalnál jóval sötétebb növényzet árnyékban van. Vannak olyan fotók, amelyeknél el kell dönteni, mi akarsz mindenképpen megmutatni és mit nem. Ez is ilyen. Az épület a téma annak kell jól látszódnia. Ennél a képnél például szerencsésebben helyezkedtél el a fények beesési szögéhez képest, így az épület sem égett be, a homlokzati struktúrája jól kivehető. Azzal kevésbé kell foglalkoznod, hogy előtte a virágok nem látszanak, hiszen a téma maga az épület volt. Szerencsésebb fényviszonyok mellett (másik időpontban) jobb képet lőttél volna ugyanonnan.
Lakótelep és történelmi tévedés
Mindkettő S4-gyel
-
Lecs@
addikt
válasz legiaap #36579 üzenetére
Nem, nem voltál tapintatos. És a topik címe Fotók videók mobillal. Ide igen is idetartozik az is, hogy egy mappa linkjét adva " reggeli kirándulásom " címen képcsoportot adjak, több képet adjak automata módon bizonyos készüléktől. Ugyanis épp errő szól a mobilfotózás. Van egy megörökítendő jelenet, előkapom a telót és gyorsan megörökítem. Ha profi fotózni indulok, vigyem magammal a gépem.
Egyébként általad írt " szabályok " hol olvashatóak itt ? És szerintem igen is több kép kell egy-egy készüléktől.
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
SOAD19
addikt
Jól van srácok, elég lesz szerintem ennyi. Majd megpróbálok kicsit több időt fektetni a dologba, hogy minél jobb képeket lőhessek. Esetleg, ha tudtok valami könnyen érthető, rövid kis leírást, hogy adott körülmények között milyen beállításokkal lehet próbálkozni, annak örülnék. Megígérem, hogy nem fogok ezután hétköznapi képeket belinkelni, csak ha tényleg elkaptam egy jó pillanatot.
(#36578) Bozek
Igen, ezért is linkeltem legelőször képeket, hogy megtudjam, hogy rendben van-e a kamera, mert a 1020-as topikjában voltak, akik jelezték, hogy hibás az optikájuk, mosott képet készít a telefonjuk. Most megint bogarat ültettél a fülembe. Mert nekem se túlzottan tetszik, nem hat elég élesnek pl. a két kép, amit Te is linkeltél. Esetleg az okozhatja ezt, hogy lehet nem töröltem meg a lencsét fényképezés előtt?
-
mikesgabor
aktív tag
legiaap
Máskor az ilyen csak rád jellemző vélemények nyugodtan mehetnek off-ba.
A baromi sok kritika helyett meg tolhatnál már fel inkább pár képet!Végtére is a topic azért van.Nem kritizálni.
Én megértelek téged sőt ritkán még egyet is értek,de "ne akarj túl buzgón halált és igazságot osztani" -
Azie
őstag
Én pl. kifejezetten örülök neki nála, hogy a szar képek is láthatóak, ugyanis mutatja a gép határait. Míg ha csak a pöpec fotók lennének direktlinkelve, akkor sokak fejében az a kép alakulna ki, hogy X telefon minden körülménytől függetlenül X minőségű képet lő. Így látszik, hogy mennyit számít az user és a körülmények. Szóval pszt.
+persze egy 1020-szal lehet szöszölni, de ha metrón egy hobót akarsz lekapni, vagy egy pirosnál megálló aston martint, vagy egy madár után ugró kutyát, akkor nem fogsz nekiállni állítgatni sanszosan.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Úgy gondolom elég sokáig tapintatos voltam és szépen kértem mindenkit a rendes linkre a többiekkel együtt, csak tojik rá mindenki tisztelet a kivételnek. Ez az itt van pár fotóm egy mappában nézzétek megnek őszintén mi értelme van? Ennyi erővel felnézhezek néha a felhőjébe és megnézhetem történt-e valami változás. Be sem kell akkor tenni ide. Én válogassam ki, nézzem meg nagyban ha akarom vizsgálgatni, elemezni. Még a telefonos tesztekben is direkt linket adnak, nem véletlen.
Másik dolog, persze kattintgasson és mindenki azt vegyen amit akar saját döntése, csak nem értem. Direkt nem vettem ilyen telefont pedig szeretek fotózni és miért nem, mert nem használnám ki a tudását. Ha valaki csak klikkelget és nem is babrálgat a beállításokkal, annak felesleges a komoly gép.
De ez csak az én véleményem.
Nem kell ezen megsértődni csak véleményt írtam.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
SOAD19
addikt
válasz legiaap #36574 üzenetére
Nem értem miért olyan fontos a direkt link, így kiválaszthatjátok, hogy melyik kép, az ami érdekel, és azt megnézed nagyobban.
A fotózáshoz nem értek, ebben teljes mértékben igazad van. Elsősorban nem azért vettem a telefont, hogy művészi értékű képeket készítsek majd vele, - persze jó lenne olyanokat is lőni - hanem, családi fotózásra, esetleg, ha elmennék valamerre kirándulni, nyaralni, akkor megörökíthessem. Ezért főleg auto módban lövöldöztem, ezeket a képeket is. Többször is jeleztem, hogy nem sok művészi értékkel bírnak a linkelt képeim.
Amiért meg linkelek ide képet, annak csak az az oka, hogy ha valaki ilyen telefont akarna venni, az meg tudja nézni, hogy auto módban milyen képet tud lőni a telefon, mennyire éles, stb. Vagy ez a topik inkább a művészkedősebb képeknek a helye, mert akkor nagyon benéztem. Sorry, ha rontottam a topik színvonalát. -
legiaap
félisten
válasz SOAD19 #36573 üzenetére
Két dolgot nem fogok megérteni ebben a topikban.
1. Miért olyan nagyon nehéz betenni direkt linket?
2. Az ilyen képek láttán minek egy komoly fényképezős telefon annak, aki csak lövi a témátlan képeket?
Látszik, hogy nem érdekel komolyan a topik, mert akkor megtisztelnél minket azzal, hogy úgy linkelsz ahogy kéne és látszik, hogy a fényképezéssel sem annyit foglalkozol, mint amit egy ilyen telefon érdemelne.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
SOAD19
addikt
-
Lecs@
addikt
-
ESP23
senior tag
Sziasztok!
Tesóm LG G2-est szeretne venni novemberben, és kíváncsi a kamera képességeire.
Ha valaki megtenné és belinkelne nekem pár képet, vagy oldalt ahol G2-vel lőtt képek vannak, azt megköszönném. -
-
irgum
addikt
baba - iPhone 6 Plus
-
Lecs@
addikt
512 GB
-
legiaap
félisten
válasz kakuk100 #36550 üzenetére
A virágos képed nem lett jó. Makró be volt kapcsolva vagy csak auto-ban lőtted, mert a fókusz az nincs meg sehol sem.
A második képnél pedig pont a lényegtelen növényzetre fókuszáltál a víz helyett, ami elrontotta a képet.
A banánná sem igen látok fókuszt. A gekkós apegy fokkal jobb, bár ott meg a fejére kellett volna fókuszálni.
A képeket legközelebb pedig légyszi egy hozzászólásba gyűjtsd össze.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Joker88
őstag
Ha már erre jártam,hoztam pár képet..
Lumia 520In loving memory of Garrett Lockhart
-
yuyizi
tag
válasz randras_83 #36545 üzenetére
Alcatel OT idol 2s
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
yuyizi
tag
válasz randras_83 #36543 üzenetére
Nekem is van hasonlóm csak nekem dióval + nagymamám macskája
Videó vágást és szerkesztést vállalok ! Flickr: https://www.flickr.com/photos/128935591@N02/
-
randras_83
addikt
-
moleculez
veterán
-
moleculez
veterán
Tab S 8.4
Most nem azért, de pár telot megeszik reggelire.Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
rizso
addikt
válasz BigBlackDog #36533 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, azt hiszem élek is vele
Quasi_modo & jacis: mert nem sajátom, eladásra van a kicsike. Ha sajátom lenne, már tele lenne a topik mindenféle zord körülmények között készült képekkel/videókkal
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
akooos
veterán
válasz Quasi_modo #36534 üzenetére
Gondolom bontatlanul egy jó 10 ezerrel többet ér
-
jacis
nagyúr
-
rizso
addikt
Itt van mellettem egy bontatlan Note 4, meg egy bontatlan Note 10.1 2014. Note 4-et úgy kibontanám, hogy teszteljem mit tud a kamerája. Amiket eddig láttam tőle neten, azok elég meggyőző eredmények
16MP, FHD 60fps, 4K, OIS, kész mobilfotós paradicsom
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
moleculez
veterán
Tab S 8.4 képek érdekelnek valakit, csináljak pár képet?
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
randras_83
addikt
válasz mikesgabor #36527 üzenetére
Én nem mentem be.
Egyelőre csak tabon meg telefonon láttam a képet, de szerintem nincs gond a fókusszal.https://www.flickr.com/randras83/
-
mikesgabor
aktív tag
válasz randras_83 #36525 üzenetére
A kép jó lett,de mintha nem jó helyen lenne a fókusz.
A másik a gumicsizma nem merült meg?
[ Szerkesztve ]
-
mikesgabor
aktív tag
válasz sszemtelen #36523 üzenetére
De nekem már akkor is fura,még az is ahogy a kezében tartja.
De aki szereti szive joga. -
randras_83
addikt
-
HKorn
veterán
-
sszemtelen
őstag
válasz randras_83 #36522 üzenetére
Öhmm... EZ van ha vágódeszkának nézik..
-
randras_83
addikt
válasz mikesgabor #36520 üzenetére
Az egy dolog ha tálcának, de mi van ha vágódeszkának...
[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
válasz BigBlackDog #36494 üzenetére
Rengeteget fejlődött a szoftver a 2012-es megjelenés óta, szóval ez a "nem vennék" dolog már nem igazán aktuális.
Lumia 920
-
mikesgabor
aktív tag
válasz randras_83 #36518 üzenetére
Azta de hülyén fog hangzani de leírom.
Szerintem ha állandóan a kezedben van meg tudod szokni a méretét(nem tudom máshogy leírni)
Ami nekem problémát okoz hogy ha pl. farmer van rajtam és ülök tehát feszül akkor érzem,hogy a combomon feszül a teló is és nem jó érzés.(állandóan nem lehet a kezemben az asztalon meg biztos nem hagyom)Érted mi van ha valaki véletlen tálcának nézi vagy ilyesmi![ Szerkesztve ]
-
ryori
senior tag
Az iPhone 5S tud RAW (DNG) Formátumban fotózni?
-
runnerman
csendes tag
válasz mikesgabor #36516 üzenetére
Igen igaz,nekem Nokia N8-am volt a Nokia Lumia 1520 előtt ha azt nézzük igen nagy átlépés erre,de egyáltalán nem bántam meg!
Nokia Lumia 1520
-
-
runnerman
csendes tag
válasz randras_83 #36514 üzenetére
Köszi! Én mindig azt mondom ha valaki megkérdezi tőlem ezt a kérdést,nem ez a nagy hanem másé a kicsi! Nekem 1 hónapja van meg maximálisan meg vagyok vele elégedve,számomra jelenleg nincs olyan telefon amiért ezt lecserélném!
Nokia Lumia 1520
-
runnerman
csendes tag
Sziasztok! Hoztam 3 képet Nokia Lumia 1520-al lőttem. [Pillangó] [Sáska] [Saját gyártmányú fogóm,nyilván nem szenvedett sokáig!]
Nokia Lumia 1520
-
mikesgabor
aktív tag
válasz akooos #36508 üzenetére
187cm és 120 kg vagyok.Elég nagy kezem van és bár a trampli ujjaimnak jó lenne a nagy kijelző,de 4.3" amit még átérek anélkül hogy "dobálni" kellene a telót a kezemben.5" kizárt.Akkor inkább "tablet",de azt a hátam közepére sem tenném. Úgyhogy laptop vagy normális méretű teló.
Egyépként biztos korrekt telefon.
Annó a Huawei-re és a HTC-re is azt mondták,hogy olcsó kínai sz@r.(van aki még most is annak tartja)Pedig tudnak ám jó telefont építeni és mára a magyarországi támogatottságuk is megnőtt. -
Xaels
félisten
válasz mikesgabor #36507 üzenetére
Kamera oldalról a Sensation a maga idejében azzal volt igazán jó, hogy baromi gyorsan exponált. Legalább is az akkori mezőnyben. Azon kívül a dupla LED-es vaku is jól muzsikált ha szükség volt rá. Bár itt a MA-n kicsit lehúzták azért nem volt az annyira rossz. [link] A kamerája sokkal mélyebben ült mint a burkolat, valószínűleg az nem lesz annyira karcos mint az S2-dé.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
akooos
veterán
válasz mikesgabor #36507 üzenetére
Szerintem a Sensation jó képeke csinál, de az S2 sem rossz.
iNew V3-ból találsz használtat 25-ért. Sony optika van benne.
De amúgy Lumia 520, jó a kamerája -
mikesgabor
aktív tag
válasz akooos #36504 üzenetére
A 30 is már a kitolt plafon.
Azt azért érdekesnek tartom,hogy anno (mondjuk nem olyan rég) vettem 10000Ft-ért a Huawei G300-at.Most 30000Ft-ért vettem az SGS2-t és gyorsabbnak gyorsabb,meg csak fejletebb,de +20-at egyszerűen nem ér meg és pont.
Nem kell minden áron a legfejletebb csúcskészülék,nem azért mert meg tudnám venni(mondjuk egy 150-200ezres már egy kis spórolásra sarkalna,de nem érnek annyit.Ami sokkal többet ér bennük az a beléjük épített kamera/optika rendszer és a hozzá tartozó softver.
Egyépként is meggyőződésem,hogy ebben az árkategóriában is van igazi gyöngyszem.
Ha egy 30000-es tönkremegy az is idegesítő hát még ha egy 150000-es.
Ennyiért kell jót találni.Ezért is kacsintgatok a HTC felé.
HTC sensation vs SGS2. Tudom nagyobb ram,Exynos proci meg super amoled+,de nem ezektől lessz jó egy mai okostelefon.
De cáfoljatok meg ha tévedek. -
törölt tag
Menj rá, tényleg érdemes. A NEX-5N jpg motorja egyébként nagyon jó, a legtöbbször nem is érdemes a nyers file-okkal foglalkozni.
(#36501) Quasi_modo
A kollégát nem is értem... 30 ezer forint alatti új telefon akar, de még a kamerája is legyen jó? Nekem meg 4 millióért egy új Ferrarira lenne szükségem, ha tudok ilyet, feltétlenül szóljatok.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz mikesgabor #36493 üzenetére
39 ezer.
Van még más ajánlat is ilyen telefonból. Kellemes csalódás volt ilyet nyomkodnom.[ Szerkesztve ]
-
yuyizi
tag
Helló! Használja valaki a focal camera appot ? Tapasztalat esetleges vélemények róla? Nekem egyenlőre nagyon tetszik eléggé összetett sok beállítással csak a profik véleményét is ki szeretném kérni
-
Quasi_modo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal