-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
janaman01
addikt
szomszédadta tavaly ültessükel idénkinőttvirág
coolpad F1/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
hacki87
senior tag
Samsung galaxy s4
-
irgum
addikt
Sikerült gépen böngészőből feltölteni a dermandar oldalára.
Ajánlott jobb alul 2048p-re állítani és kirakni teljes képernyőre a jobb felső sarokban lévő gombbal. Aztán vissza zoomolni is.
panoráma angyaliszigeti stégről
iPhone 5s
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
válasz Quasi_modo #34487 üzenetére
Sajnos belenagyítva az utolsó tényleg gyászos. Általában több képet lövök, de annál csak egyet csináltam.
Fantasztikus hely! Régen nagy élet volt ott, de mára már kevesen járnak le. Gyerekkoromban sokat nyaraltam a szigeten. Kár, hogy ritkán vagyok ilyen jó téma közelében.
Szevam: Köszi! Örülök ha tetszenek! Talán egy kicsit el lehet képzelni a helyet a képek alapján.
[ Szerkesztve ]
-
-
irgum
addikt
válasz sixpak #34482 üzenetére
Köszi hogy véleményezed! Nekem is 120-as a net, de itt jó gyorsan nyílnak meg. Nem értem.
panoráma a szigeten egy stégről
jobb alsó sarokban lehet minőséget váltani.
Valaki írja már meg, hogy bejön e a kép mert nálam csak mobilról műxik. A laptopon csak feketeség.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz MR007RM #34479 üzenetére
Szerintem te is és toto kolléga is kiváló képeket csináltok...és még jópáran itt.
És lényegtelen, hogy milyen telefonnal teszitek ezt...
Felesleges bármilyen vita erről, inkább toljátok a képeket...én mindet megnézem, de nem érzem magam annyira hozzáértőnek, hogy bármiféle negatív kritikát fogalmazzak meg.
Szóval képeljen mindenki tovább...Irgum: szépek, de ez a kib@szott dropbox egy szégyen.
2 perc alatt nyit meg egy képet, pedig 120-as nettel próbálkozom wifivel, telefonon...mindjárt megpróbálom pc-n is.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz toto0569 #34478 üzenetére
Hééééééééé, az utolsó két mondatodat, ugye nem gondoltad komolyan??????? A vélemények nem tények, mindenki mondja el, azt amit gondol (az hogy miért gondolja azt az más kérdés). Mert a véleményektől nem lesz senkinek se több se kevesebb.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
MR007RM
addikt
válasz toto0569 #34477 üzenetére
És ezzel mit akarsz mondani? Látod már megint az a hasonlítgatás. Szóval a kettöt nem illik egymáshoz mérni? Nyerjen a 13 okosabb enged alapon? Figyu akár tetszik akár nem nekem is egy telefonon van a kamerám. Lehet fikázni, de nem érdemes. A rendszer pedig igen sokat tud még telefonáláson kívül akkor is, ha nem ennek a topiknak a témája. Itt csak a kamera létezik. Valamikor én is váltok, mint te, csak találjak olyat amiért megéri.
(#34478) toto0569: Esküszöm nem tudom mi a problémád. Csináld azt amit szeretsz, én is azt csinálom. Abba viszont mit hogyan csinálok ne magyarázz bele, mert nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
toto0569
addikt
válasz MR007RM #34476 üzenetére
Én nem művészkedem,lefotózom azt ami tetszik és ennyi.Nem akarok senkinek megfelelni és ha rakok ki képet akkor sosem kérem,hogy véleményezzék.Aki akarja megnézi,aki meg nem az nem...
Nem szeretem nagyon elferdíteni a fotókat,szeretem a natur ,max egy kis + szín(amit a monitoromon keresztül elviselek),meg néha egy kis élesség állítás.
Ezek szerint te a többiek képét nagyítgatod ?Az alapján döntöd el,hogy jó kép vagy nem?
Én például megnézem a fotód telefonon vagy sz.gépen és ha tetszik a kompozíció akkor csillagot neki.Jó helyen laksz,meg a fotósok közül még páran.
Egy napraforgóból te mit hoznál ki?
Itt mindenki azt fényképezi ami a körülötte lévő helyeken megtalálható.
Nekem ennyi jutott és ennyi is lesz.Ha művészi ,ha nem.Azt fényképezem ami van.Nem megyek azért a Balatonra,hogy lefényképezzem a lemenő napot.Szépek a képeid de te a közelében vagy.
Sokat dolgozom és örülök,hogy élek.A fényképezés az egyik hobbim.Az én képeimet is sokan dicsérik még ha napraforgó is van rajta vagy akár a kutyám.A múltkor egy teljes sorozatot elkértek a kutyámról mert tetszett az egyik Arabnak a Sony "fészbuk" oldalán.És nem azért mert bele nagyítva zajmentes és tű éles a kép.Hanem magáért a képekért.
Remélem nem haragszol rám most
ígérem,hogy keveset fogok posztolni képeket és az írással is visszafogom magam.
Nem akartam senkit megbántani -
MR007RM
addikt
válasz MR007RM #34474 üzenetére
Droidra a rendszer miatt váltanak, magáét meg minek fikázná az ember. Egyébként az iménti utalásomat kicsit módosítom, a legelső fotóidhoz képest te is fejlődtél művészi szinten. Egy idő után ez magától jön, ha igényes az ember. Én ezt vettem észre.
(#34475) legiaap: Na pont te vagy az aki folyton azzal jön melyik a jobb, de csak szóban. VS huszár....
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
válasz toto0569 #34472 üzenetére
Rosszul látod. Én pl kifejezetten művészkedek azért is nyúlok bele gyakran, mostmár számít a téma is, sőt csak úgy állok neki.(Amit nálad nem mindig veszek észre) Viszont valótlant, félrevezetőt ne mondjunk már ha lehet. Több fotós barátom van és szoktam velük beszélni, hidd el jobban értenek hozzá, mint te. Ma is találkoztam eggyel és kérdeztem L1020 vs LG G3, gondolhatod hogy húzta a szája szélét, mondta amit én. És mivel ebből él van szeme. Mégegyszer nem kell az embereket félrevezetni!
Nézz szét ahol tudsz a téma kompozíció minőség nélkül érdektelen és amatőr. Istenem hányan mondták már nekem vegyek komoly masinát. Nem nézem le másnak a fotóját ha nem tetszik benne valami, és nem is szólok ha nem muszáj, viszont a véleményemet szerintem elmondhatom főleg bizonyos hozzászólások után.
És még annyit, nem csak véleményem van, bizonyítom is ha kell.
[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
Figyeld meg azokat akik 808-1020-ról jönnek droidra.Kis idő elteltével már nem fikázzák azt ami nem nokia,hanem azt mondják,hogy nem is olyan rossz.Tudnék példákat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
válasz MR007RM #34471 üzenetére
Rossz olvasni titeket...csak azért fényképeztek,hogy bizonyítsátok a nokia tudását?És hol használjátok ki?Elég baj az ha nem a kép látványáért fényképeztek,hanem azért,hogy belenagyításkor eltudjátok mondani,mennyivel jobb mint a többi mobil.Én személy szerint maradok a kép összességénél...Egy kompozíció a részletekben van.De nem a részleteire bontva hanem egyben a képen.Lehet,hogy kicsit bonyolítva írtam le de most dolgozok és nem érek rá.Ne haragudj az irományomért.
-
MR007RM
addikt
válasz Szevam #34469 üzenetére
Én a fotós képességeidet (ami nem rossz) és a fotó minőségét (amiről nem tehetsz), mindig együtt nézem. Mivel nem ez a szakmám főleg annyit tudnék benyögni, hogy tetszik-e vagy sem. Azt meg általában nem szeretem, csak ha nagyon indokolt. Megnézek mindent, részemről nem dolgoztál hiába, és én sem várok senkitől dicshimnuszt. Majd én megadom magamnak.
(#34470) Kasya: Ez szín kérdés érdekes dolog. Nézegetve a flickr-es fényképezővel dolgozó kollégágat azt vettem észre, vagy túl sok színt használnak, vagy fordítva, de mindig ott az egyéniség. A másik fontos dolog számomra a részletek megjelenítése, ami nem képzelhető el magas képzajjal. A G3 közelről bejött az utóbbi időben, de a távoli fotók tekintetében nem valami erős, és mint írtam egy fotódhoz a flickr-en az is mosott a szélén. Nehéz kérdés.......
-
Kasya
nagyúr
válasz MR007RM #34461 üzenetére
Na igen... valamelyest osztom a a velemenyed. Engem egy valami zavar az 1020-hoz kepest, hogy a G3 gyari kamera nem olyan szinekkel dolgozik, mint a Nokia Camera. Tulsagosan is hozzaszoktam a "szaturaltsaghoz". Itt, ahhoz kepest a kepek "fakonak" hatnak. De ez csak megszokas kerdese.
A masik kisebb/nagyobb gondom, hogy nincs olyan zoom/vagasi lehetoseg, mint RAW-nal. Ez se gond, csak rakell vennie magat az embernek, hogy "nem zoomolgatok, felesleges...a kepet teljes egeszeben kell elvezni" Ez meg mar az en szegenysegem, hogy Nokianal mindig nezegettem a reszleteket.Ami viszont hatalmas pozitivum; azonnali fenykepezes - HDR eseten is (utoljara 5S-nel lattam ilyen gyorsnak), "simplicity" - automataval tenyleg nagyon jol kompenzal minden szituaciot. Makro - valahogy konnyebbnek erzem a fokusz megtalalasat.
"Elokap es lo" viszonylatban jobbnak tartom ezt a keszuleket, de "allitgatok es utomunkazok" esetben az 1020-at. Mivel kozben bejott a csaladba egy Lumix Lx7, igy az utobbit is tudom kompenzalni.
-
válasz MR007RM #34461 üzenetére
Mondjuk részemről jobban esne, ha valaki valami rosszat is mondana a képeimre (senki sem tökéletes), legalább tudom, hogy mit nem csinálok jól (csodálkoztam, hogy a ritka sz@r képeimre nem írtok semmit. Bár valaki egyszer privátban rám írt, utána alaposabban megnézem a képet, valóban szörnyű volt. Mutatott több feldolgozást is, hogy mit hogyan kellene, ennek örültem nagyon)
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
BlackBerry Z10
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
MR007RM
addikt
válasz MR007RM #34466 üzenetére
Még annyit 100%-ig Nokia fan vagyok. A L1020 számomra nem Nokia hanem MS termék, szóval amit mondtam az egy meggyőződés nem pedig elfogultság!! A szenzor érzékelését nem lehet szoftveresen pótolni szerintem.
-
MR007RM
addikt
válasz legiaap #34463 üzenetére
Ok, akkor ezen elgondolkodok. Nem értek veled egyet, de ha csak én gondolom így, akkor nem lehet igazam. Szent a béke.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
-
MR007RM
addikt
Tudom kussolnom kellene, mert vagy jót vagy semmit, de ez a kép az én szememnek hatalmas visszaesés az előző telód(L1020) tudásához képest. Életlen, zajos, csúnyácska színek, szóval gyenge képminőség. Te hogy látod? Még mindig megérte......?
-
-
-
sixpak
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
Nyers kép de HDR. iPhone 5s
-
Bozek
nagyúr
válasz Viktor0610 #34450 üzenetére
Az se feltétlenül igaz. A Z1 Compact is 20 MPx-es, mégis 8-cal jobb képeket csinál, mivel leginkább arra a méretre lett kitalálva a fotózási képessége.
-
thomeef
őstag
válasz Viktor0610 #34450 üzenetére
Hát fotós szemmel nézve a pixelszám sokadrangú dolog, so csak emiatt nem hiszem hogy jobb lenne, de jó az oldal amit linkeltél köszi
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
MODERÁTOR
-
Xaels
félisten
válasz Viktor0610 #34447 üzenetére
Szokták frissíteni szoftverfrissítés után? Megelőztek
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Bozek
nagyúr
válasz Viktor0610 #34447 üzenetére
Kérdés, hogy melyiknél milyen szoftverrel fotóztak, mert az újabb FW is hozhatott változást, szóval a GSMArena ebből a szempontból szerintem nem megbízható összehasonlítás.
-
MODERÁTOR
Én sem (egyiket sem ismerem ilyen mélységig ), csak a GSMarena oldalával össze lehet vetni a képeket.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Xaels
félisten
válasz Viktor0610 #34444 üzenetére
Ezt így azért nem mertem kimondani, mert a G2-vel nem fotóztam még...
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
thomeef
őstag
válasz Viktor0610 #34444 üzenetére
Köszi a választ mindkettőtöknek
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
MODERÁTOR
-
thomeef
őstag
Sziasztok, ha csak kamerát nézzük akkor LG G2 vagy Nexus 5 a nyerő?
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
Beltéri fotó.
információMSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Fent az új fólia a Z10-en a kép címe. Készült: Nokia 808 (automata kézből)
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Kasya
nagyúr
-
MAGUS7
tag
Kék virág
Lumia 920
esetleg tudja valaki hogy milyen virág lehet ?iPhone4>Lumia 920>Lumia 930>Note7>S7Edge>HTC U11
-
jacis
nagyúr
Note 3
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
goe1
tag
Xperia Z2
-
laccy88
senior tag
https://onedrive.live.com/redir?resid=1A1537AAF2788B44!2184&authkey=!AIrAOCfCKVgFR64&v=3&ithint=photo,jpg
kaktusz -
toto0569
addikt
-
MR007RM
addikt
válasz Quasi_modo #34425 üzenetére
Úgy van az is egy szitakötő fajta. Egyébként én is hoztam ilyet egy csomót, gondolom valaki kijavított volna, ha hülyeséget írok.
-
sixpak
nagyúr
válasz Quasi_modo #34425 üzenetére
Ja, emlékszem...fasza kép volt.
De szerintem az nem ilyen volt. A szárnyai mások voltak.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
toto0569
addikt
válasz sixpak #34422 üzenetére
talán ez... jó képek
-
sixpak
nagyúr
Hi guys.
Nem tudom mi ez, olyan mint egy szitakötő, de kb. fele akkora.
One more...LG G Pro+ macro lens
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
Van köztünk valaki aki használ nexus 5-ön Camera ZOOM FX-et?
Olyan problémám van vele, hogy egyszerűen mintha nem állítana ISO-t, pl ha naplementét fotózok, vagy olyan képet lövök amiben szemből benne van a nap akkor egy túlexponált világos maszlag lesz az egész.https://www.flickr.com/randras83/
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
-
sixpak
nagyúr
válasz legiaap #34416 üzenetére
Aztakurva...az ájfon jó zajos.
Hát csúnyán agyonverte a Sony....Érdekes, mert pl. ez tök frankó lett.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Lumia 1020
-
hito
nagyúr
Nem is tudtam, hogy Z1C-od van. Miota? Nekem par napja, es elegge megszerettem. A kameraja sem olyan borzalmas, mint amilyennek eloszor latszodott 1020 utan. Persze kameraprobalobb helyzetekben csunyan elverzik PV-hoz viszonyitva, de a lehetosegekhez kepest egesz korrekt, egyutt lehet vele elni.
Szerk.: most latom oda is belinkelted
Econ: igen, az tenyleg hatasos lett volna.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
-
törölt tag
(#34401) Bozek
"Valószínűleg igen, viszont a gyári kamera automatikusan nem áll be erre"
Sport mód nincs benne? Az S4-nél az tudja a nagyon rövid záridőt.
(#34402) hito
"Nekem valamiert ez a kep nagyon tetszik. Mivel keszult?"
Jobb lett volna svenkeléssel, de a körülményekhez képest tényleg jól sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal