-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
törölt tag
Az is jó, érdemes volna megnézni, milyen képek születnek lassabb záridőkkel. Rekeszértékeket lehet állítani?
Érdekesség: Apad a digitális fényképezőgép piac. A mobilok kameráinak egyre magasabb színvonala és a mobiltelefonok elterjedése durván összeroppantja a fényképezőgépek piacát: a cikk szerint az I. félévben a tavaly eladott fényképezőgép mennyiségnek csupán a kétharmada kelt el idén. Egyedül a cserélhető objektíves gépek piaca növekedett, amit a kategória rajongójaként meg is értek.
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #34791 üzenetére
Ilyen módot nem találtam még, hogy zársebesség prioritás, de elképzelhető, hogy valami más néven benne van. S4 Zoom-ban is pl. a HDR nem HDR hanem árnyalatgazdag. Bőven előfordulhat, hogy valami fantázianéven szerepel benne. Külön záridő állításra természetesen van lehetőség, de szerintem nem erre gondoltál.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
zozzzzzzzzzz
tag
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem azt mondtam, hogy gyenge képek, hanem, hogy "elég gyenge", legalábbis én valamivel jobbra számítottam. De igazad van: nem voltam elég pontos. A kép szélén megfigyelhető mosás zavar igazán, azt a saját fényképezőgépem objektívjének 16 mm-es állásánál sem szeretem. Van ugyan automatikus torzítás korrekció, de nem az igazi.
Azért jó lett volna az expozíciós időnél egy ésszerű mértéket belőni automata módban. A Nokia 808 például kimondottam tájképfotós üzemmódban dolgozik, nagyon hosszú záridőkkel (tízszer annyi ideig exponál egy ilyen jelenetet, mint a K Zoom), ezért jól csak mozdulatlan témákra használható (állítgatás nélkül), de abban nagyon jó. A K Zoom idői azonban túlságosan is rövidek, ezt a képminőség sajnos meg is sínyli. Hasonló jeleneteknél szerintem 1/500-1/700 mp körül lenne optimális. Feltéve persze, hogy nem volt szeles az idő, mert akkor a mozgó növényzet miatt indokoltabb a rövidebb expozíciós idők használata. Itt például ez volt a helyzet, elég tompa fények voltak és fújt a szél, 1/1768 másodperces idővel készült el a fotó, ISO 50 mellett. Megnéznéd, hogy lehet-e a K Zoommal zársebesség prioritással fotózni? Kíváncsi lennék egy összehasonlításra, úgy van-e, ahogy gondolom.
-
moleculez
veterán
Lowlight
A munkahelyem egyben underground szinhaz is. Vaku nélkül, mindenfele szerkesztés nélkül.
Lumia 925[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
nebulo0128
csendes tag
Sziasztok,
töltöttem fel pár új képet [link]
simán automatán, utómunka nélkül, Z1 Compacthttps://www.flickr.com/gp/128093251@N07/6q2B04
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #34782 üzenetére
Azért még véglegesen ne kukázd a projectet szerintem S4 Zoom is kapott frissítést, amitől ugyan szárnyakat nem kapott, de azért lényeges jobb lett az első szoftver óta. És K Zoom-nak kamerát tekintve ez az első szoftvere még.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #34780 üzenetére
Persze, világos. Írtam is, hogy a Pv más ligában játszik. Ha képminőséget nézzük sajnos az oda-vissza felpofozza.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #34778 üzenetére
Gyenge képek Ez azért erős túlzás volt. Illetve lehet, hogy a képek gyengék, semmit nem állítgattam, csak ellőttem. De találkozhatunk, összeereszthetjük az istenesített S4-et ezzel, csak nehogy utána az apróba kössön ki a telefonod
A záridőnek örülök is, hogy rövidebbre vették, mert S4 Zoom-mal az volt a legnagyobb problémám, hogy még nappali fényviszonyok között is el tudott mosódni egy sétáló alak, mert képtelen volt a szoftver normálisan beállítani a záridőt. Annak az volt az egyik gyengéje. Képminőségben egyébként szerintem nincs számottevő változás az elődhöz képest, legalábbis nem annyi, ami indokolná ezt az árkülönbséget.
Auto módban ennyit tud ilyen körülmények között, de azért van benne olyan manual mód amiről más telefon csak álmodozik, hogy az ember használja. Engem a bal oldalon lévő mosás sokkal jobban idegesít, mint az auto módban mutatott képminőség. Semmi baj nincs ezzel, droid vonalon teljesen ok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Quasi_modo #34775 üzenetére
Szerintem elég gyenge képek, nagyon rövid a záridő (1/2000, 1/1500). A Nokia 808 kb. tízszer annyi ideig exponál egy hasonló jelenetet...
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Quasi_modo #34775 üzenetére
Szerintem használható szint. Android-os mezőnyben abszolút megállja a helyét, Pv meg úgyis külön kategória
MR007RM: igen, az tényleg nehéz műfaj. A gyíkos sorozat profi munka.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MR007RM #34742 üzenetére
(#34742) MR007RM
Nem ugyanakkor és nem ugyanolyan nézőpontból, de ugyanazzal a témával (kézből) készült az S4 alábbi templomos fotója:
Utómunkával (szaturáció és kontraszt emelésével)
Utómunka nélkül, HDR módbanTekintettel a templomban uralkodó fényviszonyokra, kifejezetten elégedett vagyok az eredménnyel. Ugyanez természetesen sokkal jobb képminőségben készül el egy fejlett APS-C méretű szenzorral, egy igazi fényképezőgéppel (Sony NEX-5N):
Utómunkával (szaturáció és kontraszt emelésével)
Utómunka nélkül, HDR módban
Utómunka nélkül, "sima" fotóIgaz, a gépet állványra raktam, valószínűleg nem tudtam volna ilyen földközeli helyzetben kitartani az 1/6 másodperces záridőt.
A lenti összehasonlítással azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az S4-nek jó fényviszonyok mellett még egy komolyabb fényképezőgép mellett sincs miért szégyenkeznie. Ha megnézed a fotókat, simán versenyben van a fényképezőgépemmel, ami azért nem kis teljesítmény.
(#34769) moleculez
Ehh, ez még semmi. Te még nem láttad akkor még sixpak kollégát vágott virágot fotózni.
-
-
MR007RM
addikt
Nokia 808 PureView
(#34764) hito: Sajnos még nálam is van mosás, habár nem olyan szörnyű mint nálad. Van pár fotóm amit nem merek még benyomni, nem hozza azt, amit mindig hangoztatok. Magas dombról lenézve a messzeségbe.....ehhez már az én telóm is kevés. Megöli a nap és a fókusz kifekszik a nagy térnek. Homályos , életlen. Ilyenkor jut eszembe kellene egy jó drága fényképező. De én ezt a Nokiától akarom akkor is!! Szóval bizonyos témák esetén előjönnek a hiányosságok, a gyengébb paraméterek kelte hatás. Na azért kicsinyítek, pofozgatok és válogatok, aztán feldobok pár nem makrót és megmutatom nagy bánatomat, amiről azért tudom az eddig látottak alapján, egy telefon sem tudja űberelni. Viszont van még hátra holnap egy szitakötős megapack, ami a nagy kedvencem.
(#34767) sixpak: 800? Nem írtad el? Istenem egy nosztalgia?.....már én is abban vagyok és reménykedek egyedül itten. Bárcsak lenne valami ami elvarázsolna.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
hito
nagyúr
válasz legiaap #34765 üzenetére
Igen, nekem is van. Sajnos a vérszegény manual beállítások (pontosabban annak szinte teljes hiánya miatt) én a K Zoom mellett döntöttem. Illetve ha gyorsan kell fényképezni, akkor a QX10-et jobb ha elő se veszi az ember. Mire táskából előkerül, bekapcsolom, párosítom eltelik egy fél nap.
De én is baromira szeretem, mert az árához képest (használtan cca. 30eFt) abszolút korrekt amit hoz és nagyon praktikus is tud lenni.
-
janaman01
addikt
hát ez meg se nem darázs , se nem méhecske de valami olyasmi
link
coolpad f1[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
sixpak
nagyúr
válasz MR007RM #34758 üzenetére
Igen, most jöttem vissza nyaralásból és pár képet feldobtam...de ezek nem telefonnal készültek.
Csináltam rengeteg tájképet telefonnal és fényképezővel egy helyről, amiket szívesen betolnék ide, összehasonlítás végett, de inkább nem teszem.
Bár azt nem tagadom, hogy mondjuk a te telefonod vagy egy hasonló Nokia jóval jobb képeket csinál, mint az enyém és emiatt kisebb is a szakadék egy fényképező géphez képest.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
MR007RM
addikt
válasz sixpak #34757 üzenetére
Mintha a flickr-en nálad 15 sec záridős fotókat láttam volna. Istenem az a víz effekt és még csillagok is voltak. A túlpart egy kicsit sem beégve....stb Ilyet szeretnék én is.
-
sixpak
nagyúr
válasz koboldozat #34753 üzenetére
Mi a leghosszabb záridő, amit a 808-on be lehet állítani?
Nagyon meggyőzőek a képek.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
-
koboldozat
senior tag
Egy pár éjszakai kép csak úgy előkap ISO-t állitottam és leraktam a földre. Ezek születtek.
(SZERKESZTETLEN KÉPEK)
Night pictures
Night pictures2
Night pictures3
Night pictures4Nokia 808 PV
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
koboldozat
senior tag
válasz MR007RM #34712 üzenetére
köszi szépen. am pont csak véletlen volt mert ugy odatévedt gondooltam csinálok róla egy pár pózer képet
Szevam Köszönöm szépen igen én is meglepődtem hogy mennyire hagyja magát fotózni
kátú Köszönöm
porterocka Köszi Szerencsére pont belenéz de am meg ugyis addig csináltam volna mig nem lesz egy ilyen kép
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
kátú
őstag
Nekem is van egy celeb fürkészdarazsam
It still works!
-
törölt tag
válasz koboldozat #34711 üzenetére
A belenézős nagyon ott van. Ez a sáska tiszta celeb. Grat.
-
kátú
őstag
-
sixpak
nagyúr
-
kátú
őstag
Galaxy S Advance
szabadkézzel csináltam a képet a nap lementéről véleményetek?
It still works!
-
MR007RM
addikt
válasz #31733248 #34740 üzenetére
Az összehasonlítást nem tudtam megnézni mert a saját droboxom jön be.
Az S4 fotók jók, habár nálad is mosnak a szélén és talán lehetnének kicsit élesebbek ezen távolságból. Hozz magaslati tájképet, vagyis nehezebb témát, lehetőleg kevesebb napsütés mellett. A legelső megmunkált állított (12MP) a legjobb. Talán ha kukacoskodni akarnék azt mondanám az én szememnek nem elég szép, látványos, talán a színek.....főleg a sorozatra gondolok.
A templomos fotó tetszik a legjobban, látszik hogy nem telefon volt az elkövető. Ha nem állványról készült akkor meg főleg.
Egyébként a saját kamerámhoz hasonlítottam az S4-et, miszerint szerintem nem hozza azt a szintet.
(De hagyjuk ezt a témát, mert a többiek ki fognak utálni minket. Persze ha kérdeznek elmondom hogyan látom. )Van pár dolog amiben többet szeretnék.
1, jó nagy optikai zoom
2, záridő állítás lehetősége
3, jobb képstabilizátor. Habár ami van tetszősen működik.(#34741) H3gam: Szép lett, mert jó a szemnek.
[ Szerkesztve ]
-
Hegasus
senior tag
Lombszöcske
padfone 2[ Szerkesztve ]
Work it harder, Make it better, Do it faster, Makes us stronger.
-
törölt tag
válasz MR007RM #34708 üzenetére
MR007RM, erre a mintaképek sorozatával alátámasztott fényképezőgép-telefon összevetésre mit mondasz? Mert ez bizony valós fotók alapján elég látványos cáfolata annak, amit az S4 gyenge és részlettelen, zajos fotóiról mondtál. Érdekességképpen: ugyanezzel a fényképezőgéppel és objektívvel ilyen képet lőttem tegnap HDR módban, egy perces utómunkával. Szóval azért nem valami gyenge géppel eresztettem össze az S4-et.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz randras_83 #34699 üzenetére
Esetleg ha pl nem csak az aláírásodból lehetne tippelni, hogy mivel készült a kép, az jó lenne...
valami
-
janaman01
addikt
válasz ForRedGlory #34727 üzenetére
4:40 nél a csaj hogy megijed a 2kerekű járgánytól ...de a kutya se rosz ....
jó a felvétel/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
kátú
őstag
-
MR007RM
addikt
-
SOAD19
addikt
Bakker, most nézem, hogy nem jó helyre írtam, sorry, egy modi törölné az utóbbi 3 hsz.-t?!
-
SOAD19
addikt
Bocs lejárt az idő, mire megtaláltam... Kinek mi a kezdőképernyő alatti háttere, nekem jelenleg ez: [link] itt van nagyban is, hátha valaki kipróbálná: [link]
Ahaam! Akkor ezért volt nekem kezdetben hiányérzetem, mikor visszanéztem a képeket, és teljesen belenagyítva már eléggé homályos, pixeles volt a kép, szöveg.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha készítek egy képet, és ezután visszanézem, akkor az 5, vagy a nagyobb 38-as felbontásút mutatja? Van egy olyan sejtésem, hogy inkább a kisebbet, de lehet tévedek.
-
Red Bull fan
aktív tag
válasz ForRedGlory #34723 üzenetére
Faszák a képek!
-
randras_83
addikt
-
w333
félisten
válasz ForRedGlory #34727 üzenetére
Tényleg jó ... de a háttérben egy kicsit vízcsobogásos a hang
Vagy volt a közelben egy szökőkút ?
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
ForRedGlory
félisten
LG G3 1080p sample. Nagyon elégedett vagyok. Szép a kép és a hang is.
(#34725) Zsoltika11:
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltika11
tag
válasz ForRedGlory #34723 üzenetére
Elég erős képeket lő ez a G3
-
ForRedGlory
félisten
LG G3 - Prága
-
MR007RM
addikt
válasz Oppenheimer #34716 üzenetére
És mekkora volt? Két méter?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz randras_83 #34717 üzenetére
még volt ereje feltölteni, de többet nem hallunk róla.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
randras_83
addikt
válasz Oppenheimer #34716 üzenetére
Tuti megöl... Mondjuk a kép az vagány. ☺☺☺☺
(#34718) Oppenheimer: elvesztettük a kollégát..
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
kátú
őstag
-
sixpak
nagyúr
válasz #31733248 #34710 üzenetére
Akkor nyilván mások az igényeink egy-egy képpel kapcsolatban...szerinted felveszi a versenyt nappali fényben egy telefon, szerintem meg nem.
Tényleg nem áll szándékomban vitatkozni, akkor elképzelhető, hogy az én telefonjaim voltak szarok.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Mekkora pózer! Nagyon tetszenek!
kátú: Több mint 250 faj tartozik egy nembe
[ Szerkesztve ]
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
MR007RM
addikt
Baszki ezek nagyon jók. Sáskát akarok most...
-
koboldozat
senior tag
Egy pár kép este+vaku szóval nem biztos hogy a minőség jó lesz.
Nokia 808 PV
-
törölt tag
válasz sixpak #34698 üzenetére
"Hi. Nem akarok vitát gerjeszteni, de akármilyen telefont szarrá aláz, nem hogy egy dslr, de egy 50ezer forintos bridge gép is."
Elolvastad miről szólt a beszélgetés? Nem általában beszéltünk a kamerák használhatóságáról, hanem arról volt szó, hogy jó fényviszonyok között a mobiltelefonok mit tudnak a fényképezőgépekhez képest képminőségben nyújtani. Megjegyzem, nekem két 50 ezer forint körüli bridge gépem is van (illetve csak volt, az egyiket nemrég adtam el), nappali fotózásban rommá veri őket a telefonom. Nem kicsit, nagyon.
-
MR007RM
addikt
Nekem meg egy fotós haverom mondta, egy 10 000 ft-os kis szar is jobb annál amit használok. Meg bele kell nézni, nem kitartani.......Persze fogalma sincs az igazságról. Nem is érdekel én tudom mit ér és kész.
(#34680) kátú: Nem értek hozzá, csak úgy körülbelül határoztam meg. Nyilván a fajtán belül sok féle van, és ez érvényes a rovar világ más képviselőjére is.
(#34698) sixpak: Én ógy érzem van benne valami, de csak bizonyos szélsőséges helyzetekben. Ideális körülmények közt tud harapni az én kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
iPhone 5s-től ez a maximum amit ki lehet hozni ilyenkor. 1/2 sec záridő a legalacsonyabb. Ha nem nagyítom ki akkor telefonon még jól néz ki.
-
legiaap
félisten
Egy-két kép jó lett. Lájkoltam is Flickr-en.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
kátú
őstag
Menj át a kezdő fotósok topikba ott szétsavaznak utánna betolnak egy sokkal rosszabb képet, hogy az jobb utánna mikor te kritizálod a rosszabb képet akkor megakarnak ölni
It still works!
-
válasz randras_83 #34701 üzenetére
Jajj, azt hittem, hogy csak erre gondolsz. De, most már megnéztem, és összességében az autós képek tetszenek a legjobban
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal