-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xaels
félisten
válasz mikesgabor #36198 üzenetére
A karcos lencse miatt ne csodálkozz, hogy nehezen kapja el fókuszt. A Sensation remek telefon volt, de akkuban le volt maradva és a kijelző betekintési szöge sem volt annyira jó, bár én ettől függetlenül nagyon szerettem. Manapság ezeknek a készülékeknek lejárt az ideje, nehéz olyat találni amire van még gyártói garancia(szinte 0 az esélye) ezért ha ilyesmiket veszel jól meg kell nézni mire adod ki a pénzt.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
hito
nagyúr
válasz mikesgabor #36198 üzenetére
Először is ne kiabálj, másodszor kezdj el barátkozni a válasz nevezetű gombbal, mert így sose tudni, hogy mire vagy kinek reagálsz. Harmadjára tedd off-ba, ha nem szorosan a topic témájához kapcsolódik.
Tudnivaló a telefonválasztás és az adott készülék hibáival kapcsolatos ilyen mélységű beszélgetés már nem tartozik szervesen a topic témájához.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
mikesgabor
aktív tag
Értem én,de szerintem attól még mindig roszabb képeket csinál egy sensation-nál.(amit először akartam,csak kollektívan lebeszéltek)
A másik vele a fókusz!!!!!!!!!!!
Borinéni 95 éves korában gyorsabban és pontosabban fókuszál.
Nem csak a pillanat múlik el (mondjuk videó közben) mire fókuszál hanem az évszak is!!!!![ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
válasz mikesgabor #36193 üzenetére
Szemcsementes fogkrémmel meg kell próbálni lepolírozni.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
BigBlackDog
veterán
válasz mikesgabor #36193 üzenetére
Hát szerintem a karccal nem túl sok mindent tudsz kezdeni. Szerintem csak a kameramodul csere segítene (vagy esetleg a visszavétel, ha ez nem volt megemlítve vásárláskor). A piros foltos problémáról már olvastam máshol is, de annyira nem mentem bele, hogy mitől van és hogyan oldható meg.
[ Szerkesztve ]
-
s3nsitivity
addikt
Ha már szóba jöttek a droidok.
Tudom nem sok droidos kolléga van de ha van valaki és nem gyári kamerát használ az megoszthatná velem.
A One -on nagyon király volt a gyári szoft de ez a G2..Szerk: hajj, néha frissíteni kéne az oldalt mielőtt írok.
[ Szerkesztve ]
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
mikesgabor
aktív tag
Nem zsíros karcos.De mint állat.Sőt ha fehéret fényképezek látszik egy piros folt is.Ezekkel mit tudok tenni?Garancia már nincs?
-
BigBlackDog
veterán
válasz mikesgabor #36188 üzenetére
Egy tipp. Finom, mikroszálas kendővel próbáld áttörölni kicsit a kamera lencséjét, nekem úgy tűnik, mintha zsíros lenne.
[ Szerkesztve ]
-
mikesgabor
aktív tag
Egy előnyt találtam eddig persze az amoleden kívül,hogy a telefon nagyon nagyon gyors!!!!
Eddig még az ég egy adta világon nem sikerült megakasztani semmivel!!Meg sem röccent,de b@szhatom,ha nem tetszik sem a fénykép sem a softver ami csinálja.Egy jó van benne a stabilizátor.Na az piszok jól működik,még videó közben is!!!!!!!!!![ Szerkesztve ]
-
mikesgabor
aktív tag
Igen és nem vagyok elégedett.Ettől szerintem a sensation fényévekkel szebb képet csinál.A videóban borzasztónak találom,hogy a fullHD-ben nem tudok zoomolni ????.
Azon gondolkodom,hogy eladom,vagy cserélem egy sensaton-ra. -
randras_83
addikt
válasz mikesgabor #36188 üzenetére
Hol lehet sakkozni?
Basszus azok a szempillák.... Uhhh... Mindjárt dobok föl én is a twingora....Ez már SGS2?
https://www.flickr.com/randras83/
-
B1T3
addikt
„A képminőség nem a megapixeleken, ezáltal a részletgazdagságon múlik csak.”
A megapixel pont nem feltétlenül meghatározója a részletgazdagságnak. De értem, mire gondoltál, mégpedig hogy az is számít, hogy ha le akarunk kapni egy pillanatot, akkor az bármikor értékelhető minőségben történjen. Szerencsére kezd elterjedni az OIS, így ez lassan nem is lesz olyan nehéz, illetve a mai telefonok 1-2 másodperc alatt sok-sok képet el tudnak készíteni, így biztosan akad egy használható. Ezen is továbbmenve sokszor nem olyan sürgős a téma lekapása, hogy ne érne rá 5-6 másodpercig babrálni az ember emiatt, és beállítani akár 1-2 dolgot, illetve annyi idő alatt már tényleg sok kép elkészíthető nem a legrövidebb záridővel is.
-
hito
nagyúr
Pontosítsunk: a Te képeid miatt gondoltam meg magam.
Nem, dehogyis! Lesz nekem majd olyanom, hogyha becsúszik 120-130eFt környékére a használt piacon. Annyi pénzt, mint amennyibe most kerül még notira sem nagyon adok ki, nemhogy telefonra Most ami mégjobban érdekel, az a Note 4. Szerintem valahogy jövő év első negyedévének végén fogom tudni kipróbálni első kézből a két gépet. Akkora fog valószínáleg ilyen szintre konszolidálódni az áruk.
Általában az alkalmi vételekre rabolok rá, úgyhogy nem kizárt, hogy előbb hozzájutok mindkettőhöz. Aztán legfeljebb kijátszom magam velük és tovább passzolom.
Változatlanul az első iPhone ami kéne az az i6 Plus.
-
irgum
addikt
A 8 megapixelnek nem örülök, lehetett volna több pl 13, de az gondolom az S szériával fog érkezni. A képstabilizátornak köszönhetően lemegy a záridő 1/4 secre. Közel 100 képet lőttem a téren, egy se lett bemozdult. -Nem vicc! Egy kép se lett alul illetve felülexponálva, a hibaarány 0%.
Azt írtad egy hónapja, hogy gyúrsz az i6 Plusra, remélem nem a képek miatt gonoltad meg magad, már ha tényleg meggondoltad magad.
B1T3! A képminőség nem a megapixeleken, ezáltal a részletgazdagságon múlik csak. Mint írtam a hibaarány 0%, ez ugyanolyan fontos. Minden témáról lőttem 5-10 képet, hátha lesz közte egy legjobb, de mind egyforma lett.
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Én inkább preferálom a részletet, mint a jól belőtt fehéregyensúlyt. Akár utólag szerkesztéssel is helyre lehet pofozni utóbbit, míg részletet nem lehet csak úgy nyerni.
Persze valakinek nem fontos a minél jobb képminőség, annak természetesen teljesen jó lehet az iPhone is, mert híresen korrekt képeket készít automata módban. -
hito
nagyúr
Teljesen korrektül helytállt szerintem. Részletgazdagságban természetesen nem ugyanabban a ligában játszik, mint a 1020 (de ez ugye a 41Mp-es PV erőssége), ezt leszámítva viszont jobb a legtöbb droid-nál.
Egyébként már nem az én telefonom, kb. 1órája 808-ra és zsetonra cseréltem. Nem sokáig fogom bírni nélküle valószínűleg.
A WB témához meg: kb. 1 mozdulat és 2mp belőni manuálisan a helyesre
[ Szerkesztve ]
-
irgum
addikt
-
Bibby
addikt
válasz legiaap #36173 üzenetére
Az I6 eléggé elmossa a részleteket, Z3 meg még annál is jobban. Nappali, jó fényviszonyoknál sokkal szebb képeket csinál az Alpha mint a másik kettő.
Bár szerintem valamit eléggé elkattintottak, mert valahogy a fókusz sincs meg az iphone képeken. Csak úgy a móka kedvéért kikerestem Lg g2 mini vs. Iphone6, mindegyik 8 megapixeles. Érdemes megnézni a hátsó szürke épületet. Ennél azért csak tud jobbat is.
[ Szerkesztve ]
Ελευθερια η θανατος
-
irgum
addikt
Megelőztem a balhét, itt vagyok már. Egy részlet az egyik fotóból: [link]
Ha hazaértem szortírozás után föltöltök jó pár képet, meg talán egy lowlight videót. -
legiaap
félisten
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
irgum
addikt
Ha valaki meg szeretne verni, este 10 körül ott leszek a téren!
hito !!! A világon semmit se akarok bizonyítani. Csak kiváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle. Aztán jó lesz a műsor is itt a képeket megmutatva.
-
hito
nagyúr
Szerintem mindenkit érdekel. De mit akarsz ezzel bizonyítani? Csak mert gyanús, hogy a tegnapi képeim után ezt a kérdést tetted fel.
Szerintem nem kéne ennyire akarni bizonyítani. Ha Neked jó, akkor miért érdekel, hogy ki mit mond? Ezt sose értettem. 1020-at is szidják orrba-szájba, szerinted érdekel? Igaz, most éppen cserélek 808-ra Hiányzik.
-
hacki87
senior tag
-
irgum
addikt
Elmenjek éjjel a hősök terére pár lowlight kép miatt i6-al? Érdekel valakit egyáltalán???
-
hito
nagyúr
Nem sokat, de azért javult a Note 4 kamerája.
A 4k kivágott képrészlete viszont a Note 3-nál jobb szerintem.
-
jacis
nagyúr
LG G3
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Damage401
senior tag
válasz legiaap #36142 üzenetére
Mondjuk, én a metros illetve a Cornivus-os képből indultam ki. Ott láttam meg a "hőmérsékleti" különbséget
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
SOAD19
addikt
válasz Daniel Alves #36150 üzenetére
Nekem nem adja be, átirányít az icloud photo sharing oldalra.
-
rizso
addikt
válasz Daniel Alves #36150 üzenetére
A leveles hangulatos!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Daniel Alves
őstag
Tekerés alkalmával készítettem pár képet
i5S
őszi levelek
nyamiiiOrbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
rizso
addikt
Hát öregem, sajnálom, de veled ebben sem lehet egyetérteni Az a G3 kép pont olyan semmilyen, az alapján nem lehet következtetéseket levonni.
hito: veled sem értek egyet, nekem pont az első tetszik leginkább.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
B1T3
addikt
Ez tetszik. Szép a fájlmérete is a az LG G3 képeinek, ahogy látom (6,8 MB, jacisé 5,1 MB). Ami mondjuk nem probléma, legalább nincs agyontömörítve. Ennek ellenére így is kicsit „Lumiás”, csak itt nem olyan nagy a felbontás, mint a 1020-nál, így nehezebb kompenzálni a pici festményesedést (főleg jacis képénél látható ez). De ha nem akarok kötekedni, akkor tényleg abszolút elfogadható képeket készít a G3.
-
Lecs@
addikt
512 GB
-
jacis
nagyúr
LG G3
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Damage401
senior tag
válasz BobTail #36067 üzenetére
Szia,
Lumia 930-nak igen jóra sikeredett képei vannak. Nincs zaj se. Viszont ahogy észrevettem, 930 melegebb színbeállítással dolgozik (sárgás), 830 pedig hidegebb színnel (kékesebb). De mindkettő jó, ha kettő közül kellene választani akkor egyértelmű 930
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
sixpak
nagyúr
Hi guys, pár képet betolok a nagy vita közben:
Tó
Család & tó
Virág
És ha már pénz a téma:
negyed dolcsiNéhány kép vágva van, de ez látszik a képarányokon.
LG G Pro2
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
B1T3
addikt
-
Quasi_modo
nagyúr
nézzük a kameráját az i6-nak akkor tényként kezelhetjük, hogy Ő van a kamerák trónján
Látod az ilyen kijelentések mindig szúrják a többi drukkerek szemét. Mindenkinek a magáé a legjobb, az ilyen kinyilatkoztatások valahogy sosem szimpatikusak. Tőled valahogy többet vártam.valami
-
B1T3
addikt
Néztem nemrégiben összevetést a Note 4-gyel, és bizony elkalapálta videózásban az iPhone 6 Plust. A dinamikatartományban sokkal erősebb, na meg ugyebár ott a 4K lehetősége is a Samsungnál. A fehéregyensúly belövése és az OIS talán jobban remekelt az iPhone-nál, de részletességben nem veheti fel a versenyt a Note 4-gyel.
-
-
irgum
addikt
válasz s3nsitivity #36128 üzenetére
Erre nem szívesen reagálok semmit. Ha nincs érdemi mondanivalód, ne reagálj nekem. Köszi!
-
irgum
addikt
Én csak nehezen viselem, hogy amíg nokiák vannak a tesztoldalak szerint a csúcson, akkor mindenki csápol, meg örül, de ha épp az "iFos" akkor azok a cikkírók elfogultak, lefizették őket. Értitek gondolom a lelkiállapotomat ezzel kapcsolatban.
legiaap ! A fókusz a csilin van ami nem nagy felület lett a képen, cserébe látszik a tál mérete amiben várják a darálót.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Ez most gyenge lett...hol a fókusz? Amúgy már korábban is tettél fel paprikás képet és ott sem igen találtam. Mintha a sok tárgytól zavarba jönne a kamera. Ilyen esetben jobb ha ráböksz valahova és akkor legalább egy pont éles.
[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
irgum
addikt
válasz s3nsitivity #36119 üzenetére
Szerintem igen jó képeket lő. Akkor nem a legjobb, ha pixelt számolgatunk, ezt senki nem vitatja. De videóban most abszolút a legjobb, autofókusz eszement magaslatokon remekel, nulla kamera app beállítással szinte tökéletesen találja el a kép paramétereit. Na ha mint mondom, összességében (pl videó képességeket is figyelembe vesszük) nézzük a kameráját az i6-nak akkor tényként kezelhetjük, hogy Ő van a kamerák trónján.
-
laccy88
senior tag
ne kezdődjön elölről a vita....
-
s3nsitivity
addikt
válasz Quasi_modo #36117 üzenetére
+1.
Mondjuk az i6/i6Plus képei számomra nem túl megnyerőek.
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
irgum
addikt
válasz Quasi_modo #36117 üzenetére
Hát ha csak lovasszobrot szeretsz fényképezni, akkor biztos ritka. Ha természetet, rovarokat, állatokat esetleg egy kisbabát, aki folyton nyüzsög, ott bizony számítanak a másodpercek. Ne csak a saját fotózási megszokásaidat vedd figyelembe, ahány ember annyiféle látásmód. Na ebben viszont remélem végre egyetértünk, ha már az előző eszmefuttatásomat nem kultiváltad!
-
Quasi_modo
nagyúr
Rendben van. Viszont mondhatom azt is ha gyorsan kell exponálni akkor a lényeg, hogy minden részlet meglegyen. Aztán legfeljebb PS Lightroom.
Megjegyezném, hogy egyik mobillal sem kell sokáig állítgatni. (A 808-cal sem, a párom Z1 C-jével sem és az is egész jó képeket lő.)
szerk.: Elég ritka eset, hogy nem fér bele még 2-3 másodperc...[ Szerkesztve ]
valami
-
irgum
addikt
válasz Quasi_modo #36115 üzenetére
Persze, viszont például az se mindegy, hogy auto módban jól találja el az expozíciót, fehéregyensúlyt, vagy kézi móddal, csúszkákat hosszú másodpercekig állítgatva érjük el ugyanazt, ami a te szemednek meggyőző lesz. Egy veréb félmásodpercig van a korláton, a másik félben a jegenyefa legtetején csicsereg. Például ekkor is RENDKÍVÜL FONTOS, hogy ne kelljen babrálni a készüléket. Remélem egyetértünk ebben is.
-
irgum
addikt
Köszi!
A fejlődés inkább a Plus tekintetében szembetűnő. Sok tesztoldal szerint a legjobb kamera a mai mobilokban. Vannak akik szívesen vitatkoznak ezzel, DE!!! Ha a kamerát nem pusztán a fotók minőségében és pixelszámolgatásban vetjük össze a többivel, hanem összességében (messze legjobb videófelfétel és autofókusz, szuper auto üzemmód, stb) nézzük, akkor én hiszek azoknak az oldalaknak.
-
Atlantisz48
őstag
válasz Quasi_modo #36099 üzenetére
-
hkari
őstag
Egy két kép 930-al. Ezekkel már viszonylag elégedett vagyok
-
Lecs@
addikt
Dunaparti séta, kirándulás képek. Közepes fényviszonyok. Oppo Find 7 .
512 GB
-
irgum
addikt
darálásra váró 1 kg csili paprika: link
iPhone 6 Plus
-
Quasi_modo
nagyúr
-
mikesgabor
aktív tag
-
rizso
addikt
válasz randras_83 #36102 üzenetére
Nálam "Adult content" - mi lesz ez?
-
SOAD19
addikt
válasz Quasi_modo #36099 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail