Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Egy nagyon fontos különbség van a két film között, az Avatar kevesebb karakterrel, szemben álló féllel és köztük lévő kapcsolattal dolgozik úgy, hogy jóval hosszabb, könnyebben érthető, ki kicsoda és mit akar. A Warcraftnál meg utána kellett magyarázni ezeket, össze-vissza utazgatunk a világban, aztán kapkodjuk a fejünket, láthatóan Travis Fimmel karaktere lett volna az anchorpoint, de ez sokaknál nem működött.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Ispy
veterán
válasz RetepNyaraB #155496 üzenetére
Az avatar fogta a pocahontast és áthelyezte egy látványos világba, ez egy mese, amit mindenki ismer és gondolom szeret. A warcraft meg a legtöbb ember számára ismeretlen fura világ, pedig a sztori kicsit sem volt rosszabb, mint az avatar, mert mindkettő egy fakerék. Gondolom én, de nem vagyok szagértő.
Meg persze ott volt a szipiszupi kép igérete, a csapból is a 3d folyt, mekkora királyság lesz majd most. Pont, mint most is...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
cyberkind
félisten
válasz RetepNyaraB #155496 üzenetére
Nekem a legjobb mozis élményt adta Imax-ben, mint látványfilm, talán pont ez a nyitja.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz gbors #155495 üzenetére
Jarmusch finoman szólva sem az átlagnéző ízlése Még a tőle szokatlanul kommersz vámpíros sem. Ettől még instant get, bármit követ el.
Az, hogy a Warcraft bukott, ékes példája annak, hogy mint alkotás nem igazán állta meg a helyét, függetlenül az ábrázolt világtól.
Az Avatár meg hibáitól és vélt rétegízlés kiszolgálásától függetlenül valamit mégis tudott, mint film, mert töméntelen pénzt hozott a konyhára. Érdekesek ezek. Előre mérik drogmérlegen az összetevőket, aztán vagy bejön, vagy nem. A néző pszichológia kiszámíthatatlan. :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
nagyúr
válasz Yodamest #155469 üzenetére
Általában igyekszem különválasztani a filmek megfogható értékeit attól, hogy nekem mi a fontos. Pl. a T2 kapcsán értem, miért szeretik annyian, még ha nekem nem is üt akkorát. Az Avatar kapcsán nem is értem, őszintén szólva, de elfogadom, hogy sokak szíve csücske. Ellenpéldának ott van pl. Jarmusch-tól a Paterson, amin az átlagnéző harakirit követ el az unalomtól, én meg imádom.
És igen, vszleg az "alapmű"-listám számos ponton eltér az univerzális átlagtól - voltak itt mindenféle viták pl. az IMDB Top250-nel kapcsolatban, ez ott is kijött."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ispy
veterán
válasz RetepNyaraB #155493 üzenetére
Gondolom ez a dilemma megvolt a készítőknek is, úgy gondolták, hogy a kevésbé belterjes megoldás lesz a jó, mégha a wowos játékosoknak ez nem is lesz elég. Az más kérdés, hogy így is bukott a film.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
RetepNyaraB
veterán
Úgy biztos bódottá
Ez egy általános probléma a megfilmesítésekkel. Mármint az ismerem vs. nem ismerem. Plusz az aljas fanservice, ami ugyanakkorát árt(hat). Ld. SW széria (mínusz Andor, állítólag, de azt nem láttam még).
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Komplikato
veterán
Something in The Dirt
Nagy várakozásokkal néztem meg, ismerve pár előző filmjét a készítőknek, de nem érte meg annyira lelkesednem érte. Szerintem ez eddig a legkisebb költségvetésű filmjük, viszont nem ez a baj vele. Lehet két szereplővel vagy egy helyiségben játszódó sztorival is jó filmet forgatni. Ez nem lett ilyen. Kedvenc sci-fi témám az ember elméje által fel nem fogható dolgokkal való ütköztetés, de ilyen szempontból jobban jár az ember némelyik Sztugackij könyvvel, vagy a túl művészieskedés miatt bukott 2021-es Doors-szal. A sztori röviden onnan indul, hogy két friss szomszéd, teljesen más közegből és iskolázottsággal, észreveszi milyen fura dolgok történnek egyikük lakásában. Kitalálják, hogy csinálnak belőle egy dokumentum filmet. És ez így még jó is lehetne. A film olyan mint valami több mint másfél órás, Tarantino által írt cigizős, sörözős beszélgetés lenne az emberi megismerés határairól. És azért valahová tart is a dolog kezdve ilyen "én is szerettem gyerek koromban az X-Aktákat" gagyiságtól a tényleg értelmes felvetések irányába. De utána jéghegyre fut és elsüllyed a koncepció miatt. A koncepció pedig az lenne, hogy ... (Spoiler!)A film nem a dokumentum elkészüléséről, hanem az el nem készüléséről szól. Adva van egy pont, ahol egy megsült HDD-re kenve elveszik egy csomó jelenet, felvétel a különös eseményekről. Amik elmondva se lesznek a sztoriban, tessék elképzelni! Ez még mindig lehetett volna jó, de nem így! Egyrészt kifut oda a dolog, hogy az anomália mesterséges és valahová kaput nyit, de semmi konkrét dolog honnan az ötlet. Meg van egy villanásnyi jelenet 3x bevágva, amit a trailerben is elsütöttek, ahol egy ajtóból hatalmas fény árad és szereplőink próbálnak áthúzni valamit egy kötéllel, miközben tiszta vér az arcuk. És amiről egyetlen büdös szó sem esik a filmben. Találnak egy random kinőtt gyümölcsöt, amiről későbbiekben egy szó sem esik. Sugárzás miatt megég a szomszéd bőre, de nem tudjuk meg hol és mitől.
Mivel a film több VOD szolgáltatónál bérelhető 7 dollárért és megvehető 15-ért, remélem a következő filmjükre lesz több pénz, de szeretném kicsit többet fektetnének a forgatókönyvbe is.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
cyberkind
félisten
válasz RetepNyaraB #155487 üzenetére
Az lehet, de a parasztnak látvány kell, mert az emberiség döntő része vizuálisan működik.
-
Yodamest
veterán
válasz RetepNyaraB #155487 üzenetére
Ennyire nem akartam szőrös szívűnek tűnni azért írtam B-t, de igen nem sok értékelhető dolog volt benne.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz KISDUCK #155438 üzenetére
Mononokéből hekkelte Cameron az Avatar elég szép részét szerintem. Konkrétan az egész Gaia koncepciót, vizuális megvalósítással együtt. Csak a Mononoke közben egy remekmű, az Avatar meg jól néz ki és vége.
Yodamest @ elég hardkór warcraft+wowos voltam még 10 éve is. A Warcraft film nekem kb. C kategória volt moziban. Facepalm végig. S nem a látvány miatt.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
eeXaa
addikt
válasz ígyvanferi #155480 üzenetére
Miért, művészfilmre lehet?
...amúgy ne keresd netflixen, mert túl "művészi" ahhoz hogy felrakják...Inkább a Blonde-t nézd, sztem az az év filmje.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Picassotól nehéz lenne elvitatni, hogy művész volt, bár számomra csak egy fura alak, aki nem tudott szépeket festeni. Vagy akkor már nem is művészet, mert nekem nem jön be? Átment a lényeg?
Mennyi olyan művészről tudunk, aki életében egy lenézett csóró volt, most meg nem tudnak eleget fizetni a munkájáért?
Szóval de, ez a film művészet, meg a transformers is, hogy milyen az már más kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
válasz proci985 #155455 üzenetére
Ajánlom ezt a filmjét is:
Az igazság bajnokaiPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
válasz PuMbA #155473 üzenetére
Ja, de az fontos, hogy a fekete négyzethez anno kellett pofa, hogy megcsináld, mert az elsők között volt. De manapság az ilyesmi már nem művészet, hanem csak szélhámosság meg polgárpukkasztás nulla hozzáadott értékkel. Sőt, leginkább csak üzlet, pénzmosásra, adókerülésre, stb.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Yodamest
veterán
-
PuMbA
titán
Így van. Aki járt művészettörténetre az tudja, hogy minden művészet. Ez egy nagyon híres mű: Kazimir Malevics: Fekete négyzet fehér alapon (1913)
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz gbors #155449 üzenetére
Próbáltam kitalálni mi lehet e-mögött, mert valami oka mindennek van, de most felvázoltad.
De akkor nálad azért elég sok amúgy "alapmű"-ként aposztrofált mainsteream film így kiesik vagy legalábbis nem éri el azt a hatást, amit a többségnél. Én is viszonylag sok művész jellegű, rétegfilmet nézek, legutóbbi pl. ami tetszett a Nem leszel egyedül volt, érdekes kérdéseket vet fel, elgondolkodtató, ajánlom. De az ázsiai filmek is nagyon jók, nem tudom a Minden, mindenhol, mindenkor megvan-e, hát az sem való mindenkinek, de amúgy brutál mit belezsúfoltak mondanivaló terén. Nekem annyi a fontos, hogy elérjen valamilyen formában, de erre műfajtól, besorolástól függetlenül bármi képes lehet szerintem. -
válasz Pearce #155464 üzenetére
Ki se jött film, de már áradoznak róla? Vagy volt valami elő premier, és kivételesen sok ajándékot kaphattak a mozikijáratnál, mert ekkora szoktak ilyen semmitmondó marketing bullshiteket írni filmekről.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Pearce
aktív tag
-
Mik76
senior tag
válasz paatrick #155457 üzenetére
Eppen tegnap neztem meg.
Mivel ugye a napokban beleszaladtam egy masik misztikus orias lenyes filmbe ami elegge kiverte nalam a biztositekot, kisse tartottam tole. Nem kellett volna. Sokkal kevesebbet akar a film mutatni, es azt a keveset jobban ki tudja fejteni. Ez mindenkeppen elony. Aztan persze a stilus korlatait azert nem tudjak ok sem atlepni, szoval azert nem kell korszakalkoto csodat varni. Nalam egy jo hatost meger a tizbol.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
paatrick
őstag
Troll (2022) -t nézte végül valaki? Nem túl jókat írnak róla imdb-n, most a VB miatt elég sok film felgyűlt szóval nem pocsékolnám gagyira a drága időt
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
proci985
MODERÁTOR
Druk 2020
Szuper rendezes, remek operator egy zsenialis Mads Mikkelsennel es Thomas Bo Larsennel. Nagyon dan (ill neha az egyik szereplo miatt sved), nagyon ossze van rakva es remek a tempoja.
Utolso fel oraban par jelenetet kicsit nehez volt kovetni ahogy csak implikalt, de ha szereted az europai filmeket, erdemes megnezni.
8/10
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Mik76
senior tag
-
nagyúr
válasz Yodamest #155442 üzenetére
Igen, és közben próbáltad felvázolni, hogy szerintem mi a rossz benne
Alapvetően nagyon sci-fis vagyok (vszleg sokkal inkább, mint az ide írók többsége), csak "sajnos" nagyon elkurvítottak az írók, a moziban látott science fiction 99.95%-a kutyaf***a ahhoz az élményhez képest, amit Clarke, Pohl, Banks, Hamilton, stb. (insert rettenet hosszú lista) könyveitől kapok. A T2 és az Aliens két kitűnő mainstream film, ennek a kategóriának minden előnyével és hátrányával - én meg kevéssé vagyok érzékeny a mainstream által felsorakoztatott értékekre (és a félreértések elkerülése végett, ezt nem valami elitista kinyilatkozásnak szánom, szimplán csak ez van). A Prometheus kevésbé mainstream, de szerintem nem sikerült túl jól, viszont az eredeti Alien odab***, azt nagyon szeretem (csak éppen az nem Cameron).
#155443 eeXaa: 23 évesen láttam a TRL-t, úgyhogy nem zárható ki, hogy túl fiatal voltam hozzá - bár akkor pl. az ugyanabban az évben látott Festenhez is túl fiatal lettem volna, az meg nagyon tetszett. Ezen felül, az ragadt meg belőle, hogy nagyon affektálva tálalja fel a mondandót, és nagyon művészkedő a megvalósítás - szóval azt sem hiszem, hogy ha most újranézném, akkor hirtelen szerelem lenne második látásra.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Yodamest
veterán
válasz gbors #155441 üzenetére
Én csak azt ecseteltem, hogy nekem mitől működik. De neked alapvetően a zsáner nem fekszik vagy kimondottan ezek a Cameron filmek? Mert a T2 is azéééért hát nem kutya és a széria legjobb részeként vált híressé, fura hogy nálad az sem talált be, a végét a mai napig bármikor elsiratom. Vagy a korábban említett Premetheust nem tudom láttad-e, de gondolom akkor az sem tetszett annyira. Lehet nem vagy annyira sci-fis alapvetően.
-
nagyúr
válasz Yodamest #155434 üzenetére
Szerintem feleslegesen próbálsz racionalizálni. Pont nemrégiben volt itt eszmecsere arról, hogy Cameron filmjeinek van valami olyan sajátossága, ami miatt nem lehet megjósolni, hogyan fognak teljesíteni. Ez a sajátos varázs sok emberre hat, másokra nem.
Rám nem hat. Én egyetlen filmet tudok tőle mondani, ami számomra több volt egy korrekt, jól összerakott, közepesen érdekes darabnál - az első Terminator. Az összes többi - semmi extra. Nekem."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ispy
veterán
-
Bad Pritt
félisten
válasz Yodamest #155437 üzenetére
Nekem a WoW nagyrészt kimaradt, Warcraftok viszont megvoltak, ezzel a tudással felvértezve mentem anno moziba és jöttem ki úgy, hogy baromi nagy csalódás volt, buta, gagyi és nyomokban tartalmazott Warcraftot. AZ, hogy beöltöznek a színészek lore-hű páncélba meg az orkokra elment 100 millió, hát istenem, elmegy az ember egy random Comic-Conra és ugyanott van.
-
KISDUCK
addikt
Akkor itt félreértés van. Amit te néztél az anime, azok a japán animációs filmek vagy sorozatok. A manga pedig a japán képregény ami fekete-fehér és jobbról balra kell olvasni. Az Alita mangán alapszik, de van egy rövid kb. háromnegyed órás anime belőle és a Cameron féle film azt a szakaszt fedi le.
Amúgy nem szokatlan hogy kendőzetlenűl bánnak az erotikával és az erőszakkal és gyakran sajátos humoruk van, de ha egy filmet megnéznél akkor kedvencemet tudom ajánlani:
A vadon hercegnője / Princess Mononoke[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Bad Pritt #155432 üzenetére
Warcraftot én nagyon vártam, több mint 10 évig wowoztam, előtte volt wc3 is, szóval hát igen bennem volt a hype. Ezzel együtt azt kell mondanom, ha őszinte akarok lenni, hogy nem lett jó film. Van pár jobb jelenet benne, de számomra nagyon ordított róla, hogy nem mertek eléggé nagy volument rááldozni (bármilyen téren) és B kategória lett mind forgatókönyv mind látvány szempontjából. A megnézés után hát bosszankodtam is rendesen, hogy egyes helyeken hogy lehetett ennyire idiótán megírni a scriptet.
-
Yodamest
veterán
válasz gbors #155409 üzenetére
Jó olvasni ilyeneket is, mint normálisan megfogalmazott vélemény, de számomra ez nagyon durva most.
Én pont az ellenkezőjét éltem meg, maga a szetting, ez az egész két párhuzamos világ, űrhajóval út egy másik világba, ott a letelepedés, fú nemtudom engem ez annyira a székbe szegezett már az 1. perctől. Lehet mondani, hogy "gyenge történet" de what? Szerintem ez egy csodálatos történet, a kettős megfelelésről, egy idegen világról, egyszerűen az egésznek a sodrása, nem is értem mi nem jó ezen. Attól, hogy nincs benne Poirot és nem kell gyilkossági ügyeket csavarosan megoldani még lehet egy történet egyszerűen úgy jó, hogy szép és magávalragadó. Szerintem sokan itt az egyszerűséget állítják párhuzamba azzal, hogy: egyszerű történet tehát rossz.
De nyilván ehhez szeretni kell ezt az egész "út egy idegen, felfedezésre váró világba" jellegű felállást, lásd én a Prometheust is imádtam, pont ezért. Számomra az az alap szetting, hogy egy legénység és kutatócsapat megérkezik egy ismeretlen bolygóra, meg az ezzel járó minden filmes elem, egyszerűen nem tud unalmas lenni. Hát de kinek mi, én meg pl. a Ponyvaregényen fordultam le majdnem az ágyról, mert annyira untam azokat a műmájer beszólásokat és vicceskedő jeleneteket.
-
Ispy
veterán
válasz KISDUCK #155430 üzenetére
Féltem, hogy megkérdezed.
Jó pár éve volt már, hogy pár ilyen egész estés filmet megnéztem, szóval nem ástam magamat nagyon mélyre, de annyira emlékszem, hogy a szememnek furcsa dolgok történtek, hogy utána még pár napig csak magam elé meredve ültem.
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #155427 üzenetére
Szerintem nézd újra a Warcraftot. Vagy inkább ne, lehet csalódnál, főleg egy modern TV-n. Az orkokon kívül semmi nem néz ki igazán jól, farkasok, griffmadár, gólem, démon Medivh mind problémás, a hátterekről ne is beszéljünk.
Alitánál baromi sokat melózott a Lightstorm meg a többi stúdió, hogy a lehető legkevesebb legyen az uncanny valley effektus és a végső filmben nem igazán mondod meg, mikor van mocap ruhában a színész és cserélték ki csak a testét és mikor CGI az arca is.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
-
S e t h
nagyúr
Én már csak akkor szoktam felfigyelni a cgi hiányosságokra, ha nagyon kilóg a lóláb és a történet sem képes ezt kompenzálni.
Tudok szemet hunyni felette, ezért is érdekelt, hogy nálatok miként müködik ez.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Ispy
veterán
Tényleg, az alitából nem akarnak mégis trilógiát csinálni? Bár úgyis csak elb@sznák.
-
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #155421 üzenetére
Az oké, hogy az orkok részletesek voltak, de minden másról ordított, hogy mű, a színészek meg látványosan óriás lámpák alatt dolgoztak. Az Alitánál meg nem mondod, mikor van digitális arca a karaktereknek (Alitán kívül, neki nyilván mindig), szóval na... más szint.
-
Ispy
veterán
válasz gbors #155416 üzenetére
Attól tartok, hogy a történet az kb. a gonosz visszajön, hogy bosszút álljon, miközben szegény navik csak békében akarnak élni, de most kénytelenek megint győzni sztori lesz, akkor én passzolom, de majd ugyis jönnek a spoilerek, abból majd kiderül érdemes-e a látványon kívül megnézni vagy sem.
-
KISDUCK
addikt
válasz S e t h #155392 üzenetére
Black Adamban azért
gagyin nézett ki.a másik bajnok
Láttam egy meme site-on egy összehasonlító videót Bumblebee régi és új átalakulásáról, hát kicsit spóroltak rajta. Dr Strange . A Thor 4-ben is ahogy3. szeme is olyan mint ha csak ráollózták volna, az Annoying Orange-ban volt ennyire komoly effekt Ott volt 2009-ben az Avatár ahol megmutatták hogy lehet jó a számítógépes látvány, erre rávert 2016-ban a Warcraft és azóta mit kaptunk? Fityiszt az arcunkba.a kis Hejmdállal fésztájmolt Thor az is mi volt? -
nagyúr
válasz Bad Pritt #155410 üzenetére
Deep Impact, The Thin Red Line.
#155411 Ispy: a szép víz engem sem érdekel (balatoni gyerek vagyok ), meg úgy általában a szép CGI is csak akkor, ha valami szép kitalálmány szolgálatába állítják. Meg nem árt, ha még a szép kitalálmány is szolgál valamit (legegyszerűbb esetben atmoszférát teremt, jobb esetben gondolatokat is gerjeszt).
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ispy
veterán
válasz gbors #155409 üzenetére
Hát én meg pont a vízuális orgia miatt nem fogok rá beülni, mert nem hoz lázba mennyire szép a víz, a történet meg már az egyben sem volt számomra érdekes, nem hiszem, hogy ott valami hatalmas változás lenne. Egyszerűen a vizualítás már nem elég, hogy lekösse a figyelmemet és ahogy öregszem azt veszem észre, hogy már a történetek nagy része sem. Mondjuk a bullet train kellemes meglepetés volt mostanság, az everything, everywhere meg csak simán fejbebszott és belenyomta a szemem az agyamba, szóval ott esélyem sem volt távozni menet közben.
-
nagyúr
válasz Yodamest #155400 üzenetére
Hát, pedig van. Az Avatar azon 3 film egyike, amiről kb. félúton majdnem kisétáltam a moziból, annyira nem találtam benne semmit, ami érdekelt / lekötött volna. Vszleg ha nem jön az a brutálisan szép természeti jelenet Pandorán, ahol a virágok meg az egyebek között sétál a kamera relatíve hosszabb ideig, akkor tényleg ki is megyek róla. Így a visual design + hi-end cgi megmentette a dolgot
A 2. részre a fentiekből tanulva be sem fogok ülni. Ellenben nem fogom személyes sértésnek tekinteni, ha esetleg a topic 90%-a imádni fogja"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Yodamest
veterán
Igen a sorrend nem jó, ahogy ezek felépülnek. Először kellene, hogy legyen egy stabil jól megírt történet és ha már minden adott, akkor támaszkodni az effektezésre, amennyire szükség van. Teszem hozzá, igényes történet esetén nem is kellene ennyi a szuperhős filmekbe sem, mert mással is érdemben ki lehetne akkor tölteni a játékidőt, nem csak a tüzijáték részével, triviális példa lásd Logan.
Viszont pont fordítva ülnek a lovon, azt hiszik, hogy majd a vizuális része elviszi a showt és mellé elég csak odarittyenteni valami ágrólszakadt történetet, balfék párbeszédekkel. Persze akik meg a vizualitásért felelnek szakadjank meg, más területen meg nulla az energiabefektetés, inkább felvennének akkor 3 forgatókönyvírót vagy egy nagy nevet aki megírja jól. Sztem költségekben nem járnának rosszabbul, mint azzal a sok felesleges effektezéssel.
-
Ispy
veterán
Nem vagyok egy vájt szemű, nem tudom, hogy például a Dredd mennyi cgit tartalmaz és az szakmai szemmel mennyire számít jónak vagy sem, de akárhányszor belebotlok abba a filmbe a tévébe, mindig végig szoktam nézni, mert számomra valahogy az egész hangulat és történetvezetés élvezetes és biztos, hogy ezen egy 2 fokkal rosszabb cgi sem rontana. De persze elfogadom, ha valaki kiváló cgi nélkül nem tudja élvezni ezeket a filmeket. Kiváncsi leszek, hogy a mai filmeket 10 vagy 15 év múlva mennyire fogjuk ferde szemmel nézni a cgi miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Yodamest #155397 üzenetére
Volt erről már jó pár cikk, hogy a marvelnél bevett szokás lett, hogy a belét kihajtják a cgi artistoknak, folyamatosan variálnak lehetetlen időpontokban stb, ez mind nem a minőségi munkát segíti. Biztos vagyok benne, hogy az avatar 2 története nem lesz nagy szám, viszont a képi világ hibátlan lesz, mert nem egy futószalagon legyártott cucc, amit 1 év alatt kellett megcsinálni, hanem hagytak rá időt, hogy minden mozzanatot úgy csináljanak meg a filmben, ahogy azt a rendező látni akarja. A marvel hálivúd gyorskajája, bemész, megeszed, nem egy kúlináris élvezet, de jól laktál vele és másnapra már nem is emlékszel rá....Az elején nem ennek indult, de úgy látom ez lett a vége és szerintem ez egyértelműen annak köszönhető, hogy nem hagynak kellő időt semmire sem.
A dc-nél meg szerinem csak szimplán dilettánsok dolgoznak, én eddig minden dc filmet láttam és szerintem egyik sem volt rosszabb, egy marvelnél, de ez a fekete ádám...yay, szinte fájt néhol. Nem tudom, se a történet, se a kivitelezés, se a cgi nem volt ott a topon, igaz a cgit én simán megbocsájtom egy filmnek, ha többi része ok, nem kell mindennek vízuális pornónak lennie.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest