Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
válasz eeXaa #148695 üzenetére
Az volt a baj hogy a warner mohó g##i volt és erőltették a 4. részt amit inkább hagytak volna a fenébe, adták oda volna a jogokat inkább valamelyik japán anime studiónak oszt azok rittyentettek volna olyat hogy Kovács Kokó Ügynöknek lefagyott volna az operációs rendszere is.
-
De4d
őstag
válasz eeXaa #148683 üzenetére
Nem tudom, de csak most fedeztem fel, és van már egy csomó filmje. A csávóra emlékszem bár nem biztos hogy jó, de mint ha valami hasonmás versenyen indult volna amúgy mezei átlagemberként. Aztán lásd mivel hasonlít C. B-ra azóta kapja a filmszerepeket, hogy kb mind silány az más kérdés
Minden jó, ha a vége jó!
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #148689 üzenetére
Jaja, de ha logikusan egymás mellé akarod rakni a 4 rész elemeit, akkora logikátlanságokat meg lukakat találsz, ami sehogy nem fog összeállni... innen tényleg 1 lépés lett volna egy "Pamela álma" magyarázat, viszont ez a magyarázat teljesen fed mindent... nekem Hugo Weaving hiányzott legjobban, mert ez a Smith-pótlék a 3 sablon mondatával sehol nem volt hozzá képest
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KISDUCK
addikt
KR? kicsoda? Krisztiánó Ronáldó?
Most kíváncsiságból rákerestem nem csak az ő hanem a többi színész gázsijára is és ahány oldal annyi variáció volt, de a legmagasabb összeg amit K.R.-re írtak az 12-14M$ volt, de valahol azt írják hogy itt még nem ér véget a fizetése. A 2. és 3. részre azt írják hogy mindennel együtt 120M$-t zsebelt be.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Most néztem meg a Nincs idő meghalni filmet.
A végén meghal James Bond. 😭 De a stáblista végén azt mondják, James Bond még visszatér! De hogy? Az, hogy a 007-es visszatér, az oké, mert bárki lehet, de Bond az Bond, nem? -
paatrick
őstag
válasz mephi666 #148685 üzenetére
Igen amit itt leírsz az maga a karakterpusztítás. Ennyi erővel csinálhatunk egy Keresztapa 4-et Al Pacinoval, amint az öregek otthonában éldegél, minden este bepisil, bekakál, és a nővérek egymást közt röhögve beszélik hogy folyton írogat magában valami szar könyvet, mikor drogos volt és hajléktalan akkor találta ki a "keresztapát" de soha nem érdekelt senkit.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #148684 üzenetére
Matrixnál annyi volt a plothole az első 3 részben, valamint 20 év alatt a fejtegető elmélet, hogy egyszerűen nem lehetett most 1 rész alatt mindent foltozni, csak ezzel a húzással, ami mindent fed nekem nincs bajom ezzel a magyarázattal
Mr Anderson = Lana = Neo, a boss/warner követeli a játék/film következő részét, ő pedig elkészíti... látszólag rohadtul nincs kedve hozzá, de el kell készülni a folytatásnak, pont... Neo sincs elemében, nem kell "lots of guns", ő csak kungfuzik néha kicsit, vagy küld egy atomvillanást... az meg, hogy Trinity a kiválasztott? ...részemről érthető: Thomas Anderson egy kódoló világbajnok, a 4 részből a valóság, amikor csorgatja a nyálát Tiffany/Trinityre, valamint amikor melózik, vagy brainstormingolnak... az első 3 részben ő maga az isten a játékban, de eltelt 20 év, mögötte van rengeteg elpuskázott alkalom, amikor meg se merte szólítani az áhított nőt, közben szép lassan istennő szintre emelte magában... a 4. részre így lett ő a kiválasztott... nem is kell igazából több logikát keresni, mert egy játékról van szó "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #148676 üzenetére
Ne viccelj, a Pókember sokkal komolyabb történetet tett le mint a Mátrix 4. És mindkettő a nosztalgiából merített, csak a Pókembernél jól sikerült, a Mátrixnál meg nem.
A Pókember karakterépítés, a Mátrix meg karakterpusztítás lett.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Mik76
senior tag
A pokember bevetelenek tobb mint felet gyerekek szallitjak. Ez az egyik ok.
A masik hogy akiket erdekelt volna a Matrix 4, azoknak a haromnegyede a trailert latva elmorzsolt egy konnycseppet a nosztalgia miatt, es eldontotte hogy koszi de ezt mar kihagyom.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
De4d
őstag
Minden jó, ha a vége jó!
-
w.miki
veterán
Komolyabb??
A legtöbb Micimackó epizódnak komolyabb a története, mint a Matrix4-nek. We Remade The Matrix Resurrections For $20 Dűne tetszett volna, de olvastam a könyveket, így az csak egy fél film volt.
Azok alapján amiket mostanában láttam, szerintem 2021-ben nem volt jó film.
[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
aujjobba
addikt
A Dűne nekem nem tetszett.
Rendben sok híres színész van benne, monumentális az egész élmény, sok a CGI, de ennek ellenére olyan tucatfilm érzésem volt, ami csak a látványra megy.
Végignéztem, majd jött a stáblista és nem értettem mi is volt az értelme az egésznek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bagyulajuve #148675 üzenetére
Szerintem meglepő. Ennél azért többet vártam. Persze a Pókfiú most gyilkol, de azért egy Mátrixban lehetett volna több. Persze az HBO maxos premier is gyengíti, de ott is pl. gyengébben indított mint a Godzilla vs Kong.
Ezek szerint az emberek nem kíváncsiak a komolyabb filmekre? A Dűne se ment jól, békeidőben ilyen bevétellel (kb. 400 millió dollár) nem rendelik be a folytatást, az biztos.
-
törölt tag
Gigabukta lesz a Mátrix sajnos, hétfőre több mint 60%-ot esett a bevétel, még a szintén gyengén muzsikáló Kingsman is csak 35%-ot vesztett vasárnaphoz képest.
A Pókember meg csak hétfőn több pénzt hozott mint eddig a Mátrix összesen. Gyalázat
-
mephi666
nagyúr
na, megnéztem én is ezt a matrix4-et...
érdekes volt: matrix filmként bóvli, másolja az előzőket... de másik oldalról meg zseniális és szívesen innék pár pohárral Lana-val, miközben elbeszélgetünk arról, hogy "tényleg komolyan gondolta, hogy ezzel a filmmel így szétfikázza az egész warnert?" ...én úgy látom ezt a szériát, hogy az első 3 rész és a 4. rész 90%-a "matrix gameplay" ...csak az a valós a filmből, amikor Thomas Anderson kódol, beszél a főnökkel meg stíröli Trinity-t a kávézóban... az összes többi csak a játékából van ...épp ezért kár is elemezgetni, hogy azon belül mi logikus és mi nem, mert szimplán egy jól sikerült játék... az viszont tényleg fergeteges, hogy burkoltan és kevésbé burkoltan odaszúr mindig egyet a warnernek "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz aujjobba #148667 üzenetére
Mini sorozatból ajánlottam angolt, dán- izraelit, svédet, többet a sorozat topikban.
[link]
Vannak olyanok, amelyek egy hosszabb filmmel kb. azonos hosszúságúak.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
aujjobba
addikt
Néhány frissebb európai filmet tudnátok ajánlani?
Bűnügyi, sci-fi, thriller, akció érdekel, dráma / történelmi esetleg, romantikus egyáltalán nem. -
Yodamest
veterán
válasz RetepNyaraB #148657 üzenetére
majd írj azért, hogy elő kellett-e venni a 100-as zsepit
-
Yodamest
veterán
válasz RetepNyaraB #148644 üzenetére
én ncore-n találtam meg, úgy van fent, hogy "My.Tomorrow.Your.Yesterday"
-
chungee
addikt
Estét!
Cinema city-be kell védettségit felmutatni
-
j0k3r!
senior tag
some men just wanna watch the world burn...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz bagyulajuve #148637 üzenetére
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Mik76
senior tag
válasz Miklós315 #148605 üzenetére
Nezd, nalad az Elkurtuk bezzeg 6-7/10.
Nem latom sok ertelmet a vitanak.Azert ezt a mindent relativizalni probalo maszatolast kisse arnyalja hogy nagyon hosszu ideje Trump az elso aki nem tudott ket valasztast nyerni. Feluton elhajtottak a francba. Igaz nehezen torodott bele.
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
bagyulajuve
addikt
-
k-adi
nagyúr
válasz bagyulajuve #148637 üzenetére
jaja AG jó volt, a tetkós poén és az éneklése is
-
törölt tag
válasz Major Lion #148639 üzenetére
Kb erre gondoltam én is.
Az ózonlyuk megszűnéséről, illetve csökkenéséről viszont nincsenek hiteles információim. (Ettől még lehet, bár most felhúztam a szemöldököm, ahogy olvastam az írásod) -
Major Lion
senior tag
válasz #48613632 #148638 üzenetére
Eleg csak arra gondolni hogy ma mar senki nem hisz a tudomanynak se, mert o bizony latta a facebookon egy nemet professszortol es mivel az egyezik a velemenyevel ezert minden mast leszar, kozben meg 30-40 eve ez nem igy volt, akkor meg elhittuk nekik hogy van egy ozon lyuk ami tagul es ez igy nem lesz jo… ami azota meg is gyogyult koszonhetoen annak hogy minden kormany lepeseket tett. Ma meg a bolygo fele szerintem azt se hiszi el hogy felmelegedes van, megnyugszanak abban a hitben hogy ilyen mar volt.. hat ja, csak akkor nem eltel es nem te szivtal miatta. Az se eleg nekunk hogy egy negyed generacio alatt tavak, gleccserek tunnek el a felelotlen eletvitelunk miatt
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
törölt tag
Hagy szóljak bele egy mondat erejéig srácok. Én azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetnek nem elsősorban az az oka, hogy elhülyült a társadalom, hanem sokkal inkább az, hogy az ego került előtérbe a logikus döntések helyett.
Hosszasan szerintem ezt nem kell magyarázni. Elég csak arra gondolni, hogy mennyi, amúgy értelmes, okos, vagy legalább átlagos ember oltásellenes, de említhetném a laposföldet is, voltaképp nincs különbség.
Ennek elsődleges oka pedig az, hogy abban az esetben, ha megváltoztatná korábbi álláspontját, az elveit, az ideológiáját köpné szembe (mondjuk így) aminek egyébként semmi akadálya, pusztán annyit kellene mondania, hogy bocsánat tévedtem.
És ez kb minden szélsőséges világnézetre igaz.A radikalizáció tulajdonképpen egy újfajta üzleti modell, ami ugyanazokra az alapokra épít, mint pl a terrorizmus, csak ott más a köret.
A Gődény ugyanazokra az érzelmekre összpontosít, mint mondjuk Oszama, az meg teljesen mindegy, hogy pl a Koránra építkezel, vagy az alternatív gyógyászatra. Ha egyszer elnyerik a bizalmadat, azt tesznek veled, amit akarnak.Ezért nagyon fontos, hogy ne ragaszkodjunk az elveinkhez, azok ugyanis csak addig működnek, amíg a körülmények nem változnak.
Ha a körülmények megváltoznak, már nem biztos, hogy érdemes ragaszkodni a korábbi elveinkhez, mert könnyen válunk röghözkötötté, és onnan azt fogadjuk el tényekként, ami minket igazol.És ez nagyon nem függ az intelligenciasztinttől, viszont annál inkább függ az egótól.
Ez persze egy nagyon rövid, és tömör elemzés, erről több ezer oldalt lehetne írni, beszélgetni róla.
A másik része pedig az, hogy ez miért lett így, hogyan alakult ez ki. Nos, véleményem szerint ennek oka elsősorban a szociális média, és a google, mint platform, amelyek nem képesek különbséget tenni hamis és valós információk között, és bizonyos esetekben képesek a hazugságot is mély igazságokként tálalni.Nálam ezek a dolgok itt, és így érnek körbe, nagy vonalakban.
De ez eléggé dupla OFF, szóval ...
[ Szerkesztve ]
-
bagyulajuve
addikt
Don't look up - tipikus egyoldalú hollywood-ban készült politikai film, összemosások, ferdítések mindenhol, színészileg: Di Caprio, Cate Blanchet oké, Jennfer Lawrence majdnem oké, Meryl Streep katasztrófa, Jonah Hill meg nem is jó színész amúgy sem, a többiek meh (ahogy az NF absztraktban is van)
ami tetszett: Ariana Grande
és az utolsó 2 jelent kb, Kid Rock duplumnál szakadtam - tulajdonképp csak ekkor nevettem, pedig viccesnek is kellet volna filmnek valahol lennie, állítólagtanulság, továbbra sem érdemes politikai beütésű filmeket néznem, mert úgyis mindenért csak az egyik oldal a hibás
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Major Lion
senior tag
válasz #42308056 #148633 üzenetére
Az ertelem es az ertelmisegi az nem ugyanaz. Az ertelmisegi az egy tarsadalmi reteg, nyilvan ott is lehet hulye valaki, de koze van ahhoz hogy milyen oktatasban reszesultel. Egy komuves nem lesz ertelmisegi csak azert mert beoltatta magat es nem fel az 5G-tol.
-
KISDUCK
addikt
Ú dzsíszösz nagyon szétoffoltunk mindent, inkább beszéljünk megint a rossz filmekről!
Elég szép színészi gárdát kerítettek a filmhez ami igaz történeten alapul, miszerint egy halászhajó kihajózott és egy elég csúnya viharba keveredtek. Hát maga a film gyenge, a színészek túljátszák majdnem az összes szerepet, megy a szokásos péló méregetés hogy ki nagyobb amerikai, itt-ott olyan jelenetek amit még egy marvel film is megirigyelne annyira valószerűtlen. Részemről 4.5/10
#értékelés
-
bagyulajuve
addikt
válasz #42308056 #148633 üzenetére
nem a végzettségen, de azért korreláció van a végzettség foka és az értelem között
főleg, ha már a covid oltást hoztad erre indikációnak - csak megemlítem, hogy a magasabb végzettségűek inkább oltatják magukat
persze kivételek és csak azért se emberek mindig is voltak és lesznek is, de a tendencián ez nem változtatResistencia eterna
-
törölt tag
válasz Major Lion #148632 üzenetére
Hát figyelj, van, aki 16 diplomával retteg hogy a COVID oltással 5G csipet tesznek bele, akkor tényleg nem a végzettségen múlik az értelem.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Louro #148626 üzenetére
"A pénzpiacot is jól mutatja, hogy egyet böffent pl. Musk és megbolondul a részvénypiac. Igazán természetes jelenség, ugye?"
Részvénypiacra semmi hatása, max a Tesla részvényekre. Ott meg nagy óbégatást nem mer csinálni mert a végén kirakják a saját cégéből A kriptopiacra igaz amit mondasz, ez mondjuk be is árazza mennyire lufi az egész. Lufik meg mindig voltak, idővel mind kipukkant.
Egyébként én meg vagyok róla győződve hogy Musk ezekből saját számlájára dollármilliókat termelt. Mivel nem szabályozott piac így meg is teheti.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
A fától távol
Far from the Tree (2021) short film
imdb [link]Aranyos disney rövidfilm/mese, mosómedvékkel és tanulsággal, szépen rajzolt 2D, helyenként 3D animációval.
kb. 10perc az egész de több van benne, mint a mai mesékben összesen -
MODERÁTOR
Nagyon örülök a vitának a "Don't Look Up"-ról (és Matrix4-ről folyónak is, de az most mindegy) - levezetésképpen ajánlom a "Death to 2021"-et is (Aki látta a Death to 2020-at, tudja mi ez)
#148628 na tessék, nagy szellemek találkozása
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Bad Pritt
félisten
Ez az Up in the Air még mindig egy kivételesen jó film, többféleképpen is értelmezhető mondanivalóval.
Az meg csak most tudatosult bennem, hogy ez a 2000-es évek második fele mondjuk 2011-ig mennyire erős volt George Clooeny viszonylatban, Good Night, and Good Luck, Syriana, Up in the Air, Michael Clayton, Fantastic Mr. Fox, The Ides of March, The Descendants, mind nagyon erős filmek egy remek George Clooney-val a főszerepekben.
Jövőre jön a Ticket to Paradise, ahol megint összeál Juila Roberts-cel, kíváncsi leszek.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Louro
őstag
válasz paatrick #148609 üzenetére
Nem divat, hanem tény. Régen kevesebb ember volt, de szerintem (!) arányaiban ugyanannyi "dolgozó" és ugyanannyi "értelmiségi" volt, mint manapság. Az értelmiségit még véletlenül se a végzettséghez kössük.
Az, hogy most több a fejlesztés és meredekebb a fejlődési ív annak köszönhető, hogy pöttyet több ember él a földön.Persze az (alapszintű) oktatás nagyon sokat segít, de emberek még mindig elhisznek nem bizonyított dolgokat. Elhisznek alapvető marhaságokat.
A pénzpiacot is jól mutatja, hogy egyet böffent pl. Musk és megbolondul a részvénypiac. Igazán természetes jelenség, ugye?
Mess with the best / Die like the rest
-
Major Lion
senior tag
válasz Mik76 #148602 üzenetére
Hat igen, kozben meg pop koncertre megy a vilag normalis/gondolkodo resze igaz? Meg amugy a tech milliardosok a valo eletben mennyire republikanusok? Nyilvan nem nagyon. Itt a filmben ossze kellett oket mosni, met igy adta ki jol a sztori, kettot egy csapasra, de nincs afelol semmi ketsegem hogy barmelyik milliardos ugyanolyan gatlastalan alak mint a filmben bemutatott.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Dark Wander #148623 üzenetére
Tavaly volt utoljára hír róla, hogy nem jelenik meg lemezesen, azóta sincs új infó a témában. [link]
Live-Die-Respawn
-
Dark Wander
tag
Van aki tud valami új hírt a (IX. rész) Star wars-ról, mikor jelenik meg lemezen? Jól emlékszek Skywalker kora címmel ment a neten.
-
bagyulajuve
addikt
válasz w.miki #148613 üzenetére
kicsit a linkelt videóhoz magához, igaz még nem néztem végig, de veszélyes területre kalandoznak e kutatók, nem fog tetszeni bizonyos köröknek
amúgy nem értek teljesen egyet vele (bár menet közben azért ő is finomít a csak genetikai meghatározottságon), de mondjuk nem is a szakterületem, viszont genetikusként azért kicsit hozzátenném, hogy a multifaktoriális örökléseknél (ilyen az intelligencia is) nem szabad elfeledkezni arról, hogy a gének DNS szekvenciája mellett az epigenetikának (nem DNS szekvencia alapú génműködés) is óriási szerepe van - míg előbbi állandó, addig az epigenetikánk többé kevésbé dinamikusan változik (pl a környezeti hatások megváltoztatják), ezt nagyon sok általam olvasott tanulmány (akár egypetéjű ikrek retrospektív, vagy egérklónok vizsgálata) is mutatja, tény hogy intelligencia kapcsán nem olvastam ilyen cikkeket, de mondjuk különböző megbetegedések kapcsán igen (tumorok, metabolikus szindróma, stb)
Pár tulajdonság, hogy az örökletesség mennyire szól bele (állatkísérletek, emberi populációs, iker stb vizsgálatok alapján)
Magasság
0,60-0,81
Testtömeg
0,42-0,63
Plazma koleszterin
0,37-0,50az pl, ha valakinek a genetikailag az van bekódolva, hogy 180 cm magas lehet, akkor azért ebbe jelentősen beleszól a környezet, pl az anyuka táplálkozása/dohányzása stb, akár a fogantatás alatt, akár a várandóság alatt) - lehet 186 cm lesz, de az is lehet, hogy csak 170
mindenesetre nagyon érdekes téma, lehet beszerzem a könyvet és elolvasom
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
paatrick
őstag
válasz Sir Pocok #148614 üzenetére
Ennek semmi köze az intelligenciához. Egyszerűen ennyivel nőtt a népesség. 2 milliárdról lassan 8 milliárdra. És hiába stagnál a fejlett EU, USA, Kanada stb, ha a fejlődő világ már nem elégszik meg azzal hogy a szalmakunyhóban terelgesse a birkát és álmodozzon a színes TV-ről.
És mondhatja Greta Thunberg hogy "how dare you" a boomereknek, a valóság az hogy a mostani fiataloknak van mindenkinek mobil, laptop, PS, XBOX, saját TV, klímás lakás, minden biszembaszom 20 Ft-ért rendelve Kínából stb.
Másrészt nem mondhatod azt hogy ok akkor fordítsuk vissza a folyamatot. Paks elbírja a magyar áram 40-50%-át, akkor azt jelenti hogy a háztartások kapnak heti 2 napot amikor lesz áram, emellett a folyamatosan áram alatt kell levő létesítmények mehetnek állandóan. Ilyet nyilván nem lehet megcsinálni.
Az ember a folyamatos alkalmazkodással maradt életben, így ha tovább akar élni akkor ezt is meg fogja oldani. Akár kimegyünk az űrbe, akár a tenger alá, akár visszafogja a fogyasztást valami lesz.
A nép mindig arra ment amerre kijelölték neki fentről az utat, ebben régen se voltak okosabbak, tudatosabbak, most se azok. Akkor királyok mondták hogy mi legyen, most politikusok.#148613 w.miki
Ha jól emlékszem pont azt mondja hogy most vagyunk a csúcson és innen kezd majd csökkenni. Talán a sok robotika miatt.[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz Miklós315 #148611 üzenetére
és w.miki: (inkább írom egybe az egészet, mert így nem kell duplikálnom részeket)
Ez nem ilyen pikk-pakk hipp-hopp megtörtént dolog, ehhez több ezer év kellett. Ugye ahogy az elődeink a vadászatról és gyűjtögetésről áttértek a gazdálkodásra már kevésbé volt nehéz a túlélés és a test nem hülye, amire nincs szüksége attól megszabadul ilyen az erősebb csontozat, izomzat és agy. Ezt a folyamatot azért felgyorsíthatja a rohamos technikai fejlődés, mert már nem csak a legrátermedtebbek élnek túl, hanem olyanok is akik már gyerekként meghaltak volna, elvitte volna egy megfázás, bement volna a medvebarlangba bújócskázni vagy nem tudott elejteni egy vadat a gyenge teste miatt vagy buta volt hogy megtanulja melyik gyom ehető melyik nem. Aztán ahogy a természetes szelekció mértékét lecsökkentettük a fejlődésünk által, elkezdtünk bizonyos mértékben visszafejlődni.
Nyílván nem voltak a középkorban agysebészek, de ezt nem úgy kell elképzelni hogy okosabbak voltak. Aminek az őseink a híjján voltak az a tudás, de amiben előrébb voltak az a nagyobb agytérfogat. (Tudom Einstein agya kicsi volt, de nem az extrém példákat kell nézni, hanem az átlagot.) Most ha jól emlékszem néhány %-ról van szó talán 5%, a cikkre pontosan nem emlékszek, hogy részletezte-e hogy mi volt nagyobb vagy csak konkrétan össztérfogatot írtak, de most lehet arra is gondolni, hogy pl.: nagyobbak voltak az érszékszervkhez kapcsolodó területek mint pl.: a látás, szaglás mert régen a túlélés miatt jobban kellett hagyatkozni rá vagy nagyobb volt a fluid iq-juk ami jobb logikai probléma megoldást eredményez pl.: ki tudták találni hogy 3-an mezítláb egy tökfödővel jéghidegben 2 bottal hogy a fenébe terítsenek le egy több tonnás mamutot, lehet hogy ehhez mi ma hülyék lennénk keményen és mamutot nem fognánk, de 2 meghalna egyből 1 pedig megúszná, de éhenveszne.
Azt is érdemes tudni hogy hogy az "őslakos" európaiak akikkel a migráns afrikai öreganyánk keveredett, gondolok itt a neandervölgyire, nagyobb agytérfogattal rendelkezett mint a génjeink nagyrészét adó afrikai homo sapiens sapiens. A tudósok szerint mivel kicsit nyúlánkabb volt a koponyája a neandervölgyinek ezért nagyobb volt a látásért felelős agyi területe és jobban látott, erre az örökségre utal bennünk a koponyánk hátulján az a pici dudor. Még az is lehet hogy az alkalmazkodási folyamat mellett a genetikai okokból is csökken az agytérfogatunk, mert ha jól emlékszek összesen kb. 30% neandervölgyi génállomány maradt fent az Afrikán kívül élő emberekben, de átlagosan valahol 1-3% között tartalmaz egy ilyen ember neandervölgyi génállományt, az is lehet hogy szaporodás útján veszítjük el azt ami miatt az elődeinknek (akik már elkeveredtek a neandervölgyivel és vadászú gyűjtögetőként hivatkoznak rájuk) nagyobb volt az agytérfogata.
Lényeg a lényeg, folyamatosan sorvadunk és butulunk, ez van. Erre az egyik legviccesebb példa, hogy pár ezer éve az egyiptomiak valahogy összerakták a piramisokat egy tökfödöben botokkal a mai fejlett társadalomban pedig vannak olyan iskolázott egyedek akik szerint az UFÓk építtték őket, vagy elég megnézni egy lapos földes fészbúk csoportot. -
w.miki
veterán
válasz KISDUCK #148610 üzenetére
Igen, itt is beszél arról a kutató, hogy a régiek okosabbak voltak.
De én sem gondolom, hogy a középkorban mindenki agysebész mérnök fizikus volt, meg azt sem, hogy régen minden jobb volt.#148585erahurka : Koherens alatt azt (is) értem, hogy nincsenek lyukak a történetben.
Matrix 1-3-ban nem is nagyon volt, a 4-ben meg csak lyukakkal találkoztunk....Program Morpheus. Diktátor Niobe. Csöves Merv. Kollega Smith. Robotmadár Sati. Köpcös Neo. Kiválasztott Tiffany... [ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
hoffman_
nagyúr
válasz bagyulajuve #148590 üzenetére
amennyire sz*r volt, ha ezt az értelmezést veszem alapul, talán nem nevetek sírva. nehéz elhinnem, hogy a sok kerülő után sikerült egy ilyen "meta" alkotást lerakni az asztalra. szerintem csak simán ennyire tellet. talán nem, mindenki azt gondol, ami neki jobban fekszik.
meglepődnék, de hátha. attól velünk még kitolt.a Smith féle WB-t is érintő beszélgetés túl explicit, azért a Warnernél is a hülyék a túloldalon vannak a megfelelő székekben.
mindenesetre egy kezemen meg tudom számolni, hány filmről nem írok értékelést, amit megnézek, a Mátrix 4 ilyen lesz.#148583,
Mik76
maximálisan egyetértek. ez a Resurrection fiaskó után egy felüdülés volt, azzal az extra meglepetéssel, hogy számomra egyben az első értékelhető Netflix gyártású film volt. erős szereplőgárdával is csesztek már el sok mindent, de Leo nem nagyon nyúlt még vacakhoz, nagyon tudatosan választ filmet, rendezőt, forgatókönyvet, ez biztatott és be is jött. remek lett a film, az aktualitását tapintani lehet, nagyon jól egyensúlyozik a dühítő, frusztráló, gonosz és az okos, vicces, szatirikus között. elképesztő mennyiségű rejtett vagy nyilvánvaló utalással, kinyúlással. akinek ebből kimarad a közösségi média hatása, az nézte a filmet, de nem látta. szerintem is US fókusszal készült, de nem kizárólag és kinyúlik a Trump érán kívüli, általánosabb problémákhoz, személyekhez is. tény, nem erre építették fel, hanem előbbire.
#értékelés#148599,
erahurka
még jó, hogy minden évtizedben éltél egy picit az elmúlt 500 évben és ezt így leírhatod : )[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz KISDUCK #148610 üzenetére
Ehhez talán - de ki tudja - az is hozzájárulhat, hogy egyre jobban támaszkodunk külső technikára (nem is a gépek erejére, hanem memória, számítások, stb. kapacitására gondolok), valamint egyre inkább tudunk (szintén a tömegmédia/telekommunikáció technológiája révén) "masszaként terelődni" ("globális falu" helyett "globális nyáj"), azaz a "passzív" adatbefogadói leterheltség (újságtól a rádión/TV-n át a legújabb trendekig) áldásos következménye, hogy kvázi "egységesülünk" (ami a színes, elfogadó világ alternatív megfogalmazása is lehetne: keveredés, egységes kódrendszer (szimbolika) elterjedése kultúra és politika révén, egyenízlés mint globális termékkínálati faktor, stb.) - lényegében "átlag középszer kinevelése" zajlik közvetve-közvetlenül/akarva-akaratlanul.
"Szerintem."
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #148599 üzenetére
Nagyon népszerű hozzáállás lett a világhoz ez a "milyen hülye lett az emberiség", csak mikor indokolni kéne hozzá akkor elfogy a lendület.
A 2. vh óta az emberiség a legjobb legokosabb legfejlődőbb időszakát éli, és ezt semennyire nem befolyásolja hogy éppen melyik sztár mit ír ki twitterre vagy facebookra.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Miklós315
aktív tag
válasz eeXaa #148607 üzenetére
Tök evidens: pénz beszél
kupolitikus ugat, ahogy a gazdi fütyül (minden oldalon).
A dzsentlemanus"Szerintem."
-
eeXaa
addikt
válasz S e t h #148603 üzenetére
Köztudottan gyenge szinész... gondolj, bele, hol láttad komolyabb szerepekben?
Miklós315:
"A Trump kormanyzat es a hozza hasonlok eros kritikaja ez."
A demokratké is. Ugyanolyan felháborító amit ők is művelnek.... Én nemrég hallottam hogy amerikában egy párt van valójában: a Money Party[ Szerkesztve ]
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz Mik76 #148602 üzenetére
és #148597 Mik76, #148583 Mik76:
"A Trump kormanyzat es a hozza hasonlok eros kritikaja ez."
"Amit a Trump era hozott magaval, az egy eddig peldatlan amokfutas volt meg az amerikai tortenelemben is."
"Vilag meretu mozgalmat inditanak a nyilvanvaloan elmebajos kormanyzattal szemben. A mobilos csoka eppenhogy a kormany legnagyobb donorja (penzugyi tamogato), szoval semmilyen szinten nem kotheto a tarsadalom gondolkozo reszehez."Don't Look Up
Democratic / Republican Party1. A fenti képek (illusztrálásul) jelzik, hogy a két versengő párt egyaránt az amerikai kék-piros -fehér zászlószínekkel játszik és megfigyelhető a filmben, hogy a kampányesemények során is mindig a három szín (nem csak pl. a piros vagy csak a kék) jelenik meg a tömegen (pl. pártsapka, zászlók, stb.).
McKay vagy elfogult a Republikánus Párttal szemben (ez esetben nettó strucc a filmje alapján - mindjárt indoklom), vagy - bár pl. a Vice egyoldalú, de ezt leszámítva - csak általában érdekli a politikai korrupció (mindkét oldalon).
Első esetben a te érvelésed is annyit ér, mint McKay "függetlenobjektív" állásfoglalása, utóbbi esetben pont McKay cáfol rád.2. A Ne nézz fel!-ben Peter Isherwell karaktere az általános techguru szimbóluma (keveredik benne Bezos, Zuckerberg, Musk, stb. - fb-utalás; űrkutatás-utalás; M.I.-utalás, üzleti és politikai befektetések-utalás, stb.), aki mindennel is foglalkozik, ami "technika, jövő, fejlődés, haszon", stb.
Trumpot nemhogy nem támogatták a techguruk, hanem egységesen felléptek ellene, majd a Biden adminisztráció zsíros politikai pozícióiba ültek át a techcégek felsőszintű vezetői (delegáltak), ami a film narratívájában - összefonódásként - megjelenik.
További általánosság, hogy a gazdaság pénzeli (és így irányítja) a politikát, ami szintén megjelenik a filmben, és nem csak Trumpra, hanem a politikumra általában véve igaz.3. Kitekintés:
a) Obama, Biden nagyobb volumenben migrációellenes (tevékenyen) mint Trump valaha volt, csak Trump nyíltan hangoztatta, mit szándékozik tenni, előbbiek meg pont az ellenkezőjét mondják, mint amit tesznek (kitoloncolás, fal, segélyek, stb.). A politikai-vezetői hazudozás az egész filmben jelen van, általános jelenség életünkben is.
b) klíma: Trump kilépett az egyezményből, és nyomta a hazai ipar fejlesztése-projektet (nem diktátorként kényszerítve, hanem motivátor politikusként terelve a szereplőket, nem túl nagy sikerrel), ergo a gazdaságot helyezte előtérbe (erről lehet vitázni, hogy jó-e).
Vö. a "zöld Európával", pl. Németországgal (húzóállam) - nyomják a süket dumát a klímapátyolgatásról (elvi alapon), de közben lelövik az atomerőműveket, ami az energiaellátás veszélyeztetése, és mivel energiára szükség van(!!!), sokkal szennyezőbb(!!!) fosszilis kitermelést és erőműveket alkalmaznak, valamint párhuzamosan(!!!) megveszik külföldről ugyanazt az atomenergiát (pl. franciáktól), amit elvből(!!!) lelőttek-fújolnak (ezzel egyúttal kitetté téve a nemzetstratégiát külföldi hatásoknak).
Ez a mentalitás - idézlek: "A tudomanyos gondolkodas egyik sarokkove hogy barmilyen tanulmanynak bizonyithatonak kell lennie, valamint barki szamara reprodukalhatonak. Aki ez elol elzarkozik az minden csak nem a tudomany embere." - megjelenik a filmben Isherwell által (direkt módon - pl. reptéri jelenet) és Pres. Orlean által (indirekt módon - a "megtagadott tudományos gondolkodás" politikai megfelelőjeként). A kettő összefonódása nettó önző profitérdek (és hatalomőrület) mentén általános globális bizalmi válság tünetokozója (ld. pl. 2019 óta mi zajlik), ami egyfajta hazárdjátékként csapódik le a "vezetett/óvott" világ mint kiszolgáltatott bábuk számára (ld. film végkifejletét)."Szerintem."
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
S e t h
nagyúr
Nem tudom eldönteni, hogy Keanu Reeves tényleg ennyire gyenge színész, vagy csak a tré szövegkönyv miatt ilyen halvány.
A filmet meg próbálom elfelejteni. Újonc generációnak nem tudom adhat-e vmit, de ősfan mátrixosként fájdalmas "élmény".
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Mik76
senior tag
válasz Major Lion #148600 üzenetére
Szerintem nem egy filmet neztunk.
Vilag meretu mozgalmat inditanak a nyilvanvaloan elmebajos kormanyzattal szemben. A mobilos csoka eppenhogy a kormany legnagyobb donorja (penzugyi tamogato), szoval semmilyen szinten nem kotheto a tarsadalom gondolkozo reszehez.Apropo, valaki kerdete hogy miert is
nem egyedul halt meg DiCaprio. A mobilos csoka ketseg kivul nagyon komoly technikai dolgokat ert el, de ugy tunik a mobilos szoftverei is annyira voltak megbizhatoak mint az ur robotok. Volt ami mukodott, volt ami nem. Ugye a fazon mar a peer to peer test gondolatatol is ki volt akadva, pedig minden tudos tudja hogy baromi fontos. Mi van ha van valami hiba, amire masok jonnek ra?
A tudomanyos gondolkodas egyik sarokkove hogy barmilyen tanulmanynak bizonyithatonak kell lennie, valamint barki szamara reprodukalhatonak. Aki ez elol elzarkozik az minden csak nem a tudomany embere.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest