-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Helló!
A minap kezdtem el a játékot játszani.
Eléggé az elején vagyok és gondom akadt... adott rendszeren keresztül kellene utaznom (Wolfsegen) de a J-re aktivált Frame Shift Drive azt írja hogy az adott rendszerben anarchia van és vonjam vissza az ugrást.
Próbáltam az itteni keresőt meg a neten utánajárni de nem jártam sikerrel, hogy miként tudnék csak azért is belépni az adott rendszerbe.
Más:
Ha egy planéta van az utamban és nem tudok ugrani az FSD-vel, akkor mi a pro tipp hogy megkerüljem...?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Raymond
félisten
válasz orientcx #45295 üzenetére
"nekem valahogy nem igazán jön át a hajó 150m hosszúsága, de meglehet, hogy az én szemmértékemmel van a baj."
Nem, ez klasszikus ED problema, a topic-ban is volt mar rola szo. Az aranyok nem jonnek at a jatekban, ez kulonosen VR-ban mutatkozik meg igazan.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
raymi16
tag
válasz orientcx #45295 üzenetére
Az a baj hogy nem járja alaposan körbe, szemmel ránézve meg nem lehet 100%-ra venni a méreteket! Én meg persze Alpha hozzáférést nem vettem, szóval a videókra folyatom csak a nyálamat, így ezt a kérdést nem tudjuk jobban szétcincálni, úgyhogy egyenlőre várnunk kell!
Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
orientcx
őstag
Ha esetleg valaki már most szeretne egy konda alatt átsétálni, ennek a videónak az útmutatása alapján megteheti. Mondjuk nekem valahogy nem igazán jön át a hajó 150m hosszúsága, de meglehet, hogy az én szemmértékemmel van a baj.
(egy Fed bugris mindent kicsinek lát )u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz wollnerd #45293 üzenetére
A-L-F-A
Más, érdekességek egy sg-s kollégától:
https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/22999
https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/23000[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
wollnerd
aktív tag
Nem értek valamit!
Elválaltam egy olyan küldit, ahol meg kell ölni valakit egy bázison. (aki egy bűnöző)
OK leszálltam, gondoltam hogy tiszta polgárként, lescannelnek nincs gond, ugyanúgy mint amikor egy tiszta hajó kalózvadászként írtja a rossz fiúkat, nincs gond ha lescannelnek lenyitott hardpoint-tal. Akkor mégis mi történt amikor lescannelt egy őr, és ÚGY LÁTTA HOGY TISZTA VAGYOK és elkezdtem állva keresni a lehetőségeket, váltani a tool-ok között, majd pár másodperc múlva UGYANAZ a őr elkezdett lőni rám! És persze meghaltam, nem tudtam mi tévő legyek, nem akarok ártatlanokat ölni, csak a bűnösöket, mint egy hajóval....
Lehet ilyen??? Vagy egy csúnya bug?PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
wollnerd
aktív tag
válasz warcat #45290 üzenetére
Pl. Az energiapisztoly (van rá jobb név?) túltöltéses módjával (ami már egy illegális lépés) túltöltöm az 5. szintű épület bejáratának az áramkörét, erre kinyílik az ajtó és az ottani terminálon megtalálhatom a nyitókódokat?
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
wollnerd
aktív tag
E-Breach-et lehet valahol venni a jelenlegi rendszerben?
Elválaltam egy olyan küldetést, amit elhagyatott bázison kellett megszerezni egy mintát.
Energiát sikerült vágóval és energia kibocsátó eszközzel adnom a terminálnak, ami meghatároztam a helyét, de a ládát nem tudtam kinyitni, mivel zárt volt és nem volt megadva a kód. Gondoltam fel kellett volna törni, de ehhez E-Breach szükséges, ha jól értem...PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
-
duvi
nagyúr
válasz Diopapa #45281 üzenetére
Ha kint vagy terepen, akkor megnyomod a Q-t (default kiosztás szerint) és kiválasztod az Apex Shuttle szolgáltatást:
Ezután kiválasztod a Local Bookingot:
Térképen megkeresed a kívánt állomást és katt rá, majd a jobb felső sarokban rányomsz a Book Shuttle feliratra:
Megérkezik a taxid, beszállsz és máris úton vagy. -
warcat
veterán
válasz wollnerd #45282 üzenetére
az alpha szoftver lényege, hogy még nem feature complete, szóval ne kezeljük már teljes játékként.Emellett pedig célirányos tesztelés is van persze.
Szóval jelenleg egy rendszer, a hajók nem elérhetők, csak a felszíni mászkálós küldik.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
wollnerd
aktív tag
Az Apex-et egyelőre csak helyi rendszerben lehet foglalni?
Megnéztem a long-range shuttle-t, de nem engedi a más rendszerbe, mondván hogy out of range?? Még a szomszédos rendszerhez is ezt mondja, ami csak 0.8 Ly távra van...
Ezek szerint mindenki egyenlőre az Adityan rendszerben van leragadva?
Mert ugye a default Sindewinder(ünk) máshol van...[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
Tegnapi patch note. Látványosan gyorsult a játék. Állomáson eddig 75 volt a max FPS és néha leesett 35 közelébe. Most max. 94/95-öt láttam és 50 alá sehol nem esett be az állomásokon. Bolygófelszíneken még mindig nagyon ugrál. Én 40-75 közötti értékeket láttam, de ez 1440-ben full Utra graf mellett! Apex ügyintézés instanttá vált, tehát nem kell várni a map megnyitására és ha elég gyorsak vagyunk, akkor még láthatjuk, ahogy a taxink leereszkedik a dokkban Az AI fényévekkel jobb, mint az Odyssey trailerben volt. Sőőt, néha túlságosan erősek is! Bázisokon ha kiszúrnak és leszkennelnek, sokszor lehetetlen elmenekülni előlük. Addig kergetnek, amíg meg nem ölnek.
-
miqlas
őstag
... emlegetitek a SC-t, mint pozitív ellenpéldát. Nem rég volt alkalmam kipróbálni, de 3 nap után „visítva” töröltem a gépemrõl! Az tény, hogy sokkal élethûbb, sok tekintetben, mint az ED, de ahol nekem közel high beállításokkal 60+ fps-t produkál az utóbbi, ott a SC minimumon sem lépi át a 22 fps-t, és itt olyan szitukról beszélek, mint a bolygóközi tér! Felhozta valaki, hogy az Odessey-ben milyen buták az NPC-k. Na ez volt az egyik ami elõször szemet szúrt a SC-ben is (persze ez nem menti fel az ED-t). Azt megfigyeltétek, hogy a lépcsõkön felsétáló NPC-k a SC-ben mennek egy darabig, majd eltûnnek és megjelennek újra pl. a lépcsõ alján!? Azt nem tudom, hogy a mostani állapotában az ED-ban elõfordul-e olyan, hogy bele állsz egy falba, vagy átesel a bolygón, de ez azon rövid idõ alatt is megesett velem többször, amíg a SC-t nyúztam.
42
-
Diopapa
addikt
válasz nubreed #45277 üzenetére
Nem akarom, hogy az előző írásom merő fikázásnak tűnjön, én nagyon örülök ennek is, remélem Brabenék tolnak még erőforrást az ED-be mert nagyon megérdemelé. Egyébként meg imádom az atmoszféráját és rossz lenne, ha beszántanák pl anyagi okokból. Szóval hajrá ED!
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
nubreed
veterán
válasz Diopapa #45276 üzenetére
Igen. A tartalom gyártással nem kicsit elkéstek, és csúsznak folyamatosan.
#45275 warcat:
Igen ismerem őket, pont ezért merült fel bennem ami, de reménykedem is, hogy hátha most már alapból többet kap a nép a fázisok végére és a végleges megjelenésére.Múltkor azt mondtam, hogy szerintem júniusnál előbb ne számítsunk a végeleges Odessey-re, most már azt mondom, hogy augusztusnál előbb ne. Most vagyunk az alfa tesztben, lesz majd beta is valamikor... (szerintem az lehet júniusban) utána még dolgoznak az összegyült tapasztalatok alapján a végleges produktumon, nem tudok elképzelni ennél korábbi megjelenést reaálisan nézve.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Diopapa
addikt
válasz nubreed #45273 üzenetére
Ugye hiába 5 éve ígérik ezt a contentet, szerintem nem olyan rég kezdtek el vele foglalkozni, az ED csapat kárára fejlesztették közben pl a vidámparkos marhaságot. Szóval lehet szidni az SC-t, de én pl a BETA1-ben vettem meg az ED-t, közben a lifetime pass-ot mert azt ígérték, évente(!) jön egy nagy fizetős dlc. Ehhez képest 5 év alatt a Horizons-t tudták összerakni.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
wollnerd
aktív tag
válasz nubreed #45273 üzenetére
Mik képzelhetőek el még a jövőben szerintetek?
Sztem a hajóbelsők is nehezen képzelhetőek el a közeljövőben...
Az biztos hogy a Star Citizen még mindig nagyobb immerziót biztosít, mindig is jobban bele tudtam képzelni magam (élő) szereplőként ebben a játékban mint a többin...
Az Apex Transport-tól lehet hogy egy kicsit többet vártam volna... A Star Citizenben a vonatszerű tömegközeledési járműveket mindig is szerettem, igaz, azok a városokban voltak, hiszen még mindig nincsen Star Citizen-ben Interplanetary/system transport, zárt ajtók vannak ott. (Vajon milyenek lesznek?)
ED-ben sem lennének rosszak a Árukiadó/feladó automaták, mint a SC-ben...
Különösen még az sem, hogy a bolygófelszíneken is lehessen bányászni, bányászlézerrel vagy SRV-vel egy bányászó modullal!
Mik lehetnének még? Nekem ennyi jutott eszembe most.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
nubreed
veterán
válasz orientcx #45272 üzenetére
"A kérdés itt tényleg az, hogy lesz-e mögötte valódi tartalom"
Ott a pont! Tudom, hogy ez jelenleg alpha, és még csak phase 1... néztem tegnap is néhány live streamet, meg videot az odesseyról. Ha csak ennyi lenne a tartalom mögötte, mint amit most látunk, NAGYON hamar unalomba fulladna az egész, és mindenki szívná a fogát, hogy erre adott ki 35 eurót? Tudom, hogy lesz több fázis, mint ahogy írtam és majd csöpögtetik az új dolgokat, de ennél sokkal többett kell letenniük az asztalra, hogy ez egy értékelhető és méltó addonja legyen a játéknak. Amit eddig láttam abból az jön le, hogy a settlement -ek között kb. minimális különbségek vannak, unalmolba fulladó feladatokkal (most komolyan, 15 percet keringjek, hogy megtaláljak egy dobozt vagy egy kapcsoló panelt??), az NPC AI rém hülye, élvezhető tartalom egyelőre alig.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
orientcx
őstag
Na, én is rápillantottam a gyalogos ED-re egy picikét. Mit is mondjak, az otthoni gépem is órákig töltögette azt a 60Gb-t, de az itteni minden bizonnyal rekordot állított föl, röpke 11h40(!) perc birkózás után már tölthettem is be az Odyssey-t, és gyönyörködhettem abban a mókás holo-fickóban, aki nyilván valamilyen katonai parádéra készült, mert épp a díszlépést gyakorolta. És mindezt forgás közben(na ja, csak úgy simán nem lenne kunszt).
Amiaz fps-t illeti, az otthoni 980TI még csak-csak bírta valahogy a tempót, de az itteni 1050TI már bizony meg-meg botlik. Gyak tökmindegy hogy a beállítás medium, vagy very low, az fps megragad a 13 és 35 közötti tartományban. Gondolom ezen még optimalizálnak egy cseppet, de valószínűsítek egy kényszerű kártyacserét is. És ha már fps, nagyon kíváncsi lennék, ki mit tapasztalt ezen a téren.
Amúgy van hangulata, így elsőre tetszik(mondjuk a terminál kezelése az botrány, de ez most részletkérdés, és amúgy is biztos fognak még csiszolgatni rajta valamit). A kérdés itt tényleg az, hogy lesz-e mögötte valódi tartalom.
Mindenesetre jó érzés végre két lábon is mászkálni egy komplexebb Elite világban.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz Diopapa #45267 üzenetére
Nagyon ciki lenne ha nem a valós közlekedést látnánk... Szerintem semmi akadálya, sőt annak sem, hogy hajóból benézve az ablakon a másik irányból is azt lássuk ami bent zajlik.
Valamelyik leírásban olvastam nemrég, hogy az első bolygóralépő neve azonnal rögzítve lesz, ezt nem kell majd leadni mint a másik kettő felfedezési adatot. Mindenki elkezdhet gondolkodni (már akit ez érdekel), hogy a rendes Odyssey indítása előtt melyik nevezetes helyszínre menjen el és parkoljon le, hogy a letöltés után azonnal ki tudjon pattanni és lefoglalni a bolygót
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
Diopapa
addikt
válasz Raymond #45268 üzenetére
Valóban szép (Mondjuk a sokat szidott sosem megjelnő SC nem lassabb és generációkkal szebb), én csak azt mondtam, hogy kicsi De remélem még bővül. Jó lenne sétálni az állomásokon, itt csak 1-2 terem van és ennyi.
-
Diopapa
addikt
Azért azt hittem, hogy az állomás belsők nagyobbak lesznek.. Kíváncsi vagyok, hogy a kilátófedélzeten a valós hajóforgalmat lehet-e látni, vagy csak "dummy" hajók jönnek-mennek.
-
duvi
nagyúr
válasz [HUN]NIMROD #45265 üzenetére
Nem fogják, mert másképp nem férne el a sok jelzés. Itt is van zoom a mapon, szóval bárhova bele lehet nagyítani a térképen. Elsőre (és másodikra is ) kicsit kaotikusnak tűnik, mert rengeteg új információ került fel a hudokra és a térképekre, de idővel ezeket is meg fogjuk tanulni.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Nekem is ez szúrt szemet, ebben a formában vállalhatatlan. Muszáj lesz azokat a böszme nagy ikonokat amik eltakarnak mindent lecserélni valami kis szolid jelzésre.
-
wollnerd
aktív tag
Megoldottam! Annyit kellett valszeg tennem hogy bejelentkezek a frontier oldalára és majd a accountban a "partner keys" résznél a "login with steam account" gombra kattintottam és így ezután az oldal azt jelezte hogy össze van kötve a Steam-mel.
Simán újra indítottam a launchert és már ott is volt a listában! Készen a letöltésre.
Persze az nem tudom tényleg segített az is hogy 0. lépésként a launcherből a "log out machine" választottam és nem a sima log out-ot és így jelentkeztem be újra, újra meg kellett adni a emailben küldött új megerősítési azonosítót.
Lehet hogy a haverodnak is ez segít.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Első alpha patch note.
-
duvi
nagyúr
Odyssey update jön. Addig leálltak az alpha szerverek.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Na ki vette észre rajtam kívül a live videókban (aki alfázik annak túl könnyű) : nem csak +1 elit ranglétra jött, az exobiológus, hanem van ott még egy, a zsoldos... Erről mintha nem lett volna szó korábban soha.
-
wollnerd
aktív tag
Megvettem a Deluxe Editiont, elindítottam a sima indítással (nem horizon) a steam alól, de nem jelent meg! Ki be jelentkeztem a launcher-ben és steamben is, vártam egy órát, de semmi! Nincs a listában!
Lehet hogy össze kell kapcsolni a steam account-ommal? (mert igaz, hogy steamen vettem meg anno az ED-et, de akkor a frontier oldalán való aktiválást használtam. Most viszont nem tudom mi van. Ha összekötöm a steam-mel, ugye nem veszik el az aktuális live mentésem is??PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
duvi
nagyúr
Hát igen, ez még alpha. A képek 1440-ben készültek, maxos (full ultra) grafikával, az adatlapomon lévő configgal.
-
nubreed
veterán
Köszönöm szépen a képeket! Jól néz ki nagyon. Amúgy belenéztem 1-2 live streambe is. A fegyverek szerintem rohadt jól néznek ki, jó a dizájn nagyon. De az állomások körbejárható része is tetszetős.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
warcat
veterán
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok!
Nálam is felkeltette az érdeklődésemet az Odyssey teszt.
Első kérdésem hogy mivel már elindult, esélyes még hogy ha most megveszem a Deluxe Edition-t (steamen), akkor utólag is megkapom az alpha tesztelési lehetőséget?
2. szükség van teljes plusz 60 GB-ra a tárhelyen, mivel külön játékként települ, igaz? (Remélem elég a HDD, az alapjáték is azon van.)
3. A streamekből jól láttam hogy minden tesztelő új profillal indul?PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
warcat
veterán
Várni kellett life pass tulajként, de megjelent az alpha a steam->normál elite indítómenüjében
EA: It's in the crate!
-
duvi
nagyúr
- Elite Dangerous Odyssey Alpha Launch stream Exigeous-tól.
- Elite Dangerous Odyssey Alpha Live Down to Earth Astronomy-tól[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz haverkulum #45236 üzenetére
Persze, lehet csapatban is tesztelni. Gyere fel az EDHU Discorjára. Ott több alphás is van.
-
Peppo
őstag
Mondják, hogy nincs elég tartalom az ED-ben. Pedig kétféle bughunt is van.
-
orientcx
őstag
-
-
Diopapa
addikt
válasz haverkulum #45224 üzenetére
"We're aiming for the Alpha to be available for download at 2PM BST/1PM UTC on Monday 29th March."
Ha jól számolom az nálunk 13:00 elvileg...
-
haverkulum
aktív tag
Eleinte nem nagyon mozgatott meg az Odyssey gondolata - féltem mennyire lesz sekély az egész - de az elmúlt héten elkezdtem megfertőződni a hypevonattal, pénteken úgy voltam vele, hogy ha még hétfőn is úgy kelek, hogy érdekel akkor benevezek az Odysseyre és hát így volt, már várom is a preloadot
Arról van valami infó, hogy maga az alfa mikor indul? Mert a steam postban csak a preloadot írták 10:00 UTC-re
-
fejesg2
senior tag
duvi, Peppo köszönöm a gyors válaszotokat!
Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!
-
orientcx
őstag
Ugyanmáá, kollégák, hát világbéke, meg minden ilyesmi!
Had mondja el ő is, amit szeretne, nincs azzal semmi baj. Mondjuk érteni én sem értem, hogy ez miért jó neki, de itt mindenki véleménye elfér. És addig, amíg az egyel fentebb említett bizonyos második sajtreszelő nem a mi "tudjuk minek"-ünk reszelésére van felhasználva, addig semmi baj.
Munkas - " A DBX-ből 76-os ugrótávot hoztam ki a tuningolt FSD-vel"76 Ly, az tényleg nem rossz, ekkora távolságot kis túlzással élve a pár évvel ezelőtti guardian turizmus óta összesen nem tettem meg
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Ice_Man22
senior tag
válasz SpaceJam #45213 üzenetére
Ha ennyire nem tetszik a jatek akkor miert erolteted? Ritkan szoktam be kommentelni... de a te kommentjeid mar kritikan aluliak. HA egy jatek nem tetszik nem jatszod es kalap. Nem hinnem, hogy valaki kivancsi a velemenyedre sot szerintem a velemenyed sz*rt sem er. Szegyen, hogy a ph foruma is kezd lezulleni dehat minden kis buzgomocsingnak lehet mar kommentelni jobbra meg balra.
-
Munkas
aktív tag
válasz SpaceJam #45201 üzenetére
Hogy utáltam eleinte ennek a srácnak a dumáját. Na jó most is zavar az erőltetett hanghordozása, meg a béna poénjai, de jó viedókat rak össze, ezért meg szoktam nézni.
Az Elittel is így voltam: a grindelés meg a gyors fejlődés engem is zavart az elején. Ennek gondolom az volt az oka, hogy pár hónapja kezdtem, és a fejlesztőknek a az évek alatt inflálni kellett az értékeket, hogy a régi játékosoknak is legyenek új kihívások.
De ki lehet tanulni, hogy a farmolás se legyen farmolás. Aki ezt a részét unja, és szeret irodalmazni, akkor megtalálja a módját, hogy lehet egy nap alatt összegyűjteni az összes nyersanyagból annyit, amennyi csak befér a tárolóba. Még egy alatt az összes alkatrészt is (jó azt csak félig), de az összes adathoz már elég fél nap is. Pénzt meg még könnyebb. A Guardian cuccokhoz sem kell annyiszor ki-be lépni, ha jó site-ra mész.
Persze lassan eljön az idő, amikor én is félrerakom, de azért még lehet találni benne érdekességeket. -
Peppo
őstag
válasz [HUN]NIMROD #45215 üzenetére
Tudom, szoktam is használni, de pve hajón annyira nem viszem túlzásba. Ott azért belefér némi tartalék. Pvp az más, ott ki kell centizni mindent. De azt még nem nagyon erőltettem eddig. Párszor próbáltam, vegyes eredményekkel.
Lehet, a thargoidozásba majd beszállnék valamikor. Már nagyjából összeraktam hozzá a hajót, csak ki kellene repülni vele.
Voltunk fent, igen. Még az sem kizárt, hogy a közeljövőben visszamegyek. Haver még nem volt ott, carriere még nincs, és mostanában nem is lesz, mert már az Odyssey megjelenéséig nem nagyon nyomja. De lehet, hogy elfuvarozom odáig. Csak előtte még kitalálom, hova is akarok még menni. Tervben van a galaxis közelebbi széle is, ott még nem voltam. Aztán lehet, hogy a két útból egy nagyobb lesz.
Erre röviden azt mondanám, nem vagyunk egyformák. Neked ez unalmas, másnak meg más.
Hosszabban meg azt, hogy én nagyon sok játéktípust kipróbáltam az elmúlt pár évtizedben, és sok volt, ami megfogott, sok meg nem. Ez van. Elfogadom, hogy nekem pl. a platformerek nem jönnek be, más meg imádja őket. Eszembe sem jutna olyat kérdezni, hogyhogy nem unják még.
Az ED meg kifejezetten rétegjáték, természetes, hogy a játékosok nagy részének nem való. Akinek viszont igen, az a hibáival együtt is szereti.
Az, hogy ugyanennyi idő alatt mit ért volna el az EVE--ben lényegtelen. Teljesen más játék. Más stílus, más célokkal, más játékmenettel.
[ Szerkesztve ]
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Ha teljesen komolyan vesszük az erőmű működését, akkor szinte minden konfigot ki kell centizni, mert mindig csak arra a szintre szabad az OC módosítást emelni, ahol még éppen elég a kakaó, és ilyenkor harc közben minden mást hátra kell sorolni hogy lekapcsoljanak, többek közt az FSD-t is. Így mérsékelhető a káros melegedés.
Pilótatúlélés: HURRÁ!
Elfelejtettem az előbb: ha valaki nagyon vágyik ilyen T-bólogató bábura, de nincs meg hozzá a hajója, én szívesen benne vagyok winges mókákban, ahol a végén mindig más szedi össze a szívet, és akkor neki is összejön a figura!
Még egy dolog eszembe jutott ami hasonló téma: olvastam pár hónapja, hogy voltatok fent a galaktikus plafonon hordozóval. Nos, ha netán valaki megint oda készül, és hajlandó elvinni, betársulnék, hogy meglegyen az a rendszer is!
SpaceJam: csak figyeld hogy mikről beszélgetünk itt, nem egyértelmű hogy mennyire zajlik az élet és hogy milyen jól érezzük magunkat?
-
Peppo
őstag
válasz [HUN]NIMROD #45208 üzenetére
Azt nem tudom, az a gyors bekapcsolási idő hányszor lehet ténylegesen hasznos. Ha a feltöltődési ideje lenne az FSD-nek, az igen, de kikapcsolni én csak nagyon ritkán szoktam. Persze nagyon kicentizett buildek esetében szükség lehet rá. Én ennél kényelmesebb vagyok, ennyire nem húzom a határig a hajóimat. De biztosan vannak, akiknél ez is szempont. Ártani meg annak sem árt, aki nem használja ki. Remélem, hoznak még be ilyen cuccokat, lenne pár ötletem. Bár az a része már kevésbé tetszik, hogy nincs minden modulméretben.
A plusz táv viszont mindig jó. Van távolsági AspX-em, az nagyon szereti.
Már nem veszíted el a pilótádat, ha felrobban a hajód. Pár hónapja jött ez a módosítás.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz [HUN]NIMROD #45211 üzenetére
Láttam a felszíni "küldetéseket" (pár odabaszott épület a bughalmaz közepére), láttam a kemény 3 féle napot, meg a 3 féle landing site-ot, azon kívül van ez a röhejesen értelmetlen power play, amiből nincs mit látni. Meglett minden az Anacondáig, a laser mining 1 kör után unalmas, a core mining idegesítő és 2 kör után unalmas, a kereskedelemnek semmi értelme és jelentősége, az AI mob-ok mindig ugyanolyanok. Akkor mi maradt? A végtelen ugrálás. A kérdések költőiek. Tudom, van még napraforgó, amikre nem lőttem az űrben. Az majd biztosan megváltoztat bármit. Basszus, ha ennyi időt beleöltél, akkor már bázisokat építhettél volna a saját csapatoddal az EVE online-ban. Tényleg nem értem, hogy nem unjátok.
Bár vannak, akik az ARPG-kre kattantak rá (Diablo, Torchlight, Path of Exile), azokat se tudnám már játszani, miután tudom, milyen online, mások ellen valódi harcot vívni (pl. Heroes of the Storm), az ugyanazon AI mob-ok végtelen darálása helyett.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
duvi
nagyúr
válasz SpaceJam #45209 üzenetére
Nem igazán értelek. Elkezdtél játszani az ED-vel. Hamar kiderült, hogy neked nem tetszik és unalmas. Itt a csoporttól többször is kaptál segítséget, infókat a játékról. Mindig visszajöttél elmondani, hogy menyire unalmas, halott, tartalom nélküli az ED. Elmondtad, hogy mi csak unalmunkban játszunk vele évek óta és téged "Kurvára nem érdekel más". Ezek után mit szeretnél még itt elérni azzal, hogy rendszeresen visszajössz szidni a játékot
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz SpaceJam #45209 üzenetére
Én őszintén megmondom, nem követtem pontosan hogy mik a problémáid, mert első olvasásra nem jött le, és nem akartam belefolyni. De azt végképp nem értem, miből szűröd le hogy unatkozunk?? Én 7 éve, a legelejétől tolom, szégyenletesen sok órám van benne, el sem merem mondani mennyi, de még egy pillanatra sem jutott eszembe hogy unnom kéne, mindig találok új célokat. Vagy úgy értetted hogy nincs jobb dolgunk mint ezzel játszani? De, van, nyugi. Kicsit azt érzem, mintha a felszínt kapargatva akarnál ítéletet mondani valamiről, aminek a méreteiről, a mélységeiről halvány segédfogalmad sincs. Ne vedd bántásnak, béke
-
orientcx
őstag
"Sajnálatos, hogy csak ötös méretben kapni."
Semmi probléma, ezt pont az én drágassságomra szabták. És ezentúl is igazítsanak mindent a Krait-hez, a Cuttereseket, meg Clippereseket meg csak üsse meg a guta!
SpaceJam - "Tartalom nélküli és értelmetlen"
Akkor teszek egy utolsó, ámbátor teljesen kilátástalannak látszó kísérletet. No nem arra, hogy megkedveld az ED-t, hanem hogy legyen valami fogalmad arról, hogy miért működik sikeresen immár a hetedik éve. Először is kezdjük az elején: Ez egy sandbox játék, itt nincs küldetéssorozat, ami megfogja a kis praclidat, és különböző állomások közbeiktatásával elkalauzol a diadalmas fináléig, melynek keretében már megint megmentetted a világot.
Ez valahogy úgy működik, hogy "nesze bzdmeg. oszt találd meg benne a helyed. Aztán valakinek tetszik ez a világ, és szeret benne elmerülni(pl az olyanok, mint én, akik c64-en is ezt tolták), és vannak, akiknek meg nem. Hát ők inkább töltsék be a Tomb Raidert, vagy ami épp tetszik nekik. Az én listámon is vannak olyan játékok, amiktől kiver a víz, de attól azok még lehetnek jók, csak más, mint ami nekem való.
Ami pedig az ED kihagyott lehetőségeit, és sajnos sokszor valóban egysíkú, néha grindbe hajló részeit illeti, ha visszaolvasod a fórumot, láthatod, hogy ezt mi, ED rajongók is sokszor felróttuk a Frontiernek. De attól még szeretjük.
Mindazonáltal írd csak meg amiket gondolsz(mondjuk ha lehet ne azokat, amiket már eddig is többször tudattál velünk), engem szórakoztatu.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Az a +15% nem nagyon érződik, de már önmagában az fenomenális, hogy két, amúgy egymást kizáró fejlesztés egyszerre van rajta. És persze számszakilag is kijön a nagyobb ugrótáv. A Kraitemen bemutatom a számokat: https://imgur.com/a/OpGwwKI
Első képen a régi FSD (természetesen Guardian boosterrel mindegyiken) értékei. Második mutatja a spéci, brókeres FSD különbözetét amikor még csak ráállunk, harmadik amikor ki is választjuk. Negyedik az amikor megkapta a mass managert is. Így 38.4-ről 41.15-re növekedett. Nem eget verő különbség, de nem is elhanyagolható. És aláhúzom megint: van egy 10 helyett 2 másodperces bekapcsolási idő, ami a szégyen a futás de hasznos esetekben életmentő lehet.Ez pedig a Thargoid Interceptor bábu. (Mellesleg már annyi mindent vettem a heti 400 ARX-ból, hogy már nem is tudom, mire költsem XD)
Ehhez kapcsolódóan két furcsaság:
-4x futottam neki, mert az első két alkalommal bénáztam és pechem is volt (rosszul voltak beállítva a fegyvercsoportok, meg elfelejtettem a wep-re energiát tenni az elején stb), kijöttem a gyakorlatból, na emiatt két Küklopsz élve megúszta mert otthagytam őket, a harmadik már eldurrant, de olyan ramaty állapotban voltam a végére, hogy a caustic dmg engem is kinyírt, és a negyediknél lett meg a szív. Namármost ez 2 x 2.000.000 kredit lenne, mert egy Cyc. Interceptor 2M-t ér, fel is villant a jutalom. Viszont amikor mentem beváltani, 8-at adtak, mintha az első kettő is elpusztult volna! Lehet hogy van egy bug ami megadja a zsetont már a támadásért is??
-A második meg az hogy amikor elpukkantam, arra számítottam, hogy a pilótámat végleg elveszítem, mint ahogy ez normális esetben lenni szokott korábban. Kicsit sajnáltam volna, de legnagyobb örömömre túlélte! Ez is valami bug, vagy véletlen, vagy már ez a rendszer, a pilótáink ugyanúgy túlélnek bármit mint mi magunk?[ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz orientcx #45204 üzenetére
A játék olyan, mintha egy zombit püfölnél. Így értettem, hogy halott. Tartalom nélküli és értelmetlen. Az, hogy hány unatkozó – avagy rendes felszereléssel bíró, és ezért egy fokkal kevésbé unatkozó – játékos nyomja, a legkevésbé sem befolyásolja az adott élményt.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
Peppo
őstag
válasz orientcx #45204 üzenetére
Gyakorlatilag két FSD fejlesztés van rajta, az increased range és a fast boot sequence. Utóbbi önmagában nem túl hasznos, de ha ötösig húzod, akkor az is ad 15%-ot az optimal mass-re, és ez hozzáadódik a másik fejlesztés által adott 55%-hoz, így lesz a végeredmény 70%. Ha egy fullra húzott G5-höz képest nézzük, az optimal mass kb. 10%-kal több. Ez nyilván hajónként különböző mértékű növekedést hoz az ugrótávban, de szerintem 4-5 fényév simán van benne.
Sajnálatos, hogy csak ötös méretben kapni. -
orientcx
őstag
És ez a "vásárolt" tech brókeres FSD tényleg jobb a hagyományosan maxra piszkált változatnál?
Nem is emlékszem, hány éve nem figyeltem az ilyesmit, lehet hogy vissza kéne ülnöm az iskolapadbaSpaceJam - " akkor ez úgy halott, ahogy van. Megnézem egy év múlva, hátha..."
Az Elite immár a hetedik évét tapossa, és ahogy elnézem, nekem valami azt súgja, hogy csak ki fogja valahogy húzni a következőt is...duvi - Látod, ilyen szempont nekem eszembe sem jutott(ez egy Fed bugristól mondjuk nem is elvárható), de ha tiltva lenne, azt szerintem elég szembetűnően tudatnák velünk.
[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
SpaceJam
aktív tag
Ez a videó jól összefoglalja az engineering és a grindolás értelmetlenségét.
Azóta még próbálkoztam a játékkal, gondoltam, összerakom a Guardian FSD Booster-t, de semmi értelme bugos site-okon furikázni, amikor nem élvezetesek, mert kontent az nincs. Van pár oszlop, amit lődözhetsz, aztán logout, login... wtf IS this. Ezt tényleg komolyan gondolták a fejlesztők? A java része a fejlesztéseknek semmire se jó, mert van az az 1-2, amit az adott modulhoz érdemes beszerezni, és ennyi. De azt is minek? Na jó, ezalkalommal tényleg uninstall.
Ha az Odysses FPS részét is ennyire szerencsétlenül rakják össze (márpedig az előzetes videókból ez jön le), és nem javítják a játék többi részét, akkor ez úgy halott, ahogy van. Megnézem egy év múlva, hátha...
neszetools.hu ● pc360.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot