-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
buke
tag
oke: Nem vagyok egy nagy felfedező, de úgy emlékszem többszörös zoom után, eltűnik ez az üzenet. Tehát,ha egy bolygó csoportot "fogsz be", akkor egyre mélyebben kell scannelni azaz , amíg elnem éred az utolsó scannelhető égitestet. Nekem ez az üzenet mindig eltűnt , amint egyre tovább léptem a zoomolásban és tovább tudtam folytatni a bolygó scannelést.
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44396 üzenetére
1. Krait II vagy Python. Előbbi inkább harciasabb, utóbbi masszívabb. De kb. mindegy. Arra tippelnék, itt a Krait II-t ajánlanák többen.
2. Szerintem materialt ne ignorálj, még ha egyes is. Be lehet váltani másra.
3. Asszem, nincs. Ezért tettem görgőre a célpontváltást, így pillanatok alatt végig lehet menni a listán.
4. Addig nem tudod, hogy tiszta-e a hajó, míg nem szkennelted.
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, napi kérdés csokrom
1) Lassan lesz 300 misim, chieftain után átülnék valamibe, massacra küldik, limpetelés, bountyzás lenne a cél. Krait mk2 jó lenne erre a célra? (shield tank lenne a cél, hull tanknál, ha leesika pajzs, folyamat sérülgetek, és nem tudok sokáig terepen maradni). +guardian pajzsokat könnyebb kioldani, mint a páncél mérnököket, ha jól látom. Első 4 mérnököt már kioldottam.
2) Limpetelésnél contactban ignore listre tehetőek a materialok, a grade 1-eket megéri arra rakni? Már tele vagyok velük +material trader simán átvált, ha kellene mégis. Vagy ez nem erre való funkció?
3) Van gomb, ami a kijelölésnél a wantedeket hozza előre? A T mindent listáz, a H meg csak ha meglőttem már valakit, és piros.
4) A térképen nem beállítható, hogy minden clean hajót is más színnel jelöljön? (pl. zöld mint rendőrök, hogy jobban lássam kit kell scannelni?)
-
oke
senior tag
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44390 üzenetére
Igen, a mérnök csak a személyes találkozáskor lép szintet. A jó hír az, hogy ha egyetlen modult felhúzol nála 4-es szint fölé valamivel, azzal már simán el is éri az ötös szintet a mérnök. Érdemes úgy meglátogatni, hogy erre legyen elegendő cuccod.
A Colonia mérnökei ráérnek, ahogy maga a Colonia is. Túl sok dolog nincs ott. De látványos túra, szóval mindenképp érdemes valamikor megcsinálni egy jobb (60+ly) ugróhajóval. Esetleg fel lehet kéredzkedni egy arra induló FC-re. Ha mázlid van, ilyet is találhatsz. Persze nem árt vele megbeszélni a visszautat is.
-
duvi
nagyúr
12 Days of Christmas: ARX Giveaway!
Holnaptól elég belépni a játékba és Karácsonyig minden nap ajándék ARX-et kapunk! Az ajándék mértéke változik. A napi pontos mennyiséget a Twitter, Facebook és Instagram oldalaikon fogják kiposztolni. -
Dreadloord
senior tag
Köszi a tippeket.
Azt jól értem, hogy távolról pinelve viszont szintet sem tud lépni az adott mérnök? Vagyis érdemes úgy elmenni hozzá, hogy max szintig kihúzzam (pl. 5-ösig), és úgy pinelni, mert ha 3-ason hagyom, akkor messziről hiába húzok valamit, nem enged fel level 3 fölé?
Másik kérdés: Néztem, hogy lassan felnyílik nekem PETRA OLMANOVA, akinél van combathoz sok jó 5-ös szintű cucc, de 22k távolságra van. A colonial mérnököket jól sejtem, hogy egyelőre ne piszkáljam, ugye?
-
duvi
nagyúr
válasz 5150head #44388 üzenetére
Szia!
Az E-s modulokat felejtsd el! Pl. az E-s FSD miat olyan kicsit tudsz csak ugrani, hogy megőszülsz, mire bárhova elérsz. Az FSD Interdictorból és a Wake Scannerből kiindulva combatra szánod ezt a hajót. Ebben az esetben én a 6-os cargo modul helyére egy 6D-s Fighter Hangart tennék be, de ez már ízlés dolga, ahogy a fegyverválasztás is. A Fule Scoopot én felcserélném a 4-es cargoval, mert a hármassal elunod az életed, mire megtankolsz. ITT az általam módosított fitted.[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Mit szóltok ehhez a Budget Krait buildhez? [link]
Az 5 alap mérnök ki van oldva, uh majd lassan meg is lesz mérnökölve. Aztán ha lesz pénzem akkor majd húzom az alap modulokat is rajta.
A PV Hangar tudom, h nem szükséges, de mivel az ASP Explorerem most bányászkodásra van buildelve (ezt akarom később explorernek megépíteni) ezért szeretnék majd ezzel is szórakozni. Majd ha lesz másik bányász hajóm akkor az explorerre kerül a hangár.
Agyaltam még a FDL-en is mert tetszik, meg nagyjából hasonló.
Köszi -
oke
senior tag
FSS használatánál bizonyos jelekre ezt írja ki, Energy Tuning Failed. Hogy kell ezeknél eljárni?
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44385 üzenetére
Persze, mérnökölés majd javít ezen.
Én nem erőltetnék ennyi reinforcement package modult. Néhány helyére mehetne inkább még limpet és több cargo. Az, hogy 4 helyett 5 lövést bír ki a hajód, kb. mindegy. Viszont material kellene sok, és azt egyetlen limpet száz év alatt szedi össze.
-
Dreadloord
senior tag
Köszi szépen
Közben összeraktam a hajót is, a fegyverek nincsenek még engizve, a többi a link alapján már kész. A dwellert még fel kell oldanom. A fenti pve-kre jó lesz így a hajó?Nekem 1 dolog necces, hogy 10 sec alatt már le is szívtam az energiát a fegyverekről. Kellene módosítani, vagy ez normális így?
Szerk: Ja most látom, hogy a dwellernél tudok Power distribtort 5-re húzni, az fog javítani rengeteget az energián, ha jól sejtem
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44383 üzenetére
1. Semmi. Ugyanúgy lesz megcsinálva, mintha személyesen tenné rá. Épp ez a lényege a dolognak.
2. Az experimental addig rajta marad, amíg valami más fejlesztésre nem cseréled az eredetit. Szóval semmi baj nincs, ha később máshonnan folytatod ugyanazt a fejlesztést.
3. Ha a másik hajón van, akkor valahogy le kell róla szedned, ez meg csak úgy működik, ha beülsz a hajóba. Vagy odahívod a másik hajót is magadhoz, vagy elmész oda, ahol az van.
4. Jó. Érdemes az olyan küldetéseket felvenni, ahol ötös material a jutalom. Háromfélét adhat, abból kettő manufactured, az egyik meg data.
-
Dreadloord
senior tag
Engineringről kérdeznék:
Már 3-at felolottam, szépen haladok a chieftainem mérnökölésével:
A kérdéseim:
1) Ha pl fsd kész felicitinél 5-ös szintre, pinnelem, utána semmi hátránya, ha máshonnét fejlesztem fel a többi hajómra?2) Ha experimental után pinnelek, akkor messziről is azzal az experimentallal tudom húzni, vagy amiatt el kell menni az adott helyre? (mondjuk úgy nem sok értelme lenne a pinelésnek)
3) A dbx-em ugrik már 40-et, azzal könnyen eljutok bárhova, de amit mérnökölnék modul, azt a chieftainről rá kell tennem, és odavinnem, itt benéztem valamit, vagy ennek ez a menete?
4) pénzt és materialt tervezek gyűjtögetni. Massacra küldik chieftainnel, kws-el, wake scannerrel, limpeteléssel jó kombó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
Munkas
aktív tag
Akkor fordul legjobban a hajó, minél jobban a kék sáv közepére esik a sebessége. De nem kell trainingelni. Szerintem nem sokat ér. 6 éve megcsinálták, azóta már sok minden máshogy működik. A kézikönyv szintén. Később úgyis megakadsz, és maradnak gameplayek, redditek, steam fórum és hasonlók. De azoknál is érdemes nézni a dátumot.
Szerintem hajdan úgy tervezték, hogy klasszikus Elite remake lesz, és lesz idő a pilótfülkében olvasgatni a helpet (ott is sok minden van a"3" gomb alatti menüben). Csak 30 éve nem volt ilyen pörgős a játék: az állomásokon tervezgetni kellett mit, hova miért, útvonalak stb., mert hosszúak és nehezek voltak az utak. Most már ez kb. a „j” gomb nyomkodására egyszerűsödött. A bázisokon egyszerűbb ráállni valamire és azt gyorsan ismételgetni, nem megállni nézelődni mérlegelni, mert annyi idő alatt megy az ember még egy kört. Legalább is az eleje nagyon farmolós lett. Én néha már unom. Persze lehet(ne) minden mást is csinálni, csak az elején meghalni is sokkal könnyebb, és ezt párszor megismételve, kevés pénzzel, azért rá lehet faragni. Aztán később, remélem, hogy majd alkul. -
Submarine
senior tag
válasz gabranek #44379 üzenetére
Biztos, hogy meg lehet szokni, nem rosszak azok, csak az anyaghasználat az olcsóbbaknál olyan suzukis féle. A billentyűzetet sztem tutira nem lehet mellőzni. Joy-al játszok, nálam a klaviatúrán gyakorlatilag minden is be van álítva valamire, van ami shift, ctrl, alt kombóval is, plusz egér.
A gomb leütéseket csak külső progival lehet programozni (nem tilos ilyet használni).
script formában nálam így néz ki, ez van exe-be gyúrva, amit szintén elindítok a játékkal együtt (bárki-ra állítottam, remélem hozzáférhető a ggl docs) -
gabranek
senior tag
válasz Submarine #44378 üzenetére
Hotastól félek egy kicsit, mert mi van ha nem tudom megszokni. És 20-30 ezret nem szívesen dobok ki az ablakon. Meg azt nem tudom, hogy egy ilyennél milyen gyakran kell kinyúlkálni a billentyűzetre? Mert kétlem, hogy mindent rá lehet bindelni.
Az energiát tudom valamilyen egyszerű módon managelni, hogy melyeik rendszerre mennyi jusson? Teszem azt menekülésnél a fegyverekről átrakhassam a pajzsokra?
田中れいな
-
Submarine
senior tag
válasz Dreadloord #44373 üzenetére
elég a pont elég (sőt, muszáj a pow.plant súlya miatt).
számítani fog, de inkább PIP managment, azaz amikor lősz érdemes minden pöttyöt a fegyókra tolni, közben visszatenni sys-re, ha menekülsz meg engine-re. Na ezt harc közben lehetetlen pötyörészni, úgyhogy automatizálni kell. Én autohotkey-t használok, de mások másra esküsznek.
gabranek:
nézd meg itt hardveraprón is, de igen horror áruk van
sima Thrustmaster T.Flight Hotas X -et látok alzán 27-ért, de nem tudom ajánlott-e
szállítós küldinél csak a feladótól származó cuccot tudod csak leadni -
nubreed
veterán
A zene abszolút nem illik hozzá, de azt hiszem értem a Frontiert, hogy miért ezt választották. Ettől függetlenül a látvány az pazar, szerintem nagyon nagyon rendben lesz a tűzharc, már nagyon várós.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
gabranek
senior tag
Sziasztok!
30 év után visszatértem az Elite világába, anno c64-en nyomtam és leesett az állam milyen gyönyörű lett
Mivel az egér+bill kombó nekem nem igazán áll kézre egy szimulátorban, elhatároztam, hogy veszek hozzá egy joy-t. Ami nem is olyan egyszerű ahogyan az elképzeltem. Az ed.hu-n találtam egy cikket, amiben az ajánlott irányítókat bemutatják, de egyszerűen nem találok 20k alatt készletet. A thrustmaster t.flight vagy a Logitech extreme 3d pro modelljeiben gondolkodok, de már ott tartok, hogy akár egy hotast is bevállalnék, mondjuk 30k alatt.
Tudtok adni esetleg ötletet, hogy merre keresgéljek? Valami megbízható bolt kellene, ahol az esetleges garancia érvényesítése sem extrém kihívás.Másik: ha elvállalok egy szállító küldetést, de elveszítem a rakományt, mert szétlövik a hajómat akkor buktam a küldetést? Próbáltam, hogy piacon megveszem az elhagyott árut, de hiába viszem a célállomásra, nem tudom leadni.
田中れいな
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok ismét,
egyre jobban beszippant a játék, feloldottam felicity frasert, mérnököltem is, emiatt wake scannereztem, srvztem bolygón, amitől féltem, de tetszik, hogy a játék rávesz, hogy mindenfélét csináljak:)
Kérdés: Power plant elég ha épp ellátja a hajót elég energiával, vagy van előnye, ha bőven több az energia, mint amire szükségem van?
Másik: Harc közben sokáig nem tudok lőni, mert a fegyók túlmelegszenek asszem, gondolom majd ha azokat is mérnökölöm, a tűzerőm is jobb lesz sokkal?
-
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
A régi motorosoknak itt a Frontier store, Odyssey preorder
-
ledgeri
nagyúr
válasz ledgeri #44363 üzenetére
Persze pont mikor elkezdtem volna, megláttam, hogy ja Starship-hop aztán meg persze, hogy 48 perces késése neki... Aztán meg újabb YT infóáradat...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Jaja én voltam Végigmentem mindenkit... van aki 62 hónapja nem lépett be....
#44356 duvi Igen tudom... de ha azt nézem, hogy ebből már kijön egy-két konfig amivel el lehet veszni, egy jófélét túrázni, akkor picit túl sok jó jutott a kezdőrendszerből már...
Arra gondoltam még mikor 10 millánál jártam, hogy egy kis Dolphin, és lesz ami lesz... 20 millánál már gondolkodtam az akciós t7-en is (az állomás-mentő hajónak...) Most meg még lefutom a mai estét kezdőben, hátha a kövi(holnapi?) community cucc majd irányba tesz!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
oke
senior tag
Most volt két jó szállítós küldi, 72 t Tritium kellett hozni 32 milláért, illetve nem annyira jó ehhez képest de még megérős, 1503 t Tritium 50 milláért. Mivel az FC volt 2500 tonna, így gondoltam bevállalom , ha már úgy is ott parkoltam
-
Raymond
félisten
Igaz, visszamentem az egyik regebbi rendszerbe ahol max vagyok es tudtam Data-t gyujteni de mar nemigenjar arra hajo. De annyi pozitivuma volt hogy ha mar ott voltam felvettem 2-3 par millas kuldetest. Aztan amikor leadas utan vissza akartam menni es nem volt semmi kuldetes ami arra menne megneztem mi a helyzet a commodity market-on. Hat az hogy volt jopar item ami 10-15K kozotti profitot mutatott a ket rendszer kozott. Megpakoltam es kerestem kozel 4Mil-t a visszauttal. Ugy latszik van ertelme megint kereskedni mert van mivel. Regebben ha valamire mutatott 2-3K profitot akkor mar jackpot.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
duvi
nagyúr
válasz ledgeri #44354 üzenetére
Induláshoz képest tényleg egy vagyonnak tűnik 29 millió, de valójában aprópénz. Eleinte érdemes egy multifunkciós hajóban gondolkozni, aztán később ha már több 100 milliód lesz, akkor jöhet a hajógyűjtés. Ennyi pénzből én egy Cobra MK III-at javasolnék, kimaxolt (A-s) modulokkal.
-
Peppo
őstag
válasz ledgeri #44354 üzenetére
Most látom,hogy te jelöltél be a játékban. Még nem jelöltelek vissza, mert nem tudtam ki vagy, de majd akkor megcsinálom ezt is.
Hajót úgy vegyél, hogy legyen pénz a felszerelésére is. Ez a hajó árának többszöröse lehet egy harci hajó esetén, de egy A kategóriás FSD kb. mindenféle hajóra elfér, szóval minimum ezzel számolni kell. Plusz 2-3 rebuyra is legyen tartalékolva pénz!
És igen, nincs értelme rohanni. A pénz aránylag könnyen szerezhető a játékban, lesz mindenre bőven.
-
ledgeri
nagyúr
Számomra picit élménytrontva -9 milla kezdő zónában kb 1 óra alatt nem éppen a "big money kint van érzete"- eljutottam oda, hogy 29 millával állok (már 25 hajó elérhető ár szerint...), világlátásra készen.
Azt szeretném megkérdezni, hogy több hajó az ajánlott, majdnem maxolva, vagy 1 nagyobb összegű, okésra fejlesztve? Vagy inkább ami kisebb tetszik, mert úgy is meglesz minden egyszer.... feleslehes rohanni: pénz marad, tapasztalat gyarapodik// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Peppo
őstag
válasz zeno79 #44349 üzenetére
Az AspX nagyon jó felfedező hajónak, ill. szállítani rakományt nagyobb távra. Esetleg bányászni. Fegyvert viszont nem érdemes tenni rá, mert a harcértéke nem túl nagy.
Igen, egy Viper jobban hangzik. Azzal menekülni is könnyebb, ha úgy alakul. Kezdetnek valami lézer vagy multi cannon megteszi, aztán később lehet próbálni a többi fegyvert is. Az AspX meg marad az egyéb feladatokra.
Resource site gyűrűvel rendelkező bolygók körül szokott lenni. Hogy milyen típusú, az változó, nincs mindegyikből mindenhol. Ha konkrét tipp kell, akkor a Logoni ill. Paitina rendszerekben van sokféle. Sokan szoktunk ott lövöldözni. Most már elég jól is fizet.
-
zeno79
őstag
válasz gentlelynx #44350 üzenetére
Na igen, azt valóban nem nézegettem még...
Bolygó takarásában lévő célhelyet is nehéz volt megkerülni, amíg nem olvastam, hogy a supercruise-hoz is lehet gombot rendelni, nem csak az ugráshoz...[ Szerkesztve ]
üdv, Zsolt
-
gentlelynx
tag
válasz zeno79 #44346 üzenetére
Ha a radaron közvetlenül mögötted megy valaki "huzamosabb ideje" (és nem T6) , akkor az valószínűleg előbb-utóbb csak rápróbálkozik az ID-re...
A lényeg, hogy a gombok beállítását nézd meg és a target-eknél keresgéljél, hogy ne csak az előtted lévő célpontot tudd kijelölni. -
zeno79
őstag
Köszönöm!
Akkor az ASPX-en nincs is szükség fegyverzetre...
A kreditjeimhez mérten veszek mondjuk egy Viper MKIII-t, és ha bukok akkor is csak a Viper bukik/veszem újra, az AXPX-em megmarad úgy, ahogy van?
Low Resource Site-ot hol találok?
Én a joyon egy görgőre tettem a célpontváltást, így mindkét irányban villámgyorsan végig tudok köztük ugrálni. De érdemes enemy targetnek is rendelni egy gombot. Tömegben hasznos lehet.
Ezt egér-billentyűzettel hogy, hol tudom megcsinálni?üdv, Zsolt
-
Peppo
őstag
válasz zeno79 #44347 üzenetére
Igen. Lehetőleg Low Resource Site-hoz menj először, ott alacsony szintű kalózok, és erős őrhajók vannak. Mikor már egymásnak estek, akkor szállj be te is, és lődd a kalózt! Arra jó, hogy gyakorold a lövöldözést, ill. megfigyeld az NPC-k viselkedését. Igazából mehetsz normál meg high res site-hoz is, utóbbiban már durvábbak a kalózok, de vannak őrhajók is, így a taktika hasonló. Hazardous res site-ba viszont ne menj! Ott nincs rendőr, csak kalózok, ráadásul az erősebb fajtából. Oda csak fullos hajóval szabad bemenni.
Egyébként az AspX nem kifejezetten harcra való hajó, de ilyen zavarosban halászgatásra megteszi.
Interdictiont sose hagyd! Ha ki tudod védeni, akkor ki is kell. 99%, hogy nálad erősebb hajó próbálkozik. Ha van nálad rakomány, vagy küldetésben vagy, akkor támadni is fog, amint kiszedett. Később lehet trollkodni, harci hajóval kiszedetni magad, de az még odébb van.
Én a joyon egy görgőre tettem a célpontváltást, így mindkét irányban villámgyorsan végig tudok köztük ugrálni. De érdemes enemy targetnek is rendelni egy gombot. Tömegben hasznos lehet.
-
zeno79
őstag
válasz gentlelynx #44344 üzenetére
Ahh, nem mindent értek, de a lényegét igen (hogy kb. ne álljak le vele ).
"bind-elni egy gombot az enemy targetre meg a legmagasabb ellenséges targetre, mert amikor élesíti az interdiktort, akkor ezzel ki tudod jelölni és akkor már látod, hogy kb. milyen szintű ellenféllel állsz szemben"
Kezdő vagyok, és persze nem látom az ellenséget, csak azt veszem észre, hogy hirtelen ki akar szedni vki, nemhogy még előbb észrevegyem hogy "élesíti az FSDID-t" vagy lássam a radaron is? és ez a rész még nem világos, de köszi, majd fokozatosan rájövök/megértem.üdv, Zsolt
-
Raymond
félisten
válasz zeno79 #44343 üzenetére
"azt szeretném kérdezni, hogy amikor az NPC ki akar szedni, akkor honnan tudom hogy érdemes-e leállnom vele harcolni? Mindig tudom követni az Escape Vectort, de fejleszteném a harci ügyességem."
Szerintem nem erdemes leallni vele harcolni, idopocsekolas. Solo-ban azert akar kiszedni mert valami van nalad ami legtobbszor kuldeteshez kotott aru/adat. Az interdiction is mar eleg idopocsekolas, nem kell meg a harcal bibelodni. Ha azt akarod gyakorolni akkor a harcos hajoddal menj egy RES-hez es lovoldozz.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gentlelynx
tag
válasz zeno79 #44343 üzenetére
Ha még kezdő vagy, jobb, ha tudod, hogy az npc-k mérnökölt verdákkal csapatnak, így okozhatnak meglepetést minden szinten. Ha van nálad áru vagy küldetés, akkor tuti lőni fog, ha kirángatott, ha üresjáratban vagy, akkor valószínűleg egy felháborodott üzenet kíséretében - miszerint: "ehh nincs nálad semmi, akkor minek vagy itt egyáltalán!" - odébbáll.
Érdemes bind-elni egy gombot az enemy targetre meg a legmagasabb ellenséges targetre, mert amikor élesíti az interdiktort, akkor ezzel ki tudod jelölni és akkor már látod, hogy kb. milyen szintű ellenféllel állsz szemben... akarommondani épp háttal...
Veled egy szintű, vagy alacsonyabbal azért lehet sansz, de menekülésnél mindenképp gondolj arra, hogy a high wake-elj egy másik rendszerbe, mielőtt a biztosítótársaság ügynökét kellene felkeresned
Ha a combat-ot akarod gyakorolni, akkor arra inkább olyan helyeket érdemes választani, ahol biztos jelen vannak a biztonsági erők, hogy baj esetén elvegyülhess közöttük.[ Szerkesztve ]
-
zeno79
őstag
Sziasztok!
Egyelőre még szóló módban játszok, és azt szeretném kérdezni, hogy amikor az NPC ki akar szedni, akkor honnan tudom hogy érdemes-e leállnom vele harcolni? Mindig tudom követni az Escape Vectort, de fejleszteném a harci ügyességem. Ne vele tegyem? Arra egyszerűen nincs idő, hogy átkapcsoljak 1-es navi panelre, ellépegessek a Contact fülre, majd kiválasszam a személyt, miközben követem a vektort. Hogy van ez?A másik, hogy ha jól értem, felszerelhetem a hajómat összességében 100%- teljesítményt meghaladó "fogyasztókkal", csak a prioritásokkal kell szórakoznom. Ezt egyszerűen hogy lehet kapcsolgatni? Hozzá kell rendelnem valami billentyűkombinációt, hogy az egyiket gombnyomásra letiltsam, vagy ha fegyver kell, akkor 2-esre teszi mondjuk a Supercruise Assistantot meg az Advanced Dockingot? Erre nincs idő a 4-es panelen menükben bogarászni...???
Kezd egy kicsit unalmas lenni az adatokkal való futárkodás meg a cuccok szállítása, jelenleg egy ASP Explorerem van, nagyjából minden "B"-s, 4db "A" shield boosterrel, 72T cargóvalmerre tovább?
üdv, Zsolt
-
Dreadloord
senior tag
Bőszen limpetelek, csak nagyon zavaró a térképen a sok fsd drive nyom. Be lehet állítani a térképet, hogy azokat ne mutassa?
Illetve a fegyverek gombokra kiosztásának van valami trükjje? Combat módban a lézerek és kws egyik gomb, ágyuk a másik, 2-es kiosztáson meg az explorer mód limepetei és a horn scanner. Csak mikor egyik módban vagyok bezavar a többi mód eszköze pirossal. Van erre valami bevett szokás, hogy hogyan lehetne beállítani hatékonyan?
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44339 üzenetére
Nem kell mindet kifarmolni, legfeljebb érdemes. Arra viszont figyelj, hogy új mérnöknél minden szinten kb. 5 pörgetéssel érdemes számolni, hogy biztosra menj, szóval amit az inara ír material költségnek, azt szorozd meg öttel.
Ha ez megvan, akkor fel tudod húzni kb. 4,7-4,8 szintig az FSD-t, ami már elég jó. Addigra Felicity nénivel is maximálisan jóban leszel. Aztán, ha majd a jövőben már belefulladsz a materialokba, akkor felhúzhatod maximumig is az FSD-t, de egyelőre ez bőven elég.Ha viszel azokhoz is materialt, akkor persze, húzhatod azokat is. Pl. thruster tuning 3-ig, az nem rossz kb. mindegyik hajó örül neki. PP-t csak egyes szintre tud, azzal azért túl sokat nem segít, bár a Chieftaint legalább elviheted majd hozzá, utána kicsit kevesebbet kell bűvészkedni az energiaelosztással.
Amúgy a guardian PP az kb. 3.5 körüli mérnökölt PP-nak felel meg. Ezért lehet érdemes hamar kiszedni, mert egyelőre jobb, mint amit mérnökölni tudnál. Meg ezt csak egyszer kell unlockolni, és utána material nélkül, simán pénzért megveheted bármilyen méretben. -
Dreadloord
senior tag
-
raymi16
tag
[ Szerkesztve ]
Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
duvi
nagyúr
válasz Dreadloord #44335 üzenetére
Elugrasz DBX-el Farseer mamához. Ott kimaxolod (grade 5-ig) az FSD range fejlesztést. Ezután kipineled nála ezt a fejlesztést. Onnantól kezdve bármelyik nagy állomáson felteheted a többi hajódra is, ha lesz hozzá elegendő materialod. Egyedül az experimental effectekért kell majd visszamenned, de ezek úgyis ráérnek...
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44335 üzenetére
Nem egy hajót fogsz tuningolni úgysem. De mikor egy mérnököt először látogatsz meg, akkor ott kell lennie annak a modulnak, amelyiket húzni akarod. Utána, mikor már a mérnöknél jó vagy, megteheted, hogy nem mész el hozzá személyesen. Szóval ha már Felicitynél kezdesz, oda érdemes az ugróhajót vinni, az profitál legtöbbet az FSD tuningból. Pláne, ha utána meg kimennél Guardianfalvára. Az kb. 800 fényéves út.
-
Peppo
őstag
Most nézem az árakat, szépen lement a gyémánt is meg kb. minden. Lehet, a végén tényleg a lövöldözés fog a legjobban fizetni? Exploration változott valamit? Vagy tervezik változtatni?
Szerintem kb. ennyi van, ami miatt érdemes odamenni. Én is ugyanezt a túrát csináltam (terveket is hasonlóan pinneltem), azzal a különbséggel, hogy a Sag felé útba ejtettem a galaxis egyik "legmagasabban" lévő rendszerét. Nem emlékszem a nevére, de nem nagy kitérő, legalábbis a teljes út hosszához képest, és a látvány miatt szerintem megéri. Alattad az egész Tejút, fölötted meg kb. semmi.
-
Submarine
senior tag
Eltekertem Coloniara, unlockoltam a 4 itteni mérnököt, ezt a leírást követve pineltem mindegyiktől egy egy tervrajzot. Mennék tovább Saggihoz, érdemes itt még valamit csinálni előtte? Aztán valszeg vissza tekerek a bubihoz.
-
baphomet
senior tag
válasz 5150head #44313 üzenetére
Pont az adja a szakma szépségét, hogy közben égnek áll tőle a hajad.
Egyébként bármelyik módját választod a csempészésnek - silent running, cold running, speed running - a lényeg az, hogy minnél kevebb időt/lehetőséget hagyj az álomásnak, vagy a közegnek a szkennelésre. Ennek a legjobb módja: minél kevesebbet tökölni a dokkolással.
Egy jó módszer a dokkolás megrövidítésre annak a pilótaovi középsőcsoportos tananyagnak a gyakorlati alkolmazása, hogy a levélbedobó mindig a bolygó felé néz. Ezért, ha már SC-ben úgy navigálsz, hogy a bolygó a mögötted az állomás pedig előtted van, akkor SC-ből kilépve többé-kevésbé szemben lesz veled a bejárat és így gyoran meg lehet csinálni, hogy még 7, de legfeljebb 5 km-nyi távolságon kívül szépen pont a bejárattal szembe navigálod magad és ezután viszonylag nagy biztonsággal és elég gyorsan tudsz bedokkolni majd.
-
Peppo
őstag
válasz ezoltan #44325 üzenetére
A Codexben megnézheted a commander menü alatt, hogy milyen távra mentél el "otthonról". Nyilván ha te már elmentél a Saggitariusig (nem rossz egy mérnököletlen hajóval), akkor bőven teljesítve van a dolog.
Inkább vennék a helyedben egy másik hajót ugrándozni. Egy AspX ugrásra építve kb. 10 millából kijön, és ha még Felicity is megpiszkálja, akkor 50-60 körül lehet vele ugrani. Bele egy nagyobb hangár a kisautóknak, aztán mehet a móka. 15-30 perc alatt odaérsz vele. Mostanában úgyis biztosan van a Guardian régióban pár Fleet Carrier, szóval a tankolás, újratöltés sem probléma.
De ha ennyit nem akarsz rá költeni, egy Diamondback Explorer is jó lehet.Arra viszont készülj fel, hogy a guardianozás hosszú elfoglaltság. Egy napot érdemes rászánni, és kifarmolni sok materialt meg tervet. Modulból van 6, azok kb. mind jók is valamire. Fegyver meg a vadászgép ráér. Bár utóbbiak nagyon jópofák.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz Dreadloord #44326 üzenetére
Falicity feloldasahoz kell 1T Meta Alloys, azt a Maia rendszerben vehetsz. A hajora eleg a Fuel Scoop, nem kell plusz tartaly mert attol csak tobbet tudsz ugrani es nem hosszabbat. Az uttervezeskor csak a KGBFOAM csillagokat engedelyezd es akkor mindig tudsz scoop-olni barhova is ugrasz. Az FSD fejlesztos blueprint-et tudod pin-elni es akkor nem kell ott maradnon a fejleszteshez. Solo-ban menj ne Open-ben. Leszerelni nem kell semmit a hajorol.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Dreadloord
senior tag
Utána olvastam, köszi a tippeket. Felicit tervezem először feloldani, a Guardian látogatást meghagyom még későbbre, de az tuti, hogy sokat kell utazni hozzájuk.
Jól gondolom, h a chieftainről otthon szereljek le minden nem kellőt, tegyek fel jó fuel scoopot, még 1 üzemanyag tartályt, hogy legyen kb. 30-40 rangem, menjek el a célhoz (400 ly) oldjam fel, majd jöjjek haza és szereljek vissza mindent?Vagy pl. felicity feloldása utána még ott kell maradni az fsd felfejlesztés miatt sokáig, és veszélyes gyenge hajóval menni?
-
ezoltan
tag
Számomra ez a mérnökös téma totálisan ködbe vész sajnos...
Ez az emlegetett túra a “küldetés” indításakor indul,vagy esetleg figyelembe veszi hogy már túl vagyok egy Sag-expedíción?QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
nTom
aktív tag
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44322 üzenetére
Nem, az 5-ös thrusterhez kell az 5000 fényéves túra. Jó PP-hez Hera Tani kell, aki nem éppen a legkorábban elérhető mérnök. Persze azért nem vészes.
Alternatív megoldás lehet az, amit már említettem, hogy ellátogatsz a Guardian régióba, és megszerzed a Guardian Power Plant modult. Mivel ott van még pár érdekes és hasznos cucc, pl. a szinte kihagyhatatlan Guardian FSD booster, amúgy is érdemes elmenni oda valamikor.
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44320 üzenetére
Igazából ha azt az egy boostert kicseréled egy E kategóriásra, akkor akár maradhat is 1-es szinten. Még pont befér, ha jól látom. 20 helyett csak 4% bónusz, de a semminél több.
-
Dreadloord
senior tag
Igen, ezzel combatban 100% alatt marad a hajó, de nem tudok limpetelni, mert ahhoz deploy állapotban kell lennie a hajónak, akkor meg pont lekapcsolja a limpetet és a cargot is.
Vagy rosszul értek valamit?
A második üzidre: Ezt asszem értem, harci módban így csak 1 shield boostert kell feláldoznom, de menni fog limpetelés, dokkolni/ugrani meg úgyis retreacted módban fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
De még ennél is egyszerűbb, és áttekinthetőbb, ha kettesre rakod az egyik shield boostert, az FSD-t és a dokkoló computert, és minden mást meg egyesre.
Simán dokkoltam mindenhol, nem volt idejük szkennelni. De valóban, úgy még biztonságosabb, ahogy te mondtad.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
bepakoltam a rakományt, majd lemondtam a küldetést, így az áru lopottá minősült át. Aztán bedokkoltam vele öt olyan helyre, ahol volt black market
Ez így nem jó ötlet, előbb szét kell szórni az árut 5 black marketen, és ha megjött az invite csak utána lemondani a küldetést. Különben ha lopott áruval cirkálsz leszednek a stationön. Black marketnek mindegy, hogy lemondtad-e a küldit vagy sem, elfogadják ígyis-úgyis a cuccokat.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Peppo
őstag
válasz 5150head #44312 üzenetére
Én annyit csináltam, hogy felvettem valami olcsó szállítóküldetést, bepakoltam a rakományt, majd lemondtam a küldetést, így az áru lopottá minősült át. Aztán bedokkoltam vele öt olyan helyre, ahol volt black market, és eladtam mindenhol 1-2 tonnát. Fél óra alatt megvan.
Arról szól a dolog, hogy a hajód abban az esetben, ha túllépnéd a 100%-os energiafelhasználást és talál alacsonyabb prioritású modult, akkor azokat lekapcsolja. Ha több különböző szint van beállítva, akkor addig halad, ameddig szükséges. Tehát először lekapcsolja az ötösöket, aztán, ha nem elég, akkor a négyeseket, ha ez sem elég, akkor folytatja tovább.
A te fent linkelt hajódnál annyit kellene csinálnod, hogy a limpeteket és a cargot hatchet átállítod mondjuk hármasra, az egyik shield boostert négyesre, a többit meg hagyod, ahogy ott van, és elvileg ezzel működnie is kell.
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz Dreadloord #44314 üzenetére
Ha jól értettelek, nem tudod megoldani, csak ha kikapcsolod a fegyókat.
Engineer ezen is segít majd. -
Submarine
senior tag
válasz 5150head #44313 üzenetére
Valahogy úgy csináltam meg, hogy itt-ott lehet venni máshol illegálisnak számító piát dohányt, és azt kalóz állomáson adtam el, ott nem volt scannelés, valami ilyesmire emlékszem, bár itt narcotic-legal drugs-ot ad el:
How to unlock The Dweller DEA -
Dreadloord
senior tag
Valószínűleg nekem nem világos még a power management működése
Szóval azt szeretném, ha harc közben működne minden, ami ahhoz kell, harc után meg csak behúzom a fegyvereket (U betű), átváltok discoery módba, és mehet a limpetelés, térugrás, stb.
De a fegyvereket disabledre gondolom manuálisan kellene tennem minden harc után, az meg elég macera.
Szóval a limpetelés csak akkor megy, ha U-val kint van a gear? Mert akkor sehogy sem látom, hogyan lehetne beállítani, hogy kinti gearnél is legyen elég energiám rá, hacsak nem manuálisan kapcsolgatom ki a fegyvereket minden alkalommal -
5150head
senior tag
-
5150head
senior tag
Srácok, szeretnék egy kis segítséget kérni a feketepiaccal kapcsolatban.
A Dwellert szeretném feloldani, de sehogyse boldogulok az 5 db blackmarkettel.
A térképen kiválasztom, hogy pl drogot szeretnék elvinni A-ból B-be, de nagyon kevés áruvonal jelenik meg. Pl Kappaból kiindulva Udebogba megy, de Kozayeven azt írja a blackmarketre hogy disabled. Ez időszakos?
A wiki szerint, pl narcoticot anarchy rendszerekben is vesznek. Eddb-n rákerestem egyre a közelemben, ahol van feketepiac is (Belyanin Mines - Ocshongzi) Idejöttem, erre a contactoknál nem jelenik meg a még a blackmarket sem. Eddb-n meg írja hogy aktív
Ahol blackmarket van ott miért nem aktív a buy fül?
Kicsit meg van kavarva a rendszer ezzel hogy egyes rendszerek a sima piacon árulnak feketepiaci motyót, és ahol van feketepiac ott meg nem mindent lehet elpattintani.
Hogy a legegyszerűbb ezt megcsinálni, mert narkóból 4-et már elvittem, de nem hiszem, hogy ez ennyire túl van bonyolítva. -
duvi
nagyúr
válasz Dreadloord #44308 üzenetére
Attól függ, hogy akarod használni. Azt hittem, hogy szándékosan osztottad így ki. Behúzott fegyverekkel minden működik, a limpetek is.
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
A collector limpetet előrébb kellene sorolnod, de úgy nézem, még az is pont kevés egy kicsit. Valamit még le kellene lőni. Esetleg az egyik shield boostert kisebbre cserélni. Elvileg ha az egyiket B-re cseréled, akkor limpettel együtt is pont belül vagy a 100%-on. Az a kevés pajzscsökkenés meg úgysem számít, mérnökölés nélkül meg pláne nem.
Valamikor majd érdemes ellátogatni a Guardianokhoz is. Lehet tőlük egész jó power plantot szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
nTom
aktív tag
az energia menedzsmenten variálj. Sok az 1-es, tegyél többet a 2esre
SCB, SB, KWS, fegyverből is mehet[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
1-szer így jártam még első nap, gondolhatod, telepítés után 2 órával
Economy tervezéssel így is elmegyek 50 fényévet simán, ha meg engizni mék, majd teszek fel fuel scoopotMégse jó az energy management, a limpetet ha ki akarom lőni, bekapcsol a fegyverzet, és nem lövi ki, mert nincs elég energia. be leeht állítani, hogy úgy működjön, mint a D-scanner, h ne kelljen hozzá elővenni a fegyvereket?
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Dreadloord #44306 üzenetére
Elvileg rendben, de ha nem viszel magaddal Fuel Scoopot, akkor fél szemed mindig a tankon legyen! Gyakori jelenség az új játékosok körében, hogy útközben kifogynak a naftából.
-
duvi
nagyúr
válasz Dreadloord #44304 üzenetére
Sajnos én se látok akciós Chieftaint, egyedül Jameson Memorialon (itt minden hajó és modul -10%), Shinrarta Dezhraban, de ez permites rendszer. Ha bármiből megvan az Elite rankod, akkor beléphetsz ide.
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
Eddb-n rákerestem,
powersnél Li Yong-Rui-t állítva a chieftainre 1 találatot sem hoz Mit bénázok el?Paitinában vagyok, onnét nézem, hogy melyik rendszer lenne a legközelebb, ahol él a -15% a hajóra+cuccokra, de így nem boldogulok
[ Szerkesztve ]
-
Peppo
őstag
válasz Dreadloord #44302 üzenetére
Hasznos lenne pár limpet meg némi cargo. A Chieftain esetében nyilván a hatos helyre pajzs menne, így maradna az ötös cargonak (hamar fogynak a limpetek harctéren, kell belőlük bőven) , a négyesen a fentebb is ajánlott shield cell bank, baj esetére, és a két kettes ill. egy egyes helyekből legalább kettőre mehetnének 1a collector limpet controllerek. Arra figyelj, hogy legyen elég energia!
Aztán később egy Krait II vagy Python már sokkal jobb lesz erre a célra, de arra most még nincs pénzed. Szóval azt is megteheted, hogy egyelőre a fenti buildet összerakod, aztán később farmolsz csak materialt egy nagyobb hajóval.
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
Köszi, így fogok tenni. Ezzel a hajóval még gyorsabban fog menni a pénzszerzés, lassan az nem lesz gond, hogy tovább maxoljam ezt a hajót.
Olvastam, h engihez jól jön ha elkezdek limpettel harc után begyűjteni. 1 cargo és limpet akkor kellene rá, ugye?
Illetve a supercruise assist tök felesleges, jól érzem? Látom te is kihagytad.
-
duvi
nagyúr
válasz Dreadloord #44300 üzenetére
A Krait MK II. 200 millió körül van, ha normálisan felszereled. Alapmodulokkal meg semmilyen hajót nem szabad megvenni, mert az csak repülő céltáblának jó! A Chieftain éppen kijön 100 millából, de a biztosítással már kicsit túl is lépi ezt, szóval mindenképpen a kínai (Li Yong-Rui) rendszereiben vásárold meg a hajót és az összes modulját! Így 15%-ot spórolhatsz a teljes vételáron és a biztosításod is kevesebb lesz. Itt egy lehetséges combat fitt kezdésnek, de mindenképpen állítsd be a prioritásokat és kapcsold ki az egyik Shield Cell Bankot (ha kimerült az aktív, akkor azt kapcsold ki és az eddig inaktívot be), különben ha kiengeded a fegyvereket, leáll az egész hajó!!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot