-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #29247 üzenetére
XK-ra jobb a Gitup Git2.
A Runcam 2 egy FPV kamera, csak kitolja a cuccokat sd kártyára is.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #29153 üzenetére
Ok, en menjek Hollandiaba vagy te jossz Szlovakiaba?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Klaymen
tag
válasz Plasticbomb #24911 üzenetére
Lehet, hogy elvitte a cica, izé, a sas.
Azért az x8 proellere nem üt akkorát, mint valami nagyobb, erősebb brushless gép. -
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #28267 üzenetére
Pont ezert gondolkozom BT modulon. Oke, 2.4 giga, de PID reszelesnel nem is mesz messzire, es mennyire kenylemesebb mar ezen keresztul allitgatni.
Apropo USB, az EZ-GUI nagyon valogatos, nem mindegy milyen telorol csatlakozol USB-vel. Pl LG G3-am gond nelkul ment, de pl. HTC Desire X meg nem, pedig mind a ketto gond nelkul tamogatja az OTG-t.
Masik meg az h pl amikor kinyirtam az FTDI atalakitot, kiderult h behulyult a buck converter es 7 volttal kuldte meg az USB dugaszt. Mi van, ha nem az USB atalakito sul meg, hanem a telo USB portja? Merthat az FCB USB-jere ugyanaz a fesz kerul amit az UBEC / akarmi raad 5V cimen.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mrrr74
aktív tag
válasz Plasticbomb #28131 üzenetére
mondjuk ott elég nehéz lehet megtalálni.
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
mrrr74
aktív tag
válasz Plasticbomb #28120 üzenetére
a Tied végül meglett? Arra emlékszem, hogy a rendőrrel együtt kerestétek.
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
DJGABI
addikt
válasz Plasticbomb #28108 üzenetére
elijesztetted. biztos azt hitte a biztosítást, jogosítványt kéred
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Minstrel
senior tag
válasz Plasticbomb #28105 üzenetére
Oda kell menni hozzá és kötelező kérdések: milyen magasra megy? Milyen messze? Mennyibe került?
-
qqzs
őstag
válasz Plasticbomb #28085 üzenetére
Ezek mind kemeny habok es tornek nem tartosak, en azt apuhabbat keresem amibe pl a falcont kuldtek rugalmas tartos
Eladó: GTS450
-
NightLord
tag
válasz Plasticbomb #26858 üzenetére
No igen, ezért kell sima légi postával szállítattni..
-
faresz5
senior tag
válasz Plasticbomb #26003 üzenetére
Szünetmentes van és nem kábeles internet
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #26008 üzenetére
Tobb fele variacoban letezik, rendelesnel valaszthatsz h kozepen legyen-e a gaz gimbalja vagy sem.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
válasz Plasticbomb #26008 üzenetére
csak ne almodozz... ez BG-s akcio eleg furmanyos!
15db telcsibol 1 sec alatt 0 birtam venni mert mind elkelt!!??
vagy nagyon esznel kell lenni vagy atbaszas az egesznem volt vmi nagy akcio csak -20$ ...
de kivancsi voltam meddig jutok?
semeddig!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Allien
veterán
válasz Plasticbomb #25731 üzenetére
Köszi, néztem, de sajna ez sem 7E. Márpedig, más a két menü, ez tuti. De ennek ellenére lehet, hogy mégis segített, csak mivel a munka helyemen van a cucc, ergo szerdáig nem tudom lecsekkolni.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
nagyúr
válasz Plasticbomb #25738 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #25310 üzenetére
Erre van egy komplett blog, 230 bejegyzéssel
Molnigee: jobbra le a bal kart 3 mp-ig. Utána kis gáz, mert lehet ekkor sem forog, csak megindul.
[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
Kamera platform esc: Én eddig hobby sky esc-eket használtam olyan 2K volt egy darab ha jól emlékszem de azok elhullottak(igaz még csak kettő, de néha a 3. is hülyéskedik). Vettem helyettük két darabot használtan 1500Ft/ darab áron és azt kell hogy mondjam(írjam) hogy szerintem jobbak mint a hobbysky.
Most hogy legyen végre 4 egyforma vettem hasonlót (pirosat olcsón ) hátha tényleg jobbak mint a hobbysky esc-ik [link] Még nem érkeztek meg, de szerintem lehet ezen a héten megjön.
Mivel fele annyiba kerülnek kíváncsi leszek milyenek. Viszont van 6 motorom lesz 6(+2) tökéletes esc-em már gondolkodhatok egy hexán.
(#25319) Attika82 Az gáz, próbáld meg valahol a pusztában hátha ott jó. qnadam 3k-et hozott ki belőle.
[link][ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Erre van a társtopik, link fent jobb oldalt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Plasticbomb #24911 üzenetére
Ez egyre valószínűbb, hogy a csatornában végezte. Kurva anyját a sok csatornának, hogy miért kell méterenként egy....
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #24731 üzenetére
Szerintem fogok indítani egy ilyen fizetős szolgáltatást, amin ilyen horoszkóp jelleggel elemzek gépeket és leírom az álomfejtést vázméretre
A hexa egyébként speciális, ugyanis a hexakopterek egyik sajátossága, hogy a méretükkel arányosan tolódnak ki a karvégek egymáshoz, ezért a motorok egymástól messzebb kerülnek. Én egy dolgot nem értek, hogy nem találta még fel senki a fele fent, fele lent motorelrendezést, az lenne a leghatékonyabb.
Ilyen kis méretben egyébként nem érdemes szerintem hexát építeni, mert közel vannak a karok, sajnos azt nem tudom, hogy mennyire, de megkérem Foka76-ot, hogy rajzoljon egy körábrát a propellerek várható útjáról.
A 30A reális lehet, sajna neked nagyobb KV értékű, közepes propokat kell feltenned. Én ekkora hexát még nem láttam, de nem lesz hatékony, az biztos. Sok súlyt kell emelned kis propellerekkel, magas KV mellett.
A battery nettó baromság szerintem, csak azért írták, hogy legyen helyed építeni. Számoljunk együtt kb.-ra.
- váz súlya 200-300 gramm
- 6 db motor+ 6 db ESC 6x25-50 gramm + 6x5-20 gramm
- vezérlő 20-50 gramm
- PDB 10 gramm
- propeller 6x8-15 gramm
+ a reszli (kábelek, led, leszállóláb, szorító anyagok)400 gramm minimum + FPV+gimbal+kamera+akksi = 1200-1500 gramm
Erre biztosan kevés a 2200 mAh + 6 db motort kell etetened, ha a peak 30A akkor az 180 A, vagyis 80C-s akksi kellene 2200-ból, hihető mi?
6S-t te erre nem tudsz építeni, max 4S-t, mert nagyon drága lenne és brutálisan nehéz, ráadásul hirtelen motort sem tudok mondani, ami 2204-ben tudja (talán rotorgeeks és ZMX de lehet az se). És akkor még nem mondtam az áramregulációs problémákat 5V/12V szinten
-
Sirandrish
legenda
válasz Plasticbomb #24733 üzenetére
Soha nem is említette hogy akár csak kipróbálná. Nyilván nem fogok 100K+-t elkölteni hogy aztán lehet sose használja, és majd csak én repkedek pár kört vele a ház körül
Vagy esetleg összetöri a próbaútonLehet elsőnek egy kamera mentes verzió lenne az ideális hogy egyáltalán kipróbálja hogy érdekli-e. Persze lehet kamera nélkül meg 5 percig sem kötné le
elszabi Nem tud róla
vandor01 Nem hülyeség amit mondasz
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #24198 üzenetére
Csakhat az a baj, ha egy otthon osszerakott gepnel behulyul a gps, nem biztos h megfeleloen van lekezelve a vezerloszoftverben. Aztan ha leesik, potencionalis veszelyforras. Ha lepuskaznak egy racert, valakit meg fejbe talal, akkor megis mi ertelme volt?
Aztan meg halovetovel kergetni egy minimum hatvannal zummogo gepmadarat tobb mint vicces. Plane sassal. Esetleg, ha pastetomot akarnak.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
fape
senior tag
válasz Plasticbomb #22589 üzenetére
Sztem akkor sem kell vagdosni, a kisebbik/fehér csatlakozóból (amibe összefutnak kábelek és NH-ba dugod) is ki tudod húzni a kábelt. Azt is csak egy kis fül tarja a helyén, megemelve pl pengével/csavarhúzóval kijön az
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
fape
senior tag
válasz Plasticbomb #22574 üzenetére
PPM-hez nem kell serial csak az ibushoz, bár bajt nem okoz ha bekapcsolod . Vagdosni se kell, simán ki lehet húzni másik végéből is kábel, kis fülek tarják ott is. Így maradhat csak 3. (még egy kép a bekötésről és egy NH kép portokról) Vagy azok hossza nem tetszik?
Majd ha egyszer bekerül a CF-be ibus telemetria az lesz majd a nagy királyság[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
válasz Plasticbomb #22570 üzenetére
Előzőhöz:
Ne feledd átállítani a portoknál az uart2-t serial rx-re, valamint a confignál beállítani az RX PPM-et. Receivernél szépen ellenőrizheted.
IBUS:
veszed a 3 kábeles csatit, kihúzod a sárga vezetéket (signal), rárabolsz a ch4 signal vezetékre, kiveszed a csatiból, és átdugod a sárga csati (ch1 signal) helyére. Bedugod a vevőbe, ibus foglalat, ch4 signal kifele néz.
Cleanflighban, confignál, RX Serial kiválaszt, alatta IBUS kiválaszt. Save reboot, kipróbál, örül.
Majd mindezek után rendel pót kábelt, hogy az egyiket szépen összevagdossa, hogy ne lógjon minden összevissza.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #22393 üzenetére
Szerintem ha nincsen semmi rá csatlakoztatva akkor is előjön a blue screen. Amúgy ez milyen fpv szemcsi?
FID: Biztosan #jóvanazúgy gyors kötözővel? Nem fog leesni?
[ Szerkesztve ]
-
PNP
őstag
válasz Plasticbomb #22287 üzenetére
Teljesen fogalmatlanul én is azt rendeltem be, akkor úgy veszem, hogy jól döntöttem. Ha építed, majd esetleg publikálsz részleteket? Valamivel ki szeretném váltani a Phantomot, mert az szerelhetetlen. Egy ilyen váz kb. mit tud megemelni?
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #21831 üzenetére
Nekem RTF volt, szóval az EM-16-al. Igazából gondolkodom, hogy kihajítom belőle a vevőt és átállok i6AB-re, azért nem tettem meg, mert itt a failsafe jól működik a másikon meg gyanúsan nem
PWM az alapbekötés, viszont az RTF gépen a VBAT-ot megcsinálták, hogy kiadja a voltage jeleket, ami tök jó, nem kell vele valacakolni. Telemetria viszont nincs, ellenben a Skyline Naze 32 Advanced azt is tudja, csak 9000 a vezérlő. Vettem egyet, majd jó lesz valahova.
-
fape
senior tag
válasz Plasticbomb #21831 üzenetére
Sztem a FlySky FS-i6 vagy emaxos butított változatával használjuk a legtöbben.
Én is PWM-mel használom. Fpv szemüvegben úgy se látod a kijelzőt (tudom lehet csipogtatni, devo-t rezegtetni, taranist beszédre bírni,...)
Remélem hamarosan bekerül a cleanflightba az ibusos telemetria. Addig marad a voltage telemetry mod.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #21680 üzenetére
A durva az volt, h majdnem egyszerre toltam az aktualis kapcsolatommal a Fallout 4-et. B*ki, IRL hamarabb felszedtem az asszonyt, mint a jatekban az ujsagiro menyecsket.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #21487 üzenetére
Linkelhetted volna az oldalt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz Plasticbomb #21477 üzenetére
Na, kitaláltuk, hogy kimegyünk a mezőre, a szántóra, de rá kellett jöjjünk, hogy körbe van csatornázva.... Kis lehervadás után átmentünk a tó körüli parkos részre, ahol ugyan a fű baromi szar volt felszálláshoz, de elég puha volt, s nedves a talaj, hogy zuhanáskor kb párnára estek a gépek. Az U807et odaadtam barátomnak, ő és a barátnője azt reptették, törték, én meg csináltam pár kickoff-ot/punch-ot talajról, meg talajközelből, majd gyorsulás, megfogni, visszahozni, fák körül szlalomozni.
Ez a gép ÁLLAT! Üt, ahogy neki indul, az U807et reggelire eszi meg, isteni volt! Ugyan a második két akksihoz nincs rendes rögzítés, ettől volt egy két zuhanás, egyszer az akksi lerepült a gépről, ahogy bukfencezett a gép, de semmi komoly probléma nem merült fel, semmi nem tört, egyedül a led alu-ja hajlott egy picit meg. Találtam egy brit shopot, uk warehouse-al NH-hoz mindennel. Majd veszek tartalékot. Kelleni fog, ha a flip-et stb akrobatikát/mutatványt gyakorolni akarom.
Szóval kössz a tippet, aki a linket anno berakta, mesés gépet kaptam így!
Még egy kameraplatformot veszek, és megvagyok egy időre. Város már az a Mi Drone!(UI.: Az U807nek majdnem volt úsztatás. Kétszer is.... )
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Plasticbomb #21440 üzenetére
Igaz, nem NH, de én a Runnerhez gumi lapot kaptam az aksi alá. Én azt használom a Falconon is. Mindegyik aksit rá tudom tenni. Nem ragasztottan oda. De van aki odaragasztja a vázhoz.
-
fape
senior tag
válasz Plasticbomb #21423 üzenetére
Nem kell inverter, anélkül is tudja, bekötés. Pont a múlthét végén próbáltam. Azzal azért számolj, hogy így használod az egyetlen uartot az ibusra. A telemetriát nem sikerült beállítanom. Remélem hamarosan bekerül a cleanflightba az egy kábeles ibus megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Plasticbomb #21407 üzenetére
Low voltage buzzer? Ha nem mész vészesen messzire, akkor elég, biztonság kedvéért időzítőt sem árt állítani Távba én Sanyo Eneloopokat teszek.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #21414 üzenetére
Devo 7, lipo zippy 3S 2000mAh 45C.
Általában kb. 3,90 voltig töltöm cellánként és akkor nem károsodik annyira.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #21409 üzenetére
1C-vel szoktam vagy kicsivel felette, tehát 1500mAh-nál 1.5-1.7A. Attól függ, mennyire sietsz
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #21407 üzenetére
Mondtam, hogy törhetetlen. Nekem is csak nagy küzdelem árán sikerült kár tennem benne, de ott is jellemzően a belső dolgok nem bírták a 100-eól 1 mp-n belüli nullára lassulást (értsd, föld) és kiszakadtak a csatlakozók
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #21330 üzenetére
Előbb vagy utóbb biztosan Én elajándékoztam családon belül, de hát nagy a család lesz még mit odaadni
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #21030 üzenetére
FPV frekik jo tavol egymastol h a versenyzok ne zavarjanak be a masiknak.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #20886 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20875 üzenetére
Nah, van a blogon cleanflightos config leírás, pont a Nighthawkhoz. Sajna nincs előttem a cucc, ha hazamegyek elküldöm neked, bár amióta nekem Cleanflight van rajta, nem úgy repül, ahogy szeretném, de repül.
Az AUX1-2-t nem tudod felcserélni, de a csatornákat igen. Fail Safe-re az új cleanflightban van külön menüpont, nekem a gyári vevővel megy, tehát én külön nem állította be.
Alapból két fail safe van:
- FC oldali
- táv oldaliMelyiket szeretnéd? Nekem a Naze 32 10 DOF plusz sima Fs-i6 (nem AB-s) nem megy a Fail Safe Cleanflightban, de arra jutottam, hogy azért, mert az Emax EM-16 távjából hiányzik az a menü, amiben be tudnám állítani (illetve nem a menü, hanem a komplett LCD funkció meg minden), tehát én nem is erőltettem.
Helyette kitettem a bal AUX-ra egy arm/disarm kapcsolót. Ez úgy működik, hogy az első állásban (1000-1400) nem csinál semmit (vagyis ARM), 1401-2000-ig pedig disarmol (vagyis a hosszabb útján a kapcsolónak). Az állások változását látod a kapcsoló különböző pozíciójába való átkattintáskor. Ez persze nem véd meg akkor, ha megszakad a jel és az FC oldali disarm nem indul be, de mivel nekem RTF, ezért ott valamiért beindul.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Plasticbomb #20873 üzenetére
AUX 1et a jobb potméterre veszi. Szuper. Ráadásul, ha próbálom belőni, hogy a disarm azon apotin legyen, amikor aux 1 rnage 1800-2200 között van, folyton csak pörgeti a motorokat
Esetleg a receiveren nincsen egy másik fölösleges csatorna(gondolom hogy van min. 1 kapcsolónak is outja)? HA nincsen ilyen akkor szerintem megoldható hogy a távon legyen felcserélve a két csatorna. Nálam pl. az rx.-en volt egy olyan csatorna amire semmi nem volt ráállítva és én arra programoztam rá egy 3 állású kapcsolót(Devo 7).
aux 1 rnage 1800-2200 között van Esetleg próbálj a range-en állítani hátha úgy disarmolni is fog. (aux 1 rnage 1800-2200 között van: Szerintem folyamatosan armolva van így).
Remélem sikerült úgy leírnom hogy meg is értsd, ha nem akkor majd a többiek kisegítenek.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20831 üzenetére
A gyári sem bírt ki Falconról úgy pattannak le egy enyhébb leszállásra is, hogy öröm nézni.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20752 üzenetére
Mindennél van tutibb, de ez is elég jó, szép tiszta a kép. Persze a Fatshark 15.000-ért tisztább lesz Ha mindenképpen cserélni akarod, Aomway antennát javaslom.
Elvileg csak egy kábel van, azon kap mindent. A transmitteren on/off meg 25mW/200mW állás van.
-
TromF
tag
válasz Plasticbomb #20745 üzenetére
Igen, a cseh posta valami ujdonsag, a csomagon a matricazas is csehul van. Valamire rajottek Kinaban vagy a csehek epitettek egy tengeri kikotot es fogadnak kinai hajokat
Eddig nekem is fokent holland csomagok jottek, de volt mar francia meg mas tengerparti orszag is, de mar nem emlekszem melyik.
A DHL eddig nekem az osszes nem unios csomagomat megvamolta + nalunk meg van egy 20 euros kezelesi dij is, a Yi kameram bekerulesi ara 100 euro folott allt meg mire ideeert, pedig 50 alatt vettem, inkabb kivarok
[ Szerkesztve ]
-
TromF
tag
válasz Plasticbomb #20742 üzenetére
A foto alapjan ez a kod volt a csomagon is, nem ok irtak el.
a support meg azt mondja, hogy ez szokatlan, de azert varjak 5-8 napot es probaljam ujra
Meg nem parazok, es sima shippinget kertem es 16-an fizettem. -
TromF
tag
válasz Plasticbomb #20736 üzenetére
Grat, jo neked!
Mikor vetted az NH-t? nekem sajna a tracking nem mukodik, nem tudom mikorra varjam, enyem meg uton.
Milyen tavot valasztottal hozza? -
elszabi
tag
válasz Plasticbomb #20434 üzenetére
Az első körben még rajtam volt a sapi, aztán valahová elkeveredett.
Amúgy ez az épület, régi nagybani piac: [link] - Sajnos ahogy látszik, keményen lepusztulóban van a környék. Ami pedig nem látszik: Elég durva alakok lakták be magukat arra, rendőrök is naponta többször megfordulnak. Majd valamikor visszamegyek még, alacsonyabbról meg lassabban körbepásztázom. Egyedül, gyalogososan tényleg nem vállalnám be a megtekintését.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20329 üzenetére
Az FPV ugye egy külön csatorna, visszafele. Vagyis ráraksz egy adaptert, meg egy monitort és kész. Csak azt kell megnézni, mi megy a kamerával.
-
tibibi
őstag
válasz Plasticbomb #20329 üzenetére
megoldható az fpv ,de ha tudná ennyiért az már tényleg durva lenne
molnigee miért adnád 40-ért többet ér az...
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20150 üzenetére
Mivel én még csak most csöppentem be az FPV történetbe, nagyon sok tapasztalatom nincsen, de sok a barátom akiknél látom, hogy kb. ki mit használ.
Ha a teljes FPV láncot nézzük, így áll össze a dolog:
FPV Adó - kamera - antenna - vevő - megjelenítő
Foxeer HS1177+Aomway TX
Runcam Swift+Aomway RX+Aomway 25/100 upgrade VTX
Skyzone CCD 700+FX799t TX+Skyozne RC832+Aomway TX
Lantian 5.8 600mW+Aomway 700 TVL HD1/3"+Boscam FR632Szemüvegek általában DIY UFO (nekem is ez van, cikk a blogon)/Fatshark (ezzel repültem, de semmi xtra, de sokkal minőségibb)/Quanum V2 (ebbe csak belenéztem, nem rossz).
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #20143 üzenetére
600at írtam? 800 az Nem tudja átvinni a szabvány (vagyis az adó nem fog 1200 sorban adni). Pontosan nem emlékszem hogy jön ki, egyszer kitúrtam, de valahová 700-800 közé esett.
Hajlamosak, mert az olcsó adók szarok. Van olyan ismerősünk, ahol az adó egyszerre 6 adón ad, kapcsolgatod a kijelzőt és még mindig ő még mindig ő
A monitorokban nem nagyon vagyok otthon, pedig kellene, mert a kamera platformra azt kéne nekem is raknom. Szemüvegeket nagyjából ismerem.
Szafec: igen, meg, ezt keresd BG-n.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #19829 üzenetére
Tudja, waypoint flyingnak hívják és valamilyen ground station jellegű programmal lehet konfigolni. APM, Pixwahk, DJI vezérlők tudják.
A hatótávból való kimenetel RTH-t vált ki, szerintem nincs olyan, ami ki tudna menni, megcsinálni amit szeretnél majd vissza. Bár elméletileg lehet, csak éppen eléggé veszélyes és a felelősség kérdése (tehát jogi problémák) is problémás.
A propelleres kérdésedre a blogomon a válasz, tegnap ment ki a cikk. A leveles propellerek között a teljesítmény a különbség, illetve a nagyobb felület miatt elvileg stabilabb, cserébe sokkal több áramot von el.
A helyzet viszont az, hogy egyetlen kamera platformot se láttam még 3 ágú propellerrel repülni, gyakorlatilag bizonyos méret fölött kizárólag 2 levelű karbon propellerrel repülnek.
Nincs olyan, hogy "stabilabb", ezt nem csak a kiépítés határozza meg. Pl. van verseny hexa, sosem mondanád rá hogy hú de stabil. Rengeteg paraméter együttese dönti el, hogy valami stabil-e vagy nem.
A nagyszámú motorral/propellerrel rendelkező gépeknek sok esetben nem ez a céljuk, hanem:
- redundancia, üzembiztonság
- súlyemelési képességAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
shaddam
aktív tag
válasz Plasticbomb #19829 üzenetére
Pixhawk, APM, Naza mind tud ilyet. Ha több a motor akkor nem zuhan le ha leáll 1-2, illetve nagyobb sújt emelhet
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #19761 üzenetére
Sajna csak sima analog, de valaszthatsz h PAL / NTSC legyen.
Az idei Dubai vilagbajnoksagon probalkoztak digitalis atvitellel, de valami nem klappolt, mert masnap mar analog felvetel ment.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #19728 üzenetére
1800mAh 3S 40C Turnigy. Asszem 4000 volt.
Vagy 1800-1500mAh 4S nagyonsokCé-set Csak ne menj 5045-ös prop fölé.
terézatya: jah, én is mindig a sajátomat nézem, hogy mit is írtam, meg hogy volt, mert már nem emlékszem
[ Szerkesztve ]
-
Tomi0703
addikt
U807-hez 2 dollárral olcsóbb gearbesten az akksi mint banggoodon. Lehet a többihez is, de ezt biztosan tudom.
-
Teréz Atya
senior tag
A legolcsobb turheto akku a 11.1v 45C 1500mAh Zop power. A 30C-sel sem esik le, de lomhabb. Ez mellesleg idealis a Quanum V2 akkutartojaba. A 2200-assal nem fogsz cikazni, de megtanulni az FPV reptetest szerintem kiraly. Ha meghajtod, igy is megvan a 60km/h ami kozvetlen a repcefold folott azert ad nemi sebessegerzetet.
En most tervezek feljebb lepni 4S-re. Vagy 1300-1500mAh 65C Dinogy vagy 70C Infinity lesz.
Nehany akku GearBesten sokkal olcsobb mint BG-n. A 30C jaszkarizos 2200mAh 3S akkut 12 dolcsiert vettem, BG-n ugyanez majdnem 20.
-
elszabi
tag
válasz Plasticbomb #19676 üzenetére
Á, nem. A barátnőm macska- és könyvbolond. Mindig menekül, ha kérdezik, mikor akar már gyereket. Amúgy tényleg nem akar. Nálunk valahogy a nagyon szűk rokonságban így megy ez. A nővérem is inkább karrier-mániás. Egy lépéssel arrébb viszont pont fordítva van, mindenkinek van, több is. Szóval a komplett rokonság hozza a hazai átlagot.
mirci18: Grat! Időd sem lesz egy darabig szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #19646 üzenetére
Nagyjából igen. De nekem vannak más projektjeim, ezért nekem kell egy sok csatornás táv. De ha neked csak a racer kell, a Flyskyt- akkor is el fogod tudni adni, mert ennyiért, ennyi csatornát senki nem ad (sőt 40.000 alatt sem).
A Falcont én csak RTF-ben, a Nighthawkot csak ARF-ben venném. A 2200-as akksi kicsit sok neki, 1800-as 40C-s viszont kiszolgálja, asszem 4500 Ft ért vettem a HK-ról (3S).
A 4S akksikat (most vettem BG-ről) viszont 1500mAh 70C-ben vettem egyből, mert azt viszem tovább majd a Falconra is és mivel 4S-ben nagyon megugranak az Amper fogyasztások és az akksi súlyok is, kapacitásban lefele, C-ben meg durván felfele kell lépni (105A-t adnak le).
Annyit hozzá fűznék, hogy simán csináltam olyan racert (papíron persze), ami 160A-t kinyal az akksikból. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy NEM TUDSZ olyan akksit venni racerre, ami ennyit lead. 120-130 A-s fogyasztás nyélgázon egyébként 30-40 mp alatt nullára merít mindent, tehát két szűk keresztmetszet van jelenleg a racer tecnikában:
- akkumulátor
- pilótaA 2200-asoktól szerintem lomha, de nekem alapból azok az Ogréhoz voltak, ami vagy 200 grammal nehezbb. Namost a Nighthawk nehéz, még a Flaconhoz képest is, pedig a Falcon is az
Főleg amióta láttam, hogy a Lantian 210, ami üresen 330 gramm, 3S akksival úgy repül (vagy durvábban), mint ezek 4S-el...
A súly minden, utána a feszültség 2. minden, utána a prop.
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz Plasticbomb #19646 üzenetére
Én így vettem. Na jó nekem FS-iA6 van, az volt akciós eu-ból anno. De most már én is inkább a FS-iA6B-t venném. Töltőnek meg az skyrc imax b6 mini javasolom.
Aksiból meg 1300-1500mAh, 45C+.Még a reggelihez propi+4S kombóhoz: lehet játszani még a rate/expo-val, sőt jó aksi is kell már a hosszú ideig tartó 80-100A-hoz rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #19466 üzenetére
Érdemes, rengeteg alkatrészem van hozzá, ami nem kell, meg egy donor gépem, szóval vegyél egyet és etessük a cuccaimból
Ha komolyan gondolod, akkor vegyél rá egy értelmes kamerát, Runcam, Mobius, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
Igen, érdemes. De én nem reptettem még annyit, hogy elkopjon bármely alkatrésze. Bezzeg a többiek! Direkte égetik a motorokat, törik a vázat, oszt rá fogják, hogy a váz van rossz anyagbó. Mondjuk, én is vettem motort hozzá, és ott porosodik, mert nekem működik a gép, igaz, mostanában ritkán veszem elő, mert az XK X250-t hajtom. De ennyi pénzért NINCS jobb választás, szerintem még a Syma-t is veri. Bár, ez inkább stabil, mint gyors. Ami meg a csavarokat illeti, ez egy relative, de NAGY gép. Az X250-ben is alig van kevesebb csavar. Ráadásul ugye az X600 az hexa, ezért IS 1/3-l több a csavar. Lehet venni hozzá táskát, az se rossz dolog, nem tecsós szatyorba kell hurcolászni.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
Ha van csere also-felso burkolatod, csavarozo geped es idod, akkor igen. Meg nem art egy szakajtonyi potmotor. Mert 2s-ben nagyon gyorsan tonkre mennek a pici kefes motorok.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #19459 üzenetére
Bezony, bezony! Nagyon sok kinai cuccal talalkoztam, amit az ujraforrasztas helyre pofozott. Egyszeruen az olommentes forrasz es az elmebajos szallito nem kompatibilis.
Es az a szomoru, hogy pl hiaba 9-en ugy vigyaznak a motyodra, mint a szemuk fenyere, ha jon egy elmebeteg aki amerikai focit jatszik vele. Azt mondtam h a nighthawk csomagolasa ugy volt racelluxozva a gepre? Meg szerencse h karbonvazas.
Az x1-nek a motorjai meg kikandikaltak a csomagbol. Szerencsere ez is tulelte.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
jony77
tag
válasz Plasticbomb #19389 üzenetére
Én is wotozok rossz időbe , meg amíg az alkatrészeket vártam.
Jackal. Hol található az oldalad?
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #19381 üzenetére
Nem igazán, ez 9-11 colos propokhoz, 3-4S-re és 360-450-es géphez való.
-
jony77
tag
válasz Plasticbomb #19381 üzenetére
Inkább kameraplatform.10-12-és proppokkal.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Plasticbomb #19266 üzenetére
Az egyes pontodhoz: Talán ez segít (Agáma Úr leltározik)
A képen egy szakállas agáma látható, néhány alkatrész társaságában.
Ellenben nem fért rá a mindezt "indokló" quadok serege, azok távirányítói, a szerszámok, táskák, stb...
És persze az asszonypajtás feje sem, aki a hátam mögött tombol a látvány miatt...Ha ez sem riaszt vissza, akkor neked (is) meszeltek...
Szerk.: Természetesen a fenti kütyük és bizbaszok beszerzéséhez semmi közöm. Én is meglepődve láttam, hogy Agáma úr mit művel a hátunk mögött. És fel vagyok háborodva, khmmm...
/ Helló, Anya! :-) /[ Szerkesztve ]
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Tomi0703
addikt
válasz Plasticbomb #19254 üzenetére
Hogy az istenbe vertél el annyit a WoT-ra? '12 nyara óta játszottam addig míg meg nem szűnt a cvakk. Kb 10k-t költöttem a játékra. Meg tudtam lenni prém nélkül sokáig, aztán versenyekből, klántól cw-n jött a gold. Abból meg lettek prém tankok meg havi prém.
-
Teréz Atya
senior tag
1; hogy tudok leszokni még most, mielőtt eldurvul a dolog?
- Sehogy, itt mindenki fuggo.
2; kameraplatformban az épített nagyok, vagy a phantom féle (megjelenés után, és ha jó is lesz a MI) a jobb megoldás, komplettebb szolgáltatást nyújtó?
- szerintem a P3S / A, Mi drone egyelore a legtobb igenyt kielegiti. Persze nem legipanoramazas, mint Sityak muveszurnak. Nezd meg az oldalat, kvajo!
Hja és a másik gondolat: FPV jelet hogy tudok PC-re küldeni? 32 colon mégiscsak élvezhetőbb....
- eloszor is, 32 colos monitor? Rohadj meg!
- masodszor - ha van kompozit bemenete, akkor csak siman radugod az FPV vevot es kesz. Ha nincs, akkor vannak USB-s kutyuk, pl. easycap. Itt valaki vett egy kinait es szerinte nem jo. Tehat nem koppincsot lenne erdemes beszerezni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
Nézd a jó oldalát:
- nincsenek noobok
- nincsenek artykAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
molnigee
aktív tag
És viszed a pc-t a rétre? Vagy hogy gondoltad? Akkor már fpv szemüveg inkább, azt lehet hányni olyan jó
Ami leszoktat:
hogy állandóan f*s az idő, és örülök ha heti egyszer kijutok... akkor is tesztelem az aheti mókolásokat a gépen
3-4 hónap alatt volt kb 5-6 olyan repülésem amikor tényleg arra koncentráltam hogy mit veszek fel
Ha meg jó idő van, úgyis melóban kell r*hadni. Mire végzek meg leszakad az eső, lemegy a nap
Ha meg minden ok, és süt a nap, akkor lehet vinni az asszonyt fagyizni
Hétvégén meg úgyis alszol, másnapos vagy
Ha mégis sikerül felvenni valami jót, akkor meg majd feljelentenek a videó miatt
Na, sikerült lebeszélni?--> http://dronearena.hu/ <--
-
Allien
veterán
A WoT SOKKAL drágább. Jó, kivéve, ha elveszik a drónod (a rendőrök, vagy csak elszáll a fenébe). A WoT nem újra hasznosítható, befizeted a lét, és csá. Itt egyszer megveszed a drónt, és ha mázlid van, többször is "játszol" vele. Kis szerencsével akár több hónapig. WoT-nál lekettyen a havidíj (még ha 2 havonta fizetsz is) vége. Persze, a drón reptetése is viszi a lét, fel kell tölteni az akksikat, meg pótolni az alkatrészeket. De ha Te építed, vannak dolgok, amik megmaradnak, még ha a drónnal valami baj lesz. pl forrasztó páka.
-
Jackal2
senior tag
WOT-oztam két évig. Elárulom, még olcsóbb is
-
mgy
senior tag
haha, jó ötlet az építés, főleg ha dupla pénzt akarsz költeni!
-
szacsee
nagyúr
Ha a mini pcb-je megfelgelő rev. tuti megcsinálnám az egyikre az acro módot. Igaz kell hozzá ~3$-os kütyü, de inkább ezen gyakorokd az acro módot mint egy 200$-os raceren. 😁
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #19001 üzenetére
Racernel szerintem egyertelmuen az Emax NigthHawk a nyero, ha nem akarsz epiteni. Keszre van szerelve, nagyon ellenallo, ha kifogy valamelyik webshopbol az alkatresz, rendelsz a gyartotol. Es levittek az arat. 3S akkuval 60 km/h megvan. Buzzert kell hozza venni meg FPV szemuveget. Ja meg egy akkus buzzert es ovom es bodotta.
-
mgy
senior tag
válasz Plasticbomb #18997 üzenetére
Én vennék mindenesetre egy ilyet...
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18997 üzenetére
Ha építeni akarsz én a kamera platformmal kezdeném. Sokkal nagyobb, ezért könnyebb építeni és azt könnyebb is pidelni szerintem, minden olyan a racerhez képest mint ha nem is mozogna, hanem állna. Minden bazi nagy, minden elfér és még annyi hely marad mellette hogy focizhatsz a vázban a haverokkal Ellenben egy jó kis 210-es racer mmm, minden milliméter számít
-
mgy
senior tag
válasz Plasticbomb #18995 üzenetére
Ok, nálad is megvan a pálya, h8 mini, u807. Kezdd el lassan nézegetni a zmr250-re épített racereket!
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18991 üzenetére
Nem probléma így sem, mert tudok váltani kimenetet a Runcamen, .MOV, .MP4 és .AVI között, de köszi. Ebből is látszik, a Runcam egy jó kamera
-
Arti1
aktív tag
válasz Plasticbomb #18991 üzenetére
A powerDirector is csak mov->mpg2 után tud szerkeszteni.
Melyik normális kamera az, ami nem mov-ban vesz fel és van analóg kimenete FPV-hez?http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18985 üzenetére
Rádobálom a nyitó szöveget, meg ilyenek. Nem akarom a neten szerkeszteni, csak a kész cuccokat feltölteni. De AVI t konvertálás nélkül kezeli, szóval ez sem gond
-
Exian
addikt
válasz Plasticbomb #18856 üzenetére
Egész biztos, hogy jól indulsz vele? Megfelelően rakod le magad előtt? Nekem akkor csinált ilyet, amikor még az elején nem teljesen éreztem rá, hogyan kell indítani. Akku csatlakozó legyen mindig feléd indításkor. Meg nem árt kalibrálni: távszab bekapcsolás után a karokat egyszerre lehúzod jobbra, utána meg balra. Egyiknél lassan, másiknál gyorsan villog, ha okés. Legalábbis azt hiszem, hogy ez a kalibráció.
Aztán ilyet akkor szokott csinálni nekem (elhúz valamelyik irányba nagyon gyorsan rögtön felszállás után), amikor már repülök vele és leesik, majd rossz pozícióban akarom indítani. Ilyenkor szoktam a jobbra-balra lehúzós mókát eljátszani és már jó is.
De első indításnál, hogy ha szépen felém néz az akkucsatlakozó, akkor nem szokott gond lenni, szépen fel tudok vele emelkedni és tud lebegni egyhelyben, persze nem úgy, mintha GPS lenne benne, kell korrigálni, de azért szépen lehet vele finoman repülni (főleg beltérben, ahol nincs szél).
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #18858 üzenetére
Abbol a penzbol mar inkabb a Xiaomi Mi drone.
Vagy egy racer + potalkatresz + FPV headset. Igaz, ezt a masodikat, ha nem gyakoroltal eleget nem biztos h el fogod tudni vezetni.Amugy, ha egyenes asztalon van, kb ebbol lehet latni h doglodik az egyik motor. Azert korbeforgatnam a gepet h mindig az az egy motor viselkedik olyan hulyen. Reklamald meg es vedd ki az egyik gepbol a jo motort es tedd at a masikba mig meg nem jon az uj. Vagy kunyizz itt valakitol.
En pl. egy sorert cserelek, haromert en adom a motort. Ehhez Pozsonyba kell jonnod.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #18856 üzenetére
Nyet, itt valami nem jo. Nincs ratekeredve egy hajszal az egyik prop ala? Nem doglodik az egyik motor? Ha nem akkor reklamald meg, mert kb hibas a vezerlo. 6 axis gyronal, ha jok a motorok egyenesben kene tartania magata gepnek.
-
Hurkafej
aktív tag
válasz Plasticbomb #18687 üzenetére
Nekem utána U807 lett, nagyobbal szerintem könnyebb ráérezni a repülésre.
De a H8 minit csak szélcsendben ajánlom kintre, és nem a házak között, mert baromi gyorsan felemelkedik a tető magasságába, ott pedig más szelek fújnak. -
Hurkafej
aktív tag
válasz Plasticbomb #18681 üzenetére
Üdv az 1 napot élt H8 mini klubban! Viszont utána nem hagytam el semmit, megtanultam a leckét.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18450 üzenetére
Szia, a blogomon van néhány cikk ebben a témában, nézz körül.
Ajánlott töltők:
- 1S: Blitzwolf 40W, illetve minden ami Blitzwolf
- 2S-6S: Skyrc Imax B6 V2, ha félsz a hamisítványoktól és a sok a pénzed. Ha nem félsz, akkor Imax B6 AC 80W. Ha 10 A felett kell, akkor szerintem PC tápegység és töltő külön vagy Turnigy reactor ha le van árazvaAkkukból, ami NEM ajánlott:
- 1S ben mindegyik szar, ehhez szokj hozzá
- 1S felett: Goo, WSX meglehetősen hitványAkkuk amik ajánlottak:
- 4S Dinogy, Multistar, Tattu, Turnigy Nanotech
- nagy kapacitásban( 4000+): Multistart kompakt és könnyű akkujaiCsatlakozó: lehetőleg XT60, mert kb. már szabvánnyá vált
-
Bornie127
senior tag
válasz Plasticbomb #18450 üzenetére
Illetve a hobbyelektronikán már fent van a nulláról az uav-kig III. része, mehetne ez is az összefoglalóba.
-
Arti1
aktív tag
válasz Plasticbomb #18161 üzenetére
Nézegettem anno én is a pótalkatrészeket, végül csak a 4 motor volt akkor a gép árának 2/3a, ezért nem vettem külön pótalkatrészeket, hanem egy második H8at, abban van minden
Meg vettem hozzá egy 5 db-os akksi szettet is. Egyenlőre mindkettő egyben van, egyik sem lett donor, de ami késik nem múlikhttp://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18161 üzenetére
propeller, motor, akksi.
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18149 üzenetére
Ha tényleg első gépet keresel, akkor meg sok a 100-150 EUR, én Nihui U807-et vennék. Van (volt) nekem is, remek gép, szinte törhetetlen, jó vele repülni és tehetsz rá minimális FPV-t is.
Ha később kamera platformot keresel és elkap a hév, akkor én:
- DJI Phantom 3 Standardot
- Xiro Explorer 1-etvennék. Racerből meg RTF esetén:
- Kingkong 210GT-t (csak most hogy a Banggood levette, nem tudom hol lehet kapni, biztos túl jó volt)
- Eachine Falcon 180 SP3 RacingetFlysky FS-I6-hoz van Firmware amivel 10 csatornássá tehető, szóval már az FS-i6 sem feltétlenül rossz választás.
Jaj, a WOT-ot ne említsd, elvett két évet az életemből...
Más:
- van egy ilyen gondom a DJI F330-al. A Fail safe nem működik jól, ez valami szoftveresen állítható bug és a cleanflightban kellene túrnom?[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Plasticbomb #18138 üzenetére
Szia, örülök hogy a fórum egyik legnagyobb rejtélyét felderítetted, az a baj, hogy készül a Mark II. hogy mindenkit megtévesszek
Visszakanyarodva a kérdése(i)dre:
- 100-150 E-ért nincs ilyen gép, ez 30-45.000 Ft-ot jelent. Én egyetlen GPS-es gépet sem tudok ennyiért (a legolcsóbb olyan 70.000 Ft)
- Az RTH vagy IOC (intelligent orientation control) gyakorlatilag összekapcsolódik a GPS-el, hiszen honnan tudná, hogy hol van, ha nincs GPS pozíció?Leírva a paramétereidet, neked az alábbiakra van szükséged:
- LVC / Low voltage warning: valamilyen alacsony feszültséget jelző dolog, ez ugye lehet automatizmus és lehet automatikus leszállás is
- valahogy ezt jelezze is, hang, sípolás stb.: ez utóbbi egy 1000 Ft-os kis kütyüvel megoldható, sípol és kiírja a feszültséget
- szélálló: egyértelműen csak brushless, de a vicces, hogy a legszélállóbbak a racerek, mert erősek és a váz nem zárt, egyszerűen átfúj rajtuk a szél
- barometrikus szenzor: amíg be van kapcsolva, nem fog leesni, csak húzkodnod kell a levegőben, mostanában ez nagyon menő, kb. minden vezérlő tudja (persze ha RTF gépet veszel, akkor nem biztos)
- 10 percet ezek is tudnak repülni, mert van mindegyikhez nagyobb akksi, amivel ez már összejöhet, de a 15 perc necces. Tegnap mikor kimentem tesztrepülésre, egy 4000mAh-s akksival repültem TALÁN ennyit, lehet hogy nem volt ennyi sem, tehát a 800-1000 grammos gépek tudnak nagyobb akksival ennyit repülni
- az FPV képesség kapásbóé 1.5x-özi az árat, mert akkor kamera+adó+távra is ki kellene tenni, plusz stabilizálni kell azt a képet, amit kiraksz rá
- mennyi a nagy hatótáv?A racer meg egy teljesen más kávéház, azt le se írom
Szóval, jelentősen engedned kellene az igényeidből, mert ennyiért, ilyen gép nincsen. Elsőnek különben sem illik brushlesst venni
Ha már Hollandia, nézd meg ezt a linket.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #18138 üzenetére
Udv a klubban!
Hat, en azt mondanam h eloszor egy U807 vagy X5C-vel kezdj. Ha elveszik, tonkre megy nem vag foldhoz. Aztan, ha mar megy, a leirasod alapjan szerintem neked egy Hubsan H501S fog kelleni. Itt van rola review.
BL gep kezdesnek szerintem felejtos. Plane a JJRC X1 vagy egy Racer. Azert amikor egy tizedmasodpercen mulik h felparkoltatod a fara vagy szetcsapod a szomszed garazsan, mert olyan gyors, na nem akkor kell azon gondolkodni h melyik stick mire van.De mindenekelott egy H8 mini jol jon. Nem tul precizen lehet terelni a buta tavval, de arra tokeletes, h bele rogzuljon az agyadba h melyik stick mit csinal. Ugyanis ennek zsigerbol kell jonni. Es nem utolsosorban nagyon gyorsan megtanit a gep mozgasan alapulo reptetesre. Ugyanis pici, es eleg hamar nem latszik melyik az eleje. Nagyobb gepeknel, nagy tavolsagbol olyan ez a kepesseg, mintha talaltad volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest