-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
válasz Hurkafej #18694 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek.
Igaz nekem hamarabb sikerült magas fa tetejére akasztanom az u807-et, de miután leszedtem róla a propvédőt, nem volt ilyen gond. A mini viszont már fürdött ereszcsatornában.Nem megy most az u807, húzza magát valamelyik irányba, gondolom már motor csé jönne. A kis fogaskerekek vagy jók, vagy már cseréltem őket, azért gondolom. Ti milyen gyakran cseréltek motort rajta?
-
-
Jackal2
senior tag
válasz Hurkafej #11381 üzenetére
Ez most melyik gép a Nihui? Mert nekem a 7 különböző gépből még egyik se szökött meg de nagyon akartak (viszont már a fele összetört és akkor lefele kerekítettem).
Nem szedtem még szét a Nihuit, nem tudom melyik van benne, de ez a jelvesztés aggasztó. Ráadásul a gyorsan egymás után villogó led nem tudom mit jelent, nincs benne a gépkönyvben sem, én arra gondolok, hogy motortilt lehet ,legalább is az MJXX600-ban akkor csinál ilyet ha egy motor akad, de ugye itt erről nem lehet szó. Szóval nem tudom mi ez, de gyanús, ha lesz időm tesztelni, akkor majd még próbálkozom vele, de tuti nem a távolság miatt van mert eléggé randomnak néz ki, pár méteren belül is előjött és néha meg távolabb sem.
Allien: FPV-ben nyomi vagyok, nem ismerem a kiteket. Az a baj, hogy az FPV szett értéke annyi, mint maga a gép. Szerintem egyébként az MJX X600-ra nem érdemes rárakni, mert az a gép csapatásra született Jah a Mobiust elbírja, azt teszteltem, ceruzaelemekkel
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #11201 üzenetére
Az U807 20-25 km/h-ig birja is. Kicsit kisebbsegi komplexusa lehet ilyenkor, mert tulkompenzal.
@ fape - vettem erdetit Banggood-rol, mert nem volt kedem talalgatni, hogy ezeknel a piacos csodak-nal mennyivel kell osztani a rairt teljesitmenyt, mint a szamitogep tapoknal.
Pelda a szamitogepek vilagabol:
Havernak 3X doglott meg a 400W-os LC power tapja. Harmadjara nem cserelte, vett egy 400-as Corsair-t. Az azota is megy. Valami Phenom + AMD 4870 (125 + 160 W) volt a gepben.
En meg egy overclockolt 2.9 @ 3.5 Athlon II + GF 460 OC (125? + 150?) kombot etetek egy 8-9 eves 350-es FSP-vel.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Dinter
addikt
válasz Hurkafej #11106 üzenetére
A Power Light Display ( a NiHui felirat alatt), a kék pöttyök jelentenek valamit, vagy csak annyi, hogy be van kapcsolva? Most van benne 3 Energizer meg egy Auchanos elem, ez volt itthon. Ja igen, arra rá is van írva, hogy NiMh.
Lecseréltem, most 3 csíkon áll, és az akku töltöttségét kell mutatnia, igaz? (amit egyelőre nem tudok kipróbálni, mert le van merülve.
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz Hurkafej #11098 üzenetére
+cris78: Egyébként alacsonyan szállok ilyen helyeken, most az egyszer próbáltam ki de túlélte Majd falun a szántóföldön fogok inkább ilyen magasságokba emelkedni.
Nem hiszem hogy autofókuszos lenne, de majd kipróbálom, hátha.
tibibi: Igen, innen vettem.
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #11055 üzenetére
Azt hittem, hogy a regin meg nem kalyhaezusttel volt szinezve a gimbal kornyeke, de tevedtem.
Van mindketto, az ujnal nem neztem meg a reviziot, de erezhetoen gyorsabb high rate-en.@ szabacsik - lasd feljebb vagy itt.
@ cris78 - sima headless, csak az iranytu rasegit a pontossagra.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #11046 üzenetére
Amugy az U807-bol ez masabb revizio mint a masik gepem. Kicsit valtoztattak a vezerlesen. Max fokozaton gyorsabb, idegesebb, jobban bedol. Sajnos sz iranytartasa nem annyira pontos, eloremenetben neha korrigalni kell. Mondjukra abszolut nem veszes, az elozo rev.-et viszont szinte vakon lehet veztni, annyira tartja az iranyt.
A tavot olcsositottak, viszont az akkutarto mar nem okoz jelvesztest. Az elozo revnel kis utodesre elment a fesz, igy mire ujrabindelt leesett a gep. Talan ez okozhatta par embernel az elrepulest.
Kiprobaltam parositani a Flysky i6-al. Felig-meddig sikerult. A geppel furcsan bindel, gaz hatasara az U807 meg csak az egyik oldalan porgeti a motorokat. Tehat felismerik egymast, csak valamit varialtak a csatornakiosztassal. Valoszinu custom firmware-rel ossze lehet oket hozni.Ja, igen, amiert valaszoltam - az akkutarto szorosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #11036 üzenetére
Kattogos Weller sosem volt a kezemben, ellenben amikor a Samsungban a kemencebol kijott a plazma TV panelja, nekem meg volt 20-40 masodpercem hogy helyrerakjam a tulfolyasokat, no akkor sokat csuklott az aktualis EU kornyezetvedelmi biztos.
Egyszeruen az olommentes "cinnek" sokkal kisebb az a homersekleti tartomanya, amikor jol lehet vele dolgozni. Meg nem jo, meg nem jo, ma nem jo esete. Meg profi cuccokkal is.
Vagy lehet az a napi 6-800 panel utaltatta meg velem. Azon a nyaron ugy megruhelltem cinezgetest, hogy 6 ev utan tavaly fogtam eloszor mikrocinezot.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
veterán
-
Allien
veterán
válasz Hurkafej #10843 üzenetére
No igen. Mennyivel JOBB, ha eleve mellékelnek ilyen propeller leszedő valamit mellé. Lásd MJX X800, ami mellé nem csak pót propellert mellékelnek, hanem egy fém bizbazt, amivel le lehet szedni, illetve rá lehet nyomni a propellert.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #10734 üzenetére
Jelen. Szeptembertol nyuzom az U807-et, de nem birt meg egy motor sem megdogleni. Sot, ilyen hidegeben is rohogve viszi a Tarantula FPV-t.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #10530 üzenetére
Valaki kolcson adhatna egy Racer-t. Ugy 1-2 evre.
Tegnap dumaltam az egyik kolleganak a tavomrol, odajon a masik h az mihez lesz. Mondom racer-hez.
Kerdi az meg mi a f*? Elo kaptam a YT-t, mutattam neki par videot. Meglett, kozepes harmincas foszer. Olyan gyermeki bamulattal nezte, hogy csak na. Nagy valoszinuseggel ot is sikerult megfertoznom. Wehehehe![ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
válasz Hurkafej #10490 üzenetére
Köszi a tippeket. Ahogy nézem ez a H8S egy picit butított verzió lehet (kisebb aksi, gyengébb propeller védő, stb.), de ár/érték arányban eléggé ütős.
Teréz Atya: a l#10489-ben linkelt aksik X5C-hez lesznek, nem H8-hoz.
Jackal2: szuper, köszi!
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Jackal2
senior tag
válasz Hurkafej #10490 üzenetére
3D-nek más az akksija, 260mAh-s de a kicsi is belemegy, de az a gép nagyobb, nem repülne sokáig vele (vettem kettőt is, ajándékba).
Medvegy: tudod tölteni. 1S 3.7V mini JST csatlakozós mind a kettő, nekem is van, simán töltöm vele a Hubsant és az Eachinet is.
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #10374 üzenetére
Sajna az U807-nek elegge egyedi a felfogatasa. Egy vekony csavar van a prop kozepen es ez tekerodik be tengelybe. A tobbi gepnek meg a prop oldalan van a csavar es a tengely oldalt lyukas.
Amugy az MJX X600 amikor akcios volt (valami 30 dolcsi) is tartottak vagy 3 hetig. 2X rakerdeztek, en meg csak nem akartam visszamondani. Aztan elkuldtek.
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz Hurkafej #10118 üzenetére
Ja igen, láttam róla tesztet is. Nem tűnt annyira meggyőzőnek a képminőség. Meg azt nem tudom, hogy az enyémen működne-e a felvétel indítása a távról mivel ehhez (shanghai d97) gyárilag csak olyan FPV kamera kapható amivel nem csinál semmit a felvétel indító gomb. Viszont ebben az FPV szettben az eléggé tetszik, hogy jó a késleltetési ideje, ezzel már valóban meg lehet próbálni irányítani úgy nézem, ellentétben a WiFis FPV-vel amit kapni hozzá. Bár az aljára ezt nem fogom tudni simán fel szerelni mert nekem nem ilyen pattintó sín van ott, hanem csak 2 csavar lyuk. Legfeljebb marad a szigszalag vagy a barkácsolás . Mindegy, megvárom a döntéssel a jó időt, ilyen hidegben meg hóban úgy se nagyon viszem ki.
-
GU-81M
tag
válasz Hurkafej #9728 üzenetére
Köszi, sejtettem hogy ez lesz a megoldás és valóban, alkáli elemmel tökéletesen megy minden!
Eddig 3 drónom van, mindegyiket beltérben használom:
CX-10: a kedvencem, védőkerettel nagyon lomha, így nagyon jól lehet bent irányítani, keret nélkül a legkisebb fokozat is irányíthatatlan számomra, egyszerűen szűk hozzá a rendelkezésre álló tér.
H20: az elején tetszett, hogy 6 rotorja van, de ez csak hátrány, mert nehéz az orientációt követni, és túl gyors beltérre, a CX-10 szerintem sokkal élvezetesebb a lomhasága miatt.
H8 mini: még csak pár körön vagyok túl vele, ami elsőre feltűnt, hogy nagyon halk (nagyobb lapátok, gondolom alacsonyabb fordulatszám), ez tetszik benne. Gyorsnak ez is gyors, elképesztő sebességgel forog, beltérben ezt is nehézkes irányítani. A CX-10-nél megszoktam, hogy elől kék ledek vannak, hátul pirosak (ez a H20-ra is igaz), itt meg pont fordítva van, így ez még okoz egy kis kavarodást...Beltérre nekem a CX-10 az abszolút kedvencem eddig, de gyorsan jön fel a H8 is, kültérre szerintem egyértelműen a H8 az igazi. A H20 esetében úgy érzem nagyobb a füstje, mint a lángja...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #9347 üzenetére
En most messze vagyok tole. De hnap kiprobalom egy Dromida-val, az szinte ugyanakkora es szinten 0820-as motorokat hasznal.
-
-
tibibi
őstag
válasz Hurkafej #9261 üzenetére
Nincs gond a szabályozással ha nem megint valami lehúzásról szólna a dolog ,de ismerve a hazai viszonyokat tuti,hogy fizetni kell.
Az én házamhoz van 1.5 hektár terület mégis elvitte a szél az U807-et szóval a nagy terület se biztosíték .@ Synar ,hogy rendelted?
Order No. 11162912 Tibor Budai
CN US$-4.57 Dec 23 2015 Shipped UntrackedOrder No. 11162911 Tibor Budai
CN US$26.99 Dec 23 2015 Ready To Process Untrackednekem meg elküldték a pengetőt
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #8962 üzenetére
Az en U807-emben mar sajnos nem. Neztem alin 3-4 dolcsiert felig nyitott 6X3X2 csapagyakat (10 db), nem tudom, h erdemes lenne-e megvenni. Ma/holnap szervizelni fogom az egyik Dromida Ominus-t, vazat cserelek. Majd meglesem milyen csapagyak vannak benne, aztan megprobalok hasonlot szerezni.
Az biztos, h keramiabeteteset nem kap az U807 - egy szett 30-40 dolcsi.
Es USA-ban volt nem egy aki Chaoli motorokkal (kb. 30 dolcsi) meg keramiacsapaggyal tuningolta (megint 30) az akkor 45 dolcsis gepet. Kerem, ezt meg a 70 dolcsis Ominus-nal is tulzasnak erzem.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
dudicukrasz
tag
válasz Hurkafej #8706 üzenetére
Szerintem nem értetted,80-100 méterről már nem is látod,még messzebbről pláne,nem hogy irányítsd vagy megmentsd.
Én is nézegettem a tuningokat,de rájöttem hogy egyik értelmetlenebb mint a másik a gyakorlatban.
Persze a tudat hogy nagyobb a drót erőt adhat.[ Szerkesztve ]
-
válasz Hurkafej #8701 üzenetére
ennek a kis drónnak minek? Nekem olyan 80-100 m-re elment, alig látszik ott már, FPV jele meg nincs, vakon reptetni biztos érdekes, de minek?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #8359 üzenetére
No, Dromida Ominus - itt annyira komolyan gondoljak az RTF-et, hogy alkali elemet is adnak a tavhoz. Aprilis ill. majus ota az eredetiek vannak bent.
Nem volt elemem a H8 mini tavjahoz, igy az Ominus elemeit hasznaltam. Amikor az mar szenvedett h lemerult visszatettem az Ominus tavjaba, es meg mindig megy.
U807 vagy 3 honapja megvan es meg mindig ugyanaz a 4 Lidl-s alkali elem van benne.
Lehet LiPo-t hasznalni a tavba, de keszulj fel ra, hogy az onkisulese sokkal nagyobb, mint az alkali elemeknek + a step-up/down konverter is lecsippent maganak. Es azt is tegyuk bele, h ez valamilyen frekin kapcsolgat, ami interferenciat hozhat be a tavba, ha nincs megfeleloen szurve, es mivel egy filleres kinai tavrol van szo, merek fogadni, hogy nem lesz.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
tlac
nagyúr
válasz Hurkafej #8143 üzenetére
a jobbra-balrával még annyira nincs is, viszont mivel se a magasságot nem tudom beállítani, vagy túl lemegy, vagy túl felmegyek vele vagy pattogok, plusz ezután még folyamatosan megy hátra, így kb. esélytelen, hogy tudjam irányítani
még azon gondolkozok, mi lenne ha úgy kalibrálnám be, hogy az elejét vagy a hátulját kicsit megemelném, hátha így sikerülne rákényszeríteni, hogy megfelelően működjön
de egyelőre megint töltés, elég rövid ideig bírja -
Allien
veterán
-
shaddam
aktív tag
válasz Hurkafej #7582 üzenetére
Változó. Nyáron amikor a 40 fokban az egy hetes szabadságom alatt nyúztam falta a motorokat. Pl lerepültem az első akksival, cseréltem, aztán 10 másodperc múlva kiégett a motor. Én meg zuhantam a kukoricásba Utána mindig hagyok neki időt kihűlni
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #7515 üzenetére
En egy atalakitot eszkabaltam Hubsan X4 akkuhoz:
Toltoelektronika csak az akkuban van. A toltokabel buta, mint a csok.Ja, igen az akku keresztben van bedugva, mert hosszaban, ahogy lennie kene kicsuszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Liftor Active - fekete, szövet+háló - ÚJ BONTATLAN
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest