-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Sokmindent nem állítottam rajta. De szerintem nem itt van a baj. MWOSD 1.7 sem megy. Ott nem írja hogy no data, de pl ha armolom akkor is azt írja hogy disarmed.
Lehet a betaflight 3.2.0 rc3al nem kompatibilis. Nincs semilyen kommunikáció az FC és az OSD között...Visszakötöttem a kamerát osd nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
valaki arulja el hogyan tudok felizzitani BF 3.1.6 vagy 7 -et?
a chrome-on csak 3.2.1 találhato
letoltem mashonnan 6 es 7 is... de NEM birom futatni...
probákoztam chrombe.ba betenni mint bovitmény... sikertelen...???
felraktam a propikat a EGG 130-ra.... repul!
de azert vmi nem szazas.....
- képes bukfenceket vetni egy pattogosabb leszállásnal
- beállitottam hogy a mocik pörögjenek ARMolaskor
de csak 1db porog a jobb hátso a többi kussban van..valamit kene csinálni vele? ful reset es ujra setup.... ??
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #45834 üzenetére
De az továbbra sem rendellenes szerintem hogy prop nélkül feloporog maxra. De lehet hónapokig szenvedni emiatt, miközben lehet semmi baja sincs? Ezért mondom rakjon propot, próbálja ki, valószínű kiderul nincs is baja.
Ha mégis baja van, akkor legalább biztosra tudja majd.
Melsleg nekem a wizard is ezt csinálja, meg kb 20 ilyen esetet hallottam idén.
Szerintem egy 5 perces próbát megér.--> http://dronearena.hu/ <--
-
fape
senior tag
Jól néz ki, gratula . Csak egy tanács: az antennákat nincsenek jó helyen. Kb az első esésnél elfogja vágni a propeller. Azt javaslom, hogy ne legyen hosszabb mint most a gyors kötöző. Vagy rakd a karokra merőlegesen a karbon síkjában hátra felé. Sajnos tapasztalatból beszélek...
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
syler123
veterán
válasz kriszbon #45894 üzenetére
Nem titok, ez egy hs1177 osd.
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #45893 üzenetére
Na de milyen OSD ez, vagy annyira totok hogy nem árulod el?
Egyébként nekem olyankor szokta azt kiírni, mikor nem volt jól felprogramozva, többszöri kísérletre, vagy más verzióval már működött.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
Na próbáltam mindenhogy, egyszerűen az osd nem kommunikál az fc-vel, ki is írja az osd az fpv képen hogy no data. RX-et és a TX-et próbáltam felcserélni, de nincs eredmény.
TX-et RX-et próbáltam mindenhogy, oart2-őn, uart1-en stb...Betaflightban kell valamit állítani?
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #45887 üzenetére
Nekem is oda van kötve mindkettő, és rendben működik.
Annyi hogy ha rádugom az USB-t, egy mikrokapcsolóval lekapcsolom az OSD tápfeszt.
Egyébként milyen OSD van neked?
Az OSD menüt meg amúgy is másképpen programozom(zsoleszfpv oldala szerint).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
fape
senior tag
válasz syler123 #45887 üzenetére
Igazad van. nem tudom, hogy néztem be. Megyek iszok egy kávét már ideje lenn
Nekem is spracingf3-m van és uart2-n van az osd, igaz eszembe se jutott megmérni az uartokatszerk: Még egy "keresztbe" kötést megérne a dolog. RX+TX uart2-ről, VCC+GND uart1-ről.
A földet úgy értjük, hogy jó ahogy most van csak pluszban a videó jel mellé még rakj egy-egy földet is. osd <-> vtx és a kamera <->osd közé. Nem csíkos a képed?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ez így azért nem fog menni, mert uart1-en van az usb is, és akkor ugye tisztára megkattan, ha mind a kettő rá van kötve az FC-re.
UART2 pedig nem is ad 5V-ot, és ezzel ki is lőttük azokat az uartokat, amikkel táplálható lenne az OSD.
Vagy van valami beállítás, ami miatt nem adja az 5V-ot az UART2?Itt pedig a másik topicos válaszodra válaszolok : A föld bekötését úgy értitek, hogy a PDB-ről kapja a pozitívat a VTX, a földet meg az OSD-re kötöm, a kameránál pedig ugyanígy?
Peaceliker: Persze mindegy, de csak az usb-től tudom elvenni, pont ez a probléma.
(#45889) fape : Én már mérek mindent, lehet nektek sincs ott 5V. De az csak a hab a tortán hogy a csatlakozón fel van cserélve a pozitív és a negatív, a felirathoz képest...
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz syler123 #45885 üzenetére
mielőtt szétforrasztod a padokat: serial passthrough-tal kéne tudni a configot változtatni.. Ne szórjuk szét az infókat, Ide már többet írtunk a témába. A felsőből jöjjünk át ide.
Sztem pont azért készült a BF osd mert az összes többi nagyon általános osd megoldás. A CF/BF támogatás csak egy a listájukon, így nem is tudnak plug and play működni, 1001 helyen használják, nem lehet mindenhol p'n'p. Amúgy itt a hardver+feature set is egy fajta limitáció, kevés a programhely az micro minim osd-n, ezért már fordítás időben kell játszani azzal, milyen feature kerüljön fel (config.h).
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Köszi!
Lehet az lesz hogy ezt felteszem. Nem tudom miért nem plug and play működnek ezek. Jó a bekötés meg minden, de nem működik... Most van egy szép számlálóm, tisztára megérte a kínlódást
A felső tagozatba beírtam a bekötésemet és a hibajelenséget, hátha...
Látom nálad be van pipálva az FC main voltage. Hát ott nálam 0V-ot jelez.[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz syler123 #45870 üzenetére
Én még v1.6.8.0-t használok. Semmi olyan nincs az újabbakban, ami kellett volna (vicc ez egészben, hogy azokat se használom, amiknek közreműködtem a fejlesztésébe ) Ezek vannak beállítva: config.h és régi configurator. Élőben ilyen
Plusz pont jár az egy "apró" szembe repülő hiba felfedezéséért[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz Peaceliker #45881 üzenetére
Igen 1407 Te oltottál be erre a motorra Majd ha többet repülök irok róla, de az első repülésnél nem tudtam nagyon másra koncentrálni, mint magára a repülésre.
-
Baku
aktív tag
válasz Peaceliker #45880 üzenetére
Repülni. (De nem racerrel)....
Nem tudom, hogy a távolsággal milyen mértékben nő meg a laggolás, de szobában zéró lagg van. -
Peaceliker
addikt
1407?
Bakker ott volt előző hsz em is... Na mindegy akkor ebbe még írok
Valaki nem akar eladni kylin 280 as kart? Cseszi az agyam mi a baja, mennék tesztelni.
Jön majd ilyen kar nekem szal akár kölcsön is érdekelne
Vmi hw limitació lesz sztem. Hacsak nem processzor limit, de 36% on megy és ha felpörgetem és mozgatom sem mozdul.. Persze levegőben más, de kétlem...[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Baku
aktív tag
A francba! Megüt a guta....
Direkt emiatt a ROTG01 OTG UCV Receiver miatt bótoltam meg egy Huawei P7-et....
Minden paraméterében alkalmasnak KELLENE lennie (OTG, UCV support stb...), + nagy kijelző,
nagy felbontás, gyönyörű kép, és 2 napja szenvedek vele, de az istennek se jön be rajta a receiver képe ...
Bezzeg az öreg, jó karcos, kockás felbontású dögnehéz, bumfordi S4 Zoom-ommal tökéletesen műxik ....
Hogy a fene egye meg.... -
cd334
tag
Na megvolt az első repülés a TIE fighterrel. Csak egy propeller ment tönkre. 3S 1000mAh akksival kb. 7 percig bírta. Az elején LOS volt, az szépen ment, szépen irányítható volt, kraft is volt bőven nagyon élveztem. Aztán felvettem az FPV szemüveget, na az nagyon furcsa volt, még nagyon szokni kell a távolságokat meg a magaságot, na itt találtam meg egy fát. Ma csak egy akksira volt időm sajnos. Akksi nélkül 176g, 3S 1000mAh dinogy-val 271g, 4S 750mAh ZOP-pal 254g. A fogyókúra úton van, kb. meg vagyok elégedve a súllyal. Várom már, hogy megint repülhessek.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #45873 üzenetére
Hát távon cseréld fel a csatornákat
Nekem taranis on mindig kell azt is."Oh my Goa'uld!"
-
Jackal2
senior tag
válasz freezer922 #45842 üzenetére
A bővebb válasz:
- programozhatóak és van modell memóriájuk, hogy egyszerre több drónt tudjál vele reptetni
- telemetria visszajelzés
- van amelyik hangjelzést ad
- ezek variálhatóak
- akár 16 csatorna
- lipo akkuról mennek
- szabadon paraméterezhetőek
- vannak kiegészítő szolgáltatások pl. timer és hasonlók
- képernyőre kiírathatsz drón adatokat
- csatornát válthasz és PID-elhetsz róluk (Taranis)
- nagyobb hatótáv
- RSSI
- sokkal több kapcsoló, gimbal vezérlő
- meg még száz dolog ami nem jut eszembeAz alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Allien
veterán
válasz _X10Dead_ #45854 üzenetére
Ok, köszi az infót!
+ kétállású kapcsolói vannak a 7E-nek is, és cserélhető 3 állásúra. Ha itt is, akkor nyerő.
Számomra a nagy kérdés, hogy támogatja-e az MJX márkát (protokolt). Elvi síkon az egyik modulnak kellene tudnia...[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #45863 üzenetére
Am próbálkoztam pwm-el..pár csatorna a helyére került.de jaw még mindig kapcsolón van Pedig úgy is dugdostam ahogy a manualban volt...
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #45868 üzenetére
Bazz tudod mire jöttem rá? Most már van olyan drónom, amibe 2 sd kártya kell. Meg a telefonom. Meg a távom. Meg a tv boxom és az akció kamerám és a fényképezőm. fasza, kell egy nagy SD kártya tesztet csinálni
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
vandor01
őstag
válasz ezoltan #45867 üzenetére
az a helyzet a lustasag gyozni fog
mar mindent beállitottam rajta menjen élesbe repuljonlusta vagyok resetelni letolteni egy regebbi BF-t azt ujra mokolni....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Az mitől lehet hogy az mwosd ilyen 16,3V-ot ír ki, kb 15,2 helyett? Amikor bepipáltam a "use FC main Voltage", akkor pedig nullát?
Ez így elég nehézkes lesz, mert tüskéim nincsenek és minden alkalommal amikor állítok valamit újra rá kell forrasztanom a programozóra, ezért érdekelne egy jó alapbeállítás hogy tudjam honnan induljak ki.Előre is köszi
-
mobbo
senior tag
válasz Teréz Atya #45868 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
Feldobtam FB falamra, cca 10 centtel olcsóbb GB-n az SD.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ezoltan
tag
válasz vandor01 #45833 üzenetére
Szerintem ne piszkálj bele,hanem győződj meg róla hogy failsafe ill. disarm funkciód is működik,és ha igen,propokat fel és próba.
Nagy baj nem lehet,ha úgy is elúszik felfelé a fordulat,lelövöd és ennyi.Nekem ugyanezek a jelenségek voltak tapasztalhatók,a frissen kibontott Wizard esetében.
Két hozzáértő fórumtárs is nyugtatott hogy ez ilyen,amint felkerülnek a propellerek,helyrejön,és így is lett.
Egyszóval,mielőtt komolyabban elállítgatnál valamit,próbáld ki propellerekkel is!QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Jackal2
senior tag
válasz freezer922 #45842 üzenetére
Egy szóval: mindenben de tervezek róla cikket írni.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Peaceliker #45856 üzenetére
Most annyit tudni, hogy ütik BGJim-et a rendesen csapágyazott gimbalokért. A 7/10-es gimbalok teljes méretűek, az nem fog beleférni, de a 7E gimbalokkal sincs semmi gond szvsz.
Ha megkapná a 2 db 3 állású kapcsolót meg a 7E gimbalokat durván tarolna a piacon szvsz:
Gyakorlatilag egy multimodos Devo 10-es lenne piciben, Futabának álcázva, egy KisTaranisz / D10 áráért...
BGJim gyk. mindent megígért, de én már égettem meg magam előrendeléses cuccal, szóval kivárok...LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #45863 üzenetére
Lehet vissza rakom,az openpilotot....vagy FC csere:d
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #45862 üzenetére
Akkor az sbus. Az is lehet Cc3d +bf ben az bugos vagy ki tudja... Én is vágyom bf re de sztem nem idegelem magam vele. Anno próbáltam Cc3d re bf et... Feladtam
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #45858 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Kötném be az OSD-t, uart2-be kellene kötnöm. Sp Racing F3 board. Az uart 2 elvileg a manual alapján, ha szembe nézem az USB-vel, akkor a bal felső. Ennek 5V-ot kellene adnia. 3,3 van rajta, így nem lehet az uart2.
A másik érdekesség, hogy a csatlakozón nem a manual szerinti jobb szélső a föld a melletti a pozitív hanem fordítva, pedig az board-ra is az van rajzolva mint a manualra, de multiméterrel lemérve fordítva van. Másnál is??? -
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a Syma X5UC dobozban 1 vagy 2 akksi van berakva? Most vettem egyet az ipontól, újracsomagolt darabot nyilván, nincs rajta semmi használati nyom, de itt csak 1 akksit látok, az unboxing videokban 2-t láttam sztem mindenhol..
-
Szabó Nándi
újonc
válasz Szabó Nándi #45762 üzenetére
Korábbi kérdésemre végül megtaláltam a választ
Nézzétek meg a alábbi linket ott vannak drónos pólóminták
Na jó repülést, drónpilóták
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #45857 üzenetére
"gondolom" xD
Hát te kötötted be, mire kötötted?"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #45856 üzenetére
SBUS-ra gondolom, Mondjuk probáltam mindenhova
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #45855 üzenetére
És hogy van bekotve?
(#45854) _X10Dead_
7e gimbal vagy vmi más? 7e vel nem volt bajom, de ha devo 10 é lenne benne akkor nagyon pro cucc lenne
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Allien #45835 üzenetére
+ Devo7E Ultimate elektronika (upgradelt MCU)
+ Devo7E deviation software
+ Devo7E méret
- ócska gimbalokkal
- kétállású kapcsolókkal,
+ 2 potival
- rejtett USB porttal
- Futaba dizájnnalA Jumper a BG saját márkája, a cucc pre-production fázisban van. A srácok már nyúzzák BGJim-et a fórumon.
Ha rendberakják a butaságokat, kell a francnak Taranis...LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
syler123
veterán
Velem van a baj, vagy tényleg nincs az mwosd 1.7-ben benne a GUI? Letöltöm és hiányzik a bat file...
Áh értem, az 1.6-hoz ingyen volt, 1.7-hez meg fizetős chrome...[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
64gb sandisk gyors sd kártya (eredeti) 16euro [link]
@Teréz Atya: GB erre is ad még jobb árat ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz maestro87 #45846 üzenetére
keress ra ennek a dronnak a nevere a forumban....
az baj vele hogy rosszul alultervezett szerkezet egy rossz landolas azt torik.... persze vannak megoldasok a megerositesre de kerlek keresss ra! a legjobb ha ingyen kaptad, nyerted esetleg a legakciosabban vetted 50-70euroert mert akkor jobban jarsz ha eladod... es veszel vmi kicsivel kevesebb problemas repulo szerkezetet...
Persze ha hasznalni akarod akkor kell hozza TAV ahhoz meg adnak receivert a TAV az mar van 35ejrotol kezdve iRangeX iRX-i6X.... akara taranisig bezarolag.... vegyel egy toltot egy paralel boardot es legyen 4-6 aksid... lehetoleg 1Forma hogy tudd 1xrre tolteni....
hosszutavon akarod hasznalni de osszetorted akkor erdemes vmi keretet nezni hozza azt a cuccait atkoltoztetni...
-
stefi81
tag
válasz maestro87 #45846 üzenetére
Én az újabb testvérét vettem egy hete és akkor volt az EU-ban, ezért még egy hét sem volt a szállítási idő.
Szerintem korrekt kis táv főleg ennyiért és 2vevő is van hozzá amit s.bus-on is lehet használni és pofon egyszerű egy kezdőnek is csapatni vele. Szerintem felesleges komolyabb távon gondolkodnod... -
maestro87
őstag
válasz Teréz Atya #45843 üzenetére
??
Nincs hozzá még távirányítóm ha esetleg azt gondoltad volna, hogy azért nem repül mert nem működik. Szóval, azért nem repül, mert még nem próbáltam ki.Pontosítva akkor a kérdést miket kell még hozzá vennem, hogy fullos legyen a készlet? Mert múltkor írta valaki, hogy kell hozzá valami vevő is, de nem kérdeztem vissza, hogy milyen és mihez kell.
Illetve az engem is érdekelne, hogy egy drágább távirányító mivel tud többet mint ez a FlySky?[ Szerkesztve ]
-
stefi81
tag
Múltkor vettem a hamis imax b6-ból ami 13dollár volt és most töltöttem vele 2200mah 3s 1x töltöttöt aksit és rögtön mikor végzett megmértem a cellákat és a két szélső kicsit több volt, mint 4,2v
Szerintetek ez még elmegy szódával, vagy már ez is sok egy liponak?ui.:
Most néztem kb. 10percel lehúzás után hogy már csak 4.202 4.197 4.202[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #45834 üzenetére
akkor lehet az a baj hogy nagyon friss (3.2.1) BF-el belemokoltam a gyarilag beallitott es leszallitott cuccba.... ahogy nezem a BF setupos videokat... semmi extrat nem csinaltak csak azt amit en is... Viszont a BF verziojuk 3.1.6... ez lesz a problem.... na majd este keresek regebbi BF-t...
[ Szerkesztve ]
-
maestro87
őstag
Mi kell akkor ehhez a drónhoz, egy FlySky távirányítón kívül, hogy repülni tudjon meg minden működjön rajta (kamera)?
Linkeket pls. -
Allien
veterán
Azt láttátok, hogy BG-n preorderben van egy spec táv? Jumper T8SG Multi-Protocol 2.4G 10CH Compact Transmitter for Flysky Frsky DSM2 Walkera Devo Futaba néven. Méretileg Devo 7E, de 10 chaneles, ami azért már nem rossz, főleg ennyi pénzért (100 dolcsi lesz ha minden igaz).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
syler123
veterán
válasz molnigee #45832 üzenetére
Az ésszerű lépés az hogy addig nem tesz rá propot és próbálgatja, amíg láthatóan rendellenes a működése. Értelek hogy csak 1 méterről fog zuhanni stb, de miért is? Hátha csoda történik és magától megjavul? Betaflight felületén kell próbálkozni prop nélkül.
vandor01: Nekem a 3.2.0 RC3 alatt lett jó a táv, persze nálam más kínja volt, és ez sem elsőre lett jó. Firmware flasher-ben látod melyik rom a stabil. 3.1.7 az utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
nem probalnam ki proppal mert lathato hogy valami gaz van....
CF bol a csuszikkal egerel adjusztalva korrekten allithato 1000-2000 kozott finoman...
szoval nem gondolok HW problemara... zsir uj a gep...TAVval...
tolok a throtle-on 2mm -et beindulnak a mocik es kb 5sec a maxon vannak
lathato a csuszis kepernyon hogy 2000... kicsit tologatom a TAV-on stickeket...
pitch/roll etc akkor vissza vissza esik 1-1 motor vagy huzom le throtle akkor valamennyit esnek
monduk 1600ra (a csuszin) de a vegen ugye leerek nullara azt akkor 1600rol bezuhan leall az osszes..Nos akkor esetlek rakjak fel regebbi BF? melyik ami meg stabil? 3.1.6 /3.1.7 ??
kiresetelem a bealitast az FC ezt kezdem elolrol....ha ugysem jatszik?
akkor FW frissites az FC?? mondjuk ezt utoljara hagynamHasonlo gebeasz volt az olomverebnel ott motor_pwm_rate -et kellet feljebb venni...
lehet most meg lejebb kell venni?De nem lehet vmi a TAV/receiver beallitas a hunyo?
-
molnigee
aktív tag
válasz syler123 #45825 üzenetére
Azért írtam hogy kint és óvatosan próbálja ki propokkal. Miért szalna a holdra? Disarm? Gáz lehúz ha tényleg megindul.
Aki nem ismeri a gépét, lehet csak azt hiszi hogy az max gáz, pedig nem. Ki kell propalni proppal, az az ésszerű lépés.--> http://dronearena.hu/ <--
-
stefi81
tag
Betaflight-ot rá tudom tenni a cc3d-re openpilot CGS-el is mert linux alatt csak ez akar most menni?!
Erre gondoltam csak OpenPilottal. -
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #45828 üzenetére
3.0.x-es betában bármit állítasz a 3.2-es configuratorral, nagy valószínűséggel lenulláza az RC csatornákat, aztán csak az segít, ha újrateszed a betát az FC-n. 3.1.x-es BF-ot nem baxa el a 3.2-es configurator.
Furcsa állat ez a Betaflight. Van egy rakat gépem, és csak kétféle módon képes működni:
1. felrakom az FC-re, pöc-röff megy mint az álom
2. felrakom az FC-re, aztán széjjel szopat+1. fel se rakom az FC-re és széjjel szopat
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #45826 üzenetére
Persze, ez természetes. De prop nélkül is simán észrevenni a rendellenes működést. Ez a betaflight egy bughalmaz, vagy 8-szor raktam újra, mire úgy döntött hogy használhatom a távomat...
Én már csak remegő kézzel mernék frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
No, srácok, Gearbest bekeményített DJI fronton. Azt írják, ha van Tomtop-on vagy Banggood-on olcsóbb DJI cucc, akkor lehet szólni nekik és ők adnak kupont h azon ár alá menjenek!
Ha van valami DJI-os szívetek vágya, akkor szóljatok, de én ezen 7 végén, jövő héten mobilneten leszek, így egy kicsit döcögős lesz összehozni a nagy kuponozást, de megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
allitgatom a tojasom... azaz a KKEGG130-ast
BF-em van 3.2.1 verzioval... es taranis Q7---
faszanyaossan osszelodtem a TAV-al kapcsolok meg beszélnek isna most a BF ben a motorokat a csuszkakkal lehet fiinomam hajtani
de amint a tavval probalkoznék.... szintte csak off/on allapot van
kicsit tolom a GAZT azt elporognek mint allat a maxig akkor kicsit vissza azt azonnal zero...
az esckik multishoton van.... ezzel jott...esetleg vmi rpwm-et kellenre kilvulrol CLi ben állitanom?
melyiket? es mennyire?
vagy a TAV-on kell valahol vamit meg mokolni?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
wazo
aktív tag
válasz Teréz Atya #45814 üzenetére
Köszönöm este kipróbálom.
acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
ezoltan
tag
válasz david335 #45816 üzenetére
Szerintem az általánosan gyenge minőség,teljesítmény.
Én nemrég jutottam hozzá két Tattu akksihoz (köszi Jackal ezúton is),és még ránézésre is zongorázni lehet a különbséget (súly,cellák vastagsága,kábelméret,balansz-csatlakozó ésatöbbi.
Nyilván a menetteljesítmények is javulnak,de amilyen szinten én vagyok,nem látszik jelentős differencia.Dinamikusabban "ugrik",jobban veszi a gázt vele,ez biztos.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
david335
tag
válasz Teréz Atya #45814 üzenetére
Mi a kehe az akksival?
-
molnigee
aktív tag
Játszottatok a facen a DJI Sparksért?
Szombaton sorsolás, de izgi[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
Min throttle, max throttle, min command gondolom más lett mint flashelés előtt. Ezeket állítsd be és kalibráld újra az ESC-eket.
@FingR86 - Ísin akkut nem veszünk! Ha veszünk, olyan nincs, mert nem veszünk!
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
válasz Peaceliker #45810 üzenetére
De úgy van (elvileg) hogy valamelyiket futár hozza, és az fixen mindig vámos, csak nem tudom melyik. Na de majd megírja valaki
-
molnigee
aktív tag
BG-n a priority mail az tuti vámos, vagy csak az expedited shipping?
-
cd334
tag
Összeépült a TIE Fighter projektem(130mm GEP-MX3). Asztalon mindent beállítottam, minden működik, holnap végleges szerelés és végre a propellerek is megjöttek, így ha minden jól megy holnap délután bevetés lesz.
-
david335
tag
válasz freezer922 #45791 üzenetére
Én is gondolkozok egy S modellen, de Syma után, lehet gyorsan rotty lesz
-
wazo
aktív tag
válasz Teréz Atya #45786 üzenetére
Köszönöm úgy néz ki megoldódott, de van két apróság. Az egyik ha armolom a gépet gázt még nem adok csak kézbe fogom a gépet és mozgatom felpörögnek a motorok hol egyik hol másik attól függ hogy mozgatom., a másik hogy ha kapcsolok air módot mintha nem csinálnak semmit a gép, betaflightban jól van állítva mert látszik hogy bekapcsolom. Eddig ha bekapcsoltam gáz nélkül forogtak a motorok, most nem. Mitől van ez mit állítsak hogy jó legyen?
acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #45785 üzenetére
Én is, kár hogy a last minute is lejárt márciusban. Én simán vennék egy ilyen framet ha ennyire ellenálló. Csak a kameraszöget hogy állítod pl? Nem fog túlmelegedni? Minden motor rámegy? És még ezer kérdés. De bejön
-
Jackal2
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #45782 üzenetére
Annyira király így a hangja, hogy lehet veszek ilyen motor+propot, és akkor lesz egy Subaru WRX STI-m a levegőben és így fog fütyülni, mint ez
-
varadigabor
senior tag
válasz Zotyafpv #45799 üzenetére
Szerintem ez kell neked. Nem tudom mi a neve.
VTX-ek közül Nekem eddig Immersionrc 600mw volt, de az nagyon nagy... mondjuk wizardon lehet elfér. (DRH adok veszekben láttam ilyen 2-3ezerért) Nagyon stabil, szép szakadás mentes kép, jó jel, de kevés csatorna, ha egyedül repkedsz akkor jó (majd megy a csupaszárnyra)
Most Foxeer Arrow van, na ez se rossz de Immersion az stabilabb volt. Amit az Eachine V-tailról szedtem le az volt a legrosszabb.. annál sok elfeketedés stb. D Most ha vennék akkor Matek HV VTX-et vennék szerintem, vagy TBS unify.. de az drágawww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest