Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusi1981
aktív tag
-
tbs
addikt
Gyors kérdésem volna.
A Fujifilm HS20EXR rendelkezik valódi rekesszel, vagy csak ND szűrőzik..? Netán csak elektronikus trükk a rekesze..? 5 perc alatt nem bírtam meggyőződni róla...
-
kiskornel
addikt
válasz Rivendin #9592 üzenetére
Tedd a géped blende előválasztásos módba (A módba).
LiveView esetén meg nyisd ki teljesen a rekeszt, komponálj, majd tekerd vissza, és figyeld a fénymérő skálát.
Fénymérés van mindig. Én spot fényméréssel szoktam fénytmérni. Valamelyik tárgyra mérek, ami kb a normál expo.
Kapcsold ki a szimulációt liveView módba (ha engedi a váz).http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
fattyu
veterán
válasz bongeszo #9596 üzenetére
lightroom ot javasolok főleg ha rawban fotózol de amugyis. Nem nagyon bonyolult progi az alapokat egy délutánnyi próbálkozással egyedül is meg lehet tanulni.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a fényképek szerkesztéséhez, utómunkához milyen photoshop-ot használtok? És tudtok-e olyan oldalt, ahol találok leírást a használatáról?
Előre is köszi mindenkinek!
-
zolka78
senior tag
válasz Rivendin #9592 üzenetére
Nekem is van egy Carl Zeiss Jena 50/1,8 obim, bár én még csak várom hozzá az átalakítót, így csak tippelni tudok a problémára. Két lehetőség van, vagy chipes az átalakítód vagy nem. Ha nem chipes akkor tiszta sor, sosem lesz fénymérésed. Tapasztalatból, vagy csak hasra ütésből beállítod a megfelelő értékeket az expozícióhoz ahhoz mérten, hogy nagyobb dofot vagy rövidebb záridőt akarsz. Lösz egy képet és a visszanézett kép alapján állítod az értékeket, hogy helyes legyen az expó. Ha chipes akkor szerintem van más lehetőség is. Úgy tudom, hogy ezek a chipes verziók egy 50mm F/2 obit jelet szimulálnak, de ha nem akkor az exifből látod, hogy a váz minek látja az obit. Ez esetben beállítod az obi manuális blendegyűrűjét F/2-re - ha másnak látja akkor arra - a vázon az értéket pedig arra a blende állásra amit használni akarsz. Így mérsz fényt, beállítod a záridőt meg az iso-t ha kell és utána állítod be az obin a kívánt rekeszt. Canonnál mindig a legtágabb rekeszen mér fényt a gép, és nem tud, vagy csak bizonytalanná válik a fénymérés F/5,6 blende fölött. Még nincs tapasztalatom a chipes használatát illetően, így csak a nagyjából összeszedett információra hagyatkozom amíg meg lesz a cuccom. De nagyjából így használják ha jól értelmeztem. Ha mégsem jó a tippem akkor felejtsd el, de egy próbát megér. Mindenesetre lehetnek hibák a fénymérésben.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Fotózgatok már egy ideje egy belépő szintű DSLR-el és most elgondolkodtam, hogy szeretnék venni egy vakut. Pénzem sajnos sose volt sok erre a drága hobbira iskola mellett, ezért egy YN-467-es vakut néztem ki, elég türhető az ára és jókat írtak róla.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha vennék egy ilyen vakut, akkor pontosan mit, miket kéne még beszereznem ahhoz, hogy tudjak vakuzni úgy, hogy az nem kapcsolódik a gépemhez? Persze ezt is szeretném megoldani minél kevesebb pénzből...Bocsi a hosszú szövegért, köszönöm előre is a segítséget!
-
Rivendin
csendes tag
Emberek, Canon 550d-m van és van egy cseszett jó Carl Zeiss Jena objektívem ami Fix 50-es 1.8-as, videózáshoz teljesen jó, konverterrel csatlakoztatom a fényképezőhöz.. Egy bajom van vele, hogy analóg géphez való és fényképező módban egyszerűen meghülyíti a DSLR gép fénymérőjét és az LCD képernyő keresőjén nem látok semmit se annyira elsötétül... Persze ha elkattintom a képet akkor jóval fényesebb képet kapok, de pl így lehetetlen élességet állítani. Nincs erre valami megoldásotok?
-
kiskornel
addikt
Nem írtad, hogy milyen csatlakozásuak. EF? EF-S? m42? Esetleg egy link...
Szerintem érdemes az AF verziót megvenni, és abból is az EF-S-eset. Az mind az EF, mind az EF-S obikat / vázakat tudja fogadni, átviszi a jeleket. Aztán a másik végére akár rátehetsz egy m42-es átalakítót is, meg egy manuális obit is, ha úgy van kedved. De a drága EF obik is elmennek vele, és a kitobi is (merthogy az EF-S-es). Olyan 25 körül van a 3db-os készlet.
Most már emléxem!!! Phottix-em van. Csak nekem McGoat felirat szerepel rajt Phottix helyettHa meg manuális obiban gondolkodsz, akkor a harmonika kihuzatot javaslom. Az baromi jó, és eldöntheted, mekkora legyen a "közgyűrűsor távolság"...
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
ennek a kérdésnek sztem ugorj neki még1x. Most akkor AF-es, vagy sem a közgyűrűsor?
Ez az egyetlen tulajdonság, ami megkülönböztet közgyűrűt és közgyűrűt.
1. nem visz át jeleket
2. átviszi az EF jeleket
3. átviszi az EF-S jeleket.
Mivel lencsét nem tartalmaz, és a hama levegője pont ugyanolyan jó, mint a Canoné. Ha jól tudom nekem Soligor van (nincs rajt felirat). Sokszor használtam, és nem lötyög, még sose írta ki a váz, hogy baja van a csatlakozásokkal.EF / EF-S obik esetén azzal a gyűrűvel használva, amelyik nem viszi át a jeleket, nem működik a blendebeugrasztás = csak nyitott blendével tudod használni. Márpedig macro esetében a kutya f@xa lerekeszelés se lenne elég.
-
Fáraó
őstag
Üdv!
1. Szerintetek egy jó állapotú Fujifilm S9600 mennyit ér manapság? Vásárolni szeretnék egyet, de soknak tartom gyári felszereltséggel a 45-49 körüli árat, olyan 35-re gondolnék. Szerintetek? Most tekintsünk el a "minden-annyit-ér-amennyit-áldozol-rá" dologtól.
2. Vásároltam egy Fujifilm T200-t, amit néha kisebb filmek felvételre is fogok majd használni. SDHC kártyát szeretnék bele venni, de nem tudom érdemes e esetemben a 10 MB/s-es sebességűnél gyorsabbat, 15-öst vagy 30-ast venni.Köszi a türelmet!
VIGYORRRGAZMUS.....
-
Peetry
senior tag
üdv
Az lenne a kérdésem, hogy ha veszek az 500D-re egy sima AF-es közgyűrűsort (nem AF-es), akkor csak full manualban tudom használni a gépet? tehát fénymérésem se lesz, és ráadásul manualban nem jelez vissza a gép hogy most alulexponált lesz a kép?
-
nappa
tag
hát még az se rossz őszintén nem hittem volna hogy 5nél sokkal többet érne
de köszönömHa megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
-
nappa
tag
hibátlan, csak nem garis már. de nagyon szép állapotban van!
igyis ér akkor 20at kb?Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
nappa
tag
Sziasztok!
nemtudom jó helyre irom-e de az lenne a kérdésem hogy egy samsung pl50 tipusú gép mennyit érhet?
előre is köszi ha valaki tud segiteni
Ha megkötöttük az üzletet és minden rendben ment, kérlek adj egy pirosat!*** nappa felhasználónak 35 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! De amúgy 42 :D***Postára garit NEM vállalok!
-
bufflak
csendes tag
Hali, 6930p bios reset-re valaki ötlet?Itt egy topik hozzá: [6930p BIOS]
"Amikor a pokolban már nincsen több hely, a holtak a földet lepik el"
-
Zinho
aktív tag
Mattüveget keresek Olympus 410-hez; amit eddig találtam az a KatzEye - drágább mint az Oly váz Illetve természetesen vannak még az ebayes kínai cumók, de van egy sanda gyanúm, hogy ezek nem az igaziak... Létezik elérhető árú kompromisszum a kettő között (de inkább közelebb árban a kínaihoz ?
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz kenwood3 #9570 üzenetére
Szia!
Ugyan ilyen problem vt az egyik régi gépünkkel. Odaadtam bnőmapukájának, hátha tud vmit kezdeni vele. Pontosan nem tom mi vt a baja, de azt tudom , h vmi kis belső fém izét kellet rajta kicserélni és újra forrasztani. Még nincs összerakva, nem tudjuk, h jó e. Ha sikerült minden akkor majd írok, h mi is volt a baja. Sajnos msot többe tnem tok segíteni mert én nem értek hozzá -
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek valami gubanc van a Samsung fényképezőjével. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor a gép bekapcsolódik, mert világít a kis led, de a kijelző nem mutat semmit, tök sötét. Külsőleg nincs rajta semmi jel, ami arra utalna, hogy leejtették volna. Kikapcsolni is csak úgy lehet ha kiveszem belőle az elemeket, és az objektív se húzódik vissza a gépbe sehogy. Próbáltam összekötni pc-vel, hogy megnézzem, hogy a gép felismerné-e , de semmi nem történik ha gépre dugom. Mi lehet a probléma?
Építő jellegű válaszokat, előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
pusi1981
aktív tag
Mindenféleképpen dobok képet a megoldásról.
Még ma vagy holnap... -
pusi1981
aktív tag
Uhhh...
Istenek vagytok! Talan ez lesz a legidealisabb megoldas a problemara.
Koszonom! -
JohnyBlue
addikt
válasz pusi1981 #9546 üzenetére
Gondolom van a gépen állványnak furat...
Ha van akkor bemész az első fotósboltba és megveszed a legolcsóbb állványtalpat Ezt a lapos valami pedig úgy forgatod, hogy a kis fedelet odapaszírozza az elemek tetejére...Ösmerősöm így oldotta meg a kis masináját és azóta is vagánykodik vele, hogy mennyi esze van
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
pusi1981
aktív tag
Talán kigondoltam egy köztes megoldást.
A piros pontok helyére kétkomponensű ragasztóval odaragasztok egy anyát - így fúrni csak a fedelet kellene...
Mit szóltok??? -
Zozzant
addikt
válasz pusi1981 #9555 üzenetére
Tehát a piros jelölésnél kampók voltak, akkor viszont ha találsz a kampó méretével megegyező csavart ami műanyagban tart akkor elképzelhető, de nagyon pontosnak kell lenned. Esetleg erős drótból hajlítasz kampót amilyen a műanyag volt, a végére menetet vágsz és becsavarod a kisebbre fúrt lyukba. Babra meló
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
pusi1981
aktív tag
Igen komoly!
Ugyanis egyik szerviz sem valalja a javitast! Ragasztani nem tudom mert par perc es elengedi magat a fedel. Muanyag hegesztonel is voltam mar o sem vallalta...
Akkor kerdem en mi a loturot csinaljak a fedellel hogy fixen tartsa az elemeket???
Emberek nem LEMEZCSAVARRAL akarom odafogatni hanem muszeresz csavarral az legelabb tartana fixen a hatlapot.
Na mar most ha ilyen kreativak vagytok varom a megoldasra tett javaslatokat ...
Koszonom! -
akos3
addikt
válasz Murderer69 #9549 üzenetére
Egyébként nevetni fogtok, mikor nekem letört, bementem a márkaboltba, hátha ki tudják cserélni a fedlapot. Mondták sajna már ninc shozzá alkatrész, de hogy vannak akik megcsavarozzák. Mondom NOTHX
-
fattyu
veterán
válasz Murderer69 #9549 üzenetére
így kell helyesen...
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
pusi1981
aktív tag
FinePix S 1500 gépem van.
A gond az hogy már nem tart az aksi záró fedél,letörtek a kis műanyag kapcsok...
Kérdésem a következő: [A képen látható]
akksi nyílás mellé fúrnék be -(piros pontok)- hogy úgy rögzítsem a fedlapot fixen egy - egycsavarral.
Na most szerintetek van ott olyan dolog amibe belefúrhatok max fél cm-t fúrnék bele nagyon vékonyka fúrószárral...[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
koszi, ugyis elobb ott kell lennunk, majd keszitek egyket tesztkepet, hogy kideruljon az igazsag.
Pentax ződgomb = Nikon AEL (AutoExposureLock)?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tbs
addikt
válasz Balinov #9540 üzenetére
Manuál mód, amit iso-t elviselsz (ne törődj a zajjal, ha a színek még nem csúsznak szét - 800+ főlé nyomjad), telét felejtsd el, nagylátózz, 30-ad és 120-ad közötti záridőkkel, rekeszt meg tartsd a legtágabbon. Pentaxon én megnyomnám a ződgombot a manuálra állítás után egy sötét sarokra nézve, oszt kisakkoznám, hogy iso 1600, 1/30-ad, F3.5, 16-50mm-ig.
-
Balinov
titán
hat megfogalmazhatjuk igy is, fattyu...vaku csak a beepitett, par kepert nem fogok most beruhazni meg egy kinai vakura se (kell a mani a teligumira)....
szoval nagyon mas lehetosegem nincs, mint feltolni az ISO-t, meg mindket uveget elvinni tatyoba, nem tudvan, milyen messzi is lesz a messzi.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
fattyu
veterán
válasz Balinov #9540 üzenetére
Lefordítva lassú üvegeid vannak és használhatatlan mennyiségű fény lesz... Nem lesz nagy siker... Vaku? persze csak ha értékelhető távban fogsz helyet kapni.... Sokat nem tudok segíteni. Gyorsabb üveg nem ártana.
-
Balinov
titán
Sracok,
segitseg kellene. Egyik baratunknak most wombaton lesz a diplomaosztoja, meglepo modon egy hatalmas templomban. Megkert szivessegbol, hogy 1-2 kepet csinaljak en is, mert az ismerosi korebol, akik ott lesznek csak nekem van DSLR-em.
Milyen beallitasokat javasoltok, es/vagy mire figyeljek kulonosen?
Ami adott: Nikon D5000, 18-55VR, 55-200VR. Idojaras az megjosolhatatlan, leven Irorszagrol van szo. Nem tudom tovabba azt sem, hogy hol kaptunk helyet, maszkalas az esemeny kozben szinte kizart.
Itt van egyket, masok altal keszitett, Flickr-es kep a St. Patrick's Cathedral-rol, hogy legyen kepetek az epulet mereteirol.
Koszi elore is
Balinov
-
cOxeR
Ármester
válasz AMD Power #9529 üzenetére
Temérdek oldal van...
http://www.flickr.com
picasaweb.google.com -
AMD Power
titán
Tudtok ajánlani valami jó oldalt ahova a képeimet feltudnám tölteni?
-
*Ropi*
félisten
válasz perempe #9521 üzenetére
A vörös szem előidézője, hogy a fotóalany tág pupillával néz a kamerába, a vaku pedig bevillant a szemfenékig, ahonnan a hajszálerek vörösét láthatod vissza. Minél távolabb van a fényforrás a fgép optikai tengelyétől, annál kisebb a valószínűsége, hogy "nyuszikat" fotózol. Kompakt gépen ezt eléggé nehéz megoldani, lévén a vaku fixen beépített. Egyébként fotóalanya válogatja, nem mindenkinél jön elő (a partyfotósok imádják a betépett fiatalokat ). Elővillantás megoldás lehet, ha tudja a gép ("red eye reduction" néven fut általában az opció).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
total90
veterán
Csövi!
Csak 1 kérdés! Valaki nem tudja hol tudom LR-ban beállítani, hogy katalógus ne a C-n legyen, hanem ahova én akarom?
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
spanyoll
addikt
válasz perempe #9519 üzenetére
Legegyszerűbben utómunkát számítógépen, egy pillanat alatt el lehet tüntetni a vörösszemet, van rá ps-ben is, de másik programokban is eszköz.
Ha nem ez, akkor a beépített mód a gépedben ( ha van ) , a vaku kétszer fog villanni, hogy ne legyen vörösszem."Super perfundo on the early eve of your day."
-
perempe
veterán
kis kompakttal fényképezgetek. a vörös szemek elkerülésére milyen módszert ajánlotok?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Zinho
aktív tag
Lowepro, Tamrac, Kata, esetleg Case Logic, és a Hama-nak az újabb táskái sem olyan rosszak.
Kismillió féle van, a te igényeidtől függ, és legesleginkább a pénztárcádtól. Csak a fotós felszerelés megy bele, vagy más is, kirándulásra, utazásra is kell-e, hátizsákot, vagy oldaltáskát szeretnél-e inkább, mennyire legyen "fotós" kinézetű vagy igény, hogy lehetőleg hétköznapi táskának tűnjön.. -
kiskornel
addikt
válasz eaglesas #9513 üzenetére
Nem a főoldalt linkeltem... A mai világban, ha valami nem bizti, egyszerűen felhívod a forgalmazót, vagy írsz neki egy E-mailt. Jelen esetben is erre céloztam.
"A plazma tv háttérvilágítását szeretném megoldani" - vazz! Én végig azt hittem fotós célokra kell...
-
-
eaglesas
tag
tbs: Ja, van benne. De az csak a fázishasítás helyét mondja meg...
Na hát nekem fogalmam sincs arról, mi az a fázishasítás helye.
Azt írja: "it to work with a wide range of electronic and resistor dimmer switches".
Tehát van nekem valamilyen közönséges fényerőszabályzóm.
Ezzel fog működni? Ha nem működik, nem ér semmit.
Hasonló nem szabályozható égőt akárhol veszek.
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz eaglesas #9502 üzenetére
"Dimmable" -> normális elektronikus gyújtója van. 240V és 230V között 5%-nál kevesebb az eltérés. Ennyi tűrése mindennek kell legyen. Ingadozik a hálózat bőven ennyit.
Ha nem megy, átveszem. (Menni fog.)
Lapot nem tudok mondani, de villamosmérnökként nem terveznék olyat, aminek nincs ekkora tűrése...
-
eaglesas
tag
Remélem megalapozottan mondod, mert ha megrendelem, utána már késő. A fényerőszabályozás is fog működni?
Nem tudnál valamilyen lapot mondani, ahol az ilyen kérdéseknek (230 V v. 240 V) utána tudnék nézni?
Ilyen változtatható fényerejű fénycsövet egyébként nem nagyon lehet venni. Engem leginkább a 6500 K színhőmérsékletű, 90 CRI-nél jobb, változtatható fényerejű fénycső érdekel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest