Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetry
senior tag
nem mondtam hogy ne tárold így, de én még soha nem hallottam hogy kupak nélkül kell tárolni. nekem mondjuk nincs por és nedvességmentes szervertermem, ellenben a pesti utcáról elég szmog jön be, és nem örülnék ha tele menne porral állásában, ezért inkább kupakolok.
amugy hallottam már olyat hogy 10-enx évig táskában kupakkal tárolták, és nem gombásodott, csak a nedvességre kell figyelni. szóval ezügyben kiváncsi lennék mások véleményére is. -
j.bravo
addikt
válasz Teasüti #11089 üzenetére
Ha "elismerten" szériahibás érzékelő, akkor szinte biztos cserélik ingyér', ahogy tbs is írja. Volt pár ilyen Egy próbát megér.
Ha nem ilyen, akkor a gyártó hozzáállásán múlik. Egy próbát akkor is megér
A szoruló mechanika már nehezebb ügy.tbs: nem tudom, írtam-e, anno a FF negát végül a lab4art-ba vittem, mert 5-renem értem oda sehova, és csak ők voltak nyitva 6-ig. Összehasonlítási alapom nincs mondjuk, de nem rossz szerintem. Ők csak kocekánként szkennelnek nemolcsóér', de teljes tekercs szkenre elvitték ide. Abszolút nézhető az eredmény.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
tbs
addikt
válasz Teasüti #11089 üzenetére
Egy csíkozós (rózsaszín vízszintes) 6+ éves Pentax kompakthoz volt szerencsém (most is használódik leányom által) évekkel ezelőtt, abban a Pentax cserélte az érzékelőt. Ingyér'...
Ha izgalmasak a gépek, érdemes megpróbálni, mert azért a gyártók többsége nem magyar és értelmesen viszonyul a szavatossági problémákhoz.
-
fattyu
veterán
válasz flash- #11092 üzenetére
hosszabb távra aztat szokták mondani hogy az obikat ne tárold sötét helyen. Kupak levéve és érje napfény. Gomba nem szereti.
Vázakat meg talpán állva. Szellőzés nem olyan lényeges amennyire én tudom.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
flash-
veterán
sziasztok
az lenne a kérdésem hogy mit javasoltok hogy tároljam a dslr gépem?
zárt helyen(szekrényben),szellős helyen,vagy pedig a fotós táskában bezárva.
melyik a legjobb?
ha a fotós táskában tárolnám nem lesz baja hogy nem szellős helyen van?
-
Teasüti
nagyúr
Mi van akkor, ha egy digitális fényképező vízszintesen csíkozza a képet? Nem tudok mutatni mintát, mert csak kézből láttam a problémát.
De teljes méretben egyenletes eloszlású vízszintes világos csíkok szelik fel a képeket.Egy másik gép meg életlen képeket készít.
Mindkettő kompakt és régi őskövületek.Ezekkel szervízben tudnak kezdeni vmit? Vagy kuka a gép?
-
-
-
nagyfejü
őstag
üdv a fórumozóknak!
Kezdő vagyok és lenne egy kérdésem. Pana FZ-38 HD video készités. A visszajátszásnál vékony függőleges csik /szines/ látszik néha . Ez mitől van??
-
titán
-
tbs
addikt
válasz Teasüti #11081 üzenetére
RAW -> 12-16bit / színcsatorna. Jépeg -> NAGYON jó esetben 6bit / színcsatorna (nem lehet jól megfogni, mert színesség és fényesség értékek vannak "tárolva", nem RGB).
A HDR lényege az lenne igazából, hogy a prezentációs formátumban mutasson jól a kép. Papíron, vagy átlagmonitoron sRGB-ben... Nem az elbaltázott expó korrigálására való. Kompozícióban gondolkodva kell használni. Ha nem látod egy kép előtt, hogy mit akarsz belőle, akkor ne is lődd el...
-
Teasüti
nagyúr
Itt most csak annyi járt a fejemben, hogy be kéne szereznem egy "sínt" az állványomhoz, hogy tudjam illeszteni a panoráma képeket, meg kéne még egy kiegészítő, amivel a gépet fel tudom rögzíteni álló helyzetben is. Aztán jól jönne egy Olympus XD kártya is, amivel zöld utat kapnának a gép letiltott funkciói.
Amúgy ez csak egy kis időtöltés nekem (még hobby-nak sem mondanám), amihez tökéletesen megfelel a vázam. Nem mondom egy távkioldás képessége még jól jönne, de hát az nincs.
Szóval a hangsúlyt inkább a tudásomra helyezném. Ami nincs.
Egyébként én is tisztában vagyok ezzel; van aki telefonnal készít kiállításhoz méltó képeket...
schawo
De most tbs linkjén lévő emberke is egy szál raw-ból csinált HDR illesztést, akkor most mi az igazság?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz schawo #11077 üzenetére
Ahol az "ál-HDR" alatt a raw szélesebb átfogását érted?
Egyébként szó volt róla, h ez csak egy technika a sok közül.
Mik léteznek még erre a feladatra?(#11078) tbs
Köszönöm a tippet!
Így van, legalábbis az igényem megvan egy jó kép összerakásához. De se tudásom, se felszerelésem hozzá. A kattintgatásról nekem újabban a Facebook profilképek ugranak be.[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
válasz Teasüti #11074 üzenetére
Ansel Adams zónarendszerével érdemes eltölteni pár 7végét... Tanulságos. Papír ceruza tapasztalat. Jobb leszel utána, mert (legalább) meg fogod ismeri a vázad dinamikakorlátait. És baszol az automata fénymérőre, max tippet kérsz tőle.
Ezek is csak eszközök, amit meg kell tanulni használni a tucatkattingatóktól magasabb szinten. Hiszen (remélem) nem a "kattintgatás" az igazi öröm, hanem a jól megörökített pillanat.
Elmélkedésre -> [link].
-
Teasüti
nagyúr
Ezt holnap kipróbálom. Egy 5 FÉ-t átölelő AEB sorozatból készült HDR képet megpróbálok majd utánozni egy sima raw előhívással. Ha ebből indulok ki, akkor nem lehetnek nagy különbségek.
Még ha a primitív gépemről azt is feltételezem, h jó, ha a felét tudja ennek a 6 FÉ-nyi dinamika tartománynak, akkor is meg kell tudnom közelíteni a HDR képet. -
Teasüti
nagyúr
válasz Mp3Pintyo #11073 üzenetére
Épp ezt boncolgattam feljebb; ezek szerint ráhibáztam.
(#11071) tbs
Azt mondtam közelebb van a szemem világához a beltéri HDR, mint az egy expóból lőtt kép.
És fényképezővel akárhova is célzok, akárhonnét is mérem az expót, közel sem lesz olyan eredménye. Ha az ablakról veszem a mintát, akkor az egész beltér bebukik. Ha a beltérről, akkor meg kiég az ablak. Raw-ból vissza lehet hozni vmennyit (de nem sokat), de az meg már megint dinamika kompresszió, vagyis "soft hdr", ahogy a kolléga fogalmazott. Na meg hol kellene fényt mérnem egy általad helyesnek vélt expó esetében?A szemem meg meglepő módon látja a külvilágot is (napsütés), meg a belteret is.
szerk: jah és ez a kép nekem nem műanyag, a színek valósághűek. Még a színhőmérséklet is stimmel. Legalábbis amennyire meg tudom ezt ítélni a laikus szemeimmel.
[ Szerkesztve ]
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz fattyu #11072 üzenetére
Ha belegondolsz a raw kezeloben torteno csak teruletre hato ecset is tulkepp egy HDR funkcio. A Recovery, fill light, blacks, tone curve fül úgyszint. Ezekkel nagyon jó változások érhetőek el ami lényegében egy soft HDR és nem lesz műanyag a kép
https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
fattyu
veterán
válasz Mp3Pintyo #11068 üzenetére
azért mert a hdr képek 99% oltári giccsfosműanyagokádékszar.
Akkor jó a HDR kép ha nem látszik rajta hogy hdr. Amikor elhiszed a képet úgy ahogy van. Na ez nem szokott sikerülni a készítőknek. Avagy a ló túloldala mindig vonzóbb a csúszkákon. És abban van igaza a kollegának hogy amit elhiszel ránézésre azt ma már egy expóból is elő tudod hozni... Én is kipróbáltam, még a finom megoldást is ahol tényleg csak picit rásegít de kösz nem. És pont mióta értelmes géppel lövök nem is érzem szükségét...a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Teasüti
nagyúr
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz fattyu #11065 üzenetére
Igenis csőrmester!
Szar képet lehet csinálni HDR nélkül is meg azzal is. A HDR egy technika az ezer közül amiket lehet használni, kétlem, hogy leszoknának róla az emberek amikor épp pont most kezd belekerülni (5DMark III) ez a funkció a DSLR vázas gépekbe is.https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
tbs
addikt
válasz Teasüti #11066 üzenetére
Akkor ott rossz volt az expó.
Az emberi szem dinamikus érzékenysége ~20FÉ, a statikus pedig ~6FÉ, amit egy jobb érzékelő mostanság meghalad... Onnantól válik egy hdr kép borzasztóvá, hogy az agy számára furán sok dinamika kerül bele. Hiszen az egy statikus kép, az agyunk meg nem hülye - jóesetben...
-
Teasüti
nagyúr
válasz fattyu #11065 üzenetére
Én most ismertem csak meg. Miért fogok leszokni róla később?
Csináltam egy egész pofás beltéri HDR képet, és közelebb van a szemem látta világhoz Photomatix után, mint bármi más "egylövetű" kép.
Vagy ezeket hogy örökíted meg jobban?
- az erősen ellenfényes napfelkelte, naplemente
- verőfényes nappal a finom felhős ég és az árnyékos előtér alkotta kompozíció
- belső térben az ablak előtt álló családtagunkEgyetlen raw-ból nem lehet előhozni ennyi részletet.
Hétvégén pont ilyen helyzetben voltam, nappal szemben (de nem direkt szemből) és az ég kiégett, az árnyékos részek bebuktak. És ez már előhívás után. Ennyit lehetett megmenteni belőle.
Ugyanez HDR eljárással sztem sokkal jobb lenne.
Terveim szerint elég csak egy-egy képet készíteni majd a háttérről HDR-ben, majd utána rárakni a multi expókat.Egyébként hemzsegnek a hibák a képen, de nézzétek el nekem, életem második multi expója, ami ráadásul még panoráma is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz Teasüti #11061 üzenetére
Igen többek között az érzékelő mérete is számít, de pl a feldolgozó proci sebessége is.
Remélem jól értjük egymást.
1 source esetén:
Molyolsz egy rakás beállítást majd lemented -1FÉ-kel. kepnev_n1.tiff
Ugyanezen beállításokkal csak 0FÉ-kel. kepnev_0.tiff
Ugyanezen beállításokkal csak +1FÉ-kel. kepnev_p1.tiff
AEB sorozat esetén:
Minden képnek ua a paraméter, expozíció eltolást meg nem állítasz hisz az már eleve "különböző" mindegyiknél.https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Teasüti
nagyúr
válasz Mp3Pintyo #11057 üzenetére
6400 ISO.
Az én kis szerény gépemen vhol 200-nál van ez a tűréshatár.
(Bár újabban, mióta rájöttem a digitális képstabilizátor az ellenségem, újra meg kell ismernem a korlátokat)Gondolom az érzékelő fizikai méretéből adódik a zaj mértéke.
(#11054) Mp3Pintyo
És LR-ben csontra ugyanazokkal a paraméterekkel hívjam elő a sorozat összes képét, mint a 0.0 EV értékű referencia képet? (HDR merge előtt) -
kemalboy01
tag
Hol találok olyan maqyar tutorial videót mint pl ez? [link]
Vagy nikon d5100-ról videóbemutatást magyarul???? -
Mp3Pintyo
aktív tag
Sajnos az összes HDR készítő progi egyik nagy baja, hogy iszonyatos mértékű zajt generálnak akár a szinte teljesen tiszta képbe is. Ezért nem akartam 6400 ISO fölé menni.
https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Őőőő mert kurvára nincs fény?
6400 ISO és 1/10 kézből Sajna ennyit sikerült összehozni, majd tervezünk barlang túrát is, akkor jobban odafigyelek.https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz Teasüti #11051 üzenetére
Igen, be tudsz húzni raw fájlokat is. De egy kis előmunka a raw fájlokon sokkal jobb képet ereményez, természetesen utána tiff fájlokba mented és úgy húzod be a Photomatixba.
Van benne valami, nem sok időm volt állítgatni, még hátravolt aznap 20km
-
-
Teasüti
nagyúr
Ez a Photomatix piszok gyors (64 bit/4 mag) és sokat tud a PSP sajátjához képest (1 mag és buta). Lightroom plugin is van hozzá. Köszönöm a tippet!
Érdekelne még, hogy ha raw-okat szeretnék összefűzni, akkor előbb elő kell hívnom LR-ben egyesével (gondolom, azonos paraméterekkel?), vagy közvetlen bedobhatom őket ebbe a progiba is?
Mi ilyenkor a bevett szokás?szerk: ahogy látom ezek a HDR-merge progik főleg az AEB funkcióra vannak felkészítve. De mi van akkor, ha csak 2-3 olyan képem van, amin nincs fokozatos EV lépcső, de akár 5-10 EV különbségek is vannak? Pl. első képen -9,7 EV ; második képen 0,0 EV ; harmadik képen 3,3 EV.
Ilyenekkel is megbirkóznak ezek a programok??(#11050) Mp3Pintyo
Vmiért ezeket a képeket alig tudom értelmezni. Nem látom benne a teret, mintha egy 2D-s textúrát néznék.[ Szerkesztve ]
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Ezeket mind megteszem de nem eredményez olyan képet mintha ebből még készítenél HDR-t. Így készültek, 1 raw-ból a Pál-völgyi fotók is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz schawo #11046 üzenetére
Nem, hiszen nem különböző expozíciójú képekből indulsz ki.
Csak hangosan gondolkozok:
ha a raw magasabb dinamika tartományát komprimálom több különböző "lightroom snapshot"-ba +-1,5 EV értékekkel, akkor hasonló eredményt kapok, nem?
VAGY mikor egy sima előhívásnál a "fill light", "black", és "recovery" funkciókat használom, akkor már eleve egy amolyan hdr összemosás történik?
Ha így nézzük, akkor a raw is hdr a jpeg-hez képest. És AEB módban csak jpeg-eket tud készíteni a gépem.
szerk: mondjuk nem kötelező AEB-et használnom, sztem fix fókusszal és blendével egyszerűbb lenne, ha csak két képet csinálok. Egyiknél az égre exponálok, másiknál meg a tájra (harmadiknál meg a tárgyra). Ha ezt meg az "expó célkereszt" mozgatásával végzem - állványról -, akkor még az elmozdulás is minimális.[ Szerkesztve ]
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Azért ez elég erős ferdítés. Brutál jó képeket lehet kihozni a Photomatixból csak sok odafigyelés kell. A Hugin meg inkább panoráma készítő mint HDR.
A Luminance HDR-el akármennyire is próbáltam nem sikerült elérni a Photomatix szintjét, de újra megnézem hátha javult a helyzet.
Ja igen, mindig RAW-ba fotózom.
1 raw esetén:
PS Camera RAW-al készítek 3-5 képet tiff formátumba.
Photomatix mentés tiff formátumba
PS-ben Topaz Denoise
3 raw-nál
Megbirkózik a feladattal a Photomatix is persze itt is mentés majd PS Topaz.https://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
titán
válasz Teasüti #11044 üzenetére
Eddig abban a tudatban éltem, hogy "csak"
blende, záridő és ISO érték játszhat szerepet a
fényerőben.
Mert csak ez játszik szerepet. Az EV kompenzáció annyit csinál, hogy hogy utasítja az gépet, hogy több/kevesebb fénnyel dolgozzon. Tehát pluszos EV kompenzációnál a gép vagy magasabb ISOt vagy nyitottabb blendét vagy hosszabb záridőt (vagy ezek kombinációját) választ ahhoz képest, mint amit a fénymérés alapján tenne.de előhíváskor +-1,5 EV-t lightroom-ban is
be tudok állítani
Nem, hiszen nem különböző expozíciójú képekből indulsz ki.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Teasüti
nagyúr
Esetleg még annyi, ami tényleg érdekes lehet, hogy a gépem 1 EV értékenként lövi AEB-ben a jpeg képeket (3-at vagy 5-öt). Viszont ha inkább RAW-ban fotózok - akkor nem tud AEB-et -, de előhíváskor +-1,5 EV-t lightroom-ban is be tudok állítani.
Ez a módszer betöltheti az AEB szerepét? Úgy vettem észre, hogy +-1,5 EV-ig még elfogadható eredményt ad a program a gépem képeivel.
Mondjuk ez szűkebb tartomány, mint 5x 1 EV, de mégiscsak RAW és nem Jpeg. Na meg sajnos csak addig megy a sorozat, amíg nyomom a gombot, időzített módban valószínűleg nem tud sorozatokat készíteni. -
Teasüti
nagyúr
Itt olvasgatok a dologról. Izgalmasnak tűnik, még egy dolog, amivel meg lehet bonyolítani az életemet.
(ha a panoráma multi expo nem lenne elég. )Kipróbáltam a gépem AEB funkcióját és vmi zavarbaejt. Félautomata módban fényképeztem (blende prioritás), de AEB módban mégsem a záridővel játszik a kamera, hanem egy un. EV értékkel. Ez micsoda?
Eddig abban a tudatban éltem, hogy "csak" blende, záridő és ISO érték játszhat szerepet a fényerőben. De mi ez az EV érték, amit már képkészítés előtt is tudok változtatni félautomata üzemmódban? Ez mit csinál technikailag?
Manuális módban ugyanez az érték visszajelzi nekem a kompozíció fényerejét, amihez viszonyítani szoktam a blendét és záridőt, hogy megfelelő legyen az expó. Na de +- 2 EV értéket magam állítsak be, ez új.Vagy ha esetleg ez amolyan "kívánság", hogy világosabbra vegye a képet az automatika, vagy sötétebbre képkészítés előtt, az logikus lenne.
szerk: nem aktuális, én voltam buta. Valóban blendével és záridővel játszik a gép. Vmit csúnyán benéztem.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Lehet HDR képet készíteni HDR kamera nélkül?
Vmi olyasmire gondolok, hogy két különböző záridejű képet összevágni mondjuk?Most olvastam logout-on a HOX telefon tesztet és megragadt a szemem a HDR tesztképen. Ami szerintem köszönő viszonyban sincs a fogalommal, mintha simán csak még jobban túlexponált volna a telefon.
Amúgy tegnapelőtt fotóztam kint a kis olympus bridge gépemmel és elég nagy bajban voltam a fény-árnyékok miatt (nappal majdnem szemben fényképeztem). Az ég kiégett, az árnyékos részek meg alulexponáltak. Innen jött most a fenti ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Peetry
senior tag
válasz Rederik #11040 üzenetére
nem tudom mi lehet a kollégád nikonjában, én nem hallottam ilyenről, hogy vázban van ilyen korrekció, de a nikont annyira nem ismerem. a lencsehibák meg általában a kevésbé precíz gyártás illetve optikai törvények következményei. Minél jobb minőség egyúttal drágább egy objektív annál kevésbé lép fel a gyártásból adódó hiba. Az ixus objektíve nem a drága kategória, de kompaktokhoz könnyen és olcsóbban lehet jobb obit csinálni.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Vettem egy Canon Ixus 220-as kompakt gépet, olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e benne beállítani a lencse korrekciót (remélem ez a neve) Az ugyanis a bajom, hogyha mondjuk szemből lefényképezek egy egyenes tárgyat (pl szekrénysor), akkor a kép széle felé behajlik az éle a tárgynak.
Vagy ezt csak utólag lehet szoftverrel korrigálni?
Köszönöm!
-
Mp3Pintyo
aktív tag
Nemrég elvittem kedvenc Canon szervízembe a az 5D II-t és közölték, hogy ááá nem egyszerű tisztítás úgyhogy 16.000 Ft
-
Watto1991
senior tag
Gyönyörű, verőfényes napsütésben hülyeséget csinálok, ha rögzítem a ISO-t a minimum 80-ra, valamint a rekeszt a maximum 8.0-n ? (Canon SX 130)
-
-
flash-
veterán
sziasztok
a kérdésem az lenne hogy érdemes e elvégezni valami fotós tanfolyamot?ha igen tudtok ajánlani valami olyat ahol nem (csak)a kép kezelésével kapcsoaltos alapfogalmakat tanítják,hanem ahol tanítanak komponálni, ahol megtanulhatom mi kell egy jó képhez.
-
Epiph
tag
válasz kiskornel #11027 üzenetére
Nemrád céloztam Nem is tudtam, hogy a Mecsek közelében szoktál fotozni Mivel Hozzám ez a legközelebbi erdő ezért hoztam fel példának...
Reggel én 1 órát szórakoztam a tisztítással de volt amikor már csak pár porszem volt rajta aztán megfújkodtam, és lett vagy 20 aztán most ott tartok hogy ha fehér vagy égfelé fotozok f11- f16 on előjön már 3-4 porfolt (nemtúl erősen) így hagytam... ez a lenspenes dologtól félek kicsit.... De nincs annyi pénz gondolom egy átlag embernek hogy hetente 2x vigye takarítatni...
-
kiskornel
addikt
Meg fogod tanulni. Inkább, mint hogy kockáztasd a tisztítást.
Én először fél órán át csak fújkáltam, tisztítottam, fújtam, tisztítottam. Majd 2x porszívóztam az egész szobát, és fújtam, tiszítítottam, végül házon kívűl, szabadtérben, fújó szellőcske mellett találtam meg a portalan helyet.
És rám is célozhattál ezzel a mondattal: "Mecsek közepén neki áll objektívet cserélni". Konkrétan a mecseki obicserék miatt vettem még1 vázat... De 3-4 obim van, szóval így is mindig csereberélgetni kell.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Balinov
titán
válasz menorca #11024 üzenetére
ha kovetkezetesen az utolso sorozatban jott ez a hiba elo, lehet a memoriakartya szarakodik. telefonban nezve is ilyenek, vagy csak ha attoltod pc-re?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
menorca
csendes tag
Sziasztok,
segítséget kérnék. Köszönöm előre is.
Pár napja vettem egy Xperia Rayt, üzletben, garanciális. Eddig nem fotóztam vele, ma csináltam kb. 100 képet, hetvenvalamennyi teljesen jó lett, aztán az utolsó húsz becsíkosodott. Járt már valaki így? Én csinálok rosszul vmit, vagy rossz a telefon?.. Kicsit később újra próbáltam, akkor megint nem volt csíkos. Csak hát soha nem kellene csíkosnak lennie szerintem. Próbálok mellékelni fotót, kicsinyítve.
-
kiskornel
addikt
Tisztításhoz Blower és SensorKlear (asszem így írják, nem Clearnak).
Amúgy meg 1x kell tisztítani, mert az első után megtanulja az ember, hogy nem kell fél órát nyitva tartani a tüköraknát. Gyorsan kell obit cserélni. Meglazítani az egyiket, és azonnal rácuppantani a másikat. Egy pillanat az egész. Már vagy 2-3 éve nincs vele problémám.
Aki meg nem ezt teszi az egyszerűen hülye.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Epiph
tag
válasz flash- #11014 üzenetére
Ha van egy olyan obid ami jó arra a célra amit fotózol akkor nem is kel én lecserélem néha, de ugyanúgy mint a mattüveg csak úgy gyülik a por akkor is... én se vettem le sokáig mégis poros lett... mind2. Ma már a mattüveggel nemnagyon foglalkozok ahogy mondták anno elég a szenzort tisztán tartani... előbb utóbb poros lesz bár f8 on szinte még nem látható a felett igen de most engem azért zavart mert f8 alatt is ott volt 2-3 nagy flekete plecsni.. amit nem vitt le a pumpa.
-
flash-
veterán
hmm lehet inkább nem veszem le többet az obimat
mondjuk még eddig le sem vettem[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
asszem elolvasom Tom Hogan idevago irasat, hogy legalabb kepben legyek, hogy mit is akarok
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
nade melyik dragabbat? 4k-s helyett siman kiadnek erte 10k-t is, csak legyen jo.
2 eves a vazam, szervizben meg tisztitasra se volt, majd jovo heten otthon, viszont kene egy koztes megoldas, amivel legalabb a "konnyu esetekkel" en is, otthoni keretek kozt is elbirok
-
cOxeR
Ármester
Én körte pumpázok, és ha nagyon retkesnek vélem, akkor beviszem márkaszervizbe... és ki"mosatom" az egészet. Viszont ami biztos, olcsó húsnak híg a leve... én nem biztos, hogy egy 4k-s tisztítóval nekiesnék a gépemnek... ami többszörösét éri... inkább megvenném a drágábbat... úgy sem kell hetente venni ilyen szettet, akkor meg már legyen jó.
-
Balinov
titán
válasz flash- #11005 üzenetére
pont azert kerdezem en is, mert nagy az arbeni szoras...inkabb kiadok kicsit tobbet, de akkor az legyen franko
-
G3kko
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy cirkuláris polárszűrőt (58mm). A nagy kérdés, hogy Dörr vagy Hoya? Durván egy ezres differencia van a kettő között. Melyiket javasolnátok? / Mekkora az esetleges eltérés a két szűrő között?
Előre is köszönöm válaszaitokat![ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
jaerteeem. koran van meg na. itt az ido a 3-ik kv-ra. Kulonben az egesz kerdesnek az apropoja az, hogy jovo heten viszem a tukrost szenzortisztittatasra, viszont mivel ezt kb csak akkor tudom megtenni, ha otthon vagyunk, megfordult a fejembe egy normalis tisztitoszett beszerzese.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest